-
σκεψου τι τρυπες μπορεις να καλυψεις με αυτα τα 2 χιλιαρικα.σκεψου οτι μπορει να ερθουν ακομα δυσκολοτερες εποχες.
μονο εσυ ξερεις αν αντεχεις κ θα αντεξεις οικονομικα. -
ωωωχ... ο C.L.A.B. ειναι η φωνη της συνειδησης μου!
-
κανε οτι νομιζεις σωστο για σενα.εγω απλως λεω την αποψη μου.μπορει να ακουγομαι απαισιοδοξος.γιαυτο ξαναλεω,εσυ ξερεις τα οικονομικα σου.
-
Γενικά είναι εντελώς ακατάλληλη εποχή για αγορά νέου αυτοκινήτου λόγω της κρίσης και λόγω του ότι μέχρι το τέλος του έτους ακόμα περισσότερα ελαφρώς μεταχειρισμένα θα πουλιούνται εξευτελιστικά φτηνά (κατασχέσει από τράπεζες) λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων. Επίσης μπορεί να ανοίξει εντελώς η αγορά για μεταχειρισμένα από άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν βλέπω την Ελλάδα να κρατά πολύ ακόμα τον φόρο στα μεταχειρισμένα από ΕΕ.... Σαφώς δεν λέω ότι θα πρέπει να βασιζόμαστε στην ατυχία-δυστυχία του άλλου, αλλά δες τε το και αλλιώς: Η αγορά ενός καινούργιου σημαίνει εξαγωγή συναλλάγματος, ενώ ενός μεταχειρισμένου απλώς εσωτερική συναλλαγή στα σύνοράκια μας.. Και ας μην βιαστούν κάποιοι ανώμαλοι 'εξυπνοι'¨να πουν ευρώ δίνουμε εξώ αν είναι ευρωπαϊκό... απλώς αυτά που δίνουμε δεν ξανάρχονται..
Αν πάλι επιμένεις εδώ και τώρα και καινούργιο, νομίζω ότι επειδή η βενζίνη θα φύγει και άλλο στα ύψη, να δεις το 1000ακι είναι καλύτερο από το 1200. Ειδικά αν μιλάτε για τίποτα picanto, δεν έχει και τέλη!! (99 γρ). Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν αρχίσει να μην τρέχουν, λόγω οικονομίας στη βενζίνη... και πολλές φορές με βλέπω και εμένα να οδηγώ πολύ οικονομικά και συντηρητικά...σαν να συμμετέχω σε διαγωνισμό ...οικονομίας..Πάντως ξαναλέω, όποιος περιμένει θα βγει σίγουρα κερδισμένος φέτος αν αναβάλλει την αγορά.. το πολύ πολύ να φύγουμε από το ευρώ στο τέλος, και να γλιτώσει και τα ευρουδάκια του... καθώς μετά θα τίθεται βιοποριστικό θέμα και όχι αγορας τουτου...
-
αα.. και ξέχασα το σημαντικότερο αν τελικά καταλήξεις παζάρεψε το... Άυτή την εποχή όλοι υποκύπτουν.. .προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους πωλούν και με μειωμένο όφελος ή μηδενικό.. (σκέφτονται το ξεστοκάρισμα, το κέρδος από τα σέρβις, το στόχο, ή ότι δεν πούλησαν τίποτα αυτό το μήνα..) Γενικά πάρε 2-3 προσφορές εναλλακτικές όχι μόνο για το picanto αλλά και για άλλο, π.χ για το renault twingo, το C1, το Ι10 και πάνε με τις προσφορές στην αντιπροσωπία να τα βάλεις κάτω... έτσι θα αναγκαστούν να 'κατεβάσουν τα βρακάκια τους' xexe
-
Ο χρήστης lunadark έγραψε:
...και σκεψου ειμαι και ανεργη...απο την αλλη σκεφτομαι οτι το μεταχειρισμενο θα μου κοστισει περιπου 7 χιλιαρικα (οσο πιο νεο μοτελο γινεται) βαλε κατι μεταβιβασεις σηματα και ενα γενικο σερβις πιθανον λαστιχα κλπ...παει στα 8, αξιζει για 2 χιλιαρικα να μην παρω καινουριο?
δεν ξερω...εχω τυψεις...Χρειαζεσαι πραγματικα αμαξι;
-
...και σκεψου ειμαι και ανεργη...απο την αλλη σκεφτομαι οτι το μεταχειρισμενο θα μου κοστισει περιπου 7 χιλιαρικα (οσο πιο νεο μοτελο γινεται) βαλε κατι μεταβιβασεις σηματα και ενα γενικο σερβις πιθανον λαστιχα κλπ...παει στα 8, αξιζει για 2 χιλιαρικα να μην παρω καινουριο?
δεν ξερω...εχω τυψεις...Το καινουριο σαν εννοια δεν λεει πολλα απο μονο του,σκεψου οτι μπορεις με 10 χιλιαρικα να παρεις ενα καινουριο αυτοκινητο αλλα επι της ουσιας να ειναι χειροτερο απο ενα μεταχειρισμενο των 7-8 χιλιαδων σαν συνολο.Αν δεν εισαι απολυτα σιγουρη για τα οικονομικα σου μην το διακινδυνευεις παντως.
-
Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που κρατάει σαν μετάχειρο τιμή καλύτερα από όλα τα άλλα, είναι τα μικρά κουβαδάκια σαν το τρίδυμο της Τουότα, το Πικάντο, το Πάντα κ.α. όμοιά τους. Ο κόσμος ψάχνει για κάτι μικρό, οικονομικό και φθηνό, και θα συνεχίσει να ψάχνει για πολύ καιρό ακόμη, είναι πάγια η ανάγκη αυτή και δεν στομώνει ποτέ.
Επίσης για χρήση όπως αυτή περιγράφεται στο παρόν θρεντ, δεν αξίζει να πάει κανείς σε ένα μετάχειρο με 7-8 χιλιάρικα όταν υπάρχουν κελεπούρια καινούργια με 10, με φουλ εγγυήσεις, χαμηλά τέλη, καλύτερη ασφάλεια κ.α. παροχές. Είναι λάθος, παρόλο που σε μερικούς τομείς ένα μετάχειρο των 7-8 χιλιάδων ίσως να είναι καλύτερο, συνολικά είναι πιο πίσω σαν αξία αφού το άλλο είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. -
επειδη πριν απο λιγες εβδομαδες ειχα αμαξι και δεν ζω στο κεντρο της πολης (οχι αθηνα) ναι το χρειαζομαι...βεβαια βολευομαι προσωρινα μεχρι να παρω τα χρηματα της αποζημιωσης αλλα το αργοτερο προς καλοκαιρι θα ηθελα να εχω αυτοκινητο.
Τωρα αν ειναι να αλλαξει κατι μεχρι το τελος του χρονου θα μπορουσα με δυσκολια να το τρεναρω κι αλλο...αλλα θα αλλαξει κατι?χτες που πηγα στην κια ο τυπος δε συζηταγε τπτ ουτε καν δωρο συναγερμο...μου εδινε αισθητηρες παρκαρισματος αλλα τι να τους κανω?γενικα απ οτι ειδα δεν ειχε διαθεση ουτε να με ενημερωσει (πχ τον ρωτησα τις διαφορες της εκδοσης 1200 με 1000 βασικη εκδοση στον εξοπλισμο, χοντρικα δηλαδη τι παραπανω εχει κ μου ειπε να κοιταξω στο ιντερνετ!!!! )
λετε καποιος αλλος αντιπροσωπος να κοψει τπτ? -
τελικα οι μεγαλες εγγυησεις απο την αντιπροσωπεια συφερουν?η σε κρατανε δεσμιο?
εμενα παντως η πεζω μεχρι να ληξει η εγγυηση (το καλοκαιρι εληξε-2 χρονια) με εσκισε...λαδια 150 ευρω!!!!! -
Μπορείς να πήγαινες με τα δικά σου λάδια, φίλτρο και εργασια τα χρεώνουν καμιά 20αριά ευρώ.
-
που στην αντιπροσωπια με δικα μου λαδια?δεν το ηξερα η χαζη και πληρωνα κερατιατικα....περιμενα να ληξει η εγγυηση κ μετα το πηγα σε εναν δικο μου...40 ευρω μου πηρε η 50....ανακουφιση φουλ!
αυτο σκεφτομαι,λες και η κια να εχει πανακριβα σερβις? -
Ναι, σαφώς μπορείς να πηγαίνεις με τα δικά σου λάδια, αρκεί αυτά να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Για τις τιμές της ΚΙΑ δεν έχω άποψη.
-
αααα!!!!δεν το ηξερα!!!!ευχαριστωωω!!!
-
150 λαδια δεν σε εσκισαν, αλλα σε κοροϊδεψαν...
Στον πωλητη επρεπε να του πεις καταφατσα και με το ιδιο θρασος με το οποιο σου ελεγε να κοιταξεις στο ιντερνετ: Εγινε, θα τις μαθω τις λεπτομερειες/διαφορες σε αλλη αντιπροσωπεια.
-
καλα λες αλλα εδω στην Πατρα μονο 1 αντιπροσωπια υπαρχει, επρεπε να του απαντησω αλλα ημουν κομματια γιατι ημουν 12 ωρες στο δρομο...βλακεια μου!ασε που ηταν και βλακας...μου ειπε οτι το βασικο χρωμα ειναι μονο το λευκο αλλα σε αλλες 4 αντιπροσωπιες που ρωτησα μου ειπαν οτι και το γαλαζιο ειναι επισης βασικο.
οσον αφορα το σερβις διαμαρτηρηθηκα αλλα μου ειπε οτι η εργατοωρα κοστιζει 20-30 ευρω...οτι να ναι...τελικα μας δουλευουν εμας τις κοπελες αλλα καλα να παθουμε που δεν απανταμε!
-
Και τι παει να πει οτι ειναι 1 αντιπροσωπεια μονο; Ας του πεις: θα παρω προσφορες (εστω τηλεφωνικως) απο παντου κι αν καποιος μου δωσει μια επιπλεον εκπτωση ή καλα δωρα σιγα μην με ξαναδεις.
Επισης το να πας προσφορες απο ανταγωνιστικα μοντελα και να ζητησεις ακομα καλυτερη τιμη για χ,ψ λογους ('και τα αλλα ειναι κοντα στα λεφτα', 'γιατι να παρω ΚΙΑ κι οχι Toyota' και λοιπες σαλτσες) μπορει να δουλεψει.Εστω οτι η αλλαγη λαδιων θελει μια ωρα και απο τα 150 τα 30 ηταν αυτο. 120 ευρω για λαδια, με βια τα λαδια των μονοθεσιων της Formula 1 μπορει να κανουν (που λεει ο λογος)!
Σε τετοιες περιπτωσεις να εχεις εναν ανθρωπο που εχει μια εστω γενικη γνωση/αποψη περι αυτοκινησης μαζι σου. -
σωστα...αυτο θα κανω...
-
που στην αντιπροσωπια με δικα μου λαδια?δεν το ηξερα η χαζη και πληρωνα κερατιατικα....περιμενα να ληξει η εγγυηση κ μετα το πηγα σε εναν δικο μου...40 ευρω μου πηρε η 50....ανακουφιση φουλ!
αυτο σκεφτομαι,λες και η κια να εχει πανακριβα σερβις?ουτε τα μισα.....
-
...χτες που πηγα στην κια ο τυπος δε συζηταγε τπτ ουτε καν δωρο συναγερμο...μου εδινε αισθητηρες παρκαρισματος αλλα τι να τους κανω?Μεταξύ των δύο πάντως θεωρώ απείρως πιο χρήσιμους τους αισθητήρες. Αν βέβαια μπορείς να πάρεις και τα δύο ή κάτι πιο ακριβό ακόμα καλύτερα
KIA Forum