-
Επισης, εαν δεν εχει κοπει τελειως συριζα με την κλειδαρια μπορει να βγει κ με το χερι
-
Είχα καταφέρει να το πιάσω (όχι από δεξιά αριστερά αλλά από πάνω κάτω ένα μικρό μέρος του κλειδιού) και να το βγάλω με ένα πολύ μικρό μυτοτσίμπιδο που είχα.
Αν είναι εύκολη-γλυστερή κλειδαριά αξίζει να δοκιμάσεις με τσίχλα/blue tack μήπως και το αρπάξει! -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Έσπασε το κλειδί στην πόρτα της εισόδου στην πολυκατοικία . Ξέρουμε κάποιον τρόπο να το βγάλουμε? Η κλειδαριά μοιάζει με την παρακάτω
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Έσπασε το κλειδί στην πόρτα της εισόδου στην πολυκατοικία . Ξέρουμε κάποιον τρόπο να το βγάλουμε? Η κλειδαριά μοιάζει με την παρακάτω
wd40 και χτυπα το κατω με δυναμη..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Λίγο βλαμμένη απορία.Πως διαλέγεται η κατεύθυνση της αρίθμησης των δρόμων;
Υπάρχει το κλασσικό παραμύθι οτι ξεκινά από την Ομόνοια και αυξάνει, αλλά αυτό πρακτικά δε μπορεί να ισχύει πχ στο Βύρωνα.
Δεν νομίζω πως είναι τελείως ανακριβές.
Έχει να κάνει με το ποια μεριά του δρόμου είναι πιο κοντά -όπως την κοιτά κάποιος στο χάρτη- όχι με την πλατεία Ομόνοιας αλλά με την πλατεία Συντάγματος.
Αυτό που λέω με την πλατεία Συντάγματος, θα το παρατηρήσεις αν κοιτάξεις την αρίθμηση στην Πανεπιστημίου ή στην Σταδίου. Τα μικρά νούμερα είναι προς το Σύνταγμα και τα μεγάλα προς την Ομόνοια, παρ' ότι και οι δύο δρόμοι συνδέουν τις δύο πλατείες.
Το ίδιο έχω παρατηρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό πως συμβαίνει σε όλες τις συνοικίες.Στον Βύρωνα που λες, η Εμπεδοκλέους για παράδειγμα αν την δεις στο χάρτη, πιάνει από Παναθηναικό στάδιο, τέμνει μεταξύ άλλων τις κεντρικές οδούς Υμηττού και Φιλολάου καταλήγωντας μέσα στον Βύρωνα και έχει το 1 στην μεριά του Σταδίου ενώ τα μεγάλα νούμερα προς τον Βύρωνα.
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με ένα μικρότερο δρόμο εκεί, την οδό Αρύββου για παράδειγμα, στην οποία η αρίθμηση δείχνει να λειτουργεί ανάποδα.
Όπως όμως είπα με κεντρικούς δρόμους, ή με λιγότερο κεντρικούς που διασχίζουν όμως συνοικίες, δείχνει να ισχύει η αρίθμηση με βάση τον προσανατολισμό ως προς την πλατεία Συντάγματος. -
Μια βλαμένη ερώτηση... αλλά θα την κάνω.
Στην Αγγλία έχουν την Στερλίνα... έχουν και την λίρα... οκ;
Πόσες στρελίνες είναι μια λίρα; -
ειναι ενα και το αυτο......
-
Εχμ...
Ευχαριστώ -
Aκριβώς, είναι το ίδιο, η υποδιαίρεση είναι η πένα, 1 στερλίνα έχει 100 πένες. 1 pound sterling (or quid) = 100 pence (100 πένες)
-
Ευχαριστώ!
Νιώθω χαζός με την ερώτηση αυτή (καλά θα μου πεις, τόσα έχω πει εδω μέσα που θα έπρεπε να νιώθω εδω και πολύ καιρό έτσι αλλά τεσπά )
Κάτι μάθαμε και σήμερα! -
γιατί είχα την εντύπωση ότι έχεις πάει αγγλία ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
γιατί είχα την εντύπωση ότι έχεις πάει αγγλία ?Λογω του χιουμορ που εχει;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Aκριβώς, είναι το ίδιο, η υποδιαίρεση είναι η πένα, 1 στερλίνα έχει 100 πένες. 1 pound sterling (or quid) = 100 pence (100 πένες)Τα τελευταια χρονια διοτι παλαιωτερα ειχαν σελινια..κ.λ.π. με πολυπλοκωτερες υποδιαιρεσεις..... Αγγλοι βλεπεις....
-
Τα σελίνια έχουν λήξει από το 1971 που το γυρίσαν σε δεκαδικό. Μία λίρα είχε 20 σελίνια και κάθε σελίνι είχε 12 πέννες.... κάθε λίρα λοιπόν είχε 240 πέννες...
Αντικαταστάθηκε το σελίνι από πεντάπεννο ίδιου μεγέθους για ευκολία (ίδια αντιστοιχία 1/20 της λίρας).
Εντελώς τυχαία πριν από χρόνια βρήκα δυο χαρτονομίσματα από σελίνια σε ένα παλιό τσαντάκι ή σακάκι του πατέρα μου και μάλιστα σε εξαιρετική κατάσταση και τα φύλαξα. Άραγε να έχουν καμία αξία;; -
δυστυχώς τώρα καμία, ίσως κάποτε αποκτήσουν συλλεκτική...
-
Ρε παιδια εχω να ταξιδεψω Αλεξανδρουπολη την Τριτη με αεροπλανο αλλα δεν εχω την ταυτοτητα μαζι μου.. Μπορω να δειξω το διπλωμα οδηγησης??
-
Λογικά, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Ειναι και αυτό επίσημο κρατικό έγγραφο με φωτό και στοιχεία που αφορούν στο πρόσωπό σου.
Εdit: Δεν πιστεύω να έχεις διαβατήριο και να νομίζεις ότι επειδή πάς Αλεξ/λη, δεν σε καλύπτει???? -
Εχω αλλα δεν το εχω ανανεωσει!!!
-
Το διαβατήριο είναι 'πιο' επίσημο έγγραφο από το δίπλωμα ανεξάρτητα από το αν έχει λήξει, πάρε το μαζί σου και δείξε πρώτα αυτό.
-
γιατι χρειαζεται εξαιρεση για να επιβεβαιωθει ενας κανονας ;
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)