-
Τα AEG είναι γερμανικά.
Επίσης χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω την καλύτερη υποστήριξη την έχει η τριάδα Pitsos-Siemens-Bosch οι οποίες ουσιαστικά έχουν τα ίδια προϊόντα και είναι γερμανικές -
Magneto, για τα LG πλυντήρια ρούχων έχω πολύ καλή εμπειρια. Εχω 2 διαφορετικά σε σπίτια στο εξωτερικό (διαφορετικά μοντέλα) και η μητέρα μου ελλάδα 2 χρόνια τώρα επίσης με LG κανένα πρόβλημα. Πριν έιχε Miele που στα 5-7 χρόνια τα έφτυσε.
Miele πλυντήριο πιάτων 4 ετών επίσης κάνει κάποια θεματάκια.
Προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ γερμανικό (ούτε άλλη ευρωπαϊκή μαρκα, με Electrolux , philips παλι είχα θέματα σε μικροσυσκευες) παρα μόνο Κορέα.
Σε διάφορες συσκευές προτιμώ γενικά Ασία μόνο, Mitsubishi, Panasonic από Ιαπωνια και LG από Κορέα.
Βεβαια είναι και που θα πέσεις. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Magneto, για τα LG πλυντήρια ρούχων έχω πολύ καλή εμπειρια. Εχω 2 διαφορετικά σε σπίτια στο εξωτερικό (διαφορετικά μοντέλα) και η μητέρα μου ελλάδα 2 χρόνια τώρα επίσης με LG κανένα πρόβλημα. Πριν έιχε Miele που στα 5-7 χρόνια τα έφτυσε.
Miele πλυντήριο πιάτων 4 ετών επίσης κάνει κάποια θεματάκια.
Προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ γερμανικό (ούτε άλλη ευρωπαϊκή μαρκα, με Electrolux , philips παλι είχα θέματα σε μικροσυσκευες) παρα μόνο Κορέα.
Σε διάφορες συσκευές προτιμώ γενικά Ασία μόνο, Mitsubishi, Panasonic από Ιαπωνια και LG από Κορέα.
Βεβαια είναι και που θα πέσεις.Ποιοι ειναι οι Ασιατες κατασκευαστες σε κουζινες(κεραμικο πλατο/φουρνος);;;;
Στα υπολοιπα και εγω τα εχω ολα εκτος ευρωπης και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος... -
Ωωω!!
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!
Τα AEG νομίζω ότι είναι ο ίδιος όμιλος με Electrolux και Zannousi,δηλαδή σουηδικών συμφερόντων. Σε Γερμανούς άλλα λεφτά ΔΕ ΔΙΝΩ. Και τα ψυγεία Bosch μας ήταν μια ζωή. Με τα γιαπωνέζικα έχω φάει κι εγώ ένα κόλλημα,οποιος δει Sharp κινητό τα άλλα δε θα γυρνάει ούτε να τα κοιτάξει (η 1η 14άρα τηλεόραση που πήραμε ήταν Sharp και κάηκε μετά από 20 χρόνια συνεχούς χρήσης αφού η μάνα μου δεν την έκλεινε ΠΟΤΕ), θα ήθελα ένα καπάκι για τη λεκάνη της τουαλέτας Panasonic με πιτσιλιστίρια,ενώ έχω μπανίσει και κάτι ψυγεία των ιδιων εταιρειών και τα ζαχαρώνω πολύ είναι η αλήθεια.αλλά δε γνωρίζω τι υποστήριξη θα έχω από την αντιπροσωπεία. Θα ήθελα και για αυτό να μου πει κάποιος. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ποιοι ειναι οι Ασιατες κατασκευαστες σε κουζινες(κεραμικο πλατο/φουρνος);;;;
Στα υπολοιπα και εγω τα εχω ολα εκτος ευρωπης και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος...Ωπ, εδώ με έπιασες αδιάβαστο. Στην Ελλάδα δε φέρνουν αλλά οι Κορεατες έχουν καποια μοντέλα που παράγουν αλλα δε φέρνουν Ελλάδα
http://www.appliancist.com/builtin_oven ... -bts1.html
http://www.comparison.com.au/ovens/LG/ES551SPΟ λόγος πρεπει να ειναι οτι οι Ασιατες γενικά απλά βγάζουν καποια μοντέλα για τις Δυτικες αγορές αλλά δε πολυ-επενδύουν σε αυτες τις συσκευές γιατί οι Ασιατες δεν έχουν φούρνους. Δε μαγειρεύουν με φουρνους. Πολλά σπίτα εκεί (εδω ) δεν έχουν καν στον εξοπλισμό του. Μόνο τα πιο μεγάλα και λουξ θα έχουν.
Magneto, και εμείς θυμάμαι είχαμε συσκευες Bauknecht που κρατήσανε 25+ χρόνια όπως και παλιες Μιλε που κράτησαν πολλά χρόνια. Οι 2 νεες Μιλε συσκευες ήταν/ειναι πεταμένα λεφτά.
Δε συστήνω γενικά μαρκες/προϊοντα, απλά αναφέρω οτι LG πλυντηρια που ξέρω/χρησιμοποιώ ειναι μια χαρα 6 χρόνια τώρα. Τι να πω, ειναι και τυχερα. Elextrolux παντως σκουπα ψιλοκαλή που είχαμε, παπαλα στα 3 χρόνια και πλαστικά αξεσουαρ σπασαν εύκολα. Τα LG εχουν και 10 χρονια εγγυηση και ενα συστημα (καποια) που μεσω κινητου κανουν αυτοδιαγνωση προβληματος, ακουει τεχνικος τον ηχο απο το τηλεφωνο και καλά έρχεται με το κατάλληλο ανταλλακτικο/εξοπλισμο.
Εχει στην Ελλάδα Πανασονικ καθίσματα τουαλετας; Δεν ξέρω. Νομίζω η ΤΟΤΟ (ιαπωνική) που ειναι η ΡολςΡοις των ηλεκτρονικων τουαλετων έχει καποια μοντέλα στην Ελλάδα. Ή δες τις Kohler (ηπα με κατασκευή κινα που όμως ειναι σχετικά καλές) που έρχονται στην Ελλάδα.
Καλά ιδιως τωρα το χειμώνα το θερμενόμενο καλυμα τουαλέτας ειναι όοοοοολα τα λεφτα... ξυπνας το πρωι και δε σκεφτεσαι το πρωϊνο σοκ στα οπίσθια λόγω κρύου... χεχεχ.. η μεγαλύτερη εφεύρεση μετά τον ηλεκτρισμό! -
Σε Γερμανούς άλλα λεφτά ΔΕ ΔΙΝΩ.
Σωστός...+1 από εμένα....
Εχω πάρει μόνο πλυντήριο και στεγνωτήριο πιτσος made in Greece -
Μόνο που τα Πίτσος είναι πλέον Γερμανικά (Bosch-Siemens)
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Σε Γερμανούς άλλα λεφτά ΔΕ ΔΙΝΩ.
Σωστός...+1 από εμένα....
Εχω πάρει μόνο πλυντήριο και στεγνωτήριο πιτσος made in Greeceεχω αυτή τη φιλοσοφία εδω και χρόνια σε ΟΛΑ τα αγαθά!γερμανικό πράμα και κατ'επέκταση ευρωπαικό δεν ξαναγοράζω
Ετσι έχω:πλυντήριο,τηλεόραση SAMSUNG
μικροκυμάτων,ψυγείο,κλιματισμός LG
Γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχουν ασιάτες κατασκευαστές στην Ελλάδα σε κουζίνες,πλυντήρια πιάτων κτλ,ώστε σε περίπτωση αντικατάστασης της κουζίνας neff και των πιάτων brandt,να ξέρω τις επιλογές μου........ -
Στο γερμανικό θα συμφωνήσω αλλά το κατ' επέκταση Ευρωπαϊκό γιατί?
Οι Ασιάτες δηλαδή μας βοηθάνε σαν χώρα ή μας συμπαθούν παραπάνω? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Στο γερμανικό θα συμφωνήσω αλλά το κατ' επέκταση Ευρωπαϊκό γιατί?
Οι Ασιάτες δηλαδή μας βοηθάνε σαν χώρα ή μας συμπαθούν παραπάνω?Οι Ασιατες δεν μας βοηθανε αλλα σιγουρα δεν μας μισουν οπως ΟΛΟΙ οι ευρωπαιοι!!!!
-
Είναι ένας τρόπος αντίδρασης,γενικά στα γερμανικά προιόντα...και σίγουρα οι γερμανοι ΔΕΝ μας αγαπάνε...
-
Σε πολύ γρήγορη έρευνα, ειδα οτι υπάρχουν και Ασιατικές κουζίνες στην Ελλάδα :
Daewoo : http://www.kotsovolos.gr/site/household ... any=Daewoo
LG : http://www.lg.com/gr/built-in-appliance ... lt-in-oven / εστία : http://www.lg.com/gr/built-in-appliance ... ilt-in-hobαλλά λίγες σχετικά επιλογές
-
Πριν καποιους μηνες που ψαχναμε για κουζινα ειχα δει τις νεες κουζινες της izola, ηταν να παιρναμε μια το μονο που μας τα χαλαγε ηταν οι διαστασεις που δεν ταιριαζε για λιγο. Σαν ποιοτητα κατασκευης δεν ηταν καθουλου ασχημη και ενα μεγαλο συν ηταν τα 7 χρονια εγγυηση που εδινε.
-
ΙΖΟΛΑ made in Poland...
Η εταιρία Δημητρίου κατάφερε να μισθώσει το σήμα και συνέβαλε στο να μη χαθεί για πάντα το όνομα ΙΖΟΛΑ, ωστόσο οι συσκευές της ιστορικής μάρκας κατασκευάζονται στην Πολωνία, μια χώρα που τα τελευταία χρόνια απέκτησε σοβαρή βιομηχανική κουλτούρα και πλέον αποτελεί παραγωγικό πόλο έλξης για πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο βιομηχανίες, σε αντίθεση με την κατάσταση ισοπέδωσης της μεταποίησης που κυριαρχεί στην χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ελληνικές βιομηχανίες πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις στην Πολωνία.
http://www.dimokratianews.gr/content/36 ... o-polonias
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Σε πολύ γρήγορη έρευνα, ειδα οτι υπάρχουν και Ασιατικές κουζίνες στην Ελλάδα :Daewoo : http://www.kotsovolos.gr/site/household ... any=Daewoo
LG : http://www.lg.com/gr/built-in-appliance ... lt-in-oven / εστία : http://www.lg.com/gr/built-in-appliance ... ilt-in-hobαλλά λίγες σχετικά επιλογές
Μια χαρα,τουλαχιστον υπαρχει εναλλακτικη επιλογη!
-
Από την δική μου εμπειρία LG και ξερό ψωμί...
Samsung βγάζουν προβλήματα και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι για τα μπάζα
Τα Daewoo στην Ελλάδα είναι αμφιβόλου προέλευσης και παίζει και πολύ παραεισαγωγή. -
η LG εχει τρομερη αντιπροσωπεια και αυτο ειναι ενα σοβαρο κριτηριο για μενα.
-
+1 για την εγγύηση και την υπηρεσία αντικατάστασης συσκευών ...
-
Δυστυχώς πέραν από τους Γερμανούς δεν αγαπάμε ούτε εμείς τον εαυτό μας.Η Ηλεκτρονική Αθηνών κινδυνεύει να κλείσει και βλέπεις τα Media Markt και τον Κωτσοβολο (ξένες αλυσίδες και οι δύο ) να μονοπωλούν την αγορά. Έχουν τη στήριξη από τις μανάδες πολυεθνικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιουν.Δεν έχουν ρευστότητα ούτε πρόσβασης σε φθηνό τραπεζικό δανεισμό. Μην κλαιγομαστε που καταντήσαμε χωρίς ούτε μια αξιόλογη βιομηχανία οικιακών συσκευών κι ούτε μια ελληνική μεγάλη αλυσίδα πώλησης οικιακών συσκευών
-
scandinavian, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά αυτό εχει να κάνει α) με το πατριωτισμό και β) με τη τσεπη και γ) εμπειρία του καταναλωτή.
για το (α) να πω την αλήθεια, προσωπικά λίγο 'αισθηση' μου κάνει μιας και όλες οι αλυσίδες πουλάνε εισαγώμενα προϊόντα, απασχολούν έλληνες εργαζόμενους άρα η μόνη διαφορά με τη απλό μυαλό μου ειναι ποιος παιρνει τα τελικά κέρδη. Προσωπικά το τελευταίο δε με ενδιαφέρει μιας και ο ιδιοκτήτης της ΗΑ δεν ειναι συγγενής μου και επίσης δε ξέρω αν εκτός απο φόρους, και θέσεις απασχόλησης έχει κάνει κάποιο άλλο καλό στη πατρίδα.
Για το (β) δε το έχω μελετήσει οικονομοτεχνικά. Για το (γ) είχε μείνει σε πολλά επίπεδα πίσω όπως και τεχνολογικά εφόσον είδε την επίθεση απο πολυεθνικές και απο την κρίση γιατί δε σκέφτηκε νέους τρόπους να μεταμορφώσει την επιχείρησή του ή το προϊον του. Η τεχνολογία μέσα στα 6 χρόνια της κρίσης έχει αλλάξει πολύ και έχει δώσει νέες δυνατότητες.
Ενας δεινόσαυρος ήταν της δεακετίας του '90 (α.. τυχαία μπηκε και στο φοβερό ΧΑ το '99....).
Το Πλαίσιο τα έχει καταφέρει θαυμάσια στο χώρο του μέσα ακριβώς στις ίδιες συνθήκες. Ρετεϊλερ και αυτο ειναι εισαγώμενων προϊοντων αλλά έχει καταφέρει να σβήσει κάθε προσπάθεια ξένων σε μια ακόμα πιο ανατγωνιστική αγορά και όχι στη πεθαμένη τον οικιακών συσκευών.Φυσικά κρίμα για τους υπαλλήλους, πραγματικά. Αλλά η εταιρία ήταν φως φανάρι πως παει κατα διαόλου. Καλά πέρασαν τη περίοδο του πλαστικού χρήματος.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....