-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Συμφωνω απολυτα με τα οσα εχεις γραψει πιο πανω, αλλα δεν βλεπω τον τροπο που η φαρσοκωμοδια θα σταματησει του χρονου!
Θα πηγαινουν επιτηδες πιο σιγα στο shake down και το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο, ρυθμιζοντας αναλογα.Απ' όσα έχω διαβάσει η χρονομέτρηση στο shakedown δε θα είναι για άμεση διαμόρφωση της θέσης εκκίνησης του πρώτου σκέλους, αλλά για να δίνεται η δυνατότητα κατά σειρά επιλογής της θέσης εκκίνησης στη δεκάδα. Δηλαδή, ας πούμε ότι ο Loeb βγαίνει πρώτος. Τότε θα επιλέγει πρώτος τη θέση που θέλει να ξεκινήσει, π.χ. την όγδοη. Ύστερα ο Ogier που βγήκε 2ος στο shakedown θα επιλέγει π.χ. την έκτη, και ούτω καθεξής.
Έτσι ξεπερνιέται και το αντίστροφο πρόβλημα που υπάρχει σε κάποιους ασφάλτινους αγώνες, π.χ. Ισπανία και Αλσατία, όπου η πρώτη θέση δίνει δευτερόλεπτα επειδή δεν έχουν μπει ακόμα στο δρόμο χώματα και λάσπες από τις μπούκες. Εκεί κανείς δε θέλει να ξεκινάει δέκατος.
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα ισχύει ανάμεσα στα σκέλη. Αν έχω καταλάβει καλά, στο δεύτερο σκέλος θα υπάρχει απλώς η αντίστροφη εκκίνηση των πρώτων δέκα, όπως παλιά.
Πάντως αυτή η γελοιότητα με τις εντολές και τη θέση εκκίνησης πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο. Έχει καταντήσει το WRC να είναι λιγότερο καθαρό από οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα.(κάτι σαν τον Ericsson το 1991 που κέρδισε 40 ειδικές στο Ακρόπολις μετά το τρακάρισμα στην απλή στο Δαφνί)
Τι θύμησες τώρα!!! Όλα του τα περάσματα ήταν ταχύτατα, αλλά εκείνο που είδαμε στο οροπέδιο στις Καρούτες έχει καρφωθεί στη μνήμη. Δύο άνθρωποι ήμασταν εκεί πάνω και ακόμα και σήμερα, μετά από 20 χρόνια, κάθε φορά που μιλάμε για απίστευτα περάσματα λέμε 'Kenneth στις Καρούτες' και χαμογελάμε. Όριο, με την απόλυτη έννοια της λέξης.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δν λέω, ίσως να είναι απόφαση ισορροπιών πάντως μου προξενεί εντύπωση μια τόσο υπέρ του Λεμπ απόφαση μόλις μέρες μετά το νέο συμβόλαιο του. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί και απέρριψε τους Γερμανούς ο κοντός.
Αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω. Παραπαει για συμπτωση η υπογραφη του νεου συμβολαιου με αυτην την αποφαση για τιμ ορντερς. Θα δουμε στους επομενους αγωνες, ισως να 'μαζεψουν' τον Οζιε φετος σε ρολο Νο2(;;;)
Ε ναι. Ο μικρός θα αναγκαστεί να ξεκουμπιστεί με τους όρους της Citroen σε άλλες πολιτείες ή να ζήσει μαύρες μέρες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εννοείς να παίρνουν Bonus πόντους όσοι κερδίζουν τις περισσότερες ειδικές ?Ετσι όμως δεν ευννούνται όσοι έχουν κάνει super-rally και μετά δεν έχουν τίποτα να χάσουν ? (κάτι σαν τον Ericsson το 1991 που κέρδισε 40 ειδικές στο Ακρόπολις μετά το τρακάρισμα στην απλή στο Δαφνί)
Οχι Νασο μου,
Εννοω, οτι για καθε ε.δ. που κερδιζει καποιος να παιρνει 3 επι πλεον βαθμους, ο δευτερος 2 και ο τριτος 1.
Ετσι, εχουν την ευκαιρια τους ολοι (και οι super rally) και αυξανεται ο συναγωνισμος στο κατακορυφο.
Για σκεψου το.
Ουτε τακτικες ουτε τιποτα.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Συμφωνω απολυτα με τα οσα εχεις γραψει πιο πανω, αλλα δεν βλεπω τον τροπο που η φαρσοκωμοδια θα σταματησει του χρονου!
Θα πηγαινουν επιτηδες πιο σιγα στο shake down και το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο, ρυθμιζοντας αναλογα.Απ' όσα έχω διαβάσει η χρονομέτρηση στο shakedown δε θα είναι για άμεση διαμόρφωση της θέσης εκκίνησης του πρώτου σκέλους, αλλά για να δίνεται η δυνατότητα κατά σειρά επιλογής της θέσης εκκίνησης στη δεκάδα. Δηλαδή, ας πούμε ότι ο Loeb βγαίνει πρώτος. Τότε θα επιλέγει πρώτος τη θέση που θέλει να ξεκινήσει, π.χ. την όγδοη. Ύστερα ο Ogier που βγήκε 2ος στο shakedown θα επιλέγει π.χ. την έκτη, και ούτω καθεξής.
Έτσι ξεπερνιέται και το αντίστροφο πρόβλημα που υπάρχει σε κάποιους ασφάλτινους αγώνες, π.χ. Ισπανία και Αλσατία, όπου η πρώτη θέση δίνει δευτερόλεπτα επειδή δεν έχουν μπει ακόμα στο δρόμο χώματα και λάσπες από τις μπούκες. Εκεί κανείς δε θέλει να ξεκινάει δέκατος.
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα ισχύει ανάμεσα στα σκέλη. Αν έχω καταλάβει καλά, στο δεύτερο σκέλος θα υπάρχει απλώς η αντίστροφη εκκίνηση των πρώτων δέκα, όπως παλιά.
Πάντως αυτή η γελοιότητα με τις εντολές και τη θέση εκκίνησης πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο. Έχει καταντήσει το WRC να είναι λιγότερο καθαρό από οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα.(κάτι σαν τον Ericsson το 1991 που κέρδισε 40 ειδικές στο Ακρόπολις μετά το τρακάρισμα στην απλή στο Δαφνί)
Τι θύμησες τώρα!!! Όλα του τα περάσματα ήταν ταχύτατα, αλλά εκείνο που είδαμε στο οροπέδιο στις Καρούτες έχει καρφωθεί στη μνήμη. Δύο άνθρωποι ήμασταν εκεί πάνω και ακόμα και σήμερα, μετά από 20 χρόνια, κάθε φορά που μιλάμε για απίστευτα περάσματα λέμε 'Kenneth στις Καρούτες' και χαμογελάμε. Όριο, με την απόλυτη έννοια της λέξης.
Εχεις δικιο στο θεμα της επιλογης. Το ειχα ξεχασει.
Στα σκελη, θα ισχυει η αντιστροφη των 10-15 πρωτων (οπως παλια).Φιλικα,
'el-em'
-
παλι χωραφι αγορασε ο ρωσος.και ο ζιροντε με το που γυρναγανε τουμπες,πρεπει να τον εψελνε στα γαλλικα απο οτι ακουσα.
και μετα 'μια μερα θα πρεπει να ακους λιγο περισσοτερο!!!' και την εκανε με την μια εξω απο το κοπτικ
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Εννοείς να παίρνουν Bonus πόντους όσοι κερδίζουν τις περισσότερες ειδικές ?
Ετσι όμως δεν ευννούνται όσοι έχουν κάνει super-rally και μετά δεν έχουν τίποτα να χάσουν ? (κάτι σαν τον Ericsson το 1991 που κέρδισε 40 ειδικές στο Ακρόπολις μετά το τρακάρισμα στην απλή στο Δαφνί)
Οχι Νασο μου,
Εννοω, οτι για καθε ε.δ. που κερδιζει καποιος να παιρνει 3 επι πλεον βαθμους, ο δευτερος 2 και ο τριτος 1.
Ετσι, εχουν την ευκαιρια τους ολοι (και οι super rally) και αυξανεται ο συναγωνισμος στο κατακορυφο.
Για σκεψου το.
'el-em'
Δηλαδή να μην μετράει στο τέλος ο συνολικός χρόνος αλλά το πόσες ειδικές κέρδισε (ή βγήκε 2ος-3ος κτλ.) ο καθένας ? Κάτι σαν το σύστημα των 'μεταλίων' του Bernie στην F1 ?
Δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο. Ο συγχωρεμένος ο McRae κέρδισε το Ακρόπολις το 2001 (?) χωρίς να κερδίσει ούτε μία ειδική, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? Ο ίδιος κέρδισε το 1996 ρίχνοντας στους πάντες 30'' στην Ευαγγελίστρια και μετά ελέγχοντας, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? Ράλι δε σημαίνει μόνο απόλυτη ταχύτητα, σημαίνει και στρατηγική, σταθερότητα κτλ. οπότε ο χρόνος πρέπει να είναι παράμετρος.
Αν είναι αυτός που έχει κερδίσει συνολικά περισσότερες ειδικές στο τέλος να παίρνει bonus 3 πόντους, ο δεύτερος 2 και ο τρίτος 1, όπως στην Power Stage, ίσως έχει κάποιο νόημα (αν και πάλι ευννοεί τους Super Rally).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ετσι όμως δεν ευννούνται όσοι έχουν κάνει super-rally και μετά δεν έχουν τίποτα να χάσουν ? (κάτι σαν τον Ericsson το 1991 που κέρδισε 40 ειδικές στο Ακρόπολις μετά το τρακάρισμα στην απλή στο Δαφνί)
Οχι Νασο μου,
Για σκεψου το.
'el-em'
Δηλαδή να μην μετράει στο τέλος ο συνολικός χρόνος αλλά το πόσες ειδικές κέρδισε (ή βγήκε 2ος-3ος κτλ.) ο καθένας ? Κάτι σαν το σύστημα των 'μεταλίων' του Bernie στην F1 ?
Δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο. Ο συγχωρεμένος ο McRae κέρδισε το Ακρόπολις το 2001 (?) χωρίς να κερδίσει ούτε μία ειδική, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? Ο ίδιος κέρδισε το 1996 ρίχνοντας στους πάντες 30'' στην Ευαγγελίστρια και μετά ελέγχοντας, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? Ράλι δε σημαίνει μόνο απόλυτη ταχύτητα, σημαίνει και στρατηγική, σταθερότητα κτλ. οπότε ο χρόνος πρέπει να είναι παράμετρος.
Αν είναι αυτός που έχει κερδίσει συνολικά περισσότερες ειδικές στο τέλος να παίρνει bonus 3 πόντους, ο δεύτερος 2 και ο τρίτος 1, όπως στην Power Stage, ίσως έχει κάποιο νόημα (αν και πάλι ευννοεί τους Super Rally).
Νασο μου,
Δεν εγραψα κατι τετοιο.
Η καταταξη να βαθμολογειται κανονικα, (αλλα με πολυ μεγαλυτερη βαθμολογια, π.χ 100 βαθμους ο πρωτος 80 ο δευτερος κοκ) και καθε ε.δ. που κερδιζει ο καθενας να βαθμολογειται με 3-2 και 1 βαθμο επι πλεον.
Ετσι ο πρωτος αν κερδισει 10 ε.δ. ας πουμε, να παρει 100 βαθμους συν 30.
Εκει να δεις κοντρα για καθε ε.δ. ξεχωριστα και πως οι τακτικες πανε περιπατο.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Οχι Νασο μου,
Για σκεψου το.
'el-em'
Νασο μου,
Δεν εγραψα κατι τετοιο.
Η καταταξη να βαθμολογειται κανονικα, (αλλα με πολυ μεγαλυτερη βαθμολογια, π.χ 100 βαθμους ο πρωτος 80 ο δευτερος κοκ) και καθε ε.δ. που κερδιζει ο καθενας να βαθμολογειται με 3-2 και 1 βαθμο επι πλεον.
Εκει να δεις κοντρα για καθε ε.δ. ξεχωριστα και πως οι τακτικες πανε περιπατο.Φιλικα,
'el-em'
Κάτι ανάλογο εφαρμόζεται φέτος στο academy με τον νικητή κάθε ειδικής να παίρνει έξτρα βαθμό.
Η βαθμολόγηση έτσι θα γινόταν πολύ πολύπλοκη και θα δυσκόλευε πολύ αυτούς που παρακολουθούν τους αγώνες...
Κάτι ανάλογο εφαρμόζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με bonus βαθμούς στους πρώτους του κάθε σκέλους, κάτι εξίσου πολύπλοκο και δυσνόητο για τον μέσο θεατή, ή αν θέλετε για τον μη μυημένο... -
Ετσι και αλλιως τη βαθμολογια εμεις οι θεατες (βλαμενοι και μη) την βλεπουμε στο τελος του αγωνα και ετσι οπως το εχει θεσει ο Λωρης ειναι ευκολο να την καταλαβουμε.
Οι αρμοδιοι των ομαδων που παρακολουθουν και (δυστυχως) επεμβαινουν στη διαρκεια του αγωνα ας βαλουν στη δυναμη της ομαδας και ενα μαθηματικο. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Εκει να δεις κοντρα για καθε ε.δ. ξεχωριστα και πως οι τακτικες πανε περιπατο.Πώς είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρχουν team orders ανά Ε.Δ.; Τουλάχιστον τώρα οδηγάνε και προσφέρουν θέαμα σε όλες τις Ε.Δ. και πριν το flying της τελευταίας σταματάνε. Αν το κάνουν σε κάθε Ε.Δ. θα αρχίσουν οι θεατές να τους πετάνε πέτρες.
Έπειτα, γιατί το Monte με τις 18 Ε.Δ. και τα 435 χλμ να δίνει λιγότερους βαθμούς συνολικά από το Αυστραλίας με τις 28 Ε.Δ. και τα 350 χλμ.; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι αγώνες θα είναι ισοδύναμοι, δηλαδή με το ίδιο πλήθος Ε.Δ.; -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Εκει να δεις κοντρα για καθε ε.δ. ξεχωριστα και πως οι τακτικες πανε περιπατο.Πώς είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρχουν team orders ανά Ε.Δ.; Τουλάχιστον τώρα οδηγάνε και προσφέρουν θέαμα σε όλες τις Ε.Δ. και πριν το flying της τελευταίας σταματάνε. Αν το κάνουν σε κάθε Ε.Δ. θα αρχίσουν οι θεατές να τους πετάνε πέτρες.
Έπειτα, γιατί το Monte με τις 18 Ε.Δ. και τα 435 χλμ να δίνει λιγότερους βαθμούς συνολικά από το Αυστραλίας με τις 28 Ε.Δ. και τα 350 χλμ.; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι αγώνες θα είναι ισοδύναμοι, δηλαδή με το ίδιο πλήθος Ε.Δ.;Σε περιπτωση που απο καθε ε.δ. θα μπορουν να κερδισουν extra βαθμους (3,2+1) μπορει ποτε να σταματηουν πριν το flying και να μην διεκδικησουν αυτους τους βαθμους και να τους αφησουν στην διαθεση του ανταγωνιστη τους ? Δεν το πιστευω!
Εκτος του οτι η επιτροπη ραλλυ, μπορει να επιβαλλει στους οργανωτες το πληθος των ε.δ. που θα απαρτιζουν τον καθε αγωνα (π.χ. 18-20) (εικολο ειναι) τι σημασια εχει αν το Μοντε εχει 18 και το Αυστραλιας 26 ? Σε καθε αγωνα ο καθε αγωνιζομενος θα προσπαθει να συγκεντρωσει το maximum των βαθμων. Το συνολο των ε.δ. ανα ετος δεν θα αλλαξει.Αρα ολοι θα πηγαινουν για τους 1400 βαθμους (14 αγωνες) συν το πληθος των ε.δ. επι 3,2,1 βαθμους.
Αυτο που ανεφερες θα αφορουσε καποιον που θα ετρεχε π.χ. μονο στο Μοντε οποτε θα ειχε μειονεκτημα απεναντι σε καποιον που θα ετρεχε στην Αυστραλια και μονον.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
..Ο συγχωρεμένος ο McRae κέρδισε το Ακρόπολις το 2001 (?) χωρίς να κερδίσει ούτε μία ειδική, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? Ο ίδιος κέρδισε το 1996 ρίχνοντας στους πάντες 30'' στην Ευαγγελίστρια και μετά ελέγχοντας, δηλ. δεν ήταν άξιος νικητής ? ..
Άσχετο με την κουβέντα σας αλλά είχα την τύχη να δω το πέρασμα του McRae μέσα από το χωρίο Ευαγγελίστρια στην ομώνυμη ss εκείνη την χρονιά.
Είναι ό,τι πιο ανατριχιαστικό σε rally έχω δει στην ζωή μου! Σε όποιους αμφισβητούν τα rally αρκούσε να δουν αυτό το πέρασμα για να αλλάξουν άρδην γνώμη.
Αν θυμάμαι καλά η ss Ευαγγελίστρια ήταν 30 Km οπότε τους έριχνε 1sec/Km! -
Και γω ήμουν στο Flying και όταν πέρασε διπλοτσεκάραμε τα χρονόμετρα μήπως είχαμε κάνει λάθος (δεν υπήρχαν φωτοκύτταρα τότε...)
-
Φωτοκύτταρα? Τι φωτοκύτταρα? Τότε υπήρχε ακόμα η καλούμπα!
-
καποιοι αδικουνται στην Ελλαδα , η FIA μονο απο ηλιθιους απαρτιζεται τελικα...
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
καποιοι αδικουνται στην Ελλαδα , η FIA μονο απο ηλιθιους απαρτιζεται τελικα...Τις 'σποντιτσες' σου αλλου, φιλαρακο.
Αν μπορεις να παρακολουθησεις την κουβεντα, κοσμια, και να προσθεσεις κατι, εχει καλως, αλλοιως το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια.'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Σε περιπτωση που απο καθε ε.δ. θα μπορουν να κερδισουν extra βαθμους (3,2+1) μπορει ποτε να σταματηουν πριν το flying και να μην διεκδικησουν αυτους τους βαθμους και να τους αφησουν στην διαθεση του ανταγωνιστη τους ? Δεν το πιστευω!
Με τα team orders δε νομίζω ότι αυτό είναι απίθανο.
Εκτος του οτι η επιτροπη ραλλυ, μπορει να επιβαλλει στους οργανωτες το πληθος των ε.δ. που θα απαρτιζουν τον καθε αγωνα (π.χ. 18-20) (εικολο ειναι) τι σημασια εχει αν το Μοντε εχει 18 και το Αυστραλιας 26 ? Σε καθε αγωνα ο καθε αγωνιζομενος θα προσπαθει να συγκεντρωσει το maximum των βαθμων. Το συνολο των ε.δ. ανα ετος δεν θα αλλαξει.Αρα ολοι θα πηγαινουν για τους 1400 βαθμους (14 αγωνες) συν το πληθος των ε.δ. επι 3,2,1 βαθμους.
Αυτο που ανεφερες θα αφορουσε καποιον που θα ετρεχε π.χ. μονο στο Μοντε οποτε θα ειχε μειονεκτημα απεναντι σε καποιον που θα ετρεχε στην Αυστραλια και μονον.Νομίζω ότι είναι δύσκολο να έχεις ίδιο αριθμό Ε.Δ. και παραπλήσιο αριθμό χιλιομέτρων σε όλους τους αγώνες, ξεπερνώντας ταυτόχρονα και όλα τα άλλα προβλήματα χάραξης της διαδρομής.
Από την άλλη, η λογική που λέει ότι δε μας ενδιαφέρει πόσοι βαθμοί συγκεντρώνονται συνολικά σε κάθε αγώνα ξεφεύγει από τον κανόνα της ισοδυναμίας των αγώνων που ισχύει σήμερα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη φιλοσοφία, απλώς επισημαίνω ότι είναι διαφορετική.
Μία παραλλαγή της πρότασής σου ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα είναι να υπάρχει επιπλέον ξεχωριστή βαθμολόγηση ανάλογα με το πλήθος των κερδισμένων Ε.Δ., η οποία να ισχύει και για τους κατασκευαστές. Δηλαδή, για παράδειγμα, στο τέλος του αγώνα όποιος κέρδισε αριθμητικά τις περισσότερες Ε.Δ. να παίρνει επιπλέον 5 βαθμούς, ο δεύτερος 3, ο τρίτος 1 βαθμό. Με ίδιο τρόπο βαθμολόγησης για τη γενική κατάταξη όπως σήμερα (25, 18 κ.λπ.). Και σε περίπτωση ισοπαλίας εδώ να μετράει ο αριθμός χιλιομέτρων. Επιπλέον, αυτοί οι βαθμοί του κάθε οδηγού να προστίθενται και στη βαθμολογία του κατασκευαστή του.
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει όλα τα πλεονεκτήματα της δικής σου πρότασης (ενδιαφέρον όσων είναι με super-rally, άρση της δυνατότητας να πηγαίνουν βόλτα οι 'εξασφαλισμένοι από τον manager', μείωση της δυνατότητας για τακτικές κ.λπ.) χωρίς τα ανωτέρω μειονεκτήματα. Κατ' αυτό τον τρόπο, θα άφηνε ο Quesnel τον Latvala να κερδίζει απανωτά Ε.Δ. στο τρίτο σκέλος της Γερμανίας ή ο Wilson τον Hirvonen να πηγαίνει βόλτα στην Αυστραλία;Πάντως, το πρόβλημα των team orders θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί, ακόμα κι έτσι. Πιθανώς, ο μόνος τρόπος είναι η ύπαρξη πολλών ομάδων ικανών για θέση στο βάθρο, ώστε να πάψει αυτό το συχνό 1-2 μιας ομάδας.
-
ααα ναι λησμονησα
αυτη η παραλια ειναι τσιφλικι...
φιλαρακο
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
ααα ναι λησμονησααυτη η παραλια ειναι τσιφλικι...
φιλαρακο
Σου απαντησα οσο πιο σωστα γινοταν.
Αν σου ειναι δυσκολο να καταλαβεις, αστο καλυτερα.'el-em'
Υ.Γ. Αυτη η παραλια ειναι τσιφλικι του οποιου μπορει να παρακολουθησει μια σοβαρη κουβεντα.
-
WRC 2011 (All Rounds)