-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ,
Επειδή είμαι νέος οδηγός (2 χρόνια εμπειρία), την προηγούμενη βδομάδα μου έτυχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο (τουλάχιστον για μένα) και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ας ξεκινήσουμε με την περιγραφή του περιστατικού:
Υποθέτουμε πως εγώ κατευθύνομαι στην οδό Χ που έχει προτεραιότητα και από την οδό Ψ (κάθετη στην οδό Χ) κατευθύνεται άλλο όχημα το οποίο στο ύψος της οδού Χ φέρει απαγορευτική πινακίδα STOP.
Είμαι στο οδο Χ και πηγαίνω με 20-30κμ/ώρα (μιλάμε για στενό συνοικίας που και να θες δεν μπορείς να πας περισσότερο) και ξαφνικά απο το πουθενά βγαίνει απο μπροστά μου το διερχόμενο αμάξι απο την οδο Ψ και υποθετικά τον χτυπάω και τον βρίσκω πλάγια. Αυτός είχε το STOP και παρόλα αυτά βγήκε τόσο απότομα που δεν πρόλαβα να αντιδράσω και ας είχα προλάβει να βγάλω το πόδι απο το γκάζι. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και έχει παντού αμάξια παρκαρισμένα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Αφού έγινε η σύγκρουση με παρασέρνει και μένα, με βγάζει απο την οδό Χ, με πάει στην οδό Ψ, αυτός στην συνέχεια χτυπάει παρκαρισμένο αμάξι στην οδό Ψ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ!!!!) το βγάζει από την θέση και το παρκαρισμένο με την σειρά του χτυπάει το απέναντι παρκαρισμένο!!
Σίγουρα η ταχύτητα του άλλου ήταν αρκετά μεγάλη και δεν σταμάτησε καθόλου, λες και δεν υπήρχε STOP!!Ήρθε τροχαία κατέγραψε το συμβάν, βάλαν όλοι υπογραφές...
Το θέμα τώρα είναι ότι αυτός δεν δέχεται ότι φταίει, αλλά ότι φταίω εγώ
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, που είναι πασιφανές το άδικο;Υ.Σ. στο τροχαίο όλοι φωνάξαμε τις ασφαλιστικές εκτός από αυτόν, γιατί λέει δεν ήξερε το νούμερο της οδικής βοήθειας του και έκανε δήλωση μια βδομάδα μετά!!!!!!!
-
Επειδή είμαι νέος οδηγός (2 χρόνια εμπειρία), την προηγούμενη βδομάδα μου έτυχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο (τουλάχιστον για μένα) και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Υποθέτουμε πως εγώ κατευθύνομαι στην οδό Χ που έχει προτεραιότητα και από την οδό Ψ (κάθετη στην οδό Χ) κατευθύνεται άλλο όχημα το οποίο στο ύψος της οδού Χ φέρει απαγορευτική πινακίδα STOP.
Είμαι στο οδο Χ και πηγαίνω με 20-30κμ/ώρα (μιλάμε για στενό συνοικίας που και να θες δεν μπορείς να πας περισσότερο) και ξαφνικά απο το πουθενά βγαίνει απο μπροστά μου το διερχόμενο αμάξι απο την οδο Ψ και υποθετικά τον χτυπάω και τον βρίσκω πλάγια. Αυτός είχε το STOP και παρόλα αυτά βγήκε τόσο απότομα που δεν πρόλαβα να αντιδράσω και ας είχα προλάβει να βγάλω το πόδι απο το γκάζι. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και έχει παντού αμάξια παρκαρισμένα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Αφού έγινε η σύγκρουση με παρασέρνει και μένα, με βγάζει απο την οδό Χ, με πάει στην οδό Ψ, αυτός στην συνέχεια χτυπάει παρκαρισμένο αμάξι στην οδό Ψ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ!!!!) το βγάζει από την θέση και το παρκαρισμένο με την σειρά του χτυπάει το απέναντι παρκαρισμένο!!
Σίγουρα η ταχύτητα του άλλου ήταν αρκετά μεγάλη και δεν σταμάτησε καθόλου, λες και δεν υπήρχε STOP!!Ήρθε τροχαία κατέγραψε το συμβάν, βάλαν όλοι υπογραφές...
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, που είναι πασιφανές το άδικο;Υ.Σ. στο τροχαίο όλοι φωνάξαμε τις ασφαλιστικές εκτός από αυτόν, γιατί λέει δεν ήξερε το νούμερο της οδικής βοήθειας του και έκανε δήλωση μια βδομάδα μετά!!!!!!!
-
-
Έτσι είναι. Το ΣΤΟΠ=τοίχος. Εφόσον έχει καταγραφεί σωστά από την τροχαία στο δελτίο συμβάντων, δεν υπάρχει περίπτωση αμφισβήτησης του ποιος ευθύνεται.
-
Υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία η δική του να μην πληρώσει και να δεχτεί την αρνητική δήλωση του πελάτη της;
Όντως η τροχαία στο χαρτί αναγράφει ότι έχει γίνει παραβίαση ΣΤΟΠ -
Το ότι φταις εσύ πώς το δικαιολογεί αυτός;
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Μερικές φορές η ασφάλεια δεν καλύπτει νέους οδηγούς. Σε περίπτωση ατυχήματος πρέπει να πληρώσεις μέσα σε 2-3 μέρες το πρόσθετο ασφάλιστρο νέου οδηγού για να έχεις κάλυψη.
-
Ο χρήστης plirof έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία η δική του να μην πληρώσει και να δεχτεί την αρνητική δήλωση του πελάτη της;
Όντως η τροχαία στο χαρτί αναγράφει ότι έχει γίνει παραβίαση ΣΤΟΠΝαί, αν δέν κάνει δήλωση οτι φταίει τότε δέν πληρώνει η ασφαλιστική και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς δικαστικά. Με την αναφορά της τροχαίας θα κερδίσεις βέβαια αλλά σε πόσα χρόνια είναι άλλο θέμα.
-
Αυτός λέει:
1)μου έκανε νόημα με τα φώτα ότι 'έρχομαι μην περνάς'
2)ότι σταμάτησε έλεγξε και μετά πέρασε
3)ότι πήγαινα με 180
4)ότι του είχα κάνει σαμποτάζ και του έχω κόψει τα φρέναΜα το θεό και την παναγία αυτό μου είπε στο τηλέφωνο!!!
-
Και αρνητική να κάνει, είναι ξεκάθαρη περίπτωση του ποιος φταίει. Μόνο σε περιπτώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν συνυπαιτιότητα το δέχονται οι ασφαλιστικές.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όντως η τροχαία στο χαρτί αναγράφει ότι έχει γίνει παραβίαση ΣΤΟΠΝαί, αν δέν κάνει δήλωση οτι φταίει τότε δέν πληρώνει η ασφαλιστική και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς δικαστικά. Με την αναφορά της τροχαίας θα κερδίσεις βέβαια αλλά σε πόσα χρόνια είναι άλλο θέμα.
Αν πάμε δικαστικά εγώ θα ζητήσω πολλά περισσότερα (φοιτητής νομικής είμαι )
Συμφέρει την ασφαλιστική του να το πάει δικαστικά; γιατί θα κάνω μήνυση και στην ασφαλιστική και σε αυτόν και στον πατέρα του (στο όνομα του οποίου είναι το αμάξι), είναι χαμένοι από χέριΕμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει γρήγορα το αμάξι, γιατί το χρειάζομαι λόγο δουλειάς
-
Ο χρήστης plirof έγραψε:
Αυτός λέει:
3)ότι πήγαινα με 180
4)ότι του είχα κάνει σαμποτάζ και του έχω κόψει τα φρέναΜα το θεό και την παναγία αυτό μου είπε στο τηλέφωνο!!!
Αν ήταν έτσι θα τον είχες πετάξει εσύ εμβόλίζοντάς τον στο στενό με την κατεύθυνση που είχε το δικό σου αυτοκίνητο.
Το γεγονός πως καταλήξατε στο στενό που ερχόταν εκείνος με τη δική του φορά, δείχνει πως εκείνος ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα και πέρασε αφρενάριστος με συνέπεια να σε παρασύρει προς τη δική του κατεύθυνση και να πέσετε πάνω σε άλλα οχήματα. Αν είχε φρενάρει στο ΣΤΟΠ και μόλις είχε ξεκινήσει δεν υπήρχε περίπτωση να είχατε βρεθεί εκεί.
Όλα τα άλλα που σου λέει είναι ηλιθιότητες και κανένας πραγματογνώμονας δεν πρόκειται να δεχτεί.
-
Ο χρήστης plirof έγραψε:
Αυτός λέει:
3)ότι πήγαινα με 180
-
Ο χρήστης plirof έγραψε:
Αν πάμε δικαστικά εγώ θα ζητήσω πολλά περισσότερα (φοιτητής νομικής είμαι )
Συμφέρει την ασφαλιστική να το πάει δικαστικά; γιατί θα κάνω μήνυση και στην ασφαλιστική και σε αυτόν και στον πατέρα του (στο όνομα του οποίου είναι το αμάξι), είναι χαμένοι από χέριΕμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει γρήγορα το αμάξι, γιατί το χρειάζομαι λόγο δουλειάς
Όχι δεν σε συμφέρει. Μόνο τις ασφαλιστικές συμφέρει γιατί τρενάρουν την αποζημίωση 1+ χρόνο.
Παράδειγμα γνωστής μου, που σε νησί το καλοκαίρι του 2009 την χτύπησε κάποια στριμμένη από πίσω και πήγε και έκανε αρνητική δήλωση κιόλας. Ο φάκελος του ατυχήματος πήγε μέσω νομικής προστασίας και το δικαστήριο ορίστηκε Ιανουάριο 2011. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, η άλλη ασφαλιστική της υπαιτίου πήρε τηλ την ασφαλιστική της γνωστής μου και πρότειναν εξωδικαστικό συμβιβασμό καλύπτοντας όλα τα έξοδα επισκευής της γνωστής μου. Αποτέλεσμα; Η γνωστή μου για ένα συμβάν που δεν έφταιγε (και λόγω περίπτωσης ατόμου που έπεσε) έλαβε τα χρήματα της επισκευής 1 1/2 χρόνο μετά. Η μόνη που βγήκε κερδισμένη ήταν η άλλη ασφαλιστική που καθυστέρησε την αποζημίωση 1 1/2 χρόνο.
-
Πάνω σε αυτό εγώ μπορώ να ζητήσω πολλά περισσότερο και από την ασφαλιστική την δικιά του και από τον ίδιο πέρα από τα χρήματα του αμαξιού, όπως ψυχική φθορά, αν υπαίτιο χάσιμο χρημάτων κτλ.
-
Eγω απορω... Με ποιο σκεπτικο μπαινει ο τυπος στη λογικη να αρνηθει την υπαιτιοτητα του?
Απο την τσεπη του θα τα βαλει? Γι'αυτο δεν υπαρχουν οι ασφαλιστικες? -
Αν και αυτο επρεπε να το κανεις εκεινη τη στιγμη ,παρ'ολα αυτα ξαναπηγαινε στο σημειο και βγαλε φωτογραφιες και των δρομων και της διασταυρωσης οπου να φαινεται το STOP σε ποιο δρομο ειναι.
Οσον αφορα τις δικαιολογιες του μη ψαρωνεις,εχεις το χαρτι της τροχαιας σαν τον ισχυροτερο μαρτυρα. -
Απλώς θέλει να τον πληρώσω για την ζημιά του
Έπεσα σε λακαμά, τι να κάνω... από την στιγμή που βγαίνει καρφωτός από ΣΤΟΠ δεν περίμενα λιγότερα
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν και αυτο επρεπε να το κανεις εκεινη τη στιγμη ,παρ'ολα αυτα ξαναπηγαινε στο σημειο και βγαλε φωτογραφιες και των δρομων και της διασταυρωσης οπου να φαινεται το STOP σε ποιο δρομο ειναι.
Οσον αφορα τις δικαιολογιες του μη ψαρωνεις,εχεις το χαρτι της τροχαιας σαν τον ισχυροτερο μαρτυρα.ήρθε η δικιά μου ασφαλιστική και έβγαλε φωτογραφίες τότε
-
Ο χρήστης plirof έγραψε:
Πάνω σε αυτό εγώ μπορώ να ζητήσω πολλά περισσότερο και από την ασφαλιστική την δικιά του και από τον ίδιο πέρα από τα χρήματα του αμαξιού, όπως ψυχική φθορά, αν υπαίτιο χάσιμο χρημάτων κτλ.Ναι μπορείς. Όπως και να προσκομίσεις αποδείξεις πως για όσο διάστημα επισκευαζόταν το αυτοκίνητό σου είχες νοικιάσει άλλο ή χρησιμοποιούσες ταξί, με το αιτιολογικό πως είχες πρόβλημα μετακίνησης λόγω πολλών αναγκών και χωρίς δικό σου αυτοκίνητο ξόδεψες πολλά. Το θέμα είναι πως δεν θα πάρεις αυτά τα χρήματα άμεσα αλλά μετά από αρκετό διάστημα.
Παραβίαση πινακίδας STOP (σε στενάκι)