-
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=72910
σχετικά με τη τιμή.υπάρχουν και αρκετά ΚΤΜ, σε μερικά απο τα οποία δικαιολογείται η χρήση ηλ. κιν. επειδή είναι καθαρά dh και με αυτό το τρόπο γίνεται εφικτό να πάνε σε μέρη που δεν υπάρχει Lift service.
αλλά 30 κιλά (δες το Cube 19) ποδήλατο είναι βάσανο να κάνεις πετάλι. συμπέρασμα είναι μόνο ηλ μηχανάκι και πανάκριβο και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες για αυτό που είναι.
άρα γιατί το παίρνει κάποιος? για το design= hipster
γιατί το έχουν τιμολογήσει στο θεό = γιατί το μαρκετινγκ τους είπε πως μόνο έτσι θα ακουστούν και ο Hipster θα είναι βέβαιος οτι οι άλλοι ξέρουν πόσο hipster είναι.όλο μαζί, μαρκετιά για χιπστεράδες.
ΥΓ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για το τζουJuke μου, βρωμοχιπστερ.
-
Πατέντα απο ένα ηλεκτρολογείο στον Γέρακα
-
Δεν φοβάται μην κάνει η μπαταρία 'τζιζ' στα @@/πόδια του όπως πάει να ξεσελώσει;
-
4200ευρώ για ποδήλατό; Πρέπει να είσαι πολύ πορωμένος με αυτό αλλά και να σου περισσεύουν για να πάρεις κάτι τέτοιο. Εγώ έδωσα 1750 για αυτό και νομίζω είναι και καλαίσθητο αλλά έχει και λύσεις που μπορεί να πρακτικές. Βρήκα και άλλα πιο φτηνά αλλά ήθελα το κάτι παραπάνω.
http://www.wayel.it/en/electric-bike/onecity-long-ride/ΠΧ δεν έχει αλυσίδα που λερώνεται και θέλει γρασσάρισμα. Έχει εσωτερικές ταχύτητες. Και η μπαταρία του μπορεί να κάνει μέχρι 120χλμ.
Βέβαια υπήρχαν θέματα όπως το ότι τα φώτα ανάβαν με δυναμό πράγμα απαράδεκτο όταν έχεις τόσο μεγάλη μπαταρία αλλά το διόρθωσα σχετικά εύκολα καταργώντας το και βάζοντας LED σε συνδυασμό με αντιστάσεις για να μειώσω όσο δυνατόν γινόταν το ρεύμα που καταναλώνουν. Και η σέλα μόνο άνετη δεν ήταν αλλά με ένα κάλυμα σιλικόνης έγινε ωραία.Θέλω να κάνω άλλο ένα πράγμα. Θέλω να κάνω το μοτέρ να φρενάρει όταν πατάω φρένο και να φορτίζει την μπαταρία. Αυτά τα μοτέρ είναι τριφασικά και αν βάλω ρελέ να οπλίζουν όταν ενεργοποιούνται οι διακόπτες των φρένων να δίνουν σε ανορθωτες και να το στέλνουν στην μπαταρία... Θα το δω
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το συγκεκριμένο μου φαίνεται βλακεία ολκής.
μαρκετια για χιπστεράδες.άρα γιατί το παίρνει κάποιος? για το design= hipster
Δε σ'ακολουθώ
Ο αντιχιπστερισμός καταντάει κουραστικότερος από το ίδιο το κίνημα. Με το που κάποιος υποψιαστεί ότι έχει δωθεί σημασία στο design -> πφ, για hipsters
Άσε που το συγκεκριμένο δεν θεωρώ ότι θα το πάρει κάποιος λόγω του design του ( σιγά την ομορφιά), στην καλύτερη δε θα αποθαρρυνθεί.
Τα κιλά έχουν πέσει ( 27;), είναι δυνατό, είναι καλοκατασκευασμένο, ως commuter που προωθείται, έχει νόημα. Και ναι, είναι ακριβό, αλλά μήπως είναι το πρώτο ή το τελευταίο; -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Θέλω να κάνω άλλο ένα πράγμα. Θέλω να κάνω το μοτέρ να φρενάρει όταν πατάω φρένο και να φορτίζει την μπαταρία. Αυτά τα μοτέρ είναι τριφασικά και αν βάλω ρελέ να οπλίζουν όταν ενεργοποιούνται οι διακόπτες των φρένων να δίνουν σε ανορθωτες και να το στέλνουν στην μπαταρία... Θα το δω
Μήπως θα άξιζε να το ψάξεις για άλλο controller? Υπάρχουν με regenerative braking, κάπου είχα πετύχει και προγραμματιζόμενους (μέσω USB) που τους δίνεις τη 'συμπεριφορά' που θέλεις, αν έχεις όρεξη ν'ασχοληθείς. Απ΄όσο ξέρω πάντως δεν είναι ακόμα αξιοσημείωτο το ποσοστό της ενέργειας που ανακτάται φρενάροντας με το μοτέρ - χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν αξιζει ν'ασχοληθείς (κάθε άλλο).
-
Άλλο controller και μοτέρ μη μόνιμου μαγνήτη δεν θέλει;
Sent from my Atrix using smoke signals.
-
Θα πρέπει να βρω κάποιον που να έχει τα ίδια καλώδια με τον δικό μου και να υποστηρίζει το πανελάκι που έχω στο τιμόνι με τα κουμπιά και την ρύθμιση της υποβοήθησης... Δεν είναι απλό να βρεθεί. Εγώ σκεφτόμουν να το κάνω το κύκλωμα εκτός controller που να δίνει απευθείας στην μπαταρία.
-
Λοιπόν με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η μπαταρία βγάζει τα χλμ που λέει ο κατασκευαστής. Έκανα χθες 107,5χλμ με την υποβοήθηση ενίοτε στη μέση ή στο τέρμα και όταν γύρισα είχε ακόμη ένα λαμπάκι πριν το τέλος. Με μέση τα 21χλμ/ώρα νομίζω είναι καλή επίδοση για κάποιον που δεν είναι αθλητής στο ποδήλατο.
Ο ελεγκτής που έχει υποστηρίζει πολλά πράγματα αλλά θέλει σχέδιο για την συνδεσμολογία του.Βρήκα το ακριβές μοντέλο στην εταιρία που το κατασκευάζει. ΠΧ υποστηρίζει αναγέννηση μπαταριών στο φρένο, μίνι φόρτιση κατα το ρολάρισμα, γκάζι και cruise control. Κάποια στιγμή αν βρω το σχέδιο θα κάνω αλλαγές....
-
Κρουζ κοντρόλ σε ποδήλατο!
-
Δες και τι μοτέρ έχεις.
Sent from my GN using smoke signals.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κρουζ κοντρόλ σε ποδήλατο!Πολλά controllers το έχουν, δεν είναι και τίποτα σαν πρόσθετο κόστος εκτός από ένα κουμπάκι να το ενεργοποιεί (με το που πατάς φρένο βγαίνει off ακριβώς όπως στα αυτοκίνητα) και βολεύει για μεγάλες ευθείες (ή σχεδόν) σε όσα πρέπει να έχεις γυρισμένο το χειρόγκαζο ή να γυρνας τα πετάλια για να δίνουν ρεύμα στο μοτέρ.
Τυχαία πριν λίγο κοιτουσα κάτι κιτ μετατροπής στο goldenmotor.com και έχουν και αυτά.
@Puntofato
Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις συμπέρασμα τι απόσταση κάνει χωρίς καθόλου προσπάθεια απ τον αναβάτη, μόνο με τη δύναμη της μπαταρίας? -
Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι το ποδήλατο πήγαινε μόνο του. Αλλά κανα δυο φορές που έσβησα την υποβοήθηση δεν μπορούσα να κρατήσω ούτε 15χλμ/ώρα. Επίσης τέτοια απόσταση για να κάνεις με απλό ποδήλατο νομίζω ότι είναι αδύνατο πόσο μάλλον για κάποιον που δεν είναι αθλητής ποδηλάτης με προπονήσεις και ιδιαίτερα δε σε περιοχές που δεν είναι ευθείες. Δε σας κρύβω ότι κάποιες στιγμές ένιωθα σαν κάψιμο στους μυς των ποδιών και το άφηνα μόνο με την υποβοήθηση χωρίς να βάζω δύναμη στα πεντάλια.
Την Κυριακή που μας πέρασε είχα πάει στο δρόμο της Γαλάτιστας και επειδή είχε παρατεταμένη ανηφόρα είχα την υποβοήθηση στο High. Έκανα 80χλμ και δεν είχε τελειώσει η μπαταρία.Ο ελεγκτής γράφει ότι μπορεί να δώσει 15Α MAX οπότε στα 24Volt βγαίνει 360W στο μοτέρ. Τον άνοιξα να δω τι έχει μέσα και είδα πολλές αναμονές. Αν είχα ένα σχέδιο ίσως να μπορούσα να ενεργοποιήσω και άλλες λειτουργίες του...
-
Τύπο ελεγκτή έχεις;
-
Αυτή είναι η σελίδα με τα χαρακτηριστικά του :
http://www.lsdzs.com/e/ProView.asp?ProId=322 -
Ωραία θα ήταν να υπήρχε κάποιο στάνταρ πρωτόκολλο και επαφές για controllers, του στυλ κουμπώνεις μπαταρία εδώ, μοτέρ εκεί, χειρόγκαζο δίπλα, αισθητήρα πεταλιών παραδίπλα, κουμπιά για φώτα, cruise control κλπ πο πέρα, και τσακ, έτοιμος....
Άραγε στο δικό σου αν του δώσεις 48V θα παίζει το μέγιστο ρεύμα που λέει?
(αν ναι, θα σου δίνει καμια 650ριά Watt στον τροχό, δεν ξέρω όμως για πόσο - δεν τον βλέπω να δίνει και μεγάλη έμφαση στην ψύξη των τρανζίστορς...) -
Μπαταρίες και πράσινα άλογα....
Τι πέτυχα σε μια αγγελία:
http://www.podilates-thess.gr/wp-conten ... 11-004.jpgΠολύ προσεγμένη και καθαρή δουλειά.
(οκ, είναι παράνομο ως ποδήλατο εδώ) -
Κινητήρας από θαμνοκοπτικό
-
Δεν είναι μόνο που είναι κάργα παράνομο, μάλλον είναι και τελείως επικίνδυνο. Και δεν εννοώ τι φρένα έχει για να αντιμετωπίσει το γκάζι του κινητήρα από θαμνοκοπτικό, αφήστε τα αυτά. Εννοώ την αλυσίδα κίνησης και το πάνω γρανάζι της που εξέχουν από το σκελετό και είναι δίπλα στη σέλλα και στο πόδι του αναβάτη.
Λίγο μπόσικο να είναι το μπουφάν ή το παντελόνι του, θα γίνει ζημιά.
Και να προσέχει, τι θα γίνει αν αποσταθεροποιηθεί και πέσει για τον α' λόγο, και το πόδι/χέρι ή άλλο σημείο του σώματος του αναβάτη ή κάποιου πεζού που θα πέσει επάνω του μπλεχτούν στην μετάδοση?
Εύχομαι να πέσει πάνω σε κανένα όργανο και τον τυλίξει στη λαδόκολλα για παράβαση του ΚΟΚ. Και για το δικό του καλό, και για κανέναν άλλο άτυχο που βρει στο δρόμο του. -
Έχεις απόλυτο δίκιο, ένα κάλυμα για τον κινητήρα και τη δεύτερη αλυσίδα εκεί που είναι πρέπει να μπει (ας βάλει διάτρυτο για να μην υπάρχουν και θέματα ψύξης). Αν το κάνει αυτό θα είναι μια χαρά, τα φρένα και με 60 να πάει (πόσο πιο γρήγορα μπορεί να πάει με τους 1.5 ίππους που βγάζει?) δε νομίζω να μασάνε, εκτός κι αν ο αναβάτης είναι 150 κιλά οπότε θα παίζουν κι άλλα θέματα...
e-ποδήλατα