-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Ρε μην μπερδευεστε!!
Τα παμε,δεν ταπαμε?Τοσο μπινελικι επεσε για αυτο τον λογο εδω μεσα!
Αλλα τα Ν4 των 35000€ και αλλα των πρωταθλητων που κανουν 100!
Αλλα τα λεφτα ενος Ν3 που κανει 30-40 και αλλα ενος R3 που κοστιζει 100000€!
Αλλα τα βαφτισμενα Α6 των 10000€ και αλλα τα Α6 των 50+!
Οταν ολα τα παραπανω αυτοκινητα **διαφορετικων αξιων και διαφορετικης ικανοτητας οδηγων **βρεθουν μαζι σε εναν αγωνα ειναι φυσικο να δουμε πιθανες και απιθανες εκδοχες αποτελεσματων!
Ειναι αδυνατον να γινει συγκριση γιατι ο καθενας εχει κανει την επιλογη του αναλογα με την τσεπη του,τον θεσμο που θελει να ακολουθησει και τον βαθμο εμπλοκης του σε αυτον!Να τα ξαναπω?Έλα!! Μάλλον δεν είμαι 'χαζός'... γιατί είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι... τώρα φαίνεται είμαστε τουλάχιστον δύο οι 'χαζοί'...
- οο Ποσειδώνα
Ma bre karntia moy ( ) esy ksekinhses na sygkrineis ta swbraka me tis faneles..... Twra loipon ti symfwneis me to post toy poseidon....
-
Ο χρήστης van έγραψε:
...
Και εγώ σε θεωρώ φίλο ρε passat, αλλα απο τότε που πήρες τον 'μιτσο' μας εχεις πρήξει...Ειχες κάποτε μια πιθανότητα να κανεις κανεναν αγώνα με το Renault...πάει και αυτή...!
Αν ετρωγες μια φορά 'παντόφλα' απο την γυναίκα σου, τώρα με τα εξοδα του 'μιτσου' να αγωνιστείς, δεν σε φτάνουν ουτε ολες οι συλλογές τις MITSUKO ολων των νοικοκυρών ολου του οικοδομικου τετραγώνου που ζεις...Καλοί είναι οι 'Μιτσοι', αλλα για ενα ωραίο ταξιδάκι μέχρι θεσσαλονίκη...Διοτι για αγωνιστικό...αστο!Βασίλη (και Αλέξανδρε στην προκειμένη περίπτωση),
Νομίζω ότι αν σαν ερασιτέχνες χομπίστες αγωνιζόμενους μας ενδιαφέρει πολύ η αξιοπιστία και το MTBF (mean time between failures), τότε ένα αξιοπρεπές Ν4 (όχι το full VO super duper των 100.000+ euros) είναι πολύ φθηνότερη λύση.
Μπορεί να κάνω και λάθος...Το Renault ξεκουράζεται και θα γίνει εν καιρώ ιστορικό. Που ξέρεις... μπορεί όταν ετοιμάσει ο Χρήστος το Dauphine να συναντηθούμε σε καποιο αγώνα...
Είμαι από τους τυχερούς που δεν τρώνε παντόφλα από την γυναίκα τους (αυτό είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα τύχης, απλά εμένα μου έκατσε!!), αλλά έχω μάθει να ρίχνω μόνος μου παντόφλα στον εαυτό μου όταν κρίνω ότι πρέπει.
Η άποψη μου για τις ικανότητες του Mitsu ως αγωνιστικό απέχει παρασάγγας από την δική σου όπως θα έχεις καταλάβει.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ρε μην μπερδευεστε!!
Οταν ολα τα παραπανω αυτοκινητα **διαφορετικων αξιων και διαφορετικης ικανοτητας οδηγων **βρεθουν μαζι σε εναν αγωνα ειναι φυσικο να δουμε πιθανες και απιθανες εκδοχες αποτελεσματων!
Ειναι αδυνατον να γινει συγκριση γιατι ο καθενας εχει κανει την επιλογη του αναλογα με την τσεπη του,τον θεσμο που θελει να ακολουθησει και τον βαθμο εμπλοκης του σε αυτον!Να τα ξαναπω?Έλα!! Μάλλον δεν είμαι 'χαζός'... γιατί είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι... τώρα φαίνεται είμαστε τουλάχιστον δύο οι 'χαζοί'...
- οο Ποσειδώνα
Ma bre karntia moy ( ) esy ksekinhses na sygkrineis ta swbraka me tis faneles..... Twra loipon ti symfwneis me to post toy poseidon....
Μα Αλέξανδρε, αυτό ακριβώς εννοούσα νωρίτερα... δεν το αρνούμαι!!! Μίλαγα για Ν4 (γενικά ένα καλοφτιαγμένο Ν4 όχι το super duper) σε σύγκριση με 'Εξωτικό Α6' (που αυτό πάει 50+)
-
Ρε μην μπερδευεστε!!
- οο Ποσειδώνα
Μα Αλέξανδρε, αυτό ακριβώς εννοούσα νωρίτερα... δεν το αρνούμαι!!! Μίλαγα για Ν4 (γενικά ένα καλοφτιαγμένο Ν4 όχι το super duper) σε σύγκριση με 'Εξωτικό Α6' (που αυτό πάει 50+)
Epeidh isws na exw meinei me tis palies times Elladas sta aytokinhta. Poso exei ena metaxeiro evo 8 h 9 politiko? Kata meso oro kalo (na mhn exei pesei apo thn akropolh kai o typos poy to exei na mhn xrwsatei se opoion milaei ellhnika kai apla 8elei na to skotwsei).... Kai to synexizoyme apo ekei.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
...
Epeidh isws na exw meinei me tis palies times Elladas sta aytokinhta. Poso exei ena metaxeiro evo 8 h 9 politiko? Kata meso oro kalo (na mhn exei pesei apo thn akropolh kai o typos poy to exei na mhn xrwsatei se opoion milaei ellhnika kai apla 8elei na to skotwsei).... Kai to synexizoyme apo ekei.Άλεξ, μεταχειρισμένα πολιτικά 8άρια βρίσκεις από 20 και 9άρια από 28
Αλλά πουλιούνται και αγωνιστικά, όπως τα 2 παρακάτω (6άρι 25 και 9άρι 35)
-
...
Epeidh isws na exw meinei me tis palies times Elladas sta aytokinhta. Poso exei ena metaxeiro evo 8 h 9 politiko? Kata meso oro kalo (na mhn exei pesei apo thn akropolh kai o typos poy to exei na mhn xrwsatei se opoion milaei ellhnika kai apla 8elei na to skotwsei).... Kai to synexizoyme apo ekei.Άλεξ, μεταχειρισμένα πολιτικά 8άρια βρίσκεις από 20 και 9άρια από 28
Ok. 8es na milhsoyme gia ta politika h gia ta gwnistika poy aneferes?
Giati to men politiko opws les 8a to pareis apo 20 mexri 28. Opote se ayta bazeis mia metria anarthsh, ena roll bar mazi me thn egkatastash aneta 2 bucket zwnes pyrosbeseis, endoepikoinwnia, podies, laspothres klp klp aneta den exoyme ta +10? Aneta 8a moy peis kai a liga lew.... Moterika 8a meinei mama....? Xlwmo....
Ok kai estw kataferes na ftiaksei ena N4 me ligotero apo 50k. E kai? exeis dwsei 30k gia na se pernane orismenes fores se xrono ayta ta terata twn 50k A6 poy les.... Ara poios o logos na dwseis ena skasmo lefta gia N4 poy 8a eisai teleytaios enw mporeis na dwseis poly ligotera kai kati na kaneis me ena pseyto A6 h estw ena N2....Kai gia na se prolabw. Soy aresei to amaksi. Ok.... Kanto.... Alla mhn ypostyrizeis oti me ena pefto N4 opws to periegrapsa pio panw 8a mporeseis na kerdiseis agwna.... Pisteyw oti ayto poy soy lene loipon ta paidia mhn sygkrineis/sygkrinete anomoia pragmata.....
-
Μα δεν αγοράζεις ένα πολιτικό αυτοκίνητο για να το κάνεις μόνος σου αγωνιστικό, αυτό είναι πολύ ακριβό, όλοι ξέρουν ότι είναι φτηνότερο να πάρεις εξ΄αρχής ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό της κατηγορίας που σε ενδιαφέρει.
Με €40Κ βρίσκεις νομίζω μια χαρά Ν/4 μεταχειρισμένα. Οπως και Α/6 αντίστοιχων 'κυβικών' με €10Κ.
Αν θες να πας στην κορυφή με σχέσεις, σειριακά, φρενάρες κτλ. τότε θες 2πλάσια λεφτά και στις 2 περιπτώσεις. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα δεν αγοράζεις ένα πολιτικό αυτοκίνητο για να το κάνεις μόνος σου αγωνιστικό, αυτό είναι πολύ ακριβό, όλοι ξέρουν ότι είναι φτηνότερο να πάρεις εξ΄αρχής ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό της κατηγορίας που σε ενδιαφέρει.Με €40Κ βρίσκεις νομίζω μια χαρά Ν/4 μεταχειρισμένα. Οπως και Α/6 αντίστοιχων 'κυβικών' με €10Κ.
Αν θες να πας στην κορυφή με σχέσεις, σειριακά, φρενάρες κτλ. τότε θες 2πλάσια λεφτά και στις 2 περιπτώσεις.Νάσο, η εύλογη απορία -καθαρά οικονομοτεχνική- είναι:
Δίνουμε 35-40Κ και παίρνουμε ένα Ν4 ή ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Α6.
Ο ίδιος οδηγός, στις ίδιες συνθήκες τι χρόνους θα βγαλει με το καθένα από αυτά ??
Τι απαιτήσεις και κόστος συντήρησης έχει το καθένα από αυτά ??
Ποιό έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία ??
-
Βασικά το ερώτημα είναι με ποιό θα το ευχαριστηθεί περισσότερο και θα αισθανθεί ότι 'έπιασαν τόπο τα λεφτά του'.
Και, αν είναι νεώτερος, ποιό θα τον βοηθήσει περισσότερο να εξελιχθεί οδηγικά.
Προφανώς η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη αλλά εξαρτάται από τον καθένα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βασικά το ερώτημα είναι με ποιό θα το ευχαριστηθεί περισσότερο και θα αισθανθεί ότι 'έπιασαν τόπο τα λεφτά του'.
Και, αν είναι νεώτερος, ποιό θα τον βοηθήσει περισσότερο να εξελιχθεί οδηγικά.
Προφανώς η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη αλλά εξαρτάται από τον καθένα.Ακριβως αυτο!
Εδω τα καλα Ν4ααα!
Δειτε ολη την λιστα μεχρι κατω:
http://www.kgmotorsport.com/stock_list.phpΚαι εδω πατηστε group N cars μετα που μπειτε!
http://www.rallycarsforsale.net/Μονο για ερασιτεχνες με λιγα λεφτα,λιγα αγγλικα,και λιγη τολμη!!(πρωταθλητες να μην ενοχλησουν)
-
Και επειδή ολοι εσείς οι φτερουγάτοι, που κάνετε οτι τα ξέρετε ολα, αλλα τίποτα δεν ξέρετε...Ορίστε και ενα R4, στην πρώτη του συμμετοχή στο MONZA RALLY SHOW. Αντε... ολα είναι ετοιμα, αλλα δεν εχετε τις σωστές πληροφορίες, απο τους σωστούς ανθρώπους...
ARMINDO ARAUJOΑντε λοιπόν, πάρτε τηλεκάρτες και ξεκινήστε τα τηλέφωνα πάλι, διοτι 15 μέρες τώρα κάποιοι εχουν τρελαθεί στα κινητά μπας και μάθουν κάτι...
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Και επειδή ολοι εσείς οι φτερουγάτοι, που κάνετε οτι τα ξέρετε ολα, αλλα τίποτα δεν ξέρετε...Ορίστε και ενα R4, στην πρώτη του συμμετοχή στο MONZA RALLY SHOW. Αντε... ολα είναι ετοιμα, αλλα δεν εχετε τις σωστές πληροφορίες, απο τους σωστούς ανθρώπους...
ARMINDO ARAUJOΑντε λοιπόν, πάρτε τηλεκάρτες και ξεκινήστε τα τηλέφωνα πάλι, διοτι 15 μέρες τώρα κάποιοι εχουν τρελαθεί στα κινητά μπας και μάθουν κάτι...
ΑΥΤΟ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ R4.
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω(και αν κανω λαθος ας με διορθωσει ο nass),
ειναι οτι βαση των κανονισμων που ισχυουν απο το 2010 ολα τα αγωνιστικα που εχουν επεκτασεις R,VO,VR,WR κτλ κτλ
πρεπει να τρεχουν ολοκληρωμενα οπως τα λεει στην ομολογκασιον και οχι απλα να χρησιμοποιουν μονο καποια μερη απο τις επεκτασεις αυτες!(οχι οπως βαφτιζαμε δηλαδη ως τωρα τα Ν σε Α με μικροαλλαγες)
Ετσι αν καποιος θελει να φερει για παραδειγμα ενα(φτηνο) fiesta st, που στο εξωτερικο ετρεχε σε καποιο cup και εχει και σειριακο,
η ενα Renault clio που μπορει να βρει καποιος απο cup με σειριακο,θα μπορουν να τα τρεξουν Α7?Στην R χωρις το πληρες κιτ θα τρεχουν?Η πρεπει να γινουν Ν?
Νομιζω οτι ο nass εχει δωσει αρνητικη απαντηση σε φιλο που ηθελε να φερει ενα τετοιο αγωνιστικο.
Δηλαδη η Ν η R θα πρεπει να ειναι στο μελλον?Γιατι θα αρχισω να συμφωνω με τον van για το κοστος
αφου στις μικροτερες κατηγοριες που τρεχουν νεοι θα πιεστουν οικονομικα για απολυτα R1,R2,R3. -
...
δείτε και το παρακάτω...πάρα πολύ ευχάριστο και επιδόσεις αντίστοιχες mitsubishi evo 6 n/4 σε χώμα-άσφαλτο ή ενός καλού δίλιτρου πχ clio n/3,civic type r n/3 στην άσφαλτο.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/891394/
Κανονικά αυτό έπρεπε να πάει στις 'Μικρές Αγγελίες', το αφήνω χάριν της συνέχειας της συζήτησης [Mod]
-
Στην πρώτη σελίδα του VR3C για το Clio RS (A-5704 06/01 VR3C & 10/02 VR3C = 'maxi') λέει
The parts featured on this form may be used separately
που σημαίνει ότι μπορεί να φτιάξεις ένα 'περίπου' R. Δεν το έψαξα για άλλα R αλλά ξέρω ότι και το C2R2 έτσι είναι.
Στην αρχή που είχε βγει η R (κάπου στο 2006) ήταν όπως τα θυμάσαι δηλ. θα πρέπει να βάλεις όλο το κιτ, αλλά όταν βγήκαν τα πρώτα R αυτό άλλαξε και έγινε κατ΄επιλογή (βέβαια εξακολουθεί να μην μπορείς να ανακατέψεις μεταξύ τους διαφορετικά κιτ R). Μάλιστα οι ελληνικοί κανονισμοί δεν είχαν ενημερωθεί ως προς αυτό και επικαιροποιήθηκαν μετά το φετινό ράλι Κένταυρος.
Προφανώς για μείωση του κόστους -βέβαια το κακό είναι ότι πάλι θα έχουν ενδεχομένως διαφορές μεταξύ τους R από R ανάλογα με το ποιά κομμάτια χρησιμοποιούν αλλά τουλάχιστον, επειδή είναι κομπλέ κιτ (κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση, φρένα, αμάξωμα), γλυτώνεις το R&D με τις παλιές VO ('άραγε να παίζει το κιβώτιο Χ με τα ημιαξόνια Υ και τις πλήμνες W' ?)
Οπότε η απάντηση είναι 'ό,τι λέει το δελτίο αναγνώρισης στις οδηγίες χρήσης του αντίστοιχου κιτ'. Αν λέει ό,τι παραπάνω τότε επιλέγεις ό,τι σε βολεύει, αν δε λέει αυτό ή αν λέει 'must be used in its entirety' τότε πρέπει να τα βάλεις όλα.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΑΥΤΟ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ R4.
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Αντε καλέ! Και εγώ που νόμιζα...!
Τελικά ο Pierro να με δούλευε?
-
Νάσο!? Επειδή οπως καταλαβαίνεις η 'πρεμούρα' (αυτό είναι του ΕΛ-ΕΜ και μου άρεσε, και το χρησιμοποιώ), των περισσότέρων είναι αν θα κάνουν τα 5αρια, 6αρια, 7αρια, 8αρια, 9αρια και αντιστοιχα τα Subaru, R4, εγώ μπορώ να κάνω το 205μου, R2 που είναι και τις μοδός? ή να φτιάξω ενα ΑΧ R3?
Το βρήκα... Εχει ο πατέρας μου ενα RENAULT DOPHINE Gordini στο υπόγειο...Αυτό θα πάρω και θα το κάνω R2max...
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Αυτά που κρατάτε είναι κάρτες του Longhi? Και αν ναι με ποιο αυτοκίνητο? Με το Focus που έτρεξε Μonza ή με το 207 της Twister?
Sorry για το άσχετο με το thread αλλά θα σκάσω...Πάντως εντυπωσιακή η διαφορά του Araujo με τον Stagni! O τελευταίος δεν είναι κακός... (για να επανέλθουμε εντός θέματος).
-
Ο χρήστης rallycards έγραψε:
Αυτά που κρατάτε είναι κάρτες του Longhi? Και αν ναι με ποιο αυτοκίνητο? Με το Focus που έτρεξε Μonza ή με το 207 της Twister?
Sorry για το άσχετο με το thread αλλά θα σκάσω...Πάντως εντυπωσιακή η διαφορά του Araujo με τον Stagni! O τελευταίος δεν είναι κακός... (για να επανέλθουμε εντός θέματος).
ΤΑΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΟΝΖΑ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ (ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ) ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΥ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Βρε μην αρπάζεσαι με το παραμικρό! Συζήτηση κάνουμε! Ο Stagni μπορεί να έχει μια δεκαετιά που κάνει 1 αγώνα το χρόνο αλλά το 97-98-99 έδινε ομηρικές μάχες με τον Galli για τον τίτλο του Gr.Ν με τα 5αρο6ρια και διόρθωσε με αν κάνω λάθος έχει ή είχε τουλάχιστον και κάποιο πόστο μέσα στην Ralliart Italy νομίζω δοκιμαστής για κάποια χρόνια. Επίσης η διαφορά του Αrmindo από τον Ucci στην Monza ήταν μεταξύ 0,5 το χλμ και παρακάτω. Και ο Ucci αργά δεν πήγε! Ήταν σχεδόν 1 το χλμ πίσω από τον Sordo! Σίγουρα η πίστα ευνοεί το Mitsu αλλά σκεπτόμενος τις παραπάνω διαφορές με βάζουν σε σκέψεις... Εκτός αν ο Sordo και ο Ucci πήγαν βόλτα...
Ως εκεί φτάνουν οι σκέψεις μου, παραπάνω δεν μπορώ να το αναλύσω καθώς ούτε μηχανικός είμαι ούτε οδηγός αγώνων. Μπορεί να λέω και βλακείες αλλά αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης μου. Και sorry κιόλας δηλαδή αν είπα κοτσάνα!
Νεα κατηγορια R4