-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν τους ενδιαφέρει ο σεβασμός προς τον άλλον, απλό
Φιλε μου, αυτοι που δε μας σεβονται ειναι το κρατος και οι ιδιοκτητες καταστηματων. Εαν ο προηγουμενος νομος ειχε εφαρμοστει αυστηρα, δε θα υπηρχε προβλημα.
αμα δε καπνιζατε παντου δε θα υπηρχε προβλημα
-
Βρε συ saxon, πρέπει να υπάρχει νόμος δηλαδή που ν'αναφέρει 'αν δεν σέβεσαι τον διπλανό σου-->500€ πρόστιμο' ? Πρέπει να υπάρξει νόμος ΚΑΙ γι'αυτό? Εμένα μου το μάθανε σαν αυτονόητο πάντως (όπως και το να μην καπνίσω ).
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αμα δε καπνιζατε παντου δε θα υπηρχε προβλημα
Eπισης, αμα καπνιζατε και εσεις δε θα υπηρχε προβλημα.
(Αν δεν καταλαβαινεις τι εννοω, μπορεις να ζητησεις διευκρινησεις, μη ντρεπεσαι)
-
djalma, ξαναγραφω:
Εαν ο προηγουμενος νομος ειχε εφαρμοστει αυστηρα, δε θα υπηρχε προβλημα.Αυτο σημαινει οτι ειμασταν προθυμοι να σεβαστουμε τον προηγουμενο νομο (σεβομενοι τους μη καπνιστες), αλλα οι ελλειπεις ελεγχοι απο τη μερια του κρατους και η μη εφαρμογη του απο τους ιδιοκτητες, στην ουσια τον κατηργησαν.
-
Άλλο λέω, άστο.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Άλλο λέω, άστο.Εαν εννοεις την καθολικη απαγορευση, δε με βρισκεις συμφωνο γιατι πιστευω οτι η ενδειξη σεβασμου με αυτο το τροπο δειχνει ελλειψη σεβασμου σε αλλους.
-
Πάλι άλλο λέω, άστο . Το βλέπεις με βάση τους νόμους εσύ. Εγώ θεωρώ πχ την ευγένεια κάτι τελείως αυτονόητο που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος. Αν δεν την έχει δεν ζητάω από το κράτος να του πει να είναι ευγενικός. (δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε το παράδειγμά μου )
-
djalma, ξαναγραφω:Εαν ο προηγουμενος νομος ειχε εφαρμοστει αυστηρα, δε θα υπηρχε προβλημα.
Αυτο σημαινει οτι ειμασταν προθυμοι να σεβαστουμε τον προηγουμενο νομο (σεβομενοι τους μη καπνιστες), αλλα οι ελλειπεις ελεγχοι απο τη μερια του κρατους και η μη εφαρμογη του απο τους ιδιοκτητες, στην ουσια τον κατηργησαν.
Δηλαδη θελουμε ενα χωροφύλακα-μπαμπουλα να μας ελεγχει για να υποχρεωθούμε να τηρήσουμε τον νομο και επειδη το κρατος δεν εχει σε καθε μαγαζι εναν μπατσο να μας ελεγχει αυτο φταιει για την μη τηρηση του
-
Χθες πάντως, στα εξάρχεια, σε 3 μαγαζιά που πήγα (με παρέα καπνιστών) στο ένα κάπνιζαν παντού, ενώ στα άλλα δύο απαγορευόταν στους εσωτερικούς χώρους. Σε ερώτηση-πάσα φίλου καπνιστή αν μπορούν να καπνίσουν μέσα, η σερβιτόρα του απάντησε όχι.
Καθίσαμε λοιπόν μέσα (δεν θέλαμε να φάμε και το κρύο στη μάπα) και όσοι φίλοι ήθελαν έβγαιναν έξω 5-10 λεπτά να κάνουν το τσιγάρο τους. Καμιά φορά ακολουθούσα κι εγώ για παρέα.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!
-
@djalma
Βοηθησε.
Με λιγα λογια μου λες πως πρεπει να αποδειξω το σεβασμο προς το ατομο σου με το να καπνιζω μονο σπιτι μου.@drunkard
Βασικα, ναι. Απο τη στιγμη που το καπνισμα εγινε παρανομο ή ελεγχομενο, πρεπει το κρατος να φροντισει την τηρηση του νομου ή τον ελεγχο του. Αλλιως δε θα ειχε λογο υπαρξης η αστυνομια, η εφορια κτλ.**@ A-Viper7 **
Ειδες που σε σεβονται οι φιλοι σου?
Εαν ομως η παρεα ηταν μονο καπνιστες γιατι να μη μπαινανε στο 1ο μαγαζι? -
**@ A-Viper7 **
Εαν ομως η παρεα ηταν μονο καπνιστες γιατι να μη μπαινανε στο 1ο μαγαζι?Δεν απαντάω, γιατί θα αρχίσουμε πααααααααααλι τη γνωστή ατέλειωτη συζήτηση και δεν έχω καμία όρεξη...
-
@djalma
Βοηθησε.
Με λιγα λογια μου λες πως πρεπει να αποδειξω το σεβασμο προς το ατομο σου με το να καπνιζω μονο σπιτι μου.@drunkard
Βασικα, ναι. Απο τη στιγμη που το καπνισμα εγινε παρανομο ή ελεγχομενο, πρεπει το κρατος να φροντισει την τηρηση του νομου ή τον ελεγχο του. Αλλιως δε θα ειχε λογο υπαρξης η αστυνομια, η εφορια κτλ.**@ A-Viper7 **
Εαν ομως η παρεα ηταν μονο καπνιστες γιατι να μη μπαινανε στο 1ο μαγαζι?γιατι και στο 1ο απαγορευεται
-
Ας πηγαινανε στα μπουζουκια ή στο καζινο, οπου επιτρεπεται.
Αμα θες, ολα γινονται... -
Απο τη στιγμη που το καπνισμα εγινε παρανομο ή ελεγχομενο, πρεπει το κρατος να φροντισει την τηρηση του νομου ή τον ελεγχο του. Αλλιως δε θα ειχε λογο υπαρξης η αστυνομια, η εφορια κτλ.== 'Δεν φταίω εγώ που παρανομώ ηθελημένα, το κράτος φταίει που δεν με σταματάει!'
Όμορφα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Απο τη στιγμη που το καπνισμα εγινε παρανομο ή ελεγχομενο, πρεπει το κρατος να φροντισει την τηρηση του νομου ή τον ελεγχο του. Αλλιως δε θα ειχε λογο υπαρξης η αστυνομια, η εφορια κτλ.
== 'Δεν φταίω εγώ που παρανομώ ηθελημένα, το κράτος φταίει που δεν με σταματάει!'
Όμορφα...
Ομορφα!
Αν και απομονωνεις τη συγκεκριμενη φραση απο την υπολοιπη ροη της συζητησης που εχει προηγηθει...Οποτε συμφερει τη συζητηση, κανετε λογο για νομους.
Αλλες φορες για... ευγενεια, πολιτισμο και σεβασμο.Να σεβαστω:
Τον αντικαπνιστη (προσεξε, δε λεω μη-καπνιστη) που στο κατω κατω κοιταει και αυτος την παρτη του?
(αν δε κοιτουσε μονο τον εαυτο του, δε θα θεωρουσε ανεφικτη τη λυση δημιουργιας καταστηματων καπνιστων, κατι που στην ουσια δεν τον ενδιαφερει αφου δεν προκειται να τα επισκευτει)
Τον ελεγκτικο μηχανισμο που και ο ιδιος παρανομει?
(Η Δημοτικη αστυνομια παρανομα διενεργει ελεγχους)
Το νομο που κλεινει το ματι στα μπουζουκια και στα καζινο?
Εμενα ποιος με σεβαστηκε? Και μη μου πεις οτι σα καπνιστης δε δικαιουμαι σεβασμο...Μα κατα τη γνωμη μου , δεν παρανομω. Συνεχιζω να κανω οπου μπορω αυτο που εκανα εδω και 15 χρονια.
Εαν το κρατος νομιζει πως παρανομω, τοτε ας επιβληθει.
Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι στα μπουζουκια και καζινο μπορω να καπνισω, ενω στο μπαρ, οχι.
Αυτη η υποκρισια δεν μου αρεσει.Και μιας που εισαι λατρης των αποφθεγματων:
'Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν'
'Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πως φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα'
'Το παράνομο το κάνουμε αμέσως. Το αντισυνταγματικό χρειάζεται κάπως παραπάνω χρόνο.'
'Η αυστηρότητα των νόμων εμποδίζει την εφαρμογή τους'
'Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη. '
Αντε, πες και την επομενη ατακα σου
-
Τον αντικαπνιστη (προσεξε, δε λεω μη-καπνιστη) που στο κατω κατω κοιταει και αυτος την παρτη του?
-
Που διαφωνεις?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Άσχετο.
Mε τι συνδυασμό λέξεων ψάχνουμε για τέτοιες φωτογραφίες ? -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
http://www.lostrepublic.us/Graphics/DoubleFacePalm.jpg[/img]
Άσχετο.
Mε τι συνδυασμό λέξεων ψάχνουμε για τέτοιες φωτογραφίες ?google αλλα εγω εχω βρει και το http://resources.bplondon.org/images/antiinspiration/ ορεξη να εχεις να τις βλεπεις
-
Ευχαριστώ !
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)