-
ενταξει,δεν περιμεναμε κατι αλλο αυτη τη στιγμη....
γενικα συμμεριζομαι το πνευμα του van,αλλα απο την αλλη δεν χρειαζεται καμια κοντρα ή 'κοντρα' με τον νικο....
σαφως και πρεπει να ενδιαφερει και αυτη ειναι η ουσια του αθληματος ,η επιδοση!!!!!
αλλα χρειαζεται και τα πυροτεχνηματα και οι κοπελες οι διαφημιστικες,αλλα οπως εχουμε πει βασιλη,αυτα αμα δεν ειναι τυποποιημενα δεν ειναι τπτ.....
γενικα τωρα πρεπει να δουλεψουν απο προχτεεεεεες για το αυριο (2012 και επειτα) και να μας πουν τι σκοπευουν να κανουν,γιατι απλως με περικοπες,εεε,δεν το λες και μελλον.....
πρεπει επιτελους να βλεπουμε και παραπερα.....2-3-5 χρονια μπροστα.......εκτος και αν παμε στο αναγκαστικο συμπερασμα οτι δεν σωζεται......
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Για πές μας τελικά ποια ουσία ακούμπησε, διοτι εμείς μάλλον δεν την 'ακουμπήσαμε'?
Ο Ποσειδωνας το εγραψε μια χαρα
Ασχετο, εχω μια απορια: αν (λεμε αν) τα δυο χωματινα δε γινουν τοτε ο πρωταθλητης θα κανει το νταμπλ αφου ταυτοχρονα θα εχει παρει και το κυπελο ασφαλτου ε;
σοβαρα τωρα ,γενικα οντως συμφωνα με οπως το θετει ο ποσειδωνας,επρεπε αναλογως (μιλαμε τωρα για λυσεις 'αστειες'-υποχρεωτικα ομως και συναμα γρηγορες!!!) να ριξουν και αλλο τις τιμες-περικοπες,αναγνωριζοντας την κριση και πιεζοντας ολους ωστε να βρεθουν χορηγοι για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν οι λεσχες(των εκαστοτε αγωνων) με λιγοτερα εσοδα....παλι κατι ειπα,ε.....?
και στο ασχετο γκοου φορ..... το θεμα ειναι να μου βρεις τριτο θεσμο να 'παμε' για τριπλ κραουν!!!!!
-
Απαράδεκτες αποφάσεις. Το κόστος αυξήθηκε αφού θα γίνει ουσιαστικά ένας επιπλέον αγώνας. Το κόστος είτε 70 χλμ είτε 100 χλμ είναι σχεδόν το ίδιο και σίγουρα λιγότερο απο τα έξοδα ενός επιπλέον αγώνα. Η ελληνική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Εύκολες λύσεις απο λάθος ανθρώπους. Για μενα έπρεπε να κολλήσουν αγώνες του πρωταθλήματος σε ιστορικό και κανονικό Ακρόπολις που θα είχε μηδέν επιπλέον κόστος. Και τέλος έπρεπε να πουν ποιος θα είναι ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος για να προετοιμαστούν κάποιοι. Αλλά θα βιάζονταν να τελειώσουν γιατί είχε και αγώνες μπάσκετ χτες!!!
Τσίλης Αθανάσιος -
Ο χρήστης cv98059 έγραψε:
Απαράδεκτες αποφάσεις. Το κόστος αυξήθηκε αφού θα γίνει ουσιαστικά ένας επιπλέον αγώνας. Το κόστος είτε 70 χλμ είτε 100 χλμ είναι σχεδόν το ίδιο και σίγουρα λιγότερο απο τα έξοδα ενός επιπλέον αγώνα. Η ελληνική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Εύκολες λύσεις απο λάθος ανθρώπους. Για μενα έπρεπε να κολλήσουν αγώνες του πρωταθλήματος σε ιστορικό και κανονικό Ακρόπολις που θα είχε μηδέν επιπλέον κόστος. Και τέλος έπρεπε να πουν ποιος θα είναι ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος για να προετοιμαστούν κάποιοι. Αλλά θα βιάζονταν να τελειώσουν γιατί είχε και αγώνες μπάσκετ χτες!!!
Τσίλης ΑθανάσιοςΓια αυτό που λες για αύξηση του κόστους κτλ. θα ήθελες εσύ (ή όποιος άλλος αγωνιζόμενος) να παραθέσεις την άποψή σου για τα ακόλουθα ερωτήματα ? (μέχρι στιγμής μόνο ο scn το έχει κάνει και τον ευχαριστώ). Διότι μου φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχουν τόσες απαντήσεις όσες και αγωνιζόμενοι.
Η ερώτησή μου προς όσους έχουν κάτσει σε μπάκετ (χωρίς πλάκα) είναι: πόσο σημαντικό για σας που τρέχετε ράλι είναι:
- Η διαφοροποίηση στις ειδικές. Πχ. είναι για εσάς ικανοποιητικό ράλι ένα ρόντε της λογικής 3 φορές μια 33άρα ειδική ή 4 φορές μια 25άρα ή 5 φορές μια 20άρα ? (τραβάω στα άκρα το δικό σου συλλογισμό για να καταλάβω αν υπάρχει ένα σημείο που λες 'ε είπαμε αλλά όχι και έτσι!')
- (Σχετίζεται και με το 1) Η ποσότητα. Πχ. προτιμάτε παράβολο (λέμε) €500 με 100 χλμ. ειδικών ή παράβολο €300 με 60 χλμ. ειδικών ? (Και μαζί με το παράβολο και τα λοιπά 'με το χιλιόμετρο' αναλώσιμα, βενζίνες, λάστιχα κτλ.) Η εντύπωσή μου είναι ότι, από τη στιγμή που πας να τρέξεις και πληρώνεις 'πάγια' έξοδα όπως ξενοδοχεία, μεροκάματα μηχανικών κτλ., 'το μέγεθος μετράει' Οπως και για τον οργανωτή, το να κάνει ένα ακόμα λουπ στη διαδρομή, από τη στιγμή που πχ. τους κριτές τους πληρώνει με τη μέρα, δεν είναι σημαντικό πρόβλημα (γιαυτό και πολλοί οργανωτές ράλι σπριντ το έχουν πιάσει το νόημα και κάνουν 3 περάσματα)
-
φίλε van καλημέρα ,, είμαι έξω απ τον χορό και λεω ότι τραγούδια θέλω .. δεν βιώνω το πρόβλημα σου
αν είχες πελάτη εμένα και είχα χορηγία 50.000 και οι αγώνες δεν γινόντουσαν ,, και δεν έπαιρνες τα χρήματα που είχαμε κανονίσει , η ακόμα χειρότερα σου ζήταγα τα χρήματα που σου έδωσα μπροστά για την συνεργασία μας .. και εσύ τα είχες χρησιμοποιήσει για την δική μου εξυπηρέτηση ,, πχ είχες αγοράσει ελαστικά , και σου έλεγα ο χοριγος .. δεν έχει πάρει τιμολόγια εξόδων λόγο ακύρωσης των αγώνων ... τι θα έκανες ,,
ούτε τις χαζογκομενες θα σκεφτόμασταν ούτε εγώ θα σκεφτόμουνα που θα κερδίσω 1 δευτερόλεπτο στον Μερκούρη
κείνος .. πυροτεχνήματα θα είχαμε και οι 2 στον πισινό μας
παντός για το 2011 δεν σας συμφέρει να μιλάτε για αίγλη , αφού δεν υπάρχει χρήμα και διαφήμιση του spor , θέλετε συμμετοχές και πιο φιλικό κλίμα
καλημέρα και καλή δουλεία σε όλους
-
Οι αγωνες στην Ελλαδα εχουν μια καθοδικη ταση εδω και 6-7 χρονια (να μην πω περισσοτερα).Τον πατο ομως δεν τον επιασαν φετος αλλα απο 2009-2010.
Το να μειωθουν τα χιλιομετρα και το παραβολο δεν ειναι λυση.
Να **μην **γινει Πρωταθλημα για το 2011. Αν καποιος εχει παρει καποια λεφτα νομιζω ειναι καλυτερα να τα δωσει πισω η να τα κρατησει για την χορηγια του 2012 με καλυτερες συνθηκες.Θεωρω πιο εντιμο απεναντι στον χορηγο να επιστρεψεις τα λεφτα απο το να κανεις ενα και καλα πρωταθλημα της πλακας ,που μονο εσυ και δεκα ανθρωποι θα ασχοληθουν.Γιατι αν καταφερεις φετος και παρεις καποια λεφτα ,με ολη αυτην την κατασταση δεν προκειτε κανεις να σου ξαναδωσει δεκαρα τσακιστη!
Οσο και αν αδικει τις λεσχες εκτος Αττικης ,νομιζω οτι τουλαχιστον για φετος πρεπει να γινει ενα Κυπελλο στην Αττικη,και αλλα 2-3 σε ολη την Ελλαδα.Να συνεργαστουν οι λεσχες για να μειωσουν τα εξοδα τους.
Δεν ειναι σημερα η Ελλαδα για Αγωνες εκτος Αττικης , τουλαχιστον να υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις 3-4 αγωνες εντος Αττικης.Παντου σε ολο τον κοσμο υπαρχουν τοπικα κυπελλα,δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορει να γινει και ενα στην Αττικη. -
Ο χρήστης argi έγραψε:
Οι αγωνες στην Ελλαδα εχουν μια καθοδικη ταση εδω και 6-7 χρονια (να μην πω περισσοτερα).Τον πατο ομως δεν τον επιασαν φετος αλλα απο 2009-2010.
Το να μειωθουν τα χιλιομετρα και το παραβολο δεν ειναι λυση.
Να **μην **γινει Πρωταθλημα για το 2011. Αν καποιος εχει παρει καποια λεφτα νομιζω ειναι καλυτερα να τα δωσει πισω η να τα κρατησει για την χορηγια του 2012 με καλυτερες συνθηκες.Θεωρω πιο εντιμο απεναντι στον χορηγο να επιστρεψεις τα λεφτα απο το να κανεις ενα και καλα πρωταθλημα της πλακας ,που μονο εσυ και δεκα ανθρωποι θα ασχοληθουν.Γιατι αν καταφερεις φετος και παρεις καποια λεφτα ,με ολη αυτην την κατασταση δεν προκειτε κανεις να σου ξαναδωσει δεκαρα τσακιστη!
Οσο και αν αδικει τις λεσχες εκτος Αττικης ,νομιζω οτι τουλαχιστον για φετος πρεπει να γινει ενα Κυπελλο στην Αττικη,και αλλα 2-3 σε ολη την Ελλαδα.Να συνεργαστουν οι λεσχες για να μειωσουν τα εξοδα τους.
Δεν ειναι σημερα η Ελλαδα για Αγωνες εκτος Αττικης , τουλαχιστον να υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις 3-4 αγωνες εντος Αττικης.Παντου σε ολο τον κοσμο υπαρχουν τοπικα κυπελλα,δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορει να γινει και ενα στην Αττικη.ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ,
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ ? ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ?
ΑΣ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΡΑΛΛΑΚΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012.
ΒΕΒΑΙΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡ.ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, 'ΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ' ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ 'ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ'. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θα δωσω ενα παραδειγμα για να φανει ποσο λαθος ειναι η 'οριζοντια' περικοπη (κατι μου θυμιζει αυτο). Θα μιλησω για τον εαυτο μου, με εδρα την Αθηνα, με φιλο-μηχανικο που ερχεται τσαμπα και με ενα 1600αρι.
**Κενταυρος 95 χλμ. **
Παραβολο 450 ευρω
Συνολικα χλμ νορμαλ οδηγησης (μεταφορα αυτοκινητου, μετακινηση το προηγουμενο ΣΚ, αναγνωρισεις 5 περασματα, απλες αγωνα), 3400 χλμ, αρα βενζινη = 550 ευρω περιπου
Βενζινη Ε.Δ. = 60 ευρω
Διοδια χ 3 = 80 ευρω
Ξενοδοχεια, εστιατορια (3 διανυκτερευσεις) = 250 ευρω
Φθορα 75% δυο ελαστικων = 250 ευρω (αγοραζω φτηνα απο Αγγλια)
Συνολο = 1540 ευρωΑς παμε και στο Κενταυρος των 70 χλμ.
Παραβολο 350 ευρω.
Συνολικα χλμ νορμαλ οδηγησης (μεταφορα αυτοκινητου, μετακινηση το προηγουμενο ΣΚ, αναγνωρισεις 5 περασματα, απλες αγωνα), 3400 χλμ, αρα βενζινη = 550 ευρω περιπου
Βενζινη Ε.Δ. = 50 ευρω
Διοδια χ 3 = 70 ευρω
Ξενοδοχεια, εστιατορια (3 διανυκτερευσεις) = 250 ευρω
Φθορα 55% δυο ελαστικων = 180 ευρω
**Συνολο = 1350 ευρω. **
Μειωση 190 ευρω=12% για 25 χλμ. διαφορα.
Αξιζει η μειωση; Εδω οχι.
Στα παραδειγματα που εδωσα πιο πανω στον nass η μειωση εφτανε ποσοστο 45% και σε απολυτο ποσο ενα μισθο ενος μεσου ανθρωπου. Εκει αξιζει; Εκει ναι, ναι, ναι.
Να γιατι ειναι λαθος να τα βαλεις ολα σε ενα τσουβαλι, οπως σωστα επεσημανε ο van. Εξυπνες λυσεις χρειαζονται, οχι τσεκουρωματα. -
Γιατι να μπουμε στο σκεπτικο πως θα κανουμε τον αγωνα του Βολου (και του καθε βολου) πιο οικονομικο για εναν οδηγο απο την Αθηνα ,και δεν σκεφτομαστε πως μπορουμε να κανουμε αγωνες στην Αττικη???????
Κανε 3 σπριντ στην Αττικη (Ριτσωνα,Αγ.Γιαννης,Πλακα η Αγ.Κωσταντινο) 2 Μινι Ραλλυ Αττικο - Παλλαδιο .Υπαρχει περιπτωση να μην εχουν πολλες συμμετοχες σε καθε αγωνα?Κανε αυτους τους Αγωνες πολυ φθηνους για αυτους που ειναι εκτος Αττικης και τοτε να πως μαζευονται λεφτα για ασφαλειες κ.λ.π Για το Χωμα δεν εχω αποψη και δεν εχω να προτεινω κατι ,αλλα φανταζομαι κατι αναλογο μπορει να γινει. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, 'ΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ' ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ 'ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ'. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ.Εχεις απολυτο δικιο. Να συμπληρωσω οτι συμφωνα με τις επισημες προβλεψεις της Ε.Ε. οι δυο επομενες χρονιες θα ειναι ιδιες, ισως και χειροτερες απο τη φετινη και μικρη ανακαμψη θα αρχισει να φαινεται απο το 2014 οπου η χωρα θα εμφανισει πρωτογενες πλεονασμα. Ακομα και αν δεχτει καποιος αυτες τις μαλλον αισιοδοξες προβλεψεις, υπαρχει περιθωριο για καθυστερηση στους ελληνικους αγωνες;
-
Ο χρήστης argi έγραψε:
Γιατι να μπουμε στο σκεπτικο πως θα κανουμε τον αγωνα του Βολου (και του καθε βολου) πιο οικονομικο για εναν οδηγο απο την Αθηνα ,και δεν σκεφτομαστε πως μπορουμε να κανουμε αγωνες στην Αττικη???????Γιατι θελουμε να επιζησουν και οι επαρχιακες λεσχες, τουλαχιστον οι μεγαλες.
Ο Ευφραιμογλου σε αλλο τοπικ ανεφερε ηδη οτι προβλεπει αδυναμια της λεσχης του να πληρωσει το ενοικιο τους επομενους μηνες. Αν του κοψεις τελειως τους αγωνες ειναι σαν να του λες να κλεισει τη λεσχη και να μην ξαναγινει ποτε Κενταυρος. Το κυπελλο Νοτιου Ελλαδος σιγουρα εχει νοημα αυτη τη στιγμη, αλλα οχι κυπελλο Αττικης. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Γιατι να μπουμε στο σκεπτικο πως θα κανουμε τον αγωνα του Βολου (και του καθε βολου) πιο οικονομικο για εναν οδηγο απο την Αθηνα ,και δεν σκεφτομαστε πως μπορουμε να κανουμε αγωνες στην Αττικη???????
Γιατι θελουμε να επιζησουν και οι επαρχιακες λεσχες, τουλαχιστον οι μεγαλες.
Ο Ευφραιμογλου σε αλλο τοπικ ανεφερε ηδη οτι προβλεπει αδυναμια της λεσχης του να πληρωσει το ενοικιο τους επομενους μηνες. Αν του κοψεις τελειως τους αγωνες ειναι σαν να του λες να κλεισει τη λεσχη και να μην ξαναγινει ποτε Κενταυρος. Το κυπελλο Νοτιου Ελλαδος σιγουρα εχει νοημα αυτη τη στιγμη, αλλα οχι κυπελλο Αττικης.Μαζι σου και εγω,αλλα δεν γινεται να μην δινεις στον Αθηναιο την δυνατοτητα να κανει φτηνους αγωνες με προσχημα να επιβιωσουν λεσχες 100-200-300-500 χ.λ.μ μακρια!Αυτα δεν γινονται σημερα που δεν υπαρχουν λεφτα.Φτιαξε ενα Πρωταθλημα με προβολη βοηθα να βρεθουν χορηγοι και μετα βλεπουμε.Δεν γινεται να θελουμε αγωνες σε ολοι την επικρατεια οταν δεν μπορουμε να εχουμε την επιλογη να κανουμε αγωνες στην Αττικη.
-
Οι λέσχες, οπως εστρωσαν να κοιμηθούν κύριε ΕΛ-ΕΜ. Τόσα χρόνια 'κονόμαγαν' και πολλοί εχτισαν σπίτια, αγόρασαν αυτοκίνητα, ξεχρέωσαν τα χρέη τους, απο την πλάτη του Ελληνα οδηγού.Ηρθε τώρα ο καιρός να βάλουν το χέρι στην τσέπη και διπλά, διοτι τότε δεν φρόντιζαν τον οδηγό, παραμόνο τα κολλητιλικια με τους 'σφυγγοκολλάριους' της ΕΛΠΑ και με βουλευτές και Δημάρχους.
Απο την αλλη μεριά δεν είδα ποτέ να διαφωνεί καμια λέσχη και κανενας Οργανωτής για την ΄πτωτική πορεία που ειχε το motorsport τόσα χρόνια. Ελεγαν: 'Οι μ@λ@κες θα μας τα ακουμπήσουν...' και εβαζαν SERVICE PARK στις λάσπες, στα χώματα και δίπλα απο Αγέλες γύφτων.Δεν ενδιαφέρονταν για τον οδηγό, που θα αφηνε το αυτοκινητό του, που θα κοιμηθεί και πως...Στα παπάρια τους... Ε λοιπόν στα παπάρια μας και μας τώρα...Και για να δούμε και πιο βαθυά την ανακοίνωση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, οι αγώνες, οντως φθηναίνουν. Αλλα οχι για τους οδηγούς.Για τις λέσχες.Δλδ, εστω και με 30 συμμετοχές να βάλουν ελάχιστα εως καθόλου το χέρι στην τσέπη. Ο οδηγός για αλλη μια φορά - στ @ρχίδι@ τους...
Και επειδή περιμένουν να δούν την απήχηση που θα εχει το Φιλιππος, ωστε τελευταία βδομάδα να το 'βαφτήσουν' Πρωτάθλημα, επραξαν ετσι. Κρυφτούλι δλδ -
Ο χρήστης argi έγραψε:
Μαζι σου και εγω,αλλα δεν γινεται να μην δινεις στον Αθηναιο την δυνατοτητα να κανει φτηνους αγωνες με προσχημα να επιβιωσουν λεσχες 100-200-300-500 χ.λ.μ μακρια!Αυτα δεν γινονται σημερα που δεν υπαρχουν λεφτα.Φτιαξε ενα Πρωταθλημα με προβολη βοηθα να βρεθουν χορηγοι και μετα βλεπουμε.Δεν γινεται να θελουμε αγωνες σε ολοι την επικρατεια οταν δεν μπορουμε να εχουμε την επιλογη να κανουμε αγωνες στην Αττικη.Ενα κυπελλο Νοτιου Ελλαδος στην ασφαλτο οπου θα μετρανε μεχρι 5 αγωνες για παραδειγμα, με 2 ροντε, 2-3 ραλλυ 3χ2, 1 μεγαλο ραλλυ, διαφορετικους συντελεστες 1, 2, 3 ανα αγωνα, δυο αγωνες στην Αττικη, Πατρα, Βολο, Λαμια θα ηταν καλυτερο για το γενικο συμφερον. Κατι αντιστοιχο υπαρχει αυτη τη στιγμη στη Βορεια Ελλαδα, αλλα και στο χωμα, οπου δεν υπαρχει ουτε ενας αγωνας βορειοτερα της Λαμιας, μονο που εκει το ονομαζουν πολυ πονηρα κυπελλο Ελλαδος.
Δεν ειναι καλο να σακατευτει η επαρχια, ειδικα οταν δεν προκειται για λεσχες του τυπου 'εγω και η οικογενεια μου'. Με εξυπνες λυσεις, ενα μαζεμενο Αχαιος των 70 χλμ βγαινει σε ελαχιστα παραπανω κοστος απο το περσινο απλωμενο Παλαδιο των 70 χλμ. ακομα και για εναν Αθηναιο. Απο την αλλη, την επομενη χρονια δεν πρεπει να δοθει κανενας αγωνας θεσμου σε λεσχες του τυπου 'εγω και η οικογενεια μου', ουτε καν σπριντ. Αυτες αν θελουν ας κανουν φιλικους αγωνες τυπου Δημητσανας. Ο,τι χρημα υπαρχει πρεπει να δωθει στις πραγματικες λεσχες. -
Ο χρήστης argi έγραψε:
Κανε 3 σπριντ στην Αττικη (Ριτσωνα,Αγ.Γιαννης,Πλακα η Αγ.Κωσταντινο) 2 Μινι Ραλλυ Αττικο - Παλλαδιο .Υπαρχει περιπτωση να μην εχουν πολλες συμμετοχες σε καθε αγωνα?Κανε αυτους τους Αγωνες πολυ φθηνους για αυτους που ειναι εκτος Αττικης και τοτε να πως μαζευονται λεφτα για ασφαλειες κ.λ.π Για το Χωμα δεν εχω αποψη και δεν εχω να προτεινω κατι ,αλλα φανταζομαι κατι αναλογο μπορει να γινει.και φυσικα τη διοργανωση θα την αναλαβει η ΑΛΑ!
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Μαζι σου και εγω,αλλα δεν γινεται να μην δινεις στον Αθηναιο την δυνατοτητα να κανει φτηνους αγωνες με προσχημα να επιβιωσουν λεσχες 100-200-300-500 χ.λ.μ μακρια!Αυτα δεν γινονται σημερα που δεν υπαρχουν λεφτα.Φτιαξε ενα Πρωταθλημα με προβολη βοηθα να βρεθουν χορηγοι και μετα βλεπουμε.Δεν γινεται να θελουμε αγωνες σε ολοι την επικρατεια οταν δεν μπορουμε να εχουμε την επιλογη να κανουμε αγωνες στην Αττικη.
Ενα κυπελλο Νοτιου Ελλαδος στην ασφαλτο οπου θα μετρανε μεχρι 5 αγωνες για παραδειγμα, με 2 ροντε, 2-3 ραλλυ 3χ2, 1 μεγαλο ραλλυ, διαφορετικους συντελεστες 1, 2, 3 ανα αγωνα, δυο αγωνες στην Αττικη, Πατρα, Βολο, Λαμια θα ηταν καλυτερο για το γενικο συμφερον. Κατι αντιστοιχο υπαρχει αυτη τη στιγμη στη Βορεια Ελλαδα, αλλα και στο χωμα, οπου δεν υπαρχει ουτε ενας αγωνας βορειοτερα της Λαμιας, μονο που εκει το ονομαζουν πολυ πονηρα κυπελλο Ελλαδος.
Δεν ειναι καλο να σακατευτει η επαρχια, ειδικα οταν δεν προκειται για λεσχες του τυπου 'εγω και η οικογενεια μου'. Με εξυπνες λυσεις, ενα μαζεμενο Αχαιος των 70 χλμ βγαινει σε ελαχιστα παραπανω κοστος απο το περσινο απλωμενο Παλαδιο των 70 χλμ. ακομα και για εναν Αθηναιο. Απο την αλλη, την επομενη χρονια δεν πρεπει να δοθει κανενας αγωνας θεσμου σε λεσχες του τυπου 'εγω και η οικογενεια μου', ουτε καν σπριντ. Αυτες αν θελουν ας κανουν φιλικους αγωνες τυπου Δημητσανας. Ο,τι χρημα υπαρχει πρεπει να δωθει στις πραγματικες λεσχες.Δεν νομιζω ενα ραλλυ αχαιος ειναι ελαχιστα πιο ακριβο απο ενα μινι ραλλυ Παλλαδιο μαλλον πολυ περισσοτερο.
Και απο τους 40-50 που θα ετρεχαν στο μινι Παλλαδιο ουτε οι μισοι δεν θα τα εδειναν αυτη την στιγμη αυτα τα επιπλεον χρηματα για να τρεξουν στην Πατρα η στο Αιγιο η στο Βολο (και αυτα τα γραφω εγω προσωπικα που οι αγαπημενοι μου αγωνες ειναι το Αχαιος και το Κενταυρος). -
Διαβαζω, διαβαζω, διαβαζω, κι ολα περιστρεφονται γυρω απο κυπελλα και πρωταθληματα. Για υποδομη, γι αναπτυξη απο τα κατω τιποτα.
Αγνοω λοιπον την 1η Εθνικη, δεν μ ενδιαφερει προς το παρον, και παω σ αυτους που κανεις δεν πολυδινει σημασια. Η επαρχια κατα τοπους εχει ενα σωρο αυτοκινητα. Οι μικρες κοινωνιες της διψουν για θεαμα, διψουν ομως και για ηρωοποιηση τοπικων ανθρωπων. Τους βλεπουμε οπου κι αν βρεθουμε. Κανουμε λοιπον το σπριντ της Καρδιτσας, κατεβαινουν οι πρωτευουσιανοι με τα λεφτα και τα τερατα, τους τα παιρνουν ολα, μενουν στην φανεια και την απογοητευση. Παμε στη Σπαρτη, τα ιδια.
Γιατι Μανωλη και Στρατη μου καλοί, δεν κοιτατε λιγο πιο χαμηλα? Φτιαχτε κυπελλα περιοχων, ΥΠΟΧΡΕΩΣΤΕ τις γειτονικες λεσχες να συνεργαστουν κι ας μισιουνται (ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!!) και καντε αγωνες γι αυτους αποκλειστικα, με δικη τους βαθμολογια. Αγωνες φτηνους, στα δικα τους χωραφια με τον δικο τους κοσμο.Κι ισως τους δικους τους κανονισμους.(Κι αν θελετε βαλτε και τα θηρια σε ξεχωριστη καταταξη). Να δουνε κι αυτα τα παιδια στον ηλιο μοιρα, ν αναθαρρησουν, να διακριθουν, ν ανεβουν κατηγορια μετα.
Και μακαρι στο τελος του χρονου, οι 5 πρωτοι της καθε περιοχης να συμμετασχουν σ ενα Παλλαδιο ας πουμε, να βγει ο Πανελληνιονικης.
Αν και μου φαινεται πως το πιο δυσκολο ειναι να μονιασεις τους Ελληναρες που διοικουν τις λεσχες που...ανηκουν στην ιδια ομοσπονδια
Παντως, αν διεκδικουσα πρωταθλημα, τετοιο σαν το φετεινο δεν θαθελα να το κερδισω. -
Ο χρήστης argi έγραψε:
Δεν νομιζω ενα ραλλυ αχαιος ειναι ελαχιστα πιο ακριβο απο ενα μινι ραλλυ Παλλαδιο μαλλον πολυ περισσοτερο.Ενα κανονικο Αχαιος ειναι παρα πολυ πιο ακριβο απο ενα Παλαδιο. Ομως, Γιωργο, δες τον υπολογισμο που εκανα πιο πανω στην απαντηση μου στον nass για ενα φτηνο Αχαιος με αυστηρους περιορισμους. Σε αυτο το παραδειγμα, το κοστος ειναι ελαχιστα ακριβοτερο απο ενα απλωμενο Παλαδιο. Μονο με τετοιους τροπους μπορεις να κατεβασεις τα κοστη πολυ, και τετοιες λυσεις εννοω.
ΥΓ. Δεν παιρνεις το φιλο μας το φουρναρη καμια μερα να παμε για κανα καφε;
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Δεν νομιζω ενα ραλλυ αχαιος ειναι ελαχιστα πιο ακριβο απο ενα μινι ραλλυ Παλλαδιο μαλλον πολυ περισσοτερο.
Ενα κανονικο Αχαιος ειναι παρα πολυ πιο ακριβο απο ενα Παλαδιο. Ομως, Γιωργο, δες τον υπολογισμο που εκανα πιο πανω στην απαντηση μου στον nass για ενα φτηνο Αχαιος με αυστηρους περιορισμους. Σε αυτο το παραδειγμα, το κοστος ειναι ελαχιστα ακριβοτερο απο ενα απλωμενο Παλαδιο. Μονο με τετοιους τροπους μπορεις να κατεβασεις τα κοστη πολυ, και τετοιες λυσεις εννοω.
quote]
Δηλαδη το να κανεις ροντε την φτερη 2-3-5 φορες ειναι ποιο οικονομικο απο το να κανεις 2 σπριντ στην Αθηνα?Δεν νομιζω!
Ο πιτσιρικας που ξεκιναει και αυτος που δεν διαθετει χρονο και χρημα μπορει να παει δυο απογευματα να γραψει τις εκαστοτε ειδικες στην Αττικη (Αγ.κωσταντινο,Αγ.Γιαννη) και να χαλασει πολυ λιγοτερα!! -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Παντως, αν διεκδικουσα πρωταθλημα, τετοιο σαν το φετεινο δεν θαθελα να το κερδισω.καλα αυτο εχει ξανασυμβει το 2006 αν δεν κανω λαθος που οι περισσοτεροι οδηγοι κανανε αποχη,ενω αλλοι οχι.(μιλαω και για κλασεις κλπ...)
σε αυτο που λεει ο τσιλης κανει λαθος υπολογισμο αφου και τωρα το ιδιο φτηνα βγαινουν οι αγωνες αφου 'κολλησαν' σε αγωνες κυπελλου,αντι να κολλησουν οπως λεει σε ιστορικο η αλλου,απλως το ολυμπιακο ενδεχομενως να γινει(η στο τελος να ξεκλεψουν την ιδεα του τσιλη και να το κολλησουν σε καποιον αγωνα κυπελλου χωματος )
nass,καλα ρωτας τι μας ενδιαφερει και ευχαριστουμε *,αλλα ουτε εσυ θα λυσεις το προβλημα ουτε εγω που θα πω την αποψη μου(στο πλαισιο αυτου που εγραψα οτι απο εδω δεεεεεν.....)
*πολυ περισσοτερο που δεν λες 'εχω ξε εχω κατσει σε μπακετ αυτο ακουγεται καλυτερο και τελος,αυτη ειναι η αποψη μου και ειναι η πιο σωστη' χαχαχαχα
γενικα ειμαι της αποψης επειδη σωστα λες οτι ενδεχωμενος ο καθε οδηγος θα εχει δικη του αποψη(οπως και η καθε λεσχη,ο καθε κριτης ,κλπ,κλπ ο καθε ανθρωπος τελοσπαντων),οτι σε καποια πραγματα η δημοκρατια βλαπτει,αλλα πρεπει και αυτοι που παιρνουν αποφασεις να κανουν (και να ξερουν φυσικα τον τροπο) το σωστο......
ιστορικα τα τελευταια 10 + χρονια οι σωστες κινησεις στους ελληνικους αγωνες ειναι πολυ λιγοτερες απο τις λαθος....αποδειξη η πορεια του αθληματος.
Προτάσεις για αγώνες ράλι 2011