-
μαλλον θελει να πει οτι OS με αυτό που επικρατεί να εννοουμε δεν ειχε. Ηταν ποιο πολυ σαν BIOS παρα σαν ενα OS με GUI...
-
Άλλο το BIOS άλλο το OS
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι ήταν δλδ; Είχε μέσα πολύ μικρά ποντίκια που σηκώναν ρελεδάκια για να γίνει η δουλειά σου;
To UNIX τι είναι για σένα;όταν την δεκαετία του 80 οι 8μπιτ υπολογιστές μπούταραν με μια γλώσσα προγραμματισμού (basic) στην rom τους τότε κανείς δεν μιλούσε για λειτουργικό αφού λόγω της rom δεν μπορούσες να το αναβαθμίσεις! Λειτουργικό είχαν τα πισι με το ms-dos και υπολογιστές σαν τους apple, τους ατάρι στ και την amiga!
Τα πρώτα κινητά είχαν το μενού επικοινωνίας με το χρήστη στη ρομ τους και επίσης δεν αναβαθμιζόταν αυτό εκ των υστέρων!
Με την εμφάνιση κινητών πάνω στην πλατφόρμα symbian-ios-android μιλάμε για κινητά με λειτουργικό όπως το ορίζουμε στους υπολογιστές. -
Παιδιααααα
Πως μπορω να μεταφερω αρχεια απο το πιτσι στο Νοτε και τουμπαλιν χωρις καλωδιο?
Ευχαριστω
-
Παιδίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Τι αρχεία;
-
To πιο ευκολο και dummyproof(no pun intented) ειναι το google drive νομιζω. Αφού εχεις gmail ,εχεις 15gb free στο gdrive. Άνοιξε το browser στο pc σου,μπες στο gdrive, ανέβασε ότι θελεις. Άνοιξε το κινητό,μπες playstore κατέβασε την αντίστοιχη εφαρμογή και κάνε download στην μνήμη του κινητού ότι θέλεις.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
To πιο ευκολο και dummyproof(no pun intented) ειναι το google drive νομιζω. Αφού εχεις gmail ,εχεις 15gb free στο gdrive. Άνοιξε το browser στο pc σου,μπες στο gdrive, ανέβασε ότι θελεις. Άνοιξε το κινητό,μπες playstore κατέβασε την αντίστοιχη εφαρμογή και κάνε download στην μνήμη του κινητού ότι θέλεις.και dropbox θα έχει λογικά.
-
Βασικά έχει άπειρους τρόπους να γίνει αυτή η δουλειά. Wifi direct ίσως ο απλούστερος?
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
ΠαιδιαααααΠως μπορω να μεταφερω αρχεια απο το πιτσι στο Νοτε και τουμπαλιν χωρις καλωδιο?
Ευχαριστω
Airdroid θες....
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τι ήταν δλδ; Είχε μέσα πολύ μικρά ποντίκια που σηκώναν ρελεδάκια για να γίνει η δουλειά σου;
To UNIX τι είναι για σένα;όταν την δεκαετία του 80 οι 8μπιτ υπολογιστές μπούταραν με μια γλώσσα προγραμματισμού (basic) στην rom τους τότε κανείς δεν μιλούσε για λειτουργικό αφού λόγω της rom δεν μπορούσες να το αναβαθμίσεις! Λειτουργικό είχαν τα πισι με το ms-dos και υπολογιστές σαν τους apple, τους ατάρι στ και την amiga!
Τα πρώτα κινητά είχαν το μενού επικοινωνίας με το χρήστη στη ρομ τους και επίσης δεν αναβαθμιζόταν αυτό εκ των υστέρων!
Με την εμφάνιση κινητών πάνω στην πλατφόρμα symbian-ios-android μιλάμε για κινητά με λειτουργικό όπως το ορίζουμε στους υπολογιστές.Wat
Δηλαδή για σένα OS=δυνατότητα αναβάθμισης; -
Ευχαριστω.θα το κοιτάξω. Οντως έχω κ ενα εικονίδιο Dropbox. Και αυτό που είπε ο car fanatic famine tai καλο. Drdino πειραχτηρι κανένα PDF για διάβασμα κανά τραγουδάκι απλά πραγματάκια. Corsair θα δω και αυτό που είπες στο ποστ σου τελευταίο γιατι σίγουρα θα ειναι το καλύτερο...:p
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ξέρεις κάποιο λειτουργικό σύστημα που δεν δέχονταν updates;
Με την δική σου λογική και τα ρολόγια Ventex που αγοράζαμε την δεκαετία του 80 είχαν λειτουργικό σύστημα! -
Με την δική σου λογική και τα ρολόγια Ventex που αγοράζαμε την δεκαετία του 80 είχαν λειτουργικό σύστημα!Σπύρε, άστους να βουρλίζονται... εγω είμαι μαζί σου Είναι στρυφνοί και δυσκοίλιοι Μου θυμιζουν τα μπαρμπάδια απο το muppet show
-
Selfie ?
-
-
Yeap that's a selfie
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Με την δική σου λογική και τα ρολόγια Ventex που αγοράζαμε την δεκαετία του 80 είχαν λειτουργικό σύστημα!Σπύρε, άστους να βουρλίζονται... εγω είμαι μαζί σου Είναι στρυφνοί και δυσκοίλιοι Μου θυμιζουν τα μπαρμπάδια απο το muppet show
προσωπικά κάνω συζήτηση από την οποία ενδεχομένως να μάθω κάτι που δεν ξέρω. Αν κάποιος διαφωνεί με τα όσα υποστηρίζω ας το γράψει και να το αιτιολογήσει!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παιδιααααα
Πως μπορω να μεταφερω αρχεια απο το πιτσι στο Νοτε και τουμπαλιν χωρις καλωδιο?
Ευχαριστω
Airdroid θες....
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
Δεν εχω λογια!!!To airdroid ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!
-
Με την δική σου λογική και τα ρολόγια Ventex που αγοράζαμε την δεκαετία του 80 είχαν λειτουργικό σύστημα!
[...]
προσωπικά κάνω συζήτηση από την οποία ενδεχομένως να μάθω κάτι που δεν ξέρω. Αν κάποιος διαφωνεί με τα όσα υποστηρίζω ας το γράψει και να το αιτιολογήσει!Ναι κάνεις λάθος.
Το αν δέχεται updates ή όχι ένα λειτουργικό καμία σημασία δεν έχει.Οι μόνοι υπολογιστές που δεν είχαν λειτουργικά συστήματα, έφτιαχνες γραμμή γραμμή το εκτελέσιμο με jumpers και καλώδια και ένωνες απευθείας μόνος σου όλα τα υποσυστήματα (δεν είχαν και πολλά ) που θα λειτουργούσαν και πως.
Οποτεδήποτε εσύ απλώς γράφεις σε ένα keyboard εντολές (or equivalent) και αυτή η πληροφορία περνάει σε διάφορα μέρη του υπολογιστή και μέσω διαφόρων διαύλων που δεν έχουν αποκλειστική αλλά κοινή χρήση, φυσικά και χρειάζεσαι λειτουργικό. Γιατί το λειτουργικό αυτό κάνει, αναλαμβάνει τη συνεργασία όλων των modules ενός υπολογιστή, ώστε σε ένα πρόγραμμα να φαίνεται ως ένας υπολογιστής.
Το παράδειγμά σου με υπολογιστές του '80που άνοιγαν και έβλεπες BASIC, παντελώς άστοχο. Φυσικά και είχαν λειτουργικό, ακριβώς αυτό που αναλάμβανε ώστε να παρέχει σε ένα πρόγραμμα BASIC την 'εικόνα' ενός υπολογιστή, και εσύ να γράφεις print και να το βλέπεις στην οθόνη. Εσύ να μπορείς να φορτώνεις προγράμματα από κασέτες κ.ο.κ.
Ακόμα και οι ATARI 400 για παράδειγμα είχαν λειτουργικό.
-
H BASIC ήταν ,είναι, γλώσσα προγραμματισμού .Το DOS C:>_ έβλεπες (ή Α:>_ανάλογα που μπούταρε το μηχάνημα) ήταν για το λειτουργικό .
Περι συσκευών Android...