-
Ο χρήστης orfeas2007 έγραψε:
Το μοτέρ 1,2 TSI το χρησιμοποιεί και η scoda octavia 5 και σύντομα θα μπει και στο audi A3..Πιστεύω δε, πως η VW είναι μία αρκετά αξιόπιστη εταιρία για να διακινδυνεύσει το μοντέλο της...Και καλά κάνεις... από μένα polo και όχι μόνο λόγο μοτέρ, όχι πως με το yaris θα χάσεις..
@@GGAB ας μας πει ο (υπεργαμάτος φοβερός υπερτέλειος ) koubest πόσο τον έχει κρατήσει το polaki στο συνεργείο
-
το γιαρις εχει start stop.... και το πολο ειναι πιο γρηγορο στις ρεπριζ. καταναλωση; εγω θα πω πανω κατω τα ιδια... κυλιση; γερη κοντρα.... τιμονι; ιδια σκατα. εσωτερικο; τα ιδια.
που ειναι το θεμα οτι υστερει σχεδον σε ΟΛΑ, δεν μπορω να καταλαβω....
-
Κύλιση καλυτερη το πολάκι, εσωτερικό κλάσεις καλύτερο το πολάκι, στο δρόμο λιγότερο βάρκα το πολάκι, αν και εξακολουθεί να είναι βάρκα.
-
Έχεις κάποιος yaris να μας πει πραγματικές καταναλωσεις ;;
Μετά το yaris το polo φαίνεται πανέμορφο... -
Για το πόλο θα συμφωνήσω σε όλα με τον drdino. Έχω ακριβώς την ίδια άποψη για τα δύο αυτοκίνητα. Για τον GGAB θα του πω πως μετά από 5500 χλμ ( ) δεν πήγε καμία μέρα συνεργείο. Γενικότερα και το yaris να πάρεις μια χαρά αμάξι είναι, αλλά αν οδηγήσεις το πολο λόγω turbo θα σου φανεί αρκετά καλύτερο. Για ποιότητα κύλισης σαφώς υπερέχει το πολο.
Μια ερώτηση για το GGAB. Πραγματικά σε κάθε ποστ σου ολο μας λες πως χαλάνε οι tsi κλπ; Δε βαρέθηκες να γράφεις ανακρίβειες; Σου ζητάει κάποιος τη γνώμη και όλο άσχετα πράγματα γράφεις.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Μια ερώτηση για το GGAB. Πραγματικά σε κάθε ποστ σου ολο μας λες πως χαλάνε οι tsi κλπ; Δε βαρέθηκες να γράφεις ανακρίβειες; Σου ζητάει κάποιος τη γνώμη και όλο άσχετα πράγματα γράφεις.Κάποιος ήθελε tsi στο 6άρι του
-
Στα υπερ του Yaris το καλύτερο και φτηνότερο aftersales. Δεν μου αρέσει και πολύ σε εμφάνιση, περιορισμένο σε χώρους και οδηγικά αρκετά βαρετό για το στυλ μου.
Στα υπερ του Polo η σύγχρονη τεχνολογία και η πιο καλαίσθητη εμφάνιση αλλά στα κατα το ακριβό aftersales. (Δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου εμπνεει καλύτερη οδική συμπεριφορά)
Προσωπικά θα προτιμούσα το Yaris (ίσως έβρισκα ένα χρώμα που να μου είναι συμπαθητικό) αν και γενικά 16.000€ για supermini τα θεωρώ πολλά. Bασική απαίτηση μου ακόμα και σε φτηνότερη έκδοση η υπαρξη του Esp.
Ενα άλλο κριτήριο επιλογής θα ήταν και οι χρόνοι παραδοσης που θα ήμουν υπέρ ετοιμοπαραδοτου και όχι παραγγελίας και αναμονής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε! -
yaris κ με διαφορά.........
πολυ χαμηλη καταναλωση-(χαμηλοτερη απο το πολο)εχει γκαζακι -φοβερη μεταπωληση!
σε αντιθεση με polo που λογω turbo εχει ακριβοτερα σερβις κ μεγαλυτερο κοστος συντηρησης!
vw σε αξιοπιστια ειναι ο θεος κ η ψυχη τους ...
....μεταπωληση καλη αλλα οχι σαν το γιαρις σε καμμια περιπτωση!οδηγικα κ τα 2 αδιαφορα......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κυλιση; γερη κοντρα.... τιμονι; ιδια σκατα. εσωτερικο; τα ιδια.Μάλλον δεν έχεις μπει στο πολο. Κύλιση άψογη. Ακαμψία πλαισίου και αναρτήσεις τέλεια (σε καμιά περίπτωση βάρκα). Τιμόνι επιπέδου μοντέο, η επαναφορά σε μαγεύει, σχεδόν μαντεύει τι θέλεις. Μπήκα και δεν ήθελα να βγω. Αίσθηση πολυτέλειας. Το γιάρις είναι χρυσή μετριότης. Ας όψεται το ρημάδι το σέρβις.
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
yaris κ με διαφορά.........πολυ χαμηλη καταναλωση-(χαμηλοτερη απο το πολο)εχει γκαζακι -φοβερη μεταπωληση!
σε αντιθεση με polo που λογω turbo εχει ακριβοτερα σερβις κ μεγαλυτερο κοστος συντηρησης!
vw σε αξιοπιστια ειναι ο θεος κ η ψυχη τους ...
....μεταπωληση καλη αλλα οχι σαν το γιαρις σε καμμια περιπτωση!οδηγικα κ τα 2 αδιαφορα......
και μόνο το Γκάζι του polo αρκεί...
Προσωπικά το βρίσκω πιο όμορφο πιο ποιοτικό , πιο πρεμιουμ και ΠΟΛΥ πιο γρήγορο ... -
Ο χρήστης imago έγραψε:
κυλιση; γερη κοντρα.... τιμονι; ιδια σκατα. εσωτερικο; τα ιδια.
Μάλλον δεν έχεις μπει στο πολο. Κύλιση άψογη. Ακαμψία πλαισίου και αναρτήσεις τέλεια (σε καμιά περίπτωση βάρκα). Τιμόνι επιπέδου μοντέο, η επαναφορά σε μαγεύει, σχεδόν μαντεύει τι θέλεις. Μπήκα και δεν ήθελα να βγω. Αίσθηση πολυτέλειας. Το γιάρις είναι χρυσή μετριότης. Ας όψεται το ρημάδι το σέρβις.
καλά ΕΣΥ το γ@αμησες ...
-
Και ψώφισε
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και ψώφισεείδες ότι είμαι διακριτικος ...
-
Εννοειται polo, πιο ομορφο και θα προσπερνας σαν ανθρωπος.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στα υπερ του Yaris το καλύτερο και φτηνότερο aftersales. Δεν μου αρέσει και πολύ σε εμφάνιση, περιορισμένο σε χώρους και οδηγικά αρκετά βαρετό για το στυλ μου.
Στα υπερ του Polo η σύγχρονη τεχνολογία και η πιο καλαίσθητη εμφάνιση αλλά στα κατα το ακριβό aftersales. (Δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου εμπνεει καλύτερη οδική συμπεριφορά)
Προσωπικά θα προτιμούσα το Yaris (ίσως έβρισκα ένα χρώμα που να μου είναι συμπαθητικό) αν και γενικά 16.000€ για supermini τα θεωρώ πολλά. Bασική απαίτηση μου ακόμα και σε φτηνότερη έκδοση η υπαρξη του Esp.
Ενα άλλο κριτήριο επιλογής θα ήταν και οι χρόνοι παραδοσης που θα ήμουν υπέρ ετοιμοπαραδοτου και όχι παραγγελίας και αναμονής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!- σε όλα.
Το πόλο μου φαίνεται πολύ πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά επειδή δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑ 3D* κάτοχο πόλο προηγούμενης και προπροηγούμενης γενιάς που να είναι ευχαριστημένος με το θέμα αξιοπιστία + το θεματάκι με τα 1200 τσάγια που κάνουν stop αλλά δεν κάνουν start, με φοβίζει αρκετά. Από την αλλη η οδική συμπεριφορά του γιάρις κάνει τις πολιτικές ομιλίες, τη βυζαντινολογία, το κέρλινγκ να φαίνονται απίστευτα ενδιαφέροντα, φαίνεται εξίσου βαρετό αλλά μεσά σε αυτό το απρόσωπο πακέτο κρύβεται φοβερή εκμετάλλευση χώρων, παθητική ασφάλεια και ένα από τα καλύτερα 1300άρια μοτέρ.
*αντιθέτως οι 2D στο 4τφόρουμ φαίνονται ικανοποιημένοι
Συμπέρασμα?
Εάν το θες 5πόρτο, πάρε γιάρις (after sales, οικονομία, ευελιξία)
Εάν θες 3πόρτο, πάρε πόλο (επιδόσεις, δυναμικά χαρακτηριστικά, πουλ μουρ)Έτσι απλά
-
Υaris
Polo
-
Επειδή ήμουν στο ίδιο δίλλημα το τελευταίο εξάμηνο θα πω και εγώ την άποψή μου για αυτά που είδα ο ίδιος από κόντα και όχι για αυτά που διάβασα σε κάποιο περιοδικό ή σε αυτά που μου είπαν.
- σε ποιότητα στο εσωτερικό απλώς δεν έχουν καμία σχέση..το yaris έχει πολύ κακής ποιότητας πλαστικά..επίσης, απλώς αν πατήσει κάποιος ένα κουμπί στο ένα αυτοκίνητο και στο άλλο θα καταλάβει σημαντική διαφορά υπερ της ποιότητας του polo..
- το yaris έχει σημαντικά καλύτερους χώρους, ειδικά πίσω..
- το yaris...αν το κάνει κάποιος test drive...αν...γιατί οι περισσότεροι έχουν άποψη και δεν έχουν μπει καν μέσα...θα παρατηρήσει ότι κάνει αρκετό θόρυβο από τις χαμηλές ταχύτητες...και τα 101 άλογα τα βγάζει μόνο στα χαρτιά...σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι για να κρατήσει χαμηλά την κατανάλωση έχει μακριές σχέσεις και έτσι είναι αρκετά πιο αργό...
- στο δρόμο το polo είναι λίγο πιο στιβαρό και (το highline) έχει πιο σφιχτές αναρτήσεις, επίσης στο DSG στο sport mode σφίγγουν ακόμα λίγο οι αναρτήσεις..
- το yaris έχει μικρότετερη κατανάλωση (κάτι που δεν το έχω δει ο ίδιος...αλλά...επειδή το έχει ένας ξάδερφός μου..και από αυτά που μου λέει...) αλλά και το polo αν προσέχεις κρατιέται χαμηλά..
- επίσης, το yaris, είναι σημαντικά πιο μικρό σε μήκος κάτι που είναι σημαντικό στο παρκαρισμα στην πόλη..
- στις επιδόσεις είναι γνωστά τα πράγματα..
απο εξοπλισμό και τα δυο καλά πάνε με τη διαφορά υπέρ του polo στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλιας (π.χ. μπλοκέ διαφορικό) - από οδηγική ευχαρίστηση θα έλεγα polo αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο..
- όσον αφορά τα οικονομικά, το yaris είναι πιο φθινό...
Συμπέρασμα: αν το θέλεις για την πόλη το yaris είναι καλύτερη επιλογή...αν το θέλεις και για την εθνική-ταξίδια (και γενικότερα αν δεν υπάρχει στην οικογένεια άλλο αυτοκίνητο) το polo είναι καλύτερη επιλογή..
Εγώ κατέληξα στο polo 1.2 DSG..
-
Eίσαι σίγουρος πως έχει ενεργητικές αναρτήσεις το 1,2Τ εστω και DSG;
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
- στο δρόμο το polo είναι λίγο πιο στιβαρό και (το highline) έχει πιο σφιχτές αναρτήσεις, επίσης σ**το DSG στο sport mode σφίγγουν ακόμα λίγο οι αναρτήσεις..
**
απο εξοπλισμό και τα δυο καλά πάνε με τη διαφορά υπέρ του polo στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλιας (π.χ. μπλοκέ διαφορικό)
ε?
- στο δρόμο το polo είναι λίγο πιο στιβαρό και (το highline) έχει πιο σφιχτές αναρτήσεις, επίσης σ**το DSG στο sport mode σφίγγουν ακόμα λίγο οι αναρτήσεις..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eίσαι σίγουρος πως έχει ενεργητικές αναρτήσεις το 1,2Τ εστω και DSG;Και να χει ρυθμίζονται απ τον επιλογέα ταχυτήτων?
Νεο polo 1.2 TSI 105hp ή Yaris 1.3 101hp