-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
...προσπαθώ να καταλάβω τι διαφορά θα υπήρχε αν ο συγκεκριμένος φορέας (αυτός), που είναι ΝΠΙΔ, ήταν ΝΠΔΔ -και τι σημαίνει αυτό για τον 'καταθέτη'.Να καταθέσεις είτε το αίμα δωρεάν είτε και τον ομφαλό έναντι 1000+ΦΠΑ από τα ωραία λεφτουδάκια σου με τη βεβαιότητα ότι τουλάχιστον τα δίνεις στο καλύτερο σχετικό μέρος.... και μακάρι ποτέ να μην χρειαστεί να θυμηθείς τι έκανες...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
θελω να παρω εναν μεγαλο εντυπο χαρτη ξενης χωρας, που να ψαξω (καταστημα στην πολη / site) ; -
θελω να παρω εναν μεγαλο εντυπο χαρτη ξενης χωρας, που να ψαξω (καταστημα στην πολη / site) ;
Παλιά κάτι τέτοια τα ζητούσες στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα, ο τρόπος αυτός λειτουργεί και τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις με ένα τηλεφώνημα.
Στο amazon έχει πολλούς χάρτες, δεν ξέρω ποιά χώρα ψάχνεις, εγώ βρήκα την Ελλάδας:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=map+of+greece -
θελω να παρω εναν μεγαλο εντυπο χαρτη ξενης χωρας, που να ψαξω (καταστημα στην πολη / site) ;
Υπάρχει ένα ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην οδό Προξένου Κορομηλά, στο κομμάτι ανάμεσα στις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μητρ. Ιωσήφ. (βοήθεια μας ). Πρέπει να λέγεται Traveller, αν δε με απατά η μνήμη μου. Δεν έχει τρελή ποικιλία, αλλά είναι αξιοπρεπές.
Περί νετ, δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, μάλλον υπάρχουν άπειρες επιλογές.
-
Gut, gut, danke
-
Η ερώτηση είναι: όταν παντρεύεσαι κάποιον με παιδιά θεωρείται ότι τα υιοθετείς αυτόματα ή πρέπει να γίνει και άλλη διαδικασία;
Και ακολουθεί σχετικό παράδειγμα. Κάποιος με παιδί ξαναπαντρεύεται μια γυναίκα με παιδί και κάνουν μαζί κι άλλο ένα παιδί.
Τι σχέση έχει η νέα σύζυγος με το παιδί του συζύγου (ή αντίστροφα ο σύζυγος με το παιδί της συζύγου); Θεωρείται παιδί της και αυτή κηδεμόνας του ή όχι; Έχει σημασία αν ζει η πρώτη σύζυγος; Αν πεθάνει ο σύζυγος τον κληρονομεί η σύζυγος και τα παιδιά του αλλά όχι το παιδί της ή όλα τα παιδιά. Και αν μετά πεθάνει και αυτή την κληρονομούν μόνο τα παιδιά της ή όλα τα παιδιά;Και κάτι ακόμα που σκέφτηκα τώρα. Αν η απάντηση στην ερώτησή μου είναι θετική τότε τί γίνεται αν μετά χωρίσει το ζευγάρι; Η μητριά συνεχίζει να έχει ευθύνη ή αυτόματα πάλι απαλλάσσεται;
-
Γιάνγκο Δράκο εσύ?
-
Είναι εφικτή, και με ποιόν τρόπο, η αποστολή ενός μπουκαλιού με 500ml αδύναμου οξέως μέσω ΕΛ.ΤΑ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Είναι εφικτή, και με ποιόν τρόπο, η αποστολή ενός μπουκαλιού με 500ml αδύναμου οξέως μέσω ΕΛ.ΤΑ;Mια καλη συσκευασια κ δηλωνεις οτι προκειται για κατι στερεο κ για παν ενδεχομενο δινεις ψευτικο ονομα /διευθυνση
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ερώτηση είναι: όταν παντρεύεσαι κάποιον με παιδιά θεωρείται ότι τα υιοθετείς αυτόματα ή πρέπει να γίνει και άλλη διαδικασία;Και ακολουθεί σχετικό παράδειγμα. Κάποιος με παιδί ξαναπαντρεύεται μια γυναίκα με παιδί και κάνουν μαζί κι άλλο ένα παιδί.
Τι σχέση έχει η νέα σύζυγος με το παιδί του συζύγου (ή αντίστροφα ο σύζυγος με το παιδί της συζύγου); Θεωρείται παιδί της και αυτή κηδεμόνας του ή όχι; Έχει σημασία αν ζει η πρώτη σύζυγος; Αν πεθάνει ο σύζυγος τον κληρονομεί η σύζυγος και τα παιδιά του αλλά όχι το παιδί της ή όλα τα παιδιά. Και αν μετά πεθάνει και αυτή την κληρονομούν μόνο τα παιδιά της ή όλα τα παιδιά;Και κάτι ακόμα που σκέφτηκα τώρα. Αν η απάντηση στην ερώτησή μου είναι θετική τότε τί γίνεται αν μετά χωρίσει το ζευγάρι; Η μητριά συνεχίζει να έχει ευθύνη ή αυτόματα πάλι απαλλάσσεται;
Με το γάμο δεν επέρχεται καμία απολύτως μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση κάθε συζύγου όσον αφορά τα τέκνα του, ούτε στην κληρονομική διαδοχή. Είναι δυνατή η υιοθεσία του τέκνου του ή της συζύγου, εφόσον βέβαια είναι αγνώστου πατρός ή μητρός ή δεν έχει αναγνωριστεί από τον πατέρα του, εκούσια ή με δικαστική απόφαση, ή έχει εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του. Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχει το τέκνο δύο πατεράδες ή μητέρες.
Από εκεί και πέρα, η κηδεμονία των τέκνων ανήκει στους γονείς καταρχήν, ανεξαρτήτως του αν είναι διαζευγμένοι. Αυτό μπορεί να αλλάξει με δικαστική απόφαση, αλλά ο μεταγενέστερος γάμος των γονέων με άλλα άτομα δεν μεταβάλλει αυτοδίκαια αυτό το θέμα.
Για τα κληρονομικά με μια κουβέντα: κάθε παιδί κληρονομεί τους γονείς ΤΟΥ (εκτός αν υπάρξει υιοθεσία υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, οπότε κάθε υιοθετημένο τέκνο εξομοιώνεται πλήρως με τα 'γνήσια'). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ερώτηση είναι: όταν παντρεύεσαι κάποιον με παιδιά θεωρείται ότι τα υιοθετείς αυτόματα ή πρέπει να γίνει και άλλη διαδικασία;Και ακολουθεί σχετικό παράδειγμα. Κάποιος με παιδί ξαναπαντρεύεται μια γυναίκα με παιδί και κάνουν μαζί κι άλλο ένα παιδί.
- Είναι συγγενείς εξ' αγχιστείας πρώτου βαθμού. Από αυτό υπάρχουν μόνο 2 συνέπειες : i) ότι μπορείς να υιοθετήσεις το τέκνο του συζύγου ακόμα και αν είναι ενήλικο - παρ' όλο που ο κανόνας (ΑΚ 1542) είναι ότι αυτός που υιοθετείται πρέπει είναι ανήλικος - γιατί σύμφωνα με ΑΚ 1579 υιοθεσία ενηλίκου επιτρέπεται μόνο όταν ο υιοθετημένος είναι συγγενής ως και τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας αυτού που υιοθετεί + ii) το κώλυμα γάμου που υφίσταται μεταξύ συγγενών εξ'αγχιστείας : σε ευθεία γραμμή απεριόριστα και σε πλάγια ως τον τρίτο βαθμό (ΑΚ 1357).
- Κατά συνέπεια οι απαντήσεις σε όλες τις άλλες ερωτήσεις είναι αρνητικές.
- Στην εξ' αδιαθέτου κληρονομική διαδοχή καλούνται ΜΟΝΟ συγγενείς εξ'αίματος, σύζυγος, Δημόσιο. Δεν καλούνται συγγενείς εξ'αγχιστείας, άρα μόνο τα δικά του παιδιά και η σύζυγος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχει το τέκνο δύο πατεράδες ή μητέρες. -
Αν ξεκασω μια κολονια μεσα σε ενα μπουκαλακι, θα παρω οτι ειχα πριν ;
-
Αν ξεκασω μια κολονια μεσα σε ενα μπουκαλακι, θα παρω οτι ειχα πριν ;Γέροντα... μιλάς με γρίφους!
-
Mi culpa, δεν ηταν κατανοητο ;
*ψεκασω
-
ΑΑΑ
ακυρο ακυρο τωρα καταλαβα τι θες.Ναι λογικά το ίδιο θα πάρεις.
-
εγώ πάντως θα πάρω τ'@@ μου
(sorry μου φάνηκε αστείο )
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ πάντως θα πάρω τ'@@ μου(sorry μου φάνηκε αστείο )
-
Θυμάται κάποιος τίτλο περιοδικού κόμικς, μέσα 80'ς, με σουρεαλιστικά σχέδια στα περιθώρια (σαλάμια που περπατάνε κλπ), ιστορία με μια μέγαιρα που ρίχνει σφαλιάρες σε έναν τύπο;
εντιτ: το βρήκα κοκομπίλ -
Εντοπιστηκαν λαγουμια (τυφλοποντικας;;;) στην αυλη και η συζυγος κοντευει να παθει νευρικο κλονισμο.
Τι κανουμε;
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)