-
φανταζομαι οτι εννοει τους καρτιστες που σπαταλανε λεφτα,υποστηριζομενοι στην ουσια απο την οικογενεια τους.....οποτε λεει αντι να συνεχισουν να τρεχουν καρτ να μεταπηδησουν, σε πιστα μεν,αλλα τουτου δε.....
-
Αυτο που γραφεις , ειναι γενικη απορριψη
Και φυσικα οσα αναφερεις για το τι θελει ενα αγωνιστικο ετσι οπως τα θετεις ειναι απο αλλες εποχες .
Εγω θα ελεγα για ενα μικρο εμπορικο με σχεδον μονον εξοπλισμο ασφαλειας και αναρτησουλα της των 600 ευρω .
Μην ξεχνας οτι το 206lw ετρεχε 3 χρονια στην γαλλια με ολα νορμαλ ! κατι τετοιο ισως αν βρησκοταν (και μην κοιτας τα κοστη εκει ,δεν ειχαν καμια κριση ) εδω μιλαω οτι πλεον για να γινει κατι θα πρεπει ολοι οι παραγοντες να βαλουν νερο στον οινο τους αρκετο .Ας μην παιρνει ο πατος μας αερα για σουπερ ντουπερ οχηματα ....1400αρακι και πολυ μας παει για ενιαιο !για να μην πω ,οτι και χιλιαρι πολυ μας παει , και να ειναι και προσωπικο ι.χ. Σιγα τα Μπραντς Χατς που εχουμε ....για να θελουμε και τερατα .
-
@Amaxopoulos
Ναι, το κατάλαβα, απλά δεν πιστεύω ότι μπορεί αυτό να γίνει με συγκρίσιμο ποσό (ας πούμε ~10Κ αν και φαντάζομαι ότι μπορείς να κάνεις μια χρονιά καρτ με λιγότερα από αυτά...) ακόμα και αν τα έχει ο νεαρός.
Ο μόνος τρόπος ίσως είναι με εναλλακτικό μοντέλο, που ΔΕΝ θα περιλαμβάνει ιδιοκτησία αλλά νοίκιασμα-leasing του αυτοκινήτου και ενδεχομένως και με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από άλλες χώρες@APR
Δεν απορρίπτω την ιδέα του Ενιαίου απλά είμαι σκεπτικιστής κατά πόσο το μοντέλο που δούλευε ως το 2005 είναι σήμερα εφικτό. -
Ποίος πιστεύει ότι
Εάν η αρχή του μηχανοκίνητου μοιραστεί το πόσο για την αγορά ενός ενιαίου θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όλους
Η ΟΜΑΕ – ΕΛΠΑ- ΣΟΑΑ εάν ενωθούν για να ξεκινήσει κάτι θα βρεθεί άκρη από χορηγούς , δεν χρειάζονται χρηματικά έπαθλα για τους οδηγούς για την αρχή τουλάχιστον ,
Και κάτι βασικό εάν γίνει ενιαίο ,, τα αυτοκίνητα να δίνονται με κλήρωση σε κάθε αγώνα η σε κάθε σκέλος
-
«πολυ μας παει για ενιαιο !για να μην πω ,οτι και χιλιαρι πολυ μας παει , και να ειναι και προσωπικο ι.χ. Σιγα τα Μπραντς Χατς που εχουμε ....για να θελουμε και τερατα .»
Είναι η μόνη πραγματική ιδέα για σήμερα……
«Και κάτι βασικό εάν γίνει ενιαίο ,, τα αυτοκίνητα να δίνονται με κλήρωση σε κάθε αγώνα η σε κάθε σκέλος»
Αυτό είναι απίθανο να γίνετε, όταν μάλιστα έχεις δώσει και 1ε για την απόκτηση του.
Διότι ο μηχανικός ΣΟΥ, θα εναλλάσσει οδηγό, η θα ακολουθεί τον οδηγό του?. και ποιος οδηγός δεν είναι ‘δεμένος’ με τον μηχανικό του?.
Σίγουρα ο θεσμός των ΤΕ θα πρέπει να αναβαθμιστεί, και να μπορεί να έλεγχοι και τους χάρτες των εγκεφάλων, όπως κάνουμε εμείς στα συνεργεία μας.«Δεν απορρίπτω την ιδέα του Ενιαίου απλά είμαι σκεπτικιστής κατά πόσο το μοντέλο που δούλευε ως το 2005 είναι σήμερα εφικτό.»
Αυτοκίνητα φτηνά και καλά, που θα μπορούσαν να είναι ΙΧ για τους οδηγούς, υπάρχουν από το 2002 και μετά. Μα εδώ και εφόσον μαζευτούν 20+ άτομα, μια επιτροπή από την αρχή του σπορ και οδηγούς επίδοξους αγωνιζόμενους, θα μπορούσε να επιτύχει χαμηλή τιμή κτίσεις. Έτσι όταν θα υπάρχει επιτροπή, θα αποφευχθούν και τα συνήθη έκτροπα…….
Σίγουρα να υπάρχει πρωτάθλημα για τουλάχιστον 3 χρόνια, για να γίνει η όποια απόσβεση.
Α. -
Ο χρήστης n.gikas polo 6n έγραψε:
Ποίος πιστεύει ότιΕάν η αρχή του μηχανοκίνητου μοιραστεί το πόσο για την αγορά ενός ενιαίου θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όλους
Η ΟΜΑΕ – ΕΛΠΑ- ΣΟΑΑ εάν ενωθούν για να ξεκινήσει κάτι θα βρεθεί άκρη από χορηγούς , δεν χρειάζονται χρηματικά έπαθλα για τους οδηγούς για την αρχή τουλάχιστον ,
Και κάτι βασικό εάν γίνει ενιαίο ,, τα αυτοκίνητα να δίνονται με κλήρωση σε κάθε αγώνα η σε κάθε σκέλος
Ωραία ιδέα!!! και η Αδεια κυκλοφορείας θα αναγράφει το Ονοματεπώνυμο του οδηγού, αλλα θα εχει παρακρατηση κυριότητας απο την ΟΜΑΕ...
Να συζητήσουμε επιτέλους, λίγο σοβαρά ...και οχι με την βολή μας και την κ..λα μας?
Ασε το αλλο, το μυθικό, της κλήρωσης... ή μήπως θα κάνουμε γενικό Rebuilt μετά απο κάθε αγώνα, για να είναι ισα τα αυτοκινητα απο ζημιές?
Οταν μου βρείτε τον Επιχειρηματία που θα κάνει αυτή την επενδυσάρα...Θα του φτιάξουν εικόνισμα και οι ξένοι...παρέα με το αγαλμα της Ελευθερίας... μονο που οταν θα το κοιτάνε θα τον δείχνουν και θα γελάνε...Σίγουρα ο θεσμός των ΤΕ θα πρέπει να αναβαθμιστεί, και να μπορεί να έλεγχοι και τους χάρτες των εγκεφάλων, όπως κάνουμε εμείς στα συνεργεία μας.
Ο μόνος χάρτης που διαβάζω στο δικό μου συνεργείο, είναι ο Ατλας...
Ρε θα σοβαρευτήτε?Αλλιώς μην χαλάτε την κουβέντα...
-
Πάντως Βασίλη, και επειδή περί πίστας ο λόγος, η έως τώρα ιστορία έχει δείξει ότι, στα διάφορα ενιαία που έχουν διοργανωθεί, οι διοργανωτές συχνά δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν την ισονομία και την τεχνική (κυρίως) δικαιοσύνη......
Αυτό οφείλεται στην παντελή έλλειψη motorsport κουλτούρας (ειδικά αγώνων ταχύτητας) αγωνιζομένων και μηχανικών-προετοιμαστών οι οποίοι, αντί να ασχολούνται με το πως να εκμεταλλευτούν τις λεπτομερείς νόμιμες ρυθμίσεις για να κάνουν τη διαφορά, υπερκύβιζαν από 1600 σε 1800 (106 8v), γέμιζαν φιλτροκούτια με πάγους, άλλαζαν σχέσεις κλπ.... Αυτά υπάρχουν και σε αγώνες ράλλυ άλλα στην πίστα δημιούργησαν χαώδης διαφορές που απογοήτευσαν και αποθάρρυναν πολλούς και έκαναν άλλους να συχτιρίσουν και να φύγουν......
Αυτό που λέει ο Γκίκας μπορεί να είναι πρακτικά ανέφικτο, άλλα θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να γίνει.....
Όσο και αν σου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψεις, δυστυχώς η πίστα δεν είναι στην κουλτούρα μας...Τι να κάνουμε;
Και πως να είναι...Με στρατιωτικά αεροδόμια και αλάνες δεν γίνεται δουλειά, Βασίληηηηηηηη!!!!
-
Σπυρο με τις υπερβολες αυτες που κυκλοφορουν και ακουτε απο μη σοβαρα στοματα , εχουμε αυτην την απαξιωση των αγωνων ταχυτητας μεχρι τωρα .
Δεν ειναι καθολου ετσι , και οταν γινοταν σωστα το παιγχνιδι αυτο , ειχαν εξευτελιστει αρκετα οσοι το επαιζαν πονηρομαγκες .Μην δημιουργουμε τερατα εκει που επαιζαν μιρμηγκακια , και ειχαν την απαξιωση τους απ'οσους ηξεραν .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Σπυρο με τις υπερβολες αυτες που κυκλοφορουν και ακουτε απο μη σοβαρα στοματα , εχουμε αυτην την απαξιωση των αγωνων ταχυτητας μεχρι τωρα .
Δεν ειναι καθολου ετσι , και οταν γινοταν σωστα το παιγχνιδι αυτο , ειχαν εξευτελιστει αρκετα οσοι το επαιζαν πονηρομαγκες .Μην δημιουργουμε τερατα εκει που επαιζαν μιρμηγκακια , και ειχαν την απαξιωση τους απ'οσους ηξεραν .
Μπορεί να είναι και υπερβολές....Πάντως κάποια από αυτά, τα είδα με τα μάτια μου....Κρίμα πάντως γιατί πολλοί από αυτούς εί ναι όντως 'χεράδες'.....Όσο για την απαξίωση, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου....Ακόμα 'ημίθεοι' είναι.....
Πάντως υπάρχουν τρόποι διαφύλαξης των θεσμών, αρκει να υπάρξει βούληση.....
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Ποίος πιστεύει ότι
Εάν η αρχή του μηχανοκίνητου μοιραστεί το πόσο για την αγορά ενός ενιαίου θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όλους
Ωραία ιδέα!!! και η Αδεια κυκλοφορείας θα αναγράφει το Ονοματεπώνυμο του οδηγού, αλλα θα εχει παρακρατηση κυριότητας απο την ΟΜΑΕ...
Να συζητήσουμε επιτέλους, λίγο σοβαρά ...και οχι με την βολή μας και την κ..λα μας?
Ασε το αλλο, το μυθικό, της κλήρωσης... ή μήπως θα κάνουμε γενικό Rebuilt μετά απο κάθε αγώνα, για να είναι ισα τα αυτοκινητα απο ζημιές?
Οταν μου βρείτε τον Επιχειρηματία που θα κάνει αυτή την επενδυσάρα...Θα του φτιάξουν εικόνισμα και οι ξένοι...παρέα με το αγαλμα της Ελευθερίας... μονο που οταν θα το κοιτάνε θα τον δείχνουν και θα γελάνε...Σίγουρα ο θεσμός των ΤΕ θα πρέπει να αναβαθμιστεί, και να μπορεί να έλεγχοι και τους χάρτες των εγκεφάλων, όπως κάνουμε εμείς στα συνεργεία μας.
Ρε θα σοβαρευτήτε?Αλλιώς μην χαλάτε την κουβέντα...
Το ύφος του παντογνώστη που έχεις το γνωρίζω , δεν γνώριζα όμως ότι είσαι το άσχετος με την πίστα , μπες σε κάποια ιταλικά site να μάθεις πως γίνονται οι κληρώσεις και που ανήκουν τα αυτοκίνητα .. η Ρώτα τον φακαλη που είναι η δουλεία του και ζει από το motorsport δεν φυτοζωεί όπως ο εσύ
Έχεις σκεφτεί ποτέ την θέση ενός έλληνα μηχανικού που ζει η που βγάζει μεροκάματο από τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό σε τι θέση βρίσκεται που δεν υπάρχουν αγώνες
Και θα με βόλευε παρά πολύ ένα ενιαίο να υπήρχαν κληρώσεις γιατί δεν θα τρόχιζες τις 18 αρες που κρατούν το άκρο για να δόσεις caber ούτε θα υπερκιβιζες από στρόφαλο , ούτε θα έριχνες πάγο στην εισαγωγή , ούτε θα είχες ούτε θα γεφύρωνες απο OBD για να σηκώσεις πίεση εάν εχει w.g .. βλέπεις ξεροκέφαλε γιατί θέλω ενιαίο με αρχίδια και οχι αρχίδια ενιαίο
n.gikas polo 6n σε παρακαλώ διευκρίνησε αν το β΄πρόσωπο που χρησιμοποιείς παραπάνω το εννοείς ή είναι σχήμα λόγου. Σε ευχαριστώ [Mod]
Και κάτι τελευταίο θες να τρέξουμε μαζί στο seicento fiat cup στην vallelunga με 2.500 ο κάθε ένας είναι αγώνας 4 ώρες σκεψουτο γρήγορα πριν μπούμε ξανά στην δραχμή
-
Eιναι ασχετος αγορακι μου ,ναι , και φυτοζωει ναι , κι απ'την αλλη καθεται και χανει τις ωρες του προσπαθωντας να φτιαξει τους αγωνες στην Ελλαδα .
Δεν βλεπει εσενα που καθε μερα εισαι στις Ιταλικες πιστες και εχεις την τεραααααστια εμπειρια και με τις προτασεις σου αυτες και τις αλλες που εστειλες (?)στην ΟΜΑΕ (η δεν σε παιρνουν στα σοβαρα και τις πετανε απ'το παραθυρο ?) και τους επιτυχημενους φιλους σου που διαπρεπουν επισης στην Ιταλια και κανουν και καταθεσεις στην Ελβετια !Τι να πεις δεν μπορει να ειναι ολοι τυχεροι πατεραδες , και να εχουν ενα γιο σαν κι εσενα
Συνεχισε (οι ημερες ειναι δυσκολες για τους Ελληνες και εχουν αναγκη απο λιγο γελιο , εστω), μπορεις να ανοιξεις τα ματια στους υπευθηνους με ολα αυτα τα σοφα που γραφεις ! προσπερασε τους ασχετους .
-
δεν είναι σχήμα λόγου .. http://www.verginainforally.com/new/?page_id=970
ο άνθρωπος έχει μπει ενεργά και στον χώρο της ταχύτητας , -
ο άνθρωπος έχει μπει ενεργά και στον χώρο της ταχύτητας ,Ναι αλλα ενα site της προκοπης ακομα να φτιαξει
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Eιναι ασχετος αγορακι μου ,ναι , και φυτοζωει ναι , κι απ'την αλλη καθεται και χανει τις ωρες του προσπαθωντας να φτιαξει τους αγωνες στην Ελλαδα .
Δεν βλεπει εσενα που καθε μερα εισαι στις Ιταλικες πιστες και εχεις την τεραααααστια εμπειρια και με τις προτασεις σου αυτες και τις αλλες που εστειλες (?)στην ΟΜΑΕ (η δεν σε παιρνουν στα σοβαρα και τις πετανε απ'το παραθυρο ?) και τους επιτυχημενους φιλους σου που διαπρεπουν επισης στην Ιταλια και κανουν και καταθεσεις στην Ελβετια !Τι να πεις δεν μπορει να ειναι ολοι τυχεροι πατεραδες , και να εχουν ενα γιο σαν κι εσενα
Συνεχισε (οι ημερες ειναι δυσκολες για τους Ελληνες και εχουν αναγκη απο λιγο γελιο , εστω), μπορεις να ανοιξεις τα ματια στους υπευθηνους με ολα αυτα τα σοφα που γραφεις ! προσπερασε τους ασχετους .
Κύριε APR είστε καλά τι λετε ποιος φυτοζωεί .. και για να ξέρεται τι λετε με 1200 εύρο στην Ιταλία έκανα Ferrari challenge έστω track day ,, αλλά όταν είδα να δίνουν σε αγώνα Ferrari με κλήρωση έμεινα μαλάκας
Τεσπα ,, ηρεμίστε δεν θα σας φαω το φαει δεν θα εμπλακώ στα σχέδια σας του GREEK ενιαίου που θα κάνετε στο χωράφι που ούτε τουαλέτα δεν έχει,,εάν έχετε marketing να πείσετε τους πιτσιρικάδες να κάνουν ενιαίο .. οι πατεράδες τους θα χώσουν το χρήμα για να σας δώσουν ένα κομμάτι ψωμί
άντε γεια και δεν σας κρατώ κακία .. που το σκεπτικό σας φτάνει μέχρι τα μέγαρα
-
άντε γεια και δεν σας κρατώ κακία .. που το σκεπτικό σας φτάνει μέχρι τα μέγαραKαι εγω αγορι μου , δεν κρατω καμια κακια , ουτε στην φυση , ουτε στα δημιουργηματα των ανθρωπων της ! αντιθετα ....συμπασχω .
Χαιρετισμους στον μπαμπα .
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
ο άνθρωπος έχει μπει ενεργά και στον χώρο της ταχύτητας ,Ναι αλλα ενα site της προκοπης ακομα να φτιαξει
Το πρόβλημα φίλε δεν νομίζω ότι είναι αυτό, όταν κάνει καλά την δουλειά του.
A.
-
«antonis-team έγραψε:Σίγουρα ο θεσμός των ΤΕ θα πρέπει να αναβαθμιστεί, και να μπορεί να έλεγχοι και τους χάρτες των εγκεφάλων, όπως κάνουμε εμείς στα συνεργεία μας.
Ρε θα σοβαρευτήτε?Αλλιώς μην χαλάτε την κουβέντα... »
Θα μπορούσα αγόρι μου, να σου απαντήσω στο ίδιο στιλ. Γνωρίζω ότι κατάλαβες τι εννοώ. Και οπωσδήποτε ρώτα τον πατέρα σου που ξέρει. Γιατί το παιχνίδι με τα γαλλικά ενιαία, που παίχτηκε στα μέγαρα, με τους χάρτες των εγκεφάλων, ήταν μεγάλο.
Μην απαξιώνεις τους γράφοντες, έτσι χοντρά.
Α. -
Bρε ΤΟΝΙ αντωνη μην λες οτι σουρθει κι οποιον παρει ο χαρος ....
Σταματα να πεταγεσαι σαν σφυνοπου...α , διαβαζε να μαθαινεις να περναει κι η ωρα σου και μην χαλας ολα τα θρεντ .
Τα πρωτα γαλλικα ηταν με καρμπυρατερακια .
Τα δευτερα ηταν με ελευθερο εγκεφαλο τα 1300 δηλ. κι οσοι δεν αφηναν ....τον ps τα εκαναν σκατα , γιατι κανενας δεν ειχε ποτε καλυτερο προγραμμα απ'το γνησιο .
Τα τριτα 1600 8v επισης συνεβαινε το ιδιο , και στα 1600 16v ηταν σφραγησμενα ps και δεν εγινε απολυτως τιποτα παρανομο ,κι αν τοκανε ...πηρε τα αρ......των υπολοιπων .Κανε μας την χαρη λοιπον και οταν ξαναγραψεις να εισαι ! (οχι απο παπα , φυσικα )
-
http://www.youtube.com/watch?v=_-_vsPpL ... re=mh_lolz
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Bρε ΤΟΝΙ αντωνη μην λες οτι σουρθει κι οποιον παρει ο χαρος ....Σταματα να πεταγεσαι σαν σφυνοπου...α , διαβαζε να μαθαινεις να περναει κι η ωρα σου και μην χαλας ολα τα θρεντ .
Τα πρωτα γαλλικα ηταν με καρμπυρατερακια .
Τα δευτερα ηταν με ελευθερο εγκεφαλο τα 1300 δηλ. κι οσοι δεν αφηναν ....τον ps τα εκαναν σκατα , γιατι κανενας δεν ειχε ποτε καλυτερο προγραμμα απ'το γνησιο .
Τα τριτα 1600 8v επισης συνεβαινε το ιδιο , και στα 1600 16v ηταν σφραγησμενα ps και δεν εγινε απολυτως τιποτα παρανομο ,κι αν τοκανε ...πηρε τα αρ......των υπολοιπων .Κανε μας την χαρη λοιπον και οταν ξαναγραψεις να εισαι ! (οχι απο παπα , φυσικα )
Κ. Χρηστο προσπαθειτε ακομα να εξηγησετε περι εννιαιου και εγκεφαλους στον πιο κολοτουμπα ανθρωπο του φορουμ με αμετρητα λαθη στο palmares του σαν ΤΕ η σαν κριτης?
Εγω παντως μετα την τελευταια μας αψημαχια σηκωσα τα χερια μου ψηλα......
Προτάσεις για αγώνες ταχύτητας 2011