-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Ε ναι, αν μιλαμε για 10χρονα...
κατσε ρε saxon εσυ δηλαδη γιατι το ξεκινησες απο τους καημους και τους νταλκαδες ?
Ολοι απο περιεργεια και για να δείξουν οτι μεγαλωσανε το ξεκινανεΝα δείξουν σε ποιους ; στον εαυτό τους ή στους άλλους ; Εγώ άρχισα το τσιγάρο στα 19 με την πεποίθηση ότι όντως είμαι αρκετά μεγάλος... για να το σηκώσω οργανικά, αλλά όσο και να φαίνεται δύσκολο για όποιον νομίζει ότι κατέχει το απόλυτο ψυχολογικό προφίλ του νέου καπνιστή επί δύο χρόνια κάπνιζα μόνο σπίτι μου (έμενα μόνος μου σε πόλη μακριά από γνωστούς και οικογενειακή εστία), ένιωθα αμηχανία στην σκέψη να κυκλοφορώ δημόσια και να καπνίζω, όλες αυτές οι εικόνες του να κρατάω ένα τσιγάρο και να το φουμάρω με κάναν πολυ self-conscious, μου φαίνονταν πολύ γελοίες και επιδεικτικές ως θέαμα. Ίσως γιατί είχα ακόμη φρέσκια την ανάμνηση φίλων και γνωστών να καπνίζουν στο σχολείο, ακόμα θυμάμαι το σοκ μου όταν πρωτοέβλεπα κολλητούς μου να καπνίζουν. Το καπνισμα συστηματοποιήθηκε και εξήλθε της ιδιωτικής μου στέγης όταν εμπέδωσα τα ελέη του πακέτου αλκοόλ-καπνός/νικοτίνη. Από τότε μέχρι σήμερα (με εξαίρεση συγκεκριμμένες περιόδους εντατικής άθλησης) αυτό το πακέτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και συνοδευτικό πολύ όμορφων εμπειριών, γι'άυτό και μου φαίνεται τόσο αστείο να απαγορευεται το κάπνισμα σ΄ενα μπαρ ή ένα κουτουκάκι.
-
Ε ναι, αν μιλαμε για 10χρονα...
κατσε ρε saxon εσυ δηλαδη γιατι το ξεκινησες απο τους καημους και τους νταλκαδες ?
Ολοι απο περιεργεια και για να δείξουν οτι μεγαλωσανε το ξεκινανεΤο εγραψα πριν, αλλα μαλλον διαβαζεις επιλεκτικα.
Ξεκινησα το τσιγαρο γιατι το εβρισκα (και συνεχιζω να το βρισκω) πολυ καλο συνοδευτικο για τον καφε και το ποτο μου. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω που το ξεκινησα στα 20 και συστηματικα στα 21 μαλλον ειχα καθυστερημενη εφηβειαΜάθε τότε ότι υπάρχουν και χειρότερα ... εκεί έξω!
Το ξεκίνησα στα 26, όντας αρνητικός να καπνίσω στους πρώτους έρωτες, 'πενταήμερες', στρατούς και σπουδές!
Ο λόγος όμως της έναρξης πραγματικά ηλίθιος όπως το βλέπω τωρα αλλά μάλλον συμβαίνει σε πολλούς! Για να είμαι cool τύπος σε μια γκόμενα!!!
15 χρόνια πλέον μετά μάλλον εξάρτηση μόνο είναι και συνήθεια! -
Χαχα και γω στα 21-22 το ξεκινησα...βεβαια ακομα καταφερνω και κρατιεμαι σε επιπεδα απο 0 εως 10 την ημερα μιας και αν κανω περισσοτερα μπουχτιζω και με πιανει αηδια...Το ωραιο ειναι οτι φιλος μου δεν ειχε καπνισει ποτε μεχρι τα 21 του ενω ολοι οι αλλοι κατι κουτσοκαναμε. Λοιπον, εχουμε παει διακοπες και αυτος ηταν φρεσκοχωρισμενος και του σκαει μια φλασια και κει που πιναμε μπυρες φευγει στο περιπτερο και γυρναει μ ενα μαρλμπουρι...ε το εξαφανισε μεχρι να φυγουμε και απο τοτε καπνιζει...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...βεβαια ακομα καταφερνω και κρατιεμαι σε επιπεδα απο 0 εως 10 την ημερα μιας και αν κανω περισσοτερα μπουχτιζω και με πιανει αηδια...Χάρη -αφού το κάνεις που κάνεις- προσπάθησε να το κρατήσεις αυτό!
Το 'όριο' με όποιοδήποτε τρόπο ή για όποιοδήποτε λόγο το ζηλεύω διότι ... δεν το έχω!Εδώ και 3 χρόνια το σταμάτησα εντός αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την οδήγηση και στην αρχή το ταξίδι Θεσ/νίκη-Αθήνα μου έβγαινε 10ωρο απο τις στάσεις. Φετος τον Μάρτιο έσπασα ρεκόρ ... άκαπνου 3ωρου ταξιδιού!!!
-
Ο χρήστης Taurus_Mizerus έγραψε:
Από τότε μέχρι σήμερα (με εξαίρεση συγκεκριμμένες περιόδους εντατικής άθλησης) αυτό το πακέτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και συνοδευτικό πολύ όμορφων εμπειριών, γι'άυτό και μου φαίνεται τόσο αστείο να απαγορευεται το κάπνισμα σ΄ενα μπαρ ή ένα κουτουκάκι.το κάπνισμα χτυπαει ΚΑΙ τον εγκέφαλο (όχι οτι δεν ήταν ηδη γνωστό δλδ)
τα όρια στους δρομους σου φαίνονται αστεία; (στην περίπτωση που το αμάξι σου ηταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου)
η τήρηση της κοινής ησυχίας σου φαινεται αστεία; (στην περίπτωση που τα ντραμς ηταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου)
η απαγόρευση διακίνησης ναρκωτικων σου φαίνεται αστεια; (στην περίπτωση που τα πιο βαρια ναρκωτικά ηταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου)
η... πάταξη της παιδοφιλία σου φαίνεται αστεια; (στην περίπτωση που το ανηψάκι με τα όμορφα μπουτάκια ηταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου)
η απαγόρευση του φυτέματος σφαιρών σε διάφορα -ζώντα- ανθρώπινα κρανία σου φαινεται αστεία; (στην περίπτωση που ο Ραμπο ηταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου)να πω κι άλλα; θέλεις; εσύ και οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι εσείς δεν πιάνετε τον κοινό παρανομαστή που κρύβεται απο ολα αυτά. και ειλικρινά δε μου φαίνεται καν παράξενο (πλέον).
-
Δεν πρόκειται ν'απαντήσω σε τρολ που βρίζουν απρόκλητα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεως από τους καλόπιστους χρήστες, προφανώς και δεν διατείνομαι ότι γνωρίζω την επιθυμία κάθε θαμώνα όλων των μπαρ ή άλλων καταστημάτων που καταναλώνεται αλκοόλ για να ξέρω τι είναι βιώσιμο και τι όχι σε κάθε επιχείρηση, αλλά όσον αφορά τους χώρους που έχω προσωπική εμπειρία και επισκέπτομαι συχνά η απαγόρευση μου φαίνεται όντως αστεία, και το ίδιο μπορώ να φανταστώ γι'αντίστοιχα μαγαζιά. Μπορεί να κάνω λάθος και αυτές οι μονάδες που έχω στο μυαλό μου να καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς ν'αλλάξει ριζικά ο χαρακτήρας και το πελατολόγιο τους αλλά προς το παρόν η άποψή μου είναι αρνητική.
-
ποιος σε έβρισε τσολιά μου;
το καπνισμα κανει κακό ΚΑΙ στα μάτια (και αυτό ειναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, πάνε χρονια πια).
το απροκάλυπτα μου άρεσε παντως μπορείς να προσπαθήσεις ακομα λίγο για να συγκινήσεις την κοινή -και παγκόσμια εδώ που τα λεμε- κοινότητα.
και κλασικά το θεμα πηγαίνει στο αν θα είναι βιώσιμη η επιχείρηση και όχι στο εαν ενοχλείς το συνάνθρωπό σου.
συνέχισε συνέχισε να δίνεις ρεσιτάλ και να αποδεικνύεις τι... καπνό φουμάρετε οι κλασικοί 'ελληνάρες καπνιστές'
-
10 μέτρα περπάτημα μέχρι την πόρτα--->20'
4 λεπτά τσιγάρο
10 μέτρα περπάτημα για το τραπέζι--->20'Ούτε 5λεπτο για να βγεις, να καπνίσεις και να ξαναμπείς. Απλό δεν είναι? Τι το κουράζουμε?!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
4 λεπτά τσιγάρο
10 μέτρα περπάτημα για το τραπέζι--->20'Ούτε 5λεπτο για να βγεις, να καπνίσεις και να ξαναμπείς. Απλό δεν είναι? Τι το κουράζουμε?!
ναι αλλά εγώ θελω να το κάνω εκεί που καθομαι
βεβαια κανένα δε βλέπω να εξοργίζεται που οι καρέκλες δεν είναι εκείνες με την τρυπούλα στη μέση που μπορεις να χεσεις και να κατουρήσεις ανενόχλητος χωρίς να σηκωθείς
εκείνο μυρίζει φαντάζομαι κ δεν ειναι σικ. ενω το τσιγάρο ειναι. α και μην ξεχάσω το καλυτερο... υπαρχει άνθρωπος που φτάνει σε ηλικία-κορμοστασιά που μπορει να πει 'ναι, τώρα μπορώ να αντεξω το τσιγάρο οργανικά κλπ'
ποτέ τα μεσάνυκτα δεν ήταν πιο μαύρα...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλα δεν το ξεκινησαμε ολοι για να το παιξουμε μαγκες
Μαλιστα ............ δηλαδη υπηρχε παθολογικος λογος και επρεπε να το ξεκινησεις ? κατι ας πουμε σαν συνταγη γιατρου ?
-
αλλα δεν το ξεκινησαμε ολοι για να το παιξουμε μαγκες
Μαλιστα ............ δηλαδη υπηρχε παθολογικος λογος και επρεπε να το ξεκινησεις ? κατι ας πουμε σαν συνταγη γιατρου ?
Γιώργο το να ξεκινήσει κάποιος το τσιγάρο δεν είναι πάντα θέμα μαγκιάς ή 'εικόνας'. Ενα άγχος, μια αγωνία, μια στενοχώρια ... άνετα μπορεί να ειναι η αφορμή. Σε μια τετοια περίπτωση και αναλογα με τον χαρακτήρα του καθενός ευκολα βρίσκει κάποιος στο τσιγάρο αυτό που θα ήθελε εκείνη την στιγμή ο οργανισμός του για να εκτονωθεί κλπ.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
4 λεπτά τσιγάρο
Εγώ δεν κουράζω τίποτε αγαπητέ, ούτε έχω κάποια ισχυρή αντίθεση στην απαγόρευση, εξέθεσα την προσωπική μου εκτίμηση βασισμένη στα δικά μου βιώματα στην τελευταία πρόταση του ποστ που δεν είχε να κάνει με την απαγόρευση, το επόμενο σχόλιο μου ήταν απλά για να ξεκαθαρίσω την θέση μου μετά από μία εκτροπή, δεν θα κάτσω να σκάσω για να βρεθεί κάποια εναλλακτική, αν πιστεύεις ότι αυτό το μοντέλο συμβιβασμού θα δουλέψει σε όλες τις περιπτώσεις σεβαστό. Εγώ δεν το πιστεύω, οι ενστάσεις λίγο-πολύ έχουν αναφερθεί σε αυτήν την αέναη συζήτηση.
-
Γιατί συμβιβασμός? Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε σχεδόν πουθενά οπότε λογικό ήταν να μην προχωρήσει. Σχετικά με τα μαγαζιά, δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όλοι όσοι πηγαίνουν σε αυτά και πίνουν 1-2 μπύρες-ποτά, καπνίζουν? Και εγώ με τις παρέες μου τι είμαστε, οι εξαιρέσεις? λολ
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Γιατί συμβιβασμός? Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε σχεδόν πουθενά οπότε λογικό ήταν να μην προχωρήσει. Σχετικά με τα μαγαζιά, δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όλοι όσοι πηγαίνουν σε αυτά και πίνουν 1-2 μπύρες-ποτά, καπνίζουν? Και εγώ με τις παρέες μου τι είμαστε, οι εξαιρέσεις? λολΕννοώ συμβιβασμός του καπνιστή, για να διασκεδάσει σε ένα μαγαζί να πρέπει να πηγαίνει έξω για κάπνισμα, αυτό βέβαια με το υποθετικό δεδομένο ότι ο νόμος έχει εμπεδωθεί και εφαρμόζεται, πρώτον και κυριότερον από τους ιδιοκτήτες. και όταν εννοώ θα δουλέψει δεν εννοώ αν θα τηρηθεί αλλά αν ο εκάστοτε χώρος θα μπορέσει να συντηρηθεί για να είναι σε θέση εξυπηρετεί τον οποιοδήποτε, το οποίο βέβαια δημιουργεί ένα φόβο που έχει άμεση σχέση με τις αιτίες της μη εφαρμογής αλλά εν πάσει περιπτώση δεν έχω στο νου μου το γεγονός της μη τήρησης ως επιχείρημα εναντίον της λύσης σου.
Για το δεύτερο ερώτημα να προσπαθησω να σου αναλύσω την οπτική μου. Καταρχάς, σε μια γενικότερη εκτίμηση όλοι οι χώροι που βασίζονται κυρίως στην κατανάλωση αλκοόλ θα επηρεαστούν αρνητικά, το θεωρώ δεδομένο και έχει αναφερθεί και ως θετική επίπτωση και από ορισμένους που είναι υπέρ του νόμου, λες και ο νόμος φτιάχτηκε για να πίνουμε λιγότερο, στα χαρτιά πάντως δεν το λέει, τέσπα. Τώρα πως θα εξελιχθεί η κάθε περίπτωση δε είμαι σε θέση να το πω, μπορεί το έλλειμμα του καπνιστή πότη ν¨αντισταθμιστεί αρκετά από τη αύξηση της κίνησης, μπορεί ο άλλος ν'αρχίσει να σερβίρει φρουτ παντς και μή αλκοολούχα κοκτέηλ των δέκα ευρώ ας πούμε, ν'αλλάξει την μουσική του ή αν είναι ξέρω γω τσιπουράδικο ν'ανεβάσει τις τιμές του και να βασιστεί στην μάσα (άλλωστε υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα 'τσιπουράδικων', 'ουζερί' κτλ.), μπορεί μπορεί μπορεί, οι παράγοντες είναι πολλοί και η κατάσταση στην καλύτερη αβέβαιη, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Και εδώ υπάρχει ένα βασικό σημείο τριβής με τους αντικαπνιστές (του καλόπιστους πάντα, όχι τους μισάνθρωπους), βάζουν κάποιες προτεραιότητες τόσο ψηλά που είναι αδύνατον να μπουν στην θέση του άλλου και στο τέλος η σούμα είναι ότι απλά ελπίζουν το output να είναι θετικό, από άποψη δημόσιας υγείας και οικονομικά και γενικά ότι όλα θα είναι ΟΚ και όλοι καλυμμένοι.
Για να δώσω ένα πιο προσωπικό παράδειγμα όπου μπορώ να είμαι πιο απόλυτος, υπάρχουν αρκετά μπαράκια διάσπαρτα τους δρόμους της Αθήνας τα οποία δεν βασίζονται στην περαντζάδα για να λειτουργήσουν, αλλά, και ιδιαίτερα στην περιπτωσή μου αυτά που θα λέγαμε πιο εναλλακτικά από άποψη μουσικής και γενικότερου στυλ, σε ένα μικρό πυρήνα 50-100 θαμώνων για το καθένα. O βασικός τύπος αυτών των θαμώνων είναι ενός ανθρώπου που είναι δοσμένος σε αυτόν τον τρόπο διασκέδασης, θα βγει τουλάχιστον 2-3 φορές την βδομάδα και θα πιει 2-3 ποτά. Ε η συντριπτική πλειοψηφεία των ανθρώπων αυτών που έχω γνωρίσει είναι καπνιστές. Η πεποίθηση του στυλ 'ε τι θα κάνουν ; στην χειρότερη θα κάτσουν ένα-δύο μήνες σπίτι και μετά θα βγαίνουν και θα καπνίζουν έξω' μπορεί να έχει κάποιες ελπίδες επιτυχίας στα άτομα που βγάινουν 2-3 φορές τον μήνα αλλα στην περίπτωση του συστηματικού πότη αυτό δεν θα συμβεί, μπορεί να συνεχίσει τις επισκέψεις πίνοντας λιγότερο και πιο αραιά αλλά η συμπεριφορά του τέλοσπάντων θ'αλλάξει και μαζί με αυτήν η προοπτική επιβίωσης αυτών των χώρων. Η αιτία μου φαίνεται πολύ απλή, σχεδόν αξιωματική, αλλά να προσπαθήσω να την εξηγήσω.
Καταρχάς για να είμαστε ρεαλιστές και αποκλείοντας τις περιπτώσεις αυτών που θα κάνουν ένα στο τόσο για την γεύση αλλά και των chain smokers αυτό που καλούνται οι καπνιστές να κάνουν είναι να περνούν γύρω στα 20 λεπτά τις κάθε ώρας εκτός καταστήματος, να αποχωριστούν ένα κομμάτι της παρέας τους, την συνολική ατμόσφαιρα, μια συζήτηση, το οτιδήποτε μπορεί να χαίρονται εκείνη την στιγμή στην ροή της βραδιάς για να κάνουν ένα τσιγάρο, το οποίο εν τέλει δεν θα έχει και την ίδια αξία ελλείψει των προαναφερθέντων ερεθισμάτων. Δεν μου φαίνεται και πολύ περιεργο λοιπόν αρκετοί καπνιστές να επιλέξουν την αποχή. Θα μου πεις ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον, υπάρχουν και τα καπνιστικά πηγαδάκια, μόνο που στις περιπτώσεις που μιλάω αυτό μεταφράζεται στο να είναι τουλάχιστον το μισό μαγαζί έξω. Και καλώς εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τι γίνεται όμως εάν το μαγαζί βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή ; δεν ξέρω και πολλούς ανθρώπους να διασκεδάζουν στην μουγκα ή χαμηλοφώνως, ιδίως την νύχτα με ένα ποτό να τους συνοδεύει, οι χώροι αυτοί είναι κατ'εξοχήν φτιαγμένοι για να βγάζουν οι άνθρωποι τα πάθη τους, θα μιλήσουν, θα φωνάζουν και θα γελάσουν δυνατά. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται ασήμαντο πάντως μια εποχή είχε γίνει θέμα στην Γαλλία oi διαστάσεις που είχε πάρει η όχληση των κατοίκων από τους καπνιστές θαμώνες. Ϊσως από τότε ν'άρχισαν οι εκτπώσεις και κει, με την ανοχή εν μέρει των αρχών, καμιάσχέση βέβαια με την τωρινή κατάσταση εδώ.
-
Δηλαδή οι Ελληνες είναι περισσότερο πότες από τους Αγγλους, που πάνε στην στάνταρ παμπ (συχνά 2-3 φορές την εβδομάδα μετά τη δουλειά) πίνουν τον άμπακο (στάνταρ 5-6 μπύρες) αλλά όταν είναι για τσιγάρο βγαίνουν 2-3 άτομα έξω (στους 0 Κελσίου, ε... και οι κοπέλες χωρίς καλσόν ) παρέα με τα ποτά τους (ε δεν πας σε παμπ / μπαρ για να μιλήσεις με 10-20 άτομα ταυτόχρονα , με 2-3 μιλάς κάθε φορά...), συνεχίζουν την κουβέντα τους καπνίζοντας (ενιοτε και παρέα με μη καπνίζοντες, χάριν της παρέας, προσωπικά το έχω κάνει πολλάκις), το σβήνουν και επανέρχονται στην άκαπνη παμπ ?
Δηλαδή για τον καπνιστή είναι συμβιβασμός το να βγαίνει έξω για 5 λεπτά κάθε φορά ενώ για το μη καπνιστή δεν είναι συμβιβασμός (τόσες δεκαετίες... και για ώρες κάθε φορά...) το να αναπνέει τον καπνό των καπνιστών και να βρωμάει ολόκληρος μετά ?
-
Οι Άγγλοι ειναι @δελφες και κρυοπλαστοι. Δεν ξέρουν να ζουν. Σε αντίθεση με μας τους αλανιαρηδες που ξέρουμε τα πάντα. Άλλωστε όταν αυτοί τρωγανε κουκουναρια εμείς είχαμε χοληστερίνη και καρκίνο στο στήθος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή οι Ελληνες είναι περισσότερο πότες από τους Αγγλους, που πάνε στην στάνταρ παμπ (συχνά 2-3 φορές την εβδομάδα μετά τη δουλειά) πίνουν τον άμπακο (στάνταρ 5-6 μπύρες) αλλά όταν είναι για τσιγάρο βγαίνουν 2-3 άτομα έξω (στους
0 Κελσίου, ε... και οι κοπέλες χωρίς καλσόν ) παρέα με τα ποτά τους (ε δεν πας σε παμπ / μπαρ για να μιλήσεις με 10-20 άτομα ταυτόχρονα , με 2-3 μιλάς κάθε φορά...), συνεχίζουν την κουβέντα τους καπνίζοντας (ενιοτε και παρέα με μη καπνίζοντες, χάριν της παρέας, προσωπικά το έχω κάνει πολλάκις), το σβήνουν και επανέρχονται στην άκαπνη παμπ ?Είχαν και κει πάνω πάντως την κρίση τους. Δεν γνωρίζω τι είναι οι Άγγλοι, δεν έχει τύχει να διασκεδάσω ποτέ μαζί τους, την κατάσταση που μου περιγράφεις μπορώ να την φανταστώ άνετα και δω, απλά όχι παντού. Εμένα πάντως δεν με εμπνέει, άμα ήμουν πάνω μάλλον θα επέλεγα εκείνα τα αυθόρμητα πάρτυ σε αποθήκες που έχουν γίνει της μόδας μετά την απαγόρευση. Παρεπιπτόντως, δεν είπα ότι τα πηγαδάκια θα αποτελούνταν απο δέκα άτομα αν αυτό σχολίασες, είπα ότι με τα ποσοστά καπνιστών που έχω στο μυαλό μου ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα είναι έξω κάθε δεδομένη στιγμή θα είναι ίδιος με αυτόν που είναι μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βαβούρα.
Δηλαδή για τον καπνιστή είναι συμβιβασμός το να βγαίνει έξω για 5 λεπτά κάθε φορά ενώ για το μη καπνιστή δεν είναι συμβιβασμός (τόσες δεκαετίες... και για ώρες κάθε φορά...) το να αναπνέει τον καπνό των καπνιστών και να βρωμάει ολόκληρος μετά ?
Συμβιβασμός είναι και για τους δύο, αλλά το προσλαμβανόμενο κόστος και στις δύο ομάδες είναι εξατομικευμένο, ανάλογο του προσώπου. Ε, εγώ κάνω μια εκτίμηση για τους ανθρώπους που νομίζω ότι ξέρω, και κάνω και μια στατιστική προβολή αν θες σ'έναν ευρύτερο πληθυσμό. Ίσως να μην έχεις καταλάβει, δεν συζητάω διεκδικώντας κάτι ή προτείνοντας κάτι. Την ματιά μου σας μεταφέρω.
-
με λίγα λογια, αυτός που πρεπει να συμβιμαστεί δεν είναι αυτος που ενοχλεί αλλά αυτός που ενοχλειται
οσοι αναρωτιούνται γιατί οι καπνιστές δέχονται τεεεεεεεεεεετοιο πόλεμο ( ) ειναι γιατί ακριβώς δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα
το επικότερο επιχείρημα ειναι αυτό που συνεχίζει να εχει ο Μίζερος: ανησυχεί δικαιολογημένα ( ) για τη βιωσιμότητα των... επιχειρήσεων. εγώ εχω να πω μόνο ενα πράγμα και ελπίζω να το βαλει καλά στο μυαλό σου κι εσύ αλλά και ολοι όσοι τολμούν να το αναφέρουν:
θα ήθελα να σε δω απο μια γωνιά τι θα έκανες και πώς θα αντιδρούσες όταν θα πήγαινες στο γιατρό, θα του έλεγες ότι εχεις διάρροια και αυτός θα σου έγραφε εξετάσεις για εγκεφαλικά και καρδιακά νοσήματα, δικαιολογώντας το σαν 'πρέπει να ζήσουμε κι εμείς κάπως, σωστά;', να πλέρωνες καλά καλά για κάτι προς εσένα άχρηστο και βέβαια να επιβάρυνες την υγεία σου (αξονικές κλπ).
εκεί θελω να δω τι κότσια θα έχεις και να το καταπιείς.
ΥΓ έχω λάβει διάφορα συγχαρήκια κατά καιρούς αλλά κανείς δε βγαίνει 'δημόσια' να παρει θεση οπως πραγματικά πρέπει. γιατί αδέρφια;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το επικότερο επιχείρημα ειναι αυτό που συνεχίζει να εχει ο Μίζερος: ανησυχεί δικαιολογημένα ( ) για τη βιωσιμότητα των... επιχειρήσεων.
Ίσως να μην έχεις καταλάβει, δεν συζητάω διεκδικώντας κάτι ή προτείνοντας κάτι. Την ματιά μου σας μεταφέρω.
ΥΓ έχω λάβει διάφορα συγχαρήκια κατά καιρούς αλλά κανείς δε βγαίνει 'δημόσια' να παρει θεση οπως πραγματικά πρέπει. γιατί αδέρφια;
Χρειαζεσαι επιβεβαιωση?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]