-
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
http://cdn.panic.com/Apple II.movΤι έκανε ο θεούλης !!!
Εγώ προς το παρόν βολεύομαι με τα κούτσικα :
Το αριστερά το είχα πάρει για το αυτοκίνητο καθώς περιχαρής είχα παραγγείλει ipod adapter. Που να ξερα ο φουκαράς ότι δεν θα διάβαζε τίτλους και ότι θα διάβαζε ΜΟΝΟ 5 φακέλους ΜΟΝΟ με 99 κομμάτια ο καθένας εντελώς τυχαία (ούτε καν αγγλικοί τίτλοι). Αθάνατοι γερμαναράδες !!!
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
...Μου αρέσει το design της apple και το λογισμικό της μα η φιλοσοφία της δε θα τόλεγα. Είμαι φίλη του ανοιχτού λογισμικού και του ελέγχου στα μηχανήματά μου και στο λογισμικό τους.
Ωραία 'πλάτη' του Μακμπουκ!
Για το τελευταίο συμφωνώ και νομίζω ότι είναι το τελευταίο 'αγκάθι' των Μακ. Αλλά όταν έγραψα για 'φιλοσοφία' περισσότερο είχα στο νου μου το μινιμαλ και λιτό που πρεσβεύει. Αυτό μου αρέσει. Η 'κλειστότητα' σίγουρα είναι σπαστική το λιγότερο.
-
Μην παραβλέπουμε όμως οτι αυτή η φιλοσοφία του 'κλειστού' λειτουργικού και των περιορισμών που υπάρχουν κάνουν τις apple συσκευές τόσο σταθερές και αξιόπιστες.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μην παραβλέπουμε όμως οτι αυτή η φιλοσοφία του 'κλειστού' λειτουργικού και των περιορισμών που υπάρχουν κάνουν τις apple συσκευές τόσο σταθερές και αξιόπιστες.Συγγνώμη, τι 'κλειστό' ακριβώς υπάρχει στο OSX, που δεν υπάρχει στα Win;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μην παραβλέπουμε όμως οτι αυτή η φιλοσοφία του 'κλειστού' λειτουργικού και των περιορισμών που υπάρχουν κάνουν τις apple συσκευές τόσο σταθερές και αξιόπιστες.
Συγγνώμη, τι 'κλειστό' ακριβώς υπάρχει στο OSX, που δεν υπάρχει στα Win;
Είναι κλειστού κώδικα.
-
Είναι κλειστού κώδικα.
Όπως ακριβώς και τα Windows, όπως έγραψα και πιο πριν.
-
Μην παραβλέπουμε όμως οτι αυτή η φιλοσοφία του 'κλειστού' λειτουργικού και των περιορισμών που υπάρχουν κάνουν τις apple συσκευές τόσο σταθερές και αξιόπιστες.Και το λινουξ σταθερό και αξιόπιστο είναι
-
Καλησπερα κι απο μενα
Εγω ξεκινησα να εχω επαφη με ΗΥ και ιντερνετ σχετικα μεγαλος, σε σχεση με την σημερινη νεολαια.
Επαφες με 'παραθυρα' υπηρχαν παρ'ολα αυτα, οταν ηρθε η ωρα να αγορασω τον πρωτο μου ΗΥ αποφασισα να ειναι προιον της Mac. Πηρα λοιπον ενα MacBook 13' 2,4 για μενα και πριν απο μερικους μηνες αγορασα και ενα Air για τον πατερα μου. Τις τελευταιες εβδομαδες μαλιστα, ειμαι ευτυχης κατοχος ενος iPhone 3GS με το οποιο ειμαι απειρως ερωτευμενος. Αυτο ομως που δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης: Γιατι καποιος να παρει και iPod και iPod Touch και iPhone, ενω μπορει να τα εχει ολα σε ενα με το iPhone ? Σιγουρα καποιος λογος θα υπαρχει τον οποιο εγω αγνοω, αλλα θα ηθελα να τον μαθω.Τελος, θελωντας να σχολιασω κατι που διαβασα στο αρχικο post -->
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
... νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά που θα βρεις στο πισι και όχι στο Μακ.Νομιζω οτι κατι τετοιο μειωνει κατα καποιον τροπο την Apple. Εγω θα ελεγα οτι τα PC παλευουν να χωρεσουν στα προιοντα τους ολες τις καινοτομιες των Mac. Τα PC ειναι που εχουν μεινει πισω, τα PC πρεπει να κανουν αλματα προοδου και οχι το αντιθετο. Ειναι λαθος να παρουσιαζουμε τα Mac σαν το αουτσαιντερ που μπηκε στο προσκηνιο, μονο και μονο επειδη τοσα χρονια στην Ελλαδιτσα τρωμε οτι μας ταιζουν, για να μην αναφερθω στην ιστορια μεταξυ Jobs-Gates κτλ κτλ ...
Τελος παντων, εγω αυτα τα μηχανηματακια τα αγαπαω και ετσι και μπει κανενας να τρολαρει θα του δειξω εγω, αντε μην τα παρω να ουμ ...
-
Εγώ πχ είχα πάρει πρώτα i pod touch το ερωτεύθηκα και έπειτα πήρα i phone 3gs
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Θα απαντήσω εγώ και ας μη με ρώτησες !
Χωρίς φυσικά να είμαι heavy user τα 'σπαστικά/κλειστά' που θυμάμαι ή παρατηρώ είναι :-
παλιότερα υπήρχε τραγικό πρόβλημα με τα ελληνικά (φαντάζομαι ψιλολύθηκε πια). Έστελνες π.χ. mail με ελληνικά και ΔΕΝ μπορούσε να το διαβάσει κανένας άλλος. Θυμάμαι τα νεύρα του Νίκου Δήμου όταν είχε πάρει έναν Μακ (πάνω από 10-15 χρόνια πίσω μεν αλλά αυτή η ιστορία πιστεύω έχει αποτρέψει πολλούς) και τον πούλησε μέσα σε ένα μήνα γιατί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν παρόλο που λόγω πολύ ελεύθερου χρόνου είχε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
-
το παραπάνω πρόβλημα ήταν επιεικώς μεγάλη πληγή όσο δεν υπήρχε το οφις για μακ. Από τη στιγμή που βγήκε λύθηκαν πολλά προβλήματα και απόδειξη αυτού είναι η μεγάλη χρήση του οφις από πολλούς χρήστες (από όσα διαβάζω).
-
Στην ουσία δεν υπάρχει πλήρης εξελληνισμός του λειτουργικού.
-
Από περιφερειακά κινείσαι σε λιγοστές (συνήθως πανάκριβες) επιλογές.
-
Ελάχιστα παιχνίδια καθώς δεν υπήρχε αρμονική συνεργασία με τις εταιρίες παιχνιδιών (δεν με ενδιαφέρει το θέμα καθόλου αλλά το αναφέρω).
-
το iphone καλό χρυσό και άγιο αλλά στην επικοινωνία με άλλες συσκευές είναι εντελώς δυσκοίλιο (και εδώ είναι νομίζω περισσότερο εμφανής η 'κλειστότητα' παρά στο macos το ίδιο). Εν έτει 2010 είναι παράλογο να μην μπορεί ένας φίλος στο καφέ να σου στείλει ένα αρχείο ή μια φωτό με ΒΤ και να χρειάζεται η μεσολάβηση του ιντερνετ.
-
δεν υπάρχει διαχείριση αρχείων στο iphone επί τοις ουσίας. Πρέπει να συγχρονίζεις με φακέλους ή αν θέλεις να στέλνεις και να παίρνεις με τον υπολογιστή πρέπει να μεσολάβει το ... ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σου.
-
το iphone για να δουλέψει πρώτη φορά πρέπει να συνδεθεί με itunes & pc. Και μετά την πρώτη λειτουργία συνεργάζεται (αν δεν είναι σπασμένο) μόνο με αυτό. Το οποίο τώρα ναι μεν είναι πολύ καλό αλλά στις πρώτες εκδόσεις τράβαγε πολλά ζόρια.
Τα windows 7, Vista, XP Κλπ και στα κινητά τα συμβιαν κλπ είναι ξέφραγκο αμπέλι μπροστά στους ΜΑΚ.
Πάρα ταύτα, παρόλο που έγραψα αρκετά από αυτά που θεωρώ εγώ αρνητικά ΔΕΝ θεωρώ υπολογιστές με κουσούρια τους ΜΑΚ. Αντίθετα θεωρώ ότι (τώρα πια) είναι πολύ εξελιγμένα και μηχανήματα και λειτουργικό. Ίσως όμως δεν απευθύνονται στον πολύ κόσμο όχι γιατί είναι ακριβά ή είναι πολύ όμορφα αλλά γιατί απαιτούν μία άλλη προσέγγιση από το χρήστη.
-
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
...Αυτο ομως που δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης: Γιατι καποιος να παρει και iPod και iPod Touch και iPhone, ενω μπορει να τα εχει ολα σε ενα με το iPhone ? Σιγουρα καποιος λογος θα υπαρχει τον οποιο εγω αγνοω, αλλα θα ηθελα να τον μαθω.Τελος, θελωντας να σχολιασω κατι που διαβασα στο αρχικο post -->
... νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά που θα βρεις στο πισι και όχι στο Μακ.
Νομιζω οτι κατι τετοιο μειωνει κατα καποιον τροπο την Apple. Εγω θα ελεγα οτι τα PC παλευουν να χωρεσουν στα προιοντα τους ολες τις καινοτομιες των Mac. Τα PC ειναι που εχουν μεινει πισω, τα PC πρεπει να κανουν αλματα προοδου και οχι το αντιθετο. Ειναι λαθος να παρουσιαζουμε τα Mac σαν το αουτσαιντερ που μπηκε στο προσκηνιο, μονο και μονο επειδη τοσα χρονια στην Ελλαδιτσα τρωμε οτι μας ταιζουν, για να μην αναφερθω στην ιστορια μεταξυ Jobs-Gates κτλ κτλ ...
Τελος παντων, εγω αυτα τα μηχανηματακια τα αγαπαω και ετσι και μπει κανενας να τρολαρει θα του δειξω εγω, αντε μην τα παρω να ουμ ...
Για το πρώτο κομμάτι όπως έγραψα το Ipod με το σκληρό το είχα πάρει για το αυτοκίνητο αλλά δεν προχώρησε το θέμα (περνάω πολλές ώρες στο αυτοκίνητο τη μέρα και έτσι εκεί ακούω μουσική. Δεν χρησιμοποιώ δλδ το ιποντ με τα ακουστικά ποτέ). Για την ύπαρξη του ipod touch KAI iphone εν μέρει με κάλυψε ο φίλος :
Εγώ πχ είχα πάρει πρώτα i pod touch το ερωτεύθηκα και έπειτα πήρα i phone 3gs
- του ότι ήθελα να τσεκάρω 1-2 μήνες τι μπορεί να μου δώσει ένα Iphone σα λειτουργικό προτού προχωρήσω στην μετάβαση από το συμβιαν που ήμουν 'πελάτης' περίπου 7-8 χρόνια. Είδα το πολύ δυνατό του λειτουργικού και τώρα είμαι και εγώ από αυτούς που κορόιδευα : ένας υπερευχαριστημένος κάτοχος iphone!
Επιπροσθέτως έχω και ευχαριστημένο το κορίτσι που εξαίφνης από εκεί που άκουγε μόνο ραδιόφωνο με το σάπιο το νόκια της (s40) βρέθηκε με ipod 30gb ΚΑΙ Ipod touch 8gb κατευθείαν !
Για το δεύτερο κομμάτι ΔΕΝ μείωσα τους Μακ. Απλά αναφέρθηκα στην υπερπροσφορά προγραμμάτων για τα παράθυρα για χίλιες δυο δουλειές. Για σοβαρές δουλειές όμως ΦΥΣΙΚΑ και δεν υπάρχει καμία έλλειψη στους ΜΑΚ. Για αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι οι ΜΑΚ μάλλον απαιτούν μια πιο 'σοβαρή' προσέγγιση από τους χρήστες και για αυτό (πέρα από τις τιμές που πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο τραγικές οι διαφορές πλέον) ίσως δεν είναι τόσο διαδεδομένοι.
- του ότι ήθελα να τσεκάρω 1-2 μήνες τι μπορεί να μου δώσει ένα Iphone σα λειτουργικό προτού προχωρήσω στην μετάβαση από το συμβιαν που ήμουν 'πελάτης' περίπου 7-8 χρόνια. Είδα το πολύ δυνατό του λειτουργικού και τώρα είμαι και εγώ από αυτούς που κορόιδευα : ένας υπερευχαριστημένος κάτοχος iphone!
-
Εγω τον Μακ τον πήρα για την δουλειά μου (μάλλον και για αυτήν μιας και δεν εχω δεύτερο).
Επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο.
Μπορεί να πήρα το πιο μικρό μοντέλο, αλλα με την προσθήκη ενός γίγα ραμ ακόμα, δεν είχα κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.
Εντάξει θα φάει τις κόλλες του (θέλει και ενα φορματάκι σε λίγο καιρό) αλλά πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο!Once you go mac, you never go back!
Άντε και ο επόμενος να είναι κανένας mac pro (έστω και μεταχείρα)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...
Μου αρέσει το design της apple και το λογισμικό της μα η φιλοσοφία της δε θα τόλεγα. Είμαι φίλη του ανοιχτού λογισμικού και του ελέγχου στα μηχανήματά μου και στο λογισμικό τους.
Ωραία 'πλάτη' του Μακμπουκ!
Για το τελευταίο συμφωνώ και νομίζω ότι είναι το τελευταίο 'αγκάθι' των Μακ. Αλλά όταν έγραψα για 'φιλοσοφία' περισσότερο είχα στο νου μου το μινιμαλ και λιτό που πρεσβεύει. Αυτό μου αρέσει. Η 'κλειστότητα' σίγουρα είναι σπαστική το λιγότερο.
Ευχαριστώ. Eίμαι εξαρτημένη στα ..αυτοκόλλητα
Συμφωνώ, εξάλλου ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι αυτός που με τραβάει σε αυτά αν και η τσέπη μου δεν τον αντέχειΜην παραβλέπουμε όμως οτι αυτή η φιλοσοφία του 'κλειστού' λειτουργικού και των περιορισμών που υπάρχουν κάνουν τις apple συσκευές τόσο σταθερές και αξιόπιστες.
Καθόλου δεν το παραβλέπω. Ο συνδιασμός συγκεκριμένου (παλιότερα ακόμη πιο πολύ) hardware και κλειστού λογισμικού φτιαγμένου ειδικά για το συγκεκριμένο hardware, κάνει τα mac τόσο σταθερά, αξιόπιστα και ιδανικά για κάποιον που απλά θέλει κάτι να δουλεύει χωρίς να ασχοληθεί ποτέ να το 'φτιάξει'. Ακατάλληλο όμως για 'πειραχτήρια' σαν και μένα και σαν φιλοσοφία γενικότερα. Προσωπική προτίμηση βέβαια.
Μια απο τα ίδια είναι. Μα win δεν χρησιμοποιώ πουθενά, μιας που εκτός από 'κλειστά' είναι και εντελώς αναξιόπιστα. Και αυτό βέβαια προσωπική άποψη και προτίμηση.
-
@Professeur: Μη συγχέεις το iPhone OS με το OSX. Το πρώτο είναι όντως θεόκλειστο, για καθαρά εμπορικούς λόγους (και φυσικά σε όσους αυτή η πολιτική του Jobs τη σπάει, υπάρχει και το JB ή το Android, δόξα τω θεώ επιλογές υπάρχουν). Το δε OSX διέπεται από όλους τους περιορισμούς και τις ελευθερίες που χαρακτηρίζουν και τα windows, επομένως τίποτα το περίεργο.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
@Professeur: Μη συγχέεις το iPhone OS με το OSX. Το πρώτο είναι όντως θεόκλειστο, για καθαρά εμπορικούς λόγους (και φυσικά σε όσους αυτή η πολιτική του Jobs τη σπάει, υπάρχει και το JB ή το Android, δόξα τω θεώ επιλογές υπάρχουν). Το δε OSX διέπεται από όλους τους περιορισμούς και τις ελευθερίες που χαρακτηρίζουν και τα windows, επομένως τίποτα το περίεργο.Θα επιβεβαιώσω του λόγου σου το αληθές σε λίγες εβδομάδες κατά πάσα πιθανότητα και άνευ απροόπτου.
Άλλωστε κάπου το έγραψα και εγώ αυτό μέσα στο σεντονάκι μου αλλά που να ψάχνω τώρα είναι και βράδυ και σε λίγο θα πάει αργάμισι !
-
Εχω Mac Mini και Iphone 3G 16GB
Για το Iphone εχω να πω μονο τα καλυτερα, το εχω 1μιση χρονο και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Οι λογοι; Κορυφαιος ηχος σαν mp3 player, γαμω τις παιχνιδομηχανες (απο manager και fifa μεχρι assasin's creed και σκακι και ο,τι να'ναι), απο applications υπαρχει ο,τι μπορει να φανταστει το ανθρωπινο μυαλο, κορυφαια ευχρηστια και σχεση με το ιντερνετ, ακομα και η ηχογραφηση εχει πολυ καλο ηχο. Αν το jb-αρεις, δε νομιζω να υπαρχει κατι στον πλανητη που να μην το κανεις. Αν μου το εκλεβαν ή το εχανα, ειδικα με οσα εχω περασει μεσα, θα στενοχωριομουν πολυ.. και μετα θα επαιρνα παλι Iphone για να το αντικαταστησω. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εχω Mac Mini και Iphone 3G 16GBΓια το Iphone εχω να πω μονο τα καλυτερα, το εχω 1μιση χρονο και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Οι λογοι; Κορυφαιος ηχος σαν mp3 player, γαμω τις παιχνιδομηχανες (απο manager και fifa μεχρι assasin's creed και σκακι και ο,τι να'ναι), απο applications υπαρχει ο,τι μπορει να φανταστει το ανθρωπινο μυαλο, κορυφαια ευχρηστια και σχεση με το ιντερνετ, ακομα και η ηχογραφηση εχει πολυ καλο ηχο. Αν το jb-αρεις, δε νομιζω να υπαρχει κατι στον πλανητη που να μην το κανεις. Αν μου το εκλεβαν ή το εχανα, ειδικα με οσα εχω περασει μεσα, θα στενοχωριομουν πολυ.. και μετα θα επαιρνα παλι Iphone για να το αντικαταστησω.μπορεις να μου βγαλεις καπου μια λιστα με παιχνιδια για iphone?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εχω Mac Mini και Iphone 3G 16GB...
Ποιο Μακμινι έχεις? Τα σηκώνει τα HD video άνετα ή δυσκολεύεται ? +1 στα λοιπά.
...
μπορεις να μου βγαλεις καπου μια λιστα με παιχνιδια για iphone?Mια γεύση :
http://gizmodo.com/5447391/the-53-best-iphone-games
http://goodiphonegames.com/και μετά στο itunes store για όλη τη γκάμα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
@ professeur.....
Uploaded with ImageShack.us
από όλα αυτά διαλέγω εκείνο το κόκκινο κλειδάκι στα αριστερά..
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...