-
Πουλά τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα η BSH που παράγει τις ηλεκτρικές κουζίνες και ψυγεία Bosch, Siemens και Pitsos. Στόχος μέχρι το 2013 να μεταφερθούν και τα γραφεία και η όποια παραγωγή παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2013 στη Μαγούλα όπου ήδη έχει αγοράσει έκταση άνω των 150 στρεμμάτων έναντι 15-16εκ. ευρώ. Μακάρι να μη συρρικνωθεί έτι περαιτέρω η παραγωγή η οποία έχει ήδη μειωθεί στις 400.000 κουζίνες και ψυγεία. Η εταιρεία το 2010 εμφάνισε για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ζημιές.
http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=20460
http://sakis24.blogspot.com/2011/04/2010-25.html#moreΤο εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ στον Αγ.Ι. Ρέντη που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1959, σε 2 χρόνια θα κατεβάσει ρολά. Μακάρι το νέο εργοστάσιο, αν ανεγερθεί, να παράγει πολλά είδη ηλεκτρικών συσκευών και όχι μόνο κουζίνες ή ψυγεία για να γίνει υποκατάσταση εισαγόμενων οικιακών συσκευών. Παλαιότερα παρήγε και ασπρόμαυρες τηλεοράσεις αλλά και καρότσες αγροτικών. Από το 1994 σταμάτησε η παραγωγή πλυντηρίων στην Ελλάδα ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του '90 δεν παράγονται απλά ψυγεία παρά μόνο ψυγειοκαταψύκτες πλάτους 70cm και μικρά μονόπορτα ψυγεία και καταψύκτες. Επίσης παράγονται ηλεκτρικές κουζίνες. Μιλώντας πέρυσι με κάποιο παλιό στέλεχος της εταιρείας, εκτίμησή του ήταν ότι η παραγωγή θα συρρικνωθεί περαιτέρω...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Μήπως αγαπητέ ξέχασες τη SATO ? ή έκλεισε ?
Σκοπίμως την αφαίρεσα γιατί είχε μεταφέρει κυρίως την παραγωγή της στα εργοστάσιά της στην Τουρκία και τη Γερμανία. Πρόσφατα πούλησε τις μονάδες παραγωγής της στο εξωτερικό και η παραγωγή επίπλων γραφείου έχει περιοριστεί στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη και είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που πωλεί στα καταστήματά της ΕΝΤΟΣ, είναι εισαγόμενα (κυρίως κινεζικά) στα πρότυπα των Planet Home κτλ. με αποτέλεσμα ελάχιστα από τα προϊόντα της να είναι ιδιοπαραγόμενα. Αφορούν δε μόνο τα έπιπλα γραφείου, το ξύλινο τμήμα. Η εταιρεία έχει πλέον 222 εργαζόμενους από πάνω από 680 λίγα χρόνια πριν... Ωστόσο η SATO δεν παύει να είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία παλεύει να επιβιώσει...
Με την συμπεριφορά που έχει απέναντι στους πελάτες της δε μου κάνει εντύπωση. Σχεδόν σε υποχρεώνει να σου μεταφέρει τα προϊόντα της στον χώρο σου και στην συνέχεια σε χρεώνει με 10% επί της αξίας του προϊόντος.
Η αντίστοιχη χρέωση που είχα από τα ΙΚΕΑ όταν χρειάστηκε να μεταφέρω πράγματα ήταν μόλις 2%.
Και επίσης από το ΙΚΕΑ η διαδικασία τέλειωσε σε 10 λεπτά (για να μου κουβαλήσουν 700 κιλά πράγματα), ενώ για τα ENTOS by SATO χρειάστηκε να φάω δύο πρωινά για να τους περιμένω να μου φέρουν μια καρέκλα!Συν το γεγονός πως αυτό το -50% που διαφημίζει εδώ και καιρό και το οποίο πλέον έχει μόνιμα, είναι σαν να σου λέει πως τόσα χρόνια σου έπαιρνε τζάμπα διπλά λεφτά. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
ΥΓ. Εξίσου ενοχλητικό είναι που επιμένουν να μου στέλνουν στο κινητό διαφημιστικά μηνύματα για 'προσφορές', χωρίς να έχω την δυνατότητα να τα σταματήσω. Έχει πάντα ένα τηλέφωνο το οποίο όποτε το πάρεις ποτέ δεν απαντά.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Με την συμπεριφορά που έχει απέναντι στους πελάτες της δε μου κάνει εντύπωση. Σχεδόν σε υποχρεώνει να σου μεταφέρει τα προϊόντα της στον χώρο σου και στην συνέχεια σε χρεώνει με 10% επί της αξίας του προϊόντος.
Η αντίστοιχη χρέωση που είχα από τα ΙΚΕΑ όταν χρειάστηκε να μεταφέρω πράγματα ήταν μόλις 2%.Οικονομίες κλίμακος. Όταν η IKEA κάνει πωλήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων το χρόνο έχει τη δυνατότητα να κλείνει συμφωνίες από πιο πλεονεκτική θέση με τους μεταφορείς...
Και επίσης από το ΙΚΕΑ η διαδικασία τέλειωσε σε 10 λεπτά (για να μου κουβαλήσουν 700 κιλά πράγματα), ενώ για τα ENTOS by SATO χρειάστηκε να φάω δύο πρωινά για να τους περιμένω να μου φέρουν μια καρέκλα!
Στα IKEA όλα τα προϊόντα βρίσκονται στο χώρο του καταστήματος. Αν είσαι τυχερός τα βρήκες, αν πάλι δεν είσαι, στον κουβά.... Αντιθέτως η Sato έχει τις αποθήκες (κέντρο διανομής-logistics) της στην Ελευσίνα ενώ το IKEA στο κατάστημα που ακριβώς γι'αυτό έχει αυτό το μέγεθος...
Συν το γεγονός πως αυτό το -50% που διαφημίζει εδώ και καιρό και το οποίο πλέον έχει μόνιμα, είναι σαν να σου λέει πως τόσα χρόνια σου έπαιρνε τζάμπα διπλά λεφτά. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
ΥΓ. Εξίσου ενοχλητικό είναι που επιμένουν να μου στέλνουν στο κινητό διαφημιστικά μηνύματα για 'προσφορές', χωρίς να έχω την δυνατότητα να τα σταματήσω. Έχει πάντα ένα τηλέφωνο το οποίο όποτε το πάρεις ποτέ δεν απαντά.
Απαράδεκτα πράγματα...
Πάντως πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι όσο μικρότερες οι επιχειρήσεις, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας έχουν. Οι ξένες εταιρείες μπορούν και χρηματοδοτούνται από τις μητρικές τους στο εξωτερικό. Οι ελληνικές επιβιώνουν με ίδια κεφάλαια και τις πωλήσεις τους εντός Ελλάδας αν δεν κάνουν εξαγωγές. Οι τράπεζες έχουν ουσιαστικά κατεβάσει ρολά....
Πήγα σήμερα και πήρα χρώματα από ένα χρωματοπωλείο της γειτονιάς και σύγκρινα τις τιμές με τις διαδικτυακές του Praktiker. To Praktiker για τα ίδια πράγματα ήταν 20% ακριβότερο παρά τις οικονομίες κλίμακας....
-
Πήγα σήμερα και πήρα χρώματα από ένα χρωματοπωλείο της γειτονιάς και σύγκρινα τις τιμές με τις διαδικτυακές του Praktiker. To Praktiker για τα ίδια πράγματα ήταν 20% ακριβότερο παρά τις οικονομίες κλίμακας....
To Praktiker είναι το πιο ακριβό του είδους του, το έχω πει κι αλλες φορές εδω....Ελεεινή επιχείρηση πραγματικά, αλλα αφου έχει καταφέρει να καταξιωθεί στα πίτουρα που έχει για μυαλό ο Ελληνας, τους βγάζω το καπέλο....Εδω στην πόλη μου ξεσκίζει απο δουλειά, έχει απολύσει αρκετά άτομα και απολυει συνέχεια....
-
Ναι, όντως το Praktiker πουλάει γιατί είναι όνομα και μεγάλο και ο Έλληνας φτιάχνεται άλλα τώρα με την κρίση πολλοί θα αρχίσουν να σκέφτονται. Κάτι καλό θα βγει
-
Η αντίστοιχη χρέωση που είχα από τα ΙΚΕΑ όταν χρειάστηκε να μεταφέρω πράγματα ήταν μόλις 2%.Οικονομίες κλίμακος. Όταν η IKEA κάνει πωλήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων το χρόνο έχει τη δυνατότητα να κλείνει συμφωνίες από πιο πλεονεκτική θέση με τους μεταφορείς...
Και επίσης από το ΙΚΕΑ η διαδικασία τέλειωσε σε 10 λεπτά (για να μου κουβαλήσουν 700 κιλά πράγματα), ενώ για τα ENTOS by SATO χρειάστηκε να φάω δύο πρωινά για να τους περιμένω να μου φέρουν μια καρέκλα!
Στα IKEA όλα τα προϊόντα βρίσκονται στο χώρο του καταστήματος. Αν είσαι τυχερός τα βρήκες, αν πάλι δεν είσαι, στον κουβά.... Αντιθέτως η Sato έχει τις αποθήκες (κέντρο διανομής-logistics) της στην Ελευσίνα ενώ το IKEA στο κατάστημα που ακριβώς γι'αυτό έχει αυτό το μέγεθος...
Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική γνώμη. Δε πιστεύω πως έχει να κάνει με οικονομίες κλίμακος αλλά με συμπεριφορά της εκάστοτε εταιρίας προς τον πελάτη. Το ΙΚΕΑ -άσχετα από το ποσό του λογαριασμού- σου δίνει την δυνατότητα είτε να μεταφέρεις μόνος τα προϊόντα αν μπορείς, ή να σου τα μεταφέρει η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία με πολύ λογική χρέωση.
Στα ENTOS πήγα αποκλειστικά για καρέκλα. Ζήτησα να παραλάβω μόνος μου την καρέκλα από τις αποθήκες τους και να την συναρμολογήσω. Μου ανέφεραν πως οι ώρες παράδοσης ήταν 11.00-13.00 (ή κάτι αντίστοιχο), δύο μέρες την εβδομάδα. Με λίγα λόγια, αν εργάζεσαι το ξεχνάς! Φυσικά, αφού δεν είχα άλλη επιλογή αναγκάστηκα να ζητήσω να μου την στείλουν με χρέωση 10% επί της τιμής.
Η ταλαιπωρία δεν τελείωσε δυστυχώς εδώ, καθώς χρειάστηκε να περιμένει γνωστός μου στο σπίτι 3 ώρες για να φέρουν την καρέκλα , και επειδή 'δεν προλάβαιναν' να την συναρμολογήσουν την ίδια ημέρα, να περιμένουμε και την επόμενη για να έρθει ο μάστορας για την συναρμολόγηση...
Δε φτάνει δηλαδή που μας χρέωσαν δυσανάλογα πολύ η υπηρεσία που πληρώσαμε ήταν κάκιστη.Για αυτό και αναφέρω πως δεν έχει να κάνει με οικονομίες κλίμακος αλλά με τον σεβασμό προς τον πελάτη.
Το ότι το ΙΚΕΑ κάνει τους τζίρους που κάνει δεν είναι θέμα τύχης. Θα ήταν καλύτερο αντί να βγάζουν διαφημίσεις τύπου NEOSET για τις διαφορές Ελλάδας - Σουηδίας, να μελετήσουν τις πρακτικές τους και να αντιγράψουν τις καλύτερες. Και αν μπορούν να τις βελτιώσουν κιόλας για να γίνουν ξανά ανταγωνιστικοί.
ΥΓ. Όσο για την καρέκλα που αγόρασα τελικά (εισαγωγή από Πολωνία αν θυμάμαι καλά), δυστυχώς πολύ κατώτερη από την προηγούμενη SATO που είχα και χρησιμοποιώ τα τελευταία 15 χρόνια (αν εξαιρέσουμε ένα μικρό λασκάρισμα της βίδας στο δεξιό μπράτσο, λειτουργεί άψογα). Προτίμησα να δώσω τα διπλά λεφτά σε σχέση με μία του ΙΚΕΑ γιατί περίμενει καλύτερη ποιότητα, αλλά τελικά έσφαλα...
-
Το IKEA δημιούργησε επανάσταση στον κλάδο. Έκανε δε δισεκατομμυριούχο τον ιδιοκτήτη της Ingvar Kamprad...Τίποτα δεν είναι τυχαίο.... Στη Σουηδία γίνεται η σχεδίαση ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στην Ολλανδία και η παραγωγή παντού στον πλανήτη. Το όνομα IKEA δεν έχει τουλάχιστον αρχικά σχέση με τη λέξη οικία, ούτε διαφημίζεται καν στην Ελλάδα κάποια τέτοια σχέση. Το όνομα IKEA προέρχεται από τα Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, δηλαδή τα αρχικά του ιδρυτή της και τα μέρη που μεγάλωσε. Ωστόσο να έχουμε υπόψιν ότι πολλά από τα προϊόντα επίπλου IKEA δεν παράγονται ούτε καν από ρινίσματα ξύλου σε μοριοσανίδα αλλά με πεπιεσμένο χαρτί!!
Στην Ελλάδα η IKEA αντιπροσωπεύεται από την House Market ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φουρλή, είναι συνεπώς ελληνική επιχείρηση, η προστιθέμενη αξία όμως που προσφέρει δεν μπορεί να είναι ίδια με τις εγχώριες παραγωγικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες επίπλου. -
Η Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2009. Εδρεύει σε χώρο 1000 τ.μ 10χλμ έξω απο την Καλαμάτα.
-
Γάλα και σοκολατούχο γάλα με την επωνυμία 'δικό μας' από την Φάρμα Δ. Τσίγκος, στον Ασπρόπυργο. Προς το παρόν τα προϊόντα διατίθενται στη περιοχή του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) και σε λίγο καιρό και στην Αθήνα / Υπ. Αττική.
-
-
Edit
*Η ιστορία της ελληνικής μάρκας φυσικών καλλυντικών ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, όταν ο Γιώργος Κορρές ίδρυσε την ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, βασισμένος στη γνώση και την εμπειρία από τα 3.000 ομοιοπαθητικά σκευάσματα του Φαρμακείου, αλλά και την πίστη στη δύναμη της φύσης... *
http://www.naftemporiki.gr/misc/promos/ ... al/korres/ -
Εδώ και 100 χρόνια περίπου, η ομάδα της BOXER Φειδάς προσπαθεί και φτιάχνει ωραία, άνετα, γερά και προσιτά παπούτσια για τα κουρασμένα πόδια των σημερινών ανθρώπων. Ελληνικά χέρια με κουράγιο, με μεράκι, με έμπνευση, με ελληνικά δέρματα, σόλες, καλούπια, καλαπόδια, παράγουμε το γνωστό προΐόν Boxer. Αν δε μας ξέρετε, είναι καιρός να γνωριστούμε. Όπως μας ξέρουν οι φίλοι μας στο εξωτερικό και πολλοί πιστοί Έλληνες, γυναίκες και άνδρες.
Το Boxer είναι το παπούτσι μας. -
πραγματι τα boxer ειναι παπουτσαρες! Τοσο σε αντοχη αλλά κυριως στην ανεση και το περπατημα. Φτηνοτερα απο τα εισαγωμενα επώνυμα Made in asia λίγο ακριβοτερα απο άλλα χαμηλοτερης ποιοτητας παπουτσια αγνωστου προελευσεως. value for money εδω κ μια 10 ετια για μενα.
-
ειναι απο τα καλητερα παπουτσια , τα πρωτημω κι εγω
-
Να κι ένα βίντεο με όλη την παραγωγική διαδικασία από τους 220 εργαζομένους-καλλιτέχνες της Boxer
-
Όσο αγοράζουμε εισαγόμενα χαρτικά όπως χαρτομάντηλα Zewa ή ιταλικά, τόσο οι Ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό θα κλείνουν...Η Χαρτοποιϊα Θράκης DIANA, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Θράκης σταμάτησε την παραγωγή της από τα τέλη Οκτωβρίου... Ας ελπίσουμε ότι δε θα ακολουθήσει τη μοίρα και άλλων βιομηχανιών όπως της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη και της Vertical, παραγωγού των εσωρούχων Venus Victoria σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112585369 -
Να κι ένα βίντεο με όλη την παραγωγική διαδικασία από τους 220 εργαζομένους-καλλιτέχνες της BoxerΣιγά τα ωά....!! Καλύτερα να παίρνουμε απο τα Πακιστάνια Νίκε made in china...!! Και πιο μουράτοι θα είμαστε και θα έχουν κι ενα μεροκάματο οι φουκαράδες, μην έρθουν κανα βράδυ και μας γ$@#σουν στον ύπνο.....
-
Και εδω χτυπάνε τα καμπανάκια.
**Τιτάν: Κάμψη 18,4% στις πωλήσεις της
**
Η επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, οφείλεται κυρίως στη ραγδαία πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112585370 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Και εδω χτυπάνε τα καμπανάκια.
**Τιτάν: Κάμψη 18,4% στις πωλήσεις της
**
Η επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, οφείλεται κυρίως στη ραγδαία πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112585370Μη λυπάσαι τον Τιτάνα, με την ανοικοδόμηση της Λιβύης θα κάνουν χρυσές δουλειές
-
Όσο αγοράζουμε εισαγόμενα χαρτικά όπως χαρτομάντηλα Zewa ή ιταλικά, τόσο οι Ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό θα κλείνουν...Η Χαρτοποιϊα Θράκης DIANA, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Θράκης σταμάτησε την παραγωγή της από τα τέλη Οκτωβρίου... Ας ελπίσουμε ότι δε θα ακολουθήσει τη μοίρα και άλλων βιομηχανιών όπως της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη και της Vertical, παραγωγού των εσωρούχων Venus Victoria σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112585369Για πες μερικές Ελληνικές, να τις προτιμάμε.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.