-
Λίγο άσχετα μεταξύ τους τα αυτοκίνητα αλλά η σκέψη έχει μια βάση…
Λοιπόν, στην οικογένεια, όπως έχω ξανά πει, έχουμε δυο αυτοκίνητα ένα Clio 1.2 16V (’02) και μια Laguna 1.6 16V (’98). To τελευταίο καιρό κοιτάω στενά το Megane για ν αλλάξω το Clio, το οποίο μέχρι πριν ένα μήνα στην έκδοση privilege που κόστιζε 18500 ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Σήμερα πήγα ρώτησα μου είπαν 20000 οπότε δεν ξέρω αν αξιζει να δώσεις τόσα λεφτά για μικρομεσαίο αυτοκίνητο.
Μετά τη Renault πέρασα με το father μια βόλτα από τη Citroen και είδαμε τη C5 1.6T. Εκεί μαζί με το bonus απόσυρσης και την ανταλλαγή της Laguna μπορεί να γλιτώσουμε μέχρι και 7.500€ οπότε μας προκύπτει C5 με υδροενεργητικη με 20.000-21.000.
Επομένως έχοντας ως δεδομένο ότι θα ξοδέψουμε τα ίδια χρήματα τι είναι καλύτερη αγορά;
Το γεγονός ότι αγοράζοντας το C5 φεύγει από πάνω μας η Laguna που αν και είναι σε άριστη κατάσταση τα χει τα χρονάκια είναι πολύ θετικό νομίζω. Ενώ στη περίπτωση του Megane μένουμε με 3 αυτοκίνητα αφού το Clio δεν αξίζει να το πουλήσεις για ψίχουλα και ένα μεγάλο θα το χρειάζονται οι γονείς!
Τώρα θα μου πείτε το θέμα είναι ποιο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας…Σίγουρα το megane μπορεί να αποδειχτεί πιο πρακτικό για μένα προσωπικά αλλά όταν σκεφτομαι ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζεις το c5 που είναι λιμο τότε το ξανασκέφτομαι…
Για πείτε και εσείς τις ιδέες σας…
Υ.Γ. Το ξέρω ότι είναι πραγματικά το πιο άσχετο ερώτημα που έχει τεθεί για σύγκριση δυο αυτοκινήτων
-
Λοιπόν, στην οικογένεια, όπως έχω ξανά πει, έχουμε δυο αυτοκίνητα ένα Clio 1.2 16V (’02) και μια Laguna 1.6 16V (’98). To τελευταίο καιρό κοιτάω στενά το Megane για ν αλλάξω το Clio, το οποίο μέχρι πριν ένα μήνα στην έκδοση privilege που κόστιζε 18500 ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Σήμερα πήγα ρώτησα μου είπαν 20000 οπότε δεν ξέρω αν αξιζει να δώσεις τόσα λεφτά για μικρομεσαίο αυτοκίνητο.
Μετά τη Renault πέρασα με το father μια βόλτα από τη Citroen και είδαμε τη C5 1.6T. Εκεί μαζί με το bonus απόσυρσης και την ανταλλαγή της Laguna μπορεί να γλιτώσουμε μέχρι και 7.500€ οπότε μας προκύπτει C5 με υδροενεργητικη με 20.000-21.000.
Επομένως έχοντας ως δεδομένο ότι θα ξοδέψουμε τα ίδια χρήματα τι είναι καλύτερη αγορά;
Το γεγονός ότι αγοράζοντας το C5 φεύγει από πάνω μας η Laguna που αν και είναι σε άριστη κατάσταση τα χει τα χρονάκια είναι πολύ θετικό νομίζω. Ενώ στη περίπτωση του Megane μένουμε με 3 αυτοκίνητα αφού το Clio δεν αξίζει να το πουλήσεις για ψίχουλα και ένα μεγάλο θα το χρειάζονται οι γονείς!
Τώρα θα μου πείτε το θέμα είναι ποιο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας…Σίγουρα το megane μπορεί να αποδειχτεί πιο πρακτικό για μένα προσωπικά αλλά όταν σκεφτομαι ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζεις το c5 που είναι λιμο τότε το ξανασκέφτομαι…
Υ.Γ. Το ξέρω ότι είναι πραγματικά το πιο άσχετο ερώτημα που έχει τεθεί για σύγκριση δυο αυτοκινήτων
-
-
κρατας το κλιο για δευτερο μικρο, και παιρνεις το είτε το c5 είτε το μεγκαν.
-
όσο καλή και να είναι η c5 (που είναι), αν δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο αυτοκίνητο , τι να το κάνεις??
έχεις οικογένεια?
οι γονείς σου ταξιδεύουν με τουλάχιστον 3 άτομα μαζί??
αν όχι η c5 δεν χρειάζεται... -
Η καλυτερη αγορα φιλε μου ειναι αυτη που σε καλυπτει. Οποτε παρε το μεγκαν κι ασε τους γονεις σου με τα αλλα 2, το μικρο για καθε μερα και το μεσαιο για ταξιδια. Ειναι λιγο εγωιστικο, αλλα αν αντεχετε να συντηρειτε +1 αυτοκινητο βολευει πολυ, εισαι καλυμμενος και δεν ανησυχεις μηπως φυγεις κι αφησεις καποιον ξεκρεμαστο
ΥΓ: Αν θελεις να αντικαταστησεις το μεσαιο, βρισκεις οτι θες σε το πολυ 5 ετων με λιγοτερα απο 10Κ οποτε μην ανησυχεις.
-
Αν μιλούσαμε για μικρομεσαίο sedan εγώ θα σου έλεγανα πάρεις το sedan αλλά το C5 νομίζω παραείναι μεγάλο.Εν ολίγοις εάν οι γονείς δεν θέλουν αυτοκίνητο πάρε το Megane με χίλια.Τέλος υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα με 18500 σε κάποιους έμπορους άσε που επειδή είσαι μικρός εγώ θα σου πρότεινα το dynamic το οποίο έχει αρκετά πιο σπορ διάκοσμο από το privilege.
-
Εγω πιστευω οτι λυση στο διλλημα θα δωσει πιο αυτοκινητο απο τα clio ή laguna μπορει να φυγει πιο ευκολα αν ποτε χρειαστει και ποσα μπορει να πιασει..Ετσι αν δειτε οτι τη laguna ουσιαστικα την εχετε ηδη 'παντρευτει' μιας και ειναι γαλλικο μεσαιο ανω της δεκαετιας και την ξερω καλα την ιστορια τοτε με το green bonus ειναι ευκαιρια να παρετε καλα λεφτα, λεφτα που δε μπορειται να τα παρετε εξω σαν ιδιωτες αν ποτε μπορεσει να πουληθει η laguna ,και ετσι πατε στη c5..Αν απο την αλλη το cliaκι μπορει να φυγει και να βγει και κατι τοτε παρτε το megane..Αν σε ενα τριτο σεναριο αντεχετε 3 αυτοκινητα και με τη λογικη οτι θα ειναι καλυτερα να κανετε με 1 συνεργειο και γενικα μια μαρκα (μονο renault) καλυτερα να προτιμηθει το megane..Επισης επειδη καταλαβαινω οτι η laguna ειναι σε αριστη κατασταση ειναι προτιμοτερο να την κρατησετε μεχρι τελους να την εχετε για τα μακρινα και ταυτοχρονο αν μετα απο ενα σημειο αρχισει να ζηταει το ρολο θα παρει το νεο σας megane με το cliaκι να ειναι παντα ο χαλαμης της υποθεσης..
Γενικα προς το megane παει η δουλεια..
Ασχετα απο ολα αυτα η c5 σε αυτη τη τιμη και υδροπνευματικη ειναι δελεαρ και σε κανει να καταρριπτεις ολα τα παραπανω.. Καλο παντως ειναι να υπαρχει λογικη ειδικα τετοια εποχη.. -
Στα παραπανω να προσθεσω οτι μενουμε στην Πατρα οποτε το μεγαλο αυτοκινητο δεν ειναι τοσο προβλημα.
Εμ το δελεαρ αυτο μ εχει κανει να μπω σε σκεψεις νονε. Εν τω μεταξυ ο μπαμπας μου ηταν αρνητικος για σιτροεν αλλα οταν το ειδε του αρεσε πολυ.
-
Λογικά τη Λαγκούνα θα την δώσεις αρκετά δύσκολα. Το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να πάρει το δρόμο της απόσυρσης...
Εφόσον παρουσιάζεται η ευκαιρία με την C5 και εφόσον πρόκειται για την 1,6Τ, κατά τη γνώμη μου χτύπα τη! Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, πολύ όμορφο και θα διώξεις και τη Λαγκούνα. Και θα εξακολουθείς να έχεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο στην οικογένεια. Το Κλιό θα μπορεί πολύ άνετα να κάνει το ρόλο του 2ου αυτοκινήτου!
Επίσης η Λαγκούνα θα έχει πάρα πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας λόγω παλαιότητας. Συνεπώς βάλε κάτω και υπολόγισέ τα πόσα θα γλιτώνεις.
-
C5 χωρίς πολύ σκέψη.
Φωνάζει το πράγμα από μακρυά!
(είναι και όμορφο αμάξωμα ) -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στα παραπανω να προσθεσω οτι μενουμε στην Πατρα οποτε το μεγαλο αυτοκινητο δεν ειναι τοσο προβλημα.Εμ το δελεαρ αυτο μ εχει κανει να μπω σε σκεψεις νονε. Εν τω μεταξυ ο μπαμπας μου ηταν αρνητικος για σιτροεν αλλα οταν το ειδε του αρεσε πολυ.
Πραγματικα ειναι διλλημα κι εγω που απανταω σκεφτηκα πολυ πριν το κανω
Αντεχετε τα παγια 3 αυτοκινητων ή θα ηταν καλυτερα να εχετε τη c5 και το cliaκι..?
-
μωρε στην αρχη σκεφτομουν να παρω το megane εγω κ το κλιο να το παρει η αδερφη μου η οποια δεν καιγεται τοσο...
απλα προσωπικα το θεωρω λιγο καπως να δωσουμε τοσα λεφτα για το megane απ τη στιγμη που με τα ιδια παιρνεις τη λιμο c5.
Η δυσκολια ειναι οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα καλυτερο προιον που ομως εξυπηρετουν διαφορετικεσ αναγκες -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
παιρνεις ενα καλυτερο προιον που ομως εξυπηρετουν διαφορετικεσ αναγκεςΑυτο που λες εχει μεγαλη σημασια. Το θεμα ειναι αν καλυπτει τις υπαρχουσες αναγκες ενα τετοιο αυτοκινητο. Μην ξεχνας μαλιστα πως η δελεαστικη αυτη τιμη βγαινει μετα απο αποσυρση ενω στο μεγκαν οχι.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
παιρνεις ενα καλυτερο προιον που ομως εξυπηρετουν διαφορετικεσ αναγκες
Αυτο που λες εχει μεγαλη σημασια. Το θεμα ειναι αν καλυπτει τις υπαρχουσες αναγκες ενα τετοιο αυτοκινητο. Μην ξεχνας μαλιστα πως η δελεαστικη αυτη τιμη βγαινει μετα απο αποσυρση ενω στο μεγκαν οχι.
Το θεμα ειναι οτι ειναι καλυτερα να ειναι 2 αμαξια αν η αδελφη του δεν ενδιαφερεται περι οδηγησης μετακινησης..Αλλιως σιγουρα βολευει το 'καθενος το δικο του'..
Τα ζυγιζεις και αποφασιζεις..Νομιζω οτι αυτες οι λιγες απαντησεις το καλυψαν.. -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Επίσης η Λαγκούνα θα έχει πάρα πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας λόγω παλαιότητας. Συνεπώς βάλε κάτω και υπολόγισέ τα πόσα θα γλιτώνεις.
από που προκύπτει αυτό ;
σαν 1600 θα πληρώσει τέλη. Δεν παίζει ρόλο φέτος η παλαιότητα.
-
Είμαι της γνωμης πως ένα supermini 1200άρη 8 ετών έχει 'ψωμιά' ακόμα να προσφέρει. Αντίθετα ένα μεσαίο 1600άρη μεγαλύτερης ηλικίας είναι μάλλον ... πριν το 'γάμο' ενώ ο χρόνος και τα χιλιόμετρα φέρνουν και νέα πακέτα προβλημάτων.
Δύσκολη αλλά πιο συνετή απόφαση η αποχώρηση της Laguna στην πιο συμφέρουσα δυνατόν τιμή.
Στα καινούρια ... η C5 είναι ωραιότερη και πιο άνετη ενώ το 5θυρο Megane ... απλώς δεν μου αρεσει! Αν μιλάγαμε για το Megane SW με τον 1,4 Tce (ή αν υπήρχε Fluence 1,4 Tce) μάλλον η προτιμηση μου θα άλλαζε! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είμαι της γνωμης πως ένα supermini 1200άρη 8 ετών έχει 'ψωμιά' ακόμα να προσφέρει. Αντίθετα ένα μεσαίο 1600άρη μεγαλύτερης ηλικίας είναι μάλλον ... πριν το 'γάμο' ενώ ο χρόνος και τα χιλιόμετρα φέρνουν και νέα πακέτα προβλημάτων.
Δύσκολη αλλά πιο συνετή απόφαση η αποχώρηση της Laguna στην πιο συμφέρουσα δυνατόν τιμή.
Στα καινούρια ... η C5 είναι ωραιότερη και πιο άνετη ενώ το 5θυρο Megane ... απλώς δεν μου αρεσει! Αν μιλάγαμε για το Megane SW με τον 1,4 Tce (ή αν υπήρχε Fluence 1,4 Tce) μάλλον η προτιμηση μου θα άλλαζε!Στην ουσια το διλημμα μου δεν εχει να κανει μεταξυ των δυο αυτοκινητων αλλα το ποια ειναι η πιο συνετη λυση αυτη τη περιοδο.
Γιατι αν αποφασισουμε να παρουμε megane τοτε θα ειναι το megane coupe και θα ειναι ψιλοαποκλειστικα για μενα, οποτε ο πατερας σε μια τετοια περιπτωση μενει για παντα με τη Laguna αφου δεν καιγεται ν αλλαξει αυτοκινητο.
Ενω στη περιπτωση της C5 στην ουσια βρισκεις τροπο να μην μεινεις με τη γερασμενη μετα απο χρονια laguna και εκμεταλευεσαι το value for money που προκυπτει.
Και επειδη στην ουσια προκειτε για αλλοκοτη σκεψη γι αυτο ρωτησα να ακουσω τις αποψεις σας, δεδομενου οτι θα ξεδοψουμε καποια χρηματα να δουμε πως ειναι το πιο λογικο και αν σκεφτομαι σωστα.
-
megane coupe+laguna
-
Αν δεν κάνω λάθος η Renault έχει σε προσφορά την -πανέμορφη- 2λιτρη Laguna SW κάπου λίγο παραπάνω απο τα 20.000€. Αν δεν είναι πρόβλημα τα 2000 κυβικά θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή πρόταση.
Σήμερα στο 'Υγεία' χάζευα μια λευκή απινακίδωτη C5. Πανέμορφη είναι και μάλλον την αδίκησα ως ... 'γερμανόφωνη' αισθητικά!
Σκέψη: Megane 1.4 Tce ή C5 1.6 T