-
Μπα , απλά το ιντερνετ και η κινητή βοήθησε στην γιγάντωση και οργάνωση τέτοιων συμβάντων. Παλιότερα δίνονταν εντολές μέσα απο κανάλια και τοπικά γραφεία. Τώρα απλά μια απλή συνδεση σε FB , Blog κλπκλπ , κατεβάζεις και ένα απλό εγχειρίδιο κατασκευής μολότοφ και εισαι έτοιμος. Απόρώ γιατί ακόμα δεν έχουν ρίξει αέριο μουστάρδας , η συνταγή ειναι ευκολο να βρεθει επίσης.....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κάποια στιγμή πρέπει να χωνέψετε ότι η κοινωνική πίεση οδηγεί σε βία.
Και την κοινωνική πίεση δεν τη δημιούργησαν ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι μπάχαλοι, ούτε τα λοστάρια, ούτε οποιαδήποτε μειοψηφούσα και δήθεν ανύπαρκτη άποψη.Την κοινωνική πίεση, τις αντιθέσεις, τα ξεσπάσματα τα δημιούργησε η πολύ όμορφη και ωραία πλειοψηφική αστική δημοκρατία. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ πηγή της βίας [αλλιώς να μας εξηγήσει κανείς γιατί υπάρχει τώρα -και σε όποιες αντίστοιχες φάσεις- αυτή η έξαρση και όχι άλλοτε.
Νομίζω ότι εδώ είσαι υπερβολικά ισοπεδωτικός και μονόπλευρος.
Ωραία, κατ' εκτίμησή σου λοιπόν:
Ποιος δημιούργησε την κοινωνική πίεση;
Ποιος έχει φέρει την κοινωνία στα σημερινά επίπεδα;
Υπάρχει ή δεν υπάρχει συσσωρευμένη οργή και πίεση;
Υπάρχει ή δεν υπάρχει βαθύ αντικειμενικό πρόβλημα;Γιατί αυτά γίνονται φέτος και όχι το... 2004?
Είναι tabula rasa η φάση εκεί έξω; Θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να διαχειριστείς αυτή την όξυνση εν μέσω άλλων λογικών τυφλής βίας;
Εγώ λέω ότι αυτοί οι ανύπαρκτοι που βρίζετε, καταφέρνουν πολύ καλύτερα απ' όσο νομίζετε να συσπειρώνουν κόσμο μακριά από λογικές τυφλής βίας, οι οποίες διαφορετικά θα έβρισκαν πολύ μεγαλύτερη απήχηση.
Αλλά θα πρέπει να πείσεις και να δώσεις εναλλακτική.
Κουβέντες άγνωστες φυσικά όταν 'πολιτική' και 'άποψη' είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει σε ένα φόρουμ.Εσείς νομίζετε ότι όλα τα υποθετικά σενάρια είναι εφικτά. Κάθε 'αν-θα' είναι ισάξιο ενός άλλου.
Εκεί έξω λοιπόν.+1
Όποιος έχει κατέβει σε πορείες και έχει μιλήσει με κόσμο, έχει ακούσει από πάρα πολλούς την εκτίμηση πως με πορείες δεν επιτυγχάνεται τίποτα και την προτροπή 'πάμε να τα σπάσουμε όλα'. Σε αυτό το κλίμα, είναι οι σχηματισμοί της αριστεράς, αυτοί που συκοφαντούνται για εμπνευστές της βίας, που συγκρατούν τον κόσμο από το να γίνουν πολύ χειρότερα. Η συνειδητή απαξίωση της οργανωμένης πολιτικής έκφρασης από τα κόμματα εξουσίας και τους 'σοφούς' κάθε λογής πολύ φοβάμαι πως θα μας οδηγήσει σε έξαρξη αυτής της τυφλής βίας. Τότε, πάλι θα φταίει η αριστερά -
Να ξέραμε και τι είναι 'αριστερά'...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εσύ το '08 έβλεπες μια ακμάζουσα οικονομία στην ελλάδα; Όχι στους δείκτες, στην πραγματικότητα.
Και πες ότι εγώ λέω μαλακίες. Η δικιά σου εκτίμηση ποια είναι; Πόθεν μας προέκυψε ξάφνου αυτή η βία;Κατ' αρχήν άλλο το ξύλο μεταξύ αρχικών, αριστερών και ΜΑΤ (αυτά τα βλέπαμε και πριν το 08), και άλλο οι διαδηλώσεις.
Οι διαδηλώσεις έχουν ενταθεί λόγω του ότι κόβεται το χρήμα κυρίως στο δημόσιο, και τα συνδικάτα έχουν υψώσει τα λάβαρα του πολέμου. Είναι μαζικές, ναι, αλλά και το κόψιμο που γίνεται σε μισθούς είναι επίσης μαζικό.
Οι συμμετέχοντες εις το ξύλο είναι οι ίδιοι όπως πάντα, δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη αιτία, και απλώς εκμεταλλεύονται τις συνχές διαδηλώσεις για να τα σπάνε (επίσης συχνά).
η οικονομία το 08 προφανώς και δεν ήταν όπως σήμερα. Αρκετά καλύτερα, τόσο στα νούμερα (επιτόκια δανεισμού, μισθοί, κατανάλωση), όσο και σε ψυχολογία (πολύ σημαντικό). Και κυρίως, δεν επικρατούσε ο φόβος για το αύριο (μιλάω για τον μέσο - ενδεχομένως ανενημέρωτο/κοιμισμένο - πολίτη) που υπάρχει σήμερα, ούτε η τρομο-λαγνία των μέσων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να ξέραμε και τι είναι 'αριστερά'...Όπως την ορίζεις στο κράξιμο, όρισέ την και τώρα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κάποια στιγμή πρέπει να χωνέψετε ότι η κοινωνική πίεση οδηγεί σε βία.
Και την κοινωνική πίεση δεν τη δημιούργησαν ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι μπάχαλοι, ούτε τα λοστάρια, ούτε οποιαδήποτε μειοψηφούσα και δήθεν ανύπαρκτη άποψη.Την κοινωνική πίεση, τις αντιθέσεις, τα ξεσπάσματα τα δημιούργησε η πολύ όμορφη και ωραία πλειοψηφική αστική δημοκρατία. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ πηγή της βίας [αλλιώς να μας εξηγήσει κανείς γιατί υπάρχει τώρα -και σε όποιες αντίστοιχες φάσεις- αυτή η έξαρση και όχι άλλοτε.
Συμφωνω. Να προσθεσω οτι η σημερινη εξαρση (διαφορων μορφων) βιας ειναι παγκοσμιο και ταυτοχρονο φαινομενο. ΗΠΑ, χωρες ΕΕ με τα σοβαροτερα οικονομικα προβληματα, εξεγερσεις σε αραβικες χωρες.
-
Άνεργος πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος διαδηλωτής
Πατέρας δύο κοριτσιών, απόφοιτων ΑΕΙ, με άνεργη σύζυγο ήταν ο επίσης άνεργος 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης, που άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα.
http://news247.gr/ellada/People-gr/anergos_pateras_duo_paidiwn_o_atyxos_diadhlwths.1419493.html
-
πήξαμε πάλι στις ηθικοπλαστικές μπούρδες περί βίας
βέβαια, μετά την χτεσινή φάση, με τα ματ αραχτά στον περίβολο και τα ΚΝΑΤ να τους περιφρουρούν, τί άλλο να πεις...
πεμπτοφαλαγγίτες να του πεις, τί σκατα να τους πεις...τραγικά πράγματα. Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω+1
-
-edit-
-
θα στο πώ απλά.
Χτες ήταν μαζεμένο ένα 500.000 κόσμος έξω απ τη βουλή.
Αντί λοιπόν οι τύποι εκει μέσα να νοιώσουν την πίεση του κόσμου, κάποιοι αποφάσισαν ότι εχθρός τους δεν είναι αυτός που ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο αλλά οι δεν πληρώνω.για μένα αν υπήρχε ΜΙΑ πιθανότητα να γίνει κάτι αυτή χάθηκε με την ελεεινή στάση του ΚΚΕ.
πραγματικά δεν βρίσκω λόγια γι αυτό που έγινε χτες -
Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πωΠραγματικά η μόνη απάντηση που μπορεί δώσει κανείς και που έπρεπε να δοθεί ώρα τώρα είναι 'τόσα ξέρεις, τόσα λες'
Και να τελειώνει το πράγμα.Έχουν πάρει όλοι πτυχίο στην ανάλυση δελτίου ειδήσεων και συζήτησης πάνω σε συζητήσεις με τον συνάδελφο στο διάλειμμα για εσπρεσάκι.
Γιατί manosk εσύ που κριτικάρεις τον αναρχοαυτόνομοαπλιτοαντιεξουσιαστή με το adidas παπουτσάκι γιατί διαμαρτύρεται ενώ έχει λεφτά να πάρει ας πούμε brandατο τζιν μην μας κάνεις την τιμή και μην κατέβεις, περίμενε να πεινάσεις κι έλα μετά. Τότε ίσως μάθεις και την σημασία των λέξεων 'αλληλεγγύη' ή 'συλλογικότητα'. Ίσος και να τα ζητήσεις.
Και απάντησε μου τώρα όποιος θέλει να είναι αλληλέγγυος να πουλήσει το levis τζιν του και να πάρει εμβόλια για τα παιδιά στην Κένια.
Τόσα ξέρεις τόσα λες και δεν πιστεύω να υπάρχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση περί σωστού ή λάθους από καμία απ τις 2 πλευρές! -
εγώ προτείνω πάντως η κυβέρνηση να μην ξανακατεβάσει ματ, το κκε είναι αρκετό για την περιφρούρηση της βουλής
-
Εγω παλι δεν καταλαβαινω κατι.
Μεχρι χθες δεν κατηγορουσαμε το ΠΑΜΕ, οτι στην πρωτη αναμπουμπουλα, πετρες, μολωτοφ,δακρυγωνα, την εκανε απο την συγκεντρωση ?
Δεν ηταν κοινο φαινομενο τα τελευταια 5-6 χρονια αυτο ?
Εχτες που εκανε αυτο που επρεπε, να μεινει να περιφρουρησει την διαδηλωση το καταδικαζουμε ?Αυτο που ειδα εγω ζωντανα απο τον ΣΚΑΙ , εδειχνε πως πριν το ντου του ΠΑΜΕ, η περιφρουρηση του δεχτηκε βροχη απο πετρες και την ωρα του ντου και μολωτοφ.
-
δεν έγιναν όπως τα περιγράφεις.
-
@ σαλιγκάρι κλπ
Αλληλεγγύη σε όσους έδειξαν αλληλεγγύη και όχι σε όσους βάραγαν το ντέφι τους τόσα χρόνια, όταν η χώρα έπρεπε να πάει μπροστά απαλλαγμένη από τις μαλακίες του παρελθόντος.Ο άνεργος του 10% ήταν ψιλά γράμματα, σημασία είχε ο εργαζόμενος του ΟΛΠ και του τελωνείου των 100.000 ετησίως.
Τώρα θυμήθηκαν τους ανέργους.
Τότε τα ΚΝΑΤ κλπ ήταν καλά, γιατί εμπόδιζαν τους τουρίστες να πάνε στα νησιά και να στηρίξουν την καπιταλιστική οικονομία της χώρας, γιατί εμπόδιζαν τους καπιταλιστές να ξεφορτώσουν κόσμο από τα κρουαζιερόπλοια κρατώντας ρόπαλα, γιατί ήταν οργανωμένοι και δε μάσαγαν ρε πουσταράδες αντιδραστικοί.Σήμερα έγιναν κακοί, γιατί ο στρατός του ΚΚΕ πήρε εντολές που εξυπηρετούσαν το ίδιο το ΚΚΕ και όχι άλλους.
Την προηγούμενη φορά που είχαν στηθεί έξω από τη βουλή, παραταγμένοι με τα ρόπαλα, δεν έγινε και τίποτα.
Χθες που πλάκωσαν όποιον γούσταραν, έγιναν καθίκια.και πολλά-πολλά ακόμα που βαριέμαι να τα ξαναλέω
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μεχρι χθες δεν κατηγορουσαμε το ΠΑΜΕ, οτι στην πρωτη αναμπουμπουλα, πετρες, μολωτοφ,δακρυγωνα, την εκανε απο την συγκεντρωση ?
Εχτες που εκανε αυτο που επρεπε, να μεινει να περιφρουρησει την διαδηλωση το καταδικαζουμε ?Αυτο που ειδα εγω ζωντανα απο τον ΣΚΑΙ , εδειχνε πως πριν το ντου του ΠΑΜΕ, η περιφρουρηση του δεχτηκε βροχη απο πετρες και την ωρα του ντου και μολωτοφ.
Δεν περιφρουρούσε την διαδήλωση, περιφρουρούσε την βουλή και μονοπωλούσε τον δρόμο.
Δέχτηκαν πέτρες γιατί με τσαμπουκάδες πήγαν να απαγορεύσουν σε όλη την πορεία να περάσει.
Όταν για 1η φορά στην ιστορία σου αλλάζεις μέρος και ώρα συγκέντρωσης, όταν για 1η φορά κατεβένεις με κράνη και τόσα καδρόνια, όταν τραμπουκίζεις τόσο κόσμο,όταν τα παραπάνω συμβαίνουν σε πόσες πόλεις και κυρίως όταν δέχεσαι εγκωμιαστικά σχόλια απο την tv αλλά και αντίπαλους βουλευτές, ε τότε κάτι βρομάει νομίζω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@ σαλιγκάρι κλπ
Αλληλεγγύη σε όσους έδειξαν αλληλεγγύη και όχι σε όσους βάραγαν το ντέφι τους τόσα χρόνια, όταν η χώρα έπρεπε να πάει μπροστά απαλλαγμένη από τις μαλακίες του παρελθόντος.Ο άνεργος του 10% ήταν ψιλά γράμματα, σημασία είχε ο εργαζόμενος του ΟΛΠ και του τελωνείου των 100.000 ετησίως.
Τώρα θυμήθηκαν τους ανέργους.
Τότε τα ΚΝΑΤ κλπ ήταν καλά, γιατί εμπόδιζαν τους τουρίστες να πάνε στα νησιά και να στηρίξουν την καπιταλιστική οικονομία της χώρας, γιατί εμπόδιζαν τους καπιταλιστές να ξεφορτώσουν κόσμο από τα κρουαζιερόπλοια κρατώντας ρόπαλα, γιατί ήταν οργανωμένοι και δε μάσαγαν ρε πουσταράδες αντιδραστικοί.Σήμερα έγιναν κακοί, γιατί ο στρατός του ΚΚΕ πήρε εντολές που εξυπηρετούσαν το ίδιο το ΚΚΕ και όχι άλλους.
Την προηγούμενη φορά που είχαν στηθεί έξω από τη βουλή, παραταγμένοι με τα ρόπαλα, δεν έγινε και τίποτα.
Χθες που πλάκωσαν όποιον γούσταραν, έγιναν καθίκια.και πολλά-πολλά ακόμα που βαριέμαι να τα ξαναλέω
Τα κνατ ποτέ δεν ήταν καλά για το κίνημα και κυρίως για τον χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Έμενα προσωπικά αν ήμουν μιας μεγαλύτερης ηλικίας θα με ενοχλούσε άτομα(η επόμενη γενιά της δικιάς μου) που δεν έχουν συμβάλει στο να πέσει η Ελλάδα στα σκατά (χωρίς να έχουν ζήσει καν τους ανθρώπους που την έφεραν σ αυτή την κατάσταση) να παλεύουν να ανατρέψουν τα πράγματα κι εγώ που τους ξέρω και ξέρω τι έχουν κάνει να μένω άπραγος.
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Δεν περιφρουρούσε την διαδήλωση, περιφρουρούσε την βουλή και μονοπωλούσε τον δρόμο.
Δέχτηκαν πέτρες γιατί με τσαμπουκάδες πήγαν να απαγορεύσουν σε όλη την πορεία να περάσει.
Όταν για 1η φορά στην ιστορία σου αλλάζεις μέρος και ώρα συγκέντρωσης, όταν για 1η φορά κατεβένεις με κράνη και τόσα καδρόνια, όταν τραμπουκίζεις τόσο κόσμο,όταν τα παραπάνω συμβαίνουν σε πόσες πόλεις και κυρίως όταν δέχεσαι εγκωμιαστικά σχόλια απο την tv αλλά και αντίπαλους βουλευτές, ε τότε κάτι βρομάει νομίζω.Χθες δεν υπηρχε πορεια.
Η συγεντρωση ηταν για τις 11 το πρωι στο συνταγμα και το ΠΑΜΕ ειχε στον ιδιο χωρο συγκεντρωση στις 9.30.
Επειδη και η συζυγος ηταν εκει, η Καραγιωρη Σερβιας ηταν αδειαμεχρι την Αμαλιας. -
θα στο πώ απλά.
Χτες ήταν μαζεμένο ένα 500.000 κόσμος έξω απ τη βουλή.
Αντί λοιπόν οι τύποι εκει μέσα να νοιώσουν την πίεση του κόσμου, κάποιοι αποφάσισαν ότι εχθρός τους δεν είναι αυτός που ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο αλλά οι δεν πληρώνω.για μένα αν υπήρχε ΜΙΑ πιθανότητα να γίνει κάτι αυτή χάθηκε με την ελεεινή στάση του ΚΚΕ.
πραγματικά δεν βρίσκω λόγια γι αυτό που έγινε χτεςΑκριβώς.
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες (πορείες-διαμαρτυρίες-απεργίες)