-
Εκτός από την μανιβέλα έχουν κόψει και άλλα.
Π.χ. στο δικό μου τόσα λεφτά και δεν έχουν ηχητικό σήμα για τα φλας. Μπορεί να βλέπω την θερμοκρασία, την τάσης της μπαταρίας, να έχω alarm και διάφορα άλλα καλούδια αλλά ηχητικό σήμα όταν ανάβω φλας δεν έχω...Πόσο να κόστιζε άραγε στην Piaggio να βάλει ένα beeper;
-
δεν ηθελαν να επεμβουν στα ηλεκτρικα, μαλλον!
Σου λεει, ποιος ξερει τι μπορει να γινει, μετα? -
Το ηχητικο σημα στα φλας οι πιο πολλοι δεν το θελουν, γι' αυτο μαλλον δεν το βαζουν, αλλα θα μπορουσαν να το εχουν και να το απενεργοποιει οποιος θελει. Και εμενα μου λειπει μια μανιβελα, χειροφρενο, αλαρμ!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σου λεει, ποιος ξερει τι μπορει να γινει, μετα?Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν το βάζω σε κάποιο συνεργείο.
Έχω βρει το beeper από EBAY αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει μετά την τοποθέτηση... -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Το ηχητικο σημα στα φλας οι πιο πολλοι δεν το θελουν, γι' αυτο μαλλον δεν το βαζουν, αλλα θα μπορουσαν να το εχουν και να το απενεργοποιει οποιος θελει. Και εμενα μου λειπει μια μανιβελα, χειροφρενο, αλαρμ!Δεν είναι λίγο παράξενο να μην το θέλουν το ηχητικό σήμα;
Εγώ ανάβω το φλας και αντί να έχω το μυαλό μου στο τιμόνι και στην οδήγηση πλέον κάθομαι και σκέφτομαι να μην ξεχάσω να σβήσω το φλας...
Το οπτικό σήμα δεν φαίνεται πολύ την ημέρα, άσε που θα πρέπει να πέσει το μάτι σου στο ταμπλό την ώρα που οδηγάς να το πάρεις πρέφα ότι είναι ανοιχτό. -
Το ειχα βαλει παλια σε ενα παπι! Ολοι με κοιταγαν στο φαναρι που τσιριζα σαν χαλασμενος συναγερμος για ποδηλατο
Μετα απο λιγο καιρο αρχιζε και με νευριαζε
Μου κλεψανε το μηχανακι και στο επομενο δεν εβαλα. Πιστευω οτι για καποιον που αναβει συνεχεια φλας, συνηθιζει τη χρηση του και δεν ξεχνα να το κλεινει.
Ενα Κυμκο που ειχα οδηγησει εχει ενα ωραιο διακριτικο ηχητικο σημα, σαν αυτοκινητου -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σου λεει, ποιος ξερει τι μπορει να γινει, μετα?Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν το βάζω σε κάποιο συνεργείο.
Έχω βρει το beeper από EBAY αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει μετά την τοποθέτηση...είναι εντελώς απλό, κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν κόψιμα τα καλώδια δε θέλει. Σήμα απ το φλασερ και σώμα απ οπουδήποτε στο σασί, το είχα κάνει κι εγώ στην πάπια γιατί το ξέχναγα μονίμως αναμένο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι εντελώς απλό, κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν κόψιμα τα καλώδια δε θέλει. Σήμα απ το φλασερ και σώμα απ οπουδήποτε στο σασί, το είχα κάνει κι εγώ στην πάπια γιατί το ξέχναγα μονίμως αναμένο
Σε ένα απλό μηχανάκι σκουτεράκι/παπάκι σίγουρα θα είναι απλό.
Στο Yourban θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσω ολόκληρο μπροστά για να πετύχω τα καλώδια.Σκεφτόμουν μήπως έβαζα δύο beepers στα δύο πίσω φλας. Είναι πολύ ποιο εύκολο και υπάρχει και μπόλικος χώρος μέσα από τη σέλα εκεί που αλλάζουν οι λαμπτήρες των πίσω φλας.
Αν βάλω δύο beepers όταν πατάω το alarm θα γίνεται πανικός. Θα δουλεύουν δύο beepers ταυτόχρονα...
-
ποτε δεν εχω αφησει αλαρμ αναμενο.. Ηταν συνηθεια απ την αρχη... Το μονο που κοιταω ειναι αν εχει αναψει το φλας που εχω βγαλει (πριν στριψω, εννοειται) και με το που ισιωσω, το χερι παει απο μονο του και το σβηνει.
Τρου στορυ! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
...και με το που ισιωσω, το χερι παει απο μονο του και το σβηνει. -
Αμα έχεις γυμνό, τα βλέπεις και με το μάτι τα φλασάκια. Δεν ξεχνιούνται εύκολα. (Γι αυτό Κωνσταντίνε πάρε Monster. )
Having said that, έχω χάσει το μέτρημα από πόσες φορές πέτυχα στο δρόμο ξέμπαρκους με τα φλας ξεχασμένα και τους κάνω νόημα. Γι αυτό πάρ'τε BMW που έχουν αυτόματη ακύρωση. Ή αμάξι. Ή Monster.
-
subliminal messages
-
Καλημερα!
Λογω βλαβης του Cube, επιστρατευτηκε το Neo's το οποιο πρεπει να ειχε κανα χρονο ( ή περιπου) να δουλεψει!
Πηρε μπρος με την μανιβελα, ανεβηκε τη ραμπα του γκαραζ και μολις εφτασε επανω, μου αναψε η ενδειξη (κιτρινη) της μηχανης
Κατσε να το σβησω, να ξαναβαλω μπρος, να δουμε τι θα παιξει!
Το σβηνω και δεν ξαναπηρε ποτε!
Αυτο μας δειχνει οτι, για να δουλεψει η μανιβελα, πρεπει η μπαταρια να εχει - ελαχιστο - φορτιο. Αν δεν εχει, δεν παιρνει με τιποτα...
Παλι κατω στο γκαραζ, λοιπον και σκεπτομουν να βγαλω την μπαταρια, να την βαλω να φορτισει..
Λογω παρομοιων σεναριων (μαρκας ακινησιας), εχω προμηθευτει ενα 'τζαπ-σταρτ' και λεω, γιατι δεν το δοκιμαζω?
Το συγκεκριμενο, μπορει να εκκινησει, μεχρι και φορτηγο
Το πριζωνω και αμεσως, ζωντανεψαν τα ηλεκτρικα του (προφανως).. Ειπα να μην το ζορισω, οποτε του παταω μια μανιβελια και πηρε τσακμακι!
Το αφησα να δουλεψει κανα 5λεπτο και υστερα το σβηνω... Του ξανατραβαω μανιβελια, παλι τσακμακι!
Το πηγα για μπετζινα (χρειαζεται για τις μετακινησεις), οποτε φορτισε λιγο περισσοτερο η μπαταρια του..
Στο βενζιναδικο, λεω, δεν δοκιμαζω τη μιζα? Ε! πηρα τα παπαρια μου!
Μαβινελα κι αγιος ο θεος!
Συμπερασμα: Αθανατο! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Μαβινελα κι αγιος ο θεος!
Συμπερασμα: Αθανατο! -
Το σωστό συμπέρασμα είναι, ότι για άγνωστους λόγους (αντικλεπτικούς ή αισθητικούς) έχουν εξαφανιστεί την τελευταία 10ετία οι μανιβέλες από τα σκούτερ άνω των 50 κυβικών, καθιστώντας την οδική βοήθεια απαραίτητη !
-
αισθητικους, δε νομιζω
στο Neo's, ειναι ιδιαιτερα διακριτικη η μανιβελα του
Τελος παντων, σωζει καταστασεις!
(δεν θα ειχα προβλημα να την βαλω να φορτισει ολοκληρο το βραδυ, αλλα ποιος καθεται να ξεβιφωνει πολους τωρα? ) -
Το πιστο Neo's, με ταξιδεψε μεχρι Σπυρου Πατση, με μια ενδιαμεστη σταση Ομονοια, κεντρο και παλι πισω!
Μονον 2 φορες ηθελα να βαλω τα ποδια μου να τρεξω λιγο παραπανω (υπενθυμιζω οτι εχει περιοριστη ο οποιος τερματιζει στα 55 χαω).
Νομιζω δεν υπαρχει λογος να αναφερω οτι το μηχανακι παει συνεχεια τερματισμενο! -
Υπάρχει λύση φίλε μου! Βελτίωση. Θα ευχαριστηθείς γελιο!
Λογικά υπάρχει κόφτης στην εξατμιση. Βγαίνει εύκολα.Ενα κολλαράκι είναι. -
ειναι τετραχρονο, ψεκαστο υγροψυκτο. Για να το κανεις να παει πιο γρηγορα πρεπει να μπλεξεις με πολλα, τα οποια δεν με ενδιαφερει να κανω!
Το χρησιμοποιησα γιατι ενα απ τα υπολοιπα ηταν συνεργειο και ειχα ξεμεινει! -
Και εδω βλεπουμε το παρκινγκ του tm
-
ουυυυυ! 666, αυτα ειναι ολα κινεζιες ρε συ, εμεις ειμαστε ιταλοι με μια γευση Ιαπωνιας!
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)