-
....και μικροσυσκευές όπως σκουπάκια,σκούπες,σίδερα κλπ.
Ηθελα καιρό να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα αλλά βλέπω πλέον ότι δεν καλύπτεται από κανένα απ τα ήδη υπάρχοντα και τα όποια ερωτήματα στα διάφορα thread χάνονται ανάμεσα στα άσχετα.
Θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται (για να μην πω σχεδόν όλοι) καθώς όλοι μας έχουμε σπίτια μας κάθε είδους ηλ συσκευή ακαι προβληματιζόμαστε είτε για τις επισκευές τους είτε για αγορά νέας.Αν κρίνουν οι mods ότι είναι ακατάλληλο και πρέπει να διαγραφεί.......ας διαγραφεί
Το ερώτημά μου,γνωρίζει κανείς που είναι κατασκευασμένα τα ψυγεία της Hitachi?
Είναι Ισπανίας ή Ιαπωνίας?Επίσης οι συσκευές της Electrolux και Aeg είναι Γερμανίας/Σουηδίας κι αν ναι ποιές κατασκευάζονται σε ποιά χώρα και ποιές είναι ίδιες με διαφορετικό όνομα?
Επειδή στον ίδιο όμιλο είναι και η Ιταλική zanoussi γνωρίζει κάποιος αν τα πλυντήριά της είναι φασόν με το όνομα electrolux και aeg? -
Ηθελα καιρό να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα αλλά βλέπω πλέον ότι δεν καλύπτεται από κανένα απ τα ήδη υπάρχοντα και τα όποια ερωτήματα στα διάφορα thread χάνονται ανάμεσα στα άσχετα.
Θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται (για να μην πω σχεδόν όλοι) καθώς όλοι μας έχουμε σπίτια μας κάθε είδους ηλ συσκευή ακαι προβληματιζόμαστε είτε για τις επισκευές τους είτε για αγορά νέας.Αν κρίνουν οι mods ότι είναι ακατάλληλο και πρέπει να διαγραφεί.......ας διαγραφεί
Είναι Ισπανίας ή Ιαπωνίας?Επίσης οι συσκευές της Electrolux και Aeg είναι Γερμανίας/Σουηδίας κι αν ναι ποιές κατασκευάζονται σε ποιά χώρα και ποιές είναι ίδιες με διαφορετικό όνομα?
Επειδή στον ίδιο όμιλο είναι και η Ιταλική zanoussi γνωρίζει κάποιος αν τα πλυντήριά της είναι φασόν με το όνομα electrolux και aeg? -
Άδικα το ψάχνεις φοβάμαι...
Πέρυσι που αγόρασα ψυγείο, δεν υπήρχε σχεδόν καμία μάρκα να φτιάχνει όλα τα ψυγεία στην ίδια χώρα.
Τα φτηνά Hitachi φτιάχνονταν στην Ταϋλάνδη αν θυμάμαι καλά...
Τα φτηνά LG και Samsung, Ταϋλάνδη και Κίνα. Τα περισσότερα βέβαια στην Κορέα.
Τα Bosch, Siemens και Πίτσος είναι του ίδιου ομίλου ουσιαστικά, οπότε το ίδιο μοντέλο, φτιάχνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και με διαφορετικά σήματα στο ίδιο εργοστάσιο, που ΔΕΝ βρίσκεται πάντα στην ίδια χώρα...Πχ υπήρχαν Ισπανικά, Γερμανικά και Ελληνικά... Εγώ αγόρασα Siemens που φτιάχνεται στην Ελλάδα, θα μπορούσε φυσικά να γράφει και Bosch ή Pitsos, το ίδιο πράγμα είναι...
Άλλο παράδειγμα είναι τα ψυγεία της κορυφαίας για πολλούς Liebherr (ή κάπως έτσι... ). Τα μεγάλα φτιάχνονται στην Γερμανία, τα μικρά αν θυμάμαι στην Ουγγαρία ή σε κάποια πρώην ανατολική δημοκρατία, δεν θυμάμαι... Και τα μεγάλα ήταν no frost, ενώ τα μικρά συμβατικά (και πιο απροβλημάτιστα βέβαια, αλλά λιγότερο πρακτικά σαφώς... ).
Στην MediaMarkt πάντως, κάθε συσκευή έγραφε που φτιαχνόταν, οπότε μπορείς να ελέγξεις το πού αν σε ενδιαφέρει... Εμένα γενικά με ενδιαφέρει να κάνει αυτά που θέλω και να είναι στη σωστή τιμή.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άλλο παράδειγμα είναι τα ψυγεία της κορυφαίας για πολλούς Liebherr (ή κάπως έτσι... ).
Άστο Γρηγόρη. 2 τέτοια είχαμε ένα καιρό και ήταν για κλωτσιές. Δεν ξέρω τι κάνουν σε κλίματα Γερμανίας αλλά στα τροπικά δικά μας .... μούφα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είναι Ισπανίας ή Ιαπωνίας?Αυτο ποτε δεν το καταλαβα.
Γιατι παιζει ρολο η χωρα συναρμολογησης και οχι η ποιοτητα των εξαρτηματων που χρησιμοποιειται? -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Άλλο παράδειγμα είναι τα ψυγεία της κορυφαίας για πολλούς Liebherr (ή κάπως έτσι... ).
Άστο Γρηγόρη. 2 τέτοια είχαμε ένα καιρό και ήταν για κλωτσιές. Δεν ξέρω τι κάνουν σε κλίματα Γερμανίας αλλά στα τροπικά δικά μας .... μούφα.
Ναι εε?
Πάντως ένα zanussi ψυγείο που πήρε η γυναίκα μου (δεν τη γνώρισα όταν τα είχε πάρει ) αυτό να δεις τι κλωτσιές θέλει
Μόλις έκανε τώρα τις ζέστες καλύτερα να μαγείρευες εκεί παρά στο φούρνο,μόλις έπεσε η θερμοκρασία λίγι πριν μέρες ήρθε στα ίσα του,το γύρισα πίσω να δω τι σόι πράμα είναι,κόντεψε κα κάνω εμετό,η τσαπατσουλιά σε όλο της το μεγαλείο.......ιταλικά και σκ@τά. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι Ισπανίας ή Ιαπωνίας?Αυτο ποτε δεν το καταλαβα.
Γιατι παιζει ρολο η χωρα συναρμολογησης και οχι η ποιοτητα των εξαρτηματων που χρησιμοποιειται?Φυσικά και παίζει,άλλο τα μάτια του λαγού κι άλλο της κουκουβάγιας
Τα είπαμε και παλιότερα περί χώρα προέλευης μην αναλωνώμαστε στα ίδια,για μένα παίζει σημαντικό ρόλο.
Πχ οι Ιάπωνες είναι γνωστό ότι είναι κορυφαίοι στον κλιματισμό από αυτοκίνητα (denso) μέχρι κλιματιστικά κλπ.
Αν είναι να πληρώσω για αυτή την κατασκευαστική ποιότητα/απόδοση κι αξιοπιστία την HItachi πχ ποιός ο λόγος να μου πασάρει Ισπανικό ψυγείο το οποίο είναι κατασκευασμένο φασόν στον 'pitsos' της Ισπανίας? -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άδικα το ψάχνεις φοβάμαι...
Πέρυσι που αγόρασα ψυγείο, δεν υπήρχε σχεδόν καμία μάρκα να φτιάχνει όλα τα ψυγεία στην ίδια χώρα.
Τα φτηνά Hitachi φτιάχνονταν στην Ταϋλάνδη αν θυμάμαι καλά...
Τα φτηνά LG και Samsung, Ταϋλάνδη και Κίνα. Τα περισσότερα βέβαια στην Κορέα.
Τα Bosch, Siemens και Πίτσος είναι του ίδιου ομίλου ουσιαστικά, οπότε το ίδιο μοντέλο, φτιάχνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και με διαφορετικά σήματα στο ίδιο εργοστάσιο, που ΔΕΝ βρίσκεται πάντα στην ίδια χώρα...Πχ υπήρχαν Ισπανικά, Γερμανικά και Ελληνικά... Εγώ αγόρασα Siemens που φτιάχνεται στην Ελλάδα, θα μπορούσε φυσικά να γράφει και Bosch ή Pitsos, το ίδιο πράγμα είναι...
Άλλο παράδειγμα είναι τα ψυγεία της κορυφαίας για πολλούς Liebherr (ή κάπως έτσι... ). Τα μεγάλα φτιάχνονται στην Γερμανία, τα μικρά αν θυμάμαι στην Ουγγαρία ή σε κάποια πρώην ανατολική δημοκρατία, δεν θυμάμαι... Και τα μεγάλα ήταν no frost, ενώ τα μικρά συμβατικά (και πιο απροβλημάτιστα βέβαια, αλλά λιγότερο πρακτικά σαφώς... ).
Στην MediaMarkt πάντως, κάθε συσκευή έγραφε που φτιαχνόταν, οπότε μπορείς να ελέγξεις το πού αν σε ενδιαφέρει... Εμένα γενικά με ενδιαφέρει να κάνει αυτά που θέλω και να είναι στη σωστή τιμή.
Για τον Pitso/siemens/bosch είναι γνωστο αλλά βλέπω μερικά siemens made in Germany,τώρα φτιάχνονται εδώ και τα βαφτίζουν Γερμανικά ένας θεός ξέρει.
-
delete
-
Ηλεκτρικές συσκευές που είχα μέχρι σχετικά πρόσφατα και ηταν για κλωτσιές, ήταν της Ιταλικής και made in Italy αν δεν κάνω λάθος, Siltal...!!
Απο κει και πέρα, αυτό που λέτε για τις θερμοκρασίες και την κακή αποδοση των ψυγείων σας, μου κάνει εντύπωση.... Νόμιζα οτι στις χαμηλές θερμοκρασίες τα ψυγεία τα παίζουν και στις υψηλές αποδίδουν πολύ καλύτερα...!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν είναι να πληρώσω για αυτή την κατασκευαστική ποιότητα/απόδοση κι αξιοπιστία την HItachi πχ ποιός ο λόγος να μου πασάρει Ισπανικό ψυγείο το οποίο είναι κατασκευασμένο φασόν στον 'pitsos' της Ισπανίας?
Γιατι πλεον δεν υπαρχει εξωτικη τεχνολογια σε αυτες τις συσκευες, ειναι απλα πραματα.
Αναφερεις την κατασκευαστικη ποιοτητα/αποδοση: εχει να κανει με το ποιος συναρμολογει το μηχανημα ή με την ποιοτητα του εξαρτηματος?
Δηλαδη ο Ισπανος, εαν συναρμολογησει ενα ψυγειο του οποιου τα εξαρτηματα βγηκαν απο ενα ρομποτ, θα το κανει λαθος και μη αξιοπιστο? -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον HighFidelity !
Το να ψάχνουμε την χώρα που συναρμολογήθηκε το αυτοκίνητό μας το θεωρώ λογικό.
Το να ψάχνουμε όμως που φτιάχτηκε το ψυγείο μας το βρίσκω ολίγον ...υπερβολικό !Μου θυμίζει τον εαυτό μου που πριν λίγα χρόνια αγόρασα κλιματιστικό TOSHIBA σκεπτόμενος ότι αγοράζω Japan Power, και κατόπιν διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει αγοραστεί απ' την αμερικανική Carrier, το κλιματιστικό κατασκευάστηκε στην Ταϊλάνδη και έχει εξωτερική μονάδα με το σήμα της TOSHIBA αυτοκόλλητο (κάλλιστα μπορεί να κατασκευάζεται η εξωτερική μονάδα στην Αίγυπτο και να του κολλάνε κατόπιν το σηματάκι...)
Το κλιματιστικό μας έχει εξυπηρετήσει μια χαρά, απλά λείπει το Made in Japan...
Eξαρτάται πάλι αυτό που λες.
Πχ αν τα πλυντήρια της LG είναι κατασκευής Tαυλάνδης ή Κινας είναι πιθανότερο να είναι 99% LG.
Αν είναι made in italy ή γενικά Ευρώπης το πιθανότερο είναι να βγαίνει φασόν από κάποια έτοιμη γραμμή παραγωγής της εκάστοτε χώρας όπως ariston,teka κλπ οπότε εκέι μάλλον μιλάμε για σαβούρια. -
Παίζει ένα ρόλο η ιδιοσυγκρασία κάθε λαού. Μερικοί είναι πιο μεθοδικοί και ψείρες από τους άλλους. Ακόμη και το ρομπότ θέλουνε ποιοτική και τακτική συντήρηση.
Η AEG έχει εργοστάσιο στην Πολωνία . -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μου θυμίζει τον εαυτό μου που πριν λίγα χρόνια αγόρασα κλιματιστικό TOSHIBA σκεπτόμενος ότι αγοράζω Japan Power, και κατόπιν διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει αγοραστεί απ' την αμερικανική Carrier, ...............Ετσι, για την κουβέντα πάντως, να σου πω πως η Carrier θεωρείται απο τις κορυφάιες Αμερικάνικες εταιρίες. Δεν το έχω πολυψάξει βέβαια, ενας ψιλοκαλός ψυκτικός μου το έχει πει, αλλα και απο προσωπική εμπειρία, 3 καναλάτα μηχανήματα που είχα στη δουλειά μου, δουλέυανε επι 12 χρόνια άψογα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αν είναι να πληρώσω για αυτή την κατασκευαστική ποιότητα/απόδοση κι αξιοπιστία την HItachi πχ ποιός ο λόγος να μου πασάρει Ισπανικό ψυγείο το οποίο είναι κατασκευασμένο φασόν στον 'pitsos' της Ισπανίας?
Γιατι πλεον δεν υπαρχει εξωτικη τεχνολογια σε αυτες τις συσκευες, ειναι απλα πραματα.
Απλά πράματα είναι και τα κομπρεσέρια αυτοκινήτου αλλά την Denso δεν πιάνει ούτε ο θεός.
Αναφερεις την κατασκευαστικη ποιοτητα/αποδοση: εχει να κανει με το ποιος συναρμολογει το μηχανημα ή με την ποιοτητα του εξαρτηματος?
Δηλαδη ο Ισπανος, εαν συναρμολογησει ενα ψυγειο του οποιου τα εξαρτηματα βγηκαν απο ενα ρομποτ, θα το κανει λαθος και μη αξιοπιστο?Δεν μιλάμε μόνο για συναρμολόγηση αλλά και για περιπτώσεις φασόν.
Δες ένα Ιταλικό ψυγείο πως είναι κι αν ξαναπάρεις έλα να τα ξαναπούμε,θερμοστάτες,πλαστικά όλα για τα πανυγήρια. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Παίζει ένα ρόλο η ιδιοσυγκρασία κάθε λαού. Μερικοί είναι πιο μεθοδικοί και ψείρες από τους άλλους. Ακόμη και το ρομπότ θέλουνε ποιοτική και τακτική συντήρηση.
Η AEG έχει εργοστάσιο στην Πολωνία .Μάλιστα,αυτό ήθελα να μάθω,το εργοστάσιο είναι δικό της ή τα βγάζει Πολωνικό εργοστάσιο φασόν?
-
Νομίζω δικό της και τα περισσότερα AEG κατασκευάζονται εκεί παρά Γερμανία.
-
Τα ψυγεία τα παίζουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει χώρος πίσω τους και πάνω τους για να φεύγει ο θερμός αέρας. Αν δεν 'αναπνέουν' (βλέπε κάτι εντοιχιζόμενα που ατύχησαν να έχουν ιδιοκτήτες νοικοκυρές με 'άποψη' επί της αισθητικής της κουζίνας... ), τότε ζορίζονται και δεν μπορούν να ψύξουν...
Υπάρχουν δύο τεχνικές ψύξης, η μία συμβατική χωρίς αέρα που κυκλοφορεί , αλλά δημιουργείται έτσι πάγος και θέλει απόψυξη 1-2 φορές το χρόνο και η άλλη με αέρα , τα γνωστά no frost.
Τα τελευταία είναι και αυτά που είναι πιο προβληματικά, ειδικά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας. Αλλά είναι τόσο πρακτικά τα άτιμα, που κι εγώ τέτοιο πήρα!Η χώρα κατασκευής, ελάχιστα λέει. Ένα ψυγείο συνήθως δεν θέλει και πυρηνικό επιστήμονα να συναρμολογηθεί... Πχ το δικό μου ελληνικό Siemens δεν έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής, ενώ το γερμανικό Siemens του koutsan έβγαλε πρόβλημα την ώρα που η αριστέρωση ήταν στα φόρτε της και ετοιμάζαμε την επανάσταση του προλεταριάτου...
Είναι λίγο πόσο τυχερός ή άτυχος θα είσαι...
Θα έλεγα πως γενικώς αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα σε πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Με έχουν εντυπωσιάσει τα Μiele της μητέρας μου: αθόρυβα και γενικώς άψογα!
Το Liebherr ψυγείο της , αν και γερμανικό, δεν είδα να έχει κάτι φοβερό και ζηλευτό... Καλό είναι, αλλά ΟΚ, σιγά...
Τα ίδια και για τον φούρνο-κεραμικά μάτια της Neff... Ωραία, αλλά το ίδιο πράγμα το βρίσκεις και με τα μισά λεφτά χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς...
Εξαιρετικές λευκές συσκευές πάντως κάνουν πλέον οι κορεάτες, οπότε υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά... Ειδικά σε κλιματιστικά, μάλλον αξίζουν τα λεφτά τους , χωρίς να υστερούν από τους κορυφαίους...
Πχ η κορυφαία Carrier (ο ιδρυτής της ήταν και ο πατέρας του κλιματισμού αν θυμάμαι καλά...), έχει διάφορες ποιότητες... Τα φτηνά της είναι κινέζικα! Τα πιο ακριβά και τα επαγγελματικά της, είναι κορυφαία! Οπότε, αν πας με βάση το...σήμα, παίζει να πληρώσεις ακριβά κάτι που δεν έχει τα ίδια ποιοτικά στανταρντς... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Νομίζω δικό της και τα περισσότερα AEG κατασκευάζονται εκεί παρά Γερμανία.Οι κουζίνες της πάντως είναι κατασκευής Γερμανίας,τα υπόλοιπα μάλλον Πολωνία μεριά.
Αλλο εργοστάσιό της στην Ευρώπη υπάρχει?
Επίσης από κει να φανταστώ ότι κατασκευάζουν και για την Electrolux?
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....