-
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.
Είμαι 23 χρονών και ήρθε πλέον η ώρα να πάρω το πρώτο αμάξι με τη βοήθεια των γονιών μου φυσικά.
Ο μεγάλος μου ποθος είναι να πάρω ένα ανοιχτό ευχάριστο αυτοκίνητο για να οδηγώ μέσα στην πόλη και να πηγαίνω στη σχολή μου μιας και είμαι φοιτητής. Δεν με ενδιαφέρει να τρέχω
Δύο είναι αυτά που κοιτάω και που μου αρέσουν. Το ένα είναι το peugeot 206 cc και το άλλο το mx5 (δεύτερης γενιάς). Ξέρω ότι το ένα είναι cc και το άλλο roadster. Πιο κοντά είμαι στο πρώτο γιατί σκέφτομαι ότι το mx5 έχει πιο λίγους χώρους, μικρότερο πορτ μπαγκάζ και το βασικότερο είναι ότι είναι πισωκίνητο. Δεν θα με χάλαγε ένα πισωκίνητο αμάξι, αν και δεν έχω οδηγήσει ποτέ πισωκίνητο αλλά δεν είναι λίγο too much για πρώτο αυτοκίνητο; Το πεζό από την άλλη δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του, αλλά από γνωστό που ρώτησα μου είπε ότι μόνο στην οροφή δεν τα πάει καλά το συγκεκριμμένο αλλά και πάλι μπορεί να σου κάτσει γερό.
Επίσης για κάτι αξιόλογο από mx5 πρέπει να ανέβω αρκετά λεφτά ακόμα αφού αυτά που κοιτάω έχουν πολλά χιλιόμετρα περίπου 100000 χλμ και πάραπάνω ακόμα.
Mέχρι τώρα έχω δει από ιδιώτες ένα 206 cc 2002 με 5800 χιλιάδες ευρώ 80000 χλμ και ένα mx5 2001 με 6000 ευρώ και 100000 χλμ 1600 κυβικά και τα δύο φυσικά.
Οι γονείς μου όταν είδαν το mx5 όπως και το 206 cc ήταν πολύ αρνητικοί. Γιατί θεωρούν ότι είναι αρκετά too much να πάρει ένας νέος οδηγός cabrio και δεύτερον επειδή δεν είναι καθόλου πρακτικά με ανύπαρκτους πίσω χώρους μικρά πορτ μπαγκάζ κτλπ κτλπ Μου πρότειναν κάτι toyota πιο παλιά ή κάνα κλειστό 206 ή golf.
Ποια η γνώμη σας εσάς; -
Είμαι 23 χρονών και ήρθε πλέον η ώρα να πάρω το πρώτο αμάξι με τη βοήθεια των γονιών μου φυσικά.
Ο μεγάλος μου ποθος είναι να πάρω ένα ανοιχτό ευχάριστο αυτοκίνητο για να οδηγώ μέσα στην πόλη και να πηγαίνω στη σχολή μου μιας και είμαι φοιτητής. Δεν με ενδιαφέρει να τρέχω
Δύο είναι αυτά που κοιτάω και που μου αρέσουν. Το ένα είναι το peugeot 206 cc και το άλλο το mx5 (δεύτερης γενιάς). Ξέρω ότι το ένα είναι cc και το άλλο roadster. Πιο κοντά είμαι στο πρώτο γιατί σκέφτομαι ότι το mx5 έχει πιο λίγους χώρους, μικρότερο πορτ μπαγκάζ και το βασικότερο είναι ότι είναι πισωκίνητο. Δεν θα με χάλαγε ένα πισωκίνητο αμάξι, αν και δεν έχω οδηγήσει ποτέ πισωκίνητο αλλά δεν είναι λίγο too much για πρώτο αυτοκίνητο; Το πεζό από την άλλη δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του, αλλά από γνωστό που ρώτησα μου είπε ότι μόνο στην οροφή δεν τα πάει καλά το συγκεκριμμένο αλλά και πάλι μπορεί να σου κάτσει γερό.
Επίσης για κάτι αξιόλογο από mx5 πρέπει να ανέβω αρκετά λεφτά ακόμα αφού αυτά που κοιτάω έχουν πολλά χιλιόμετρα περίπου 100000 χλμ και πάραπάνω ακόμα.
Mέχρι τώρα έχω δει από ιδιώτες ένα 206 cc 2002 με 5800 χιλιάδες ευρώ 80000 χλμ και ένα mx5 2001 με 6000 ευρώ και 100000 χλμ 1600 κυβικά και τα δύο φυσικά.
Οι γονείς μου όταν είδαν το mx5 όπως και το 206 cc ήταν πολύ αρνητικοί. Γιατί θεωρούν ότι είναι αρκετά too much να πάρει ένας νέος οδηγός cabrio και δεύτερον επειδή δεν είναι καθόλου πρακτικά με ανύπαρκτους πίσω χώρους μικρά πορτ μπαγκάζ κτλπ κτλπ Μου πρότειναν κάτι toyota πιο παλιά ή κάνα κλειστό 206 ή golf.
Ποια η γνώμη σας εσάς; -
Ποια η γνώμη σας εσάς; -
δικιο εχουν οι γονεις σου
-
πάρε Mx5 ... τώρα που είσαι μικρός
-
Ο χρήστης mixalis7 έγραψε:
Γιατί θεωρούν ότι είναι αρκετά too much να πάρει ένας νέος οδηγός cabrio και δεύτερον επειδή δεν είναι καθόλου πρακτικά με ανύπαρκτους πίσω χώρους μικρά πορτ μπαγκάζΓιατι, τι το υπερβολικο εχει το ανοιχτο αυτοκινητο??? Για νεο οδηγο ειδικα?? Ειδικα τα cc δεν εχουν τα αρνητικα της κουκουλας -ηχομονωση, θερμομονωση, ασφαλεια- αν κι εγω θα προτιμουσα την κλασικη κουκουλα, ομως γουστα ειναι αυτα.
Τα περι χωρων δεν τα σχολιαζω αν προκειται για αποκλειστικα προσωπικο αυτοκινητο. Εν ολιγοις, παρε αυτο που γουσταρεις φιλε μου, αλλα ενημερωσου οσο καλυτερα γινεται γιατι το μεταχειρισμενο θελει πολυ ψαξιμο -
john u r 100% correct
-
Εμφανισιακά και τα δύο μ' αρέσουνε. Να πώ την αλήθεια πάντως προτιμώ μεταλλική οροφή.
Επίσης ένας γνωστός που είχε το πρώτο mx5 και το πούλησε πρόσφατα μετά από 15 χρόνια μου είπε πολύ καλά λόγια γενικά από αξιπιστία-οδήγηση αλλά με προβλημάτισε όταν μου είπε ότι το αμάξι είναι μόλις 900 κιλα για λόγους ασφαλείας και ήταν αρκετά αρνητικός σκέφτομαι κιόλας ότι πάνω απ το κεφάλι μου θα έχω ένα πανί....Επίσης στα ταξίδια πώς τα πάνε και τα δύο;
-
Εμφανισιακά και τα δύο μ' αρέσουνε. Να πώ την αλήθεια πάντως προτιμώ μεταλλική οροφή.
Επίσης ένας γνωστός που είχε το πρώτο mx5 και το πούλησε πρόσφατα μετά από 15 χρόνια μου είπε πολύ καλά λόγια γενικά από αξιπιστία-οδήγηση αλλά με προβλημάτισε όταν μου είπε ότι το αμάξι είναι μόλις 900 κιλα για λόγους ασφαλείας και ήταν αρκετά αρνητικός σκέφτομαι κιόλας ότι πάνω απ το κεφάλι μου θα έχω ένα πανί....Επίσης στα ταξίδια πώς τα πάνε και τα δύο;
Παρε τωρα καμπριο που εισαι νεος και κανε την κ@@λα σου και ασε τους γονεις σου. Το αμαξι ειναι δικο σου και της γκομενας σου που εχεις ή θα εχεις. Αν απο τωρα σκεφτεσαι και βασανιζεσαι, μετα απο 5 χρονια τι θα κανεις που μπορει να εισαι και παντρεμενος?
Τωρα για τα αμαξια. Το mx5 ειναι ο ορισμος του σκυλου, αφου το μοτερ του αν ειναι συντηρημενο σωστα ειναι αλεξισφαιρο. Επισης το mx5 ειναι και ευχαριστο στην οδηγηση και σχολη για να μαθεις να driftareis.
Το 206cc εχει το πλεονεκτημα της μεταλικης οροφης(λιγοτερος θορυβος, δεν υπαρχει κουκουλα για να σκιστει κ.τ.λ) και ειναι γενικα αξιοπιστο σαν αυτοκινητο.
Εγω και τωρα που ειμαι σχεδον 26 ετων mx5 θα επαιρνα. Ειναι συνολικα καλυτερο αμαξι απο το 206
-
Απο την στιγμη που πληρωνουν οι γονεις αυτοι θα εχουν και τον πρωτο λογο.Με τα διθεσια που θα χωρατε και οι τρεις;
-
Περσυσι ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα! Εγω γενικα ηθελα πισωκινητο και μαλιστα μοντελο πριν την δεκαετια '90 και φυσικα και δεν με αφησαν! ουτε το μχ5 τους αρεσε! οποτε τους αφησα να διαλεξουν εκεινοι για μενα και εχω καταληξει να οδηγω αυτο:
Αν και δεν ειναι αυτο που ηθελα ειναι πολυ καλο αμαξακι για τα λεφτα του και σε αριστη κατασταση.
Αρκετα νεανικο με χωρους υπεραρκετους (για τα γουστα μου τουλαχιστον) αρκετα αξιοπιστο βολικο και ομορφο!
Και επειδη δεν θα σε αφησουν να παρεις κατι αλλο ψαξου να βρεις κατι σε τετοιο στυλ εφοσον εκεινοι πληρωνουν.
Καποια στιγμη αργοτερα παιρνεις ο,τι αλλο θες με τα δικα σου λεφτα...
Παντως δεν εχω γνωρισει ανθρωπο που να μην του αρεσουν τα ιμπιζα αυτης της γενιας!
Να συμπληρωσω πως καιει ελαχιστα και ειναι το 1,4 με τα 101ps!
Ελπιζω να σε βοηθησα... -
Δεν θα με χάλαγε ένα πισωκίνητο αμάξι, αν και δεν έχω οδηγήσει ποτέ πισωκίνητο αλλά δεν είναι λίγο too much για πρώτο αυτοκίνητο;
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το χρόνο σας καταρχάς.
Δυστυχώς παιδιά από τη στιγμή που δεν πληρώνεις εσύ ένα αμάξι δεν είναι και τόσο εύκολο να πείσεις τον άλλο για το τι θα σου πάρει όχι βέβαια και ότι θα πρέπει να σου πάρουν ότι αρέσει σε αυτούς αλλά εν μέρει έχουν ένα δίκιο.
Για το φίλο που λέει ότι δε χωράμε είναι σωστό αλλά το αμάξι προορίζεται μόνο για μένα εξάλλου έχουμε 2 οικογενειακά. Ένα σκόντα οκτάβια 2003 και ένα νισσαν αλμέρα 1998, τα οποία και μας έχουν βγει αξιόπιστα πέρα για πέρα ειδικά το δεύτερο.
Ντριφτ, κόντρες και τέτοια ούτε που με νοιάζουν. Απέκλεισα πολλά 1400αρια βέβαια γιατί θέλω να είναι λιγο πιο γρήγορο αλλά μέχρι εκεί. -
με προβλημάτισε όταν μου είπε ότι το αμάξι είναι μόλις 900 κιλα για λόγους ασφαλείαςΗ ασφαλεια δεν εχει να κανει με τα κιλα. (Ουτε η οδικη συμπεριφορα)
Ειναι ενας μυθος.
Tα λιγα κιλα μαλλον σαν θετικο θα το εβλεπα οσον αφορα ασφαλεια και οδικη συμπεριφορα.Στο θεμα τωρα:
Φροντισε αυτο που θα παρεις να σου αρεσει. Τιποτα αλλο προς το παρων. -
Εγώ ένα έχω να πω: μαλακίες γονέων παιδεύουσιν τέκνοις!!
Είμαι παθών!! -
Δεν θα με χάλαγε ένα πισωκίνητο αμάξι, αν και δεν έχω οδηγήσει ποτέ πισωκίνητο αλλά δεν είναι λίγο too much για πρώτο αυτοκίνητο;
Κατ'αρχάς grow some balls .. 206cc?? ΜΧ-5 είναι η μόνη σου πραγματική επιλογή Νέος είσαι, τη βόλεψη της σκληρής οροφής άστη για τα 40 σου. 2ον η πίσω κίνηση δεν είναι υπερβολική. Όπως δεν ήταν για όλους τους πατεράδες μας που μάθανε σε πισωκίνητα να οδηγούν. Η πίσω κίνηση απαιτεί αρκετά περισσότερη υπομονή, σοβαρότητα, σύνεση και συγκέντρωση. Για να σου δώσω μια σύγκριση με τη μπροστά, είναι όπως τα αυτοκίνητα με συμπλέκτη και τα αυτόματα. Και τα 2 μπορούν να φαίνονται ότι πάνε ήρεμα και απαλά στο δρόμο, όμως αυτός που ξέρει να οδηγεί με συμπλέκτη είναι απείρως πιο μάστορας και ας μην το δείχνει.
Άκου μια άλλη σκέψη.. με λίγο δουλειά παραπάνω και ένα μικρό παζαράκι χτυπάς το Ζ3, 1.9 140 άλογα. Κι εγώ αυτό έκανα όταν πήρα 1ο αμαξάκι το 2004, τα μάζεψα και πήγα και το πήρα μόνος μου, κι έσκασα μύτη στο σπίτι. Η μάνα μου κλασσικά μου τα έπρηξε (μέχρι και να φοράω κράνος μου είπε), ο πατέρας μου κ@βλωσε απερίγραπτα και πιστεύω πως αισθάνθηκε απίστευτα περήφανος (όχι μπροστά στη μάνα μου φυσικα χαχαχαχ) :Ρ Τώρα είμαι στο 2ο Ζ3 (2.8 αυτή τη φορά) Πιστεύω πως αν και έμαθα να οδηγώ σε ένα κορόλλα 1.3, το Ζ με έμαθε να σέβομαι πάρα πολύ το αυτοκίνητο (και να αναγνωρίζω ότι οι νόμοι της φυσικής είναι σαφώς ανώτεροι των δυνατοτήτων μας), να φέρομαι υπεύθυνα στο δρόμο (όλα τα μάτια είναι πάνω σου και δε λέει να σε φασκελώσουν ενώ οδηγάς με την κουκούλα κατεβασμένη!!) και γενικά έχω περάσει απίστευτες στιγμές χαράς οδηγώντας το.
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να το χρησιμοποιήσω για να ρίξω γκόμενα (πάντα σκάω μούρη στα καινούρια με τα πόδια, έτσι για σπάσιμο χαχαχ). Πάρ΄το ΜΧ-5 ή το Ζ3 για πάρτη σου, θα σου έλεγα βγάλε και το 2ο κάθισμα, και θα σε κάνει οδηγό. Όποιος πήρε τέτοιο αμαξι για να ρίξει γκόμενα, τότε ήτανε, θα μείνει.
-
Ρε παλικάρι ο αποπάνω χαλάρωσε λιγάκι λέω εγώ.
Τo παλικάρι ζήτησε σε αυτά τα χρήματα και λίγο πρακτικό, τι z3 190 ίππους και να βγάλει καθίσματα του λές;Λοιπόν φίλαράκι. Είχα το 206 cc το έδωσα πριν ένα χρόνο. Μπορεί να μου τα είχαν πρήξει (ήμουν 21 όταν το πήρα και με αρκετά λεφτά τότε) μια χαρά έκανα το κομμάτι μου πρώτο αμάξι. Για τις τότε απαιτήσεις μου μια χαρά ήταν ευτυχώς ελάχιστα προβλήματα μόνο από οροφή αλλά είχα και αρκετά 'καλά' στο δρόμο με το συγκεκριμμένο αμάξι
Τώρα έχω ένα z3 hardtop 2004 μοντέλο (άστα τα πρό 2000). Άλλο αμάξι άλλος χαρακτήρας αλλά δε θα στο πρότεινα για πρώτο αμάξι. Πάρε μάθε ένα μπροσθιοκίνητο καλά, χωρις πολλές λακαμίες στο δρόμο και μετά από μερικά χρόνια πάς σε κάτι πιο 'βαρύ'.
Το μχ5 το έχω οδηγήσει. Κατά τη γνώμη μου καλό για τα χρήματα αυτά αλλά πολύ υπερεκτιμημένο δε συγκρίνεται με ακριβότερα αυτοκίνητα, όπως πρόσφατα που μπήκα σε μια slk φίλου 1998 κιόλας ήταν ανώτερη από το mazda.
Αν θες να ντριφτάρεις και να 'παίζεις' είναι καλό αλλιώς παράτα το. Ποιότητα εσωτερικού μηδέν, χώροι μηδέν, ταξίδια αν κάνεις θα σε κουράσει η κουκούλα και προσοχή μην το υπερεκτιμήσεις και κάνεις καμιά λακαμια γιατί ούτε μπλοκέ θα έχουν αυτά που κοιτάς μάλλον σε κάνα χαντάκι σε βλέπω
Τα παραπάνω δεν ισχύουν για την τελευταία γενιά μχ5 που είναι πιο 'ποιοτική' και στιβαρή γενικά αλλά και πάλι υπερεκτιμεμένη όταν έχεις z4,slk και μερικά άλλα στον ανταγωνισμό.Και συμβουλή. Κοίτα μην πάρεις κλειστό ειδικά σε αυτά τα χρήματα. Θα το μετανιώσεις... πολλοί το έκαναν και χτυπάνε το κεφάλι τους τώρα. Το κάμπριο το ανοίγεις και σου φτιάχνει η διάθεση. Μέχρι τα 30 σου και κάτι ψηλά αξίζει να χαίρεσαι τέτοια αμάξια, μετά με γάμους παιδιά και ιστορίες τα κεφάλια μέσα
-
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ειλικρινά αλλά τι εννοείς με αυτό; (γιατί δεν το έπιασα)
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
(όλα τα μάτια είναι πάνω σου και δε λέει να σε φασκελώσουν ενώ οδηγάς με την κουκούλα κατεβασμένη!!) -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να το χρησιμοποιήσω για να ρίξω γκόμενα (πάντα σκάω μούρη στα καινούρια με τα πόδια, έτσι για σπάσιμο χαχαχ). Πάρ΄το ΜΧ-5 ή το Ζ3 για πάρτη σου, θα σου έλεγα βγάλε και το 2ο κάθισμα, και θα σε κάνει οδηγό. Όποιος πήρε τέτοιο αμαξι για να ρίξει γκόμενα, τότε ήτανε, θα μείνει.Εγω παντως χρησιμοποιω το μονοκαμπινο και οταν σταματαω εξω απ' το σπιτι της παταω την κορνα να βγει εξω http://www.youtube.com/watch?v=mMA5jRnsLE0
-
Αν μπορείς να πάρεις ανοιχτό να πάρεις, δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Κάντο τώρα που μπορείς πιο πολύ. Υπάρχουν και εξαιρετικές ευκαιρίες σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Εννοείται ότι αν μπορείς να πας σε μεγαλύτερη κατηγορία (BMW, Mercedes) παίρνεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο αλλά με πιο ακριβή συντήρηση και όχι όσο πρακτικό το 206. Με το οποίο θα είσαι και λιγότερο προκλητικός σαν φοιτητής. Τα 206cc τα πρώτα είχαν μια ευαισθησία με την οροφή αλλά τα επόμενα (δεν ξέρω από πότε και μετά) ήταν οκ. Τα ΜΧ5 φυσικά είναι ιαπωνικά σκυλιά αν είναι καλοδιατηρημένα.
Το 206 νομίζω έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, πιο ήπια ανάρτηση, σκληρή οροφή οπότε πλεονεκτεί σε ταξίδια. Αλλά βέβαια ταξίδι θα κάνεις με ό,τι νά΄ναι, 23 χρονών είσαι, είναι δυνατόν να είσαι και παράξενος;;! Και φυσικά έχει υποτυπώδες πίσω κάθισμα για περιστασιακούς επιβάτες που είναι και πολύ βολικό για πράματα (πχ τσάντα, μπουφάν) και μεγάλο χώρο αποσκευών. Γενικά σε πρακτικότητα είναι σκάλες παραπάνω, ακόμα και οι γονείς σου θα πρέπει να μπορούν να πειστούν εύκολα ότι είναι σαν κανονικό αυτοκίνητο με μια καλή ιδιαιτερότητα ότι ανοίγει.
Προσωπικά θα πήγαινα για MX5, Z4 (όχι Ζ3) ή SLK αλλά εγώ μεγάλωσα με πισωκίνητα και σε άλλες εποχές (χωρίς ABS κλπ). Για σένα τώρα ένα καλό 206 θα είναι ό,τι πρέπει κι ακόμα παραπάνω. Αλλά καλό ψάξιμο και προσοχή για να βρεις κάτι καλό.
Aγορά αυτοκινήτου μέχρι 6000 ευρώ