-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, φίλτατε Quadra21.
Το ξέρω, κι εγώ δεν το έκανα για να πουλήσω εξυπνάδα, αλλά όλοι κάτι να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, έτσι δεν είναι ?
Εσύ, πίστεψέ με, με όσα που έχεις καταπιαστεί και παρουσιάσει εδώ μέσα, πολύ δύσκολα να πιαστείς κάπου, όπου να έχεις άγνοια.
Εμείς οι υπόλοιποι και ένα παραπάνω η αφεντιά μου, σίγουρα.
Να φανταστείς, εμένα με έστειλαν στον τόρνο να φτιάξω δακτυλίδια από τεφλόν (και καλά). Όλοι έτσι μου έλεγαν: τόρνος=δακτυλίδια, από υλικό τεφλόν.
Πίστευα λοιπόν, ότι αυτά τα δαχτυλίδια που έχω μέχρι και αυτή τη στιγμή τοποθετημένα στο αυτοκίνητο, είναι από τεφλόν. Κάλλιο αργά που έμαθα τι υλικό είναι εν τέλει, παρά ποτέ.Και σ'ευχαριστώ γι'αυτό.
-
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες περί τεφλον διότι στην μπακαλίστικη των τορναδόρων εστί τα ονομάζουν κ εμείς έτσι τα ξέρουμε.Αλλα τεφλόν τελικά ποιο υλικό ονομάζουμε?
Στο θέμα του φίλου για το τρέμουλο να προσθέσω ότι είναι πολύ σημαντικό τα δαχτυλίδια να ''φιλάνε'' ερμητικά στην πατούρα του μουαγιέ και οι τρύπες από τα μπουλόνια να είναι κ αυτές οριακές , αν υπάρχει η ελάχιστη απόκληση σε χιλιοστά κ δεν εφαρμόζουν σωστά τότε αρχίζουν οι πονοκέφαλοι.
Επιπλέον παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν είναι ''στραβό'' ελαστικό (που δεν φαίνεται με το μάτι) κ τέλος αστοχία υλικού στην ζάντα.
Ένας φίλος κάποτε είχε πάρει καινούριες KOSEI και δεν έβρισκε με τίποτα γιατί του έτρεμε τελικά μετά από πολλά ''ψαξίματα'' ένας μάγκας μάστορας του σήκωσε το αυτοκίνητο πολύ ελάχιστα από το έδαφος σχεδόν 1-2 χιλιοστά έστρεψε τον τροχό είδε ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο περιστροφής το ελαστικό έβρισκε στο έδαφος, η ζάντα τελικά αποδειχτικέ είχε πρόβλημα από κατασκευής τις με αστοχία υλικού και αντικαταστάθηκε με εγγυηση.
Η ίδια μέθοδος χρησιμεύει και για να σου δείξει αν ''πατάει'' σωστά το δαχτυλίδι η ακόμα κ αν είναι στραβωμένο το ελαστικό,απλά μετά θέλουν όλα ψαξιμο ένα ένα. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
αλλά όλοι κάτι να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, έτσι δεν είναι ?Οχι απαραιτητα, ή μαλλον, οχι ολοι
Σε 5 γραμμες τα εξηγησες ολα...
-
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες περί τεφλον διότι στην μπακαλίστικη των τορναδόρων εστί τα ονομάζουν κ εμείς έτσι τα ξέρουμε.Αλλα τεφλόν τελικά ποιο υλικό ονομάζουμε?
To Πολυαμίδιο, το οποίο είναι το γνωστό μας Ναϋλον ( Nylon = Now Yoy losse old Nippons ) Aπό το επιφώνημα του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Dy Pont που επί χρόνια προσπαθούσαν να ανακαλύψουν μια συνθετική ίνα για να αντικαταστήσουν την μεταξωτή ίνα που αγόραζαν από την Ιαπωνία και η οποία αγορά της μεταξωτής ίνας είχε δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα ισοζυγίου στην Αμερική με την Ιαπωνία.
Έχει μεγάλη μηχανική αντοχή και δεν αντέχει πάνω από 100oc περίπου, επίσης απορροφά 6% υγρασία, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει για ορισμένες εφαρμογές ακριβείας γιατί αλλάζουν οι διαστάσεις του εξαρτήματος που έχει κατασκευαστεί με ΡA6, υπάρχει όμως το ΡA11 με απορρόφηση υγρασίας κάτω του 2% που επιτρέπει την κατασκευή εξαρτημάτων ακριβείας που τοποθετούνται σε περιοχές με νερά ή μεγάλη υγρασία.
Το τεφλόν έχει πολύ μεγάλη διελεκτρική αντοχή ( είναι πολύ μονωτικό στο ρεύμα ) και αντέχει μέχρι 250oc, ορισμένα ειδικά τεφλόν ανεβαίνουν μέχρι τους 400oc, υπολείπεται όμως σε μηχανική αντοχή, έχει πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το ΡA και είναι κατά πολύ ακριβότερο.
Υπάρχουν βέβαια και άλλα πολλά βιομηχανικά πλαστικά, το καθένα για την κατάλληλη εφαρμογή, το ΡΡ όμως είναι το πιο διαδεδομένο για απλές κατασκευές, και βέβαια υπάρχουν ποιοτικά και μη ποιοτικά ΡΡ.
ERTALON, NYLATRON, ERTACETAL, ERTALYTE, TECHTRON, KETRON PEEK κ.α
Πολυαμίδιο ( PA6 - PA66) Πολυακετάλη (ACETAL POM C - POM H) PETP, PC1000, Πολυαιθυλένιο PE (UHMW HD500 - HD1000) PVC RIGID, PP, PBI, PAI, PEEK, PPS, PPSU, PEI, PSU, TEFLON (PTFE) PVDF.http://www.namex.gr/customer/home.php?cat=403
http://www.namex.gr/customer/product.ph ... 407&page=1 -
ολα αυτα τα θυμασαι η' τα αντιγραφεις;;;;;
πες μας και λιγα λογια για το ερταλον......ευχαριστω προκαταβολικα -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
πες μας και λιγα λογια για το ερταλον......ευχαριστω προκαταβολικαΈχω μηχανουργείο κατασκευής ρομποτικών συσκευαστικών μηχανών από το 1982, η καθημερινότητα μου είναι η επεξεργασία βιομηχανικών πλαστικών, αεροπορικών αλουμινίων 6061Τ6, 2005, 7075, ανοξείδωτων 304, 316, 316L, τα ρουλεμάν, τα PLC, τα ανάλογα αισθητήρια, έμβολα και εξαρτήματα αέρα, βαλβίδες αέρος κλπ, όταν αυτό το κάνεις από το 1982, όταν πηγαίνεις σε εκθέσεις σε Γερμανία, Ιταλία όλα αυτά τα χρόνια και όταν έχεις μπεί στα 90% των Ελληνικών εργοστασίων και τους έχεις φτιάξει διάφορα μηχανήματα συσκευασίας οι εμπειρίες, οι παραστάσεις και το έντυπο υλικό που υπάρχει στο κεφάλι σου και στο γραφείο σου είναι μια καλή βάση για να γνωρίζεις 5 πράγματα.
Eδώ θα βρείς αρκετά για τα ΡΑ
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ολα αυτα τα θυμασαι η' τα αντιγραφεις;;;;;Ο άλλος μόλις το είδε απ τη φωτό το διάβασε κατευθείαν,άμα λέω εγώ ότι τσάμπα ανοίγουν μερικοί τα μάτια μερικών......
Quadra ξες ποιος πουλάει τη σειρά σπρέι της DuPont?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο άλλος μόλις το είδε απ τη φωτό το διάβασε κατευθείαν,άμα λέω εγώ ότι τσάμπα ανοίγουν μερικοί τα μάτια μερικών......
O Quadra απάντησε και ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός και ευγενικός όπως πάντα και ο συνομιλητής του τον ευχαρίστησε. Αν φίλε Μάκη δεν γουστάρεις να δίνεις πληροφορίες ή να μοιράζεσαι επαγγελματικά μυστικά μην γράφεις καν στο φόρουμ . Σε κάθε περίπτωση δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός ούτε μπορείς να εκτονώνεις τον θυμό ή τα νεύρα σου μέσα στο φόρουμ
-
Σαφώς και δεν δίνω πληροφορίες χύμα πλέον,άλλωστε αλλουνού η συμπεριφορά ήταν ειρωνική σε έναν άνθρωπο που πράγματι ξέρει,βλέπεις πάντα θα βρεθεί ο εξυπνάκιας.
-
Σβηστε ολα τα ανουσια σχολια κατω απο την απαντηση του Quadra....πραγματικα δεν βοηθουν πουθενα.
-
γιατι να σβηστουν;.
για μενα ολη η συζητηση περι τεφλον ειναι ανουσια .
να σβηστει τοτε, δεν καταλαβα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σαφώς και δεν δίνω πληροφορίες χύμα πλέον,άλλωστε αλλουνού η συμπεριφορά ήταν ειρωνική σε έναν άνθρωπο που πράγματι ξέρει,βλέπεις πάντα θα βρεθεί ο εξυπνάκιας.Ο Quadra21 επειδη φαινεται και 'παιδι της πιατσας' (εκτος απο επαγγελματιας και μηχανικος με @@) προφανως καταλαβε οτι το λαθος εγινε απο καποιον αλλο 'επαγγελματια' (απλα ο swiftbpm το αναπαραγει) γιάυτο και δεν τον αποπηρε και φροντισε να δωσει σωστες πληροφοριες με επιχειρηματα και δεδομενα.
Αυτο καταρχας σημαινει αγαπη για το αντικειμενο και κατα δευτερον εμπνεει** σεβασμο**.Γι'αυτο και τα ποστ του, ασχετα με το ποσο χρησιμα ειναι (πχ το τεφλον δε μου χρησιμευει καπου αυτη τη στιγμη ) ειναι παντα τιγκα στην πληροφορια, κατανοητα, ενδιαφεροντα και ακριβη.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο άλλος μόλις το είδε απ τη φωτό το διάβασε κατευθείαν,άμα λέω εγώ ότι τσάμπα ανοίγουν μερικοί τα μάτια μερικών......
γιατι ποσταρεις οτι σε συμφερει απο το ποστ μου;
που την ειδες την ειρωνια;
ευτυχως αυτος που επρεπε καταλαβε το υφος μου
οσο για το επιστρεφεται αυτουσιο
Quadra και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες σου -
Εγω καταλαβα οτι πρεπει να παω σε αλλο βουλκανιζατερ να δει ακομα ενα εμπειρο ματι και να κρινει...
Με βαλατε σε σκεψεις.....
Οι ζαντες ειναι Kosei το αναφερω αυτο για τον φιλο που ειπε πιο πανω το περιστατικο για τις kosei.
Πρωτα θελω να βεβαιωθω οτι τα λαστιχα δεν εχουν προβλημα.
Τα λαστιχα ειναι uniroyal rainsport 2. Ειχε κανενας προβλημα με αυτα?Τελικα τι δακτυλιδια να βαλω?? αλουμινενια?
-
Ο χρήστης tragos έγραψε:
Εγω καταλαβα οτι πρεπει να παω σε αλλο βουλκανιζατερ να δει ακομα ενα εμπειρο ματι και να κρινει...
Με βαλατε σε σκεψεις.....
Οι ζαντες ειναι Kosei το αναφερω αυτο για τον φιλο που ειπε πιο πανω το περιστατικο για τις kosei.
Πρωτα θελω να βεβαιωθω οτι τα λαστιχα δεν εχουν προβλημα.Σωστά θέλουν όλα ψάξιμο.κάνε αρχικά σε όλους τους τροχούς το τέστ που σου προανέφερα!
Τα λαστιχα ειναι uniroyal rainsport 2. Ειχε κανενας προβλημα με αυτα?
Δεν είναι θέμα μάρκας ελαστικού το να ''στραβώσει'' ένα ελαστικό είναι καθαρα θέμα κατασκευστικό (αστοχίες πάντα γίνονται)
Τελικα τι δακτυλιδια να βαλω?? αλουμινενια?
Θεωρώ τα αλουμινένια ποιο καλά ας απαντήσει κ ο φίλος Quadra21 καλύτερα (και προσοχή να σου πάρουν καλες μετρήσεις!)
-
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον χρονο σου!
που να παω για δαχτυλιδια? σε μηχανουργειο?
η διαμετρος αφαλου της ζαντας ειναι 70mm και του μουαγιε μου 56,5mm.τα δαχτυλιδια φωλιαζουν αρκετα καλα στις ζαντες, μιας και ειναι κ της ιδιας μαρκας, αλλα προσεξα οτι δεν φρακαρουν τελειως στο μουαγιε μου. προσεξα οτι τα 2 απο τα 4 αν τα βαλω πανω στο μουαγιε χωρις ζαντα μπενοβγενουν σχετικα ευκολα κατι που δεν συμβενει αν τα βαλω στις ζαντες! στις ζαντες φρακαρουν πολυ καλα!
-
Πόσο σημαντικά είναι τα δαχτυλίδια? Η ζάντα δέν θα κεντράρει απο μόνη της με το σφίξιμο των μπουλονιών?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πόσο σημαντικά είναι τα δαχτυλίδια? Η ζάντα δέν θα κεντράρει απο μόνη της με το σφίξιμο των μπουλονιών?Οχι,η ζάντα κεντράρει στον οφαλό κι όχι στα μπουλόνια.
Τώρα αν το δαχτυλίδι είναι από αλουμίνιο,τεφλόν ή άλλο σκληρό πλαστικό λίγη σημασία έχει. -
εγω εχω την ενυτπωση οτι τα μπουλονια παιζουν τον πιο σημαντικο ρολο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πόσο σημαντικά είναι τα δαχτυλίδια? Η ζάντα δέν θα κεντράρει απο μόνη της με το σφίξιμο των μπουλονιών?
Οχι,η ζάντα κεντράρει στον οφαλό κι όχι στα μπουλόνια.
Πολύ σωστά!
εγω εχω την ενυτπωση οτι τα μπουλονια παιζουν τον πιο σημαντικο ρολο.
Όχι αντίθετα το απόλυτο κεντράρισμα πραγματώνεται με τον οφαλό, οι περισσότεροι έχουν αυτή την εντύπωση ότι η ζαντα θα κεντράρει με το σφίξιμο.
Στην πραγματικότητα όμως αν δεν υπάρχει πατούρα έστω και κλάσμα χιλιοστου να σου φύγει (που θα συμβεί οπωσδήποτε αν δεν εδράζεται ερμητικά το δαχτυλίδι), έχεις τρέμουλο!
τρεμει τρεμει τρεμει