-
Μετράω 10 κλισέ φράσεις εδώ μέσα και 10 υπερασπιστικές γραμμές από αγνούς 'οπαδούς' φίρμας ...
Εγω την 147 θα χτύπαγα φίλε μου.
-
Αστο δε πειθεις..
Συγκρινω xsara 1.6 16v-focus 1.6-147 1.6ts..
Το αμαξι εχει πολλα κιλα κρατηματος και χαρακτηρα επισης..Η 1.6 vts στη 2πορτη καροτσα παντα ειναι ακομα καλυτερη και πιο σφικτη..Ποιοτητα στα ιδια με τα focus I με τα ανανεωμενα πλαστικα και σιγουρα κατωτερη της 147 οπως και ο γερμανος..0-100 μισο δευτερολεπτο πανω απο την 147 1.6 ts η οποιο ειναι μαλλον και η κορυφη της κατηγοριας για να καταλαβεις..Πραγματικα ειναι πολυ γρηγορη..Σημαντικα πιο φτηνη στη συντηρηση απο τον ιταλο..Το πιο γρηγορο μικρομεσαιο στις Σερρες σε τεστ καποιου ελληνικου περιοδικου οταν βγηκε η 16v και τα συγκριναν ολα μαζι..Κατοχος 1.6 16v exclusive η μανα μου εδω και 6 μηνες και αλλες τοοοοσες που εχω επαφη σταθερα στο gcc 2 χρονια τωρα αφου σου λενε κατι τα νουμερα εσενα..
Απο αξιοπιστια στα ιδια παιζουν τα 3 αυτα μοντελα που συγκρινονται με την ιταλιδα να εχει ενα μικρο μειωνεκτημα απο αυτα που διαβαζω..Πραγμα που δε θα με κραταγε πισω απο την αγορα της ομως..Το μεταχειρο θελει και τυχη ορισμενες φορες..Ισως για τις alfa καποια monday cars να ηταν πιο συχνα αφου κομμενο ιμαντα σε xsara δεν εχω ακουσει ποτε μου ( αν εξαιρεσουμε κατι φαρσουλες του mirage και του τριφτη.. )Στα μειον η αισθητικη της 5πορτης και κατι ξυλοεπενδυσεις στην exclusive.. Λευτερη ακους? Η exclusive-vts εχει και υπερπληρη εξοπλισμο..Αν με εβαζε καποιος να τα καταταξω και να διαλεξω θα εβαζα 147-xsara-focus στα 1.6 παντα..Τα οποια ειναι και τα 3 καλυτερα την εποχη τους (αρχες '00). Μη ρωτατε γιατι δε πηραμε 147.. επεμενα τοσο για την ιταλιδα που στο τελος παρακαμθηκε η αποψη μου και το βρηκα παρκαρισμενο εξω απο το σπιτι...
-
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Κανενα από τα 3, όχι γιατι δεν είναι καλά, αλλά γιατί τα 170.000 χλμ είναι πάρα πολλά!Καλύτερα δώσε 1500 ευρώ επιπλέον και πάρε κάποιο άλλο με λιγότερα χλμ, 90-100.000.+1
Καλώς ή κακώς τα +80000 χιλιόμετρα μπορεί να κοστίσουν πολύ παραπάνω από τα 1500 ευρώ. Καλό θα ήταν να μας πεις σε τι τιμές τα βρίσκεις.
Ας κάνουμε σούμες λοιπόν με αλφαβητική σειρά:
Άλφα 147:
+
Πατάει εξαιρετικά
Σβέλτο
Καρακουκλάρα η τρίπορτη (από τα πίο όμορφα χάτς)
Μηχανικά μέρη με πέντιγκι (διπλά ψαλίδια, δίσκοι παντού)
καρ οφ δε γίαρ 2001Καίει
Στριμόκωλη
Έχει το χειρότερο σκορ που έχει σημειώσει ευρωπαικό μικρομεσαίο σε μετωπική σύγκρουση στον 21ο αιώνα. αφού πήρε τα 3 κυριολεκτικά http://www.euroncap.com/tests/alfa_rome ... 1/108.aspx
και τελευταίο μειονέκτημαΣιτροέν Ξαρά
+
Χωράει τα πάντα
Σβέλτο μοτέρ (τελικιάζει το 110άρι στα 220!)
Ανάρτηση για τρέλες (στην συγκριτική 10 μικρομεσαί Χ 10 ώρες στην πίστα είχε έρθει πρώτο)
...αλλά και για ξάπλες (πολύ άνετο)
Έντονη απαξίωσηΔεν πολυβλέπεται (ειδικά μετά το ελλεινό φέισλιφτ με το οποίο η Κλώντια Σίφερ απέφευγε μπάλες)
Παραδοσιακό γαλλικό κιβώτιο
Το ίδιο τελευταίο μειονέκτημα με την 147 ^2Φόρντ Φόκους
+
Όμορφο και σήμερα το τρίπορτο
Καλή παθητική ασφάλεια για την εποχή του
Κιβώτιο - τιμόνι με καλή αίσθηση
Έχει αριστεύσει σε έρευνα αξιοπιστίας http://www.ffoc.co.uk/modules.php?name= ... e=tuvaward
καρ οφ δε γίαρ 1999Πιο αργό και από σβέλτα 1400άρια
Ανούσια ψηλή θέση οδήγησηςΤο συμπέρασμα? Απλό! Καλά λέμε τώρα...
Ο τεχνοκράτης θα πάρει αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/659481/ (έτσι για να μπούμε στο κλίμα του τόπικ σύντεκνοι) ή http://www.car.gr/classifieds/cars/view/994702/ για να μιλάμε ρεαλιστικά. Λίγο παραπάνω ασφάλιστρα και τέλη, είναι και πάλι πιο αργό από τα άλλα δύο, αλλά με ψυχρά ορθολογιστικά κριτήρια είναι η λογική λύση.
Ο νεανίας θα πάρει αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1081757/ θα την αγαπήσει, θα την αγαπήσουν ακόμα και σήμερα οι γυναίκες, θα ευχαριστηθεί γενικώς αυτοκίνητο και ιταλική φινέτσα, με λίγα χρήματα. Απλά πρέπει να είναι νέος για να είναι τολμηρός
Αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1089734/ θα το πάρει μόνο ένας φανατικός θιασώτης της οδήγησης, απαραίτητα με προϊστορία στα γαλλικά ή απλά πολύ μικρό αρχικό μπάζτετ.
-
Το focus το έχεις οδηγίσει ; δεν υπάρχει πραγματικά καμιά επαφή σε πάτημα τιμόνι και γενικότερα αίσθηση αν είχε ένα πιό δυνατό μοτέρ ..... η xsara πάλι δεν μου είχε κάνει καμιά αίσθηση μαλακό αυτοκίνητο με ένα τυπικό τιμόνι και ένα κακό σασμάν το focus έφαιρε επανάσταση στην κατηγορία και έκανε μόδα την ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω control blade νομίζω την έλεγε η ford και μετά ακολούθησε το vag με Α3 και golf που είχαν ημιάκαμπτο πίσω όπως και η xsara .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Το focus το έχεις οδηγίσει ; δεν υπάρχει πραγματικά καμιά επαφή σε πάτημα τιμόνι και γενικότερα αίσθηση αν είχε ένα πιό δυνατό μοτέρ ..... η xsara πάλι δεν μου είχε κάνει καμιά αίσθηση μαλακό αυτοκίνητο με ένα τυπικό τιμόνι και ένα κακό σασμάν το focus έφαιρε επανάσταση στην κατηγορία και έκανε μόδα την ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω control blade νομίζω την έλεγε η ford και μετά ακολούθησε το vag με Α3 και golf που είχαν ημιάκαμπτο πίσω όπως και η xsara .Φαινοταν και απο πριν οτι εισαι ασχετος με το θεμα xsara.. Μετα κι απο αυτο το τελειωτικο χτυπημα δεν εχω κατι αλλο να συζητησω για αλλη μια φορα μαζι σου.. Μ αρεσει που τις εχεις φαει και με το κουταλι..εκεινη την εποχη και ακομα και σημερα ειναι γελοιο να καταλαβεις αν αυτο που οδηγας φοραει ημιακαμπτο..
Ολα εχουν καποια μικρο + - Ας πουμε το focus ειναι χαρακτηριστικα πιο ψοφιο απο τα 3 οπως η xsara εχει το χειροτερο απο τα 3 σασμαν και η 147 απαιτει τα πιο πολλα χρηματα σε τυπικη και μη προγραμματισμενη συντηρηση....Η xsara την πιο ενδιαφερουσα και διασκεδαστικη οδικη συμπεριφορα και ουρα και η 147 το καλυτερο , μα καλυτερο ομως τιμονι.
@travelman
Για xsara exclusive-vts τα 4 χιλιαρικα ειναι καλη και λογικη τιμη για ενα αριστο αυτοκινητο και με πολυ λιγοτερα απο 170.000km..Αυτη που εβαλες μαζι και με την 147 ειναι παρτη μια βαρα την αλλη.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το focus το έχεις οδηγίσει ; δεν υπάρχει πραγματικά καμιά επαφή σε πάτημα τιμόνι και γενικότερα αίσθηση αν είχε ένα πιό δυνατό μοτέρ ..... η xsara πάλι δεν μου είχε κάνει καμιά αίσθηση μαλακό αυτοκίνητο με ένα τυπικό τιμόνι και ένα κακό σασμάν το focus έφαιρε επανάσταση στην κατηγορία και έκανε μόδα την ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω control blade νομίζω την έλεγε η ford και μετά ακολούθησε το vag με Α3 και golf που είχαν ημιάκαμπτο πίσω όπως και η xsara .
Φαινοταν και απο πριν οτι εισαι ασχετος με το θεμα xsara.. Μετα κι απο αυτο το τελειωτικο χτυπημα δεν εχω κατι αλλο να συζητησω για αλλη μια φορα μαζι σου.. Μ αρεσει που τις εχεις φαει και με το κουταλι..εκεινη την εποχη και ακομα και σημερα ειναι γελοιο να καταλαβεις αν αυτο που οδηγας φοραει ημιακαμπτο..
Ολα εχουν καποια μικρο + - Ας πουμε το focus ειναι χαρακτηριστικα πιο ψοφιο απο τα 3 οπως η xsara εχει το χειροτερο απο τα 3 σασμαν και η 147 απαιτει τα πιο πολλα χρηματα σε τυπικη και μη προγραμματισμενη συντηρηση....Η xsara την πιο ενδιαφερουσα και διασκεδαστικη οδικη συμπεριφορα και ουρα και η 147 το καλυτερο , μα καλυτερο ομως τιμονι.
@travelman
Για xsara exclusive-vts τα 4 χιλιαρικα ειναι καλη και λογικη τιμη για ενα αριστο αυτοκινητο και με πολυ λιγοτερα απο 170.000km..Αυτη που εβαλες μαζι και με την 147 ειναι παρτη μια βαρα την αλλη..Ναι μας είχες κάνει την μούρη κρέας εκείνη την εποχή δεν μου απαντάς έχεις οδηγίσει focus ; και το 206 υπερστρέφει αυτό δεν το κάνει καλό αυτοκίνητο α και που το αποδίδεις ότι είμαι άσχετος με το αυτικίνητο ;
-
500 φορες και στο παρελθον σου εχω εξηγησει οτι γινεσαι μεγαλη ρομπα καθε τοσο.. Αντε ανοιξε καμια wiki τωρα..
Ειναι εντελως γελοιο να καταλαβεις οδηγωντα ενα μικρομεσαιο εκεινης της εποχης, αρχικα οτι δε φοραει ημιακαμπτο και μετα νταξ... αναλογα με το ποσα καταλαβαινεις..Εχω οδηγησει 1.4 οχι 1.6.. Και το γεγονος οτι το θεωρω ακομα κι απο αυτη την επαφη με το τελειως ψοφιο 1.4, 1 απο 3 καλυτερα μικρομεσαια της εποχης τα λεει ολα.. Αρχισα να γραφω γιατι δε ξερεις τι λες για τη xsara οχι για το focus..Προφανως δυσκολο να το καταλαβεις..
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Δεν αποσυρρεται ολοκληρη να ησυχασουμε...
Τώρα τι να πω; Φαίνονται οι εγκάθετοι.. Βέβαια αν έλεγε κάποιος κάτι τέτοιο για άλλη μάρκα, θα πέφτανε οι οπαδοί να τον φάνε αλλά τώρα δε μιλάει κανείς. Τέσπα, σόρρυ για το όφφτοπικ αλλά πραγματικά τους εγκάθετους και τα κλισε τους έχω βαρεθεί. Και δε μιλάω για την πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας.. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι τα πιστεύουν κιόλας χωρίς να έχουν ιδέα για τη συγκεκριμένη μαρκα,( είτε είναι σιτροεν είτε φίατ είτε αλφα ειτε vw είτε είτε είτε... ) χωρίς να εχουν οδηγήσει, ή ζήσει με κάποιο από αυτα τα αυτοκίνητα.
Οντοπικ
Προσπάθησε να βρεις κάτι με λιγότερα χλμ. Όπως είπαν και πολλοί πριν, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν πάρα πολυ οποιοδήποτε από αυτά τα αυτοκίνητα αν δεν έχουν σωστά συντηρηθεί. Αν η αξιοπιστία είναι Νο1 στις προτεραιότητες σου πρέπει να πας μάλλον προς Ιαπωνία μερία.
Προσωπικά με τόσα χλμ δε θα επέλεγα κανένα από αυτά με τόσα χλμ. Με λιγότερα χλμ , θα δυσκολευόμουν πολύ να επιλέξω, είναι όλα πολύ καλά σε διαφορετικούς τομείς το καθένα. -
Παντως πρωτη φορα ακουω ημιακαμπτο σε Α3 και Golf εποχης 1997-2002!
Μονο τα** γαλλικα** ειχαν υστερουντες και φυσικα οχι τα γερμανικα. -
Ο χρήστης billaras_XantiaII έγραψε:
Παντως πρωτη φορα ακουω ημιακαμπτο σε Α3 και Golf εποχης 1997-2002!
Μονο τα** γαλλικα** ειχαν κατι τετοιο και φυσικα οχι τα γερμανικα.Ποτε θα αλλαξεις αμορτισερ στη xantia? Ψαξου για κανα χαμηλοματακι..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
500 φορες και στο παρελθον σου εχω εξηγησει οτι γινεσαι μεγαλη ρομπα καθε τοσο.. Αντε ανοιξε καμια wiki τωρα..
Ειναι εντελως γελοιο να καταλαβεις οδηγωντα ενα μικρομεσαιο εκεινης της εποχης, αρχικα οτι δε φοραει ημιακαμπτο και μετα νταξ... αναλογα με το ποσα καταλαβαινεις..Εχω οδηγησει 1.4 οχι 1.6.. Και το γεγονος οτι το θεωρω ακομα κι απο αυτη την επαφη με το τελειως ψοφιο 1.4, 1 απο 3 καλυτερα μικρομεσαια της εποχης τα λεει ολα.. Αρχισα να γραφω γιατι δε ξερεις τι λες για τη xsara οχι για το focus..Προφανως δυσκολο να το καταλαβεις..
Τους χαρακτηρισμούς για ρόμπες χνουδοτές και πασουμάκια ρόζ στους επιστρέφω ,
όταν τερματίζει η ανάρτηση καταλαβαίνεις εύκολα ότι είσαι σε αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο κάτι που συμβαίνει στην δίλιτρη που ξέρω χαμηλομένη τέζα για να στρίβει το μπουρούχι στα υπόλοιπα τιμόνι , πάτημα διαφωνεις ότι υστερεί σε σχέση με το focus ; εντάξυ να υπερασπιστείς το αμάξι σου αλλά όχι και έτσι η xsara ήταν ένα μέτριο ακόμα και εκείνη την εποχή αυτοκίνητο . -
Aν μου βρεις Χsara με ημιάκαμπτο σου δίνω 1000 ευρώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν μου βρεις Χsara με ημιάκαμπτο σου δίνω 1000 ευρώ.Τσίπη... εγώ του δίνω 2000...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν μου βρεις Χsara με ημιάκαμπτο σου δίνω 1000 ευρώ.οκ υστερούντες είχε εντάξυ και το 206 την ίδια ανάρτηση έχει αλλά από σταθερότητα πως πάμε ;
-
Aν μου βρεις Χsara με ημιάκαμπτο σου δίνω 1000 ευρώ.
οκ υστερούντες είχε εντάξυ και το 206 την ίδια ανάρτηση έχει αλλά από σταθερότητα πως πάμε ;
Μια χαρά πάμε. Άλλο;
-
Τα καλύτερα έρχονται ........
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δεν αποσυρρεται ολοκληρη να ησυχασουμε...
Τώρα τι να πω; Φαίνονται οι εγκάθετοι.. Βέβαια αν έλεγε κάποιος κάτι τέτοιο για άλλη μάρκα, θα πέφτανε οι οπαδοί να τον φάνε αλλά τώρα δε μιλάει κανείς. Τέσπα, σόρρυ για το όφφτοπικ αλλά πραγματικά τους εγκάθετους και τα κλισε τους έχω βαρεθεί. Και δε μιλάω για την πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας.. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι τα πιστεύουν κιόλας χωρίς να έχουν ιδέα για τη συγκεκριμένη μαρκα,( είτε είναι σιτροεν είτε φίατ είτε αλφα ειτε vw είτε είτε είτε... ) χωρίς να εχουν οδηγήσει, ή ζήσει με κάποιο από αυτα τα αυτοκίνητα.
Οντοπικ
Προσπάθησε να βρεις κάτι με λιγότερα χλμ. Όπως είπαν και πολλοί πριν, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν πάρα πολυ οποιοδήποτε από αυτά τα αυτοκίνητα αν δεν έχουν σωστά συντηρηθεί. Αν η αξιοπιστία είναι Νο1 στις προτεραιότητες σου πρέπει να πας μάλλον προς Ιαπωνία μερία.
Προσωπικά με τόσα χλμ δε θα επέλεγα κανένα από αυτά με τόσα χλμ. Με λιγότερα χλμ , θα δυσκολευόμουν πολύ να επιλέξω, είναι όλα πολύ καλά σε διαφορετικούς τομείς το καθένα.Προφανως δεν εχεις χιουμορ.Αν καθεσαι και τα παιρνεις ολα στα σοβαρα,μονο εσυ χαλιεσαι,ειληκρινα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν μου βρεις Χsara με ημιάκαμπτο σου δίνω 1000 ευρώ.Ντινο μου εγω του δινω 10000000000000000000000000000000 ευρω και ενα εξοχικο στο Πανοραμα...
-
οκ υστερούντες είχε εντάξυ και το 206 την ίδια ανάρτηση έχει αλλά από σταθερότητα πως πάμε ;
Απο σταθεροτητα;Για...Τσεκαρε σταθεροτητα οι υστερουντες...
-
Κατ αρχας απ οτι βλεπω τα δοκιμασες και εβγαλες και συμπερασμα με χαμηλωμενο τεζα διλιτρο σε εγκαρσιες ανωμαλιες (καταλαβες γιατι μιλαω για ξεφτιλικια σου?) το οποιο εραβε κωλους απο τη μανα του παρεπιπτοντως...Παρτο τραβα σε μια μικτη διαδρομη με μαμα λαστιχα και αναρτηση και μετα....
**Σου ξαναγραφω..**Δεν ειπα οτι το focus ειναι κακο ή κατωτερο..Ο ενδοιασμος μου ειναι στο οτι λες οτι ειναι μετριο αμαξι χωρις οδικη συμπεριφορα η xsara..Τις πετρες εξω να ρωτησεις θα σου πουν οτι η xsara εχει χαρακτηρα και οδικη συμπεριφορα..Εγραψα οτι η xsara εχει το χειροτερο σασμαν -> το focus εχει καλυτερο, πολυ δυσκολος συλλογισμος.... Κανεις οτι δε το διαβασες..Εγραψα οτι η alfa εχει το καλυτερο τιμονι..Αν τυφλωνεσαι και δε τα διαβαζεις κοψτην.... Θεωρω τη xsara 16v αμαξι με καλυτερη οδικη συμπεριφορα οριακα και αυτο λογω του οτι και τα 2 το εχουν στον τομεα αυτο αλλα το ενα το κανει με περισσοτερο χαρακτηρα λογω υστερουντων..Ναι αυτο φοραει...Για αλλη μια φορα..θεωρω οτι ειναι τα 3 κορυφαια..Με παρομοια οδικη συμπεριφορα το καθεναμε το τροπο του..
Θα τα γραψω καπου ολα να στα βαζω να το ακους μπας και εντυπωθουν..ρωτας ξανα και ξανα απαντημενα πραγματα προσπαθωντας να αποδειξεις τι? Πραγματα που εργαψα πριν μου απευθυνεις το λογο?
Οσοι διαβασαν περι του ημιακαμπτου της xsara μαλλον καταλαβαν και τη βαρυτητα του λογου σου για αλλη μια φορα..
Απλα να ξερουν οτι με τον αυδι το παθιαρη υπαρχει θεμα απο παλια οταν εγραφε περι πρωτοποριακου audi 80 εξου και ασχολουμαι με τετοιο υφος..
Alfa 147 ή Xsara 1.6 ή Focus 1.6