-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Πάντως για το 'Ν' στο πίσω τζάμι, μάλλον καλύτερα να το αποφύγει γιατί οι περισσότεροι οδηγοί συμπεριφέρονται στο νέο οδηγό, όπως συμπεριφέρονται οι παλιοσειρές τους νεοσύλλεκτους στο στρατό. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα κορναρίσματα, μούτζες κλπ.πολυ σωστα τα λες , ουτε μηνα δε το κρατησα ο κομπλεξισμος (και απο τις 2 μεριες οταν ημουν 18) ηταν τεραστιος, αρα για να αποφευγονται τα παρατραγουδα καλυτερα να λειπει
πηγαινες με 140 και τα τσολια παλι ηθελαν να σε περασουν...
-
@__nonos__
Ευτυχώς που έκανες το quote. Τι αποδεικνύει αυτό; Γράφει ακριβώς αυτό που έγραψα και παραπάνω και το ανάποδο αυτού που έγραψες εσύ.
Του έκανα άκρη γινόμενος παράνομος και δεν πέρναγε. Έγινα νόμιμος και δεν έμπαινα στη ΛΕΑ, πάλι δεν πέρναγε. Μόνο φώτα άναβε = ήθελε να εξαφανιστώ από το δρόμο, πράγμα που δε μου αρέσει. Εκνευρίστηκα και άρχισα να τρέχω προσπερνώντας όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το Road Rage το δικό μου. Καμία σχέση με επιθέσεις, με αντεκδίκηση κτλ. Στον περίεργο δεν έκανα ΤΙΠΟΤΕ απολύτως.
Πάλι καλά που ξεκαθάρισες για ΜΙΑ ακόμη φορά πόσο σωστός είμαι και πόσο παραποιείς αυτά που έχω γράψει.
Άσχετο, αλλά το Astra αν θυμάμαι καλά έβγαινε με 200 Hp χωρίς να αλλάζει κάτι εκτός από ψαλίδια και μία αεροτομή πίσω για σταθερότητα του πίσω μέρους. 17'' BBS οι μεγαλύτερες που φορούσε. Αυτό ήταν κατασκευασμένο για 200++ ή όχι;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Από ένα σχόλιο στα εξής:
- Πάντα, μα πάντα, στρίβω κεφάλι για να βεβαιωθώ για την τυφλή μου γωνία όταν δεν αισθάνομαι σίγουρος ότι με έχουν καλύψει οι καθρέπτες. Βέβαια, αυτό συμβαίνει σπάνια μιας και παρακολουθώ συνέχεια την κίνηση πίσω μου.\
- Η ρύθμιση των καθρεπτών είναι το παν. Από συνήθεια έμαθα να οδηγώ με το μεσαίο καθρέπτη στραμμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορώ να βλέπω, εκτός από πίσω, ένα μεγάλο μέρος δεξιά, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα το είχα τυφλή γωνία. Σε αυτό βοήθησαν τόσο το εκπαιδευτικό όσο και τα αυτοκίνητα που οδηγώ, τα οποία έχουν πίσω μεγάλα πλαϊνά παράθυρα και μικρές κολώνες, με αποτέλεσμα να έχω καταργήσει ουσιαστικά την ανάγκη να κοιτάξω το δεξί μου καθρέπτη. Ίσως θα βόλευε ένα κυρτό καθρεπτάκι μικρό, κολλημένο στην κάτω εσωτερική μεριά του αριστερού καθρέπτη, το οποίο επιτρέπει να δει κάποιος την τυφλή γωνία του πολύ πιο εύκολα.
φιλε μου αφου οπως ειπες εχεις σωστα τους καθρεφτες σου ρυθμισμενους, δεν εχεις αναγκη να γυρισεις και κεφαλι σε καμια περιπτωση (ουτε καν στο παρκαρισμα)
το να χανεις επαφη με το τι γινεται μπροστα σου ειναι δολοφονικο, ποτε μου δε μπορεσα να το συνηθισω
βεβαια πολλοι εχουν μαθει ετσι πχ ο πατερας μου και δεν ειχε ποτε προβλημα
-
ενταξει μην το παρατραβαμε,μια χαρα ειναι το αστρα να πηγαινει με 190 χλμ γυρω στα 180 πραγματικα.
-
Το quote αυτο αποδεικνυει οτι ειχες γινει επικινδυνος για τους γυρω σου..
Ευτυχως δεν εγραψες σεντονι..Καλο το γλαστρα που περιγραφεις.. -
Ανάλογα το αυτοκίνητο μπορεί να βολεύει, μπορεί και όχι το κοίταγμα. Στο Astra, είτε γυρνάς, είτε όχι, δε βλέπεις τίποτε. Στο παλιό που έχουμε, αν δε γυρίσεις, με τον καθρέπτη μόνο, δε θα ξέρεις ούτε το 50% αυτών που συμβαίνουν πίσω σου. Άσχημο για έλεγχο με μεσαίο καθρέπτη είναι και το Astra H και το Xsara, αλλά κυρίως το Η. Εκεί δε βλέπεις τίποτε και χωρίς πλαϊνούς, είσαι απλά τυφλός στο δρόμο.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το quote αυτο αποδεικνυει οτι ειχες γινει επικινδυνος για τους γυρω σου..
Ευτυχως δεν εγραψες σεντονι..Καλο το γλαστρα που περιγραφεις..Άλλο το επικίνδυνος για τους γύρω μου και άλλο το πραγματικό Road Rage όμως. Αν το δεις υπό ευρεία έννοια, ναι, είναι rage, γι' αυτό και χρησιμοποίησα αυτή την ορολογία. Πραγματικά όμως, στον ίδιο που ενοχλούσε (καρά-παράνομος ο τύπος) δεν έκανα τίποτε. ΚΑΜΙΑ κίνηση που να του δημιουργεί πρόβλημα. Το κλείσιμο, και αυτό πρέπει να το παραδεχθείς, ήταν αποκλειστικά εφαρμογή του νόμου και τίποτε περισσότερο.
Για το OPC μη νομίζεις ότι έχει μεγάλη διαφορά με το δικό μου σε πατήματα. Απλά στα πολλά η αεροτομή βοηθά να πατάει καλύτερα η ουρά. Μάλιστα, η εταιρεία γράφει στο manual να μην περνάς τα 80 αν δεν έχεις την αεροτομή. Το έχω οδηγήσει και αυτό και το ξέρω το αυτοκίνητο. Μετά τα 150-170 πατάει όντως καλύτερα λόγω αεροτομής. Μικρή σημασία έχει όμως μιας και με το 1.4 δε θα κάνεις ποτέ κόντρες με OPC, αφού θα σε περάσει σαν σταματημένο πριν ακόμα ξεκινήσει η σκέψη για κόντρα.
ενταξει μην το παρατραβαμε,μια χαρα ειναι το αστρα να πηγαινει με 190 χλμ γυρω στα 180 πραγματικα.
Αν σου πω ότι συμβαίνει το ανάποδο με το κοντέρ; Επειδή έχω αλλάξει διάσταση, αυτό που είδες στο βίντεο είναι κάτω από τα πραγματικά. Σε κάποια φάση, δείχνω το GPS και γράφει 183 όταν το κοντέρ είναι στα 180. Στα 205 του κοντέρ, πραγματικά ήταν ~210. Σήμερα, με τις 16'', μετά τα 140, το κοντέρ δείχνει ακριβώς την σωστή ταχύτητα. 0-120 κλέβει 2 Km/h και 120-140 αλλάζει η κατάσταση προς το αρνητικό.
Ευχαριστώ.
-
Αυτό δεν ήταν μάθημα αυτό εγκώμιο στον εαυτό του ήταν.Μην το πάρεις προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίων των ψωνισμένων ανθρώπων απλά δεν έχουν θέση στο φόρουμ τέτοια ποστ.Τεσπα νομίζω το παιδί πηρε την απάντηση του και βγαίνει off topic η συζήτηση,οπότε καλύτερα να το κλειδώσει όποιος moderator το δεί γιατί τα βλέπω και 'γω και κάτι άλλοι αυτά και μας κακοφαίνονται...
-
Ο χρήστης 4mhtsos έγραψε:
Αυτό δεν ήταν μάθημα αυτό εγκώμιο στον εαυτό του ήταν.Μην το πάρεις προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίων των ψωνισμένων ανθρώπων απλά δεν έχουν θέση στο φόρουμ τέτοια ποστ.Τεσπα νομίζω το παιδί πηρε την απάντηση του και βγαίνει off topic η συζήτηση,οπότε καλύτερα να το κλειδώσει όποιος moderator το δεί γιατί τα βλέπω και 'γω και κάτι άλλοι αυτά και μας κακοφαίνονται...Έχω διαφορετική άποψη. Δεν έγραψα τίποτε για εμένα (αυτά ξεκίνησαν κλασσικά μετά από άλλους...), απλά έδειξα ένα βίντεο με εξωπραγματικές ταχύτητες (οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε αυτές τις στροφές είναι επικίνδυνο γιατί απλά δε βλέπεις τι υπάρχει μπροστά) και έναν τρόπο σκέψης (τον δικό μου) για το πώς αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι στο δρόμο. Είχε 2-3 καλά και ενδιαφέροντα σημεία και γι' αυτό το έβαλα για να δει ο νέος οδηγός πώς είναι όταν είσαι υποψιασμένος για τη στραβή και τι κάνεις ΠΡΙΝ ξεκινήσει η ζημιά.
Ευχαριστώ.
-
**Οπως και να εχει το θεμα εξαντληθηκε πλεον,αν ο συγγραφεας του εχει ακομα αποριες μπορει να ζητησει με πμ να το ξεκλειδωσουμε [mod] **
Νέος οδηγός! απορία..