-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έχοντας δουλέψει ταξί σε όλη την Αθήνα και όλες τις ώρες, υπογράφω υπεύθυνη δήλωση οτι στη Δαβάκη στις 6 δε θα ενοχλούσε αν έκανε τότε την εκφόρτωση.&-
Η Δαβακη και κατα την διαρκεια της ημερας εχει ωρες που μπορεις να παρκαρεις τον Τιτανικο και να μην ενοχλησεις ψυχη.
Ελα ομως που ο κοσμος ειναι για το π....ο καβαλα και για να κανει την δουλεια του γαμαει ολο το συμπαν.Η δουλεια μου ειναι να παρω μελανια απο το πλαισιο.
διπλοπαρκαρω στη Δαβακι
Η δουλεια μου ειναι να παρω εφιμεριδα και να πιασω κουβεντα με τον περιπτερα.
διπλοπαρκαρω στη Δαβακι
Η δουλεια μου ειναι ζμπροξω το γκομενακι, οσο λειπει ο αντρας της
διπλοπαρκαρω στη Δαβακι
Η δουλεια μου ειναι να παραδωσω κατι εμπορευματα και βαριεμαι να παω απογευμα ή πολυ πρωι
διπλοπαρκαρω στη Δαβακι -
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Φορτοεκφόρτωση νύχτα-ξημερώματα: έχω πετύχει στην παλιά μου γειτονιά ξημερώματα 05:00 της 2ης Ιανουαρίου (εργάσιμη για super market) φορτηγό της 'Δέλτα' να ξεφορτώνει γάλατα στον 'Σκλαβενίτη'. Είχε κλείσει το δρόμο και ήθελα να πάω σπίτι μου αλλά δεν τσαντίστηκα διότι θεώρησα ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση. Φυσικά έξτρα κόστος και για το φορτηγό και για το κατάστημα (νομιμότατο! υπάρχει το ωράριο, υπάρχουν και οι υπερωρίες), το οποίο είναι αναμενόμενο και θεμιτό, προκειμένου να μην είμαστε κάφροι (= να μην προηγείται η δική μου βολή/ελευθερία από τη βολή/ελευθερία του συνανθρώπου μου)
Αυτο ακριβώς. Στην εταιρεία που δούλευα στις 7 το πρωί είχαν ήδη γυρίσει τα φορτηγά απο τα δρομολόγια.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έχοντας δουλέψει ταξί σε όλη την Αθήνα και όλες τις ώρες, υπογράφω υπεύθυνη δήλωση οτι στη Δαβάκη στις 6 δε θα ενοχλούσε αν έκανε τότε την εκφόρτωση.&-
Ο συγκεκριμένος χρήστης έκατσε πίσω από το φορτηγό και κόρναρε ενώ θα μπορούσε, έστω και με λίγο ζόρι να φύγει. Τι θα άλλαζε στις 6.00;
Ευχαριστώ.
Οτι δε θα είχε κίνηση από απέναντι μήπως? Οτι δε θα είχε διπλοπαρκαρισμένα απέναντι μήπως?
Στη φωτογραφία πάντως δεν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα στο αντίθετο. Όλοι περνάνε δίπλα από το φορτηγό και μόνο ένας δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι, έβρισε τον οδηγό και κάλεσε την ΕΛΑΣ για να τον γράψει. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω αυτό, εκτός και αν οδηγούσε και ο ίδιος φορτηγό.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Οτι δε θα είχε κίνηση από απέναντι μήπως? Οτι δε θα είχε διπλοπαρκαρισμένα απέναντι μήπως?
Κλασσικα.
Οποιος εχει περασει εστω και μια φορα απο την Καλλιθεα ξερει τι παιζει και οταν βλεπει ζωο να χει διπλοπαρκαρει και να χει κλεισει το ενα ρευμα, βοηθαει την κατασταση.
Εγω δεν περιμενα να φυγει ομως, αλλα τον προετρεψα να φυγει, γιατι θα κατελειγε με λεωφορειο. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ο συγκεκριμένος χρήστης έκατσε πίσω από το φορτηγό και κόρναρε ενώ θα μπορούσε, έστω και με λίγο ζόρι να φύγει. Τι θα άλλαζε στις 6.00;
Ευχαριστώ.
Στη φωτογραφία πάντως δεν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα στο αντίθετο. Όλοι περνάνε δίπλα από το φορτηγό και μόνο ένας δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι, έβρισε τον οδηγό και κάλεσε την ΕΛΑΣ για να τον γράψει. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω αυτό, εκτός και αν οδηγούσε και ο ίδιος φορτηγό.
Ευχαριστώ.
Απέναντι και λίγα μέτρα πριν είναι το ΙΚΑ και πιστευεις οτι δε θα είχε διπλοπαρκαρισμένα, έστω και 2-3 μήκη αυτοκινήτου πιο πίσω? Απόδειξη οτι δεν περνάς τις 'καλές' ώρες από το σημείο.
Καλά έκανε στην τελική. Κάποιος πρέπει να το κάνει, αντι να κάνει απλά ΜΠΕΕΕΕ!!! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Απέναντι και λίγα μέτρα πριν είναι το ΙΚΑ και πιστευεις οτι δε θα είχε διπλοπαρκαρισμένα, έστω και 2-3 μήκη αυτοκινήτου πιο πίσω? Απόδειξη οτι δεν περνάς τις 'καλές' ώρες από το σημείο.
Καλά έκανε στην τελική. Κάποιος πρέπει να το κάνει, αντι να κάνει απλά ΜΠΕΕΕΕ!!!Η φωτογραφία δε δείχνει τίποτε τέτοιο, οπότε υποθέτεις ότι υπήρχαν διπλοπαρκαρσιμένα πιο κάτω. Πάντως, οι άλλοι μια χαρά πέρασαν.
Εσύ, ως ταξιτζής, σταματούσες πάντα σε χώρο στάθμευσης ή έκανες και εσύ τις κουτσουκέλες σου και διπλοπάρκαρες, έπαιρνες καμιά διπλή κούρσα κτλ;
Ευχαριστώ.
-
Όσο μπορούσα τα απέφευγα και τα δυο, ιδιαίτερα το να ενοχλώ. Μαλάκας όμως δεν ήμουν, αν μου καθόταν η 2η κούρσα (χωρίς να την κυνηγήσω), να την αρνηθώ.
Αυτό όμως τι σχέση έχει με το οτι το φορτηγό ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ?
-
Οτι δε θα είχε κίνηση από απέναντι μήπως? Οτι δε θα είχε διπλοπαρκαρισμένα απέναντι μήπως?Στη φωτογραφία πάντως δεν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα στο αντίθετο. Όλοι περνάνε δίπλα από το φορτηγό και μόνο ένας δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι, έβρισε τον οδηγό και κάλεσε την ΕΛΑΣ για να τον γράψει. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω αυτό, εκτός και αν οδηγούσε και ο ίδιος φορτηγό.
Ευχαριστώ.
Τι πάει να πει ότι μόνο ένας δεν μπορεί να το κάνει? Γιατί το βλέπεις ως κακό αυτό και όχι ως καλό? πχ, 'ΜΟΝΟ ένας σταμάτησε και τηλεφώνησε το 100 για την διευθέτηση του ζητήματος' . Επειδή έχουμε μάθει να μην αντιδρούμε όταν μας εχμ-γκουχου-γκουχου δεν σημαίνει ότι πράττουμε το σωστό .
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όσο μπορούσα τα απέφευγα και τα δυο, ιδιαίτερα το να ενοχλώ. Μαλάκας όμως δεν ήμουν, αν μου καθόταν η 2η κούρσα (χωρίς να την κυνηγήσω), να την αρνηθώ.Αυτό όμως τι σχέση έχει με το οτι το φορτηγό ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ?
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...
Ευχαριστώ.
-
Βρε αδερφέ, μη με βάζεις στο τριπάκι να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις νυχτιάτικα, που εξισώνεις τώρα τη μία διπλή κούρσα που έπαιρνα σε όλη τη βάρδιά μου με τον φορτηγατζή που έκλεισε τελείως ένα δρόμο, με ό,τι εν δυνάμει δραματικά αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει η πράξη του (πχ σοβαρή καθυστέρηση νοσοκομειακού ή πυροσβεστικού οχήματος).
Ήμαρτον που λέει και ο συμπαθής φαφούτης. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τι πάει να πει ότι μόνο ένας δεν μπορεί να το κάνει? Γιατί το βλέπεις ως κακό αυτό και όχι ως καλό? πχ, 'ΜΟΝΟ ένας σταμάτησε και τηλεφώνησε το 100 για την διευθέτηση του ζητήματος' . Επειδή έχουμε μάθει να μην αντιδρούμε όταν μας εχμ-γκουχου-γκουχου δεν σημαίνει ότι πράττουμε το σωστό .Το θέτω το ζήτημα σε δύο επίπεδα και ελπίζω να με καταλάβεις:
-
Υποχρεωτικά, ό,τι και να κάνει ο οδηγός του φορτηγού, θα ενοχλήσει, είτε νωρίς, είτε αργά, είτε ώρα αιχμής, είτε ώρα με άδειο δρόμο. Το ζήτημα είναι πότε θα ενοχλήσει λιγότερο. Δε διαφωνώ ότι έχει κάνει λάθος και, όπως έγραψα, μόνο αν πηγαίνεις βόλτα δε θα ενοχληθείς. Αυτό το κομμάτι έχει τελειώσει για εμένα.
-
Οι αντιδράσεις του Wagner669 είναι το άλλο μέρος της υποθέσεως. 99% των οδηγών θα έφευγαν χωρίς να ασχοληθούν. Θα βάλω τον εαυτό μου στο 99% που θα περνούσε και θα έλεγε 'κοίτα τον ... τι έκανε' κτλ κτλ που όλοι λέμε. Ο Wagner669 όμως, έκανε 2-3 ακόμα πράγματα που με βρίσκουν κάθετα αντίθετο: (α) έβρισε τον οδηγό (διάβασε τι του είπε και θα καταλάβεις) κάνοντας πολύ μεγαλύτερη παρανομία από τον οδηγό του φορτηγού, (β) κάλεσε την ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας όμως κάποιο ψέμα που δεν το εγκρίνω καθόλου, κάνοντα και 2η παρανομία, (γ) έκατσε πίσω από το φορτηγό και δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία καθώς τα υπόλοιπα οχήματα είχαν να παρακάμψουν φορτηγό + ΙΧ.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί μέμφομαι τον Wagner669. Αν έχεις δίκιο, δε χρειάζονται τα ψέματα, δε χρειάζονται οι ύβρεις, δε χρειάζεται η ενόχληση. Κάνεις τη δουλειά σου, αν θες παίρνεις και την ΕΛΑΣ και τέλος. Δεν πας να βριστείς, να τσακωθείς, να γίνεις υπάνθρωπος. Προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο και μπλεκόμαστε σε τέτοιες φασαρίες; κρίμα δεν είναι;
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βρε αδερφέ, μη με βάζεις στο τριπάκι να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις νυχτιάτικα, που εξισώνεις τώρα τη μία διπλή κούρσα που έπαιρνα σε όλη τη βάρδιά μου με τον φορτηγατζή που έκλεισε τελείως ένα δρόμο, με ό,τι εν δυνάμει δραματικά αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει η πράξη του (πχ σοβαρή καθυστέρηση νοσοκομειακού ή πυροσβεστικού οχήματος).
Ήμαρτον που λέει και ο συμπαθής φαφούτης.Αν είσαι παράνομος, είσαι παράνομος, τελείωσε. Μην εξισώνουμε τότε τη διπλή κούρσα που είναι παράνομα έσοδα με τη δικιά μου οδήγηση με 100 Kg κρασί ή κάτι άλλο. Από ηθική πλευρά το βλέπω το ζήτημα και αυτό που υποστηρίζω είναι πολύ απλό: κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να διορθώσουμε την κατάσταση. Εσύ θα πάρεις λιγότερες διπλές κούρσες (δεν έπαιρνες μόνο μία τη βάρδια, ας είμαστε ειλικρινείς), ο άλλος θα παρκάρει λιγότερο άσχημα, ο τρίτος θα αποφύγει να τον βρίσει, αλλά θα του το πει με καλό τρόπο, ο τέταρτος δε θα φτιάξει διαμερίσματα χωρίς θέσεις στάθμευσης και γενικά, ΟΛΟΙ θα πάμε ένα βήμα μπροστά.
Ευχαριστώ.
-
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί μέμφομαι τον Wagner669. Αν έχεις δίκιο, δε χρειάζονται τα ψέματα, δε χρειάζονται οι ύβρεις, δε χρειάζεται η ενόχληση. Κάνεις τη δουλειά σου, αν θες παίρνεις και την ΕΛΑΣ και τέλος. Δεν πας να βριστείς, να τσακωθείς, να γίνεις υπάνθρωπος. Προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο και μπλεκόμαστε σε τέτοιες φασαρίες; κρίμα δεν είναι;
Κρίμα είναι και να μας πηδάνε θρασείς τύποι, στηριγμένοι στην ανοχή (ή τον ωχαδερφισμό) του κόσμου και να μη βγαίνει ένας να τους πει 'αντε γαμήσου και εσύ και ο γρύλος σου', μπροστά σε όλους μάλιστα, για να το πουν και οι υπολοιποι στη συνέχεια. Πίστεψέ με, το λιγότερο και το πιο ήπιο που μπορούσε να κάνει έκανε ο Άλεξ, αν είχα φράγκα και χρόνο κάτι τέτοιους θα τους τάραζα στις μηνύσεις. Εκεί να σε δω αν 'θα έκαναν τη δουλειά τους', όταν θα είχαν κάθε λίγο και λιγάκι να τρέχουν στα δικαστήρια. Ε μα πια, 'δώσε θάρρος στον χωριάτη' έχει καταντήσει η ιστορία, που θα φοβόμαστε να σιχτηρίσουμε τον κάθε τσιφλικά νεοέλληνα, μήπως μας πουν και απολίτιστους.
Ήμαρτον που λέει και ο συμπαθής φαφούτης.Αν είσαι παράνομος, είσαι παράνομος, τελείωσε. Μην εξισώνουμε τότε τη διπλή κούρσα που είναι παράνομα έσοδα με τη δικιά μου οδήγηση με 100 Kg κρασί ή κάτι άλλο. Από ηθική πλευρά το βλέπω το ζήτημα και αυτό που υποστηρίζω είναι πολύ απλό: κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να διορθώσουμε την κατάσταση. Εσύ θα πάρεις λιγότερες διπλές κούρσες (δεν έπαιρνες μόνο μία τη βάρδια, ας είμαστε ειλικρινείς), ο άλλος θα παρκάρει λιγότερο άσχημα, ο τρίτος θα αποφύγει να τον βρίσει, αλλά θα του το πει με καλό τρόπο, ο τέταρτος δε θα φτιάξει διαμερίσματα χωρίς θέσεις στάθμευσης και γενικά, ΟΛΟΙ θα πάμε ένα βήμα μπροστά.
Ευχαριστώ.
Εγώ είμαι ειλικρινής οτι έκανα μια διπλή (και αν) στην κάθε βάρδια. Εσύ είσαι ειλικρινής οτι τη βγάζεις μόνο με οινόπνευμα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ είμαι ειλικρινής οτι έκανα μια διπλή (και αν) στην κάθε βάρδια. Εσύ είσαι ειλικρινής οτι τη βγάζεις μόνο με οινόπνευμα?
Αυτο τον ρωτησα κ εγω, αλλα δεν μου απαντησε....
πρεπει να ναι καλο! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κρίμα είναι και να μας πηδάνε θρασείς τύποι, στηριγμένοι στην ανοχή (ή τον ωχαδερφισμό) του κόσμου και να μη βγαίνει ένας να τους πει 'αντε γαμήσου και εσύ και ο γρύλος σου', μπροστά σε όλους μάλιστα, για να το πουν και οι υπολοιποι στη συνέχεια. Πίστεψέ με, το λιγότερο και το πιο ήπιο που μπορούσε να κάνει έκανε ο Άλεξ, αν είχα φράγκα και χρόνο κάτι τέτοιους θα τους τάραζα στις μηνύσεις. Εκεί να σε δω αν 'θα έκαναν τη δουλειά τους', όταν θα είχαν κάθε λίγο και λιγάκι να τρέχουν στα δικαστήρια. Ε μα πια, 'δώσε θάρρος στον χωριάτη' έχει καταντήσει η ιστορία, που θα φοβόμαστε να σιχτηρίσουμε τον κάθε τσιφλικά νεοέλληνα, μήπως μας πουν και απολίτιστους.Αν τον βρίσεις σε τι θα διαφέρεις από αυτόν; ίσα ίσα με ήρεμο τρόπο θα του πεις ότι έκανε λάθος. Δε σου λέω να μιλήσεις σαν παπάς που κάνει κήρυγμα, αλλά όχι και να βρίζεις τον άλλο για ένα διπλοπαρκάρισμα. Έλεος δηλαδή. Σε πιο σοβαρά θέματα τι θα κάνουμε; Θα σκοτωθούμε μεταξύ μας; Αυτά μας έχουν φάει τόσα χρόνια.
Τι εννοείς; Γίνε λίγο πιο σαφής για να είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι ρωτάς.
Ευχαριστώ.
-
Αν τον βρίσεις σε τι θα διαφέρεις από αυτόν; ίσα ίσα με ήρεμο τρόπο θα του πεις ότι έκανε λάθος. Δε σου λέω να μιλήσεις σαν παπάς που κάνει κήρυγμα, αλλά όχι και να βρίζεις τον άλλο για ένα διπλοπαρκάρισμα. Έλεος δηλαδή. Σε πιο σοβαρά θέματα τι θα κάνουμε; Θα σκοτωθούμε μεταξύ μας; Αυτά μας έχουν φάει τόσα χρόνια.Ευχαριστώ.
Ενώ αν του πεις το λάθος του (λες και δεν το ξέρει...) θα γίνει κάτι. Μπορώ να σου πω τι έχει γίνει σε ανάλογη περίπτωση. Του το επεσήμανα καθώς είχε κλείσει το στενό για φορτοεκφόρτωση και με έστειλε από το πιο πάνω στενό. Του αναφέρω ότι έχει κλείσει τον δρόμο, μου λέει 'να, μεταφορά επίπλων κάνουμε' του απαντάω ευγενικότατα ότι είναι παράνομο που έκλεισε τον δρόμο και η αντίδρασή του? Να υψώσει φωνή κλπ. Τον συνέτισα? Μπα... Θα το ξανακάνει? ΣΙΓΟΥΡΑ.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ενώ αν του πεις το λάθος του (λες και δεν το ξέρει...) θα γίνει κάτι. Μπορώ να σου πω τι έχει γίνει σε ανάλογη περίπτωση. Του το επεσήμανα καθώς είχε κλείσει το στενό για φορτοεκφόρτωση και με έστειλε από το πιο πάνω στενό. Του αναφέρω ότι έχει κλείσει τον δρόμο, μου λέει 'να, μεταφορά επίπλων κάνουμε' του απαντάω ευγενικότατα ότι είναι παράνομο που έκλεισε τον δρόμο και η αντίδρασή του? Να υψώσει φωνή κλπ. Τον συνέτισα? Μπα... Θα το ξανακάνει? ΣΙΓΟΥΡΑ.Δε διαφωνώ ότι θα σε γράψει. Κι εμένα μου έχει συμβεί. Το γεγονός αυτό όμως δεν είναι λόγος για να κάνουμε επιθέσεις. Με την επίθεση πάλι δεν καταφέρνουμε τίποτε καθώς, αντί να κάνουμε τον παράνομο να νιώσει άσχημα, τον βάζουμε σε εσωτερική θέση άμυνας που αναστέλει όλες τις τύψεις και ενοχές (αίσθημα αυτοσυντήρησης). Δε θα του πεις: ''σας παρακαλώ κύριε...' κτλ. Θα του πεις με καθαρή φωνή: 'με έκλεισες και δεν είχες βάλει και έναν κώνο ότι κλείνεις το στενό'. Αν το ακούσει 100 φορές αυτό, μετά, θα βάζει τον κώνο και γενικά, θα προσπαθεί να είναι πιο σωστός. Μην περιμένετε με την 1η φορά που θα πείτε κάτι να αλλάξει ο κόσμος όλος. Καλό θα ήταν, αλλά δε γίνεται.
Ευχαριστώ.
-
Οταν σου επιτιθεται ο παρανομος και (σημαντικοτερα) ο πηζων τους τριγυρω του 'για να κανει την δουλεια του', σε νομιμοποιει κ δικαιολογει να του απαντησεις με επιθεση.
Ποτε δεν θα καταλαβω το γιατι πρεπει στους τσαμπουκαλεμενους να μιλαμε ευγενικα, ή ακομα χειροτερα να κανουμε πισω επιβραβευοντας κ ενισχυοντας την συμπεριφορα τους.
-
Emena pantws diabazontas ola ayta moy exei dhmioyrgh8ei mia aporeia gia ton Wagner...
Bre triphdiole me poio noymero ta trimareis, poy ekeino to 8ryliko kalokairi mas eixes gemisei mpoykles ka8e fora poy phgaines na kaneis xwro gia tis kainoyries mpyres poy skagane? -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
@συνφορουμίτες: Πόσα post του pipinos1976 πρέπει να διαβάσετε για να καταλάβετε ότι δεν έχει νόημα να του απαντάτε;Τα παραπάνω τα έγραψα στις 04/05. Επιτέλους, κάποιοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν τί γίνεται. Αυτοί οι 5-6 που έχουν ανοίξει κουβέντα μαζί του και συνεχίζουν εδώ και 1456 σελίδες είναι συνένοχοι στον εξευτελισμό του forum.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]