-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αφού αναγνωρίζετε οτι κάνετε μαλακία που καπνίζετε γιατι δεν κάνετε προσπάθεια να το κόψετε ? Πολυ φιλοσοφια καλο θα ηταν να μην το αρχιζαμε αλλα τωρα που εχουμε ποτισει απο την νικοτινη και καπνιζουμε τοσα χρονια ειναι δυσκολο κ.λ.π .
ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΝΤΕ ! εστω καντε προσπάθεια , ειναι κριμα
εσυ Κωνσταντινε γιατι δεν πας μαζι με την γυναικα σου στο κεντρο ? αν ερχετε σπιτι και σε βλεπει να καπνιζεις δεν θα το κοψει , γιατι δεν κανετε αποπειρα να πηγαίνετε μαζι , να υποστηρίζει ο ενας τον αλλον ?Είμαστε εξαρτημένοι , νομίζω οτι κατα βάθος ολοι οι καπνιστές το παραδέχονται.
Ισως να χρειαζόμαστε κάποιο ερέθισμα (αυτό μπορεί να είναι κανένα καρδιακό επεισόδιο βέβαια ) αλλά δυστυχώς από την άλλη έχουμε πολλά παραδείγματα φαινομενικά υγειών ατόμων και μάλιστα μη καπνιστών που απεδήμησαν αιφνιδίως.
Δεν μπορώ να επισκεφθώ το κέντρο μαζί με τη συζυγο καθοτι εκείνη την ωρα εργάζομαι , ουσιαστικά όμως δεν θέλω.Κάνω βέβαια μια προσπάθεια να το περιορίσω
Φυσικά σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των άλλων να μην τρώνε τον καπνό του τσιγάρου μου στα μούτρα τους.
Πολύ φυσικά πάλι , θεωρώ ιεροτελεστία τον πρωινό καφέ συνοδεία τσιγάρου.
Εξάρτηση λέμε.... -
Έχω κόψει το τσιγάρο ένα χρόνο τώρα. Η σύντροφος καπνίζει. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ενοχλητικό για μένα και έχω φτάσει σε βαθμό να τη πιέζω αρκετά και δεν το θέλω...
Για μένα η χώρα μας πρέπει να γίνει φιλική προς τον μη καπνιστή.
Πρέπει να μπορώ εγώ που το έκοψα με τον γιο μου και τους φίλους του π.χ. που δεν καπνίζουν να μπορούμε να πάμε ΠΑΝΤΟΥ. Χωρίς διαχωριστικά, μέσες λύσεις και μαλακίες....
Και βέβαια όποιος θέλει να ικανοποιήσει την εξάρτησή του, μπορεί άνετα εκτός ή στο πριβέ του σπιτιού του... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το 'δε με νοιάζει να ζήσω για πάντα, εγώ θέλω όσο ζω να περνάω καλά' θα το δεχόμουν, αλλά προσωπικά δε θα 'περνούσα καλά' αν λαχάνιαζα μετά από 20 σκαλοπάτια, αν βρωμούσε η ανάσα μου, αν δε μπορούσα να μείνω χωρίς τσιγάρο λόγω εξάρτησης, κλπ, κλπ.
Υπερβολες. 20 σκαλοπατια τα ανεβαινω ανετα. (Και παραπανω, αλλα με το ασανσερ δε χρειαζεται)
Εντάξει, αν αντέχεις άνετα ν'ανέβεις 20 ολόκληρα σκαλοπάτια μια χαρά είσαι.
Τώρα θυμήθηκα ατάκα φίλου μου...
'Καπνίζω από τα 15 μου... Τις προάλλες που πήγαμε για τρέξιμο με τον αδερφό μου διαπίστωσα ότι δε μπορώ να τρέξω ούτε για πλάκα, είχα ανεβάσει 150 σφυγμούς και η καρδιά μου κόντευε να σπάσει, οπότε αποφάσισα να το κόψω...................το τρέξιμο.' -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Έχω κόψει το τσιγάρο ένα χρόνο τώρα. Η σύντροφος καπνίζει. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ενοχλητικό για μένα και έχω φτάσει σε βαθμό να τη πιέζω αρκετά και δεν το θέλω...
Πρέπει να μπορώ εγώ που το έκοψα με τον γιο μου και τους φίλους του π.χ. που δεν καπνίζουν να μπορούμε να πάμε ΠΑΝΤΟΥ. Χωρίς διαχωριστικά, μέσες λύσεις και μαλακίες....
Και βέβαια όποιος θέλει να ικανοποιήσει την εξάρτησή του, μπορεί άνετα εκτός ή στο πριβέ του σπιτιού του...Μπραβο ! αξιος
Να προσεχεις ομως γιατι πολλοι επανω στον χρονο το ξαναρχιζουν
ποσο καιρο καπνιζες ?
Δεν πειραζει που εισαι πιεστικος , αλλωστε για το καλο της , της σπας τα νευρα αντε μηπως το κοψει και αυτη -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Και βέβαια όποιος θέλει να ικανοποιήσει την εξάρτησή του, μπορεί άνετα εκτός ή στο πριβέ του σπιτιού του...Μπραβο ! αξιος
ποσο καιρο καπνιζες ?
Δεν πειραζει που εισαι πιεστικος , αλλωστε για το καλο της , της σπας τα νευρα αντε μηπως το κοψει και αυτηΣε ευχαριστώ. Προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να ξαναξεκινήσω...
Κάπνιζα 23-24 περίπου χρόνια, από τα 17 μου, με κάνα χρόνια κενό στο ενδιάμεσο.
Με την κοπέλα μου κάνουμε και οι 2 υποχωρήσεις π.χ. στο ταξίδι δεν θέλω να καπνίσει στο αμάξι αλλά θα κάνω τις ανάλογες στάσεις Πιστεύω μια εγκυμοσύνη θα είναι αρκετό κίνητρο για να το πάρει απόφαση μιας και το έχουμε συζητήσει... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
ποσο καιρο καπνιζες ?
Δεν πειραζει που εισαι πιεστικος , αλλωστε για το καλο της , της σπας τα νευρα αντε μηπως το κοψει και αυτηΣε ευχαριστώ. Προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να ξαναξεκινήσω...
Κάπνιζα 23-24 περίπου χρόνια, από τα 17 μου, με κάνα χρόνια κενό στο ενδιάμεσο.
Με την κοπέλα μου κάνουμε και οι 2 υποχωρήσεις π.χ. στο ταξίδι δεν θέλω να καπνίσει στο αμάξι αλλά θα κάνω τις ανάλογες στάσεις Πιστεύω μια εγκυμοσύνη θα είναι αρκετό κίνητρο για να το πάρει απόφαση μιας και το έχουμε συζητήσει...ωραιος και εκτος οτι αυτο θα ειναι το πιο μεγαλο κινητρο για να το κοψει , οταν ερθει με το καλο το παιδι θα ειναι οτι πιο σημαντικο να μεγαλωσει σε ενα καθαρο περιβαλλον απαλλαγμένο απο τον καπνο
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Και βέβαια όποιος θέλει να ικανοποιήσει την εξάρτησή του, μπορεί άνετα εκτός ή στο πριβέ του σπιτιού του...
Κάπνιζα 23-24 περίπου χρόνια, από τα 17 μου
Oταν καπνιζες, ειχες την ιδια αποψη για το που μπορει να καπνισεις?
-
Και βέβαια όποιος θέλει να ικανοποιήσει την εξάρτησή του, μπορεί άνετα εκτός ή στο πριβέ του σπιτιού του...
Κάπνιζα 23-24 περίπου χρόνια, από τα 17 μου
Oταν καπνιζες, ειχες την ιδια αποψη για το που μπορει να καπνισεις?
Το έχω σαν αρχή να υπολογίζω τον άλλο, οπότε λαμβάνω υπόψη και το νόμιμο και το σωστό - στο βαθμό που μπορώ πάντα.
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα? Ότι έχουμε γίνει σαν λαός πολύ 'για την πάρτι μας':- Αφήνω το αμάξι 2πλοπαρκάρισμα να κάνω τη δουλίτσα μου και στα @@ μου οι άλλοι
- Δεν δηλώνω τα πάντα ή δεν κόβω απόδειξη να μαζέψω κάνα φράγκο και στα @@ μου το κράτος
- Πετάω έξω το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου και στα @@ μου η καθαριότητα ή το μηχανάκι που είναι δίπλα (ναι, το βλέπω κάθε μέρα, ξέρεις πόσες φορές?)
- Κυνηγάω να πιάσω δουλειά με όποιο τρόπο μπορώ και στα @@ μου οι νόμοι
- Φτιάχνω το σκονάκι να περάσω το μάθημα ή στις Πανελλήνιες και στα @@ μου οι άλλοι
-.... (δεν έχει νόημα να συνεχίσω)
Θέλω να πω πως πρέπει να βελτιωθούμε σαν λαός υπολογίζοντας περισσότερο τους πολλούς και λίγο λιγότερο τον πωπό μας. Και κλείνω με την ερώτηση:
ΟΚ ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Σε κοινό κλειστό χώρο (γραφείο, μπάρ κ.λπ.) ο εργαζόμενος εκεί δεν έχει? το παιδί που δεν καπνίζει? αυτός που το έχει κόψει? αυτός που έχει κάποια πάθηση σχετική με αναπνευστικό? Να πούμε σε όλους που μέχρι τώρα ήταν από κάτω ότι ΔΕΝ υπάρχει ελπίδα για αλλαγή προς το καλύτερο?By the way, δήλωση Σταμάτη Κραουνάκη:
'Είμαι καπνιστής και θέλω να συνεχίσω να καπνίζω. Αυτές οι απαγορεύσεις, που έχουν ευρωπαϊκή προέλευση, θέλουν να μας μετατρέψουν σε μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους που κάθονται όλη μέρα μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή. Συμφωνώ ότι οι μη καπνιστές δεν πρέπει να ενοχλούνται, όμως στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο πολλοί....'ω τι επιχείρημα
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
By the way, δήλωση Σταμάτη Κραουνάκη:
'Είμαι καπνιστής και θέλω να συνεχίσω να καπνίζω. Αυτές οι απαγορεύσεις, που έχουν ευρωπαϊκή προέλευση, θέλουν να μας μετατρέψουν σε μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους που κάθονται όλη μέρα μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή. Συμφωνώ ότι οι μη καπνιστές δεν πρέπει να ενοχλούνται, όμως στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο πολλοί....'ω τι επιχείρημα
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
ΟΚ ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Σε κοινό κλειστό χώρο (γραφείο, μπάρ κ.λπ.) ο εργαζόμενος εκεί δεν έχει?
Στο χωρο εργασιας συμφωνω 100%. Στο μπαρ, οχι.
-
Γιατί δεν έχει και στο μπαρ; Γιατί δεν έχει στο εστιατόριο; Ξέρεις τι ωραία που πέρασαα στην Ιρλανδία στις μπαρότσαρκες, με μπαρ χωρίς καπνό και καθαρά ποτά;
Εγώ πιστεύω ότι αφού ενοχλείς τον άλλον πρέπει να μαζευτείς. Αν δεν ενοχλείς τον άλλον κάνε ό,τι γουστάρεις.
Το καλύτερο τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό που ισχύει σε μια πολιτεία της ΗΠΑ (νομίζω στην Πενσυλβάνια) για τους μοτοσυκλετιστές. Αν δεν θέλεις να φοράς κράνος και σκοτωθείς είναι δικό σου πρόβλημα. Αλλά πρέπει να φοράς γυαλιά, ώστε να προστατεύονται τα μάτια σου για να βλέπεις και να μην υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσεις τους άλλους. -
ΟΚ ο καπνιστής έχει δικαιώματα. Σε κοινό κλειστό χώρο (γραφείο, μπάρ κ.λπ.) ο εργαζόμενος εκεί δεν έχει?
και το μπαρ ειναι χωρος εργασιας για καποιους
εκτος και αν τους βλεπεις σα σκλαβους -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Γιατί δεν έχει και στο μπαρ; Γιατί δεν έχει στο εστιατόριο; Ξέρεις τι ωραία που πέρασαα στην Ιρλανδία στις μπαρότσαρκες, με μπαρ χωρίς καπνό και καθαρά ποτά;Απλα, σε χωρους που η προσελευση δεν ειναι υποχρεωτικη (δε σε υποχρεωνει κανεις να πας σε μπαρ), θα ηθελα να υπαρχει επιλογη και για τους καπνιστες και για τους μη καπνιστες.
Στο χωρο εργασιας (οπου υποχρεωτικα πρεπει να βρισκεσαι για 8 τουλαχιστον ωρες) θα ηταν καλο να απαγορευτει.
-
Γιατί δεν έχει και στο μπαρ; Γιατί δεν έχει στο εστιατόριο; Ξέρεις τι ωραία που πέρασαα στην Ιρλανδία στις μπαρότσαρκες, με μπαρ χωρίς καπνό και καθαρά ποτά;
Απλα, σε χωρους που η προσελευση δεν ειναι υποχρεωτικη (δε σε υποχρεωνει κανεις να πας σε μπαρ), θα ηθελα να υπαρχει επιλογη και για τους καπνιστες και για τους μη καπνιστες.
Στο χωρο εργασιας (οπου υποχρεωτικα πρεπει να βρισκεσαι για 8 τουλαχιστον ωρες) θα ηταν καλο να απαγορευτει.
χμ...
εννοείς να υπάρχει επιλογή για τους καπνιστές. Γιατί για τους μη, δεν θα υπάρχει.
Εκτός αν εννοείς επιλογή να πάνε ή να μην πάνε στο μπαρ... -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
και το μπαρ ειναι χωρος εργασιας για καποιους
Και ανθρακορυχοι δουλευουν σε ανθυγειινο περιβαλλον. Σκλαβοι ειναι?
Αλλα στο μπαρ, εφοσον υπαρξουν μπαρ για μη καπνιστες, θα ειναι οκ και για τους μη καπνιστες υπαλληλους.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
εννοείς να υπάρχει επιλογή για τους καπνιστές. Γιατί για τους μη, δεν θα υπάρχει.
Εκτός αν εννοείς επιλογή να πάνε ή να μην πάνε στο μπαρ...Και τα δυο επιλογη ειναι.
Απλα εαν υπηρχε και επιλογη να πανε σε ενα μπαρ μη καπνιστων θα ηταν σαφως πιο δικαιο. -
Απλα, σε χωρους που η προσελευση δεν ειναι υποχρεωτικη (δε σε υποχρεωνει κανεις να πας σε μπαρ), θα ηθελα να υπαρχει επιλογη και για τους καπνιστες και για τους μη καπνιστες.
Συμφωνα με τα παραπανω:
Χωρος εργασιας του μπαρμαν ειναι το μπαρ....οπου υποχρεωτικα πρεπει να .... κλπκλπ. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Χωρος εργασιας του μπαρμαν ειναι το μπαρ....οπου υποχρεωτικα πρεπει να .... κλπκλπ.
Δηλαδη αμα οι ανθρακορυχοι εξεγερθουν και ζητησουν καλυτερο περιβαλλον εργασιας τι θα γινει?
Το μπαρ, ειναι ιδιαζουσα περιπτωση, τοσο για τον εργαζομενο ,οσο και για το θαμωνα.
Οποτε το πιο σωστα θα ηταν ο διαχωρισμος τους. Τοτε δε θα υπηρχε προβλημα.Τελος, στο συγεκριμενο ποστ του οποιο το νοημα αλλοιωσες και μπασταρδεψες, γραφω:
-
Απαγόρευση καπνίσματος και στο αυτοκίνητο!
http://www.autoblog.gr/2010/09/29/apagoreusi-kapnismatos-kai-sto-autokinito/
θα πέσει πολύ γέλιο... -
Αυτό που είναι για γέλια ή για κλάματα είναι όποιος καπνίζει στο αυτοκίνητο την στιγμή που έχει μέσα παιδιά.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)