-
Κλεβοντας την ιδεα του αγαπητου Αγγελου, ανοιγω αυτο το θεμα σαν ημερολογιο, για το μηχανακι το οποιο μου εκλεψε τα μυαλα:
Aprilia RS 50!!
Το μηχανακι αγοραστηκε την Τριτη 12/10/2010 και τα μονα χλμ που εχει κανει (μεχρι στιγμης) ειναι απο την αντιπροσωπεια μεχρι το σπιτι...
12,5 χλμ στο ODO, αφου το μηχανακι παραδωθηκε με 0.0 χλμ
Ο εμπορας φροντισε και εβγαλε τον περιοριστη στην εξατμιση πριν μου το δωσει!
Καλο, λοιπον, το οτι δεν σε περιοριζει στα χαω, οπως επισης καλο ειναι οτι το στρωσιμο κραταει μονον 500 χλμ (δε νομιζω να αντεχα αλλα 1000χλμ με περιορισμενο!)
Οι οδηγιες στρωσιματος σαφεστατες: απο 0 - 300 χλμ το γκαζι στο μισο οχι για πολυ ωρα
απο 300 - 500 μεχρι 3/4
Πολυ μεγαλο φαουλ το γεγονος οτι στο πολυοργανο του δεν εχει ενδειξη θερμοκρασιας και σταθμης βενζινης, οταν το SR 50 διαθετει ΚΑΙ τα 2.. Ποσο δυσκολο θα ηταν να βαλουν 2 αισθητηρες? Ιταλοι, ρε πστ μου!
Δεν μπορω να πω κατι για την οδικη συμπεριφορα του, μιας και δεν το εχω καβαλησει ιδιαιτερα!
Α! ο εμπορας εβαλε 1λτ Castrol TTS (ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΕΙ!!!!), ενω εγω θα το γυρισω στα Motul! (10Ε/λτ)
Περισσοτερα καθως περναν οι μερες και ανεβαινουν τα χλμ! -
Κλεβοντας την ιδεα του αγαπητου Αγγελου, ανοιγω αυτο το θεμα σαν ημερολογιο, για το μηχανακι το οποιο μου εκλεψε τα μυαλα:
Aprilia RS 50!!
Το μηχανακι αγοραστηκε την Τριτη 12/10/2010 και τα μονα χλμ που εχει κανει (μεχρι στιγμης) ειναι απο την αντιπροσωπεια μεχρι το σπιτι...
Καλο, λοιπον, το οτι δεν σε περιοριζει στα χαω, οπως επισης καλο ειναι οτι το στρωσιμο κραταει μονον 500 χλμ (δε νομιζω να αντεχα αλλα 1000χλμ με περιορισμενο!)
Οι οδηγιες στρωσιματος σαφεστατες: απο 0 - 300 χλμ το γκαζι στο μισο οχι για πολυ ωρα
απο 300 - 500 μεχρι 3/4
Πολυ μεγαλο φαουλ το γεγονος οτι στο πολυοργανο του δεν εχει ενδειξη θερμοκρασιας και σταθμης βενζινης, οταν το SR 50 διαθετει ΚΑΙ τα 2.. Ποσο δυσκολο θα ηταν να βαλουν 2 αισθητηρες? Ιταλοι, ρε πστ μου!
Δεν μπορω να πω κατι για την οδικη συμπεριφορα του, μιας και δεν το εχω καβαλησει ιδιαιτερα!
Α! ο εμπορας εβαλε 1λτ Castrol TTS (ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΕΙ!!!!), ενω εγω θα το γυρισω στα Motul! (10Ε/λτ)
Aprilia RS 50!!
απο 300 - 500 μεχρι 3/4
συγνωμη αλλα ... το πηρες για την πολη;
πλακα κανω ... καλοριζικο κ καλη διασκεδαση.
κ του χρονου (Ιαν 2011) με 125.
-
Πραγματοποιείς όσα ζήλευα προ 20ετίας να κάνω (αλλά δεν υπήρχε μία)...
Το σκούτερ τι απέγινε ;
Άντε και κιταρισμένο ! -
Όταν λέω εγώ οτι σε 2 χρόνια θα μας μοστράρεις Μπούσα!
Καλοτάξιδο και πάντα όρθιος.Και ποτέ σε ραντεβού με δαύτο, αν δε θες να σε χωρίσει η γκομενα εξαιτίας της λαδίλας.
-
Ευχαριστω πολυ! Το μηχανακι ειναι ερωτας, αν και θελει να το συνηθισεις.. Την δυσκολια να παρει μπρος το πρωι, το ευλαυκι ζεσταμα, το καρμπ - με οτι αυτο συνεπαγεται - και το αρκετα κοντο κιβωτιο, το οποιο καποιες φορες δυσκολευει!
Το σκουτερακι παραμενει, δεν εφυγε! Η πρακτικοτητα του αυτοματου δεν συγκρινεται με τιποτα! Θα φυγει μονον οταν παρω μεγαλυτερο σκουτερ!
Govus, ποτε δεν ειναι αργα να κανεις αυτο που ηθελες! Αστους να λενε!! -
παλιμπαιδισμοί...
σε λιγο θα φορας σκισμενα τζιν, θα τρυπησεις αυτια, και θα καπνιζεις marlboro μαλακο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παλιμπαιδισμοί...σε λιγο θα φορας σκισμενα τζιν, θα τρυπησεις αυτια, και θα καπνιζεις marlboro μαλακο.
Σιγα μην παρει και καμπριο!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παλιμπαιδισμοί...
σε λιγο θα φορας σκισμενα τζιν, θα τρυπησεις αυτια, και θα καπνιζεις marlboro μαλακο.
Σιγα μην παρει και καμπριο!!!
καμπριο, μετα τα 25
τωρα ειναι 16. -
Βρε θηρίο, πότε πρόλαβες και το πήρες;
Καλοτάξιδο και πάντα ασφαλή οδηγικά χιλιόμετρα!...
Αυτό το 2τροχο οδηγείται με το δίπλωμα από την Τροχαία;
Άδεια παίρνει από την τροχαία; -
Η αληθεια ειναι οτι το σκουτερ δεν το αντεχα με τις ταχυτητες που πιανει... Και μολις ειδα το απριλια, δεν ηθελα τιποτε αλλο!
Οσο για τα ερωτηματα σου, η απαντηση ειναι, ναι!
Θεωρειται μοτοποδηλατο (αν θυμαμαι καλα, η ιπποδυναμη που γραφει η εγκριση τυπιυ ειναι μικροτερη!
Αδεια απο την κυκλοφοριας απο την τροχαια και οδηγηση με το διπλωμα της τροχαιας! -
Και τι επιδόσεις έχει αυτό το όμορφο Aprilia; ...
α! δεν μου λες και τη τιμή;!...! ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και τι επιδόσεις έχει αυτό το όμορφο Aprilia; ...1 λιτρο λαδι / 100 χλμ
-
Δίχρονο είναι;
-
Η τιμη του ειναι ~3,5Κ ευρώ.
Απο κατανάλωση, δεν γνωριζω... το γεμισα και μετράω.. το 1λτ/100 για το λάδι, μου φαίνεται πολύ... Ήδη έχω κανει ~90χλμ και δεν εχει κανει κιχ.. Σημείωση πως το δοχείο του λαδιού, παίρνει 1,5λτ και το τεποζιτο βενζίνης 13 λτ..
Όπως έγραψα (νομίζω), ο έμπορας όταν το πήρα, μου έβαλε ενα λτ castrol tts, οπότε μ' αυτό πορεύομαι ακόμα...
Η τελική που έχω δεί είναι γύρω στα 75 χαω και τα πιάνει περίπου στις 11Κ σαλ, αισθάνεται άνετα, όμως, μέχρι τα 65.. αρχίζει και κρεμάει κοντά στις 10Κ σαλ... βέβαια, αυτά τα ρημάδια επηρρεάζονται πολύ απο τον καιρό, οπότε οι επιδόσεις τους απο μέρα σε μέρα μπορεί να είναι διαφορετικές... μπουρδέλα, τι περιμένεις!
Όσο περνάει ο καιρός και εξοικειώνομαι μαζί του, τόσο το λατρεύω αυτό το μηχανάκι...
Η πρώτη μου εμπειρία ήταν σχεδόν τραυματική, δεν ειχα οδηγήσει ποτέ πρίν με ταχύτητες, ενώ το βάρος της μου φαινόταν δυσβάσταχτο... Τώρα, σαφώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα (έχω ένα μικρό θέμα 1 στις 6 φορές στην εκκίνηση, αλλά θα γίνει συνήθεια, που θα πάει), ενώ έχω γίνει μανούλα στο κατέβασμα των ταχυτήτων μέσα στην κίνηση για να περνάω ανάμεσα απο τα σταματημένα αυτοκίνητα... Είναι μαγικό, ότι και να πώ!
Τα αρνητικά του τώρα (και είναι αρκετά, πανάθεμά το!)...
Τα φώτα του... όταν είσαι σταματημένος - ρελαντί, το (δυνατό κατά τα άλλα) φώς του, γίνεται καντήλι.. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πίνει έτσι, εφ' όσον η μέτρηση της μπαταρίας (σύμφωνα με το δείκτη του πολυοργάνου) δείχνει 14+Βόλτ σε ανεβασμένες στροφές, ενώ στο ρελαντί πέφτει ~ 13,3 ...
δεύτερο αρνητικό, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων του... κάποιες φορές απλά αρνείται να μπει η πρώτη, μου έχει κάνει 1-2 φορές το κουλό, ενώ να δείχνει οτι έχω νεκρά, να έχει μέσα ταχύτητα, ενώ αν έχω 6η μέσα και φρενάρω, χωρίς να κατεβάζω παράλληλα, όταν σταματήσω σε φανάρι, το να μπεί η 1η, ή έστω να βρώ την νεκρά, είναι άθλος
έτσι μπουρδέλα είναι τα ιταλικά κιβώτια ή φταίει κάτι με την ρύθμιση της ντίζας ή τα λάδια κιβωτίου?
Ο σένσορας της βενζίνης.. Ανάβει στο κουλό και ύστερα σβήνει, όπως άναψε.. Είναι λίγο αγχωτικό μέχρι να μάθω τα χούγια του, δεν μπορώ να πω...
Είχα βγεί για μια μπυρίτσα απόψε στην Δάφνη και στην επιστροφή έπεσα σε τρελή βροχή...
Το μηχανάκι δεν με προβλημάτισε στο παραμικρό Π Ο Υ Θ Ε Ν Α!
Πέρναγε απο λιμνάζοντα νερά χωρίς να καταλαβαίνει, ενώ το πρόβλημά μου ήταν μη τυχόν και χρειαστεί και σταματήσω σε καμμιά τέτοια κατάσταση, γιατί το νερό θα έφτανε μέχρι τον αστράγαλο!
Είμαι αισίως στα 88 αν θυμάμαι καλά χλμ και έχω βάλει σύνολο 16 ευρώ βενζίνη.. 5 με το που το πήρα και χθές το γέμισα (πήρε άλλα 11 ευρώ)
Αυτά! -
Καλοταξιδο !!
-
καλά χιλιόμετρα!
κουκλάκι είναι! μαύρο το πήρες; -
Ο χρήστης tm έγραψε:
το 1λτ/100 για το λάδι, μου φαίνεται πολύ...Αυτό έλλειπε να σου φαινόταν νορμάλ. Τόσο μόνο του Πάσχου τρώει.
Η πρώτη μου εμπειρία ήταν σχεδόν τραυματική, δεν ειχα οδηγήσει ποτέ πρίν με ταχύτητες, ενώ το βάρος της μου φαινόταν δυσβάσταχτο... Τώρα, σαφώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα (έχω ένα μικρό θέμα 1 στις 6 φορές στην εκκίνηση, αλλά θα γίνει συνήθεια, που θα πάει), ενώ έχω γίνει μανούλα στο κατέβασμα των ταχυτήτων μέσα στην κίνηση για να περνάω ανάμεσα απο τα σταματημένα αυτοκίνητα... Είναι μαγικό, ότι και να πώ!
Καλά ρε συ, πόσα κιλά είναι και σου φαίνεται βαρύ? Τα σκούτερ με το cvt που κουβαλάνε πιο βαριά πρέπει να 'ναι...
Αν κάνεις και μια ξερογκαζιά στα κατεβάσματα να δεις πόσο πιο γλυκά θα κουμπώνει. Κάτι σαν το μύτη-τακούνι που κάνουμε.Τα φώτα του... όταν είσαι σταματημένος - ρελαντί, το (δυνατό κατά τα άλλα) φώς του, γίνεται καντήλι.. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πίνει έτσι, εφ' όσον η μέτρηση της μπαταρίας (σύμφωνα με το δείκτη του πολυοργάνου) δείχνει 14+Βόλτ σε ανεβασμένες στροφές, ενώ στο ρελαντί πέφτει ~ 13,3 ...
Μην αγχωνεσαι, δεν ειναι τπτ σοβαρό αυτό, συνηθισμένο.
δεύτερο αρνητικό, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων του... κάποιες φορές απλά αρνείται να μπει η πρώτη, μου έχει κάνει 1-2 φορές το κουλό, ενώ να δείχνει οτι έχω νεκρά, να έχει μέσα ταχύτητα, ενώ αν έχω 6η μέσα και φρενάρω, χωρίς να κατεβάζω παράλληλα, όταν σταματήσω σε φανάρι, το να μπεί η 1η, ή έστω να βρώ την νεκρά, είναι άθλος
έτσι μπουρδέλα είναι τα ιταλικά κιβώτια ή φταίει κάτι με την ρύθμιση της ντίζας ή τα λάδια κιβωτίου?Λογικό ρε συ να ειναι δυσκολο να κατεβάσεις 5 ταχυτητες με το μηχανάκι σταματημένο, ιδιαιτερα τώρα που ειναι άστρωτο το κιβωτιο. Με τον καιρό θα συνηθίσεις να κατεβάζεις πάντα όταν σταματάς. Επίσης με τον καιρό θα μάθεις να ανεβάζεις χωρίς συμπλέκτη, όσο περίεργο και να σου φαίνεται είναι καλύτερο και για την ομαλότητα των αλλαγών και για τη ζωη του κιβωτιου.
Ο σένσορας της βενζίνης.. Ανάβει στο κουλό και ύστερα σβήνει, όπως άναψε.. Είναι λίγο αγχωτικό μέχρι να μάθω τα χούγια του, δεν μπορώ να πω...
Εννοείς την ένδειξη οτι είναι χαμηλά η βενζίνη? Μήπως ήσουν σε ανηφόρα-κατηφόρα ή σε έντονη επιβράδυνση?
Είμαι αισίως στα 88 αν θυμάμαι καλά χλμ και έχω βάλει σύνολο 16 ευρώ βενζίνη.. 5 με το που το πήρα και χθές το γέμισα (πήρε άλλα 11 ευρώ)
Αυτά!Με 16Ε, υπολόγισε πάνω από 200 χλμ ΧΑΛΑΡΑ (και απαισιόδοξος ειμαι). Μου κάνει εντυπωση πάντως τόσο μεγαλο ρεζερβουαρ για 50άρι.
-
Σχετικα με το βαρος..
Πληρες υγρών είναι ~118 κιλά.. το νεος ειναι ~95
Μου φανηκε βαρυ γιατι δεν ειχα συνηθισει το βαρος του, ουτε πως να το πιανω.. τωρα δεν εχω προβλημα ειμαι μια χαρα!
Το ρεζερβουαρ του ειναι 13 λιτρα (αν δεν το εχω ηδη αναφερει) και ναι, λεω για το λαμπακι της βενζινης και οχι, δεν ημουν σε τιποτε μεγαλες κλισεις που να το δικαιολογει..
Δεν ξερω αν θα φτασει για τουλαχιστον 200χλμ, γιατι μην ξεχνας το μοτορι ειναι ρεϊσον!
Στο 99% των περιπτωσεων στα φρενα κατεβαζω και ταχυτητες, απλα αναφερω κατι που παρατηρησα.. ελπιζω να στρωσει λιγακι το κιβωτιο, γιατι ειχα σκοπο να αλλαξω επιτοπου τα λαδια του!
Καποια στιγμη θα ανεβάσω και φωτοζ, αλλα μάλλον με το πρωτο πλυσιμο, γιατι λογικα χθες με την βροχη, θα εγινε κωλος!
Life in 2 (strokes)