-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ωχχχ, δεν υποστηρίζω κανένα λειτουργικό αν δεν το κατάλαβες. Όλα καλά είναι, όταν κάνουν αυτό που θέλω.
Για το άλλο, με έβαλες σε σκέψεις και έκανα μερικές δοκιμές και παίζει να έχεις δίκιο!
Κοινώς, όντως σε κάποιες εφαρμογές που το τέσταρα, κάνει close και όχι home όπως έλεγα.
Οπότε, ΝΑΙ, αυτό EINAI μαλακία και έχεις δίκιο!
Αλλά και το ψάχνει ο άλλος πώς επιστρέφει στην προηγούμενη οθόνη, επίσης μαλακία είναι.
Αλλά ΟΚ, το κούρασα, τα υπόλοιπα από κοντά.Επειδή θέλω να κάνω διάλειμμα από κάτι μλκίες για Android που είμαι αναγκασμένος να φτιάχνω
Προφανώς και είναι μαλακία να ψάχνει ο χρήστης το οτιδήποτε που θέλει να κάνει και να μη το βρίσκει.
Είναι μαλακία του UI της εφαρμογής που χρησιμοποιεί. Ένα σωστό UI πρέπει να είναι έτσι ώστε όλα τα στοιχεία του να είναι σε προφανή μέρη και φυσικά να υποδηλώνουν μονοσήμαντα τι ακριβώς κάνουν.
Αλλά είναι μαλακία της εφαρμογής.
Το λειτουργικό δεν υποκαθιστά το UI της εφαρμογής.Το λειτουργικό έχει ένα δικό του UI με τη σειρά του, που ακολουθεί τα παραπάνω σε ό,τι έχουν να κάνουν με τον εαυτό του. Στα desktop ας πούμε, σε ότι έχει να κάνει με application/window handling έχεις τα minimise, maximise, close που κάνουν πάντα ακριβώς το ίδιο πράγμα και ουσιαστικά δεν αποτελούν μέρος της εφαρμογής αλλά του λειτουργικού. Και φυσικά η εφαρμογή καλείται να τα υλοποιήσει σωστά. Στα κινητά αυτό μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι ας πούμε το HomeButton που κάνει minimise (ας πούμε).
Τώρα, το back thingy του Android είναι μια ολίγον τι ντεμέκ κατάσταση.
Το OS έχει ένα application layer ας πούμε, που στη λογική του οι εφαρμογές χτίζονται με ένα σύστημα με activities και intents. Μια εφαρμογή δημιουργεί νέα activities για να κάνει ο χρήστης καινούρια πράγματα. Δες το σαν layers από 'εφαρμογές' που μοιράζονται τα ίδια assets και έχουν μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους.Τώρα, το back button αυτό που κάνει by default (γιατί μπορείς να το κάνεις override) και σχετίζεται καθαρά με το OS, είναι ότι τερματίζει και καταστρέφει το τρέχον activity και κάνει pop το προηγούμενο.
Φαντάσου ξέρω γω ένα browser στον οποίο μπορείς να βλέπεις κάθε φορά μόνο ένα tab και ανοίγεις στη σειρά τρία. Δεν μπορείς να κάνεις switch μεταξύ τους, έχεις ένα stack από αυτά.
Όταν πατάς το back κλείνεις το tab και γυρνάς στο προηγούμενο.Με τα χεράκια της google δλδ έχεις αυτό:
Figure 1. A representation of how each new activity in a task adds an item to the back stack. When the user presses the Back button, the current activity is destroyed and the previous activity resumes.Βλέπεις λοιπόν, ότι είναι μια μίξη μεταξύ back και close, στο βαθμό που ο developer έχει φτιάξει σωστά την εφαρμογή του.
Και αν σου φαίνεται μαλακία να κάνει close αντί για home, τότε καταλαβαίνεις ότι σου φαίνεται μαλακία η σχεδιασμένη του λειτουργίαΤώρα, αυτή η αρχιτεκτονική έχει προφανώς διάφορα θετικά και κάποια αρνητικά. (όπως όλες).
Αλλά είναι η αρχιτεκτονική αυτή που δημιουργεί το νόημα ύπαρξης ενός OS back button, γιατί κάνει κάτι που σχετίζεται όντως με το OS.Αυτα περί nadroid back button, καλό και το διάλειμμα και επιστρέφω στο αγαπημένο σου android
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
:hmmm:Υπαρχει καμμια εφαρμογη σε android ή καποιο κολπο ωστε οταν καλει ο Α να του μιλαμε κανονικα και οταν καλει ο Β να νομιζει οτι ειμαστε εκτος δικτυου?
Καποιο αλλο κολπο με το ιδιο αποτελεσμα ?
up
-
aFirewall μήπως; Το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορείς να ορίσεις πολλά πράγματα που σε ενδιαφέρουν.
-
:hmmm:
Υπαρχει καμμια εφαρμογη σε android ή καποιο κολπο ωστε οταν καλει ο Α να του μιλαμε κανονικα και οταν καλει ο Β να νομιζει οτι ειμαστε εκτος δικτυου?
up
Για οποιονδήποτε Β ή για συγκεκριμμένο;Μπορεις να βαλεις ενα blacklist ή αν το κανει και το κινητο απο μονο του.
-
:hmmm:
Υπαρχει καμμια εφαρμογη σε android ή καποιο κολπο ωστε οταν καλει ο Α να του μιλαμε κανονικα και οταν καλει ο Β να νομιζει οτι ειμαστε εκτος δικτυου?
up
Μπορεις Θοδωρη να βαλεις καποιον στην λιστα αποριψης.Οποτε σε παιρνει ο συγκεκριμενος του βγαζει κατι σαν κατηλλειμενη τη γραμμη κ δεν μπορει να σε καλεσει.
-
Δε το θελω για εμενα, αν και δεν εχει σημασια
Το θεμα την απορριψη ειναι οτι ο καλών ξερει οτι του 'το εκλεισες'. Λεμε να φαινεται σαν να εισαι εκτος δικτυου.
-
Δεν καταλαβαινει κατι ο καλων. Δηλαδη εκει που κανονικα σε καλει ξαφνικα να αλλαζει η κληση κ να βγαζει κατηλλειμενο σαν να το εκλεισες εσυ.
-
Δε το θελω για εμενα, αν και δεν εχει σημασιαΤο θεμα την απορριψη ειναι οτι ο καλών ξερει οτι του 'το εκλεισες'. Λεμε να φαινεται σαν να εισαι εκτος δικτυου.
Ναι παιδι μου , αυτο κανει και ενα απλο προγραμμα blacklisting.Πχ εγω για τον Geo εχω το παρακατω.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vladlee.easyblacklist
Του δειχνει μια ζωη οτι ειμαι κατειλημμενος.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Δε το θελω για εμενα, αν και δεν εχει σημασια
Το θεμα την απορριψη ειναι οτι ο καλών ξερει οτι του 'το εκλεισες'. Λεμε να φαινεται σαν να εισαι εκτος δικτυου.
Ναι παιδι μου , αυτο κανει και ενα απλο προγραμμα blacklisting.Πχ εγω για τον Geo εχω το παρακατω.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vladlee.easyblacklist
Του δειχνει μια ζωη οτι ειμαι κατειλημμενος.
Εκει ειναι το θεμα, ο Geo ομως ξερει οτι εισαι ΕΝΤΟΣ δικτυου...
Βγαζει μηνυμα στον geo πχ 'o g8777 θα ειδοποιηθει για την κληση'? -
Αυτο που βγαζει το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι 'ο συνδρομητης ειναι κατειλλημενος, αφηστε το μηνυμα σας' και περναει στον τηλεφωνητη.Αν δεν σου κανει, μπορεις με ενα απλο search στο play store να βρεις διακοσαμυρια εφαρμογες blacklisting .
E τι διαολο, αμα δεν σου κανει καμια θα πουμε στον ΜcIακωβο να μας φτιαξει μια.Ψοφαει για Ανδροιντ. -
αύριο κι όλας θα σας έχω μια να τη βάνετε.
Τα permissions που ζητάει είναι γιατί χρειάζεται να κάνει κάτι πολύ περίεργα κόλπα για να φαίνεται εκτός δικτύου. Πατήστε άφοβα αποδοχή -
Φτηνος εκφοβισμος.
Κε Ιακωβε ψηφιζουμε απο το 1980, τι να μας κλασουν τα permissions του Αndroid; -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Αυτο που βγαζει το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι 'ο συνδρομητης ειναι κατειλλημενος, αφηστε το μηνυμα σας' και περναει στον τηλεφωνητη.Αν δεν σου κανει, μπορεις με ενα απλο search στο play store να βρεις διακοσαμυρια εφαρμογες blacklisting .
E τι διαολο, αμα δεν σου κανει καμια θα πουμε στον ΜcIακωβο να μας φτιαξει μια.Ψοφαει για Ανδροιντ.Ο τυπος που τη θελει, θελει να προσποιηθει οτι ειναι 'εκτος δικτυου' για καποιες ωρες την ημερα, μπας και ησυχασει απο τα βασανα το μυαλο του.
Προτεινα μπαφο, δε δεχτηκεΘα του πω να τη δει την εφαρμογουλα.
Σκεφτηκα πχ να παρει και μια 2η συσκευη και να κανει προωθηση στη 2η η οποια θα τους εχει black list να δουμε αν εχει διαφορα σε αυτον που καλει.
θα δουμε. -
E τι διαολο, αμα δεν σου κανει καμια θα πουμε στον ΜcIακωβο να μας φτιαξει μια.Ψοφαει για Ανδροιντ.Ο τυπος που τη θελει, θελει να προσποιηθει οτι ειναι 'εκτος δικτυου' για καποιες ωρες την ημερα, μπας και ησυχασει απο τα βασανα το μυαλο του.
Προτεινα μπαφο, δε δεχτηκεΘα του πω να τη δει την εφαρμογουλα.
Σκεφτηκα πχ να παρει και μια 2η συσκευη και να κανει προωθηση στη 2η η οποια θα τους εχει black list να δουμε αν εχει διαφορα σε αυτον που καλει.
θα δουμε.Μπορεί και να το κλείνει
-
ε, ναι, γνωστο αυτο, παμε μπας και το καταφερουμε πιο επιστημονικα.
-
ε, ναι, γνωστο αυτο, παμε μπας και το καταφερουμε πιο επιστημονικα.Flight mode
Sent from outer space ★☆★
-
runtastic bike για το ποδήλατο ή κάποιο άλλο?
ευχαριστώ! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
runtastic bike για το ποδήλατο ή κάποιο άλλο?
ευχαριστώ!αυτο σε χαλαει;
https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroid.proεχεις π.μ.
-
Πάμε ρινγκ;
-
Όχι Android ακριβώς αλλά μάλλον κολλάει περισσότερο εδώ:
Ψάχνοντας για clip-on ΒΤ handsfree είχα καταλήξει στο Samsung HM1500 και στο Sony SBH50.Το Samsung είναι πιο «συμβατικό», μικρού μεγέθους, με ένα ακουστικό (που το προτιμώ για τις κλήσεις, τα δύο συνήθως μπλέκονται) και δόνηση στο κυρίως σώμα όταν καλεί κάποιος (ώστε να μην έχεις το ακουστικό συνέχεια στο αυτί για να ακούσεις τον ήχο κλήσης). Δεν έχει όμως οθόνη για να βλέπεις ποιος σε καλεί.
Από την άλλη, το Sony έχει περισσότερες λειτουργίες (εμφάνιση κλήσεων, μηνυμάτων, FB notifications, Gmail notifications στην οθόνη του, χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις το κινητό από την τσέπη/τσάντα), έχει αυτόνομο ραδιόφωνο (που όμως μου είναι αδιάφορο), στερεοφωνικά ακουστικά με πολύ καλή ποιότητα ήχου και καλό μπάσο. Δεν έχει όμως δόνηση στο κυρίως σώμα (το οποίο είναι και μεγαλύτερο από αυτό του Samsung).
Από αυτονομία μάλλον είναι στα ίδια (τουλάχιστον βάσει των επίσημων στοιχείων).
Βρίσκομαι στο σπίτι λοιπόν έχοντας αγοράσει το SBH50, κυρίως για την ύπαρξη οθόνης και των πλεονεκτημάτων που αυτή σου προσφέρει και το θέμα είναι το εξής: γλυκοκοιτάζω και το Sony SBH52, το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο από το SBH50 (και μάλλον τεράστιο μπροστά στο HM1500), έχει τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες αλλά υποστηρίζει κλήσεις στο κυρίως σώμα χάρη στο συνδυασμό ακουστικού-μικροφώνου που διαθέτει (πχ κάποιος σε καλεί ενώ το κινητό σου φορτίζει, δε θέλεις να το βγάλεις από την πρίζα και «σηκώνεις» κανονικά το handsfree σαν να ήταν τηλέφωνο, χωρίς ακουστικά, καλώδια κλπ). Επιπλέον, διαθέτοντας και μεγαφωνάκι μπορεί να λειτουργήσει και για ανοιχτή ακρόαση.
Τα ερωτήματα:
Χρησιμοποιεί κανείς κάποιο από τα προαναφερθέντα handsfree; Τι του αρέσει και τι όχι;
Το SBH52 μήπως είναι overkill τελικά;
Περι συσκευών Android...