-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
:offtopicviii:γιατι αλλαξες το μνμ και δεν καταλαβαινω τι απαντανε...
γιατι Τσιαμτσικα;ΟΚ, ας τα πάρουμε ένα-ένα
-
Αν όντως χρειάζεσαι ναυαρχοκινητό (και όχι για μόστρα), συνήθως χρειάζεσαι τα παραπάνω specs, καθώς οι αναγκαίες για σένα εφαρμογές αναβαθμίζονται για να 'τρέχουν' με το τελευταίο hardware, πράγμα που σημαίνει ότι μένοντας με το παλιότερο κινητό (για 2,3,5 μήνες) αναγκαστικά μένεις πίσω και σε ταχύτητα, απόκριση, δυνατότητες κλπ
-
Το 'περιμένω λίγο' σημαίνει ταυτόχρονα ότι μένεις με το προηγούμενο -παλιότερο και λιγότερο δυνατό/γρήγορο- κινητό. Άρα αυτομάτως μπαίνεις στη διαδικασία του (1), δηλαδή θα δεις μια γενικότερη επιδείνωση των επιδόσεων με τα τελευταία updates των εφαρμογών
-
Ομοίως το 'περιμένω λίγο' (και πόσο 'λίγο' εννοείς, γιατί αν λες 6 ή 12 μήνες, αυτό δεν είναι καθόλου 'λίγο') αυτομάτως σημαίνει ότι, όταν το αγοράσεις εσύ το κινητό (σε πολύ χαμηλή τιμή), δεν θα έχει καμία μεταπωλητική αξία. Κοινώς αντί να το αγοράσεις 500 και να το πουλήσεις 250, θα το αγοράσεις 250 και δεν θα μπορείς να το δώσεις ούτε τζάμπα (ή άντε 50 ευρώ). Τελικά βέβαια τα ίδια λεφτά θα έχουμε δώσει, μόνο που εγώ θα είμαι μονίμως με το τελευταίο και καλύτερο, ενώ εσύ περιμένοντας θα είσαι πάντα με το προηγούμενο.
-
Όπως είπα και πριν, μερικές φορές η αλλαγή 'γενιάς' μπορεί να φέρει απειροελάχιστες αλλαγές, και άλλες φορές να είναι κοσμογονικές (π.χ. το πρώτο διπύρηνο 2Χ, το πρώτο nexus, το πρώτο 4-core κλπ). Δεν σημαίνει ότι πάντα κάνεις άλμα επιδόσεων, απλά όταν συμβαίνει και αυτό είσαι διπλά ευτυχισμένος με τα λεφτά που έδωσες.
Για να δεις τι κοστιζει πρεπει να αθροισεις ολες τις αγορες σου τα τελευταια 4 χρονια μειον τις πωλησεις και πιστευω οτι θα εχεις ξοδεψει αρκετα. Εκ πρωτης οψεως υπαρχει μεγαλο κοστος οταν αγοραζεις αμεσως τα νεα μοντελα που κανουν 700αρια σε σχεση με το να τα παρεις 6 μηνες μετα για 350. Τις επιδοτησεις πια τις πληρωνεις αδρα καθε μηνα οποτε δεν βοηθανε.
Έχοντας πλέον περάσει από δεκάδες κινητές συσκευές (από τα πρώτα PDA μέχρι σήμερα), σου λέω πολύ απλά ότι, για κάποιον που ξέρει τι κάνει, η αλλαγή ακόμα και από ναυαρχοκινητό σε ναυαρχοκινητό δεν κοστίζει τόσο όσο νομίζεις και όσο γράφεις εδώ. Μερικές φορές -μου έχει συμβεί αρκετές φορές- μάλιστα η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει και εντελώς τζάμπα (π.χ. από το S200 στο πρώτο Diamond και από το Omnia σε 2X πήγα τζάμπα, από το Diamond στο Diamond2 πήγα με ελάχιστο κόστος). Αντιθέτως, η επιλογή του να πάρω κάτι φθηνό σχεδόν πάντα καταλήγει στο να πετάω το προηγούμενο για να πάρω το επόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνω κάθε φορά full price (όσο χαμηλή και αν είναι αυτή)....
Παίδες, δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια, και οι εποχές που έδινα κάθε μήνα χιλιάδες δραχμές για να είμαι στο latest έχουν περάσει...πλέον ζήτημα αν δίνω 100-200€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ για να έχω πάντα κάτι σε ναυαρχοκινητό, με το πρόγραμμά μου σταθερό, επιδοτούμενο και επίσης σχεδόν τζάμπα (Vodafone με έκπτωση και με Diners επιδότηση για όσους ξέρουν)....
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιες είναι αυτές οι ανάγκες για τα καλύτερα specs ας πούμε, του s5 σε σχέση με το s4;
Αν από την άλλη,υποθέσουμε ότι αυτές υπάρχουν και χρησιμοποιούνται από κάποιους, ακόμα και έτσι, οι περισσότερες των πωλήσεων high end κινητών γίνονται για την ευχαρίστηση των κατόχων ότι έχουν το κορυφαίο της σειράς.
Τώρα για την προσωπική μου ενασχόληση με τα κινητά τα τελευταία 6 χρόνια θα σου πω ότι μου κόστισαν: 20 ευρώ το sony ericsson w915, 60 ευρώ το σε neo v και 197 το s4 mini που το πήρα εκτός vodafone! Είμαι σίγουρος ότι δεν χάλασα πολλά για την κτίση των κινητών αλλά έχοντας το unlimited 50 χάλασα πολλά στην χρήση τους!
Πάντως δέχομαι τον συλλογισμό σου ότι όταν πουλάς κάτι στην ακμή του σίγουρα παίρνεις πίσω μεγάλο μέρος των χρημάτων κτίσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο.Όμως έχεις δώσει εξαρχής κάμποσα χρήματα και γι' αυτό δεν σου φαίνεται τόσο στην αλλαγή! Σαν να έχεις 'κάβα' 300€ που συνεχώς τα επενδύεις όμως αυτή την κάβα κάποτε την έφτιαξες!
Τώρα για την μεταπώληση των ...περσινών κινητών δεν έχω γνώμη διότι δεν έχω πουλήσει ποτέ κανένα! Τα έχω όλα στα κουτιά τους από το 1998 μόλις τα αλλάξω με κάτι νεώτερο!
Απλά πιστεύω ότι θα πουληθούν δυσκολότερα και σε χαμηλότερη τιμή, τέτοια που όμως συγκριτικά μου επιτρέπει να νιώθω κερδισμένος.
Να ξέρεις πάντως ότι σε μένα που αλλάζω κινητά ανά 2-3 χρόνια το άλμα στην εξέλιξη είναι διακριτό κάθε φορά οπότε πάντα νιώθω ευτυχής με την κατοχή της νέας μου συσκευής!Πάντως για μένα το κύριο επιχείρημα κατά σε όσα έγραψα είναι ότι είναι καλό να ξοδεύει κανείς σε πράγματα που τον ευχαριστούν!Εκεί πάω πάσο!
πρεπει να με γνωρισετε....
αλλαγη σε κινητο ανα 4 μηνες max.
ετσι και αλλιως 10 χρονια με το ιδιο αμαξι ειμαι...corsair θα δεις που θα σου αρεσει πολυ το G2.
ευχομαι να το εχεις βρει σε καλη τιμη.
Ιταλια πλεον στοιχιζει 299Ε στα καταστηματα.
λατρευω το ασπρο.Oppo Find7a κορυφαιο κινητο αλλα εχουν ακομα δουλεια με την μπαταρια....καμερα σημα και οθονη best of class.
σε 2 εβδομαδες One+One... -
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Oppo Find7a κορυφαιο κινητο αλλα εχουν ακομα δουλεια με την μπαταρια....καμερα σημα και οθονη best of class.
Δηλαδής...για δώσε στοιχεία στο λαό. Πόσο κρατάει και με τι χρήση? Γιατί αν δεν κρατάει αυτό, τότε το άλλο με την καλή οθόνη θα γωνατίζει.
-
Ρε σεις είμαι αθώος δεν διάβασα όλα τα ποστς και γι' αυτό ρώτησα. Μην βαράτε...
Τώρα όσον αφορά την μπαγκατέλα κινητό μου, πλέον την συνήθισα και μου αρέσει. Θα την αλλάξω το 2016 με το κινητό που θα πουλήσει ο ace στα μισά λεφτά τότε! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Oppo Find7a κορυφαιο κινητο αλλα εχουν ακομα δουλεια με την μπαταρια....καμερα σημα και οθονη best of class.
Δηλαδής...για δώσε στοιχεία στο λαό. Πόσο κρατάει και με τι χρήση? Γιατί αν δεν κρατάει αυτό, τότε το άλλο με την καλή οθόνη θα γωνατίζει.
βασικα παιζει ρολο ποιο fw εχεις μεσα απο τα δυο διαθεσιμα και αν βγαζεις πολλες φωτο.
Ομως ενδεικτικα..
https://www.dropbox.com/s/f9spkmlewsds7 ... 05-939.png
σε εντελως σκοταδι...
https://www.dropbox.com/s/kcbho3u9lp80e ... .28.46.jpg
μερα
https://www.dropbox.com/s/4wc15eyia7mte ... 154458.jpgοι φωτο ειναι αυτες που βρηκα μεσα στο κινητο βγαλμενες απο το παιδι που μου το εδωσε...Δευτερα το δινω πισω
Ολα ομορφα αλλα θελω το One+One. -
Ντάξει δεν το λες και πρωταθλητή της αυτονομίας...αλλά πρώτον φορτίζει αστραπιαία (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) και δεύτερον είναι στα ίδια επίπεδα με τα περισσότερα high end τελευταίας γενιάς. Εγώ προσωπικά σπανίως ξεπερνώ τις 2 ώρες οθόνη τη μέρα οπότε μάλλον μου κάνει.
-
το 7α δεν βλεπω να εχει νοημα σε σχεση με το One+One. Εκτος αν το One+One καταληξει να θελεις βυσμα για να το παρεις.
-
Έτσι φαίνεται πως τα γίνει όμως.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
-
απο χθεσινη συνομιλια που ειχα ( ), φαινεται οτι δεν θα υπαρξει προβλημα διαθεσιμοτητας, αλλα προσωπικα θα κρατουσα πολυ μικρο καλαθι, τουλαχιστον μεχρι τον Σεπτεμβρη.
ομως ουτε το 7α θα επαιρνα αυτη τη στιγμη. Καρφωτο για nexus & G2.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο χθεσινη συνομιλια που ειχα ( ), φαινεται οτι δεν θα υπαρξει προβλημα διαθεσιμοτητας, αλλα προσωπικα θα κρατουσα πολυ μικρο καλαθι, τουλαχιστον μεχρι τον Σεπτεμβρη.ομως ουτε το 7α θα επαιρνα αυτη τη στιγμη. Καρφωτο για nexus & G2.
ετσι μπραβο....
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
+1. Και μένα με αποθηκευμένη την θεσνικη σε οποιαδήποτε αναζήτηση ζήταγε δίκτυο. Λογικο μου φαίνεται κιόλας με το μέγεθος αρχείου που και καλά αποθηκεύει το gmaps να μην μπορεί να ψάξει.πολύ καλή ερώτηση, το σίγουρο είναι ότι οι χάρτες σβήνονται μετά από 30 μέρες και τους ξανακατεβάζεις.
Offline map support is being beefed up in this release, making it easier to select a larger area and manage your different maps. From the main interface, hit the profile button on the far right edge of the search box and scroll down to 'Offline maps' — you can then view and manage your offline maps, including downloading large areas.** They expire after 30 days on your device** (at which time you can just re-download them), but it's super useful to cache a large map area before heading out on a trip.
Δοκίμασα 'κατανάλωση'. Σε εμένα χοντρικά έβγαλε 1MB ανα 15km περίπου. Λογική την βρίσκω. Ειδικά αν δεν έχεις navigation σε μια δύσκολη στιγμή είναι σωτήριο ότι υπάρχει. Το θέμα είναι όμως η κάλυψη του σήματος. Ισως εκεί αν έχεις αποθηκεύσει τον χάρτη να βοηθήσει σε κανα τουρκοβούνι.
-
ε, τότε μην το ψάχνεις, μια είναι η λύση
-
Το έχω το Sygic. Απλά είναι μια εναλλακτική και νομίζω ότι όπως το είδα είναι πολύ καλύτερο το g maps.
-
Δεν ενθουσιάστηκα αλλά θα το δω λεπτομερώς από βδομάδα αφού το περιμένει κολλητός. Δεν ξέρω αν έτυχε αλλά λίγο φάουλ να πετάξει 'υπερθέρμανση' η συσκευή. Είχα να το δω από iPhone 4 που έπαιζα angry birds στην παραλία.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ρε σεις είμαι αθώος δεν διάβασα όλα τα ποστς και γι' αυτό ρώτησα. Μην βαράτε...
Τώρα όσον αφορά την μπαγκατέλα κινητό μου, πλέον την συνήθισα και μου αρέσει. Θα την αλλάξω το 2016 με το κινητό που θα πουλήσει ο ace στα μισά λεφτά τότε!Σε έχω έτοιμο και τώρα αν θες Μόλις μπορέσω να χτυπήσω G3 στην 'κανονική' του τιμή, το G2 φεύγει μαζί με θήκη και ακουστικά σε τιμή-προσφορά
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
σήμερα τελειωσα με την Samsung... ουτε ζωγραφιστή μην την ξαναδω... -
Ψορσαιρ σε ρόλο hitman απ' την Καλαμαριά!
-
Tο παρέλαβα σήμερα, 10 μέρες μετά την παραγγελία. Σφαίρα ήρθε!! Εξωτερικά είναι ποιοτικότατο, όλο αλουμίνιο ελαφρύ και πάρα πολύ λεπτό. Σαν μέγεθος στην αρχή το φοβήθηκα, 5.5 ίντσες είναι αυτές αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο σχεδιασμό με τις γωνίες και φυσικά το αλουμίνιο οπότε το ρίσκαρα. Πιάνοντας το όμως μου φυγε ο φόβος αυτός. Να πω την αλήθεια μου φάνηκε νορμάλ το μέγεθος.
Όσον αφορά τη λειτουργία του πάει πολύ καλά. Η οθόνη έχει πολύ καλή απόκριση,χρώματα και φωτεινότητα, το ηχείο δυνατό και ''καθαρό'' ενώ η κάμερα είναι αξιοπρεπέστατη, σε χαμηλό φωτισμό τουλάχιστον γιατί στο φως της ημέρας δεν έβγαλα ακόμα. Εφαρμογές ακόμα δε του πέρασα αλλά δεν πιστεύω να μασήσει ο διπύρηνος, δεν έχω και πολλές απαιτήσεις άλλωστε. Τέλος το RadioFM που για μένα είναι must στο κινητό έχει πάρα πολύ καλή λήψη. Το μόνο αρνητικό του είναι πως δεν έχει ένα ρημαδιασμένο λαμπάκι να ξέρω τι γίνεται με τη φόρτιση και τις ειδοποιήσεις.
Γενικά είναι ένα πάρα πολύ καλό smartphone, δε του λείπει τίποτα (ναι ντάξει εκτός απ το λαμπάκι) και το κυριότερο (για μένα τουλάχιστον) δεν είναι πλαστικούρα. Όλο αυτό μου βγήκε 240€ (το βρήκα και 225€) με το minideal.net να μου το χει στρωμένο με ελληνικό μενού και χωρίς τις κινέζικες βλακείες που τα φορτώνουν (τους το ζήτησα). -
Ερώτηση,
εαν σβήσει κάποιος καταλάθος τις φωτογραφίες, μπορεί με κάποιο τρόπο να τις ανακτήσει?
Η βλακεία έγινε σε Samsung s 5570 και η αποθήκη των φωτογραφιών γίνεται στην εξωτερική κάρτα SD.
Μπορεί να γίνει ανάκτηση στην κάρτα με κάποιο πρόγραμμα? -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Tο παρέλαβα σήμερα, 10 μέρες μετά την παραγγελία. Σφαίρα ήρθε!! Εξωτερικά είναι ποιοτικότατο, όλο αλουμίνιο ελαφρύ και πάρα πολύ λεπτό. Σαν μέγεθος στην αρχή το φοβήθηκα, 5.5 ίντσες είναι αυτές αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο σχεδιασμό με τις γωνίες και φυσικά το αλουμίνιο οπότε το ρίσκαρα. Πιάνοντας το όμως μου φυγε ο φόβος αυτός. Να πω την αλήθεια μου φάνηκε νορμάλ το μέγεθος.
Όσον αφορά τη λειτουργία του πάει πολύ καλά. Η οθόνη έχει πολύ καλή απόκριση,χρώματα και φωτεινότητα, το ηχείο δυνατό και ''καθαρό'' ενώ η κάμερα είναι αξιοπρεπέστατη, σε χαμηλό φωτισμό τουλάχιστον γιατί στο φως της ημέρας δεν έβγαλα ακόμα. Εφαρμογές ακόμα δε του πέρασα αλλά δεν πιστεύω να μασήσει ο διπύρηνος, δεν έχω και πολλές απαιτήσεις άλλωστε. Τέλος το RadioFM που για μένα είναι must στο κινητό έχει πάρα πολύ καλή λήψη. Το μόνο αρνητικό του είναι πως δεν έχει ένα ρημαδιασμένο λαμπάκι να ξέρω τι γίνεται με τη φόρτιση και τις ειδοποιήσεις.
Γενικά είναι ένα πάρα πολύ καλό smartphone, δε του λείπει τίποτα (ναι ντάξει εκτός απ το λαμπάκι) και το κυριότερο (για μένα τουλάχιστον) δεν είναι πλαστικούρα. Όλο αυτό μου βγήκε 240€ (το βρήκα και 225€) με το minideal.net να μου το χει στρωμένο με ελληνικό μενού και χωρίς τις κινέζικες βλακείες που τα φορτώνουν (τους το ζήτησα).Την σκέφτηκες ιδιαιτερα την συγκεκριμενη αγορα? Ηθελες το συγκεκριμένο για κάποιο λογο?
Το ρωτω γιατι αμα τα βάλω κάτω τα δεδομένα... μαλλον χαμένος εχεις βγει, σε απολυτα νούμερα. -
Ναι ηταν το μονο που μου αρεσε, ειχε τα χαρακτηριστικα που θελω και ειχε μια λογικη τιμη. Για ριξε την αντιπροταση.
Περι συσκευών Android...