-
Μην ξεχνάς Mini = Prodrive + BMW και την Prodrive δεν τη λες και 'νέους'
Εμένα πάντως δε μου φάνηκε να υστερεί ο κινητήρας της BMW στα Mini όπως έχουν φαγωθεί οι της Prodrive
-
εμένα πάντως από κάποιες γωνίες αυτό το mini μου θυμίζει ταξί στο Λονδίνο, απαράδεκτο...
-
Πάντως η πρόοδος του Μίνι και στον τομέα της δύναμης, όπου υπήρχαν παράπονα, είναι εμφανής και με γυμνό μάτι...
Τώρα για την εμφάνιση, περί ορέξεως, κολοκυθοpie....
-
τι εγινε ρε παιδια?αποκλειστικε ο πετρος επειδη βρεθηκε το αμαξι του πιο ελαφρυ?ετσι ο χιρβο παει στην 3 θεση και παιρνει αλλους 3 ποντους και ειναι,στην κορυφη μαζι με τον λεμπ!
ο οτανακ παλι νικησε.ανεβαινει πολυ ο μικρος!
-
Πολυ ενδιαφερον για τους δυο εναπομειναντες αγωνες. Τους οποιους κερδιζει τα 3 τελευταια χρονια ο Λεμπ, αν θυμαμαι καλα
Ο Χιρβονεν ειναι απογοητευση αυτη τη χρονια, εχει φτασει να διεκδικει με πασα θεσεις απ τον Λατβαλα και συγκυριες.Εδειξε χθες και την αντιδραση του Ζιροντε στην εξοδο του Νοβικοφ, πρεπει να χει παθει μελαγχολια ο Γαλλος με τον μικρο
-
τι μελαγχολια ρε τα κλαματα εβαλε ο δικος σου!!!!
evgeni!!! evgeni!!! !μπουχουχου.....
-
Μετά από μια ατυχία που δε με αφήνει να τρέξω Αχαιός αποφάσισα να πάω Γαλλία για να πάρω μάτι τις δύο πρώτες μέρες. Μόλις γύρισα και πρέπει να πω ότι το ευχαριστήθηκα περισσότερο απ' όσο περίμενα. Η Αλσατία υπέροχη, με ωραία τοπία, κάστρα και πανέμορφα χωριά.
Οι Ε.Δ. που είδα ήταν είτε σε αμπελώνες σαν της Γερμανίας είτε σε πολύ πυκνά δάση. Είναι γενικά στενές, αλλά βγάζουν υψηλές μ.ω.τ. Δεν είναι σαν της Κορσικής από την άποψη της τεχνικής δυσκολίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ωραίες. Άλλωστε Κορσική είναι μόνο μία.
Το θέαμα καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα WRC και τα S2000 δίνουν καλύτερο θέαμα στην άσφαλτο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, τόσο ακουστικά όσο και οπτικά. Και σ' αυτό πρέπει να παίζει ρόλο το μικρότερο μέγεθος και μεταξόνιο. Ο Ogier και ο Sordo, αλλά και ο Latvala την πρώτη μέρα πήγαιναν στο όριο. Ειδικά από τον Φινλανδό δεν περίμενα να δω τέτοια περάσματα στην άσφαλτο.
Ο Tanak και πάλι έδωσε ρεσιτάλ, αν και όλα τα S2000 είναι υπέροχα. Αξίζει να πάει κανείς σε άσφαλτο για να δει μόνο αυτά.
Το ίδιο ισχύει και για τα Fiesta R2 της Ακαδημίας. Το θέαμα που δίνουν στην άσφαλτο, ειδικά όταν είναι κατηφόρα, είναι πάρα πολύ καλό. Οι δύο ταχύτεροι, ο Breen και ο Lemes, καθάριζαν μάλιστα και όλα τα (ταχύτατα) R3. Πολύ καλός και ο Fisher. Οι τύποι δε σηκώνουν με 6η μέσα στα δέντρα, σε σημεία που κανένας νοήμων άνθρωπος δε θα διανοηθεί να περάσει έτσι.
Στο δεύτερο σκέλος κάθε μέρας υπήρχε και γαλλικό πρωτάθλημα με 75 συμμετοχές. Εκεί οι 2 πρώτοι της R3 με DS3, αρκετοί άλλοι με διάφορα αυτοκίνητα όπως επίσης και ένα σωρό πιτσιρίκια με Twingo R1 έδιναν ρεσιτάλ. Εξαιρετικός όπως πάντα ο εργοστασιακός οδηγός της Renault, Emmanuel Guigou, ακόμα και με αυτή τη μαούνα, το Megane. Μάλιστα σε ένα τρομερά τεχνικό σημείο, θα διακινδυνέψω να πω ότι έκανε το καλύτερο πέρασμα απ' όλους, συμπεριλαμβανομένων και των παγκόσμιων.
Όσον αφορά την οργάνωση, εξαιρετικός χώρος service park, αυστηρός έλεγχος των θεατών, τέλεια σήμανση για τους θεατές, τέλειος έλεγχος των αυτοκινήτων των θεατών με οργανωμένα Parking σε όλες τις προσβάσεις.
Οι θεατές πάρα πολλοί. Στην κυριολεξία δεν υπάρχει στροφή χωρίς θεατές. Οι Ε.Δ. που έμεινα τα δύο βράδια ήταν γεμάτες από κατασκηνωτές, περισσότερους ακόμη και από τα παλιά Ακρόπολις. Δεν έβρισκες χώρο να στήσεις τη σκηνή. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως σχεδόν όλοι περίμεναν να δουν μέχρι και το τελευταίο αυτοκίνητο και η συντριπτική πλειονότητα καθόταν μέχρι να περάσει και το τελευταίο Twingo R1 του γαλλικού πρωταθλήματος.
Μειονέκτημα: Ο έλεγχος των θεατών μπορεί να είναι αυστηρότατος, αλλά στα σημεία που δεν υπήρχαν κριτές ή που δεν ήταν χωροθετημένα από την οργάνωση κάποιοι θεατές κάθονταν σε άκρως επικίνδυνα σημεία. Τολμώ να πω ότι οι θεατές όταν ξεφεύγουν από τον έλεγχο των οργανωτών είναι τουλάχιστον εξίσου επικίνδυνοι με τους Έλληνες.
Θα ξαναπάω; Ναι, φυσικά.Υ.Γ.1 Το κόστος μιας τέτοιας εκδρομής μπορεί να πέσει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, ειδικά για όποιον έχει συνηθίσει να βλέπει αγώνες με τον παραδοσιακό τρόπο της κατασκήνωσης. Το αεροπλάνο στοίχισε 84 ευρω και το Corsa που νοίκιασα άλλα 64. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μαζί με βενζίνη και φαγητό, οι δύο μέρες του αγώνα μου στοίχισαν 330 ευρώ, μόλις 100 ευρώ περισσότερα απ' όσα μου στοίχισε το Ακρόπολις. Σ' αυτό παίζει ρόλο και ότι οι Ε.Δ. είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη και δε χρειάζεται να καις βενζίνη με τους κουβάδες.
Υ.Γ.2 Γ@μω το μπελά μου, θα μπορέσουμε ποτέ στη χώρα μας να έχουμε ένα τέτοιο ενιαίο με ένα μαραφέτι σαν το Twingo R1, να μαζεύει 25 συμμετοχές και να γίνεται της Πόπης όπως γίνεται εκεί πέρα; -
Προλαβες να δεις Λεμπ την πρωτη ημερα? αν ναι διαφορα με τους υπολοιπους τουλαχιστον οπτικα? Τανακ με Χανινεν?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Προλαβες να δεις Λεμπ την πρωτη ημερα? αν ναι διαφορα με τους υπολοιπους τουλαχιστον οπτικα? Τανακ με Χανινεν?Ναι είδα Loeb στην πρώτη Ε.Δ. Στο σημείο που καθόμουν έφτασε με 6η σχεδόν στον κόφτη, μάλλον με τα περισσότερα χλμ απ' όλους τους άλλους. Άλλωστε, αυτός κέρδισε την Ε.Δ.
Ο Haninnen την πρώτη μέρα επίσης ήταν ο μόνος που δεν είχε οπτική διαφορά με τον Tanak. Όμως ανάμεσα σε όλους με τα S2000 οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Για παράδειγμα, σε ένα σημείο ο Brynildsen ήταν αυτός που έκανε το πιο εντυπωσιακό πέρασμα. -
θενκς scn. Παντως τα κοστολογια που ανεφερες ειναι πολυ χαμηλα.Ειδικα αν μαζευτουν 3-4 φιλοι ειναι τζαμπαμαν.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Υ.Γ.2 Γ@μω το μπελά μου, θα μπορέσουμε ποτέ στη χώρα μας να έχουμε ένα τέτοιο ενιαίο με ένα μαραφέτι σαν το Twingo R1, να μαζεύει 25 συμμετοχές και να γίνεται της Πόπης όπως γίνεται εκεί πέρα;Ή με Fiesta R2. Από το στόμα σου και στου ??? το αυτί.
Μπράβο για την εμπειρία! -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Πάντως η πρόοδος του Μίνι και στον τομέα της δύναμης, όπου υπήρχαν παράπονα, είναι εμφανής και με γυμνό μάτι...Ρε Σπύρο, πελατειακός και ομολογκαρισμένος κινητήρας είναι, δεν μπορεί να έχει κάποια εξέλιξη εκτός ίσως της χαρτογράφησης ( ; ). Βλακείες της Prodrive ήταν αυτά.
Και εγω θεωρω πολυ καλο για το σπορ και μακαρι να συνεχισουν ετσι γιατι τον θελουμε τον ανταγωνισμο!Εστω και ασ ειναι πισω απο το Citroen πχ 1 λεπτο.....αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει οπως φαινεται και λες και συ να πιέζουν πολυ πιο πολυΚαι αυτο ειναι καλο γιατι θα εχει πιο πολυ θεαμα και επισης πιο πολλα ρισκα με οτι συνεπαγεται αυτο!!!
Προφανώς όλοι θέλουν μεγαλύτερο συναγωνισμό και έτσι όπως το θέτεις δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Μακάρι και αυτό που λέει ο Yugo να είναι η σωστή εικόνα αν και επιμένω ότι στην Ισπανία η αίσθηση μου είναι ότι θα δούμε τα Citroen να εξαφανίζονται.
Όπως και να έχει πάντως πρωταθλητή δε θα δούμε στην Ισπανία, το πράγμα θα πάει στη Βρετανική ρουλέτα και έκει έχει ελπίδες μέχρι και ο Χιρβονεν που νομίζω ότι δε το αξίζει καθόλου
scn ωραίο post!
-
Αυτο για το Hirvonen που μπορει να παρει πρωταθλημα με τα ψεματα με εκνευριζει και μενα. Οσο και να μην αντεχω να δω παλι πρωταθλητη τον Αλσατο και ακριβως γι' αυτο το λογω ουτε το συνονοματο αλαζονικο μικρο Γαλλο, δεν μπορω να δεχτω οτι ο Hirvonen μπορει να βγει με τα ψεματα πρωταθλητης. Ο ανθρωπος παρακαλα για βαθμους το Latvala και σε απολυτη ταχυτητα ειναι πολυ πισω, ειδικα στην ασφαλτο!!!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ρε Σπύρο, πελατειακός και ομολογκαρισμένος κινητήρας είναι, δεν μπορεί να έχει κάποια εξέλιξη εκτός ίσως της χαρτογράφησης ( ; ). Βλακείες της Prodrive ήταν αυτά.
Κώστα μου, το ότι έχει ομολογκαριστεί δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται βελτίωση της απόδοσης...Δεν είπαμε να επανασχεδιαστεί από την αρχή..Όπως είπες κι εσύ πχ για χαρτογράφηση, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, χωρίς να καταστρατηγούν την ομολογκασιον...
Τι να πω...εμένα πάντως μου φάνηκαν πιο δυνατά και τουλάχιστον να μην υπολοίπονται από Φόρντ και Σιτροέν...
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ρε Σπύρο, πελατειακός και ομολογκαρισμένος κινητήρας είναι, δεν μπορεί να έχει κάποια εξέλιξη εκτός ίσως της χαρτογράφησης ( ; ). Βλακείες της Prodrive ήταν αυτά.
Κώστα μου, το ότι έχει ομολογκαριστεί δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται βελτίωση της απόδοσης...Δεν είπαμε να επανασχεδιαστεί από την αρχή..Όπως είπες κι εσύ πχ για χαρτογράφηση, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, χωρίς να καταστρατηγούν την ομολογκασιον...
Μπαααα χλωμό... Πρακτικά όλα τα κομμάτια του κινητήρα πλην της χαρτογράφησης είναι 'παγωμένα' (και η FIA έχει όλα τα εξαρτήματα για σύγκριση).
Τι να πω...εμένα πάντως μου φάνηκαν πιο δυνατά και τουλάχιστον να μην υπολοίπονται από Φόρντ και Σιτροέν...
Ο Go_For_Pole έχει δίκιο, ντρίμπλες της Prodrive ήταν αυτές για να πάρει κι άλλο 'πακέτο' από τη BMW για (και καλά) καλύτερη εξέλιξη των κινητήρων. Οποιος πιστεύει ότι η Prodrive θα έφτιαχνε καλύτερο κινητήρα από τη BMW
-
ε καλα ,και η bmw δεν πιστευω να δινει τα χρηματα για 'εξελιξη' χωρις να ελεγχει τι γινεται.
ντριμπλα για το μαρκετινγκ ,να παρει διαφημιση και αλλα,το δεχομαι!
τεσπα ,γεγονος ειναι οτι παει καλα η μινι (και δεν ειναι μονο η δυναμη,για την ακριβεια σε ενα καινουργιο σασι,αλλα παιζουν ρολο κυριως και οχι τοσο η δυναμη και η ροπη)
κριμα για τον λοεμπ.....αν μη τι αλλο,υποπτο η χρονικη στιγμη που επαθε ζημια το μοτερ του......
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Αυτο για το Hirvonen που μπορει να παρει πρωταθλημα με τα ψεματα με εκνευριζει και μενα. Οσο και να μην αντεχω να δω παλι πρωταθλητη τον Αλσατο και ακριβως γι' αυτο το λογω ουτε το συνονοματο αλαζονικο μικρο Γαλλο, δεν μπορω να δεχτω οτι ο Hirvonen μπορει να βγει με τα ψεματα πρωταθλητης. Ο ανθρωπος παρακαλα για βαθμους το Latvala και σε απολυτη ταχυτητα ειναι πολυ πισω, ειδικα στην ασφαλτο!!!Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να το πάρει. Αλλά καλό είναι που έχει η κατάσταση στην βαθμολογία έτσι.
-
ας μην ειμαστε υπερβολικοι λεγοντας εκφρασεις 'με τα ψεματα'.
ο μπερνς τη μια χρονια ειχε ποσες νικες και δεν το πηρε το πρωταθλημα και μετα το πηρε με ποσες?
Μια?(δεν θυμαμαι,νομιζω....αν οχι μια,δυο?)ο χιρβονεν οπου βλεπει οτι δεν τον παιρνει να περασει τους αλλους,δεν πιεζει(και μενει πισω),αλλα μενει στον δρομο,κατι που σημαινει οτι παιρνει βαθμους,εστω και με αυτες τις συγκυριες.
αγγλια σιγουρα θα πιεσει(ακομα και αν βγει) και ισπανια λογικα παλι αν δεν μπορει να κρατηθει πραγματικα κοντα,θα μεινει 4αδα-6αδα......
αυτη τη στιγμη ειναι στη φαση που δεν θελει να κανει λαθος και βγει(αφου διεκδικει τιτλο,ενω ο λατβαλα οχι στην ουσια),εξου και ενα μερος του ρυθμου του που ειναι πισω.
σιγουρα κατα ενα μερος υπολειπεται πλεον σε ταχυτητα για Χ αλλους λογους (περαν της διεκδικησης του τιτλου δλδ-αποφυγη εξοδου) -
Ο Χίρβονεν φαίνεται να έχει χάσει την ταχύτητά του φέτος. Ο JML του έχει δώσει πάνω από 20β. φέτος. Μετά το περσινό πρωτάθλημα που έφτασε στο παρά 1 (βαθμό), τον έχει πάρει η κάτω βόλτα και δεν είναι αρκετός για την Φορντ.
Ωστόσο το 'κατενάτσιο' καμιά φορά κερδίζει. Όπως λέει ο Δημήτρης το 2001 ο Burns (που τον κράζαμε τότε ομαδικά εδώ μέσα), πήρε τίτλο με 1 νίκη έναντι 3 του Makinen, McRae, Gronholm!!!!. Δεν θα ήταν έκπληξη να το πάρει o Miko φέτος με νίκη στη Μ.Β. και στραβοπατήματα των άλλων, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει Loeb και μετά ο Ogier. σίγουρα δεν θα το αξίζει αλλά έτσι είναι ζωή. Το σίγουρο είναι ότι οι 2 τελευταίοι αγώνες θα είναι ότι καλύτερο. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ή με Fiesta R2. Από το στόμα σου και στου ??? το αυτί.off-topic (αφορά ελληνικούς αγώνες)
Το R2 στοιχίζει διπλάσια χρήματα από το R1. Γι' αυτό και οι Γάλλοι έχουν τρία ενιαία, ένα με Twingo R1, ένα μεTwingo R2 και ένα με Clio R3. Αυτό που μαζεύει τις περισσότερες συμμετοχές είναι το R1 όπου πολλά πιτσιρίκια φιλοδοξούν να γίνουν Seb στη θέση των Seb. Στη χώρα μας ακόμα και τούτο αποτελεί πολυτέλεια, πόσο μάλλον να σκεφτόμαστε Fiesta και τα λοιπά.
Πάντως, προσέξτε και τον αντικαταστάτη του Ragnotti στη Renault Sport, τον Guigou. Είχα ακούσει γι' αυτόν και τον είχα δει στο Youtube. Πρώτη φορά τον είδα από κοντά και μπορώ να πω ότι μιλάμε για μεγάλη κλάση. Το μόνο κακό είναι ότι έχει τα χρονάκια του.
WRC 2011 (All Rounds)