-
Παιδιά είδα από κοντά στην Εύβοια το καινούριο Abarth Punto Evo και το αμάξι είναι πανέμορφο.
Έχει δίκιο ο φίλος πιο πάνω αν δεν το δεις από κοντά δεν καταλαβαίνεις.
Μακράν το πιο εντυπωσιακό στην κατηγορία του και τολμώ να πω ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχω δει ever, γενικά ανεξαρτήτου κατηγορίας. Λίγα αυτοκίνητα μου έχουν κάνει τόσο εντύπωση.
-
Εγινε και το test drive........
-
Voila:
viewtopic.php?f=15&t=31644&p=2174224#p2174224
-
Από εξτρά εξοπλισμό θυμάται κανείς;
-
Εχω την προσφορα, απλα δεν προλαβαινω να την ψαξω τωρα, θα σου πω σημερα/αυριο.
-
Παίδες, κάνα νέο για το kit Esseesse για το Punto EVO Abarth έχει κανείς;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εχω την προσφορα, απλα δεν προλαβαινω να την ψαξω τωρα, θα σου πω σημερα/αυριο.Οκ.
-
Δεν εχει βγει το SS Kit ακομα, δεν ξερω μαλιστα αν θα βγει σαν kit βελτιωσης ή σαν διαφορετικη εκδοση καποια στιγμη. Ας απαντησει καποιος με σιγουρια.
-
Βρηκα την προσφορα (μεσα στον χαμο).
Στανταρ εξοπλισμος λοιπον (εκτος απο τα ανουσια στυλ λογοτυπο εκει περα κλπ κλπ):
TTC, κεντρικο κλειδωμα θυρων, ABS, EBD, προβολεις ομιχλης, διζωνικος κλιματισμος, αεροσακος γονατων οδηγου, δερματινο τιμονι και λεβιες ταχυτητων, ταπα ρεζερβουαρ που κλειδωνει (υπαρχουν που δεν κλειδωνουν; ελεος), ESP, ηχοσυστημα με cd player και mp3 (με χειριστηρια στο τιμονι, 6 ηχεια), Bluetooth και χειριστηρια στο τιμονι, USB θυρα, αεροσακοι οδηγου-συνοδηγου-πλαγιοι-κουρτινες, start & stop, σκουροχρωμοι εμπρος προβολεις και δωρο το τασακι.Επιπλεον εξοπλισμος:
Υποβραχιονιο καθισματος οδηγου με θηκη για μικροαντικειμενα 110€
Αισθητηρες βροχης 260€
Συστημα ελεγχου πιεσης ελαστικων 370€
Σπορ μπακετ της Sabelt 2040€ (υπεροχα καθισματα)
Ηλεκτρικα ανοιγομενη οροφη 940€
Εσωτερικος ηλεκτροχρωματικος καθρεπτης 160€
Cruise Control 220€
Δερματινο σαλονι 1020€Οι τιμες ειναι ενδεικτικες προφανως, μπορει να διαφερουν λιγο πανω ή κατω.
Επισης, το κοκκινο και το λευκο χρωμα εχουν επιβαρυνση 260€ (+/- λιγο προφανως).Αυτα βλεπω στην προσφορα, αν θες κατι αλλο πες μου μπας και το εχει και δεν το βρισκω ή μηπως ειναι στο διαφημιστικο.
-
Βρηκα την προσφορα (μεσα στον χαμο).Στανταρ εξοπλισμος λοιπον (εκτος απο τα ανουσια στυλ λογοτυπο εκει περα κλπ κλπ):
TTC, κεντρικο κλειδωμα θυρων, ABS, EBD, προβολεις ομιχλης, διζωνικος κλιματισμος, αεροσακος γονατων οδηγου, δερματινο τιμονι και λεβιες ταχυτητων, ταπα ρεζερβουαρ που κλειδωνει (υπαρχουν που δεν κλειδωνουν; ελεος), ESP, ηχοσυστημα με cd player και mp3 (με χειριστηρια στο τιμονι, 6 ηχεια), Bluetooth και χειριστηρια στο τιμονι, USB θυρα, αεροσακοι οδηγου-συνοδηγου-πλαγιοι-κουρτινες, start & stop, σκουροχρωμοι εμπρος προβολεις και δωρο το τασακι.Επιπλεον εξοπλισμος:
Υποβραχιονιο καθισματος οδηγου με θηκη για μικροαντικειμενα 110€
Αισθητηρες βροχης 260€
Συστημα ελεγχου πιεσης ελαστικων 370€
Σπορ μπακετ της Sabelt 2040€ (υπεροχα καθισματα)
Ηλεκτρικα ανοιγομενη οροφη 940€
Εσωτερικος ηλεκτροχρωματικος καθρεπτης 160€
Cruise Control 220€
Δερματινο σαλονι 1020€Οι τιμες ειναι ενδεικτικες προφανως, μπορει να διαφερουν λιγο πανω ή κατω.
Επισης, το κοκκινο και το λευκο χρωμα εχουν επιβαρυνση 260€ (+/- λιγο προφανως).Αυτα βλεπω στην προσφορα, αν θες κατι αλλο πες μου μπας και το εχει και δεν το βρισκω ή μηπως ειναι στο διαφημιστικο.
Στα παλια δεν κλειδωνει η ταπα και για να μπει κλειδαρια ηταν επιπλεον €50, το υποβραχιονιο εκανε € 80, και ο χωρος ειναι μικρος καθως ειναι και το υποβραχιονιο μικρο.Το δερμα ή η ηλιοροφη ειχαν € 900 εκαστο. Το θεμα με ταπα που κλειδωνει ειναι οτι στο βενζιναδικο σβηνεις μηχανη βγαζεις κλειδι δινεις στο βενζινα που ξεκελιδωνει ταπα (απο αλλες εποχες καταστασεις δηλ) δεν ειναι με κουμπακι ή λεβιεδακι απο μεσα να ανοιγει το πορτακι της ταπας. Στο νεο εχει βλεπω και αεροδακο γονατων εμας δεν ειχε οπως δεν προσφεροταν και ο Εσωτερικος ηλεκτροχρωματικος καθρεπτης όπως και start & stop (καλυτερα κατ εμε).
-
Start & Stop ειναι πολυ καλο παντως. Στο Abarth Evo εχει και κουμπακι απενεργοποιησης αν δεν το θες καποια στιγμη, παρολα αυτα λειτουργει πολυ καλα.
-
παλι καλα που υπαρχει κουμπακι καλα σε αμαξια τουρμπο ειναι σκοτωμα παντως το ανοιξε κλεισε ο κινητηρας και γιαυτο του εβλαν και on off αν εισαι εντος πολης οκ σε κινηση κτλ αλλιως αν η τουρμπινα ειναι ζεστη ανοιξε κλεισε περιοριζεις την μακροβιοτητα της
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
παλι καλα που υπαρχει κουμπακι καλα σε αμαξια τουρμπο ειναι σκοτωμα παντως το ανοιξε κλεισε ο κινητηρας και γιαυτο του εβλαν και on off αν εισαι εντος πολης οκ σε κινηση κτλ αλλιως αν η τουρμπινα ειναι ζεστη ανοιξε κλεισε περιοριζεις την μακροβιοτητα τηςμα το σταρτ εν στοπ για την πόλη φτιάχτηκε...
που το ξέρεις οτι δεν το έχουν προβλέψει? -
για ποιο λογο τοτε σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα (που ξερω εγω τουλαχιστον ανεξαρτητως φιρμας) με start/stop σου δινουν δυνατοτητα απενεργοποιησης?
προφανως γιατι ειναι ακομα ατελες, οπως ηταν και το esp (μεχρι να γινει υποχρεωτικο), οπως ηταν ακομα παλιοτερα και το abs
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για ποιο λογο τοτε σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα (που ξερω εγω τουλαχιστον ανεξαρτητως φιρμας) με start/stop σου δινουν δυνατοτητα απενεργοποιησης?προφανως γιατι ειναι ακομα ατελες, οπως ηταν και το esp (μεχρι να γινει υποχρεωτικο), οπως ηταν ακομα παλιοτερα και το abs
γιατί μπορεί να μην σε βολεύει, μπορεί να υπάρχει λόγος να μην σβήνει το μοτέτ, γιατί γιατί , για χιλιους 2 λόγους...
-
Και γιατι δεν ειναι βοηθημα για την ασφαλεια.
-
μπορει πολλα πραγματα, απλα εγω το συγκρινω με παλιοτερα ηλεκτρονικα καλουδια που στην αρχη εκλειναν μεχρι να γινουν υποχρεωτικα
και στη περιπτωση των abs και esp απο οσο γνωριζω ο λογος ηταν οτι δε λειτουργουσαν ιδανικα
πλεον που υποτιθεται οτι λειτουργουν ιδανικα (με esp μπορεις πλεον να πας γρηγορα , βλεπε ηλεκτρομπλοκε) , τα συστηματα αυτα γινονται υποχρεωτικα
οποτε δεν αποκλειεται καποια στιγμη να γινει το ιδιο και με το start/stop
αυτη τη στιγμη ομως ειναι νεο σχετικα χαρακτηριστικο και δε μπορεις με σιγουρια να πεις πώς θα εξελιχθουν τα πραγματα
τοσες δοκιμες κανουν σε ολα τα αυτοκινητα, αλλα τα προβληματα δεν παυουν ποτε να υπαρχουν..αρα οι 'προβλεψεις ' για μενα προσωπικα δεν αποτελουν εγγυηση ειδικα αν ειναι να αλλαξω τουρμπινα
ας μη γινομαστε υστερικοι για λιγα ml βενζινης , το προβλημα ειναι η τιμη της οχι η καταναλωση των σημερινων αυτοκινητων
επισης μην ξεχναμε οτι ολα αυτα γινονται και για να δηλωνουν οι εταιρειες λιγοτερους ρυπους και καταναλωση .. δεν ειναι ολα αυτα ομως παντα υπερ του καταναλωτη
-
Και γιατι δεν ειναι βοηθημα για την ασφαλεια.το να σου σβησει ο κινητηρας σου σε καποια περιεργη φαση (σε περιπτωση δυσλειτουργιας ή καμια αποτομη ανηφορα ) , ομως εχει να κανει με την ασφαλεια σου
-
εγω δεν θα το ενεργοποιουσα ποτε και χαιρομαι που το δικο μου δεν εχει αυτοτ ο συστημα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και γιατι δεν ειναι βοηθημα για την ασφαλεια.
το να σου σβησει ο κινητηρας σου σε καποια περιεργη φαση (σε περιπτωση δυσλειτουργιας ή καμια αποτομη ανηφορα ) , ομως εχει να κανει με την ασφαλεια σου
Αν υποθεσω πως καταλαβα την σκεψη σου, εννοεις πχ σε καποια δυσκολη ανηφορα να ακινητοποιηθεις και να θες να ξεκινησεις. Αν εχεις σχεση στο κιβωτιο ο κινητηρας δεν σβηνει. Επισης εχει Hill Holder.
Τωρα, για περιπτωσεις δυσλειτουργιας κλπ, με το ιδιο σκεπτικο πολλα πραγματα μπορει να μην λειτουργησουν αλλα δεν το συζηταμε τοσο. Οποτε δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα.
Abarth Punto Evo