-
Ο αδελφός μου κι ο συνέταιρός του ξεκίνησαν τη διαδικασία ψαξίματος.
Σκέπτονται το νέο ASX (diesel, 4WD), εγώ τους προτείνω το Yeti (φθηνότερο, γρηγορότερο), το δικίνητο RAV4 Cityscape (γνωστή αξία) κι από σεντάν, φυσικά το νέο S60 (1.6, πλήρες, καινούργιο μοντέλο, ασφαλές).
Εβαλα όριο τις 31000, γιατί κάπου εκεί βγαίνει με την προσφορά η X1 ...., από το να πάρουν τον Ιάπωνα με ηλιοροφή, καλύτερα η μπέμπα και χωρίς ζάντες αλουμινίου...
Κάθε πρόταση δεκτή. -
Σκέπτονται το νέο ASX (diesel, 4WD), εγώ τους προτείνω το Yeti (φθηνότερο, γρηγορότερο), το δικίνητο RAV4 Cityscape (γνωστή αξία) κι από σεντάν, φυσικά το νέο S60 (1.6, πλήρες, καινούργιο μοντέλο, ασφαλές).
Εβαλα όριο τις 31000, γιατί κάπου εκεί βγαίνει με την προσφορά η X1 ...., από το να πάρουν τον Ιάπωνα με ηλιοροφή, καλύτερα η μπέμπα και χωρίς ζάντες αλουμινίου...
Κάθε πρόταση δεκτή. -
Κάθε πρόταση δεκτή. -
Εχμ... το S60 που κολλαει;
-
Όλα είναι ανοικτά, και το Α4 1.8 με τα 120 άλογα... ΟΛΑ, σεντάν και φθηνά τετρακίνητα!
Τα τωρινά τους αυτοκίνητα, Vectra 1.6 και Α4 1.6.
Ο αδελφός μου, λέει θα βολευόταν άνετα με ένα Passat 1.4... αλλά κάτι παραπάνω το θέλει. -
Υπάρχουν απαιτήσεις για εκτός δρόμου δυνατότητες; Αν ναι τότε πάτε αποκλειστικά για SUV, αν όχι τα αποκλείεται καθώς έχουν μόνο μειονεκτήματα στην άσφαλτο σε σχέση με τα σαλουν. Αν απαντηθεί αυτό, συνεχίζουμε στα υπόλοιπα.
-
Βρε συ Alex... ή βγάλουμε τα suv είτε τα υπόλοιπα... η λίστα μέχρι τα 31 χιλιάρικα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Και πόσο δε αν δεν βγάλουμε τίποτα, όπως λέει ο φίλος οτι όλα παίζουν! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Βρε συ Alex... ή βγάλουμε τα suv είτε τα υπόλοιπα... η λίστα μέχρι τα 31 χιλιάρικα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Και πόσο δε αν δεν βγάλουμε τίποτα, όπως λέει ο φίλος οτι όλα παίζουν!Δίκιο έχεις. Προτείνω μεταχειρισμένη Porsche Boxster! Γιατί; Επειδή είναι PORCHE (όπως έλεγε κάποιος πρόσφατα )...
-
Όταν τους δείχνω π.χ το Yeti, πετάγεται ο ένας από τους δύο: 'Και το Accord είναι κορυφή!'.
Να πω ότι ο ένας κλεινει περισσότερο προς τα SUV, ενώ ο άλλος προς την πολυτέλεια.
Θέλω λοιπόν, να δω τι προτείνετε, ώστε να τους προτείνω 3-4-5 αυτοκίνητα 'κορυφές' να πάνε να τα δουν και να καταλήξουν.
Καλό θα ήταν να καταλήξουν κι οι δύο στο ίδιο αμάξι, καθώς, σίγουρα θα πετύχουν κάτι καλύτερο στην ανταλλαγή των παλιών.Και μεταχειρισμένη S-Class βρίσκεις... όχι μονο Boxster... αν έχεις όρεξη για πλάκα...
-
Στην θέση σου, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να μάθω για αυτούς...
Και γιατί;
Γιατί ο ένας όπως είπες θελει suv και ο αλλος limo... ε στο τέλος βλέπω να βρίσκεις και κανένα μπελά -
Α οπότε γράφουμε έκθεση ιδεών με ελευθερο θέμα!
Σε αυτά τα λεφτά η πρώτη μου επιλογή για μεσαίο σαλούν θα ήταν η 159 TBi. SUV θα έπαιρνα μόνο αν ημουν αναγκασμένος λόγω δουλειάς ή τόπου κατοικίας (χωματόδρομοι κλπ). Μεταχειρισμένο με τίποτα!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Και γιατί;
Γιατί ο ένας όπως είπες θελει suv και ο αλλος limo... ε στο τέλος βλέπω να βρίσκεις και κανένα μπελάΕγώ, για να γλιτώσω το μπελά, τους πρότεινα να 'ξηλωθούν' λίγο παραπάνω και να πάρουν την X1....
-
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Και γιατί;
Γιατί ο ένας όπως είπες θελει suv και ο αλλος limo... ε στο τέλος βλέπω να βρίσκεις και κανένα μπελάΕγώ, για να γλιτώσω το μπελά, τους πρότεινα να 'ξηλωθούν' λίγο παραπάνω και να πάρουν την X1....
Και δεν θα ήταν κανείς ευχαριστημένος. Ούτε την συμπεριφορά και τις επιδόσεις μιας καλής μπερλίνας δεν έχει στην άσφαλτο, ούτε τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός SUV...
-
Εμένα μου αρκούν αυτά που προτάθηκαν.
Ή X1 ή S60. Και τα δύο υπέροχα και ιδανικά ανάλογα με τις ανάγκες, οι οποίες καλό θα είναι να ξεκαθαριστούν γιατι προτάσεις και για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα έχουμε.
Σ' αυτά τα λεφτά αλοίμονο αν μιλάμε για Skoda, Toyota, Nissan, Peugeot και λοιπές θνητές προτάσεις! (Δεν το λέω υποτιμητικά/ειρωνικά αλλά δεν δικαιολογώ τόσα λεφτά πλέον -εν καιρό κρίσης- για μαζικές προτάσεις. Φτάνουν πλέον τα Rav4 των 35 ή 40.000€ των 'πλούσιων' εποχών). Τα 31.000€ είναι ένα σεβαστό ποσό που μπορούν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό -συμφωνα με την δική μου λογική).
Η μεν Χ1 μου δείχνει μέχρι και ευκαιρία σ' αυτη τη τιμή, το δε S60 αν δίνει και ρέστα ... βενζίνες. Τurbo είναι ας πατηθεί και λίγο! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Α οπότε γράφουμε έκθεση ιδεών με ελευθερο θέμα!Ας αφαιρέσουμε από το θέμα μας Ιταλούς, Γάλλους κι Ισπανούς τότε.
-
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Ας αφαιρέσουμε από το θέμα μας Ιταλούς, Γάλλους κι Ισπανούς τότε.
Τότε μας μένει μόνο Germany and Japan ;
-
Και Τσεχια και Σουηδία και και και...
Πάντως, όταν τους έδειξα την Tbi προ δύο εβδομάδων, με το προσπέκτους της και τα σέα της, μετά από ένα ξεφύλλισμα, το έβαλαν κι οι δύο στην άκρη.
Το 'φάκελο' του Auto Τρίτη Plus για το ASX όμως, τον έμαθαν απ'έξω, όπως και το τεστ μεταξύ s60-320-c180 στο Drive... -
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Ας αφαιρέσουμε από το θέμα μας Ιταλούς, Γάλλους κι Ισπανούς τότε.
Αν βγάλεις έξω τους Ιταλούς (μέγα κρίμα και λάθος κατ' εμέ), πας για Mazda 6 2.0 (αν έχουν σπορ ανησυχίες) ή Volvo S60 2.0 αν θέλουν άνεση και πολυτέλεια μαζί με γκάζι. Βέβαια υπάρχουν και τα Opel Insignia 2.0t (ΠΟΛΥ γκάζι! ) και Ford Mondeo 2.0 Ecoboost (και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ίδιο με του Volvo), όπως επίσης και το πανέμορφο VW Passat CC 1.8 Tsi.
-
Δεν προσδιορίζεις όμως τις ανάγκες και για τι χρήση το προορίζουν.
Υποθέτω το θέλουν για ταξίδια λόγω επαγγέλματος; Σε τι διαδρομές θα κινείται το αυτοκίνητο; Πόσα άτομα συνήθως επιβαίνουν; Θα το φορτώνουν; Τους ενδιαφέρουν οι χώροι για τους επιβάτες, ο χώρος αποσκευών, η άνεση που παρέχει, τι ακριβώς; Πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλέξουν κάποιο και μετά η λίστα θα μικρύνει πολύ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υποθέτω το θέλουν για ταξίδια λόγω επαγγέλματος; Σε τι διαδρομές θα κινείται το αυτοκίνητο; Πόσα άτομα συνήθως επιβαίνουν; Θα το φορτώνουν; Τους ενδιαφέρουν οι χώροι για τους επιβάτες, ο χώρος αποσκευών, η άνεση που παρέχει, τι ακριβώς;Βιβλιοπωλείο έχουν, ανοικτό από το πρωί έως το βράδυ (και τις Κυριακές).
Τους ενδιαφέρουν οι χώροι, ιδιαίτερα ο αποσκευών (εκεί πονάει το S60) γιατί μεταφέρουν πράγματα από και προς την αποθήκη συχνά.
Δε θα έλεγα ότι έχουν σπορ ανησυχίες...
Από εκεί και πέρα, όπου φυσάει ο άνεμος...
Αγορά με οροφή τα (περίπου) 31.000€