-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αλλες απλες ελληνικες εταιρειες ειναι η Λουξ-Εψα στα αναψυκτικα.Κλιάφας...επίσης αναψυκτικά (εδώ στα μέρη μας)
http://www.kliafa.gr/history/
Ρομποτικά συστήματα
http://www.zenon.gr/
Aλουμίνια
http://www.alumil.gr/Page/default.asp?La=1&ID=5 -
EXALCO εδω στα μέρη μας...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αλλες απλες ελληνικες εταιρειες ειναι η Λουξ-Εψα στα αναψυκτικα.
Κλιάφας...επίσης αναψυκτικά (εδώ στα μέρη μας)
http://www.kliafa.gr/history/Γεράνι (http://www.gerani-softdrinks.gr/) εδώ στα μέρη μας
-
Μπύρα FIX.
Μπορεί ο έλληνας να παραγκωνίσει το φασιστικό εμπορικό κατεστημένο της heineken(amstel μπλιαχ και τα συναφή)?
Παπάρια...... -
Πάντως η Ολλανδική εταίρεια προς το παρόν, γιατί μιλάμε για πολυεθνική και ποτέ δεν ξέρεις, δίνει μεγάλο βάρος στην παραγωγή των Ελληνικών εργοστασίων της. Πρόσφατα ξεκίνησε, και λογικά έχει ολοκληρωθεί, η μεταφορά των μηχανημάτων του ιστορικού εργοστασίου της Fischer από το Στρασβούργο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την παραγωγή της μπύρας στην Ελλάδα αφού η εταιρεία αποφασισε να αποσυρθεί από την Γαλλία κλείνωντας το 2012 το εκεί εργοστάσιο και κρατώντας απλά την ιδιοκτησία του σήματος. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παραγέται μπύρα για εκεί για τις ανάγκες της Γαλλικής αγοράς αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως η Ολλανδική εταίρεια προς το παρόν, γιατί μιλάμε για πολυεθνική και ποτέ δεν ξέρεις, δίνει μεγάλο βάρος στην παραγωγή των Ελληνικών εργοστασίων της. Πρόσφατα ξεκίνησε, και λογικά έχει ολοκληρωθεί, η μεταφορά των μηχανημάτων του ιστορικού εργοστασίου της Fischer από το Στρασβούργο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την παραγωγή της μπύρας στην Ελλάδα αφού η εταιρεία αποφασισε να αποσυρθεί από την Γαλλία κλείνωντας το 2012 το εκεί εργοστάσιο και κρατώντας απλά την ιδιοκτησία του σήματος. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παραγέται μπύρα για εκεί για τις ανάγκες της Γαλλικής αγοράς αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στην Ελλάδα.Δεν αντιλέγω σ`αυτά που λές αλλά η heineken (και η amstel) στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς φασιστικού καρτέλ,θα το δεις αν πας σε μια ταβέρνα,δεν υπάρχει άλλη μπύρα πλην αυτών των δύο στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Τα διαδικαστικά είναι γνωστά δε νομίζω ότι αξίζει να τα αναφέρουμε αν κι εδώ που τα λέμε η πλέμπα τρώει το χόρτο.....αμάσητο.
Οσες φορές ζήτησα Lowenbrau, επαγγελματίες μαγαζάτορες με κοιτούσαν σαν εξωγήινο λέγοντάς με 'υπάρχει ακόμα αυτή η μπύρα?' ὴ 'που τη θυμήθηκες αυτή την αρχαιολογία' κι άλλα ευτράπελα.
Ναι ρε κασμάδες τους λέω υπάρχει και την αγοράζω απ τα AB ή το Μασούτη,εκεί πως έχει?
Αλλά οι μίζες (sic προμήθειες) είναι γλυκές για να σας επιτρέπουν να εκσφενδονίζετε παπαριές.
Βάλε ρε γίγαντα amstel και heineken στο μαγαζί σου βάλε όμως και lowenbrau/calsberg/mythos/henninger και τόσες άλλες που κυκλοφορούν,για τη FIX θα φανεί λείαν συντόμως.Τι σκατά ρε πούστη μου,γιατί να μη γίνει η fix No1 στην Ελλάδα να κάνει άλλα 10 εργοστάσια να απασχολεί εργατικό δυναμικό,να κάνει εξαγωγές κοκ κι όλα τα λεφτά να μένουν ΕΔΩ?
Δε θέλουμε.
Θέλουμε να είμαστε ΙΝ σκατόβλαχοι και να δίνουμε δουλειά στους ξένους,να ψοφήσουμε απ την πείνα αυτό μας αξίζει.Δεν τα έχω με τους Ολλανδούς,αλλοίμονο αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και μαγκιά τους που έστησαν έναν κολλοσό με το όνομα heineken.
Το ερώτημα είναι εμείς ως κομπλεξικός λαός τι κάνουμε? -
Και η Φιξ δεν ειναι αθωα ,100 χρονια μονοπώλιο ειχε .
http://www.inews.gr/news/5/bira-fix-me- ... storia.htm
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και η Φιξ δεν ειναι αθωα ,100 χρονια μονοπώλιο ειχε .Μονοπώλιο ό ένας μονοπώλιο ο άλλος ας προτιμήσουμε το μονοπώλιο των 100% ελληνικών συμφερόντων,αν κι εδώ που τα λέμε σήμερα άλλαξε χέρια το όνομα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εμαθε κι ο γκλάμουρας όμως Βασίλη που πριν τριάντα χρόνια κυκλοφορούσε με κάρο 'πιάσε μια πράσινη ρε συ να ούμε'!
Opa ρε skatovlaxe είχες και το χωριό σου πράσινη και σκάτς?
Η μήτρα των κρασιών τα έχει για πέταμα και οι Γάλλοι την οινοποιία την έχουν αναγάγει(και είναι φυσικά) σε επιστήμη κι έχουν κατακτήσει τον κόσμο.
Αυτά να κοιτάμε και τα άλλα τα ακούω βερεσέ εγώ -
Εγω αγοραζω την Βεργινα τις λιγες φορες που πινω μπυρα.
Απο τον Κλιαφα που γραφτηκε πιο πανω μου αρεσει η βυσσιναδα .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω αγοραζω την Βεργινα τις λιγες φορες που πινω μπυρα.Απο τον Κλιαφα που γραφτηκε πιο πανω μου αρεσει η βυσσιναδα .
Η αλήθεια είναι ότι Βεργίνα και Μύθος για μένα δεν πίνονται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα γούστα είναι ίδια,εξάλλου αλλού είναι το πρόβλημα της κατανάλωσης των εγχώριων προιόντων,στο κόμπλεξ.
Η Fix που δοκίμασα απλά τα σπάει,δεν έχω λόγο πλέον να πάρω μπύρα εισαγωγής.Οσο για τα αναψυκτικά το καρτέλ που λέγαμε,απλά δεν υπάρχουν παντού.
-
Δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς είναι φασιστικό το ολιγοπώλιο της Heineken και της Amstel; Αν έχουν φράγκα και τα χώνουν σε διαφήμιση, προώθηση και έκπτωση στο μαγαζάτορα + λεφτά σε πωλητές για να καλύπτουν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, δεν καταλαβαίνω το φασιστικό του θέματος.
Υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλλει στους ταβερνιάρηδες να έχουν αποκλειστικά αυτές τις μάρκες ή τα βράδια κυκλοφορούν τύποι με μάσκες και ρόπαλα για να επαναφέρουν στην τάξη όσους έχουν στο μαγαζί τους Μύθο πχ;
Δεν τον πιάνω αυτό το συλλογισμό. Νομίζω πάντως ότι ο ελληνικότατος Μύθος έχει καλή παρουσία σε όλα τα μαγαζιά. -
Οτι γινεται με τις κολα γινεται και με τις μπυρες.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι Βεργίνα και Μύθος για μένα δεν πίνονται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα γούστα είναι ίδια,εξάλλου αλλού είναι το πρόβλημα της κατανάλωσης των εγχώριων προιόντων,στο κόμπλεξ.
Η Fix που δοκίμασα απλά τα σπάει,δεν έχω λόγο πλέον να πάρω μπύρα εισαγωγής.Οσο για τα αναψυκτικά το καρτέλ που λέγαμε,απλά δεν υπάρχουν παντού.
πριν τη fix τί έπινες? heineken ή amstel???
-
Εχουμε παντως και θεμα για μπυρες viewtopic.php?f=13&t=29400
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πριν τη fix τί έπινες? heineken ή amstel???
Lowenbrau,heineken όταν δεν έβρισκα και amstel απλά....ποτε,η ποιό άχρηστη μπύρα.
-
ρε G60, φάσκεις κ αντιφάσκεις...
από τη μία βρίζεις τη heineken, από την άλλη την αγόραζεςπροσωπικά αγοράζω Βεργίνα διότι είναι γνωστός στην οικογένεια κ μας είχε ξεναγήσει στο εργοστάσιό του... πρότυπο εργοστάσιο... κ μου αρέσει... επίσης έχει προσιτές τιμές... έχω αγοράσει κ κάσες και τις αγοράζω 24-24...
Διαφορετικά αγοράζω Paulaner... στη Γερμανία τις είχα ρημάξει Κάθε είδος
Paulaner Salvatorυγ: μπορώ να πω ότι η κόκκινη amstel bock όταν είναι παγωμένη είναι πολύ καλή
-
δυστυχώς μπύρες οπως οι craft και άλλες ελληνικές μικροζυθοποιίες δεν έχουν καλό δίκτυο πωλήσεων
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οτι γινεται με τις κολα γινεται και με τις μπυρες.Ακριβώς.... Έχω την εντύπωση ότι τίθεται ένα θέμα αντικανονικών πρακτικών, αλλά δεν παίρνω όρκο...
Επίσης, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με το να πίνω το προϊόν μίας εταιρείας που το φτιάχνει στην Ελλάδα, δίνοντας εργασία στον γείτονα/κολλητό/συγγενή μου, αν αυτό είναι το πρόβλημά. Τι κι αν η έδρα είναι αλλού; Το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων μένει εδώ. Άλλο αν δεν αρέσει αυτό που φτιάχνει.
Προσωπικά αγοράζω αυτό που με καλύπτει και μόνο αν έχω να διαλέξω μεταξύ 2-3 εξίσου καλών (για εμένα) βλέπω ποιο είναι Ελληνικό (ή ας πούμε στην πράξη, πιστεύω ότι το τα γάλατα των ΦΑΓΕ, ΑΓΝΟ και ΣΕΡΓΑΛ είναι εξίσου καλά, αλλά προτιμώ την μικρότερη εταιρεία από την επαρχία, γιατί αυτή πιστεύω πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη τα λεφτά μου). Αλλά ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να βοηθήσω με τα λεφτά μου κάποιον που ρίχνει στην αγορά ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας απλά και μόνο επειδή είναι Ελληνικό. Να το βελτιώσει και θα τα πάρει τα λεφτά μου.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δυστυχώς μπύρες οπως οι craft και άλλες ελληνικές μικροζυθοποιίες δεν έχουν καλό δίκτυο πωλήσεωνη craft έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία 2 χρόνια.
Πλέον σε πολλά barάκια κλπ βλέπεις τα μπουκαλάκια της.
Οι reusable κανάτες της, είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές οικιακές μπυροποσίες Η καθαρή τιμή του περιεχομένου βγαίνει πάρα πολύ μικρή. Περνάς, γεμίζεις 4-5 κανάτες και είσαι μια χαρά
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ρε G60, φάσκεις κ αντιφάσκεις...
από τη μία βρίζεις τη heineken, από την άλλη την αγόραζεςΔεν καταλαβαίνεις τι λέμε,είναι δυνατόν να τρέχω Κατερίνη στο ΑΒ όταν θέλω 5 μπύρες?
Οταν πάω όμως τις κάνω σκούπα
Το καρτέλ έχει διεισδύσει ακόμα και στα περίπτερα αλλά το σκέφτομαι και θα το κανω,σε ταβέρνα εξ αρχής ερώτηση τι μπύρες έχεις,δεν έχεις fix ή στη χειρότερη lowenbrau τον πούλο,να δεις πωψς βάζουν μυαλό
Αλλά είπαμε ο καταναλωτής είναι μοσχάρι[url]προσωπικά αγοράζω Βεργίνα διότι είναι γνωστός στην οικογένεια κ μας είχε ξεναγήσει στο εργοστάσιό του... πρότυπο εργοστάσιο... κ μου αρέσει... επίσης έχει προσιτές τιμές... έχω αγοράσει κ κάσες και τις αγοράζω 24-24...
Διαφορετικά αγοράζω Paulaner... στη Γερμανία τις είχα ρημάξει Κάθε είδος
Paulaner SalvatorΗ γεύση της μπύρας έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός,δηλ αν σε μένα δεν αρέσει η Βεργίνα δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή,ίσως και να μην είναι αλλά σίγουρα θα υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που να προτιμάει τη συγκεκριμένη συνταγή.
Ε δεν μπορεί το 90% να έχει αποφανθεί ότι το γκρούπ της heineken είναι το κορυφαίο
Ανάθεμα όλοι αυτοί αν έχουν δοκιμάσει άλλη μπύρα,απλά το καθεστώς τους σερβίρει αυτές τις δύο και επιλέγουν ανάλογα κι εδώ είναι το πρόβλημα της δήθεν ελεύθερης αγοράς.Ηρθε φίλος μου καθηγητής ιστορικός και θελόγος (ρίχουμε κάτι πάρτυ καλοβρισίδιακάτσε καλά )πέρσι το καλοκαίρι για βραδάκι και του λέω λέβε ή κάτλτς και μένει μαλάκας,ρε συ έχεις τέτοιες μπύρες?
Τι θέλω να πω,το καρτελ διατηρεί την πλέμπα στην αμάθεια,τόσο απλά κι δεν είναι κορυφή η πρασινη γιατί όντως είναι καλυτερότερη ολων.υγ: μπορώ να πω ότι η κόκκινη amstel bock όταν είναι παγωμένη είναι πολύ καλή
Οντως αυτή σκοτώνει αλλά κάνει ένα κεφάλι π@@τάνα άστα να πάνε
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.