-
Γιατρέ συμφωνώ απόλυτα. Αυτο ακριβώς εννοώ. Αν θέλουμε - θέλετε τουλάχιστον εσείς οι παλιοί να γίνει κατι στο χώρο με τετοια θα έπρεπε να ασχολείστε. Θα μου πεις..στο forum ?? Ναι ακόμη και απο εδώ μπορείς να διαμορφώσεις άποψη.
-
Ο χρήστης fulvia_corsa έγραψε:
Καθεστε και ασχολείστε με πιτουρα.
Ο χασομερης γραφει στις 30/11/10 απο τις 00:50 μεχρι και τις 19:30. Και ειναι εργάσιμη μέρα για κάποιους.
Εχει λυσει ολα τα προβληματα του και καθεται και γραφει γραφει γραφει οτι μ@λ@κια του κατεβει και σεις τον ακούτε και απαντατε.
Τι θελει να αποδείξει δε το εχω καταλάβει και μαλλον ουτε και αυτος. Ματαιοδοξια και μιζερια σε ολο της το μεγαλειο.
Και περνιεται για σοβαρος.
Δεν ειδα να παρει κανεις θεση ομως στο θεμα του Ζαχου που πιστευω ειναι το θεμα του αγωνα
Αντε με τις υγειες σας τωρα, ασχοληθειτε με το Ελληνικο Πρωτάθλημα ΡαλιΜηπως ξεχασες κατι?
Οποιος και ναναι , οτι και ναναι, πριν απο ολα τ'αλλα δακρυζει για αυτο που κανει.
Βρες εναν οδηγο να εχει τρεξει μια εστω φορα στην Ελλαδα (συγχωρεσε τον στην ασφαλτο ειδικα) και ρωτα τον πως τον λεγανε.
Αν εχεις νοημοσυνη , επειδη θα τον ξερει σιγουρα, θα καταλαβεις ενα πραμα.
Εχει αγωνιστικη παιδεια , μαλλον αυτοκινητιστικη κατ'αρχην και μετα αγωνιστικη.
Αλλα εχει και εναν χαρακτηρα, οπως ο καθε ενας απο εμας.
Μαθε τα μισα απ'οσα ξερει και θα μεγαλωσεις αρκετα Αγωνιστικα ενοω, εσυ και ολοι οσοι κατα καιρους τον βριζετε, πολλες φορες δικαιολογημενα.
Αλλα αυτη την δοση φταιει, γιατι δεν αρχισε τα χοντρα μπινελικια και νομιζουμε ολοι πως ειναι αρρωστος. -
Ουτε με σενα διαφωνώ. Το σεβομαι αυτο που κάνει αλλά με το να εκτείθεται εδώ δείχνει άνθρωπο ΜΙΚΡΟ. Του το έχω γράψει ξανα στο παρελθόν. Δεν είναι του επιπέδου του τέτοιου είδος αντιπαραθέσεις
-
Ουτε με σενα διαφωνώ. Το σεβομαι αυτο που κάνει αλλά με το να εκτείθεται εδώ δείχνει άνθρωπο ΜΙΚΡΟ. Του το έχω γράψει ξανα στο παρελθόν. Δεν είναι του επιπέδου του τέτοιου είδος αντιπαραθέσειςΑυτη ειναι και η διαφορα.
Αυτος εκτιθεται και ξερεις με ποιον εχεις να κανεις, τον βριζεις , σε βριζει, του μιλας με αποδειξεις αν εχεις δικιο. το βουλωνει, εχει και το κακο να ζηταει και καμμια συγγνωμη αν και σκατογερος.
Πες μου ομως οι αλλες οι κοτες του γυαλου που κρυβονται και δεν εχουν ΙΧΝΟΣ σθενους, να ζητησουν εστω μια φορα συγγνωμη απο τον καθε Βαγγελη (τυχαιο το ονομα) γιατι δεν τις πυροβολαμε ολοι μαζι να ψοφολογησουν, μπας και βρει κι ο γεροξεκουτης την χαρα του και ησυχασουμε ΚΑΙ απο δαυτον???????
-
Χα !! σωστο και αυτό. Αντε να δουμε, είναι ετσι όπως τα λές Μπάμπη.
-
Γιατρέ συμφωνώ απόλυτα. Αυτο ακριβώς εννοώ. Αν θέλουμε - θέλετε τουλάχιστον εσείς οι παλιοί να γίνει κατι στο χώρο με τετοια θα έπρεπε να ασχολείστε. Θα μου πεις..στο forum ?? Ναι ακόμη και απο εδώ μπορείς να διαμορφώσεις άποψη.Ευχαριστω για την κατανοηση. Παμε λοιπον τωρα να δουμε το θεμα διεξοδικοτερα. Κι ας ξεχασουμε τα ονοματα. Γεγονοτα μονο.
Οδηγος κερδιζει αγωνα, κατα γενικη ομολογια, πρωτα με τα χερια του. Στον τερματισμο (εχει σημασια αυτο, θε δειτε παρακατω) του βρισκουν τεχνικη παρατυπια. Ο τεχνικος εφορος διαπιστωνει οτι κατα την γνωμη του ειναι ΟΥΣΙΩΔΗΣ. Τι λεει ο κανονισμος? ...επιφερει μεχρι και αποκλεισμο. Οι αγωνοδικες λοιπον, μισο Ποντιοι Πιλατοι, με βαση εναν ηλιθιο για την Ελλαδα κανονισμο βρισκουν τη χρυση τομη. 2 λεπτα, χανει θεση δεν τιμωρειται αυστηρα, επωφελειται αλλος, ολα καλα.Πως το υπολογισαν? Με πολλαπλασιασμο? Διαιρεση? Προσθεση? αυτοι ξερουν. Ολιγον εγκυος ο αγωνιζομενος, το ιδιο εκτεθειμενος ομως.
Παμε τωρα στην ουσια.- Κι εξω ετσι γινεται, λενε. Ναι ετσι γινεται, αλλα εκει τα παντα ειναι επαγγελματικα, οι ΕΘΕΕΣ εκει εχουν άλλα ...ουμπαλα και η FIA ειναι κρατος. Εδω ενα φορουμ ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις, γι αυτο εδω δεν χωρουν τα 'κατ εκτιμησιν' γιατι η υποδομη μας ειναι τουλαχιστον αστεια.
- Ο οδηγος εχει ξανατρεξει ετσι κι αλλες φορες, και περασε και ελεγχο εξακριβωσης. Τι ειναι ο ελεγχος εξακριβωσης? Μονο σε θεματα ασφαλειας? ΟΟΟΟΟΧΙ. Ειναι και σε θεματα καταταξης του αυτοκινητου σε ομαδα, κατηγορια, γκρουπ, οπως θελεις πες το. Γινεται αυτο? Οχι, γιατι αυτο που μας νοιαζει ειναι να του τα παρουμε να τρεξει, κι 'κι αν θες, καντου ενσταση'. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ!
- Ο οδηγος, το πιο απλο που θα ειχε να κανει θα ηταν να τραβηξει τη σωληνα 300 μετρα πριν το τερματισμο, κι ολα μελι γαλα. Τι σημαινει αυτο? Οτι μαλλον δεν γνωριζε την παρατυπια. Συγχωρειται? ΟΧΙ. Αποκλειεται, αλλά δεν τον κανουμε ρεζιλι. Τον προφυλαξαμε? ΟΧΙ. Γιατι ουτε σωστο τεχνικο καναμε, ουτε ανοιξαμε ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ 2,3,4 καπω μετα την πρωτη ειδικη, οποτε εκει του ξηλωναμε τη σωληνα, του ριχναμε 10 δευτερολεπτα ποινη (λογικο,εκει χωραει η εκτιμηση κερδους) και τον αφηναμε να παει στο καλο να καλυψει το λαθος του.Αρα τι εχουμε? Ηλιθιο κανονισμο που απλα επιτρεπει να εχουμε χωριστει οι μισοι σε Ζαχικους κι οι μισοι σε Χαλιβελακικους. ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝΕ?
- ΠΡΟΤΑΣΗ. Προτεινω οι τεχνικοι εφοροι, ΟΛΟΙ,. να δηλωσουν οτι δεν ξανακατεβαινουν σε αγωνα, αν δεν γινουν οι κανονισμοι σαφεις χωρις υποκειμενικα κριτηρια. Γιατι τελικα αυτοι την πληρωνουν, και ποσοι ξερουν οτι το διλεπτο ηταν των αγωνοδικων κι οχι του Μαραντζιδη?
Αλλά ειπαμε, το οπου φυσαει ο ανεμος βασιλευει παντου. Εδω θα πατωσει?
-
Χα !! σωστο και αυτό. Αντε να δουμε, είναι ετσι όπως τα λές Μπάμπη.100% ειναι μεχρι να πεσει η πρωτη φιλε μου, μετα θα βαρανε ολοι μαζι.
Νασαι σιγουρος!Η μηπως δεν ξερεις???? -
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...συγχαρητηρια σε όλους αλλα πιο πολύ στους ZAXOΣ Βαγγέλης - ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Κώστας, KΥΡΙΑΖΗΣ Σωτήρης - ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Σπύρος,ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος - ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας, XEKIMIAN Γιάννης - ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ Νίκος, Αργυρίου,ΔΑΡΑΣ Χρήστος - ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΛΗΣ Θεόδωρος,ΞΕΦΤΕΡΗΣ Βαγγέλης - MATAΚΙΑΣ Ιωάννη,KAΡΟΤΣΙΕΡΗΣ Ανδρέας - ΚΑΤΑΡΑΣ Παναγιώτης
το video απο την δική μας πλευρά!Αφιερωμενο σε όλους τους αγωνιζόμενους και στους** οπαδούς των ράλλυ**!
http://www.youtube.com/watch?v=XrMiKBmMa80 (edit : μπηκε πλέον το διορθωμένο video)
Στην κάμερα o Greg και το τρίποδο, στην επεξεργασια εγω και ο Greg, στο πάθος όλο το M.F.
Υ.Γ.1 έτσι μήπως και ξεχαστειτε λίγο....
Υ.Γ.2 Καλώς ή κακώς όλα θα πρεπει να ειναι συμφωνα με το βιβλίο και τους κανονισμους.
Υ.Γ.3.Απλά όλα να ισχυουν για όλους...πχ Αγωνιστικό αγωνιζόμενου ελεχθηκε περι της 1-1,30 ώρας στον τεχνικο ελεγχο της Παρασκευης ενώ σε άλλα δεν άνοιξαν ούτε καπώ.Το ξέρω για απλά έιμασταν ΚΑΙ στον τεχνικό έλεγχο (ανώμαλλοι λέμεεεε) -
Ο χρήστης saxter έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=n2EWbd-w ... _embedded#!
το βίντεο έχει ένα προβλήμα απο 9:37 -10:45.δείτε το. θα το διορθώσω και θα το ξανανεβάσω
-
@ Βαγγελη Ζαχο.
Αγαπητε Βαγγελη, σε παρακαλω να μου επιτρεψεις να εκφρασω δημοσια την προσωπικη μου αποψη, και να δεχτεις (διαβαζοντας την ) οτι ειναι βγαλμενη απο καρδιας,αλλά με σκοπο να ξεκαθαρισουν λιγο τα πραγματα. Το κανω δε, αφου δημοσια και μεσω Rally Gr κατεθεσες την δικη σου αποψη.
Εκτιμω απεριοριστα τις οδηγικες σου ικανοτητα και το ηθος σου. Εχω περασει κι εγω απ αυτη τη διαδικασια,εκανα ακουσιο λαθος, τιμωρηθηκα παραδειγματικα και ξερω καλα ποσο ψυχολογικα επιβαρυντικη ειναι. Ομως δεν δεχομαι οτι εχεις ολοκληρωμενες τεχνικες γνωσεις.
Παρατηρησα με πολλη προσοχη τις φωτογραφιες που δημοσιευσες. Παρατηρησα λοιπον οτι:- Η εισαγωγη του σωληνα, οπως την εχεις διαμορφωσει εσυ, βρισκεται σε μετωπικη προς τον αερα επιφανεια και εχει σαφως κωνικη εισοδο (τον χωρο του προβολεα)
2.Η εισαγωγη στην νορμαλ εκδοση βρισκεται ΚΑΤΩ και ΠΙΣΩ απο το κατω χειλος του προφυλακτηρα.
Συμφωνα με τις αρχες βλοιπον της φυσικης, στην πρωτη περιπτωση με την αυξηση της ταχυτητας του αυτοκινητου (= αυξηση σχετικης ταχυτητας του αερα), λογω της μετωπικης σ αυτον επιφανειας και της ανοιχτης κωνικης εισοδου, αυξανεται η πιεση του και συνεπως (αφου ο αερας ειναι συμπιεστος) και η εισερχομενη ποσοτητα του. Με λιγα λογια στα 150-160 χιλιομετρα εχουμε (υπερβολη για την κατανοηση αυτο) ενα μικρο τουρμπο.
Στη δευτερη περιπτωση του νορμαλ αυτοκινητου, επειδη η εισοδος βρισκεται ΠΙΣΩ απο το χειλος του προφυλακτηρα (πετασμα δηλαδη) και οχι μετωπικα στραμενη προς τον αερα, εχουμε το αντιθετο. Μηδενικη πιεση η και αρνητικη. Γιατι? Γιατι οταν το ρευμα αερα απο φαρδυα περιοχη, λογω εμποδιου αναγκαζεται να 'στενεψει, εχουμε αυξηση μεν της ταχυτητας του, αλλα μειωση της πιεσης. (Grosso modo αρχη του Bernulli-Βεντουρι το λεμε εμεις).
Τα παραπανω ειναι πολυ ευκολο να τα διαπιστωσεις, αν τοποθετησεις στον σωληνα σου εναν MAP Sensor και να διαβασεις τις ενδειξεις του και στις 2 περιπτωσεις.
Το κερδος ειναι αναλογο με το κερδος μιας 'σκουπας' (αν το ρυθμισεις σωστα),. και ολοι το ξερουν αυτο.
Συνεπως, ο τεχνικος εφορος εχει απολυτο δικηο που χαρακτηρισε ουσιωδη την παραβαση, και αδικα τον κατηγορεις. Οσο αδικα πιστευω οτι κατηγορεισαι κι εσυ, αφου δεχομαι οτι δεν το ηξερες. Ο μηχανικος σου ομως?
(Θα σου πω ενα μυστικο. Αναγκαστηκα να βγαλω καλους στον ...πωπο μου διαβαζοντας τεχνικα βιβλια, ακριβως γιατι εχω κι εγω εκτεθει η κινδυνεψει να εκτεθω απο τετοιες 'παρερμηνειες' μηχανικων)
Δεχομαι οποιαδηποτε αντιρηση σου αν κανω λαθος. Αλλωστε η προοδος της επιστημης βασισθηκε στις διαφορες αποψεων.
Αν ομως τελικα ανακαλυψεις οτι εχω δικηο, παρακαλω να επανορθωσεις.
Συγχαρητηρια για την οδηγηση σου, μακαρι να σε χαιρονται οι θεατες και στο μελλον.
Καλημερα.
Χρηστος Πλατης.
- Η εισαγωγη του σωληνα, οπως την εχεις διαμορφωσει εσυ, βρισκεται σε μετωπικη προς τον αερα επιφανεια και εχει σαφως κωνικη εισοδο (τον χωρο του προβολεα)
-
Συμπληρωση.
ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΓΩΝΟΔΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΕΡΔΟΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ -
Παλιά οι κανονισμοί έλεγαν: επουσιώδης παράβαση = στάνταρ ποινή χρόνου (πχ. 1 λεπτό σε ράλι), ουσιώδης παράβαση = αποκλεισμός.
Γιατί άλλαξαν να λέει 'έως' δεν το ξέρω.
Ακόμα και το ουσιώδες / επουσιώδες τελικά λάθος είναι διότι, παρά το ό,τι είχε θεσπιστεί καλή τη πίστει, για να μη βγαίνει εκτός αγώνα με το παραμικρό κάποιος που έκανε ένα λαθάκι, η μόνη σχεδόν χρήση του όλα αυτά τα χρόνια ήταν να περνάνε για επουσιώδεις παραβάσεις επί της ουσίας ...ουσιώδεις. Δηλ. κλασσικό ελληνικό 'παραθυράκι'.
-
ΣΩΣΤΑ!
Για πες μου, κεινο το τοσο δα σωληνακι στα Ν4 ειναι ουσιωδες η επουσιωδες?
Για 20-30 αλογα μιλαμε...
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
@ Βαγγελη Ζαχο.
Αγαπητε Βαγγελη, σε παρακαλω να μου επιτρεψεις να εκφρασω δημοσια την προσωπικη μου αποψη, και να δεχτεις (διαβαζοντας την ) οτι ειναι βγαλμενη απο καρδιας,αλλά με σκοπο να ξεκαθαρισουν λιγο τα πραγματα. Το κανω δε, αφου δημοσια και μεσω Rally Gr κατεθεσες την δικη σου αποψη.
Εκτιμω απεριοριστα τις οδηγικες σου ικανοτητα και το ηθος σου. Εχω περασει κι εγω απ αυτη τη διαδικασια,εκανα ακουσιο λαθος, τιμωρηθηκα παραδειγματικα και ξερω καλα ποσο ψυχολογικα επιβαρυντικη ειναι. Ομως δεν δεχομαι οτι εχεις ολοκληρωμενες τεχνικες γνωσεις.
Παρατηρησα με πολλη προσοχη τις φωτογραφιες που δημοσιευσες. Παρατηρησα λοιπον οτι:- Η εισαγωγη του σωληνα, οπως την εχεις διαμορφωσει εσυ, βρισκεται σε μετωπικη προς τον αερα επιφανεια και εχει σαφως κωνικη εισοδο (τον χωρο του προβολεα)
2.Η εισαγωγη στην νορμαλ εκδοση βρισκεται ΚΑΤΩ και ΠΙΣΩ απο το κατω χειλος του προφυλακτηρα.
Συμφωνα με τις αρχες βλοιπον της φυσικης, στην πρωτη περιπτωση με την αυξηση της ταχυτητας του αυτοκινητου (= αυξηση σχετικης ταχυτητας του αερα), λογω της μετωπικης σ αυτον επιφανειας και της ανοιχτης κωνικης εισοδου, αυξανεται η πιεση του και συνεπως (αφου ο αερας ειναι συμπιεστος) και η εισερχομενη ποσοτητα του. Με λιγα λογια στα 150-160 χιλιομετρα εχουμε (υπερβολη για την κατανοηση αυτο) ενα μικρο τουρμπο.
Στη δευτερη περιπτωση του νορμαλ αυτοκινητου, επειδη η εισοδος βρισκεται ΠΙΣΩ απο το χειλος του προφυλακτηρα (πετασμα δηλαδη) και οχι μετωπικα στραμενη προς τον αερα, εχουμε το αντιθετο. Μηδενικη πιεση η και αρνητικη. Γιατι? Γιατι οταν το ρευμα αερα απο φαρδυα περιοχη, λογω εμποδιου αναγκαζεται να 'στενεψει, εχουμε αυξηση μεν της ταχυτητας του, αλλα μειωση της πιεσης. (Grosso modo αρχη του Bernulli-Βεντουρι το λεμε εμεις).
Τα παραπανω ειναι πολυ ευκολο να τα διαπιστωσεις, αν τοποθετησεις στον σωληνα σου εναν MAP Sensor και να διαβασεις τις ενδειξεις του και στις 2 περιπτωσεις.
Το κερδος ειναι αναλογο με το κερδος μιας 'σκουπας' (αν το ρυθμισεις σωστα),. και ολοι το ξερουν αυτο.
Συνεπως, ο τεχνικος εφορος εχει απολυτο δικηο που χαρακτηρισε ουσιωδη την παραβαση, και αδικα τον κατηγορεις. Οσο αδικα πιστευω οτι κατηγορεισαι κι εσυ, αφου δεχομαι οτι δεν το ηξερες. Ο μηχανικος σου ομως?
(Θα σου πω ενα μυστικο. Αναγκαστηκα να βγαλω καλους στον ...πωπο μου διαβαζοντας τεχνικα βιβλια, ακριβως γιατι εχω κι εγω εκτεθει η κινδυνεψει να εκτεθω απο τετοιες 'παρερμηνειες' μηχανικων)
Δεχομαι οποιαδηποτε αντιρηση σου αν κανω λαθος. Αλλωστε η προοδος της επιστημης βασισθηκε στις διαφορες αποψεων.
Συγχαρητηρια για την οδηγηση σου, μακαρι να σε χαιρονται οι θεατες και στο μελλον.
Καλημερα.
Χρηστος Πλατης.
Κύριε Πλατή,
Καταρχάς, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Νομίζω οτι έχετε μπερδέψει λίγο το νόημα-Στην κατηγορία Α, η διάταξη φίλτρο/φιλτροκούτι είναι 'ελεύθερη' και φυσικά και ο οποιοσδήποτε σωλήνας που οδηγεί στο φιλτροκούτι...-εαν είχαμε τοποθετήσει τη συγκεκριμένη σωλήνα 2-3 εκατοστά δεξιότερα και πίσω απο την κεντρική γρύλια του προφυλακτήρα τίποτα μεμπτό δεν θα υπήρχε....!! ΔΕΝ είμαστε παράυτυποι γιατί είχαμε σωλήνα που φέρνει ψυχρό αέρα....-καμμία σχέση...- για να το κατανοήσετε καλύτερα, εαν είχαμε 'ταπομένο' το προβολάκι ομίχλης και τη σωλήνα ακρίβως δίπλα ή όπου την έχει η μαμά Ρενό, δηλαδή ακριβώς από κάτω...τίποτα δεν θα γινόταν..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- Συνεπώς 'φάγαμε' 2 λεπτά ποινή για το 'ακάλυπτο' προβολάκι...- Και πάμε παρακάτω....- η φωτό του μουλαριού μου-μαμά- Ρανοτί Κλιό- την έβαλα για να δείτε οτι και η Ρενό 'παίρνει' αέρα στο ίδιο σημείο του προφυλακτήρα, λίγο πιο πίσω την ακρίβεια...- Και στο τέλος....ΦΟΡΑΩ ΜΑΜΑ φιλτρόκουτο και μαμά ΦΙΛΤΡΟ....το οποίο το φωτογράφισε ο τεχνικός έφορος...-Σιγά το κέρδος αέρα που είχα και πετούσε το Κλιο ή η Κλειώ ..(sic)....
Και κάνει 'καραμπάμ' οτι δεν είχα δόλο...θα μπορούσα να το είχα βγαλει οπως ειπες...-Είμαι τραγικός γιατί δεν διάβασα το J και απλώς 'διαβάζω' περί οδήγησης και μόνο.ΜΟυ άξιζε πρόστιμο για την 'ασχετοσύνη' μου σε σχέση με τους κανονισμούς...-ΣΤΟΠ_
Και σας ξαναλεω...οτι 10 χρονια τα Σαξοραλα τρέχουν με ακάλυπτα προβολάκια ομίχλης....-νομίζω καταλάβατε!
- Η εισαγωγη του σωληνα, οπως την εχεις διαμορφωσει εσυ, βρισκεται σε μετωπικη προς τον αερα επιφανεια και εχει σαφως κωνικη εισοδο (τον χωρο του προβολεα)
-
Ο χρήστης 108arr92 έγραψε:
Συνεπώς 'φάγαμε' 2 λεπτά ποινή για το 'ακάλυπτο' προβολάκι...- Και πάμε παρακάτω....- η φωτό του μουλαριού μου-μαμά- Ρανοτί Κλιό- την έβαλα για να δείτε οτι και η Ρενό 'παίρνει' αέρα στο ίδιο σημείο του προφυλακτήρα, λίγο πιο πίσω την ακρίβεια...- Και στο τέλος....ΦΟΡΑΩ ΜΑΜΑ φιλτρόκουτο και μαμά ΦΙΛΤΡΟ....το οποίο το φωτογράφισε ο τεχνικός έφορος...-Σιγά το κέρδος αέρα που είχα και πετούσε το Κλιο ή η Κλειώ ..(sic)....
Και κάνει 'καραμπάμ' οτι δεν είχα δόλο...θα μπορούσα να το είχα βγαλει οπως ειπες...-Είμαι τραγικός γιατί δεν διάβασα το J και απλώς 'διαβάζω' περί οδήγησης και μόνο.ΜΟυ άξιζε πρόστιμο για την 'ασχετοσύνη' μου σε σχέση με τους κανονισμούς...-ΣΤΟΠ_
Και σας ξαναλεω...οτι 10 χρονια τα Σαξοραλα τρέχουν με ακάλυπτα προβολάκια ομίχλης....-νομίζω καταλάβατε!
SPEECHLESS
-
Ο χρήστης 108arr92 έγραψε:
Baggelh epeidh me exoyn petaksei eksw apo agwna enw hmoyn tritos to 2005 gia parabash texnikh poy proklh8hke apo mikroeksodo se niw8w... Alla egw tote to katapia. Toys eipa apla oti den me endiaferei to tsiggaki sthn telikh. Kserane kai kserw oti htan adiko alla to gramma toy nomoy htan ayto. Distyxws.....
Sxetika me ta 106 den eimai 100% sigoyros alla moy fainetai oti sthn homologation einai xwris probolakia kai xwris kalyma.
Mhn ptoeisai loipon..... Synexise na kaneis kai esy ayto poy agapas kai ase toys alloys na lene....
Pantws xairomai poy esy san ammesos emplekomenos anagnwrizeis oti den yphrxe dolos alla kserokefalia texnikwn eforwn kai agwnodikwn.... -
Ο χρήστης platis έγραψε:
@ Βαγγελη Ζαχο.
Καλημερα.
Χρηστος Πλατης.
Καλημερα γιατρε,
Δυστυχως εισαι 100% λαθος κατα την ταπεινη μου γνωμη.
Εαν και εφ'οσον υπαρχει φιλτρο στο φιλτροκουτι, η ποσοτητα του αερα ειναι συγκεκριμμενη λογω της διαπερατοτητας του μεσου που τον φιλτραρει( Αλλιως δεν θα υπηρχαν φιλτρα ελευθερας ροης)
Επισης το ιδιο συμβαινει και με την ταχυτητα της ροης.
Αρα ο Ευαγγελος εκανε μια τρυπα στο νερο, βλεποντας τα νουμερα στο δυναμομετρο (οπως την πατανε ολοι ) και μην σκεφτομενος πως ο πλαστικος σωληνας της μανας του, πρωτον δεν παλεται οπως αυτος του αποροφητηρα και δευτερον εχει
διαιρεθει απο μικρα τετραγωνακια με συγκεκριμμενη κληση βλεπε διευθυνση-ταχυτητα.Το κυριωτερο ομως δεν αφορα τον Ευαγγελο , αλλα τα δηθεν να βρουν οπωσδηποτε κατι και την αποφαση των αγωνοδικων.
Κοιτα για να καταλαβεις.The air filter and the filter box are free.
For a normally aspirated engine, the plenum is free, but it must
remain in the engine bay.
The air filter along with its box may be removed, moved in the
engine compartment **or replaced by another **(see Drawing 255-1).
Και παρακατω λεει..................
The pipe between the air filter and the carburettor(s) or the airmeasuring
device (injection) is free.
Likewise, the pipe between the air measuring device and the
intake manifold or the supercharging device is free.
The air intake may be fitted with a grill.Ελπιζω να καταλαβεις.
Η ουσια ειναι αλλου στα τεχνικα και στους αγωνοδικες 100% στα διαδικαστικα που δεν εχουν μυρωδια.Καλα σφραγισματα!
-
Ξεκινας απο λαθος βαση.
- Η διαπερατοτητα του φιλτρου δεν ειναι κορεσμενη. Γι αυτο κι υπαρχουν καλα και κακα φιλτρα.
- Στη φυσικη του σχολειου και του Πανεπιστημιου εμαθα οτι ο αερας επειδη ειναι συμπιεστος δεν εχει περιορισμους στη διελευση, μεχρι απο την πολλη πιεση να γινει υγρος.
Ασε λοιπον τις εξυπναδες περι σφραγισματων κλπ, τα σφραγισματα σφραγισματα,αλλά και η τεχνικη γνωση δεν ειναι μονο αποκλειστικοτητα των δηλωμενων τεχνικων η 'τεχνικων'.
Αν δεν πιστευεις, γιατι δεν πας στην Εθνικη να βαλεις εναν σενσορα πιεσης? Προς Θεου, ξεκοληστε Μπαμπη.
-
Και δεν μου λες Αστερι μου? Και πως γινεται τα Ν4 να εχουν το ιδιο φιλτροκουτι και φιλτρο, αφου τωρα μεγαλωσε ο περιοριστης τους και παιρνουν πιο πολυ αερα? Απο που περναει?
Ασε με λοιπον να ψκανω τα σφραγισματα μου και να μην ψαχνω να κατεβασω βιβλια που ν αποδεικνυουν οτι κανεις λαθος.Μετεξετασταιος στη Φυσικη .... (εγω) -
Καλημέρα,
Μιας και το θέμα με την επιστολή του Βαγγέλη πήρε 'δημοσιότητα' αναρωτιέμαι: θα τοποθετηθεί ΕΠΙΣΗΜΑ κάποιος από την πλευρά της ΕΘΕΑ για να ενημερώσει για το σκεπτικό της απόφασης; Στο δικό μου το μυαλό είναι κάτι αυτονόητο και πρέπει να γίνει για να δείξει σεβασμό στο Βαγγέλη και σε οποιονδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί στη θέση του, σε όλους εκείνους που πιστεύουν οτι υπάρχει δόλος και είναι στημένο και φυσικά να αποκαταστήσει την καλή εικόνα όσων 'ευνοήθηκαν' από αυτή την απόφαση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η περιρέουσα ατμόσφαιρα και να μην μιλάει κανείς!
ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ 2010