-
Είχα να μπω κάτι ώρες γιατί μας έτυχε μια αρμένικη βίζιτα μετά γεύματος, και κατουρήθηκα από το γέλιο με αυτά που διαβάζω.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Να σε τρολλάρει το αμάξι σου δεν το έχω ματαδεί.
Δεν έχεις μπει στο Punto μου γι'αυτό το λες.
-
dstou θέλω την άποψη σας πάνω σε αυτά εδώ,μην λέμε άρες μάρες κουκουνάρες Μπορείτε να απαντήσετε ή ντρεπεστε?
Τσάλλεντζ αξέπτεντ, επειδή είμαι ξεδιάντροπος μάλλον.
-
To θέμα είναι εαν για έναν αξιόπιστο ανθρωπομεταφορέα που είναι το yaris αξίζει να δώσεις 15000€ ή και παραπάνω,όταν με τα ίδια λεφτά παίρνεις που λέει ο λόγος fiesta 1.6 sport,207 rallye 150ps 5-speed στοκ ή ακόμη και seat leon 1.2 tsi elegance ή και stok fiat bravo 1.4 t-jet 150 sport.Για μένα δεν αξίζει τόσα λεφτά.
Μάλιστα, το ζητούμενο είναι ένας αξιόπιστος ανθρωπομεταφορέας και πόσο αξίζει αυτός.
Μάλλον ζεις σε ένα Μάτριξ, δεν εξηγείται αλλιώς, τι σχέση έχουν τα μοντέλα που αραδιάζεις από αξιοπιστία σε σχέση με το Γιάρις 2 το οποίο έχει ίδια μηχανικά και ηλεκτρικά με το άρτι αφιχθέν Γιάρις 3 και γι' αυτό το παίρνω σαν βάση? Καμμία, είναι ΠΟΛΥ χειρότερα.
Πόσο κοστολογείς εσύ την αξιοπιστία σου, και γιατί ο μέσος Γιαρίστας πρέπει να την αξιολογεί το ίδιο με σένα? Χελόου?
Και επειδή μιλάς και για λεφτά.
ΌΛΑ αυτά τα μοντέλα που αραδιάζεις έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κόστος χρήσης, δυσκολότερη μεταπώληση, μεγαλύτερη απαξίωση με το χρόνο, και ακριβώτερη συντήρηση από ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αμαξάκι πόλης 1300 κυβικών, πολλώ δε το Γιάρις. Και ενώ έχουμε ΚΡΙΣΑΡΑ και ψάχνουμε για αξιόπιστο ανθρωπομεταφορέα, εσύ μας τσαμπουνάς και για τουρμπίδια 150 αλόγατων? Τζίζους ρε συ!-
Γιατί να μην πάρω ένα hyundai i20 1.2 ή 1.4 που έχουν 11500-12500€,αφού κάνει την ίδια δουλειά με το γιάρις?Ή μήπως είναι λιγότερο αξιόπιστο το i20 ή καιει παραπάνω?Στο φινάλε εαν το θέλω μόνο για πόλη και για οικονομία παίρνω ένα kia picanto 1.2 με 85 άλογα των 11000€,ένα rio 1.2 με 12390 η μεσαία φουλ έκδοση ή έστω ένα micra 1.2 acenta που έχει 12300 που άλλωστε βολεύουν και περισσότερο εντός πόλης λόγω μικρότερου μήκους(τα micra-picanto) και βγαίνουν και εκτός πόλης σαν 1.2άρια.Δεν δίνω στο φινάλε ένα κάρο λεφτά.
Εδω βγαίνεις για λίγο έξω από το Μάτριξ.
Ναι, μπορείς να πάρεις κάτι από τα προαναφερθέντα, είναι θέμα γούστου κυρίως, αλλά και χρημάτων. Είπαμε έχουμε κρίση, 2-3 χιλιάρικα κάτω είναι νούμερο για πολλούς, ας πάει στην ευχή το όνομα ή οι περισσότεροι χώροι.Ένα πήγαινε-έλα άμα θέλεις, χωρίς μεγάλη κατανάλωση και με όλες τις εγγυήσεις βολεύεσαι και με αυτά, άμα σου αρέσουν και σε χωράνε.-
Οταν δίνω 15000 ή 16000,δεν θέλω μόνο έναν ανθρωπομεταφορέα αξιόπιστο,ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ.Θέλω ποιοτητα,θέλω καλο γκαζάκι,θέλω κάτι παραπάνω από το μέσο όρο στο κράτημα,θέλω εξοπλισμό,θέλω ντιζάιν,θέλω πιο πολλά .Διαφωνεί κανείς σε ότι λέω?
Ναι, εδώ μόλις ξαναμπαίνεις μέσα στο Μάτριξ που ζεις...
Η μαγική λέξη είναι ο πρώτος ενικός, το ΘΕΛΩ. Άλλος μπορεί να μην θέλει αυτά αλλά κάτι άλλο, μια οθονούλα για να χαλαρώνει π.χ. Μπορεί και να μην θέλει τίποτα παραπάνω από τα βασικά, γούστα είναι αυτά. -
-
Το Yaris με CVT είναι εξαιρετικό !!!!
δοκίμαστηκε το γιαρις cvt? νομίζω δεν εχει κυκλοφορήσει ακόμα ελλάδα.
κ γιατί όχι polo 1.2 dsg?απορώ πως την παλεύει όλη η ευρώπη με τα ρημάδια τα ευρωπαικά, χωρίς να ψωνίζει την αξιοπιστα μπαουλα της τογιότα
οικογενειακός μας φίλος, που πήρε δίπλωμα στα 40, πριν 15 χρόνια, αγοράζει μόνο κορόλα, συντηρητικός οδηγός, σέρβις στην αντιπροσωπεία πάντα κτλ κτλ... στο πρωτελευταίο του κάηκε η μηχανή γιατί έμεινε από λάδια στα 80.000 χλμ, ενώ κ το πιο προηγούμενο έκαιγε το (πολύ) λαδάκι του ... Το σκότωσε στην αντιπροσωπεια, κ πήρε πάλι κορολα (ετσι λέγεται το 4θυρο ακόμα) στα 1600 με 22 χλδ γιουρος. Τί να πεις
@φιεσταρος.
φίλε ξέρεις πολύ καλά την αγορά (κ κατά τη γνώμη τη 'διαβάζεις' πολύ καλά), είσαι στο χώρο του αυτοκινήτου επαγγελματικά? -
ΌΛΑ αυτά τα μοντέλα που αραδιάζεις έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κόστος χρήσης, δυσκολότερη μεταπώληση, μεγαλύτερη απαξίωση με το χρόνο, και ακριβώτερη συντήρηση από ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αμαξάκι πόλης 1300 κυβικών, πολλώ δε το Γιάρις. Και ενώ έχουμε ΚΡΙΣΑΡΑ και ψάχνουμε για αξιόπιστο ανθρωπομεταφορέα, εσύ μας τσαμπουνάς και για τουρμπίδια 150 αλόγατων? Τζίζους ρε συ!
φίλε dstou, τα μοντέλα που αναφέρονται βγαίνουν κ με σύγχρονους ατμοσφαιρικούς κινητήρες αν κάποιος φοβάται το τούρμπο. Για το μικρότερο κόστος χρήσης των τογιότα, από που προκύπτει αυτό?
-
φίλε dstou, τα μοντέλα που αναφέρονται βγαίνουν κ με σύγχρονους ατμοσφαιρικούς κινητήρες αν κάποιος φοβάται το τούρμπο. Για το μικρότερο κόστος χρήσης των τογιότα, από που προκύπτει αυτό?
Ο Φιέσταρος που 'διαβάζει΄την αγορά πολύ καλά αντιτείνει την αγορά ενός τουρμπίδιου 150 αλόγατων έναντι του Γιάρις 1,33 για παίξει το ρόλο ενός αξιόπιστου ανθρωπομεταφορέα που να αξίζει τα λεφτά του, και εγώ απλώς απάντησα. Διάβασε το ποστ του καλύτερα, και μετά δες την απάντησή μου.
Σαφώς και βγαίνουν και με μικρά άτμο, αλλά αφού θέλει πολλά αλόγατα γι' αυτή τη δουλειά γιατί να του το χαλάσουμε?έδιτ
Το CVT Yaris κυκλοφορεί ήδη. -
απορώ πως την παλεύει όλη η ευρώπη με τα ρημάδια τα ευρωπαικά, χωρίς να ψωνίζει την αξιοπιστα μπαουλα της τογιότα
Να σου δώσω άλλες δύο απορίες, που ίσως ερμηνεύουν την δικιά σου?
Σουηδία, όπου η Βόλβο παίζει μέσα στην πρώτη τριάδα (και δυάδα μερικές φορές) ενώ παντού αλλού είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη, αλλά και Ιαπωνία που η κυτιοποιία Τουότα έχει 50-60% ακατέβατα εδώ και δεκαετίες. Για εξήγησέ μας τα νούμερα αυτά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
:hahaiv: Είχα να μπω κάτι ώρες γιατί μας έτυχε μια αρμένικη βίζιτα μετά γεύματος, και κατουρήθηκα από το γέλιο με αυτά που διαβάζω.Και 'γω
-
Ο Φιέσταρος που 'διαβάζει΄την αγορά πολύ καλά αντιτείνει την αγορά ενός τουρμπίδιου 150 αλόγατων έναντι του Γιάρις 1,33 για παίξει το ρόλο ενός αξιόπιστου ανθρωπομεταφορέα που να αξίζει τα λεφτά του, και εγώ απλώς απάντησα.
κόλλησες ρε συ που εβαλε κ το ραλύ, ενώ ανεφερε τόσα αμάξια. που το ραλλύ μια χαρά είναι κ για χρήση κάθε μέρα, αν μπορείς τα +2λιτρα/100χλμ μέσα στην πολη (γιατί περιαστικά καίει τίποτα κ αυτό)
Που λογικό είναι να το αναφερει, αν κάποιος σκεφτεί πως δεν εχουμε όλοι φεράρι να πάρουμε κ μια μαλακία για την πόληΝα σου δώσω άλλες δύο απορίες, που ίσως ερμηνεύουν την δικιά σου?
Σουηδία, όπου η Βόλβο παίζει μέσα στην πρώτη τριάδα (και δυάδα μερικές φορές) ενώ παντού αλλού είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη, αλλά και Ιαπωνία που η κυτιοποιία Τουότα έχει 50-60% ακατέβατα εδώ και δεκαετίες. Για εξήγησέ μας τα νούμερα αυτά.προφανώς γιατί τα παράγουν εκεί, δεν είναι αυτό το ερώτημα μου όμως.
το ερώτημα είναι πως μονο εμείς έχουμε ανακαλύψει τα υπερατού τογιότα, ενώ όλοι οι ευρωπαίοι τα έχουν γραμμένα κ δεν έχουν καταλάβει ποσο γερά αμάξια είναι σε σχεση με τα άλλα. Γιατί η τογιότα είναι ανυπαρκτη, αν κ το παλευει χρόνια να εδραιωθεί, [url]μπαίνει μέσα οικονομικά στην ευρώπη[/url] κ θα φάει κ κατραπακιά από τη χιουνται σε λίγο
Η κάθε αγορά προφανώς συμπαθεί τα δικά της προιοντα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα μικρά μονοψηφια ποσοστά του γίγαντα τογιοτα στην ευρώπη, σε καμιά περίπτωση, αφού άλλα 'ξενα' προιοντα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από αυτή -
ΕDIT [mod]
-
Γιατί η τογιότα είναι ανυπαρκτη, αν κ το παλευει χρόνια να εδραιωθεί
Ανύπαρκτη εταιρεία αυτή που χώνει 800.000 τεμάχια το χρόνο σε μια χιλιοκατατμημένη αγορά με ένα σωρό ντόπιους κατασκευαστές και έναν απίστευτο πολυμοντελισμό? Και που πρωτοεμφανίστηκε στην πιάτσα μόλις το 1965, όταν δηλαδή κάποιοι άλλοι προετοιμάζονταν να εορτάσουν τα 100 χρόνια τους? Και παλεύει ακόμη να εδραιωθεί, αλλά παράλληλα έχει και κάμποσα εργοστάσια στην ΕΕ? Δεν νομίζω.
το ερώτημα είναι πως μονο εμείς έχουμε ανακαλύψει τα υπερατού τογιότα, ενώ όλοι οι ευρωπαίοι τα έχουν γραμμένα κ δεν έχουν καταλάβει ποσο γερά αμάξια είναι σε σχεση με τα άλλα
Τι εννοείς? Έχω δει δεκάδες φορές γερμανικούς φορείς και όχι μόνο (τουφ, αντάκ) να κατατάσσουν αυτοκίνητα της Τογιότα στις κορυφαίες θέσεις αξιοπιστίας σε σχέση με όλη την αγορά. Και οι γερμανοί είναι αυτοκινητοπαραγωγό κράτος, δεν είναι τίποτα νορβηγοί ή πορτογάλοι που ως μη έχοντες ντόπια συμφέροντα έχουν πολύ περισσότερα κίνητρα να είναι περισσότερο ακριβοδίκαιοι και γενναιόδωροι σε τέτοιες διακρίσεις.
Η κάθε αγορά προφανώς συμπαθεί τα δικά της προιοντα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα μικρά μονοψηφια ποσοστά του γίγαντα τογιοτα στην ευρώπη, σε καμιά περίπτωση, αφού άλλα 'ξενα' προιοντα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από αυτή
Το ξεκινάς κάπως σωστά, και μετά το χαλάς. Ακολουθεί το σωστό :
Κάθε αγορά προφανώς συμπαθεί περισσότερο τα δικά της προιόντα αφού φτιάχτηκαν από αυτούς γι' αυτούς (νταξ' κυρίως), και γι' αυτό το λόγο δικαιολογούνται σε μεγάλο βαθμό τα μικρά μονοψήφια ποσοστά πολλών ξένων εταιρειών όταν παίζουν εκτός έδρας.
Νάο ιζ φίξεντ. -
Ρε σεις, ρε σεις, πλακώνεστε για το... Yaris;
Τι διάβολο, μας τελειώσανε τα υπόλοιπα;Ένα κουβαδάκι για να σε πάει από Α --> Β και το κάνετε θέμα; Η γνωστή συνταγή, με λίγο από Multimedia οθόνη. Όλα καλά. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα, το καθένα έχει κάτι καλό να αντιπαρατάξει, αναλόγως και το target group. To βασικό μειονέκτημα του Yaris , είναι η τιμή του, αλλά αφού πουλάει, καλά κάνει και είναι ακριβό.
Στην μεταπώληση πάντως, είναι βασιλιάς!
Πριν 1 χρόνο που κοίταξα για το 2ης γενιάς, ήταν περίπου 3000€ ακριβότερο από το Swift που τελικά προτιμήθηκε, για τον ίδιο εξοπλισμό. Το Swift είχε και πολύ καλύτερο εσωτερικό (και πολύ μικρό πορτμπακαζ επίσης).
Σήμερα, μπορεί να είναι καλύτερο το 3ης γενιάς Yaris, θα παραμένει όμως ιδιαίτερα ακριβό.Αλλά είπαμε, εγγύηση, υποστήριξη, μεταπώληση. Εκεί είναι πρώτο.
-
Πλάκα σπάμε ρε δε πλακωνόμαστε, έχει πάει για μπάνιο και ο ΓΚ και έχουν κάτσει τα Σιρόκο/Τζιουλιετο/Μπεμβέ/πισωκούνο τοπικά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πλάκα σπάμε ρε δε πλακωνόμαστε, έχει πάει για μπάνιο και ο ΓΚ και έχουν κάτσει τα Σιρόκο/Τζιουλιετο/Μπεμβέ/πισωκούνο τοπικά.Εντάξει, αν είναι έτσι, μαζί σας!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ΕDIT [mod]Σπάστα και ξαναρίχτα, κατάλαβες λάθος.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εγώ ντρέπομαι...
ερώτηση αφελούς...
η 2τερη γεννιά γιάρις είναι τόσο αξιόπιστη όσο το παρελθόν...
και αν δεν είναι , έχει κάτι για το οποιό να δικαιολογεί τα λεφτά της?Δεν καταλαβαίνω γιατί η ερώτηση απευθύνεται σε 'μένα.
Ας απαντήσουν αυτοί που τυγχάνει να έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω αυτοκίνητο.Από 'δική' μου πείρα σε αυτοκίνητα της Τουότα, δεν έτυχε ποτέ το παραμικρό, εκτός από αλλαγή σε μηχανισμό ζωνών ασφαλείας, ο οποίος δεν τύλιγε την ζώνη αμέσως και φθορά στην επένδυση της πόρτας του οδηγού (Corolla G6 του 2000 με λίγο κάτω από 300.000χλμ) και απολύτως τίποτε σε Yaris Ι f/l TS με 180.000+χλμ
Και τα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε συγγενείς.Εγώ δεν έχω Τουότα, αλλά, αν μου άρεσε κάτι, θα το αγόραζα χωρίς ενδοιασμό!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρε σεις, ρε σεις, πλακώνεστε για το... Yaris;
Τι διάβολο, μας τελειώσανε τα υπόλοιπα;
Ένα κουβαδάκι για να σε πάει από Α --> Β και το κάνετε θέμα; Η γνωστή συνταγή, με λίγο από Multimedia οθόνη. Όλα καλά. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα, το καθένα έχει κάτι καλό να αντιπαρατάξει, αναλόγως και το target group. To βασικό μειονέκτημα του Yaris , είναι η τιμή του, αλλά αφού πουλάει, καλά κάνει και είναι ακριβό.Στην μεταπώληση πάντως, είναι βασιλιάς!
Πριν 1 χρόνο που κοίταξα για το 2ης γενιάς, ήταν περίπου 3000€ ακριβότερο από το Swift που τελικά προτιμήθηκε, για τον ίδιο εξοπλισμό. Το Swift είχε και πολύ καλύτερο εσωτερικό (και πολύ μικρό πορτμπακαζ επίσης).
Σήμερα, μπορεί να είναι καλύτερο το 3ης γενιάς Yaris, θα παραμένει όμως ιδιαίτερα ακριβό.
Αλλά είπαμε, εγγύηση, υποστήριξη, μεταπώληση. Εκεί είναι πρώτο.+Daihatsu (new ) Charade ...
-
delete
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΕDIT [mod]
Σπάστα και ξαναρίχτα, κατάλαβες λάθος.
οκ. μου χτύπησε ασχημα το ποστ 'μπαίνω κ γελάω' με αυτά που γράφετε...
ψάχνω να καταλάβω κ γιατί δέχθηκα προειδοποιηση από τον μπιλ 33. σε έβρισα? οι κανονισμοί του φορουμ είναι σαφείς -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Στο Φίατ Μπράβο φίλου με το καλημέρα έσκασε η τουρμπίνα και ευτυχώς καλύφθηκε απ' την εγγύηση.
Εκτός εγγύησης θα έσκαγε 7 χιλιάρικα.Έσκασε η τουρμπίνα, ή το μισό αυτοκίνητο;
Γιατί από την στιγμή που αγοράζεις καινούριο Bravo με 15Κ (τόσο το δίνει σε προσφορά...), να κάνει 7Κ μόνη της η τουρμπίνα, δύσκολο το κόβω...Αλήθεια, πόσο να κάνουν τα καμμένα μοτέρ της Toyota (που κι αυτά καλύφθηκαν από εγγύηση ασφαλώς...). Μιλώ για MR2, Corolla σίγουρα.
Πάντως, και οι ευρωπαίοι πλέον στην Ελλάδα τουλάχιστον δίνουν 4 ή και 5 χρόνια εγγύηση, άρα, δεν μπορεί να είναι και τόσο... μπουρδέλα τα ευρωπαϊκά, τι λες;
Α, και στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι καλά πάνε , εξαιρετικά επίσης πάνε οι Κορεάτες. Εντελώς διαφορετική αγορά εκεί όμως, τα αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη (ούτε και οι ανάγκες του κοινού προφανώς...).
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)