-
Ευχαριστω!
Παλι καλα εχουμε κ σκοπευτικο ομιλο εδω δε θα τρεχω, οταν παω θα γραψω εντυπωσεις!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δε θεωρω φυσικα οτι φυσικα μερη ειναι μονο αυτα που επιτρεπεται η ανθρωπινη δραστηριοτητα, απλα εγω προτιμω τους με φυσικο τροπο αναπτυγμενους βιοτοπους, χωρις ανθρωπινη παρεμβαση στην εξελιξη τους.Αυτό ακριβώς είναι τα πάρκα και ακριβώς αυτό προτιμώ κι εγώ. Βιότοποι ανεπτυγμένοι χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, στους οποίους προστατεύεται ακριβώς αυτό. Ότι δεν θα υπάρξει ανθρώπινη αυτή, ή μάλλον ότι θα είναι minimum δλδ παρατήρηση.
Ζωολογικούς κήπους, ταΐσματα, κάγκελα κλπ τα απεχθάνομαι, αν και αντιλαμβάνομαι τον εκπαιδευτικό ρόλο τους (μακάρι τα σχολεία να μπορούσαν να πηγαίνουν τα παιδιά σε πραγματικά πάρκα-βιότοπους, αλλά μάλλον δεν είναι εφικτό ) -
Ε, ειδες τελικα δε διαφωνησουμε τοσες σελιδες τωρα το καταλαβαμε!!
Οταν ελεγες 'παρκο' το μυαλο μου πηγε στα αντιπαραδειγματα που περιεγραψες, με το 'βιοτοπος' παλι καλα συνεννοηθηκαμε. Υπαρχουν ομως τετοια μερη κ στην Ελλαδα ετσι δεν ειναι???
-
Vincent Munier
Αυτός τι σχέση λέτε να έχει με τη φύση;
Hunter λες να βαρεθεί σε λίγο καιρό στην 'πισίνα'; Πόσο χρόνο της ζωής του λες να δίνει σ' αυτό; Αφιέρωσέ του λίγο χρόνο, και ξανασκέψου την κριτική σου.Γενικότερα, νομίζω αξίζει να περιηγηθείτε λίγο στις φωτογραφίες του
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Vincent Munier
Αυτός τι σχέση λέτε να έχει με τη φύση;
Hunter λες να βαρεθεί σε λίγο καιρό στην 'πισίνα'; Πόσο χρόνο της ζωής του λες να δίνει σ' αυτό; Αφιέρωσέ του λίγο χρόνο, και ξανασκέψου την κριτική σου.Γενικότερα, νομίζω αξίζει να περιηγηθείτε λίγο στις φωτογραφίες του
Αυτος ειναι επαγγελματιας;Αν ναι,εχει οικονομικο κινητρο.Εγω μιλαω για κινητρο που σου δινει η ορεξή σου,να το κανεις ερασιτεχνικα
Σορυ που δεν μπαινω αυτη τη στιγμη στο λινκ να το εξετασω,αλλα δε βρισκω χρονο -
Και επαγγελματίας πως γίνεσαι; Σπουδάζεις 'φωτογραφία άγριας φύσης' και μετά σε παίρνει το National Geographic;
Ξέρεις επαγγελματίες φωτογράφους (γενικότερα όχι άγριας φύσης) που να μην μοιράζονται την ίδια 'τρέλλα' για τη φωτογραφία με τους ερασιτέχνες; Ο επαγγελματίας φωτογράφος ξεκίνησε με κίνητρο τα λεφτά, ή κατάφερε να βγάλει λεφτά από κάτι που αγαπάει;
Και βάλε ότι στο φωτογράφο της άγριας φύσης, δεν υπάρχουν οι 'γάμοι και τα βαφτίσια', δλδ μια δουλειά που θα εκτελέσει διεκπεραιωτικά για τα λεφτά.
Νομίζω πως γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο δρόμος για να καταφέρεις να βγάλεις κάποια χρήματα από πράγματα όπως η φωτογραφία, σημαίνει ότι έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια χωρίς αυτά.Έχοντας γνωρίσει αρκετούς επαγγελματίες αλλά και (ακόμα περισσότερους) ερασιτέχνες φωτογράφους άγριας φύσης, πίστεψέ με μοιράζονται την ίδια ακριβώς τρέλα. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι επαγγελματίες κάποια στιγμή της ζωής του κατάφεραν να βγάλουν και λεφτά από την τρέλα τους (+φυσικά ότι είχαν και κάποια ικανότητα/ταλέντο περισσότερο).
Όπως και στους κυνηγούς, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες φωτογράφους, μπορείς να δεις 'στα μάτια τους' το τι σημαίνει το να βρίσκονται στο αντικείμενό τους (όπως και το τι σημαίνει να βρίσκονται εκτός αυτού), δλδ μέσα στη φύση.
Τέλος πάντων, αν για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν τα δέχεσαι αυτά, απλώς σου λέω ότι γνωρίζω και πολλούς ερασιτέχνες. Τους έχω ζήσει εντός και εκτός φύσης, σε πόλεις και σε μακρά ταξίδια. Όλ' αυτά που μου περιέγραψες για τον κυνηγό, τα μοιράζονται εξίσου. Και αυτά που έγραψες για τα 'δεν', βρίσκονται τόσο μα τόσο μακριά από την πραγματικότητα.
-
ρε αντρέα, είσαι φωτογράφος, το ζεις απο μέσα και αδυνατείς να καταλάβεις 5 απλά πράγματα που σου λέει
πραγματικά μου φαίνεται απίθανο να μην αντιλαμβάνεσαι τι προσπαθεί να σου αντιπαραβάλει.
Φωτογράφος άγριας φύσης, που ξεκίνησε να βγάζει λιοντάρια για να γίνει πλούσιος
-
Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει πως είναι, γίνεται αγώνας σκοποβολής πήλινου δίσκου, στο άθλημα Skeet, Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Οκτωβρίου, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Λεω κ γω να ξεκινησω το σκοπευτηριο γιατι η εκπαιδευση στο βουνο ειναι αρκετα δυσκολη για μενα τουλαχιστον σε πιο ελεγχομενο περιβαλλον ειναι ευκολοτερο να βελτιωθεις. Χρειαζεται κατι παραπανω απο την αδεια κυνηγιου/ οπλου???
Χρειάζεται έκδοση αθλητικής ταυτότητας, στο σκοπευτήριο θα σε κατευθύνουν.
Στο Σχιστό αρκεί η Άδεια Κατοχής όπλου μόνο.
Για να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση (στα λειόκαννα) να αναφέρω λίγα περι διαδικασιών. Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να αγοράσεις λειόκαννο είτε κυνηγετικό είτε σκοπευτικό. Η πρώτη σου κίνηση είναι να πας σε ένα παθολόγο δημοσίου να σου γράψει ένα χαρτί ότι είσαι 'λογικός' για να αγοράσεις όπλο. Η βεβαίωση αυτή κοστίζει όσο του καπνίσει του κάθε γιατρού. Εμένα επειδή με ψιλοήξερε μου πήρε 20 ευρώ. Άλλος σε ένα φίλο ζήτησε 50. Τεσπα, υποθέτουμε ότι το έχουμε το χαρτί. Πάμε μετά στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής μας και ζητάμε μια 'άδεια αγοράς'. Κρατάνε το χαρτί και άλλα στοιχεία και μας τη δίνουν.
Με αυτή την άδεια αγοράς πηγαίνουμε στο κατάστημα όπλων και κάνουμε την αγορά (η επιλογή του τι αγοράσουμε βέβαια είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο!). Το κατάστημα συμπληρώνει στην άδεια αγοράς τα στοιχεία του όπλου την οποία και επιστρέφουμε μαζί με το όπλο στην ασφάλεια. Ο ασφαλίτης αφου ελέγξει ότι όλα τα νούμερα είναι οκ ζητάει από την αρμόδια υπηρεσία όπου γεννηθήκατε ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου. Μόλις έρθει αυτό βγαίνει και η άδεια κατοχής η οποία είναι προσωπική. Δλδ έχει τη φωτογραφία σου πάνω. Καλό είναι η άδεια να είναι μαζί στη θήκη του όπλου.
Μετά την άδεια κατοχής ανοίγονται δύο δρόμοι για να κουβαλάς νόμιμα το όπλο στο αυτοκίνητο (λυμένο πάντα στο πορτ μπαγκαζ και τα φυσίγγια σε χωριστή θήκη). Είτε να γραφτείς σκοπευτής σε κάποιο σύλλογο είτε να βγάλεις άδεια κυνηγιού.
Άδεια κυνηγού
πρώτα πρέπει να πας στο δασαρχείο όπου ανήκεις να δώσεις κάτι τυπικές εξετάσεις. Και γράφω τυπικές όχι γιατί είναι εύκολες (πρέπει να ξέρεις χρώματα πουλιών κ.α.) αλλά γιατί σε περνάνε αέρα (με λίγη ευγένεια). Αφού πάρεις αυτό το χαρτί πηγαίνεις στον κυνηγετικό σύλλογο με 2 φωτό και αφού πληρώσεις 143 ευρώ (τόσο κοστίζει η άδεια για να κυνηγάς σε όλη την Ελλάδα. Για την περιφέρεια που ανήκεις και μόνο είναι λίγο φθηνότερη) βγάζεις την άδεια κυνηγού.Δελτίο Σκοπευτή
Βρίσκεις κάποιον σκοπευτικό σύλλογο (καλό είναι να γίνει καλό ψάξιμο γιατί υπάρχουν και αλήτες, όπως άλλωστε παντού στην Ελλάδα) και πρέπει να του πας ένα δεύτερο χαρτί από το γιατρό (καλό είναι δλδ να βγάλεις δύο χαρτιά όταν πρωτοπάς) , φωτό και αντίγραφο ποινικού μητρώου (όσο και αν θα ακουστεί περίεργο έχει 'δυσκολία' να βγει αυτό) μαζί με την αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση. Τα αφήνεις και μετά από λίγο καιρό σου έρχεται η κάρτα.Στα σκοπευτήρια (του Πάρνης που είναι κλειστό δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό και της Μαλακάσας) είναι λίγο πιο τυπικά τα πράγματα και θέλουν δελτίο σκοπευτή.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε αντρέα, είσαι φωτογράφος, το ζεις απο μέσα και αδυνατείς να καταλάβεις 5 απλά πράγματα που σου λέειπραγματικά μου φαίνεται απίθανο να μην αντιλαμβάνεσαι τι προσπαθεί να σου αντιπαραβάλει.
Φωτογράφος άγριας φύσης, που ξεκίνησε να βγάζει λιοντάρια για να γίνει πλούσιος
Ρε συ,ειμαι και φωτογραφος,ειμαι και κυνηγος.Μπορω να βρω ευκολα τις διαφορες αυτων των πραγματων.Δεν υπάρχει καμμια συγκριση μεταξυ του ενεργητικου ρολου του κυνηγου με τον παθητικο ρολο του φωτογραφου.Δεν υπάρχει σχεση.Στο ενα καλεισαι να αλληλεπιδρασεις με τη φυση,στο αλλο απλα να εισαι ενα παθητικο μεσο παρατηρησης,ενα ματι κρυμμενο μεσ'τους θαμνους.
Εαν ειναι να γινω φωτογραφος,θα ασχοληθω με τη φωτογραφιση του αντικειμενου που αρεσει σε εμενα,και αυτο ακριβως κανω.Ειμαι (σαν φωτογραφος) ενα παθητικο οργανο παρατηρησης,αλλα σε ενα αντικειμενο που μου προξενει το ενδιαφερον.
Το αντικειμενο του ενδιαφεροντος στο κυνηγι,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,αλλα το ιδιο το κυνηγι σαν πραξη.
Εαν συνεχιζετε να μην καταλαβαινετε τι εννοω,και να πιστευετε οτι ο φωτογραφος και ο κυνηγος ειναι το ιδιο και το αυτο,τοτε προφανως δεν θα συνεχισω τη συζητηση.Θα συνεχισω να σας θεωρω νυχτωμενους (με το θεμα κυνηγι),και ουδεποτε θα εννοησετε τι σας λεω εαν δεν μπειτε στο ρολο του κυνηγου,και οχι για μια μερα,και οχι για σπουργιτια,και οχι για μια-δυο ντουφεκιες.Υπάρχει ολοκληρη κουλτουρα στο χωρο,που δεν αποκταται ριχνοντας κλεφτες ματιες.Η το ζεις η δεν το ζεις
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν συνεχιζετε να μην καταλαβαινετε τι εννοω,και να πιστευετε οτι ο φωτογραφος και ο κυνηγος ειναι το ιδιο και το αυτο,τοτε προφανως δεν θα συνεχισω τη συζητηση.Θα συνεχισω να σας θεωρω νυχτωμενους (με το θεμα κυνηγι),και ουδεποτε θα εννοησετε τι σας λεω εαν δεν μπειτε στο ρολο του κυνηγου,και οχι για μια μερα,και οχι για σπουργιτια,και οχι για μια-δυο ντουφεκιες.Υπάρχει ολοκληρη κουλτουρα στο χωρο,που δεν αποκταται ριχνοντας κλεφτες ματιες.Η το ζεις η δεν το ζειςΚαλά εντάξει.
'Πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε, άρα δεν καταλαβαίνετε'. Κατά τα άλλα στη μοναδική φορά που καταδέχτηκες να πεις 2 πράγματα για το ποιά είναι αυτά που δεν καταλαβαίνουμε (και για τις διαφορές εν προκειμένω)Μα,πρωτα απ'όλα,το κυνηγι προυποθετει αγριο ζωο,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει βουνο,ενω η φωτογραφια εκτροφειο.Το κυνηγι προυποθετει εμψυχο υλικο (παρεα και σκυλους) ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι ΔΕΝ παυει να ειναι ευχαριστο και χωρις θηραμα στην τσαντα,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει ΣΥΝΕΧΗ απασχοληση (μιας ολοκληρης ζωης),ενω η φωτογραφια οχι.
Μπορεις να ιχνηλατεις ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΩΟ,να το σηκωνεις,να το χανεις,να μαθαινεις απο αυτο,να κινδυνευεις απο αυτο,να του δινεις στο μυαλο σου ανθρωπινα χαρακτηριστικα για να μπορεσεις να το κατανοησεις.Μαζι με εσενα μαθαινουν και οι συντροφοι της παρεας,μοιραζεσαι γνωσεις μαζι τους,καταστρωνεις σχεδια,μαθαινουν τα σκυλια σου παραλληλα,τα βλεπεις να πορωνονται με το κυνηγι σε βαθμο συγκινησης και να αναδυουν τα πολυτιμοτερα δωρα που τους χαρισε η ιδια τους η φυση.....κερδιζεις πραματα που δεν τα ειχες φανταστει ποτε.Και ολα αυτα (και αλλα πολλά) συνεχιζονται για μια ολοκληρη ζωη.
Τι σχεση μπορει να εχει το κυνηγι με την φωτογραφια; Το ενα ειναι Ωκεανος και το αλλο μια πισινα.Το ενα θα το χορτασεις ευκολα,το αλλο ποτε.'δυστυχώς' κάτι άλλο φάνηκε, γιατί και αυτά που γράφεις για τον 'κυνηγό' κατανοητά (και κοινά) είναι, και αυτά που γράφεις για τον παρατηρητή/φωτογράφο παντελώς λάθος είναι. Το οποίο φυσικά επαναλαμβάνεις και εδώ:
Ειμαι (σαν φωτογραφος) ενα παθητικο οργανο παρατηρησης,αλλα σε ενα αντικειμενο που μου προξενει το ενδιαφερον.
Το αντικειμενο του ενδιαφεροντος στο κυνηγι,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,αλλα το ιδιο το κυνηγι σαν πραξη.Και πραγματικά απορώ αν κάθεσαι έστω να διαβάσεις τι σου γράφουμε.
Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θες τόσο πολύ να πιστεύεις ότι σων και ντε κανείς δεν καταλαβαίνει και αποκλείεται να 'μοιάζεις' με κάτι άλλο. Γιατί ούτε ηλίθιο σε θεωρώ, ούτε τπτ παρόμοιο.
Τέσπα, καλή καρδιά -
Κοιτα να δεις κατι φιλε μου,εξηγω πολύ καλα τον ρολο μου ως κυνηγου και αυτον ως φωτογραφου.βλεπεις,ειμαι και απο τα δυο.Δεν με ενδιαφερει να μη 'μοιαζω' μαζι σας,απλα ισχυει.Αλλες παραστασεις εχω εγω,αλλες ο ψαρας,αλλες ο φουρναρης αλλες ο αστροναυτης.Δυστυχως αυτη η απλη πραγματικοτητα δεν μπορει να πεισει τον Ελληνα γνωστη των παντων.Καθομαι στον καναπέ μου,και ΞΕΡΩ τι κανει ο αστροναυτης,τι ο ψαρας,τι ο φουρναρης.Ο.Κ.,επεισα τον εαυτο μου για την ορθωτητα της θεσης μου,και πάμε παρακατω.
Λυπαμαι που θα θα σε προσγειωσω,αλλα ΔΕΝ καταλαβαινεις ούτε τον αστροναυτη (αν δεν γινεις αστροναυτης) ούτε τον ψαρα,ούτε τον μπακαλη.Απλα θα νομιζεις.
Μου συνεχιζεις πιστευοντας οτι κανω λαθος και για τον φωτογραφο.
λεω οτι ειναι παθητικο οργανο.Αν δεν ηταν,δεν θα ηταν φωτογραφος αλλα σκηνοθετης.Αν αλληλεπιδρασει ο φωτογραφος με το θεμα του,σκηνοθετει.Πρεπει να σου τα εξηγω,γιατι νομιζεις οτι τα κατεχεις και εγω σου λεω μπουρδες.
Μου λες επίσεις οτι δεν σε διαβαζω.Εχω μεν περιορισμενο χρονο,ηξερα απο την αρχη οτι αυτη η κουβεντα θα χρειαστει σεντονια,ισως να μου ξεφυγαν σημεια,ΠΙΣΤΕΥΩ οχι,και εδω ειμαστε και μπορεις να μου τα υποδειξεις
Καλη καρδια λοιπων (ευχομαι και καλυτερη διαθεση στις συζητησεις σου)
-
Ποια ήταν ακριβώς η κακή διάθεση από πλευράς μου Εγώ τουλάχιστον δεν σε έχω κατατάξει στην κατηγορία του 'Ελληνάρα που νομίζει πως κανείς δεν τον καταλαβαίνει, οπότε τι νόημα έχει να σου μιλάω'.
Μου λες λοιπόν ότι καταλαβαίνεις τι είναι φωτογράφος άγριας φύσης/παρατητρητής, αλλά γράφεις αυτό :
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μα,πρωτα απ'όλα,το κυνηγι προυποθετει αγριο ζωο,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει βουνο,ενω η φωτογραφια εκτροφειο.Το κυνηγι προυποθετει εμψυχο υλικο (παρεα και σκυλους) ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι ΔΕΝ παυει να ειναι ευχαριστο και χωρις θηραμα στην τσαντα,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει ΣΥΝΕΧΗ απασχοληση (μιας ολοκληρης ζωης),ενω η φωτογραφια οχι.
Μπορεις να ιχνηλατεις ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΩΟ,να το σηκωνεις,να το χανεις,να μαθαινεις απο αυτο,να κινδυνευεις απο αυτο,να του δινεις στο μυαλο σου ανθρωπινα χαρακτηριστικα για να μπορεσεις να το κατανοησεις.Μαζι με εσενα μαθαινουν και οι συντροφοι της παρεας,μοιραζεσαι γνωσεις μαζι τους,καταστρωνεις σχεδια,μαθαινουν τα σκυλια σου παραλληλα,τα βλεπεις να πορωνονται με το κυνηγι σε βαθμο συγκινησης και να αναδυουν τα πολυτιμοτερα δωρα που τους χαρισε η ιδια τους η φυση.....κερδιζεις πραματα που δεν τα ειχες φανταστει ποτε.Και ολα αυτα (και αλλα πολλά) συνεχιζονται για μια ολοκληρη ζωη.
Τι σχεση μπορει να εχει το κυνηγι με την φωτογραφια; Το ενα ειναι Ωκεανος και το αλλο μια πισινα.Το ενα θα το χορτασεις ευκολα,το αλλο ποτε.Το οποίο
α) Είναι παντελώς λάθος όσον αφορά στο κομμάτι του φωτογράφου/παρατηρητή. Κάνεις λάθος σε αυτά, γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς;
β) Το τι είναι ο κυνηγός το καταλαβαίνω, και σου λέω ότι αυτά τα μοιράζεται με το φωτογράφο/παρατηρητή (πλην του σκυλιού, όπως επίσης σου έγραψα ). Ούτε αυτό είσαι διατεθειμένος να το δεχτείς.Και τα δύο απλά τα έχεις αγνοήσει.
Το αντικειμενο του ενδιαφεροντος στο κυνηγι,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,αλλα το ιδιο το κυνηγι σαν πραξη.
Έχεις δει να μην το έχω αντιληφθεί αυτό; Μπορώ να σου κάνω και quotes.
Υποννοείς όμως ότι αυτό είναι μια ειδοποιός διαφορά με το φωτογράφο/παρατηρητή, στο οποίο ξανά κάνεις λάθος.Για το ζήτημα του παθητικού/ενεργητικού, αν ως αλληλεπίδραση εννοείς μόνο τη βολή ναι προφανώς διαφέρουν. ΑΝ εννοείς τη συνολικότερη στάση ενδιαφέροντος και ενεργητικής διαδικασίας να μάθεις, να μοιραστείς, να δοκιμάσεις, να προσεγγίσεις, να ζήσεις κάτι, τότε δεν διαφέρουν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το οποίο
α) Είναι παντελώς λάθος όσον αφορά στο κομμάτι του φωτογράφου/παρατηρητή. Κάνεις λάθος σε αυτά, γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς;
β) Το τι είναι ο κυνηγός το καταλαβαίνω, και σου λέω ότι αυτά τα μοιράζεται με το φωτογράφο/παρατηρητή (πλην του σκυλιού, όπως επίσης σου έγραψα ). Ούτε αυτό είσαι διατεθειμένος να το δεχτείς.Και τα δύο απλά τα έχεις αγνοήσει.
Δεν μπορει,κανεις πλακα.Εγω σου αναλυω εδω και σελιδες τις διαφορες,και εσυ αρκεισαι να λες οτι κανω λαθος χωρις να μου λες που.
Χωρις να εισαι (η ησουν) κυνηγος,χωρις να εισαι (η ησουν) φωτογραφος.Το αντικειμενο του ενδιαφεροντος στο κυνηγι,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,αλλα το ιδιο το κυνηγι σαν πραξη.
Έχεις δει να μην το έχω αντιληφθεί αυτό; Μπορώ να σου κάνω και quotes.
Υποννοείς όμως ότι αυτό είναι μια ειδοποιός διαφορά με το φωτογράφο/παρατηρητή, στο οποίο ξανά κάνεις λάθος.Για το ζήτημα του παθητικού/ενεργητικού, αν ως αλληλεπίδραση εννοείς μόνο τη βολή ναι προφανώς διαφέρουν. ΑΝ εννοείς τη συνολικότερη στάση ενδιαφέροντος και ενεργητικής διαδικασίας να μάθεις, να μοιραστείς, να δοκιμάσεις, να προσεγγίσεις, να ζήσεις κάτι, τότε δεν διαφέρουν.
[/quote]Η αλληλεπίδραση ειναι το ιδιο το κυνηγι.Η ιχνηλασια,η καταστρωση σχεδιου,ο καταμερισμος των αρμοδιοτητων των ατομων της παρεας,η διωξη,η βολη,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Δεν λεγεται πιο απλα.Το ενα περιεχει ΔΡΑΣΗ απο εσενα,ενω το αλλο παθητικη παρατηρηση.Δεν θα το νοιωσεις,το ξερω,και ωρα μας καλη
-
Μηπως εχουμε κολλησει στα ιδια και τα ιδια;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το αντικειμενο του ενδιαφεροντος στο κυνηγι,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ,αλλα το ιδιο το κυνηγι σαν πραξη.Μερικές ιστοριούλες
Έχω ταξιδέψει κάπου αρκετά μακριά με μια παρέα φωτογράφων.
Στη δεύτερη τρίτη μέρα του ταξιδιού, η κάμερα του ενός χαλάει. Ο άνθρωπος δεν είναι επαγγελματίας να έχει backup εξοπλισμό. Το ταξίδι είχε μπροστά ακόμα καμιά εικοσαριά μέρες.
Λες να μην το ευχαριστήθηκε; Ήταν από τα καλύτερα ταξίδια του.Σε ένα άλλο ταξίδι, έχουμε φτάσει σε ένα μέρος γιατί θέλουμε να παρακολουθήσουμε ένα φαινόμενο, το οποίο σύμφωνα με την 'έρευνά' μας συμβαίνει συχνά. Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο τόπο, που κανείς θα μπορούσε να περιηγηθεί σε φοβερά μέρη. Παρ' όλ' αυτά εμείς, μέρα μετά τη μέρα πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα σημεία (πολύ μικρότερης ομορφιάς κατά τα άλλα), για να πετύχουμε το φαινόμενο.
Τα καταφέραμε; Όχι, δεν συνέβη ποτέ και 'ξοδέψαμε' 5 μέρες από ένα ταξίδι σε ένα τόπο που πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να ξαναπάμε.
ΤΟ μετανιώσαμε; Όχι. Γιατί; Μάλλον γιατί η σχέση δεν είναι ακριβώς αυτή που έχεις στο μυαλό σου.Είμαστε πίσω στην ελλάδα, και παρ' όλ' αυτά πηγαίνουμε στα ίδια και στα ίδια μέρη, με την ίδια χαρά, να δούμε τη φύση που έχουμε δει άλλες 1000 φορές. Γίατί; Ακόμα κι αν δεν δούμε τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί (99.9% των περιπτώσεων), παρ' όλ' αυτά μας αρέσει. Γιατί; Γιατί απλώς θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί μέσα.
ΓΙατί πρωτίστως άλλη είναι η 'ανάγκη', και όχι το να δούμε κάτι καινούριο, ή να τραβήξουν μια 'killer' φωτογραφία.
Μπορείς να κάνεις relate με αυτά; Είμαι σίγουρος ότι μπορείς.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν μπορει,κανεις πλακα.Εγω σου αναλυω εδω και σελιδες τις διαφορες,και εσυ αρκεισαι να λες οτι κανω λαθος χωρις να μου λες που.
Χωρις να εισαι (η ησουν) κυνηγος,χωρις να εισαι (η ησουν) φωτογραφος.Τότε να σου απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι δεν γνωρίζεις τα περί φωτογραφίας άγριας φύσης/αγριων ζώων
Όλα αυτά που μου έγραψες, τα έχουν και οι παρατηρητές/φωτογράφοι πάντως (συν ότι αυτοί μπορούν να ασχοληθούν και με μια πλειάδα ειδών, που εκ των πραγμάτων ένας κυνηγός δεν μπορεί, γιατί είναι υπό εξαφάνιση). Ποια εκτροφεία, ποιες πισίνες, ποια κατάσταση στην οποία αν δεν βρεις τελικά το θήραμα/φωτογραφία δεν ευχαριστήθηκες τη διαδρομή;
Εγώ σου μιλάω για ανθρώπους οι οποίοι επίσης ασχολούνται και αφιερώνουν τη ζωή τους σ' αυτό (αλήθεια πόσους κυνηγούς ξέρεις που να έχουν αφιερώσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή τους/περιουσία τους κλπ σ' αυτό;), ξοδεύουν όχι μήνες αλλά και χρόνια για να καταφέρουν να βρουν αυτό που θέλουν, μοιράζονται με τους υπόλοιπους όσα μαθαίνουν στη διαδρομή (ναι, σκυλιά δεν έχεις, έχεις ανθρώπους), καταστρώνουν σχέδια και ταξίδια, επισκέπτονται τα ίδια και τα ίδια μέρη ξανά και ξανά (ακόμα και μόνο για να δουν πως εξελίσσονται στο χρόνο) και μαθαίνουν από κάθε επίσκεψη. ΓΙατί όπως και στο κυνήγι, δεν είναι μόνο η 'τέλεια φωτογραφία/εικόνα' αλλά και ολόκληρη διαδρομή συμβίωσης και αντίληψης της φύσης. Και συνεχίζουν μια ολόκληρη ζωή... Θα χορτάσεις εύκολα τη φωτογραφία παρατήρηση; Δεν μιλάς σοβαρά. Να σου γνωρίσω ανθρώπους που θα μποριύσαν να κοιτάνε μια σταλιά χώμα και να περάσουν 10χρόνια κοιτώντας το μικρόκοσμο. Αλήθεια, υπάρχει μικρόκοσμος στον κυνηγό;
Και γι' αυτό σου ξαναλέω, μήπως ψάχνεσαι να εκμηδενίζεις το τι σου γράφουν;
Αυτό το διάβασες;
Γιατί προσπάθησα να πάρω ένα ένα αυτά που έγραψες για τους φωτογράφους/παρατηρητές, και να σου πω ΄τι ένα προς ένα δεν ισχύουν. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η αλληλεπίδραση ειναι το ιδιο το κυνηγι.Η ιχνηλασια,η καταστρωση σχεδιου,ο καταμερισμος των αρμοδιοτητων των ατομων της παρεας,η διωξη,η βολη,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.Α γεια σου, αυτά σκεφτόμουνα (κοίτα ναδεις, σου έγραψα ότι δεν έχω μόνο τη βολή σαν την αλληλεπίδραση του κυνηγού στο μυαλό μου)
Αυτά (τα υπογραμμμισμένα) τα έχουν και οι φωτογράφοι/παρατηρητές (ντάξ, αντί για δίωξη βάλε προσέγγιση). Τα οποία βέβαια εγώ μπορεί να έχω ζήσει, αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεχτείς αυτό -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μερικές ιστοριούλες
Έχω ταξιδέψει κάπου αρκετά μακριά με μια παρέα φωτογράφων.
Στη δεύτερη τρίτη μέρα του ταξιδιού, η κάμερα του ενός χαλάει. Ο άνθρωπος δεν είναι επαγγελματίας να έχει backup εξοπλισμό. Το ταξίδι είχε μπροστά ακόμα καμιά εικοσαριά μέρες.
Λες να μην το ευχαριστήθηκε; Ήταν από τα καλύτερα ταξίδια του.Σε ένα άλλο ταξίδι, έχουμε φτάσει σε ένα μέρος γιατί θέλουμε να παρακολουθήσουμε ένα φαινόμενο, το οποίο σύμφωνα με την 'έρευνά' μας συμβαίνει συχνά. Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο τόπο, που κανείς θα μπορούσε να περιηγηθεί σε φοβερά μέρη. Παρ' όλ' αυτά εμείς, μέρα μετά τη μέρα πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα σημεία (πολύ μικρότερης ομορφιάς κατά τα άλλα), για να πετύχουμε το φαινόμενο.
Τα καταφέραμε; Όχι, δεν συνέβη ποτέ και 'ξοδέψαμε' 5 μέρες από ένα ταξίδι σε ένα τόπο που πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να ξαναπάμε.
ΤΟ μετανιώσαμε; Όχι. Γιατί; Μάλλον γιατί η σχέση δεν είναι ακριβώς αυτή που έχεις στο μυαλό σου.Είμαστε πίσω στην ελλάδα, και παρ' όλ' αυτά πηγαίνουμε στα ίδια και στα ίδια μέρη, με την ίδια χαρά, να δούμε τη φύση που έχουμε δει άλλες 1000 φορές. Γίατί; Ακόμα κι αν δεν δούμε τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί (99.9% των περιπτώσεων), παρ' όλ' αυτά μας αρέσει. Γιατί; Γιατί απλώς θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί μέσα.
ΓΙατί πρωτίστως άλλη είναι η 'ανάγκη', και όχι το να δούμε κάτι καινούριο, ή να τραβήξουν μια 'killer' φωτογραφία.
Μπορείς να κάνεις relate με αυτά; Είμαι σίγουρος ότι μπορείς.
Δεν καταλαβαινομαστε (και σορυ μοντ Bill αλλα απορω κι'εγω με εμενα ωρες-ωρες)
Η παραπάνω ιστορια σου,αφορα ατομα που τα 'γεμιζει' η συγκεκριμενη απασχοληση.Δεν θα τους χαλουσε αν καναν το ταξιδι ΧΩΡΙΣ φωτογραφικες,ισως και χωρις λεφτα,ισως και χωρις ρουχα,διοτι τους ενδιαφερει το ΤΑΞΙΔΙ.
Εικοσι μερες διακοπές πήγαν οι ανθρωποι.Εαν το ζητουμενο ηταν η φωτογραφια (πραγμα που κανω εγω στους αγωνες) θα ειχανε χαλαστει με την ελλειψη εξοπλισμου.
Εαν το ενδιαφερον ηταν η καταγραφη των ζωων,τοτε θα χρησιμοποιούσα κι'εγω φωτογραφικη.Τωρα που το ενδιαφερον ειναι το κυνηγι (πραγμα εντελως διαφορετικο απο την φωτογραφια) χρησιμοποιω ντουφεκι.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η παραπάνω ιστορια σου,αφορα ατομα που τα 'γεμιζει' η συγκεκριμενη απασχοληση.Δεν θα τους χαλουσε αν καναν το ταξιδι ΧΩΡΙΣ φωτογραφικες,ισως και χωρις λεφτα,ισως και χωρις ρουχα,διοτι τους ενδιαφερει το ΤΑΞΙΔΙ.Τους ενδιαφέρει η επαφή με την άγρια φύση. Αυτό είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ.
Η φωτογραφία, είναι η εκφορά του. Προφανώς και εν μέρει χαλάστηκε που δεν είχε τη φωτογραφική, το νόημα ήταν ότι δεν υπάρχει μόνο αυτό, ότι δεν είναι αυτοσκοπός η φωτογραφία αλλά η επαφή με τη φύση.Ότι όπως και ο κυνηγός, αν δεν πετύχει το θήραμα, όπως και αν δεν βγει η million dollar φωτογραφία, δεν χάνεται το νόημα.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )