-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Το θεμα δεν ειναι ποσα Volt 'φτιαχνεις' όπως καποιος παραπανω ανεφερε οτι 'αντε να ειναι 10-20 volts', ειναι ΠΟΛΛΑ τα volt... απλα η ένταση δεν ειναι μεγάλη. Σίγουρα έχετε ακουμπήσει καποιον καμμια φορά και εχει γίνει 'τσακ'. Αν συμβει σε σκοτάδι, θα δειτε στο σημειο εκεινο να δημιουργειται σπινθηρας.
To θεμα ειναι οτι και απο την τριβή των ρούχων μας στα καθίσματα (και ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να ειναι μαλλινα ρούχα, φορέστε ενα fleece που ειναι καρασυνθετικό να δειτε) δημιουργέιται ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ. Το ίδιο και όταν το αυτοκινητο δουλεύει, (δημιουργούνται όλα αυτά που ανέφερε ο Αντώνης) και ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
Εδώ και πανω απο 100 χρόνια τα αυτοκινητα διαθέτουν ένα εξάρτημα που λέγεται σπινθηριστής... το οποίο δημιουργει σπινθήρα με ηλεκτρικα φορτία και αναφλέγει ένα μιγμα βενζίνης και αέρα... ανάγετε λοιπόν τις καταστάσεις που δημιουργειτε με αναμμενο κινητηρα και καταλάβετε οτι η συνταγή ειναι επιτυχημένη, τα έχουμε όλα, και αυτοκινητο φορτισμένο με ηλεκτρικα φορτία και μιγμα αερα βενζίνης γύρω σας.... και απλά την τύχη με το μέρος σας. Ευχομαι να συνεχίσετε να είστε τυχεροί για καλο δικό σας και των γύρω.
Εκπλήσσομαι πραγματικα, όχι για το άνοιγμα του thread, μια απορία ειχε κάποιος και το να ρωτάς ειναι παντα καλό... αλλά γιατι βρέθηκε κόσμος να πει 'εγω το σφήνω αναμμένο για το ΧΧΧ λόγο'.
Ψάξε να δεις ένα επεισόδιο των mythbusters όπου προσπαθουν να κάνουν το αυτό , δηλαδή αναφλεξη με σπινθήρα. Τελικά δεν τα κατάφεραν ή όταν το κατάφεραν έπρεπε να ειναι πολύ πολύ συγκεκριμένες οι συνθήκες...
Τότε πχ στα άρματα που φουλάρουν 250 γαλόνια, γιατί κρέμεται από την κάνουλα μεταλλικό μανταλάκι, που τοποθετείτε στο σόμα του άρματος πριν το άνοιγμα της τάπας?.
Το κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε είναι σοφία.
Α. -
Τα άρματα καίνε πετρέλαιο εδώ και 50 χρόνια... και δεν υπάρχει τέτοιο μανταλάκι πια. Για το τελευταίο που είπες όμως, συμφωνώ απολύτως.
-
Τα αρματα έχουν και βαρυ οπλισμο οπου η παραμικρη αστοχία σημαινει κανα στρέμα μαυρη και καμένη γή συν όποιο άλλο πάρει ο χαρος. Χώρια που και τα ηλεκτρολογικά , ειδικά τέτοιας ηλικίας και τεχνολογίας , δε φημιζονται για τις ΜΗ διαροές σε ρευμα και καυσιμο...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Το θεμα δεν ειναι ποσα Volt 'φτιαχνεις' όπως καποιος παραπανω ανεφερε οτι 'αντε να ειναι 10-20 volts', ειναι ΠΟΛΛΑ τα volt... απλα η ένταση δεν ειναι μεγάλη. Σίγουρα έχετε ακουμπήσει καποιον καμμια φορά και εχει γίνει 'τσακ'. Αν συμβει σε σκοτάδι, θα δειτε στο σημειο εκεινο να δημιουργειται σπινθηρας.
To θεμα ειναι οτι και απο την τριβή των ρούχων μας στα καθίσματα (και ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να ειναι μαλλινα ρούχα, φορέστε ενα fleece που ειναι καρασυνθετικό να δειτε) δημιουργέιται ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ. Το ίδιο και όταν το αυτοκινητο δουλεύει, (δημιουργούνται όλα αυτά που ανέφερε ο Αντώνης) και ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
Εδώ και πανω απο 100 χρόνια τα αυτοκινητα διαθέτουν ένα εξάρτημα που λέγεται σπινθηριστής... το οποίο δημιουργει σπινθήρα με ηλεκτρικα φορτία και αναφλέγει ένα μιγμα βενζίνης και αέρα... ανάγετε λοιπόν τις καταστάσεις που δημιουργειτε με αναμμενο κινητηρα και καταλάβετε οτι η συνταγή ειναι επιτυχημένη, τα έχουμε όλα, και αυτοκινητο φορτισμένο με ηλεκτρικα φορτία και μιγμα αερα βενζίνης γύρω σας.... και απλά την τύχη με το μέρος σας. Ευχομαι να συνεχίσετε να είστε τυχεροί για καλο δικό σας και των γύρω.
Εκπλήσσομαι πραγματικα, όχι για το άνοιγμα του thread, μια απορία ειχε κάποιος και το να ρωτάς ειναι παντα καλό... αλλά γιατι βρέθηκε κόσμος να πει 'εγω το σφήνω αναμμένο για το ΧΧΧ λόγο'.
Ψάξε να δεις ένα επεισόδιο των mythbusters όπου προσπαθουν να κάνουν το αυτό , δηλαδή αναφλεξη με σπινθήρα. Τελικά δεν τα κατάφεραν ή όταν το κατάφεραν έπρεπε να ειναι πολύ πολύ συγκεκριμένες οι συνθήκες...
Ρε δίκιο έχεις και οι Mythbusters εχουν τρομερη πλακα τους γουσταρει ο εσωτερικος μου nerd παρα πολυ. Πλήρωνα για να κανω αυτα που κάνουν. Το θεμα ειναι οτι και για αυτους, η ασφάλεια ειναι πρώτη...
Το κλασικοτερο παράδειγμα ειναι το εξης: Το ρελε στον πίνακα έχει πχ μια κατασκευαστικη ανοχή λάθους, της τάξης του 1/1.000.000... Βάζω στοίχημα όμως πως κατεβάζεις το γενικό πρίν αλλάξεις πρίζες, παρ΄ ότι οι πιθανότητες είναι μικρές...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τα αρματα έχουν και βαρυ οπλισμο οπου η παραμικρη αστοχία σημαινει κανα στρέμα μαυρη και καμένη γή άμεσακαυσιμο συν όποιοα άλλο πάρει ο χαρος. Χώρια που και τα ηλεκτρολογικά , ειδικά τέτοιας ηλικίας και τεχνολογίας , δε φημιζονται για τις ΜΗ διαροές σε ρευμα και καυσιμο...Ανάθεμά με αν κατάλαβα κάτι. Cabalian μιλάς;
-
οχι , μαλλον δυσλεξία εκτος και αν φταιει οτι έγραφα στο σκοτάδι . Θενξ , το διορθωσα πιο πανω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα άρματα καίνε πετρέλαιο εδώ και 50 χρόνια... και δεν υπάρχει τέτοιο μανταλάκι πια. Για το τελευταίο που είπες όμως, συμφωνώ απολύτως.
Σήμερα σίγουρα!. Μα το 73, είχαν αρχίσει να τοποθετούν (είχα απολυθεί……)diesel. Ήμουν τεχνίτης κινητήρων Μ, τεχνικός υπασπιστής στο Πολύκαστρο….. τότε που είχα μαλλιά και σίγουρα μαύρα!!!!....
Α. -
Τότε πρόλαβες τα Μ47 και Μ48 Patton με τον διτούρμπινο αερόψυκτο δωδεκακύλινδρο V της Cotinental των 810 ίππων, ο οποίος αντικαταστάθηκε από κινητήρα ίδιας αρχιτεκτονικής πετρελαίου ισχύος 750 ίππων. Τα δε ΑΜΧ30 (σαν αυτό που έριξε την Πύλη το 1973) είχαν εξ' αρχής τον δωδεκακύλινδρο ντίζελ της Hispano-Suiza.
Πολύκαστρο ε; Ποιά ΕΜΑ;
-
Τότε πρόλαβες τα Μ47 και Μ48 Patton με τον διτούρμπινο αερόψυκτο δωδεκακύλινδρο V της Cotinental των 810 ίππων, ο οποίος αντικαταστάθηκε από κινητήρα ίδιας αρχιτεκτονικής πετρελαίου ισχύος 750 ίππων. Τα δε ΑΜΧ30 (σαν αυτό που έριξε την Πύλη το 1973) είχαν εξ' αρχής τον δωδεκακύλινδρο ντίζελ της Hispano-Suiza.Πολύκαστρο ε; Ποιά ΕΜΑ;
**********************88
6η ΕΜΑ καλέ μου φιλέ.
Μ 47 – Μ48 τρέλα εθνικισμού. Με τα νύχια τα συντηρούσαμε. Τότε το φρόνιμα ήταν εθνικό και ελληνικό.
Quick train, και έφευγαν 60 και γύριζαν 60, και το Μ62 κατέβαζε και ανέβαζε μηχανές στο βουνό, με 30ο κλίση μέσα στην λάσπη, και δέκα + μέρες με της ίδιες κάλτσες, χωρίς να βγάλουμε αρβύλες!. Και οι αμερικανοί να τρελαίνονται, και τιμητική στον τεχνικό υπασπιστή 72 ώρες!!!!.... τρέλα εθνικοφροσύνης . που να φανταστεί ο ΓΑΠ ποια πατρίδα γ@μισε......
Και στην φωτώ του άρματος στο πολυτεχνείο φαίνετε στο βάθος το χρυσό δικό μου simka, όταν κατέβηκα και διέταξα τον αρχιλοχεία οδηγό, να μην ακούει τον αρχηγό πληρώματος Στάθακη, διότι η ιστορία θα τον δικαιώσει ,μα δεν με άκουσε.
Πόσο ρε πούστι μου εθνικισμός, χάθηκε στο βόρβορο της ιστορίας….
Και σήμερα οι αμερικανοί μετανάστες, που μας έδωσαν φραντσαις στο ΔΝΤ, ποσό πατριώτες κοκορεύονται?. Μα είμαστε πλέων κότες……
Α. -
Τι είναι ο τεχνικός υπασπιστής;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τι είναι ο τεχνικός υπασπιστής;Ο επικεφαλής του Ουλαμού Συντηρήσεως Σταμάτη. Ο Ουλαμός, όπως είναι ευρέως γνωστός αν και η Επχία έχει συνολικά άλλους 12 Ουλαμούς (9 ΟΥΜΑ και 3 Δκσεως) συν την Ίλη Δκσεως, υπάγεται οργανικά στην Ίλη Δκσεως αν και διοικητικά αναφέρεται συνήθως στον Υπδκτη της ΕΜΑ.
-
Τι είναι ο τεχνικός υπασπιστής;
Ο επικεφαλής του Ουλαμού Συντηρήσεως Σταμάτη. Ο Ουλαμός, όπως είναι ευρέως γνωστός αν και η Επχία έχει συνολικά άλλους 12 Ουλαμούς (9 ΟΥΜΑ και 3 Δκσεως) συν την Ίλη Δκσεως, υπάγεται οργανικά στην Ίλη Δκσεως αν και διοικητικά αναφέρεται συνήθως στον Υπδκτη της ΕΜΑ.
Καλά, σίγουρα πρέπει να ρωτήσω τι έχεις στους ώμους σου, ασημένια η χρυσά?. Εγώ μπήκα με κορδόνι….. μα και με αλλά πολλά ‘παπιε’…..
Ο υπό ήταν ένα όνειρο. Ο Δ (ο βάτραχος) άστα…
Δουλέψαμε σκληρά 3 μήνες με τους 25 εκπαιδευόμενους μου στο γουδί, αστέρια, που πήρα μαζί μου, και καταφέραμε να πάρουμε 100 στα 100 σε quick train από τους αμερικανούς!. Προήχθη ο βάτραχος, και μας απάλλαξε της παρουσίας του. Και το ‘όνειρο’ πίρε και τρίτο χρυσό άρα Δ!!!!.... εκεί γνώρισα το συρματάκι με τα κροκοδειλάκια στο φουλάρισα…. 47 άρια και ελάχιστα 48 άρια, όλα βενζίνα. Με 2 Sherman και 4 Μ 62 και 10 Μ38Α2. Και από κλιμάκια?, τα είχαμε φτασμένα εντελώς…. Εάν έπαιρνα την Φ που έπρεπε, μετά από 43 χρόνια… θα ήμουν ακόμα εκεί 6Η ΕΜΑ…. Μα φρόνιμα?, στον ουρανό!… εμείς θα τα κάνουμε όλα… «για την Ελλάδα ρε γαμώτο…» τώρα…. Doping
Όταν δοκίμαζα, πάντα εγώ, στην ευθεία της παραλίας στον Αξιό, μέχρι τα σύνορα, και τους πετούσα τσιγάρα, αυτοί μου πετούσαν τρόφιμα που τα είχαν εν αφθονία…. Τότε ήταν Γιουγκοσλαβία, όχι οι τσόγλανοι της ‘Fyrom’……
Δουλέψαμε πολύ 24 μήνες + 8 (στο σπίτι μου!!!) μέρες Φ…. για να βαστήξω επίσημα… την σημαία 28η…. μουστάκια και γυαλιά Ray Ban, και φρόνιμα γ@μηστα!!!..... Και να σου αλλάζει πάνες ο πυροβολητής….
Σήμερα σου λέει ο άλλος, δεν σβήνω μηχανή όταν φουλάρω!!!.... τον περιμένει ο εχθρός απέναντι και βιάζετε….
Δεν κλίνω το κινητό μου!!!.... θα πάρω τηλέφωνο την γκόμενα να με περιμένει ‘υπ ατμών’….. η οι εισπρακτικές των τραπεζών!…
Τι απαντάς όταν διαπιστώνεις «κάρα κενή, το κε με έψιλον»?. Και για φρόνιμα και νομιμοφροσύνη δεν συζητάμε…..
A. -
Καλή σου μέρα κυρ Αντώνη μου!
Ασημένια είχα στους ώμους μου όταν αποστρατεύτηκα. Οι συμμαθητές μου τώρα παίρνουν χρυσή φλόγα κι αστέρι! Λάθος έκαμα αλλά δεν πειράζει, έκαστος εφ' ώ ετάχθει!
-
Καλή σου μέρα κυρ Αντώνη μου!Ασημένια είχα στους ώμους μου όταν αποστρατεύτηκα. Οι συμμαθητές μου τώρα παίρνουν χρυσή φλόγα κι αστέρι! Λάθος έκαμα αλλά δεν πειράζει, έκαστος εφ' ώ ετάχθει!
….κανένα λάθος δεν έκανες!!!.... είσαι ο εαυτός σου, δεν βίασες το μυαλό σου, το αφίσες ελεύθερο!. Η ελευθερία μπορεί να αποτιμάτε, μα η αποτίμηση δεν φτάνει πότε την αξία της!. Ο ορίζοντας δεν βλέπετε μέσα από κιάλια που δεν σου ανήκουν….
Ο εχθρός είναι και πλάι σου, δεν εντοπίζετε μόνον από δίοπτρα, που εστιάζει στο σημείο!.
Μα και εγώ έκανα μια από τα ιδία…..
Σίγουρα κάνω αυτό που μου αρέσει και με εκπροσωπεί!. Είμαι ο εαυτός μου…. Δεν είμαι δήθεν. Πάω όπου εγώ θέλω….. φοράω τα ρούχα που εγώ θέλω…. Διώχνω τον πελάτη που εγώ δεν θέλω….
Συμβουλεύω φιλέ μου καλέ, νομίζοντας πάντοτε, ότι έτσι διευρύνω τους ορίζοντες των συνανθρώπων μου, σε εθνικό πλαίσιο…. Οπωσδήποτε δέχομαι κατόπιν ωρίμου σκέψεις, της παρατηρήσεις για πιθανά λάθη μου!.
Πιστεύω, ότι ένα είδα, ότι δεν είδα τίποτα ακόμη.
Φιλικά
Α.
Απορία: γέμισμα ρεζερβουάρ με αναμμένο τον κινητήρα