-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο, inverter, κατηγορίας 9000BTU, κλάσης Α/Α, σχετικά ήσυχο τι προτείνετε; Νομίζω τιμές μέσω ιντερνετ αρχίζουν από 400 για επώνυμα και προτιμώ να μην πάω πάνω από 500, επί δύο που θέλω πάμε στο χιλιάρικο. Δίνω σημασία στην προέλευση (ιαπωνικά δυστυχώς δεν φτάνω είναι πολύ πιο ακριβά) και την ποιότητα κατασκευής. Η τοποθέτηση αντιλαμβάνομαι κοστίζει επιπλέον περί τα 70-80+ ευρώ.
Τι προτείνετε από μάρκες μοντέλα με βάση γνώσεις, εμπειρίες και ασκούσματα;Fujitsu ASYA07LGC Το εχω 3χρονια και τηρει ολα εκεινα που αναφερεις.Αν και ονομαστικη ισχυ εχει 7000 πιανει τα διπλα σε πραγματικη.Εχει ενεργειακο συντελεστη στην θερμανση 4,47(δεν ειναι απλα Α αλλα πολυ πολυ ανωτερο,αυτο που καταναλωνει σε ρευμα το παραγει επι 4,47 φορες σε θερμοτητα).Δουλευει ως αποκλειστικο θερμαντικο δωματιου 10 τετραγωνικων(β.Ελλαδα).Επειδη ο χωρος του πεφτει μικρος σβηνει και καπου καπου.Του εχω και μετρητη καταναλωσης ρευματος και βλεπω ακριβως πως δουλευει.Στο φουλ καιει γυρω στα 1070βατ και στο ελαχιστο 200βατ.Συνηθως 'τρωει' 300 με 330βατ ανα ωρα αφου πιασει την επιθημητη θερμοκρασια.Και η μεσα μοναδα και η εξω ειναι εξαιρετικα αθορυβες.Φετος ειναι ο τριτος χρονος που δουλευω κλιματιστικα για την θερμανση του σπιτιου μου και σου λεω οτι ειναι πολυ πολυ οικονομικα σε σχεση με το πετρελαιο που εκαιγα πριν.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Fujitsu ASYA07LGC Το εχω 3χρονια και τηρει ολα εκεινα που αναφερεις.Αν και ονομαστικη ισχυ εχει 7000 .....
Συμφωνώ απόλυτα ότι, για υπνοδωμάτιο και τα 7000 BTU είναι αρκετά.
Το Panasonic στο υπνοδωμάτιό μου εμβαδού 13 τμ, είναι 7άρι ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Fujitsu General ή Samsung
Εχω στο εξοχικό και τα δύο, πολύ καλή απόδοση (και στη θέρμανση) και ελάχιστος θόρυβος, πάντα για τα χρήματά τους.
**Σην Αθήνα έχω ένα της Panasonic, 14 χρόνια, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ **, αλλά έχει στην κατηγορία του 550€+Απιστευτα καλο ,εντελως αθορυβο κ καλυπτει πολλα περισσοτερα τετρ απο οσα υποσχεται .Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι ειναι κορυφη στα κλιματιστικα .Πανακριβο
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Fujitsu ASYA07LGC Το εχω 3χρονια και τηρει ολα εκεινα που αναφερεις.Αν και ονομαστικη ισχυ εχει 7000 .....
Συμφωνώ απόλυτα ότι, για υπνοδωμάτιο και τα 7000 BTU είναι αρκετά.
Το Panasonic στο υπνοδωμάτιό μου εμβαδού 13 τμ, είναι 7άρι !Εμεις το γνωριζουμε,οι πωλητες και οι τεχνικοι δεν ξερουν τι τους γινεται.Μαλλον γνωριζουν μονο πως θα κανουν πιο μεγαλο το κερδος τους
-
Επειδή για πολλά έχω ακούσει καλά λόγια πρέπει να σκεφτούμε αλλιώς. Θέλω να ακούσω τα κακά λόγια!
Ρωτάω ειδικά για inverter. Σκεφτόμουνα για LG ή Toyotomi, το πιο φτηνό inverter τους κάνει 410-450 (τιμές tsampas.gr). Υπάρχει κάτι εναντίον τους, έχω λόγο να τα αποφύγω και να πάρω κάτι άλλο ακριβότερο;; -
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ λυεκή συσκευή αλλά θέλω μια βοήθεια.
Στον καυστήρα της πολυκατοικίας έπεσε η ασφάλεια, φέραμε ηλεκτρολόγο ο οποίος κατάλαβε τελικά ότι το πρόβλημα είναι στον μεγάλο κεντρικό κυκλοφορητή... (ένα γομάρι είναι)
Είναι μάρκας GRUNFOS, 3φασικός και από όσα μας είπε δεν λειτουργεί η μία εκ των τριών φάσεων με αποτέλεσμα αφενώς να κάνει έναν περίεργο θόρυβο όταν λειτουργεί, αφετέρου να υπερθερμαίνεται και στο τέλος να ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα...Θα έρθει να τον δεί καυστηρατζής αλλά θέλω να ρωτήσω όσους ξέρουν αν μπορεί και να φτιάχνεται ή τέλος πάντως τί να κάνουμε για να μην μας πιάσει κότσο και μας βάλει να πληρώσουμε κάναν καινούργιο.
Ευχαριστώ.
-
Προφανώς ο ηλεκτρολόγος τσέκαρε ότι στο μοτέρ φτάνουν και οι τρείς φάσεις φαντάζομαι. Σκέφτομαι μήπως είναι κάποιο ρελέ και επισκευάζεται, αλλιώς να έχει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στα τυλίγματα του μοτέρ?
Η υπερθέρμανση είναι λογική λόγω της ασσυμετρίας της τροφοδοσίας
Θα κοίταζα κατ αρχήν μήπως παίζει κάτι στο κύκλωμα τροφοδοσίας του κυκλοφορητή, μου φαίνεται πιο πιθανό απ το να έχει βραχυκυκλώσει κάποιο τύλιγμα
-
Αν λειτουργεί ο κυκλοφορητής και δεν έχει πάθει βλάβη, καλό είναι να τοποθετηθεί και ένας επιτηρητής φάσεων άπό ήλ/γο έτσι ώστε αν ξαναπέσει κάποια φάση να διακόπτεται όλη η τροφοδοσία.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανώς ο ηλεκτρολόγος τσέκαρε ότι στο μοτέρ φτάνουν και οι τρείς φάσεις φαντάζομαι. Σκέφτομαι μήπως είναι κάποιο ρελέ και επισκευάζεται, αλλιώς να έχει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στα τυλίγματα του μοτέρ?Η υπερθέρμανση είναι λογική λόγω της ασσυμετρίας της τροφοδοσίας
Θα κοίταζα κατ αρχήν μήπως παίζει κάτι στο κύκλωμα τροφοδοσίας του κυκλοφορητή, μου φαίνεται πιο πιθανό απ το να έχει βραχυκυκλώσει κάποιο τύλιγμα
Thanxs...
Αν λειτουργεί ο κυκλοφορητής και δεν έχει πάθει βλάβη, καλό είναι να τοποθετηθεί και ένας επιτηρητής φάσεων άπό ήλ/γο έτσι ώστε αν ξαναπέσει κάποια φάση να διακόπτεται όλη η τροφοδοσία.
Πονεμένη ιστορία ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε την πολυκατοικία, το τί έχει κάνει τόσο στα διαμερίσματα όσο και στο λεβητοστάσιο δεν λέγεται...
Φεύγοντας ο ηλεκτρολόγος που έλεγξε τώρα την βλάβη μου είπε όταν τελειώσουμε να τον φωνάξουμε για να μας βάλει χωριστές ασφάλειες για τον κυκλοφορητή και τον επιτηρητή που ανέφερες...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επειδή για πολλά έχω ακούσει καλά λόγια πρέπει να σκεφτούμε αλλιώς. Θέλω να ακούσω τα κακά λόγια!
Ρωτάω ειδικά για inverter. Σκεφτόμουνα για LG ή Toyotomi, το πιο φτηνό inverter τους κάνει 410-450 (τιμές tsampas.gr). Υπάρχει κάτι εναντίον τους, έχω λόγο να τα αποφύγω και να πάρω κάτι άλλο ακριβότερο;;Τα inverter ειναι πιο ευαισθητα στις αυξομειωσεις ρευματος.
Μπορει δηλαδη η ΔΕΗ να σου κανει ζημια,ασχετως μαρκας.Απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου θα ελεγα οτι στην κατηγορια 7.000-12.000 BTU δεν αξιζει να δωσει κανεις λεφτα για επωνυμο κλιματιστικο,κυκλοφορουν πολυ καλα ανωνυμα σε καταστηματα τυπου Leroy Merlin.
-
Δεν νομίζω τα φτηνά να έχουν την ίδια απόδοση. Υπάρχει ενεργειακής κλάσης Α μη επώνυμο;
π.χ αυτό το fujitsu στα 359 ευρώ, φαίνεται μια χαρά.
Κι εγώ συμφωνώ, καλύτερα όχι ινβέρτερ λόγω υπερβολικής ευαισθησίας στις διακυμάνσεις της τάσης...αλλά...
ΑΛΛΑ, τα απλά, ΔΕΝ αποδίδουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 0), ενώ τα ινβέρτερ δεν έχουν πρόβλημα. (μέχρι -15 νομίζω)
Χαρακτηριστικά του fujitsu από πάνω
Ψυκτική απόδοση: 9.900 (BTU/h)
Θερμαντική απόδοση: 10.400 (BTU/h)
Αφαίρεση Υγρασίας: 1,30 (l/h)
Τύπος Freon: R410
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΕΡΑ
Εσωτερική: 600 (m3/h)
Εξωτερική: 1.470 (m3/h)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ψύξη: 840 (W/h)
Θέρμανση: 750 (W/h)
ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Εσωτερική Μονάδα
Διαστάσεις (mm): 790(Π) x 257(Υ) x 215(Β)
Βάρος: 9,00 (kg)
Εξωτερική Μονάδα
Διαστάσεις (mm): 695(Π) x 535(Υ) x 250(Β)
Βάρος: 30,0 (kg)
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ A/AΑπ' την άλλη, υπάρχει και αυτό του Leroy Merlin με 170 ευρώ Α κλάσης (αν κι έχει λήξει η προσφορά, πιστεύω θα 'χει και τώρα κάτι αντίστοιχο).
Όντως, δύσκολο να επιλέξει κανείς. -
Αν ένα κλιματιστικό δουλεύει π.χ. 100 ώρες το χρόνο, πολύ συνηθισμένη κατάσταση σε εκατοντάδες χιλιάδες πεςριπτώσεις, δεν παίζει και πολύ ρόλο αν είναι Α+ ή D. Μάλιστα παίζει πολύ το τελευταίο να βγει συνολικά φθηνότερο από το πρώτο δοθέντος τα παραπάνω λεφτά που πρέπει κάποιος να ξοδέψει γι' αυτό.
Και για να το θέσουμε το ζήτημα σε πιο κατανοητά, αυτοκινητιστικά πλαίσια. Έχει δύο επιλογές για το νέο σου αυτοκίνητο. Το ένα καίει 4 λίτρα και κάνει 20.000 ευρά, το άλλο 5,5 λίτρα αλλά κάνει 15.000 ευρώ και εσύ δεν ξεπερνάς τα 5.000 χλμ. το χρόνο. Πιο είναι το φθηνότερο σε βάθος δεκαετίας? Φυσικά το υποδεέστερο στα χαρτιά β, και μάλιστα κατά πολύ.
Συμπέρασμα, μην ψαρώνετε και πολύ. Δείτε το θέμα σφαιρικά. -
Προσοχη,ουδεποτε ειπα να μην προτιμηθει ενα inverter,απλα ειπα τι μειονεκτημα εχουν (εκτος της τιμης).
Για κρεβατοκαμαρα νομιζω ειναι μονοδρομος λογω των χαμηλων decibel.Αυτο του leroy το εβαλα στο παιδικο δωματιο και ειναι μια χαρα,βεβαια δεν το εχω πολυ καιρο,καπου 6 μηνες,ετσι δεν μπορω να πω για την αντοχη του στον χρονο,ειναι παντως χαμηλου θορυβου.
Σαν ευαισθησία θερμοστατη και λειτουργια το mitsubishi 5ετιας που εχω ειναι ανωτερο, αλλα η διαφορα αυτη πρακτικα δεν αξιζει ουτε ενα ευρω. -
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το a/c στην κρεβατοκάμαρα άναψε για ελάχιστες ώρες, κυριολεκτικά.
Από τότε που έβαλα ένανβρήκαμε την υγειά μας...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ λυεκή συσκευή αλλά θέλω μια βοήθεια.Στον καυστήρα της πολυκατοικίας έπεσε η ασφάλεια,....
Τριφασικοί χρησιμοποιούνται σε πολυκατοικίες, όπου η λειτουργία της θέρμανσης απαιτεί 'βαριές' εγκαταστάσεις και καθόσον έχω μονοφασικό κυκλοφορητή που είναι απλός στη λειτουργία του ....
Αλλά ... όσο ζείς μαθαίνεις . Η συνέχεια στα ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ λυεκή συσκευή αλλά θέλω μια βοήθεια.
Στον καυστήρα της πολυκατοικίας έπεσε η ασφάλεια,....
Τριφασικοί χρησιμοποιούνται σε πολυκατοικίες, όπου η λειτουργία της θέρμανσης απαιτεί 'βαριές' εγκαταστάσεις και καθόσον έχω μονοφασικό κυκλοφορητή που είναι απλός στη λειτουργία του ....
Αλλά ... όσο ζείς μαθαίνεις . Η συνέχεια στα ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑΤώρα ποιά είναι πλέον αργά.
Ήρθε ο μηχανικός, διαπίστωσε ότι ο κυκλοφορητής δεν λειτουργούσε σωστά, δοκίμασε να τον βάλει σε άλλη ταχύτητα (3 έχει) και μόλις τον άναψε έβγαλε ένα ωραίο ντουμάνι που γέμισε το χώρο συνοδεία μυρωδιάς καμμένου...
R.I.P. κυκλοφορητή.Αν έχετε καμμιά πρόταση από πού να πάρουμε προσφορές, σε pm πλιχ... έχουμε κάτι θείτσες στην πολυκατοικία που ήδη άρχισαν την κλάψα...
(Ο πεθαμένος ήταν GRUNDFOS UPS 80-120 F06 - model 8 ) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσοχη,ουδεποτε ειπα να μην προτιμηθει ενα inverter,απλα ειπα τι μειονεκτημα εχουν (εκτος της τιμης).
Για κρεβατοκαμαρα νομιζω ειναι μονοδρομος λογω των χαμηλων decibel.Αυτο του leroy το εβαλα στο παιδικο δωματιο και ειναι μια χαρα,βεβαια δεν το εχω πολυ καιρο,καπου 6 μηνες,ετσι δεν μπορω να πω για την αντοχη του στον χρονο,ειναι παντως χαμηλου θορυβου.
Σαν ευαισθησία θερμοστατη και λειτουργια το mitsubishi 5ετιας που εχω ειναι ανωτερο, αλλα η διαφορα αυτη πρακτικα δεν αξιζει ουτε ενα ευρω.Τοποθετησε πρωτα μετρητη καταναλωσης ηλεκτρικου ρευματος σε διαφορα κλιματιστικα οπως φθηνα ον-οφ,επωνυμα ον-οφ,φθηνα ινβερτερ,επωνυμα ινβερτερ κλπ και θα δεις πως τα καλα κλιματιστικα αξιζουν και το τελευταιο ευρω.Εχω προσωπικα 2 καλα ινβερτερ και 1 φθηνιαρικο ινβερτερ που δουλευουν ως αποκλειστικα θερμαντικα του σπιτιου μου.Το φθηνιαρικο το αγορασα τελευταιο και απογοητευτηκα οταν παρατηρησα μερικες μερες τους μετρητες καταναλωσης.Παρολο που τα τεχνικα του χαρακτηριστικα ειναι ελαφρως χαμηλοτερα η διαφορες στην καταναλωση ειναι τεραστιες.Οσον αφορα την ποιοτητα λειτουργιας οι διαφορες ηταν αναμενομενες και προ της αγορας του.Ακομα και οι μετρησεις θερμοκρασιας αερα στην εξοδο στην μεγιστη λειτουργια ειχαν εντονες διαφορες(και αν υπολογισεις και την παραμετρο ποσα κυβικα αερα βγαζει το καθενα στο μεγιστο τοτε οι διαφορες ειναι τραγικες).Μην νομιζεις οτι μονο με 3 κλιματιστικα εβγαλα συμπερασμα.Εχω παει σε πολλους γνωστους και φιλους και εχω κανει τετοιες μετρησεις.Ολοι απο περσι που ανακοινωθηκε η αυξηση της τιμης του πετρελαιου ψαχνονται για εναλλακτικη μορφη θερμανσης και ηθελαν να ξερουν τι περιπου καιει το κλιματιστικο τους.Ομως συμφωνω απολυτα πως δεν πρεπει να ξοδευουμε πολλα για κλιματιστικα που θα δουλεψουν 200 ωρες τον χρονο.
-
Κι εγώ μελετώντας τις προδιαγραφές βλέπω σημαντικές διαφορές ακόμα και από σειρά σε σειρά της ίδιας μάρκας. Παρατήρησα ότι και οι καταναλώσεις έχουν διαφορά. Υπάρχει ένας βαθμός απόδοσης για θερμό και κρύο κάτι COP και EER τα οποία παίζουν από 3,λίγο στη φτηνή σειρά μέχρι 5,αρκετό στην καλή σειρά (συγκεκριμένα νούμερα για Mitsubishi). Αν και τα δύο είναι κλάσης Α η διαφορά είναι πολύ σημαντική και πρέπει να παίζει το ρόλο της (και θα παίξει και στην επιλογή μου).
Και το φτηνό της Mitsubishi (με το 3,κάτι) είναι πολύ ακριβότερο από τα καλύτερα στον τομέα αυτό (4,λίγο) 2 πιο φτηνά μοντέλα της LG (τα οποία είναι και πιο αθόρυβα)...
Ξέρει κανένας αν μπορούμε να βρούμε χώρα κατασκευής για διάφορα μοντέλα;; -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Τοποθετησε πρωτα μετρητη καταναλωσης ηλεκτρικου ρευματος σε διαφορα κλιματιστικα οπως φθηνα ον-οφ,επωνυμα ον-οφ,φθηνα ινβερτερ,επωνυμα ινβερτερ κλπ και θα δεις πως τα καλα κλιματιστικα αξιζουν και το τελευταιο ευρω.Εχω προσωπικα 2 καλα ινβερτερ και 1 φθηνιαρικο ινβερτερ που δουλευουν ως αποκλειστικα θερμαντικα του σπιτιου μου.Το φθηνιαρικο το αγορασα τελευταιο και απογοητευτηκα οταν παρατηρησα μερικες μερες τους μετρητες καταναλωσης.Παρολο που τα τεχνικα του χαρακτηριστικα ειναι ελαφρως χαμηλοτερα η διαφορες στην καταναλωση ειναι τεραστιες
Για ποση διαφορα μιλαμε,και με δεδομενο οτι η οικιακη κιλοβατωρα εχει καπου 7 με 8 eurocents;
Oι οποιες διαφορες νομιζω οτι σε χρηματικους ορους ειναι αμελητέες. -
Αν είναι τόσο το κόστος και ένα 9άρι ρουφάει (στα γκάζια του) κοντά 1ΚW σημαίνει ότι θέλει τόσο την ώρα. Επί τόσες ώρες το μήνα έχεις κόστος ηλεκτρικού για ένα μόνο δωμάτιο. Επί όσα κλιματιστικά έχεις πχ 2-3 άνετα φτάνεις ένα ποσό λίγων εκατοντάδων ευρώ το μήνα. 10-20% διαφορά είναι μερικές δεκάδες ευρώ, δεν είναι αμελητέο.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....