-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
χεσε με τωρα ρε BEAMS ,θα σου φερω χαρτι που το βρηκα γραμμενο.
πανε ψαξε μονος σου να βρεις.Tι να ψάξω; Αφού από τη κοιλιά σου τα βγάζεις αυτά τα στατιστικά.
-
φιλε ο πειραιας παλια και οταν λεω παλια εννοω πριν το 40 ηταν ολο ντεκεδες χασισια και μπουζουκια μαγλαμαδες.
απο κει βγηκε το ρεμπετικο και το μπουζουκι .
εκεινη την εποχη δεν υπηρχαν ραδιοφωνα να ακουει ο καθενας οτι θελει.
και αν υπηρχαν τα γραμμοφωνα ηταν ελαχιστα ,ο πειραιας πειναγε.τα βγαζω απτην κοιλια μου ναι
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγω δεν μιλησα για σουξε .Απο ποτε το σουξε σημαινει ντε κ καλα ποιοτητα .
Aπο ποτε η μουσικη απαιτει ποιοτητα?
**Παντοτε ,αλλα βεβαια εξαρταται απ'αυτον που την ακουει **Και τι σημαινει ποιοτητα, μπορει να οριστει?
**Στιχος κ μουσικη .Το καψουροτραγουδο μπορει να το ακουμε ευχαριστα αναλογα με την διαθεση ,δεν θα τολμουσε ομως κανενας να το χαρακτηρισει ποιοτικο .
Σε ολα υπαρχει ποιοτητα ,στο φαγητο ,στο ποτο στην διασκεδαση ,αλλα ο καθενας την οριζει με τα δικα του κριτηρια ** -
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ροκ ποπ και φλωριές.
Στας Ευρώπας άκουγαν ανάμεσα σε άλλα αυτή την κυρία.
Η οποία δεν το συζητώ συγκρινόμενη με μια Μαίρη Λίντα (Χιώτης μάμπο!) ή μια Μαρίκα Νίνου δεν πιάνει μια.
Πάντως από το τίποτα...
-
γιατι στην ελλαδα ειδικα το 60 καζαντζιδης ηταν ο θεος και αυτος ακουγοταν πιο πολυ απολουςΑς μην ειχαμε τοσες μεταναστευσεις...
Καλη φωνη, αλλα πολυ εκμεταλευση των συνθηκων.
Ειδες που και τοτε οι τραγουδιστες εβγαζαν οτι ζητουσε ο κοσμος?φιλε ο πειραιας παλια και οταν λεω παλια εννοω πριν το 40 ηταν ολο ντεκεδες χασισια και μπουζουκια μαγλαμαδες.
Καλυτερο αυτο απο βυζια, αδερφες κτλ?
Προσωπικα προτιμω βυζια παρα χασικλιδες. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ροκ ποπ και φλωριές.Στας Ευρώπας άκουγαν ανάμεσα σε άλλα αυτή την κυρία.
Η οποία δεν το συζητώ συγκρινόμενη με μια Μαίρη Λίντα (Χιώτης μάμπο!) ή μια Μαρίκα Νίνου δεν πιάνει μια.
Πάντως από το τίποτα...
τωρα τι θελεις δλδ να βαλω τιποτα αμανεδες που εχουν ΤΑ τσακισματα να ακουσεις φωνες;
-
Τα ρεμπέτικα στον Περαία ήταν για μαστούρηδες και τον υπόκοσμο της Τρούμπας και του λιμανιού (κουτσαβάκια κι έτσι) κατά κύριο λόγο.
Το ρεμπέτικο το έμαθε ο καλός κόσμος μετά το Μινόρε της Αυγής.
Η φάση θυμίζει τη ραπερομουσική που ξεκίνησε από τους συμμορίτες και σήμερα βλέπεις ασπρουλιάρηδες λάκηδες των Β.Π. να κουνιούνται σαν να τους ρίχνει 20.000 βολτ ο 888888 με ύφος βαρύμαγκα του Μπρονξ.
-
φιλε ο πειραιας παλια και οταν λεω παλια εννοω πριν το 40 ηταν ολο ντεκεδες χασισια και μπουζουκια μαγλαμαδες.
και αν υπηρχαν τα γραμμοφωνα ηταν ελαχιστα ,ο πειραιας πειναγε.τα βγαζω απτην κοιλια μου ναι
Σου έχω ξαναπεί, πως μετά το 2ο καφάσι μπύρες δεν γράφουμε.
Αποδείξεις της τυφλότητας που σε δέρνει, είναι πως την έπεσες στον Ολλανδό για το τι ακουγότανε την δεκαετία του 60. Σου απαντάω και εγώ, μου λες κάτι μαλακίες του τύπου 'όλος ο Περαίας τότες άκουγε ρεμπέτικα να'ουμ' και όλοι οι υπόλοιποι ήσαντε πούστηδοι και μου ξανάρχεσαι να μου πεις για πριν τη δεκαετία του 40 Άλλο 40 άλλο 60.
Στον Πειραιά γεννήθηκα (Χατζηκυριάκειο) και έζησα 33 χρόνια από τη ζωή μου. Οι γονείς μου ακόμα εκεί μένουν. Η δουλειά που έκανα μέχρι πρότινος, ήταν στην Κοκκινιά για 12 χρόνια. Ενδιαφέρθηκα και έμαθα για την ιστορία και τη λαογραφία του Πειραιά, πολύ πριν ακούσεις όχι ρεμπέτικο αλλά τον ήχο που κάνει η κουδουνίστρα. Τίμησα και το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας που έχει έδρα τον Πειραιά , όντας αθλητής του στην κολύμβηση για 8 χρόνια. Ποτέ δεν διεκδίκησα από κανέναν, τον τίτλο του ανθρώπου που αγαπάει τον Πειραιά περισσότερο από τους άλλους.
Αλλά σαν Πειραιώτης που αγαπώ ιδιαίτερα τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, σου λέω με κάθε φιλικότητα πως αυτά που λες και όπως τα λες, είναι τραγικές γενικεύσεις που δεν στέκουν.
Τελειώνω εδώ το -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Σε ολα υπαρχει ποιοτητα ,αλλα ο καθενας την οριζει με τα δικα του κριτηρια
Ακριβως. Δεν υπαρχει καποιο στανταρ , που να οριζει τι εστι ποιοτητα.
Παραδειγμα:
http://www.youtube.com/watch?v=l_k6dCMFhks vs Youtube VideoTo ιδιο τραγουδι (στιχοι,μουσικη) ενορχηστρωμενο με διαφορετικο τροπο.
Ποιο ειναι ποιοτικοτερο και ποιο σου αρεσει περισσοτερο και γιατι? -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Σου έχω ξαναπεί, πως μετά το 2ο καφάσι μπύρες δεν γράφουμε.
Αποδείξεις της τυφλότητας που σε δέρνει, είναι πως την έπεσες στον Ολλανδό για το τι ακουγότανε την δεκαετία του 60. Σου απαντάω και εγώ, μου λες κάτι μαλακίες του τύπου 'όλος ο Περαίας τότες άκουγε ρεμπέτικα να'ουμ' και όλοι οι υπόλοιποι ήσαντε πούστηδοι και μου ξανάρχεσαι να μου πεις για πριν τη δεκαετία του 40 Άλλο 40 άλλο 60.
Στον Πειραιά γεννήθηκα (Χατζηκυριάκειο) και έζησα 33 χρόνια από τη ζωή μου. Οι γονείς μου ακόμα εκεί μένουν. Η δουλειά που έκανα μέχρι πρότινος, ήταν στην Κοκκινιά για 12 χρόνια. Ενδιαφέρθηκα και έμαθα για την ιστορία και τη λαογραφία του Πειραιά, πολύ πριν ακούσεις όχι ρεμπέτικο αλλά τον ήχο που κάνει η κουδουνίστρα. Τίμησα και το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας που έχει έδρα τον Πειραιά , όντας αθλητής του στην κολύμβηση για 8 χρόνια. Ποτέ δεν διεκδίκησα από κανέναν, τον τίτλο του ανθρώπου που αγαπάει τον Πειραιά περισσότερο από τους άλλους.
Αλλά σαν Πειραιώτης που αγαπώ ιδιαίτερα τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, σου λέω με κάθε φιλικότητα πως αυτά που λες και όπως τα λες, είναι τραγικές γενικεύσεις που δεν στέκουν.
Τελειώνω εδώ τορε την παλευεις καθολου;
δεν σου ζητησα να απολογηθεις.λεγε τωρα τι ακουγαν τις δεκαετιες του 30 40 50 και 60 στον πειραια για να μαθω κι εγω .
το υφακι σου δεν μαρεσει καθολου.
-
ρε ΒΕAMS σε αγαπάω, σε εκτιμάω, αλλά ρε φίλε είσαι γαύρος παναθεμά σε
ιταλάκια, ελλάδα δεν είναι ο πειραιας, τα ρεμπέτικα ήταν περιθωριακή μουσική και έτσι θα παρέμενε αν δεν γινόταν της μοδός με το μινόρε (μάνο, κοίτα μην μας συμβεί κάτι κακό σήμερα )
επιμένετε να θεοποιείετε το γούστο μιας εποχής, κρίνοντας την εκ των υστέρων.
-
Εγώ λεω να το κάνουμε σαν το mtv duel που είχε δυο τραγούδια παράλληλα και ψήφιζε ο κόσμος ποιό προτιμά...
vs
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η φάση θυμίζει τη ραπερομουσική που ξεκίνησε από τους συμμορίτες και σήμερα βλέπεις ασπρουλιάρηδες λάκηδες των Β.Π. να κουνιούνται σαν να τους ρίχνει 20.000 βολτ ο 888888 με ύφος βαρύμαγκα του Μπρονξ.
Παραδειγμα:
http://www.youtube.com/watch?v=l_k6dCMFhks vs Youtube VideoTo ιδιο τραγουδι (στιχοι,μουσικη) ενορχηστρωμενο με διαφορετικο τροπο.
Ποιο ειναι ποιοτικοτερο και ποιο σου αρεσει περισσοτερο και γιατι?Εεελα ρε μ.......α..!!! Πότε εγινε αυτό..;;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
fun fact: αυτα που λεει ο μακης ελεγαν και για τους beatles, τους pink floyd κλπ τοτε
'oι χιππηδες που καταστρεφουν τη μουσικη κλπ'Oι σκαραβαίοι ήταν οι ρουβάδες της εποχής,τραγουδάκια για παιδικές σειρές.
Οι pink floyd δε νομίζω ότι αξίζουν σύγκριση με τους ανωτέρω,αν είναι δυνατόν!! -
ρε την παλευεις καθολου; 1
δεν σου ζητησα να απολογηθεις.2λεγε τωρα τι ακουγαν τις δεκαετιες του 30 40 50 και 60 στον πειραια για να μαθω κι εγω . 3
το υφακι σου δεν μαρεσει καθολου. 4
- Όχι. Είμαι απάλευτος
- Δεν απολογούμαι για τον Πειραιά ποτέ και σε κανέναν.
- Το smoke on the water.
- To ξέρεις πως σε συμπαθώ γιατί είσαι λαικός άνθρωπος. Στο έχω ξαναπεί όμως. Δεν είναι αυτός ο δρόμος του μάγκα και του ρεμπέτη που τόσο πολύ θαυμάζεις. Δεν φτάνει μόνο να μάθεις μπουζούκι και να τραγουδάς ρεμπέτικα. Θέλει και άλλα πολλά απείρως δυσκολότερα .
-
γιατι στην ελλαδα ειδικα το 60 καζαντζιδης ηταν ο θεος και αυτος ακουγοταν πιο πολυ απολους
Ας μην ειχαμε τοσες μεταναστευσεις...
Καλη φωνη, αλλα πολυ εκμεταλευση των συνθηκων.
Ειδες που και τοτε οι τραγουδιστες εβγαζαν οτι ζητουσε ο κοσμος?+1000
Τεράστια φωνή αλλά μέχρι εκεί.
Εκμεταλέυτηκε στο έπαρκο την οικονομική κατάσταση και τις γενικότερες συνθήκες της μέσης οικογένειας τότε.
Αν κάποιος έχασε δικό του πρόσωπο δεν έχει την πολυτέλεια να αναλύσει βαθύτερα έναν στίχο ή τη μουσική με την οποία απαρτίζετε.
Ακούει απλά τον πόνο του,τίποτα άλλο.
Οπως και να του το πλασάρεις ο πόνος είναι ένας δεν αλλάζει. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε ΒΕAMS σε αγαπάω, σε εκτιμάω, αλλά ρε φίλε είσαι γαύρος παναθεμά σεΕίμαι ρε...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
fun fact: αυτα που λεει ο μακης ελεγαν και για τους beatles, τους pink floyd κλπ τοτε
'oι χιππηδες που καταστρεφουν τη μουσικη κλπ'εδω ενα παραδειγμα
ακουστε τι λεει ο τυπος
http://www.youtube.com/watch?v=Z7wSMlu7 ... re=related
κάποιοι είχαν πρόβλημα όταν ο bob dylan ηλέκτρισε τον ήχο του.
Αλλά η ηλεκτρονική σας χαλάει όμως,οι ροκάδες δε είστε οι χειρότεροι (κι άσχετοι συνάμα) επικριτές της
άσε που κάποτε ο μοτσαρτ ήταν μοντερνιά
Και σήμερα είναι,πάνε στο μέγαρο μουσικής και δες ποιοί κάθονται στις πρώτες θέσεις,καρικατούρες του Dolce και του Armani έχουν καταντήσει έναν ακουστικό παράδεισο σε επίδειξη μόδας και οικονομικής ισχύος κι ας μην έχει κανείς τους ούτε ένα cd συμφωνικής.
προοδευτικοί τύποι σαν τον g60 θα υπάρχουν πάντα
Δεν ξέρω αν είμαι προοδευτικός ή καθυστερημένος επειδή δεν ακολουθώ την πλέμπα,καθόλου δε με απασχολεί είναι η αλήθεια (πχ δεν αλάζω τον αναλογικό ήχο με τπτ κι ας κατακλύετε η αγορά από συσκευές της πλάκας),αυτό που ξέρω είναι ότι και στη μουσική οι ριζοσπαστικοί άνθρωποι έφεραν την εξέλιξη και τις αλλαγές.
-
Σε ολα υπαρχει ποιοτητα ,αλλα ο καθενας την οριζει με τα δικα του κριτηρια
Ακριβως. Δεν υπαρχει καποιο στανταρ , που να οριζει τι εστι ποιοτητα.
Παραδειγμα:
Ποιο ειναι ποιοτικοτερο και ποιο σου αρεσει περισσοτερο και γιατι?Και τα δύο για τον πέο είναι.Τη σαβούρα ότι και να την κάνεις δεν τη σώνει καμία μα καια ενορχήστρωση.
-
Καποτε βρηκα τα δισκακια που ακουγε η μανα μου πιτσιρικα στην Νοτια Αφρικη που ειχε παει μεταναστρια 1960 1972.Τι γελιο εριξα τοτε με τραγουδια σαν το παραπανω .Αυτοι ομως τοτε τα ακουγαν και δακρυζαν .
Eurovision 2010, 2011 ,2012,2013, 2014, 2015