-
Γκουνρμόρνινγκ μάι φρεντ! Δε Τζουκ, γιου λαικντιντ, ις ε σούπερ μίνι γουιθ α βέρυ μοντερν, εξτριμ λουκ εντ ολλλλλλλ δε αδερς αρ μπιγκερ! Ιτς ιντεριορ φορ δε ρεαρ πασενγκερς ις σμολερ δαν αστρα ορ φοκους. Ιτ χες σμολ εντ ναροου ρεαρ ντορς εντ δε αξεσ ιςν'τ ιζι ιναφ. Τζενεραλι δε σπεισ ις γκουντ όνλι φορ φορ γουιθ ε φιου λαγκατζις.
Μεκανικαλι δε 1,5 ντιζελ ισν'τ στρονγκ ιναφ ιν ναμπερς μπατ ιν γιουζ ις βερι πλαιζαντ. Ιτ ις νοουν εσ ε ριλαιαμπλ εντζιν γουιθ λοου κοστς, λοου εμισιονς εντ λοου κονσαμπτιον. Ιτ χες ε βερυ γκουντ τοργκ ανλαικ ιτς χορσπαουερ ναμπερ!
Γιου μαστ σι ιτ εσ εν σεπερειτ προποσαλ γουιθ μενι αντβαντατζις μπατ ολσο ντισαντβαντατζις κομπαρατιβλι γουιθ δε αδερς.
Και επειδή έτσι θα ξεχάσω και τα αγγλικά και τα ελληνικά μου ... δες το από κοντά για να έχεις μια εικόνα των χώρων του.
Αν ψάχνεις δε για 'γρήγορο' ντίζελ μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού. Καλό είναι σε επιδόσεις σύμφωνα με το στήσιμο και την συμπεριφορά του. -
Μην πυροβολείτε παιδιααααα.....ωραιο το χιουμορ παντως...ξερεις γτι προβληματιζομαι? πολυ μικρο πισω...2 με ζορι χωρανε....
-
Θέλω να μου προτείνετε κανένα καλό μικρο τζιπάκι πλην τζουκ σε ντιζελ...ευχαριστω...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γκουνρμόρνινγκ μάι φρεντ! Δε Τζουκ, γιου λαικντιντ, ις ε σούπερ μίνι γουιθ α βέρυ μοντερν, εξτριμ λουκ εντ ολλλλλλλ δε αδερς αρ μπιγκερ! Ιτς ιντεριορ φορ δε ρεαρ πασενγκερς ις σμολερ δαν αστρα ορ φοκους. Ιτ χες σμολ εντ ναροου ρεαρ ντορς εντ δε αξεσ ιςν'τ ιζι ιναφ. Τζενεραλι δε σπεισ ις γκουντ όνλι φορ φορ γουιθ ε φιου λαγκατζις.
Μεκανικαλι δε 1,5 ντιζελ ισν'τ στρονγκ ιναφ ιν ναμπερς μπατ ιν γιουζ ις βερι πλαιζαντ. Ιτ ις νοουν εσ ε ριλαιαμπλ εντζιν γουιθ λοου κοστς, λοου εμισιονς εντ λοου κονσαμπτιον. Ιτ χες ε βερυ γκουντ τοργκ ανλαικ ιτς χορσπαουερ ναμπερ!
Γιου μαστ σι ιτ εσ εν σεπερειτ προποσαλ γουιθ μενι αντβαντατζις μπατ ολσο ντισαντβαντατζις κομπαρατιβλι γουιθ δε αδερς.
Και επειδή έτσι θα ξεχάσω και τα αγγλικά και τα ελληνικά μου ... δες το από κοντά για να έχεις μια εικόνα των χώρων του.
Αν ψάχνεις δε για 'γρήγορο' ντίζελ μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού. Καλό είναι σε επιδόσεις σύμφωνα με το στήσιμο και την συμπεριφορά του.Θεός Κώστα!!! Είσαι ήδη ανηρτημένος στα funniest!!!
-
Ο χρήστης johnathan έγραψε:
Μην πυροβολείτε παιδιααααα.....ωραιο το χιουμορ παντως...ξερεις γτι προβληματιζομαι? πολυ μικρο πισω...2 με ζορι χωρανε....αμα θες παρτυ με ουζα πισω παρε vw
-
Θέλω να μου προτείνετε κανένα καλό μικρο τζιπάκι πλην τζουκ σε ντιζελ...ευχαριστω...Το μικρότερο Jeepάκι είναι το Wrangler. Μάλλον θες μικρό SUV. Αν θες μικρό SUV είμαστε εκτός θέματος καθώς εδώ είναι θέμα για crossover. Και τέλος αν θες crossover διαφορετικό του Juke diesel μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο QQ ή στο Yeti.
sent from a universe far far away -
Το γέτι μου μοιάζει λίγο γεροντίστικο...δεν μ αρέσει....το κασκάι ωραίο αλλά αρκετά μεγάλο...25 χρονων είμαι οπότε ψάχνω κάτι με μικρότερες διαστάσεις και πιο σπόρ...γι αυτό σχεδόν έχω καταλήξει στο τζουκ έστω και με ορισμένες επιφυλάξεις....και λόγω νισσάν που εμπιστεύομαι πάρα πολύ...σκυλί μου χει βγει το αλμερα που έχω...αλλά βγάζει προβληματάκια οπότε καιρός για αλλαγή...τέλος ποιος έχει άποψη για την ds4? την χαρακτηρίζουν και ως κροσόβερ αν και αμφιβάλλω...
-
Θες σπορ ή crossover? Και τα 2 δεν γίνεται εξ ορισμού, πρέπει να αποφασίσεις!
Η DS4 δεν είναι crossover,απλά καμία επαφή. Αλήθεια, επειδή είμαστε και κοντά σε ηλικία, γιατί κόλλησες με τα crossover?sent from a universe far far away
-
Τι να σου πω...δεν ξερω...απλα κολλησα...τα θεωρώ πιο επιβλητικά ίσως... να συνδυάζεις και τα δύο όντως δεν γίνεται...είμαι αναποφάσιστος....η γνώμη σου ποια είναι μεταξύ οπελ αστρα ντίζελ ή νέου φόκους και τζούκ ή τέτοιου τύπου?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θεός Κώστα!!! Είσαι ήδη ανηρτημένος στα funniest!!!... αν και δύσκολο το εγχείρημα στην πληκτρολόγηση!
Θες σπορ ή crossover? Και τα 2 δεν γίνεται εξ ορισμού, πρέπει να αποφασίσεις!
Αυτό είναι σωστό. Με συμβιβασμούς μπορούν να συνυπάρξουν με χαμένο το 'σπορ'.
Θέλω να μου προτείνετε κανένα καλό μικρο τζιπάκι πλην τζουκ σε ντιζελ...ευχαριστω...
Το Yeti 1,4 Tsi είναι για μένα ίσως η πιο σπορ προσέγγιση στα crossovers τουλάχιστον σε θέμα τελικής ταχύτητας.
Εκείνο που επίσης φαίνεται ενδιαφέρον είναι το νέο Kia Sportage με αξιόλογα άλογα (στο βενζινοκίνητο) και σε εμφάνιση και μηχανικά. Ίσως και το DS4 αλλά μάλλον το 'καλό' ξεφευγει σε τιμή.
Στα φτηνά diesel πάντως που ψάχνεις νομίζω είναι μηδενικές οι επιλογές.
Υπάρχουν κάποιες ανάγκες που σε οδηγούν σε crossover επιλογές?ΥΓ. Αν και προσωπικά το βρίσκω άσχημο, σε θέμα πίσω χώρων υπάρχει και το Mini Countryman που είναι κάπως καλύτερο.
-
Όχι. Ανάγκες στο να επιλέξω κροσόβερ δεν υπάρχουν. Καθαρά εμφανισιακά. Τα θεωρώ αρκετά επιβλητικά. Μπορεί και να μην ισχύει. Το μινι που προανέφερες το έχω δει και είναι πολύ άσχημο...Να ρωτήσω και κάτι ακόμα το μιτσουμπίσι ασχ πως το αξιολογείς?
-
..Να ρωτήσω και κάτι ακόμα το μιτσουμπίσι ασχ πως το αξιολογείς?Το 1,6 -που οδήγησα- πολύ κατώτερο του αντίστοιχου Qashqai για μένα σχεδόν σε όλα.
Το 1,8d δεν το γνωρίζω αλλά από το αντίστοιχο topic ... αφήνει πίσω μέχρι και Scirocco!
Το 1,8d σίγουρα είναι αρκετά δυνατό και επειδή είναι και χαμηλό μάλλον έχει και καλύτερη συμπεριφορά από το 1,6.
Είναι όμως και ακριβότερο. -
Το Juke εμένα μου θυμίζει Freestyle όχημα... και για μένα είναι και σπορ όχημα για την κατηγορία του.
Ξεφεύγει εντελώς από τα συντηρητικά οχήματα και είναι ιδιαίτερα νεανικό.Π.χ. στο μυαλό μου ποιο πολύ μου κολλάει ένα Juke με ένα surf στην οροφή παρά ένα ένα Qashqai...
Εγώ αν ήμουν 25άρης και είχα ως τρόπο ζωής την απόδραση, τα σπορ στην φύση κλπ... μάλλον θα έπαιρνα το Juke.
Αλλά και 40άρης που είμαι πάλι το Juke θα έπαιρνα γιατί τα άλλα όλα είναι τεράστια ή με σχεδίαση που δεν μου αρέσει (π.χ. Yeti)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Π.χ. στο μυαλό μου ποιο πολύ μου κολλάει ένα Juke με ένα surf στην οροφή παρά ένα ένα Qashqai...Στο QQ το surf μπορεί να μπει και μέσα διότι ... Juke με surf στην οροφή τινάζει κατανάλωση και αεροδυναμική στα ύψη!
-
storm συμφωνω απολυτα πολυ σωστος....μονο ένα δίλημμα μ έβαλε να το ξανασκεφτω για τι τζουκ...το νεο φορντ φοκους σε ντιζελ...ξερω...καμια σχεση...πιο γρηγορο και πιο πλατυ μεν αλλα όχι τόσο ιδιαίτερο και όμορφο όσο το τζουκ...αυτός ο κόκκινος διάκοσμος στο σπορτ πακ με τρελαίνει....το μοναδικό που με προβληματίζει...δεν μπορώ να καταλάβω πως στις μετρήσεις το νέο μίκρα σε μπροστινό πλάτος(εσωτερικό) και σε πίσω πλάτος μετριέται ως μεγαλύτερο απ το τζουκ...συγκεκριμένα διάβασα για τζουκ κ παραθετω Κεφάλι οδηγού 92
Κεφάλι πίσω -16
Πλάτος εμπρός 1.276
Πλάτος πίσω 1.152
Πόδια πίσω 111
Χώρος αποσκευών (λτ.) 251
ενώ η αντίστοιχη μέτρηση για το νέο μίκρα είανι σύμφωνα με το ίδιο σάιτ Μετρήσεις χώρων (χλστ.)
Κεφάλι οδηγού 95
Κεφάλι πίσω 21
Πλάτος εμπρός 1333
Πλάτος πίσω 1282
Πόδια πίσω 95
Χώρος αποσκευών (λτ.) 265
Αυτά. Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός απλά προβληματίζομαι μήπως 23000 είναι πολλά για το τζούκ -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Π.χ. στο μυαλό μου ποιο πολύ μου κολλάει ένα Juke με ένα surf στην οροφή παρά ένα ένα Qashqai...
Στο QQ το surf μπορεί να μπει και μέσα διότι ... Juke με surf στην οροφή τινάζει κατανάλωση και αεροδυναμική στα ύψη!
Αλλιώς όμως είναι να πηγαίνεις στο νησί διακοπούλες με το surf στην οροφή και στυλάκι reggae και αλλιώς με το surf μέσα στο αυτοκίνητο σαν σιδερώστρα...
Συγνώμη φίλε Cosneo αλλά εγώ το Qashqai το βλέπω ως αυτοκίνητο για managers και προϊσταμένους του δημοσίου ή τουλάχιστον αναπληρωτές... Αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη...
-
...
Αυτά. Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός απλά προβληματίζομαι μήπως 23000 είναι πολλά για το τζούκΤο κόστος είναι ένα άλλο κεφάλαιο... Πολύ λυπητερό...
Αν όμως συγκρίνεις focus με juke νομίζω ότι άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ.
Το Focus προσφέρει πολλά περισσότερα αλλά το Juke είναι άλλο κεφάλαιο, όπως και κάποια άλλα τέτοια οχήματα...Αυτή είναι η δική μου άποψη.
-
Μην πυροβολείτε παιδιααααα.....ωραιο το χιουμορ παντως...ξερεις γτι προβληματιζομαι? πολυ μικρο πισω...2 με ζορι χωρανε....καλύτερα, μόνο οι αδύνατες γκομενες να χωράνε, οι χοντρές στα διάλα να παν
-
storm σ ευχαριστω...ξερω δεν θα βγαλω ακρη...μεγαλο διλημμα...
-
εγω θα συνιστουσα να κανεις μερικα test drive ισως μερικα πραγματα να ξεκαθαρισουν στο μυαλο σου και να βρεις αυτο που σου ταιριαζει και καλυπτει τις αναγκες σου.....
SUV/Crossovers Forum