-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Στην κατηγορία Golf είναι.
Δες διαστάσεις.όλα τα μοντέλα μεγαλώνουν συνεχώς από γενιά σε γενιά.
Προφανώς και το Golf, μένοντας μία γενιά πίσω, είναι πιο μικρό.Επίσης ένας ακόμα λόγος που 'προδίδεται' ότι πάει να χτυπήσει τη μικρή κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών και ο χώρος των πίσω επιβατών (απλώς ικανοποιητικός).
-
Σοβαρευτειτε χαχαχαχα
-
Στην κατηγορια -ογκου και μονο- Golf ειναι...Με μηκος 4,29μετρα ουδεμια σχεση εχει με το Polo των 3,9μετρων...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Προφανώς και το Golf, μένοντας μία γενιά πίσω, είναι πιο μικρό.Επίσης ένας ακόμα λόγος που 'προδίδεται' ότι πάει να χτυπήσει τη μικρή κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών και ο χώρος των πίσω επιβατών (απλώς ικανοποιητικός).
H Mercedes τελευταια φορά που κατέβηκε στην κατηγορια Polo, Punto κλπ, ηταν το ForFour της Smart. Το A class ανεκαθεν ηταν μικρομεσαιο και οχι μικρο.
-
Παιδιά για το θέμα πού την λέμε στον Κάβουρα ομαδικώς καλά είμαι;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ρε συ Κάβουρα νομίζω μου κάνεις πλάκα.
Διαστάσεις Α Class
wheelbase 2699
track (front) 1553
track (rear) 1552
length 4292
width 1780
height 1433Διαστάσεις Α3 (2012)
wheelbase 2601
track (front) 1542
track (rear) 1514
length 4237
width 1777
height 1421Διαστάσεις Polo
wheelbase 2468
track (front) 1443
track (rear) 1437
length 3976
width 1682
height 1452 -
Στη κατηγορία της Giulietta είναι.
-
Και η Β class σε ποια κατηγορία είναι;
-
Scenic/C-Max
Μικρό πολυμορφικό
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Παιδιά για το θέμα πού την λέμε στον Κάβουρα ομαδικώς καλά είμαι;Sent from my GNex using smoke signals.
καλά τα πας.
Ρε συ Κάβουρα νομίζω μου κάνεις πλάκα.
(...)να το πάμε λίγο ανάποδα? Η 'Β' σε ποιά κατηγορία είναι?
(μη μου πεις MPV )edit: Με πρόλαβε ο y.v.
-
Η σειρά 1 της BMW τι ανταγωνίζεται ακριβώς;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η σειρά 1 της BMW τι ανταγωνίζεται ακριβώς;την ασχήμια.
trolllingggg!
-
Το έχω καταλάβει πως τρολλάρεις απο εκεί που είπες πως η A-Class ανταγωνίζεται το Polo
-
Οι Γερμαναράδες τρολλάρουν που αλλάζουν κατηγορίες!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το έχω καταλάβει πως τρολλάρεις απο εκεί που είπες πως η A-Class ανταγωνίζεται το Poloβασικά αυτό δεν ήταν τρολάρισμα.
Τουλάχιστον όσο αναφορά το προηγούμενο A-Class και τα υπόλοιπα Α3/Golf/Astra/κτλ, η 'Α' ήταν αισθητά μικρότερη σε χώρους, πορτπαγκάζ κτλ.Τώρα...η νέα 'Α' μεγάλωσε αρκετά, αλλά και πάλι χάνει αρκετά σε σχέση με τους χώρους των Α3-GOlf-Astra.
Μιλάμε για ~280lt πορτ-παγκάζ (τουλάχιστον τόσο το έκοψε το άπειρο μάτι μου), ενώ όταν ρύθμισα το κάθισμα μπροστά (οδηγό - τυχαία στο ίδιο ύψος με το συνοδηγό/supervisor of the test drive) και έκατσα πίσω, ήμουν οριακά κανονικά (αν καθόμουν λίιιγο 'Χυμένα' και όχι λες και τρέχαμε σε αγώνες , έβρισκαν τα γονατά μου στην πλάτη του καθίσματος).
Αντίθετα ο Κίκιζας είχε ανοίξει τα πόδια τους και δεν χωρούσε να κάτσει κανονικά πίσω.Κατά τη γνώμη μου (πάντα), η 'Β' (που κυκλοφορεί τώρα) είναι πιο κοντά σε χώρους + κινητήρες με τα Golf/Astra.
ΟΚ είναι λίγο υπερυψωμένο σαν αμάξι όπως όμως και η (παλιά) Α-class, λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας στο πάτωμα σε σχέση με τα 'συμβατικής σχεδίασης' πατώματα των υπολοίπων ανταγωνιστών.Τέλος, θα συμφωνήσω ότι μπορεί να είδαν αυτό το λάθος που αναφέρθηκε ('ξαφνικά' είχαν δύο αμάξια -το smart forfour και το Aclass- στην ίδια κατηγορία), οπότε είπαν να κάνουν πιο MPV την νέα 'Β' (όταν βγει), να 'ανεβάσουν' κατηγορία την A-class και να σταματήσει και ο εσωτερικός ανταγωνισμός (είναι κι αυτό μία λογική εξήγηση ).
Μάλλον πρέπει να βγει και η νέα 'Β' για να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους οι Γερμανοί.ΥΓ: Εναλλακτικά μπορούμε βέβαια να περιμένουμε τα...........περιοδικά θα μας πουν που να την κατατάξουμε.
-
Η νέα B έχει βγεί πριν την A κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό
Το σχόλιο μου για την σειρά 1 πάει στον χώρο για τα γόνατα των πίσω που στην προηγούμενη ήταν αστείος εως ανύπαρκτος. Η νέα τα πάει καλύτερα αλλά δεν την έλεγες ανταγωνιστή του Polo
Χώρος αποσκευών μετρημένος με το μάτι Αν ήσουν τοπογράφος να το δεχόμουν σαν επιχείρημα
Υ.Γ. στο υποτίθεται Υ.Γ. σου, η ίδια η Mercedes την βάζει απέναντι σε σειρά 1 και Α3. Αν αυτό δεν σου φτάνει πάω πάσο βέβαια. -
Οι Άγγλοι την κατατάσσουν πάντως την B:
http://www.whatcar.com/car-reviews/merc ... ry/26076-7
http://www.autocar.co.uk/car-categories/compact-mpvs
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... 1z101wmZdv
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η νέα B έχει βγεί πριν την A κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό
Το σχόλιο μου για την σειρά 1 πάει στον χώρο για τα γόνατα των πίσω που στην προηγούμενη ήταν αστείος εως ανύπαρκτος. Η νέα τα πάει καλύτερα αλλά δεν την έλεγες ανταγωνιστή του Polo
Χώρος αποσκευών μετρημένος με το μάτι Αν ήσουν τοπογράφος να το δεχόμουν σαν επιχείρημα
Υ.Γ. στο υποτίθεται Υ.Γ. σου, η ίδια η Mercedes την βάζει απέναντι σε σειρά 1 και Α3. Αν αυτό δεν σου φτάνει πάω πάσο βέβαια.Ξεκινώντας ανάποδα, το ΥΓ ήταν απλά αστείο (ίσως ατυχές) γιατί έχουμε δει συγκριτικά 'ό,τι-να-ναι VS ό,τι-να-ναι' από τα περιοδικά. Προφανώς λοιπόν δεν ήταν υπαινιγμός προς εσένα (ή οποιονδήποτε άλλο χρήστη).Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα...
Για την νέα 'Β', δεν γνώριζα ότι έχει ήδη βγει, γιατί δεν πολυ-ασχολούμαι πλέον (σχεδόν) μηδενικού) ελεύθερου χρόνου. και έχω μείνει πίσω λίγο στις εξελήξεις των τελευταίων μηνών. Είχα στο μυαλό μου την παλιά 'Β'. Δικό μου λάθος.
Η σειρά '1' (ειδικά η προηγούμενη) ήταν απαράδεκτη όσο αναφορά τον πίσω χώρο επιβατών. (στη νέα δεν έχω μπει, δεν ξέρω - ελπίζω να έχει βελτιωθεί αρκετά ).
Αν και το μάτι μου δεν 'χάνει πολύ' στις διαστάσεις (και το εξασκώ κάπως λόγω δουλειάς), όχι δεν είμαι τοπογράφος και προφανώς δε σημαίνει ότι επειδή το είπα εγώ, ότι έτσι είναι κιόλας. Δεν έβγαλα και τη μεζούρα
Το 'μέτρημα με το μάτι' το ανέφερα γιατί ένα επιχείρημα 'είναι πολύ μικρότερος από Golf/Astra' είναι εντελώς αβάσιμο. Πώς το εννοεί ο καθένας το 'πολύ μικρότερο'? -
Για να τελειώνουμε
B class= μικρομεσαίο premium MPV
A class= μικρομεσαίο premium -
Αντίθετα ο Κίκιζας είχε ανοίξει τα πόδια τους και δεν χωρούσε να κάτσει κανονικά πίσω.Ε τωρα εξηγουνται ολα. Σε μπερδεψε ο Κικιζας με τις κατηγοριες, λεγοντας σου: σιγα το αμαξι, στο Up καθομαι εδω πισω και ξαπλωτος.
Mercedes A-class 2012