-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
LolΣοβαρά τώρα, θα έχω λέτε πρόβλημα;
Το ονομα πρεπει να ειναι οπως στο διαβατηριο...
-
Δεν μπορείς να τους χρεώσεις το βάψιμο, θεωρείται φυσιολογική φθορά από τη χρήση. Και σίγουρα όχι την κλειδαριά εκτός αν την πήραν μαζί τους φεύγοντας! Αν έχουν ζημιές που δεν δικαιολογούνται σαν φυσιολογική φθορά από φυσιολογική χρήση τότε ναι (φοιτητικά σπίτια με τρύπες στον τοίχο, κλωτσιές στις πόρτες, σπασμένα ντουλάπια κλπ). Μάλιστα μπορεί να σου ζητήσει να του το βάψεις πάλι μετά από πχ 5 χρόνια σαν υποχρέωσή σου να το συντηρείς και να το διατηρείς σε καλή κατάσταση! Όλα αυτά είναι θέμα καλής πίστης και επικοινωνίας. Ο καλός νοικιάρης που μένει πολλά χρόνια τα φτιάχνει όλα μόνος του (πχ βάψιμο, θερμοσίφωνες, υδραυλικά κλπ) και ο καλός σπιτονοικοκύρης το εκτιμά και δεν του ανεβάζει το ενοίκιο όσο συχνά μπορεί. Αυτό βέβαια προβλέπει καλή πίστη και διάθεση και από τις δύο πλευρές και από τη δική σου δεν την βλέπω...
Μετά τη λήξη της συμφωνίας συνεχίζεις σιωπηρά και μάλιστα μπορείς και να ανεβάζεις το ενοίκιο κάθε όποτε προβλέπεται. Πάντως εγώ αν έμπαινα σε σπίτι θα έβαζα δική μου κλειδαριά και φεύγοντας θα ξαναέβαζα του ιδιοκτήτη. Να ξέρω πόσα κλειδιά υπάρχουν.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν μπορείς να τους χρεώσεις το βάψιμο, θεωρείται φυσιολογική φθορά από τη χρήση. Και σίγουρα όχι την κλειδαριά εκτός αν την πήραν μαζί τους φεύγοντας! Αν έχουν ζημιές που δεν δικαιολογούνται σαν φυσιολογική φθορά από φυσιολογική χρήση τότε ναι (φοιτητικά σπίτια με τρύπες στον τοίχο, κλωτσιές στις πόρτες, σπασμένα ντουλάπια κλπ). Μάλιστα μπορεί να σου ζητήσει να του το βάψεις πάλι μετά από πχ 5 χρόνια σαν υποχρέωσή σου να το συντηρείς και να το διατηρείς σε καλή κατάσταση! Όλα αυτά είναι θέμα καλής πίστης και επικοινωνίας. Ο καλός νοικιάρης που μένει πολλά χρόνια τα φτιάχνει όλα μόνος του (πχ βάψιμο, θερμοσίφωνες, υδραυλικά κλπ) και ο καλός σπιτονοικοκύρης το εκτιμά και δεν του ανεβάζει το ενοίκιο όσο συχνά μπορεί. Αυτό βέβαια προβλέπει καλή πίστη και διάθεση και από τις δύο πλευρές και από τη δική σου δεν την βλέπω...
Μετά τη λήξη της συμφωνίας συνεχίζεις σιωπηρά και μάλιστα μπορείς και να ανεβάζεις το ενοίκιο κάθε όποτε προβλέπεται. Πάντως εγώ αν έμπαινα σε σπίτι θα έβαζα δική μου κλειδαριά και φεύγοντας θα ξαναέβαζα του ιδιοκτήτη. Να ξέρω πόσα κλειδιά υπάρχουν....Μια διευκρίνιση
Η φράση 'Μετά τη λήξη της συμφωνίας συνεχίζεις σιωπηρά και μάλιστα μπορείς και να ανεβάζεις το ενοίκιο κάθε όποτε προβλέπεται.' μπορεί να δημιουργήσει κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις .
Εξηγούμαι : όπως έγραψα στο τελευταίο ποστ μου μετά το πέρας της 3ετίας (ή του τυχόν μεγαλύτερου συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος μίσθωσης) η μίσθωση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια λήγει με καταγγελία καθενός από τους συμβαλλομένους. Η καταγγελία αυτή διέπεται από το ΑΚ 609ΑΚ 609 : 'Στη μίσθωση με αόριστη διάρκεια η καταγγελία του προηγούμενου άρθρου, εφόσον δεν συμφωνήθηκε διαφορετικά, γίνεται: Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού ή ακινήτου που έχει οριστεί με την ημέρα πριν από μια τουλάχιστον ημέρα. Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού πράγματος που έχει οριστεί κατά εβδομάδα ή κατά μακρότερα διαστήματα, τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά εβδομάδα, τουλάχιστον πριν από πέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος της εβδομάδας. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά μήνα, τουλάχιστον πριν από δεκαπέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος του ημερολογιακού μηνός. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά διαστήματα μακρότερα από ένα μήνα, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες και ισχύει για το τέλος του Μαρτίου ή του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου ή του Δεκεμβρίου κάθε έτους.'
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η προθεσμία καταγγελίας κατά συνέπεια ρυθμίζεται ανάλογα με το χρόνο υπολογισμού του μισθώματος και όχι ανάλογα με το χρόνο καταβολής του. Αν δηλ. το μίσθωμα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση αλλά καταβάλλεται ανά τρίμηνο η προθεσμία είναι 15 ημερών και όχι 3 μηνών.Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν όποιος από τους 2 (εκμισθωτής - μισθωτής) γουστάρει καταγγέλει όποτε γουστάρει τη μίσθωση με προειδοποίηση 15 ημερών (στην περίπτωση μηνιαίου μισθώματος που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία). Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας πλέγμα δικαιωμάτων-υποχρεώσεων ως προς την αύξηση του ενοικίου, δεδομένου ότι όποιου δεν του αρέσει η αύξηση ή η μείωση (γιατί όχι) απλά αποχωρεί από τη μισθωτική σύμβαση χωρίς άλλες υποχρεώσεις.
Δηλ. αν ο εκμισθωτής πει κοίτα θέλω αύξηση 10% (πχ γιατί έτσι προβλέπεται, έχουμε συμφωνήσει μπλα μπλα) ο άλλος του απαντά ότι δεν σου δίνω τίποτα, του καταγγέλει τη σύμβαση και φεύγει, αλλά και αν απλά δεν του πληρώενι την αύξηση αλλά συνεχίζει να μένει πληρώνοντας το παλιό μίσθωμα μπορεί να τον διώξει ο εκμισθωτής όποτε θέλει καταγγέλοντας απλά αυτός τη σύμβαση.Ως προς τις φθορές τώρα :
Αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία οι φθορές του μισθίου που προέρχονται από τη συνήθη χρήση βαρύνουν τον εκμισθωτή ο οποίος βαρύνεται με την αποκατάστασή τους καθώς έχει υποχρέωση εκ του νόμου (ΑΚ 575) να παραδώσει το μίσθιο κατάλληλο για τη συμφωνημένη χρήση και να το διατηρεί κατάλληλο καθ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
Γίνεται δεκτό ότι ο όρος του μισθωτηρίου σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται κατά τη λήξη της μίσθωσης να αποδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε ΔΕΝ περιέχει συμφωνία για αποκατάσταση από το μισθωτή και των φθορών της συνήθους χρήσης ( ενδεικτικά φθορές από τη συνήθη χρήση μπορεί να είναι η μεταβολή του χρώματος των τοίχων, η φθορά από την τοποθέτηση καρφιών κλπ). -
Η πολυκατοικία που διαμένω έχει 3 οροφοδιαμερίσματα. Τον τελευταίο καιρό όμως ο ένοικος του 3ου και εγώ (2ος), απουσιάζουμε συχνά (φοιτητές). Έτσι, ο ένοικος του 1ου ορόφου μου πρότεινε να κόψουμε την λειτουργία του ασανσέρ που ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιεί κανείς ή να μην γίνεται τόσο συχνά συντήρηση. Αυτό λέμε να το κάνουμε καθώς κάθε μήνα πληρώνουμε 45€ για συντήρηση και από την στιγμή που λείπουν οι ένοικοι του 2ου και 3ου ορόφου (οπότε και δεν χρησιμοποιείται το ασανσέρ) το θεωρώ κάπως κοροϊδία να γίνεται τόσο τακτικά η συντήρησή του.
Υπάρχει κάποιος νόμος που με υποχρεώνει να κάνω συντήρηση το ασανσέρ ανά μήνα?
Γιατί σκεφτόμασταν να ζητήσουμε από τον συντηρητή να έρχεται ανά 3μηνο ή 4μηνο. -
εχουμε κανα θεμα σχετικα με ντοκυμαντερ ; δεν ταιριαζουν στις τηλεοπτικες σειρες
-
Αυριο εχει απεργία το μετρο...
Το πάρκιγκ του μετρο στο νομισματοκοποιο, δουλευει; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
pii δλδ αν τους τα κρατήσεις απ'την εγγύηση είναι σα να λες ότι θα ξαναβάλεις την παλιά κλειδαριά (+ έξοδα μάστορα κλπ). r u sure?Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Θέλω να πω, η παλιά κλειδάρια δεν έχει βγεί απο την πόρτα.
Απλά έχει προστεθεί μια εξτρά(τρίαινα) την οποία ζήτησε ο ενοικιαστής να βάλω.
Τέλως πάντως απλά ρωτάω, δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας για μια κλειδαριά. -
γιατι ο υπολιγιστης μου οταν παω να μπω στο youtube μου βγαζει μια λευκη σελιδα που λεει....''404 not found''
βασικα σε οποιοδηποτε λινκ απο το youtube και να εχω κλικαρει δεν μπαινει ενω εμπαινε κανονικα . -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
γιατι ο υπολιγιστης μου οταν παω να μπω στο youtube μου βγαζει μια λευκη σελιδα που λεει....''404 not found''
βασικα σε οποιοδηποτε λινκ απο το youtube και να εχω κλικαρει δεν μπαινει ενω εμπαινε κανονικα . -
Μάλλον πρέπει να αγοράσω βαλίτσα οπότε μελετάω λίγο.
Οι απαιτήσεις μου, μεγάλη, ελαφριά, να κυλάει εύκολα και αθόρυβα, να μη δείχνει πολύ φτηνιάρα, να αντέξει πολλά χρόνια αεροπορικών ταξιδιών, καλντεριμιών κλπ. Μάλλον θέλω με 2 μεγάλες ρόδες και όχι 4 μικρές (υποθέτω καλύτερη κύλιση και αντοχή στα καλντερίμια)
Τιμές έχω βρει στο δίκτυο από 20-200++... (κυρίως σε αγγλικά μέρη μια και θα έρθει από εκεί γνωστός που μπορώ να τον αγγαρέψω να την φέρει). Φυσικά προτιμώ κάτι οικονομικό, καλύτερα μέχρι 50-70 ευρώ με καλό value for money.
Μαλακή, σκληρή ή ημίσκληρη (εννοώ αυτές που έχουν φερμουάρ και όχι κλιπς οπότε έχουν μια ευκαμψία και είναι σε βάρος ανάμεσα στις άλλες); Και μήπως το πολύ μεγάλο μέγεθος δεν είναι και τόσο βολικό;
Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις συμβουλές σας, ευχαριστώ. -
Ρε παιδια να ρωτησω κατι? Υπαρχει ανθρωπος που να γελαει με τα σφηνακια στον Αlpha? Οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα
-
onyx το βασικό είναι να έχει καλό χερούλι γιατί αυτό είναι που σπάει πρώτο στις δυσκολίες
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μετά τη λήξη της συμφωνίας συνεχίζεις σιωπηρά και μάλιστα μπορείς και να ανεβάζεις το ενοίκιο κάθε όποτε προβλέπεται. Πάντως εγώ αν έμπαινα σε σπίτι θα έβαζα δική μου κλειδαριά και φεύγοντας θα ξαναέβαζα του ιδιοκτήτη. Να ξέρω πόσα κλειδιά υπάρχουν....Μια διευκρίνιση
Η φράση 'Μετά τη λήξη της συμφωνίας συνεχίζεις σιωπηρά και μάλιστα μπορείς και να ανεβάζεις το ενοίκιο κάθε όποτε προβλέπεται.' μπορεί να δημιουργήσει κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις .
Εξηγούμαι : όπως έγραψα στο τελευταίο ποστ μου μετά το πέρας της 3ετίας (ή του τυχόν μεγαλύτερου συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος μίσθωσης) η μίσθωση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια λήγει με καταγγελία καθενός από τους συμβαλλομένους. Η καταγγελία αυτή διέπεται από το ΑΚ 609ΑΚ 609 : 'Στη μίσθωση με αόριστη διάρκεια η καταγγελία του προηγούμενου άρθρου, εφόσον δεν συμφωνήθηκε διαφορετικά, γίνεται: Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού ή ακινήτου που έχει οριστεί με την ημέρα πριν από μια τουλάχιστον ημέρα. Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού πράγματος που έχει οριστεί κατά εβδομάδα ή κατά μακρότερα διαστήματα, τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά εβδομάδα, τουλάχιστον πριν από πέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος της εβδομάδας. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά μήνα, τουλάχιστον πριν από δεκαπέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος του ημερολογιακού μηνός. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά διαστήματα μακρότερα από ένα μήνα, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες και ισχύει για το τέλος του Μαρτίου ή του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου ή του Δεκεμβρίου κάθε έτους.'
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η προθεσμία καταγγελίας κατά συνέπεια ρυθμίζεται ανάλογα με το χρόνο υπολογισμού του μισθώματος και όχι ανάλογα με το χρόνο καταβολής του. Αν δηλ. το μίσθωμα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση αλλά καταβάλλεται ανά τρίμηνο η προθεσμία είναι 15 ημερών και όχι 3 μηνών.Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν όποιος από τους 2 (εκμισθωτής - μισθωτής) γουστάρει καταγγέλει όποτε γουστάρει τη μίσθωση με προειδοποίηση 15 ημερών (στην περίπτωση μηνιαίου μισθώματος που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία). Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας πλέγμα δικαιωμάτων-υποχρεώσεων ως προς την αύξηση του ενοικίου, δεδομένου ότι όποιου δεν του αρέσει η αύξηση ή η μείωση (γιατί όχι) απλά αποχωρεί από τη μισθωτική σύμβαση χωρίς άλλες υποχρεώσεις.
Δηλ. αν ο εκμισθωτής πει κοίτα θέλω αύξηση 10% (πχ γιατί έτσι προβλέπεται, έχουμε συμφωνήσει μπλα μπλα) ο άλλος του απαντά ότι δεν σου δίνω τίποτα, του καταγγέλει τη σύμβαση και φεύγει, αλλά και αν απλά δεν του πληρώενι την αύξηση αλλά συνεχίζει να μένει πληρώνοντας το παλιό μίσθωμα μπορεί να τον διώξει ο εκμισθωτής όποτε θέλει καταγγέλοντας απλά αυτός τη σύμβαση.Ως προς τις φθορές τώρα :
Αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία οι φθορές του μισθίου που προέρχονται από τη συνήθη χρήση βαρύνουν τον εκμισθωτή ο οποίος βαρύνεται με την αποκατάστασή τους καθώς έχει υποχρέωση εκ του νόμου (ΑΚ 575) να παραδώσει το μίσθιο κατάλληλο για τη συμφωνημένη χρήση και να το διατηρεί κατάλληλο καθ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
Γίνεται δεκτό ότι ο όρος του μισθωτηρίου σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται κατά τη λήξη της μίσθωσης να αποδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε ΔΕΝ περιέχει συμφωνία για αποκατάσταση από το μισθωτή και των φθορών της συνήθους χρήσης ( ενδεικτικά φθορές από τη συνήθη χρήση μπορεί να είναι η μεταβολή του χρώματος των τοίχων, η φθορά από την τοποθέτηση καρφιών κλπ).Μερικές εξτρά ερωτήσεις πάνω στα παραπάνω.
Αν πούμε π.χ ότι έχεις μισθώσει ένα ακίνητο για ένα χρόνο, υπάρχει κάποιο χρονικό όριο πριν την λήξη της μίσθωσης που πρέπει ο μισθωτής να σε ενημερώσει για την αποχώρησή του, η μπορεί να το κάνει και την τελευταία μέρα πχ ας πούμε.
Μιλάμε ξαναλέω όχι για σιωπηρή παράταση, απλά για λήξη ενός συμβολαίου μίσθωσης.
Υσχύουν τα ίδια που ανέφερε ο koutsan παραπάνω ή κάτι άλλο; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μάλλον πρέπει να αγοράσω βαλίτσα οπότε μελετάω λίγο.
Οι απαιτήσεις μου, μεγάλη, ελαφριά, να κυλάει εύκολα και αθόρυβα, να μη δείχνει πολύ φτηνιάρα, να αντέξει πολλά χρόνια αεροπορικών ταξιδιών, καλντεριμιών κλπ. Μάλλον θέλω με 2 μεγάλες ρόδες και όχι 4 μικρές (υποθέτω καλύτερη κύλιση και αντοχή στα καλντερίμια)
Τιμές έχω βρει στο δίκτυο από 20-200++... (κυρίως σε αγγλικά μέρη μια και θα έρθει από εκεί γνωστός που μπορώ να τον αγγαρέψω να την φέρει). Φυσικά προτιμώ κάτι οικονομικό, καλύτερα μέχρι 50-70 ευρώ με καλό value for money.
Μαλακή, σκληρή ή ημίσκληρη (εννοώ αυτές που έχουν φερμουάρ και όχι κλιπς οπότε έχουν μια ευκαμψία και είναι σε βάρος ανάμεσα στις άλλες); Και μήπως το πολύ μεγάλο μέγεθος δεν είναι και τόσο βολικό;
Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις συμβουλές σας, ευχαριστώ.Γειά σου onyx!
Το θέμα 'βαλίτσα' μ' έχει απασχολήσει αρκετές φορές και μπορώ να πω πως έχω εμπειρία από πολλά μεγέθη / υλικά.
Ας ξεκινήσω με το μέγεθος, που είναι το εύκολο.
Η εμπειρία μου μου έχει δείξει πως οι όταν οι πολύ μεγάλες αποσκευές είναι γεμάτες είναι πάντα υπέρβαρες σε σχέση με τα 20-23kg της οικονομικής θέσης. Επομένως, θεωρώ πλεόν πως είναι άχρηστες εάν δεν ταξιδεύεις Business, όπου και πάλι τα βάρη >23kg θεωρώ πως είναι βασανιστήριο στο (έστω και σύντομο) κουβάλημα. Προσωπικά, πλέον έχει καταλήξει στο αμέσως μικρότερο μέγεθος από το πολύ μεγάλο, ας το πούμε απλά 'μεγάλο'.
Σχετικά με τις ρόδες, προτιμώ τις δύο μεγάλες. Πράγματι, οι τέσσερις μικρές ρόδες διευκολύνουν την ευελιξία σε κλειστούς χώρους (αεροδρόμια, ξενοδοχεία και κυρίως τραίνα και λεωφορεία). Το πρόβλημα τους είναι σε αποστάσεις εξωτερικών χώρων, δηλαδή δρόμους και πεζοδρόμια. Εκεί 'γέρνουν' δυσκολότερα και ανεβαίνουν πολύ πιο δύσκολα σε πεζοδρόμια και πάσης φύσης εμπόδια. Σε αντίθεση, οι δύο μεγάλες ρόδες είναι πολύ πιο εύχρηστες σε τέτοιες συνθήκες. Και γενικά είναι και πιο ανθεκτικές στην έντονη χρήση.
Σχετικά με το υλικό. Η σκληρή βαλίτσα προστατεύει καλύτερα τα περιεχόμενα, τα ρούχα είναι λιγότερο τσαλακωμένα, αλλά είναι πιο ευαίσθητες στον χρόνο και τη σκληρή χρήση. Επίσης φαίνονται ταλαιπωρημένες πολύ πιο γρήγορα. Έχω δει βαλίτσες και κλιπς να σπάνε, σε αντίθεση με τις καλές υφασμάτινες, που δεν είχα πρόβλημα με τις ραφές ποτέ. Λίγη προσοχή θέλουν τα φερμουάρ. Στα συν επίσης το ότι είναι συνήθως πιο ελαφριές.
Για τις ημίσκληρες, έχω γενικά καλή άποψη, θα έλεγα πως συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των δύο, αλλά θέλει προσοχή και πάλι στα εξής δύο: α) Το υλικό και πάλι μπορεί να σπάσει. β) Τα φερμουάρ θέλουν προσοχή και όχι δύναμη ή άτσαλες κινήσεις.
Τέλος, σχετικά με το χερούλι, αυτό που έχω να πω είναι πως δεν θέλει σε κάθε περίπτωση να στηρίζεις το βάρος της αποσκευής σε αυτό, όταν είναι έξω. Είναι εύκολο να σπάσει η λαβή ή να λυγίσει ο βραχίονας, ειδικά αν είναι από αλουμίνιο. Ο σκοπός του είναι μόνο για την έλξη της βαλίτσας σε συνδυασμό με τα ροδάκια. Με προσοχή σε αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτά!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
...
Μερικές εξτρά ερωτήσεις πάνω στα παραπάνω...........Φίλε μου, ως ιδιοκτήτης μάλλον είσαι πρωτάρης στην ενοικίαση κατοικίας.
Πριν απο λίγες ημέρες ρωτούσες αν πρέπει να αφαιρέσεις απο την εγγύηση που σου κατέβαλε ο ενοικιαστής, το ποσό της κλειδαριάς που άλλαξες και ενδεχομένως μέρος του ποσού που πλήρωσες για βάψιμο.Μάλλον νόμιζες ότι οι ενοικιαστές θα παραμείνουν για 2ο χρόνο ή και περισσότερο. Σήμερα, άλλα βλέπω....
Τότε ήμουν έτοιμος να σου γράψω ότι, εφόσον έδωσες την εντύπωση ότι ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή του ενοικίου, θα έπρεπε να παρακαλάς να μείνουν για 10 χρόνια και με το ίδιο ενοίκιο και όχι να ρωτάς αυτά που ρώτησες. Αλλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, άλλωστε τά 'χω ξαναγράψει και δυστυχώς , όχι μόνο εγώ !
Εδώ και αρκετά χρόνια, σπανίζουν οι τυπικοί ενοικιαστές και εννοώ αυτούς που πληρώνουν στην ώρα τους και όχι να σου πληρώσουν πχ και τις φυσιολογικές φθορές, επειδή έμειναν 3-5 χρόνια και το σπίτι λέρωσε !Θα μάθεις και σύ με τη σειρά σου, ότι στους 2-3 ενοικιαστές, σίγουρα ένας θα σε φεσώσει, αφήνοντας πχ τα κοινόχρηστα απλήρωτα (και πάλι καλά).
Λοιπές απαιτήσεις εκ μέρους σου μάλλον είναι άσκοπες και ψυχοφθόρες, εκτός αν μιλάμε για ¨καταστροφές' ή απλήρωτα ενοίκια μηνών ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...
Μερικές εξτρά ερωτήσεις πάνω στα παραπάνω...........Φίλε μου, ως ιδιοκτήτης μάλλον είσαι πρωτάρης στην ενοικίαση κατοικίας.
Πριν απο λίγες ημέρες ρωτούσες αν πρέπει να αφαιρέσεις απο την εγγύηση που σου κατέβαλε ο ενοικιαστής, το ποσό της κλειδαριάς που άλλαξες και ενδεχομένως μέρος του ποσού που πλήρωσες για βάψιμο.Μάλλον νόμιζες ότι οι ενοικιαστές θα παραμείνουν για 2ο χρόνο ή και περισσότερο. Σήμερα, άλλα βλέπω....
Τότε ήμουν έτοιμος να σου γράψω ότι, εφόσον έδωσες την εντύπωση ότι ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους για την καταβολή του ενοικίου, θα έπρεπε να παρακαλάς να μείνουν για 10 χρόνια και με το ίδιο ενοίκιο και όχι να ρωτάς αυτά που ρώτησες. Αλλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, άλλωστε τά 'χω ξαναγράψει και δυστυχώς , όχι μόνο εγώ !
Εδώ και αρκετά χρόνια, σπανίζουν οι τυπικοί ενοικιαστές και εννοώ αυτούς που πληρώνουν στην ώρα τους και όχι να σου πληρώσουν πχ και τις φυσιολογικές φθορές, επειδή έμειναν 3-5 χρόνια και το σπίτι λέρωσε !Θα μάθεις και σύ με τη σειρά σου, ότι στους 2-3 ενοικιαστές, σίγουρα ένας θα σε φεσώσει, αφήνοντας πχ τα κοινόχρηστα απλήρωτα (και πάλι καλά).
Λοιπές απαιτήσεις εκ μέρους σου μάλλον είναι άσκοπες και ψυχοφθόρες, εκτός αν μιλάμε για ¨καταστροφές' ή απλήρωτα ενοίκια μηνών !Επειδή δεν απάντησες στο ερώτημα παραπάνω, έχω να σου πω τα εξής:
Ναί όντως είμαι πρωτάρης στην ενοικίαση. Οντως επίσης απο τα συφραζόμενά τους δεν είχαν σκοπό να κάτσουν μόνο για ένα χρόνο και θεώρησα ότι ήμουν τυχερός, αλλά μάταια.
Ο λόγος που ρωτάω τα παραπάνω λοιπόν είναι για να ξέρω(πέρα απο τον έλεγχο στους λογαριασμούς) αν πρέπει να τους επιστρέψω την εγγύηση ή όχι μιας και με ειδοποιήσανε 6 μέρες πριν την λήξη ότι δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν.
Τόσο απλά..... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μερικές εξτρά ερωτήσεις πάνω στα παραπάνω.
Αν πούμε π.χ ότι έχεις μισθώσει ένα ακίνητο για ένα χρόνο, υπάρχει κάποιο χρονικό όριο πριν την λήξη της μίσθωσης που πρέπει ο μισθωτής να σε ενημερώσει για την αποχώρησή του, η μπορεί να το κάνει και την τελευταία μέρα πχ ας πούμε.
Μιλάμε ξαναλέω όχι για σιωπηρή παράταση, απλά για λήξη ενός συμβολαίου μίσθωσης.
Υσχύουν τα ίδια που ανέφερε ο koutsan παραπάνω ή κάτι άλλο;Σου ξαναέγραψα ότι η ΜΙΝΙΜΟΥΜ διάρκεια μίσθωσης είναι 3ετής, οπότε δεν 'μπορεί' να φύγει - εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος - πριν την 3ετία ό,τι κι αν έχετε συμφωνήσει (πχ 1 χρόνο).
Τώρα αν εσύ συναινείς σε αυτό και δεν σκοπεύεις να ζητήσεις δικαστικά τα μισθώματα ακόμα 24 μηνών αυτό είναι δικαίωμά σου αλλά το ερώτημα σου είναι ακατανόητο : νομικά μπορείς να διεκδικήσεις μισθώματα 24 μηνών (αν ο άλλος έχει μείνει μόνο 12 μήνες) και εσύ ρωτάς για την εγγύηση και αν υπάρχει προθεσμία προειδοποίησης για μια έτσι κι αλλιώς 'εκτός νόμου ' αποχώρηση, καθώς δεν έχει δικαίωμα να φύγει - ακόμα κι αν σε ενημερώσει είτε 3, είτε 4, είτε 8 μήνες πριν! - πριν περάσει 3ετία ; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Επειδή δεν απάντησες στο ερώτημα παραπάνω, έχω να σου πω τα εξής:
..
Τόσο απλά.....H νομική απάντηση για το θέμα σου, δόθηκε σαφέστατα απο τον koutsan !
H απάντησή μου, που έγκειται στην καθημερινή πραγματικότητα, ήταν εδώ:Λοιπές απαιτήσεις εκ μέρους σου μάλλον είναι άσκοπες και ψυχοφθόρες, εκτός αν μιλάμε για 'καταστροφές' ή απλήρωτα ενοίκια μηνών !
Τόσο απλά λοιπόν, με την εμπειρία μου ως ιδιοκτήτης (και βέβαια όχι ως επαγγελματίας 'εισοδηματίας' ), που ενοικιάζει 2 διαμερίσματα απο το 1988, σου λέω:
Θα τους κρατήσεις πχ. κατ΄ελάχιστον την εγγύηση?
Στη θέση τους , θα έμενα επίτηδες άλλες 15-20 ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης της συμφωνίας, για να σε 'τιμωρήσω', όπως θέλεις να κάνεις σήμερα εσύ, κρατώντας την εγγύηση.
Προσωπικά, τους θεωρώ σωστούς ενοικιαστές στις συναλλαγές τους, γιατί το 70% των ενοικιαστών , όταν προτίθεται να φύγει, δεν πληρώνει το τελευταίο ενοίκιο, 'κλείνοντάς το' (συμψηφίζοντάς το) με την εγγύηση, ακριβώς για να αποφύγει τέτοιες κινήσεις-απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.Αν θελήσεις να κινηθείς νομικά, δικαίωμά σου.
Και εδώ, θα ήθελα την εμπειρία του koutsan για την διαδικασία αλλά και την κατάληξη τέτοιων διεκδικήσεων απο τους ιδιοκτήτες , που απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την τήρηση του συμβολαίου.Τονίζω-διευκρινίζω: ΔΕΝ ΣΕ 'ΜΑΛΩΝΩ' !!!
Την πραγματικότητα της 'αγοράς' προσπαθώ να σου παρουσιάσω. Αν βέβαια ήμουν 'εισοδηματίας' κατ΄ επάγγελμα, θα είχα και τον 'μισθοδοτούμενο' δικηγόρο μου, για να ασχολείται διαρκώς με τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων και εισοδημάτων μου.
Είσαι όμως??? Μάλλον όχι, όπως και εγώ.Και να σου παραθέσω ένα παράδειγμα, μεταφορικά πάντα.... :
Εστω ότι ετοιμαζόσουν να ανοίξεις τυροπιτάδικο και είχες πρόθεση να πουλάς τις τυρόπιτες 2 €.
Οταν σε κάθε τετράγωνο είναι 2-3 τέτοια μαγαζιά και πουλάνε τις τυρόπιτες απο 1 έως 1,5 € και παρ' όλα αυτά κλείνουν, τί προκοπή νομίζεις ότι θα έκανε η επιχείρησή σου ?
Κάνε λοιπόν ότι νομίζεις. Πολύ φιλικάEdit: Aν αποφασίσεις να κινηθείς νομικά, κράτησέ μας ενήμερους για τις εξελίξεις. Αν συμπέρανες ότι είμαι πολύ 'ελαστικός' ως ιδιοκτήτης, σε πληροφορώ ότι δεν θες να μάθεις τη δική μου εμπειρία απο τις δικαστικές αίθουσες, όπου κατέφυγα μετά απο 6μηνο φέσι απλήρωτων ενοικίων !!!
-
Δεν είναι απορία, αλλα δεν βρήκα που αλλου να το βάλω...
Έχετε κλειδώσει τα κλειδιά σας στο αυτοκίνητο, στο πορτ - μπαγκαζ; Το αυτοκίνητο σας έχει τηλε - κλειδαριά;
Αν συμβεί κάτι τέτοιο και έχετε 2ο σετ τηλε-κλειδιών στο σπίτι καλέστε κάποιον στο σπίτι σας. Κρατήστε το κινητό σας 30 εκατοστά από την πόρτα του αυτοκινήτου και ζητήστε από τον άνθρωπο που είναι στο σπίτι να πατήσει το κουμπί ξεκλειδώματος, κρατώντας το κλειδί κοντά στο κινητό του. Το αυτοκίνητο σας θα ξεκλειδώσει.
Μπορεί το 2ο σετ κλειδιών να βρίσκεται σε άλλη ήπειρο αλλά θα ξεκλειδώσει τη πόρτα ή το πορτ – μπαγκαζ του αυτοκινήτου σας.Και ναι δουλεύει!
Το δοκίμασα στο Berlingo και πιάνει -
βαριέμαι και είναι αργά, θα το κάνω από αύριο (μεθαύριο) ελπίζω να μην σε κυνηγάω.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)