-
To καλύτερο είναι ψυγείο με πάγο και βρυσάκι - πάντα ανοιχτό για να φεύγει το νερό, αλλιώς ο πάγος μέσα στο νερό λιώνει γρήγορα.
Ανοίγεις το ψυγείο, βάζεις τη μπύρα στην τρύπα του πάγου από όπου έβγαλες την προηγούμενη μπύρα και σε ένα τέταρτο είναι παγωμένη. Κρυώνουν πιο γρήγορα από ότι τις πίνεις.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για τα φορητά ψυγεία που τροφοδοτούνται με 12V από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου (ή σκάφους).
Πιο συγκεκριμένα αξίζουν αυτά των 29-39 ευρώ από το Carrefour ή όχι. Και αν όχι ποια μάρκα-μαγαζί-site προτείνετε για κάτι καλύτερης ποιότητας με καλό value for money;Για αυτό που ρώτησα δεν ξέρει κανένας τίποτα;;
Ένα που αγόρασα από carrefour πριν 4-5 χρόνια δουλεύει ακόμα. Δεν θυμάμαι μάρκα, φυσικά κινέζικο αλλά με καλά πλαστικά.
Διατηρεί κρύο το περιεχόμενα, αρκεί αυτό να είναι ήδη κρύο, γενικά όμως δεν είναι πολύ δυνατό.
Το έχω χρησιμοποιήσει κυρίως για να μένουν κρύα τα μπουκάλια με νερό / μπύρες σε εκδρομές. Για ευπαθή προϊόντα (κρέας, γάλα) για να είμαι σίγουρος βάζω και παγοκυψέλες από την κατάψυξη που διατηρούνται σίγουρα κρύες για 3-4 ώρες χωρίς το ψυγείο να είναι στο ρεύμα και μόνο όταν ξεπαγώσουν το βάζω στο ρεύμα.
Όμως, προσοχή: όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο στον ήλιο ουσιαστικά αχρηστεύεται και δεν έχει **καθόλου **ψύξη με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται. Πρέπει ή το αυτοκίνητο να είναι σε ίσκιο ή το ψυγείο εκτός αυτοκινήτου. Βέβαια όταν το αυτοκίνητο κινείται δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την μπαταρία του αυτοκινήτου, τουλάχιστον για 3-4 ώρες λειτουργίας με τη μηχανή σβηστή.Ετσι ακριβώς. Το χρησιμοποιούσα για μετακίνηση μαγειρεμένης τροφής εβδομαδιαίας διάρκειας από Θεσ/νίκη στην Αθήνα. Το χειμώνα ήταν ΟΚ. Το καλοκαίρι πρόσθετα και παγοκύστες για έξτρα ψύξη.
-
Γνωρίζει κανείς από βλάβες πλυντηρίων ρούχων? Αναφέρομαι σε ένα brandt, όπου έχει άνοιγμα από πάνω. Είναι σχετικά νέα συσκευή 3 ετών περίπου.
Ξαφνικά και μετά από καλή μεταχείριση άρχισε να κάνει κάτι τρελά με τις ενδείξεις του (σταματούσε τελείως και έσβηνε η οθόνη του, μετά ξαναέπαιρνε μπρος, άλλαζε λεπτά (από 19' που έδειχνε ξαφνικά έδειχνε 40'). Καλέσαμε τεχνικό, έκανε μια δοκιμαστική πλύση 20 λεπτών,** δουλέψε τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα**, το κοίταξε ενδελεχώς, αφού το είχε ανοίξει κιόλας και προέτρεψε (αν και κατα τη γνώμη του δεν ήταν αναγκαίο) να αλλάξουμε πλακέτα (η πλακέτα αυτή είναι υπεύθυνη για τις ενδείξεις και τη λειτουργία των κουμπιών του πλυντηρίου). Απλά το προέτρεψε.
Τελικά δεν αλλάξαμε και στην επόμενη ακριβώς πλύση που κάναμε μόνοι στο σπίτι το πλυντήριο έκανε πάλι τρελά. (Μια άρχιζε, μια σταματούσε, έσβηνε η οθόνη... δε τελείωσε ποτέ η πλύση με αποτέλεσμα να κρατήσει νερά και να προσπάθούμε να τα βγάλουμε... χειροκίνητα!)Τι προτείνετε????
-
Να βαζει πλυντηριο ο τεχνικος
-
Ακολουθείτε την 'προτροπή' του ... η οποία κακώς ήταν προτροπή. Σαν να μην έκανε διάγνωση στο πρόβλημα αλλά του ζητήθηκε μια δευτερη γνώμη με καφέ και κουλουράκι!
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Γνωρίζει κανείς από βλάβες πλυντηρίων ρούχων? Αναφέρομαι σε ένα brandt, όπου έχει άνοιγμα από πάνω. Είναι σχετικά νέα συσκευή 3 ετών περίπου.
Ξαφνικά και μετά από καλή μεταχείριση άρχισε να κάνει κάτι τρελά με τις ενδείξεις του (σταματούσε τελείως και έσβηνε η οθόνη του, μετά ξαναέπαιρνε μπρος, άλλαζε λεπτά (από 19' που έδειχνε ξαφνικά έδειχνε 40'). Καλέσαμε τεχνικό, έκανε μια δοκιμαστική πλύση 20 λεπτών,** δουλέψε τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα**, το κοίταξε ενδελεχώς, αφού το είχε ανοίξει κιόλας και προέτρεψε (αν και κατα τη γνώμη του δεν ήταν αναγκαίο) να αλλάξουμε πλακέτα (η πλακέτα αυτή είναι υπεύθυνη για τις ενδείξεις και τη λειτουργία των κουμπιών του πλυντηρίου). Απλά το προέτρεψε.
Τελικά δεν αλλάξαμε και στην επόμενη ακριβώς πλύση που κάναμε μόνοι στο σπίτι το πλυντήριο έκανε πάλι τρελά. (Μια άρχιζε, μια σταματούσε, έσβηνε η οθόνη... δε τελείωσε ποτέ η πλύση με αποτέλεσμα να κρατήσει νερά και να προσπάθούμε να τα βγάλουμε... χειροκίνητα!)Τι προτείνετε????
ίδια μάρκα/τύπος έκανε κάτι τέτοια σε εμένα όταν είχε βουλώσει το ψευτοφίλτρο στην απαγωγή υδάτων (από κάτι μλκίες χαλάκια με κρόσια που είχε βάλει για πλύσιμο). Γυρνάς το τύμπανο σε μια κατάλληλη θέση και είναι προσβάσιμο με το χέρι. Παίζει να ήθελε και κατσαβίδι or smthng.
Το καθαρίσαμε και όλα καλά. -
Δεν πιστεύω να έπεσες τόσο χαμηλά και να έπιασες κατσαβίδι;
-
The things I do for love που λέει κι o Lannister
-
Προχθές και εντελώς ξαφνικά αρχίζει το στεγνωτήριο (μάρκας Bosch) να κάνει ανατριχιαστικούς ήχους όσο δούλευε.
Κάνα πετραδάκι θα είναι, λέει η σύζυγος, το σταματάμε, βγάζουμε τα ρούχα, ελέγχουμε τον κάδο, τίποτα...
Το βάζουμε πάλι μπροστά, ίδιοι ανατριχιαστικοί ήχοι...3 χρόνων και εκτός εγγύησης πλέον και δεν έχει περάσει πολύς καιρός που πετάξαμε το 5 ετών πλυντήριο (Bosch και αυτό) που έσπασε ο κάδος οπότε μιας ζώνουν τα φίδια...
Πιάνω το δραπανοκατσάβιδο και αρχίζω να ξεβιδώνω.
Αφού έβγαλα περί τις 40 βίδες που ήταν και 2 ειδών οι άτιμες, ίσα ίσα να αλλάζω κάθε τρείς και λίγο το κεφάλι στο δράπανο καταφέρνω να βρώ ένα μικροσκοπικό χαλικάκι που ειχε σφηνώσει κάπου και τριβόταν ο κάδος επάνω του.
Ανασάναμε λίγο αφού γλυτώσαμε τα έξοδα και πιάνω να το δέσω.Λόγο του στενού χώρου που βρισκόμουν, κάνω ένα βαθύ κάθισμα για να βιδώσω μια βίδα και δεν προσέχω το κομμάτι λαμαρίνας που είχα ακουμπήσει στον τοίχο πίσω μου με αποτέλεσμα να σκίσω παντελόνι, να σκίσω σώβρακο και να σκίσω και τον πισινό μου σε πολύ άσχημο σημείο... (μιλάμε κεντράρισα την γωνία της λαμαρίνας ο φούστης και την έφαγα ακριβώς στη μέση στο κόκκαλο, πόνος όχι αστεία)
Γεμάτος νεύρα και έχωντας βάλει μια σερβιέτα για το αίμα στο νέο σώβρακο γιατί ΔΕΝ είμασταν για hanzaplast με τόση τρίχα στο επίμαχο σημείο τελειώνω το δέσιμο και διαπιστώνω ότι έχουν περισσέψει 3 βίδες.
Το βάζω μπροστά, δουλεύει μια χαρά, του λέω και ένα «Άι μαμήσου, μαμημένο μηχάνημα» και φεύγω...
Η σύζυγος που επόπτευε το εγχείρημα καθόλη την διάρκεια παίζει και να γέλαγε (με το πάθημα όχι τον πόνο) για κάνα 2ωρο μετά.Τουλάχιστον γλυτώσαμε τα χειρότερα.
-
Πες μου ότι το δράπανο ήταν bosch .........
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Πες μου ότι το δράπανο ήταν bosch .........Είναι...
Τουλάχιστον αυτό λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια τώρα που το έχω. -
Παίρνοντας τα πολυκαταστήματα σβάρνα για λευκές οικιακές συσκευές διαπίστωσα πόσο βρώμικη κι ελεεινή εταιρία είναι τελικά η siemens.
Δεν βλέπεις τπτ άλλο στα ράφια των πολυκαταστημάτων εκτός της 'ανθυγειϊνής'!!
Στο Media Markt ένας τοίχος πλυντήρι;α τα κοιτούσες και μετρούσες siemens,siemens,siemens,siemens,pitsos,pitsos,bosch,pitdos,bosch,bosch,bosch,bosch.......ki ένα πεταμένο ;indesit tvn 200ευρω ώστε να φαίνετε υποδεέστρο με τη Γερμανική λαίλαπα.
Ρωτάω τον πωλητή
-Ariston Aqualtis?
-Τι είναι αυτό,υπάρχουν τετοια πλυντήρια?(σοβαρά δεν κάνω πλάκα)
Κι εκεί έπεσε πέλεκις
-Είναι δυνατόν να έρχομαι σε πολυκατάστημα και να βλέπω την αποθήκη της siemens?
-Μα αυτά ζητάει ο κόσμος.
-Ο κόσμος ζητάει ότι τους πλασάρετε κι από κει που πέφτει η προμήθεια του κερατά,εγώ επειδή δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω το όνομα και τις λαμογιές των Γερμανων θέλω Ιταλικό.
Λογικά δεν θα έπρεπε να είχατε από ΟΛΕΣ τις εταιρίες όλη τους την γκάμα να δει ο πελάτης και να απαοφασίσει?
Τότε πάω σε ένα συνοικιακό μαγαζί το παραγγέλνω και ΟΚ,γιατί να έρθω σε σας?Και το πρόβλημα είναι ότι η κ@λοεταιρία έχει πιάσει ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα μαγαζιά,και τις πέτρες έχουν λαδώσει.
Και μετά μιλάνε οι φασίστες για υγειή ανταγωνισμό και παπαριές.
Με τέτοιο τσαμπουκοφασισμό κλείσαν και την Ιζολα και αγοράσανε τον Πιτσο. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
εγώ επειδή δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω το όνομα και τις λαμογιές των Γερμανων θέλω Ιταλικό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
εγώ επειδή δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω το όνομα και τις λαμογιές των Γερμανων θέλω Ιταλικό.
Mη δεις φασαρία εσύ να μπεις μέσα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λογικά δεν θα έπρεπε να είχατε από ΟΛΕΣ τις εταιρίες όλη τους την γκάμα να δει ο πελάτης και να απαοφασίσει?Ποιός το λέει αυτό; Ό,τι θέλει ο καθένας βάζει στο μαγαζί του. Και από τη στιγμή που κονομάει (είτε μέσω διαφήμισης, είτε μέσω μαύρων προμηθειών) από τη Ζίμενς, θα βάλει Ζίμενς.
Αν θες να αγοράσεις συγκεκριμένη μάρκα, όπως πχ αυτή που ανέφερες (ούτε εγώ τη γνωρίζω), θα έπρεπε να μπεις στο νετ να βρεις σε ποια καταστήματα τη πουλάνε και να πας να την αγοράσεις.. Απλά κι ωραία..
-
Θα θεωρηθει διαφημιση, αλλα η μητερα μου οταν πηρε το Ariston Aqualtis (πως διαολο το λενε ) το πηρε απο καταστημα ΣΕΗΟΣ. Λεφτα σε πολυεθνικες δεν δινουμαι
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Λογικά δεν θα έπρεπε να είχατε από ΟΛΕΣ τις εταιρίες όλη τους την γκάμα να δει ο πελάτης και να απαοφασίσει?
Ποιός το λέει αυτό; Ό,τι θέλει ο καθένας βάζει στο μαγαζί του. Και από τη στιγμή που κονομάει (είτε μέσω διαφήμισης, είτε μέσω μαύρων προμηθειών) από τη Ζίμενς, θα βάλει Ζίμενς.
To μαγαζί της γειτονιας όμως το βγάζετε το λάδι με τις τιμές και τις ιδιοτροπίες,εδώ πάσο.(που είναι φθηνότερο από Κωτσόβολο και βάλε!!)
Τεσπά 'ελεύθερη αγορά' έχουμε καλά κάνουν οι Γερμανοί και τα πολυκαταστήματα και σας πουλάνε σκατά πολυτελείας.
Κουζίνα Ariston στον Κωτσόβολο,με πάει στο υπόγειο είχε δύο μοντέλλα σε τιμές
Λέω να δω τον κατάλογο να παραγγείλω.
Κοιτάει η γυναίκα,δεν έχχει άλλες μου λέει μόνο αυτές βγάζει
Αντε γεια......
Πάω σπίτι μπαίνω στον skroutz ε τα λαμόγια μέσω νετ τις έχουν διαθέσιμες στο μαγαζί σου λέει κάποια φασιστική θα σου γεμίσει το μάτι και θα την πάεις,αλλά είπαμε ο κόσμος είναι προβατα.
Η έννοια του πολυκαταστήματος αν δεν κατάλαβες καλά είναι για να δει ο πελάτης από κοντα και να αποφασίσει,έστω κι άτυπα.
Γι αυτό αύριο αν κλείσουν μην ακούσω λύπες και κλάματα για τις άγια καταστήματα.Αν θες να αγοράσεις συγκεκριμένη μάρκα, όπως πχ αυτή που ανέφερες (ούτε εγώ τη γνωρίζω), θα έπρεπε να μπεις στο νετ να βρεις σε ποια καταστήματα τη πουλάνε και να πας να την αγοράσεις.. Απλά κι ωραία..
Χαίρω πολύ,από κοντά ήθελα να τα δω(έιδα κάποια από σκόρπια μαγαζιά) τη λύση που μου προτείνεις και η περιπτερού την ξέρει.
Το ότι δεν ξέρεις την ariston δεν εκπλήσομαι,ο έλληνας από μερσεντε και πεμβέ ξέρει......έτσι κι αλλιώς και το πλυντήριο για να το δείχνει στο γείτονα το αγοράζει. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Θα θεωρηθει διαφημιση, αλλα η μητερα μου οταν πηρε το Ariston Aqualtis (πως διαολο το λενε ) το πηρε απο καταστημα ΣΕΗΟΣ. Λεφτα σε πολυεθνικες δεν δινουμαι -
Έχει κανείς άποψη για τους φούρνους ή της εστίες της LG?
-
Πάρε Ευρωπαικά μηχανήματα να βρίσκεις αντ/κά (και ειδικά στα Ιταλικά),εκτός του ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι η ποιό απαιτητική όπως και να έχει η παράδοση παραμένει.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....