-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλοταξιδο φιλε.. Αντε καιρο το εψαχνες..Thanks none! Την Γαλλική οικογενειακή παράδοση συνεχίζει για την ώρα ο πατέρας μου με ένα πανέμορφο μαύρο C4 coupe.
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Καλοταξιδο φιλε.. Αντε καιρο το εψαχνες..
Thanks none! Την Γαλλική οικογενειακή παράδοση συνεχίζει για την ώρα ο πατέρας μου με ένα πανέμορφο μαύρο C4 coupe.
Η ξανθουλα?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλοταξιδο φιλε.. Αντε καιρο το εψαχνες..
Thanks none! Την Γαλλική οικογενειακή παράδοση συνεχίζει για την ώρα ο πατέρας μου με ένα πανέμορφο μαύρο C4 coupe.
Η ξανθουλα?
Θα πάει σε τόπους χλοερούς.
-
καλοτάξιδο το σιβικ 1400!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...που είδατε αυξημένη κατανάλωση στο 1800σιβικ εντός και εκτός πόλης; -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
καλοτάξιδο το σιβικ 1400!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...που είδατε αυξημένη κατανάλωση στο 1800σιβικ εντός και εκτός πόλης;Eυχαριστώ φίλε spyros.s για τις ευχές!
Για την κατανάλωση προφανώς δεν ξέρω! Εάν το έχεις θα ήταν ενδιαφέρον να μας καταθέσεις τη βιωματική σου γνώση!
-
Φίλε μου εγώ σε περιαστική χρήση κινούμαι με 7,5-8 λίτρα στο trip computer!Βεβαια κινούμαι με χαλαρούς ρυθμούς πλέον!
Προσωπικά ακόμα και σε συνθήκες πόλης σπάνια πιάνω διψήφια κατανάλωση!
Ενδεικτικά το αυτοκίνητο είχε 9,5 μέση στα τεστ του περιοδικού επίδοση ανάλογη οικονομικού 1600 συγκρίσιμη και με 1400! Μακράν ότι οικονομικότερο στα κυβικά του (πλην υβριδικών...) -
Φίλε μου εγώ σε περιαστική χρήση κινούμαι με 7,5-8 λίτρα στο trip computer!Βεβαια κινούμαι με χαλαρούς ρυθμούς πλέον!
Προσωπικά ακόμα και σε συνθήκες πόλης σπάνια πιάνω διψήφια κατανάλωση!
Ενδεικτικά το αυτοκίνητο είχε 9,5 μέση στα τεστ του περιοδικού επίδοση ανάλογη οικονομικού 1600 συγκρίσιμη και με 1400! Μακράν ότι οικονομικότερο στα κυβικά του (πλην υβριδικών...)Ενδιαφέρουσα πληροφορία! Λογικά λοιπόν το '1.4' (1339cc) θα έχει ακόμη μικρότερη (πραγματική) μέση κατανάλωση από αυτά που αναφέρεις (πλην ειδικών περιπτώσεων). Θα δούμε ...
-
Σε αστικές συνθήκες θα δεις σίγουρα χαμηλότερες καταναλώσεις...τώρα σε Α.Ο. και Ε.Ο με λογικές ταχύτητες θα είσαι στα ίδια με μένα!
Να θυμάσαι μόνο ότι το μοτέρ βελτιώνεται θεαματικά όσο ανοίγει...τουλάχιστον αυτό ισχύει στο 1.8!
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στο τεστ 100000κμ του autobild βελτίωσε την αρχική επίδοση 0-100 ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο!!! -
Σε αστικές συνθήκες θα δεις σίγουρα χαμηλότερες καταναλώσεις...τώρα σε Α.Ο. και Ε.Ο με λογικές ταχύτητες θα είσαι στα ίδια με μένα!
Να θυμάσαι μόνο ότι το μοτέρ βελτιώνεται θεαματικά όσο ανοίγει...τουλάχιστον αυτό ισχύει στο 1.8!
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στο τεστ 100000κμ του autobild βελτίωσε την αρχική επίδοση 0-100 ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο!!!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ότι άλλα 'tips-and-tricks' ... ευπρόσδεκτα.
Σέρβις κάθε πόσα χλμ ή/και έτη είναι στο δικό σου ( 1.8 ) ?
-
Στην αρχή ήταν εξάμηνο ή 10000χλμ για αλλαγή λαδιών...
τώρα είναι ετήσιο ή 20000χλμ!
Προσωπικά επιλέγω αλλαγή ημισυνθετικών λαδιών 5-40 ή 10-40 ανά εξάμηνο αφού διανύω λίγα χιλιόμετρα το χρόνο (σκάρτο από 10000χλμ/έτος) και θέλω φρέσκα λάδια! Κάποιοι άλλοι επιλέγουν ακριβά συνθετικά (eneos για παράδειγμα) και τ' αλλάζουν σ' ετήσια βάση! Έτσι και αλλιώς το κόστος είναι μικρό ακόμα και στον Σ για 6μηνη και ετήσια συντήρηση! Μην ακούς τι γράφεται...πήγαινε και θα δεις ότι τα στερεότυπα απατούν! -
Στην αρχή ήταν εξάμηνο ή 10000χλμ για αλλαγή λαδιών...
τώρα είναι ετήσιο ή 20000χλμ!
Προσωπικά επιλέγω αλλαγή ημισυνθετικών λαδιών 5-40 ή 10-40 ανά εξάμηνο αφού διανύω λίγα χιλιόμετρα το χρόνο (σκάρτο από 10000χλμ/έτος) και θέλω φρέσκα λάδια! Κάποιοι άλλοι επιλέγουν ακριβά συνθετικά (eneos για παράδειγμα) και τ' αλλάζουν σ' ετήσια βάση! Έτσι και αλλιώς το κόστος είναι μικρό ακόμα και στον Σ για 6μηνη και ετήσια συντήρηση! Μην ακούς τι γράφεται...πήγαινε και θα δεις ότι τα στερεότυπα απατούν!Μαζί σου: όσο συχνότερα αλλάζεται το λαδάκι του κινητήρα, τόσο καλύτερα! Και φυσικά: με κάθε αλλαγή λαδιού και αλλαγή φίλτρου λαδιού (αλλιώς κάνουμε μισές δουλειές).
-
Με τα συνθετικά λάδια που υπάρχουν στην αγορά κρίνω ότι μπορείς άφοβα να τα κρατήσεις ένα χρόνο! Απλά είναι δικό μου κόλλημα να τ' αλλάζω κάθε 6 μήνες με 5-40 δικής μου επιλογής! Άλλωστε αν θέλεις τα πηγαίνεις στον Σ και πληρώνεις απλά την αλλαγή και το φίλτρο!
-
Με τα συνθετικά λάδια που υπάρχουν στην αγορά κρίνω ότι μπορείς άφοβα να τα κρατήσεις ένα χρόνο! Απλά είναι δικό μου κόλλημα να τ' αλλάζω κάθε 6 μήνες με 5-40 δικής μου επιλογής! Άλλωστε αν θέλεις τα πηγαίνεις στον Σ και πληρώνεις απλά την αλλαγή και το φίλτρο!Εγώ πάντως σε βρίσκω σωστό!
Καμιά συμβουλή για το ροντάρισμα; (πέραν των πληροφοριών που έχει το βιβλίο)
-
Ξέρεις τι γίνεται; Το θέμα ροντάρισμα είναι τεράστιο και θ' ακούσεις πολλές απόψεις...άλλοι θα σου πούνε για τον ιταλικό τρόπο άλλοι να μην το σπας...άλλοι ν' ανεβάζεις στροφές προοδευτικά ανάλογα με τα χιλιόμετρα!
Για μένα προσπάθησε να μην το οδηγείς σε πολύ χαμηλές στροφές και να εναλλάσσεις στροφές στο ταξίδι ή στην Α.Ο. χωρίς να οδηγείς με σταθερή ταχύτητα! Μην πηγαίνεις με cruise control για την ώρα...ανεβοκατεβαζε στροφές καλύτερα όχι σε μεγάλο φάσμα όμως και όπως σου πρότεινα όχι σε πολύ χαμηλές στροφές!
Έτσι και αλλιώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται ουσιαστικό ροντάρισμα σαν τα αντίστοιχα 30 χρόνια πριν! Για κανα δυο χιλιάδες χιλιόμετρα (ίσως και πολλά πρότεινα) απλά μην ξεπεράσεις τις 4500 στροφές αναίτια! Όχι ότι θα πάθει κάτι αν το κάνεις απλά για να 'πατήσουν τα μέταλα' όπως λένε! Καλοδούλευτο! -
Τελικά κατανάλωση για το CIVIC 1.4 δεν ξέρουμε από κάποιον που το έχει...
-
Ο χρήστης EYFYHS έγραψε:
Τελικά κατανάλωση για το CIVIC 1.4 δεν ξέρουμε από κάποιον που το έχει...Σε λίγο καιρό θα σας δώσω εγώ κάποιες πρώτες ενδείξεις.
-
αν θέλετε απόψεις από κατόχους σιβικ απλά κοιτάξτε εδώ www.civinfo.com
-
αν θέλετε απόψεις από κατόχους σιβικ απλά κοιτάξτε εδώ http://www.civinfo.comΜπα, εγώ μέσα στην εβδομάδα (λογικά) θα το έχω το Civic στα χέρια μου, οπότε ... θα προτιμήσω την προσωπική επαφή από τις εμπειρίες άλλων!
-
Πάντως ρε παιδιά, η ποιότητα των πλαστικών μέσα είναι επιεικώς απαράδεκτη. Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία και το είδα κ στεναχωρέθηκα λίγο...κι εκείνη την πόρτα όταν την ανοιγεις κ την κλείνεις νομίζεις ότι θα σου μείνει στο χέρι. Ισως ήταν ρημαγμένο από τα πολλά άνοιξε-κλείσε στην αντιπροσωπεία. Ο δε λεβιές ταχυτήτων ασαφέστατος, το μόνο του καλό ότι δεν είχε ύφασμα, πιστεύω δεν θα φθείερεται. Τα υπόλοιπα μετά το τεστ ντράιβ την Τετάρτη.
-
Ο χρήστης EYFYHS έγραψε:
Ο δε λεβιές ταχυτήτων ασαφέστατος, το μόνο του καλό ότι δεν είχε ύφασμα, πιστεύω δεν θα φθείερεται. Τα υπόλοιπα μετά το τεστ ντράιβ την Τετάρτη.Πες μου οτι τον λεβιε δεν τον δοκιμασες σε σβηστο αμαξι .......
Civic 1.4 Special Edition 2010 vs Insight 1.3 Elegance