-
Ο χρήστης RX-220 έγραψε:
ΠΟΣΑ??? 150 δεν βγάζει?
Αυτο ειναι το 207 rallye
-
Kαλα κ ωραια τα dream cars αλλα πρεπει να μπορεις κ να τα συντηρησεις!
Αυτος ειναι ενας παραγοντας που δεν το σκεφτεται σχεδον κανεις..........
ολοι λενε '' ελα μωρε ενταξει ποσο να καιει......ελα μωρε ενταξει ποσο να εχει το σερβις?..........ελα μωρε ποσο να πληρωνω ασφάλεια? .....''ελα μωρε ενταξει θα το παρω σιγα το πραγμα τωρα΄''
δεν ειναι ετσι ομως............
προτεινω μικρο κ καινουριο..........απο μαντρα δεν θα αγοραζα ποτε αμαξι!
-
Επειδή είσαι νέος οδηγός και μικρός είναι φυσιολογικό να θες και φερράρι ακόμα. Όμως θα ήθελα να σκεφτείς τα εξής:
Οι γονείς σου μπορούν να σου λένε 'Θα σου πάρουμε ότι θέλεις εσύ γιόκα μου, καμάρι, στολίδι του σπιτιού μου'. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο νιώθει στο πετσί του ένας 18άρης την οικονομική κρίση καλυμμένος από την φοιτητική ασυλία και απέχοντας αρκετά χρόνια από την παραγωγή εργασίας αλλά είναι η κρίση είναι βαριά και το χειρότερο όλων δεν έχει φανεί ακόμα. Μπορεί λοιπόν οι γονείς σου να σου πάρουν ότι θέλεις εσύ αλλά είτε να ζοριστούν οικονομικά είτε να το μετανοιώσουν στο άμεσο μέλλον χωρίς όμως να το δείξουν. Φυσικά δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση των γονιών σου αλλά επειδή καθημερινά βλέπω την κρίση να βαράει ανθρώπους γύρω μου πολύ ή λίγο, απλά θα ήθελα να το τονίσω. Πολλοί 18άρηδες έχουν ποστάρει στο 4ΤΦ θέματα τύπου 'τι ακριβό/γρήγορο αμάξι να μου πάρει ο μπαμπάς?' χωρίς να τα σχολιάσω από αυτήν την άποψη, αλλά σε αυτή την χρονική συγκυρία που μας πήραν χαμπάρι ότι εξάγουμε μόνο ήλιο/παραλία/συρτάκι άντε καμία ντομάτα/μπάμια και καταναλώνουμε οτιδήποτε παράγουν αυτοί θα ήθελα να το σκεφτείς ξανά. Ξέρω ότι ο αντίλογος και πολλοί φορουμίτες θα πουν 'έλα μωρέ μία ζωή την έχουμε' 'εσύ δηλαδή δεν θα ήθελες καλό αμάξι στα 18 σου, αν στο έπαιρνε ο μπαμπάς σου?' 'αν δεν πάρει τώρα, θα πάρει στα 50 του μιάτα όταν θα είναι καραφλός'. Διαλέγεις και παίρνεις.
'Αμα είσαι 18άρης και γουστάρεις την οδήγηση και γιούγκο να σου δώσουν θα ευχαριστηθείς οδήγηση. Έχω οδηγήσει πολύ γρήγορα αμάξια ευκαιριακά με δυνατότητες πολύ παραπάνω των δικών μου, το αμάξι μου τώρα είναι αιώνες καλύτερο σε κάθε τόμεα από το πρώτο μου χρεπάκι αλλά τις καλύτερες οδηγικές εμπειρίες τις έχω από αυτό. Γιατί? Είπαμε είσαι 18 γμτ! Και που σαι αν ανησυχείς για το πουλ μουρ, άμα έχεις τον τρόπο σου χτυπάς γκομενάκια και με κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, αλλιώς μπορείς να κάθεσαι το ΣΚ και να γυαλίζεις το RX8 και να λες 'καλά ε αυτό είναι ζωή'. Πρώτη προτεραίοτητα για μένα λοιπόν θα ήταν να πάρεις κάτι ασφαλές. Βάλε 4 αστέρια μίνιμουμ, βάλε αν μπορείς και ESP και είσαι καλυμμένος. Τα υπόλοιπά είναι πλύση εγκεφάλου.
ΥΓ: Έχω κάνει ταξίδι με κορσάκι 1200άρι και μου φαινόταν 'μερσεντές' σε σχέση με το χρέπι μου. Μία ιδέα είναι όλα...
-
Ο χρήστης RX-220 έγραψε:
Γειά σας, είμαι καινούργιος οδήγος και καίνουργιο μέλος του φόρουμ. Επειδή πήρα και εγώ το δίπλωμα ,ήδη το έχει ο πατέρας μου και ο μεγαλύτερος αδερφός μου, συζητάμε για την αγορά ενός δεύτερου αυτοκινήτου (έχουμε ένα Ford Mondeo MK2 του 97 με 105.000 χλμ περίπου) . Το μέγιστο ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε είναι 15.000±1.000 € . Στην αρχή οι γονείς μου σκεφτόνταν μόνο κάποιο καινούργιο μίκρο αυτοκίνητο ,με πιθανότερο το Mazda 2 ή το Smart. Εγώ θα προτειμούσα κάποιο μεταχειρισμένο ,αν κάνω ζημιά σε καινούργιο αμάξι από την απειρία μου θα πάθω τίποτα ψυχολογικό, και έτσι παρακολουθούσα την αγορά των μεταχειρισμένων, κοίταζα κάτι σε Focus ή Mazda 3. Τυχαία πριν από λίγο καιρό έψαξα ,περισσότερο για πλάκα, πόσο θα πήγαιναν τα αυτοκίνητα που χάζευα όταν ήμουν μικρός και έλεγα τέτοιο θα πάρω όταν μεγαλώσω. Για τα χρόνια τους τα EVO V,VI , Type R, και το αγαπημένο μου RX-7 ήταν πολύ ακριβά ,σχεδόν τριπλάσια τιμή από αυτή που φανταζόμουν.Ως τελεύταια αναζήτηση έβαλα το Celica και το RX-8. Τότε όμως ήρθε το πρώτο σοκ οι τιμές τους ήταν μέσα στο ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε! Κοιτάω που είναι αυτές οι ευκαιριές και τότε έρχεται το δεύτερο σοκ, ένα Celica με τιμή 9.000€ και ένα RX-8 με τιμή 11.000€ βρίσκoνται σε μια μάντρα κοντά στο σπίτι μου! Βάζω περισσότερες πληροφορίες και βλέπω ότι έχουν και λίγα χιλιόμετρα και είναι σχετικά καινούργια ,το Celica 8 ετών και το RX-8 6 ετών! Για να μην το πολυλογώ πάω και τα βλέπω από κοντά και είναι και τα δύο σε πολύ καλή κατάσταση ,το Mazda έχει βέβαια ένα χαμήλο body-kit, ένα μεγάλο σπόιλερ και αλλαγμένα τελικά εξάτμισης (ναι δεν είμαι και μεγάλος φάν των τροποποιήσεων ιδίαιτερα όταν ξεχωρίζουν αρκετά). Την επόμενη μέρα πάω με τον πατέρα μου να τα δει και αυτός. Εκφράζει κάποια ανησυχία για την ηλικία του Celica και την χαμηλή μάσκα του Mazda. Παίρνω κάποιες φώτο και τις δείχνω στην μητέρα μου. Εκείνη γκρινιάζει για το σπόιλερ του Mazda. Στην συζήτηση που ακολουθεί μου λένε τους προβληματισμούς τους ότι ίσως να μην μπορώ να τα οδηγήσω καθώς και πόσο πάει το κόστος κτήσης,συντήρησης κλπ. Το κόστος ,από όσο έψαξα, και στα δύο πάει όσο και στο Mondeo ,το Mazda έχει λίγο μεγαλύτερο εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης του Wankel και των λαδιών που χρειάζεται. Το ερώτημα είναι θα μπορώ να τα οδηγήσω? Δεν ξέρω πόσες ώρες οδήγησεις έχω αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα από όταν μεταπήδησα από το εκπαιδευτικό Yaris στο Mondeo με εξαίρεση το παρκάρισμα ,ακόμη χρειάζομαι λίγη βοήθεια εκεί. Είναι υπερβολικό,αλαζονικό να ζητήσω για πρώτο αυτοκίνητο κάτι που ονειρευόμουν από μικρός? Τι προτείνεται για πρώτο αυτοκίνητο ? Επιπλέον θα ήθελα αν υπάρχει κανένας κάτοχος Celica ή RX-8 να μου πει πόσα ακριβώς ξοδεύει για την συντήρηση του αυτοκινήτου ,καθώς και τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει το αυτοκίνητο. Δεν θα ήθελα να πέσω εξώ στους υπολογισμούς μου για τα έξοδα του και να βάλω σε επιπλέον έξοδα τους δικούς μου.Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσεται το τεράστιο post μου (στο μέλλον θα προσπαθήσω να είμαι πιο περιεκτικός)
Το Ρχ8 ειναι αμαξαρα και καμια σχεση δεν εχει με την celica. Το Ρχ8 υπερτερει σε κρατημα,ανεση,χωρους,εμφανιση και το κυριοτερο ειναι πισωκινητο και μπορεις να παιζεις και σε καμια πλατεια. Απο επιδοσεις ειναι περιπου στα ιδια και απο καταναλωση καιει 3-4 λιτρα παραπανω.
Το Ρχ8 δεν ειναι αναξιοπιστο, αλλα τα ζωαδια που το αγορασαν νομιζαν οτι αγορασαν Τουοτα του 95 και δεν θελει συντηρηση. Το αμαξι το λαδι το χρησιμοποιει ,γιατι ετσι δουλευει ο κινητηρας του. Θα το πας σε φαναρτζη για να δει αν εχει φαει στουκα και θα του μετρησεις συμπιεση για να δεις ποση ζωη του εχει μεινει. Και το ρχ8 και το celica δεν ειναι φυσικα για 20.000χμ ,γιατι καινε. ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ αμαξια ειναι και μεχρι 10.000χμ τον χρονο
-
Να σου πω και εγώ τη γνώμη μου, από προσωπική εμπειρία μέσω ενός κοντινού συγγενή που αγόρασε το rx, παρά τις συμβουλές μου να το αποφύγει, υποτίθεται με λίγα χιλιόμετρα 'καλοδιατηρημένο' και τα ρέστα. Όταν το πρωτο-οδήγησα είπα 'ωχ'. Τελικά το 'ωχ' ήταν 3500 χιλιάρικα για σανζμάν-συμπλέκτη και γενικό service (σε γνωστό εξειδικευμένο συνεργείο-αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς) και πολλά άλλα ψιλά απο εδώ και από εκεί + ένα 50ρικο τη βόλτα!! Το αποτέλεσμα είναι πάνω στο χρόνο να ψάχνει να το πουλήσει μιας και δεν μπορεί να το συντηρήσει από κάποια χιλιόμετρα το μήνα και πάνω και φυσικά το ρημάδι δε φεύγει ούτε για τα μισά λεφτά πλέον!
Από την άλλη ο τύπος εκπλήρωσε τον καημό του και δεν του έμειναν αποθημένα...(μπορεί δλδ να είχε και δίκιο τελικά).ΟΜΩΣ
δουλεύει σαν τρελός από το πρωί μέχρι το βράδυ, βγάζει αρκετά χρήματα (έχει και άλλες ανάγκες βέβαια) και μεγειά του με χαρά του!Άσε που είχε εμπειρία από δυνατά αμάξια... Στην περίπτωσή σου, πέρα από το γεγονός ότι και τα δύο αυτοκίνητα που αναφέρεις είναι εντελώς ακατάλληλα εως επικίνδυνα για ένα νέο οδηγό (τα 143 άλογα στη σέλικα δλδ σας πέφτουν λίγα??? όλοι όσοι είπατε ότι είναι εντάξει για νέο οδηγό ένα σπορ αμάξι με 143 άλογα ξεκινήσατε με αντίστοιχο τρόπο δλδ??? ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ούτε να τα συντηρήσεις ούτε να τα ταϊσεις (βενζίνες και ζημιές) όταν θα χρειαστεί...Στη θέση σου θα κοίταζα κάτι πιο φτηνό, ίσως σε μτχ (ίσως και όχι) αλλά σίγουρα δε θα εξαντλούσα όλο το ποσό και θα έψηνα τους γονείς μου τα ρέστα να τα πάρω σταδιακά στο χέρι να κάνω με την παρέα μου κανένα ταξιδάκι έσω και έξω και, όπως και να έχει, Ο,ΤΙ και να πάρω να του πιω το αίμα στα χιλιόμετρα(πολύ καλύτερη επένδυση ΙΜΗΟ).
-
Bmw 116 06 με 40.000 χλμ € 13.800
Γιατί δεν τι συζητάει κανένας, μια χαρά για πρώτο αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Όχι μια χαρά βρε συ...
Ένα ακούμπημα να κάνει κάπου... τα ανταλλακτικά θα έχουν μισή περιουσία -
αναξιόπιστο μοτέρ, γίνεται του πολλαπλασιαστή το κάγκελο.
διάβασε κανα bmw φορουμ και θα καταλάβεις.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Επειδή είσαι νέος οδηγός και μικρός είναι φυσιολογικό να θες και φερράρι ακόμα. Όμως θα ήθελα να σκεφτείς τα εξής:Οι γονείς σου μπορούν να σου λένε 'Θα σου πάρουμε ότι θέλεις εσύ γιόκα μου, καμάρι, στολίδι του σπιτιού μου'. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο νιώθει στο πετσί του ένας 18άρης την οικονομική κρίση καλυμμένος από την φοιτητική ασυλία και απέχοντας αρκετά χρόνια από την παραγωγή εργασίας αλλά είναι η κρίση είναι βαριά και το χειρότερο όλων δεν έχει φανεί ακόμα. Μπορεί λοιπόν οι γονείς σου να σου πάρουν ότι θέλεις εσύ αλλά είτε να ζοριστούν οικονομικά είτε να το μετανοιώσουν στο άμεσο μέλλον χωρίς όμως να το δείξουν. Φυσικά δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση των γονιών σου αλλά επειδή καθημερινά βλέπω την κρίση να βαράει ανθρώπους γύρω μου πολύ ή λίγο, απλά θα ήθελα να το τονίσω. Πολλοί 18άρηδες έχουν ποστάρει στο 4ΤΦ θέματα τύπου 'τι ακριβό/γρήγορο αμάξι να μου πάρει ο μπαμπάς?' χωρίς να τα σχολιάσω από αυτήν την άποψη, αλλά σε αυτή την χρονική συγκυρία που μας πήραν χαμπάρι ότι εξάγουμε μόνο ήλιο/παραλία/συρτάκι άντε καμία ντομάτα/μπάμια και καταναλώνουμε οτιδήποτε παράγουν αυτοί θα ήθελα να το σκεφτείς ξανά. Ξέρω ότι ο αντίλογος και πολλοί φορουμίτες θα πουν 'έλα μωρέ μία ζωή την έχουμε' 'εσύ δηλαδή δεν θα ήθελες καλό αμάξι στα 18 σου, αν στο έπαιρνε ο μπαμπάς σου?' 'αν δεν πάρει τώρα, θα πάρει στα 50 του μιάτα όταν θα είναι καραφλός'. Διαλέγεις και παίρνεις.
'Αμα είσαι 18άρης και γουστάρεις την οδήγηση και γιούγκο να σου δώσουν θα ευχαριστηθείς οδήγηση. Έχω οδηγήσει πολύ γρήγορα αμάξια ευκαιριακά με δυνατότητες πολύ παραπάνω των δικών μου, το αμάξι μου τώρα είναι αιώνες καλύτερο σε κάθε τόμεα από το πρώτο μου χρεπάκι αλλά τις καλύτερες οδηγικές εμπειρίες τις έχω από αυτό. Γιατί? Είπαμε είσαι 18 γμτ! Και που σαι αν ανησυχείς για το πουλ μουρ, άμα έχεις τον τρόπο σου χτυπάς γκομενάκια και με κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, αλλιώς μπορείς να κάθεσαι το ΣΚ και να γυαλίζεις το RX8 και να λες 'καλά ε αυτό είναι ζωή'. Πρώτη προτεραίοτητα για μένα λοιπόν θα ήταν να πάρεις κάτι ασφαλές. Βάλε 4 αστέρια μίνιμουμ, βάλε αν μπορείς και ESP και είσαι καλυμμένος. Τα υπόλοιπά είναι πλύση εγκεφάλου.
ΥΓ: Έχω κάνει ταξίδι με κορσάκι 1200άρι και μου φαινόταν 'μερσεντές' σε σχέση με το χρέπι μου. Μία ιδέα είναι όλα...
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς στην πρώτη σου παράγραφο. Πίστεψέ με αν δεν ήξερα ακριβώς τι τρέχει με τα οικονομικά των γονιών μου ούτε το δίπλωμα δεν θα τους ζήταγα να πληρώσουν. Το σχέδιο μου για απόκτηση αυτοκινήτου δεν περιελάμβανε καθόλου τους γονείς μου. (Από αυτούς μόνο το δίπλωμα θα ζήταγα και μάλιστα είχα το ποσό σε περίπτωση που δεν ήθελαν να το πληρώσουν ,δικαίωμα τους ήταν στο κάτω κάτω. Σε περίπτωση που έπρεπε να πληρώσω και το δίπλωμα αυτοκίνητο θα έπερνα αρκετά αργότερα.) Είχα καταφέρει και σώσει μερικά χρήματα τα οποία έφταναν για ένα αυτοκίνητο (Mazda 323F του 90),την ασφάλεια του,τέλη κυκλοφορίας (μάλιστα τα 'πράσινα' τέλη που έλεγαν τότε),σέρβις, και ότι μου έμενε για βενζίνη και λοιπά έξοδα.(Αυτό μάλιστα το έκανα κρυφά γιατί δεν ήθελα να ασκήσω πίεση με αυτόν τον τρόπο στους γονείς για αγορά αυτοκινήτου επειδή το αμάξι είναι παλιό και δεν θα τους άρεσε να οδηγώ ένα χρεπάκι. Και όχι ουδέποτε μυρίστηκαν το οτιδήποτε για αυτά μου τα σχέδια, αν το έκαναν θα μου το έλεγαν ξεκάθαρα.)
Έχεις απόλυτο δίκιο απολαμβάνω κάθε λεπτό που οδηγώ ότι αμάξι και είναι! Αυτό όμως δεν πιστεύω να με εμποδίζει να εκφράσω την ενόχληση για κάποια πράγματα σε ένα αυτοκίνητο. Ίσως να έχεις και δίκιο το κορσάκι να είναι πολύ πιο άνετο από ένα σωρό άλλα αμάξια άλλα σε σχέση με αυτα που έχω οδηγήσει (Mondeo,Yaris) ήταν πολύ κατώτερο. Τώρα για το καμάκι.....ΠΟΤΕ δεν θα χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο μου ως γκομενοπαγίδα όπως συνηθίζουν άλλοι. Για να καταλάβεις την τρέλα μου με το αυτοκίνητο σε περίπτωση που έπερνα ένα άμαξι που γούσταρα τρελά όχι μόνο δεν θα είχα πρόβλημα να κάθομαι το ΣΚ και να το γυαλίζω και να λεω 'καλά ε αυτό είναι ζωή' αλλά εάν γίνονταν το οτιδήποτε και χρειάζονταν επιπλέον χρήματα θα έτρωγα και τις διακοπές και τα ΣΚ σε δουλειά (με μόνη εξαίρεση αν χρειάζονταν να κάνω δουλειά για την σχολή ή να διαβάσω είπαμε λατρέβουμε τα αυτοκίνητα αλλά όχι και να φάμε το μέλλον μας για αυτά....). Ξέρω ακούγεται κουλό άλλα τι να κάνουμε από μικρός είχα τέτοιο κόλλημα.....
Φυσικά βέβαια μπορεί να γράφω οτιγράφω παραπάνω αλλά ότι και αυτοκίνητο να πάρω θα το υπεραγάπω ,όχι μόνο αν είναι το dream car μου. Βασικά και να μην πάρω και απλά να μπόρω να παίρνω το Mondeo ελεύθερα (κι ας πληρώνω την βενζίνη) θα το λατρεύω!
-
Φιλε μου RX 220 κατα την γνωμη μου πρωτα θα πρεπει να ξεκινησεις με ενα καινουργιο μικρο συγχρονο ασφαλες αυτοκινητο να αποκτησεις εμπειρία και αργοτερα σε 4-5 χρονια το αλλαζεις σε κατι πιο δυνατο και γρηγορο.
Ο δρομος κρυβει πολλες παγιδες που με τα χρονια και την εμπειρια μπορεις σιγα σιγα να της αποφευγεις, κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι εκληματικο ενας νεος οδηγος να εχει ενα γρηγορο αυτοκινητο, γιατι το γκαζι ειναι μεγαλος πειρασμος, και το λαθος πανω στον ενθουσιασμο, και της νεανικης τρελας ερχεται πολυ γρηγορα.
Το αυτοκινητο ειναι μεταφορικο μεσο για να πας απο το σημειο Α στο Β
Αν θες να νιωσεις τη παει να πει ταχυτητα και αδρεναλινη στα υψη ελα στο μαγικο χωρο του καρτ. -
απιστευτα κρυοκωλο
Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ονείρων ή καινούργιο μικρό