-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τι πέτυχα σε μια αγγελία:
http://www.podilates-thess.gr/wp-conten ... 11-004.jpgΑυτό είναι η 911 των ποδηλάτων;
-
Ναι πίσω κίνηση με πίσω κινητήρα! Μάλλον για σκαθαράκι το βλέπω πάντως παρά για 911.... Με στήριξη απευθείας στη σέλλα για good vibrations....
Η ιδέα των Grace είναι πολύ καλή, κοντρόλερ κάτω από το λοξό να αερίζεται (ή να λασπώνεται...) και μπαταρίες στο οριζόντιο που μπαίνουν από το καπάκι στο πίσω άκρο που φαίνεται σε κάποια φωτό. Και στάνταρ μπαταρίες 18650 που φοριούνται πολύ και είναι εύκολο να βρεις.
Είχα την εντύπωση ότι όλα είχαν φόρτιση στο φρενάρισμα αλλά φαίνεται ότι δεν είναι έτσι. Γενικά το κοντρόλερ φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλά και στο να επιτρέψει στον κινητήρα να λειτουργήσει πλήρως (πολλά είναι φιμωμένα και σηκώνουν ξεκλείδωμα ώστε ο κινητήρας που είναι περισσότερης ισχύος από όση χρειάζεται να λειτουργήσει στο δυνατό του) σε βάρος βέβαια της αυτονομίας.
Τα e-ποδήλατα δεν ξέρω αν αξίζει να τα έχεις σαν κανονικό ποδήλατο, δηλαδή αν κάνουν όσα το κοινό ποδήλατο με επιπλέον πλεονέκτημα ή τα μειονεκτήματα είναι τόσα που πρέπει να έχεις ποδήλατο για την άσκησή σου και ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκουτεράκι.... (δεν το βλέπω σαν εναλλακτικό για μηχανάκι αλλά ποδηλάτου)
Ποιες οι βασικές διαφορές ποδηλάτου και σκούτερ πέραν της εμφάνισης. Το σκούτερ είναι πιο βαρύ αλλά έχει πιο μεγάλη αυτονομία; Ή υπάρχουν κι άλλα; -
Το e-σκούτερ, όσα κιλά και να είναι, αν έχει πετάλια και μοτέρ με ισχύ ως 250W θεωρείται e-ποδήλατο?..
Χθες ειίχα μπει στο site της STORCK - έχουν e-bikes με carbon σκελετό που ζυγίζουν κάτω από 18 κιλά! Κόστος βέβαια απαγορευτικό για όσους θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους, όπως των GRACE.... με τη διαφορά ότι τα STORCK που έχει είναι e-ποδήλατα και όχι e-motorbikes (δε θέλουν άδεια-πινακίδες κλπ).
-
Τιμή: μαντέψτε -
Αυτό είναι από αυτά τα downhill στα οποία αναφερόταν ο wannabe;
Τιμή, έχω σταματήσει να προσπαθώ να προβλέπω σε ποδήλατα, με ξαφνιάζουν δυσάρεστα κάθε φορά
5000; -
είσαι και ασχετίδης πανάθεμασε.
με 32αρι πηρουνάκι μπροστά δεν κάνει για dh.
εγώ λέω πχ
η ΚΤΜ έχει ξεχωριστό section στη σελίδα της για ebike.
http://www.ktm-bikes.at/e-bike/index.php?lang=EN
την αναφέρω γιατί φαίνεται να έχει ασχοληθεί διεξοδικά. μην ξεχνάμε οτι παρουσίασε και καθαρά ηλεκτρική μοτό πρόσφατα για εμπορική διάθεση. -
Όταν πήγα να ρωτήσω για ΚΤΜ μου είχαν πει ότι θα το φέρναν Οκτώβρη (πήγα τον Αύγουστο) με τιμή 2300. Δεν είχαν ούτε προσπέκτ να μου δείξουν. Θεωρώ δύσκολο κάποιος έμπορος να φέρει κάτι τόσο ακριβό γιατί το κοινό που μπορεί πλέον να το αγοράσει είναι πολύ μικρό. Πάντως αν προσέξετε το μοτέρ είναι στα πετάλια πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ταχύτητες και να ανέβει μια ανηφόρα πιο εύκολα από τα δικά μας.
Υπάρχει και το Optibike στα 10000δολάρια που έχει παρόμοιο σύστημα....
-
προφανώς εννοείς κάποιο άλλο μοντέλο ΚΤΜ.
αυτό που έχω βάλει φοτό πάει πολύ παραπάνω
ανοίχτε με δική σας ευθύνη
[spoiler=:3q0h28pd]http://www.bikestore.cc/egnition-schwarzweissorange-43cm-2012-p-164622.html[/spoiler:3q0h28pd] -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Αυτό είναι από αυτά τα downhill στα οποία αναφερόταν ο wannabe;
Τιμή, έχω σταματήσει να προσπαθώ να προβλέπω σε ποδήλατα, με ξαφνιάζουν δυσάρεστα κάθε φορά
5000;Βρήκα ένα review για το συγκεκριμένο εδώ: http://podilatakias.gr/blog/?p=8507
(στο τέλος φαίνεται και η τιμή του ) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τύπο ελεγκτή έχεις;Αυτή είναι η σελίδα με τα χαρακτηριστικά του :
http://www.lsdzs.com/e/ProView.asp?ProId=322Αν κατάλαβα καλά (κινέζικα μανουάλια ) μπορείς να έχεις regen braking με το μοτέρ μόνιμου μαγνήτη που έχεις. Ουσιαστικά ο ελεγκτής γυρίζει το μοτέρ σε γεννήτρια εσωτερικά. Αν κατάλαβα καλά όμως δεν σου δίνει επιλογή για το πόσο έντονο θα είναι το regen braking σου, απλά με το που αφήσεις το γκάζι το γυρνάει. Εμείς στο smart που φτιάχνουμε έχουμε ελεγκτή που παίρνει σήμα από ποτενσιόμετρο στο πεντάλ του φρένου και μπορείς να το προγραμματίσεις αναλόγως.
-
Έχει κάποιες αναμονές με αρχικά γράμματα που δεν βρήκα κάποιο σχέδιο να εξηγεί πώς να τις χρησιμοποιείς.
Το πρόβλημα βασικά είναι η άθλια ευρωπαϊκή νομοθεσία που σε αντίθεση με την αμερικάνικη ή στον υπόλοιπο κόσμο βάζει πολλούς περιορισμούς χωρίς να χρειάζεται. Πχ εντάξει να υπάρχει περιορισμός στην τελική(μεγαλύτερες ταχύτητες μεγαλύτεροι κίνδυνοι ατυχήματος) αλλά γιατί μοτέρ πάνω από 250βατ με ή χωρίς αυτόνομο επιταχυντή είναι εκτός νομοθεσίας. Και θα ρωτήσει κάποιος και τι να το κάνω; Να βγάλω πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας; Ηλίθιο και μόνο είναι. Σε μια εποχή που υποτίθεται ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει να μετακινούμαστε με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων δεν μπορούν να μην αφήνουν τέτοια μηχανήματα να κυκλοφορούν...
-
-
Κάποια controllers που κοιτούσα, με τσιπάκια infineon, έλεγαν ότι το ποσοστό της εξοικονόμησης μπαταρίας με ενεργοποιημένο το regenerative braking ήταν της τάξεως του 4 με 14%. Αν στην πράξη είναι 5 με 10% δεν ξέρω κατά πόσοιν αξίζει.... Κάτι άλλα, της **crystalite **(αρκετά δυνατά κι όλας, βγαίνουν και με 72V & 50Α) δεν το είχαν καν... Οπότε δεν έχω καταλήξει, καθώς δεν ξέρω και κατά πόσον μειώνει τη ζωή της μπαταρίας (θα μου πείτε του αυτ/του σε συνεχή κύκλο φόρτησης-εκφόρτισης βρίσκονται)... Πάντως αν το έχεις, θεωρώ απαραίτητο να ρυθμίζεται το πώς θα πιάνει.
-
Κοίτα, αν είναι λειτουργία που ήδη έχει ο ελεγκτής σου, τότε δεν τίθεται αμφιβολία, το συνδέεις και τέλος. Τώρα αν αξίζει να το στήσεις από την αρχή για αυτό, εντάξει...
Εγώ σήμερα ξεκίνησα από την αρχή μία από τις πλεξούδες για το smart. Ενώ ο ελεγκτής είναι καλός υποτίθεται, πάλι έχει fail στα διαγράμματα, δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται σε πιο πρόχειρες κατασκευές.
-
Από αυτούς (http://kellycontroller.com/) το σκέφτομαι μεταξύ άλλων που έχω υπόψη μου να παραγγείλω κι εγώ, τερατάκια κοντρόλερς βγάζουν και φαίνονται αρκετά ποιοτικοί... Στην πράξη βέβαια εσύ το ξέρεις καλύτερα αυτό αν ήδη παίζεις με δικό τους...
-
Σε ποιότητα φαίνονται μια χαρά (κατασκευή, κάτι φίσες που δίνουν κλπ), απλά το manual το περίμενα πιο σαφές. Ας πούμε δίνουν μία φίσα με 14 pins (αυτή που δεν υπάρχει στην φωτό), εκ των οποίων το 2 και το 14 είναι γειώσεις γεφυρωμένες στην πλεξούδα. Ε, το νο.2 υπάρχει κανονικά, το 14 όμως δεν.
Γενικότερα τους προτιμάνε εδώ στο εργαστήριο, έχουν καμιά 10αρια διαφορετικούς, οπότε μάλλον τους έχουν βγει καλοί. Είναι σημαντικό το ότι αντέχουν και στις βλακείες μας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γενικότερα τους προτιμάνε εδώ στο εργαστήριο, έχουν καμιά 10αρια διαφορετικούς, οπότε μάλλον τους έχουν βγει καλοί. Είναι σημαντικό το ότι αντέχουν και στις βλακείες μας.Magic smoke-proof;
-
Για όποιον βρίσκει τη ζωή του πολύ προβλέψιμη και βαρετή...
http://focusdesigns.com/design/ -
Έχει όρεξη κανένας να βρεθούμε να κάνουμε ποδήλατο ηλεκτρικό ή όχι και να τα συζητήσουμε από κοντά; Να κάνουμε και καμιά 50αρια χλμ να ξεμουδιάσουμε και λιγάκι μιας ο καιρός είναι τέλειος; Για Θεσσαλονίκη η πρόταση...
-
Αυτός που θα έρθει με το κανονικό ποδήλατο, όντως θα ξεμουδιάσει και μπόλικο μάλιστα. Εσύ με το ηλεκτρικό, μάλλον δε θα καταφέρεις να ξεμουδιάσεις.
ΥΓ. Φιλικά, άλλωστε δεν είμαι στη συμπρωτεύουσα.
e-ποδήλατα