-
Τελικά, ΣΗΜΕΡΑ, πού συμφέρει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά, ΣΗΜΕΡΑ, πού συμφέρει;Σίγουρα στην Κορίνθου-Πατρών. Ειδικά όταν έρχεσαι από Πάτρα, αν πας από την παλιά για να παρακάμψεις τα διόδια του Ριο, βγαίνεις στον κόμβο του Λόγγου, 17 χλμ πιο κει, χάνοντας ελάχιστο χρόνο (ούτε 5 λεπτά δεν θα είναι...), αφού στην 'νέα' εθνική εκεί έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Τα ίδια και στα διόδια του Ζευγολατιού, όταν πας προς Πάτρα, μπαίνεις ουσιαστικά στην Κόρινθο και βγαίνεις στο Κιάτο. Εκεί χάνεις κάνα 10 λεπτο, αλλά και πάλι, με τα διόδια στα 3.10€ συμφέρει.
Άσε που είναι και ωραία η διαδρομή δίπλα στην θάλασσα!Αυτά τα δύο διόδια, θα συμβούλευα όλους να τα παρακάμπτουν, γιατί είναι πραγματικά ντροπή να τα πληρώσεις, αφού ο δρόμος έχει γίνει χάλι μαύρο και το να εισπράττεις διόδια για κάτι τέτοιο, είναι το λιγότερο ανήθικο (και μάλλον και παράνομο...).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά, ΣΗΜΕΡΑ, πού συμφέρει;Λεπτοκαρυα (και προς τις δυο κατευθυνσεις0, Πυργετος, Μοσχοχωρι, Τραγανα (προαιρετικά), Θηβα
-
[quote='HighFidelity
Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτήν την παράκαμψη. Πέρα από το γεγονός πως ο δρόμος ο παλιός είναι σε κακό χάλι, αυτά που θα πληρώσεις σε βενζίνη, θα είναι πολλαπλάσια. Για να μην μιλήσω για τον χρόνο που θα χάσεις!
Οι παρακάμψεις έχουν κάποιο νόημα εκεί που υπάρχει και κάποια εξοικονόμηση χρημάτων. Στην Εγνατία Οδό, οποιαδήποτε παράκαμψη ΔΕΝ συμφέρει.
Ειδικά η συγκεκριμένη, είναι εντελώς παράλογη και μόνον φυσιολάτρες θα έπρεπε να την δοκιμάσουν. Επιπλέον, το χειμώνα, ΔΕΝ γίνεται άμεσος εκχιονισμός πια σ' αυτό το κομμάτι, αλλά μόνον στην Εγνατία Οδό, οπότε υπάρχει περίπτωση να αποκλειστείτε!
[/quote]Οι παρακαμψεις ειναι ολοκληρη φιλοσοφια (δεν ειναι μονο το 'δεν πληρωνω'). Ειναι ενας συνδυασμος αρκετων παραγοντων (με οποια σειρα θελει ο καθενας) όπως :
1)συγκριση διαθεσιμου χρονου, 2)ποιοτητα διαδρομης παρακαμψης, 3)κοστος διοδιων και ποιοτητα διαδρομης ανα προσφερομενο χλμ (πχ βλεπε το χαλι Κορινθου-Πατρων σημερα σε συγκριση με την Κορινθου-Αθηνων), 4)δεικτης κοπαδιου ή αξιοπρεπειας (αν θελει καποιος να πληρωνει σαν προβατο ή ...), 5)οικονομικη κατασταση (εργασια, κριση κλπ), 6)συχνοτητα διαδρομης κλπ κλπ
Και για την συγκεκριμενη περιπτωση
-
Τι σημασια εχει σημερα αν χασεις λιγο χρονο (περιπου 15' )
-
Εξοικονομηση χρηματων 2 ευρω ΑΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 8 ευρω για καθε ωρα !!! H διαφορα ειναι ~15χλμ περισσοτερα, ΑΛΛΑ η διαφορά σε κοστος 2 ευρω λογω διοδιων, δηλαδη: η βενζινη Εγνατια = 15χλμ Χ 8λιτ/100χλμ= 1,2λιτ και βενζινη Καταρα = ανηφορα 15χλμ Χ 8λιτ/100χλμ + κατηφορα 15χλμ Χ 0 λιτ/100χλμ = 1,2λιτ.
-
Στην Εγνατια πχ συμφερει με 1000 η παρακαμψη Μαλγαρων (περνας απο δρομο ακριβως διπλα απο Εγνατια για λιγα χλμ) !!!! ποσο ειναι τα διοδια που γλυτωνεις ???
-
Για το χειμωνα στην Καταρα εχεις απολυτο δικιο. Ακομη και οταν υπηρχε κανονικη κυκλοφορια η διαδρομη ηταν ... Καταρα.
Συμβουλη : καλο ειναι να διαθετουμε και GPS για πιο σιγουρια στις παρακαμψεις. Αμεση αποσβεση κοστους gps λογω ... διοδιων
-
-
Ακριβως ετσι ειναι.
οι παρακαμψεις ειναι θεμα φιλοσοφίας.
Αλλιως το σκεφτομαι εγω κι αλλιως καποιος αλλος.Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει, εχω καποιες παρακαμψεις που τις κανω συνεχεια, ακομα κι οταν βιαζομαι.
επισης υπαρχουν παρακαμψεις που τις κανεις για τη...βολτα.
Αν ταξιδεψω Ανοιξη για Ιωαννινα, θα ηθελα να περπατησω μερος της Καταρας -αγαπημενη μου διαδρομη το κατεβασμα για τη γεφυρα Μπαλτουμπα (;)- αλλα αν θελω να παρω το πλοιο για Ηγουμενιτσα εννοειται οτι θα παω απο Εγνατια.Οταν (και αν) γινει το τουνελ στα τεμπη, ειναι σιγουρο οτι καποιες φορες θα περναω απο την παλια διαδρομη, ειδικα αν οι καιρικες συνθηκες το ευνοουν.
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112703557
Συμφωνω με τον mark1 οσον αφορα το ποια διοδια 'αξιζει'να πληρωνω.
Πλεον στο Θεσνικη-Βολος-Θεσνικη τα αποφευγω ολα.Δεν μου κοστιζει σε χρονο κ γλυτωνω απο οτι θυμαμαι ενα 20αρικο περιπου.
Το ιδιο κανω κ με της Θηβας αλλα κ με τα ολοκαινουρια που εβαλα πιο πανω οταν παω Ασπροβαλτα η Σοχο. -
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι' αυτήν την παράκαμψη. Πέρα από το γεγονός πως ο δρόμος ο παλιός είναι σε κακό χάλι, αυτά που θα πληρώσεις σε βενζίνη, θα είναι πολλαπλάσια. Για να μην μιλήσω για τον χρόνο που θα χάσεις!
Οι παρακάμψεις έχουν κάποιο νόημα εκεί που υπάρχει και κάποια εξοικονόμηση χρημάτων. Στην Εγνατία Οδό, οποιαδήποτε παράκαμψη ΔΕΝ συμφέρει.
Ειδικά η συγκεκριμένη, είναι εντελώς παράλογη και μόνον φυσιολάτρες θα έπρεπε να την δοκιμάσουν. Επιπλέον, το χειμώνα, ΔΕΝ γίνεται άμεσος εκχιονισμός πια σ' αυτό το κομμάτι, αλλά μόνον στην Εγνατία Οδό, οπότε υπάρχει περίπτωση να αποκλειστείτε!Οι παρακαμψεις ειναι ολοκληρη φιλοσοφια (δεν ειναι μονο το 'δεν πληρωνω'). Ειναι ενας συνδυασμος αρκετων παραγοντων (με οποια σειρα θελει ο καθενας) όπως :
1)συγκριση διαθεσιμου χρονου, 2)ποιοτητα διαδρομης παρακαμψης, 3)κοστος διοδιων και ποιοτητα διαδρομης ανα προσφερομενο χλμ (πχ βλεπε το χαλι Κορινθου-Πατρων σημερα σε συγκριση με την Κορινθου-Αθηνων), 4)δεικτης κοπαδιου ή αξιοπρεπειας (αν θελει καποιος να πληρωνει σαν προβατο ή ...), 5)οικονομικη κατασταση (εργασια, κριση κλπ), 6)συχνοτητα διαδρομης κλπ κλπ
Και για την συγκεκριμενη περιπτωση
-
Τι σημασια εχει σημερα αν χασεις λιγο χρονο (περιπου 15' )
-
Εξοικονομηση χρηματων 2 ευρω ΑΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 8 ευρω για καθε ωρα !!! H διαφορα ειναι ~15χλμ περισσοτερα, ΑΛΛΑ η διαφορά σε κοστος 2 ευρω λογω διοδιων, δηλαδη: η βενζινη Εγνατια = 15χλμ Χ 8λιτ/100χλμ= 1,2λιτ και βενζινη Καταρα = ανηφορα 15χλμ Χ 8λιτ/100χλμ + κατηφορα 15χλμ Χ 0 λιτ/100χλμ = 1,2λιτ.
-
Στην Εγνατια πχ συμφερει με 1000 η παρακαμψη Μαλγαρων (περνας απο δρομο ακριβως διπλα απο Εγνατια για λιγα χλμ) !!!! ποσο ειναι τα διοδια που γλυτωνεις ???
-
Για το χειμωνα στην Καταρα εχεις απολυτο δικιο. Ακομη και οταν υπηρχε κανονικη κυκλοφορια η διαδρομη ηταν ... Καταρα.
Συμβουλη : καλο ειναι να διαθετουμε και GPS για πιο σιγουρια στις παρακαμψεις. Αμεση αποσβεση κοστους gps λογω ... διοδιων
Οι υπολογισμοί σου για την παράκαμψη, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά είναι λάθος: κάνοντας την παράκαμψη, εκτός από τον παραπάνω χρόνο (δεν είναι 15 λεπτά με τίποτε, είναι το λιγότερο 30 λεπτά με το πόδι στο πάτωμα, ή καλύτερα 1 ώρα αν μιλάμε για φυσιολογική οδήγηση). Είτε έρχεσαι από Θεσσαλονίκη (άρα πας μέσω Μηλιάς, με τον δρόμο να έχει πλέον μηδενική έως καθόλου συντήρηση), είτε αν έρχεσαι από Τρίκαλα (άρα αντί να μπεις Εγνατία, συνεχίζεις την άνοδο προς τον αυχένα της Κατάρας (κάπου στα 1500 μέτρα είναι) και ξαναμπαίνεις Εγνατία στον κόμβο Μετσόβου. Ο δρόμος είναι σε κακό χάλι, θα κάψεις ΠΟΛΛΗ βενζίνη και θα χάσεις ΠΟΛΥ χρόνο.
Με κανέναν τρόπο δεν συμφέρει.Τώρα για την φιλοσοφία, ΟΚ: εγώ ξέρω πως υπάρχουν υπηρεσίες που χρεώνονται δίκαια, και άλλες που χρεώνονται άδικα. Πχ το να πληρώνεις στην Πατρών-Κορίνθου, το οτιδήποτε (έστω τα 10 λεπτά του €) είναι κλεψιά, το να πληρώνεις τα 2€ για να γλιτώσεις τον Πολύμυλο ή την Κατάρα, είναι ένα λογικό ποσό (από την στιγμή που για να γίνει ο δρόμος, δόθηκαν χρήματα, αλλά και τζάμπα να τα είχαμε τα λεφτά, υπάρχει το μεγάλο κόστος συντήρησης και λειτουργίας).
Βρίσκεις άδικα τα 2€ ή θα έπρεπε να ήταν λιγότερα; Ίσως ναι, αλλά και πάλι, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, είναι λίγα χρήματα, αν σκεφτείς πόσο χρόνο και χρήμα σου γλιτώνουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, πηγαίνοντας από παρακάμψεις στην Εγνατία Οδό να γλιτώσεις χρήματα, μιλώντας τουλάχιστον για Πολύμυλο , Κατάρα, Τύρια που έχω ιδία γνώση.
Φυσικά, δεν αποφασίζω εγώ τι θα κάνει ο καθένας, αλλά τα λιγότερα από 10€ διόδια για την διαδρομή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη, μου φαίνονται λογικό ποσό, ειδικά αν σκεφτείς πως βρίσκεσαι εκεί σε 2μιση ώρες, όταν πριν 10 χρόνια χρειαζόσουν 7 ώρες σχεδόν (και 2 τεπόζιτα βενζίνη περίπου) για την ίδια διαδρομή.
-
-
HighFidelity
ειναι σωστη και αυτη η προσεγγιση του ζητηματος οπως το θετεις.
Ειναι μεγαλη η διαφορα των δρομων με το παρελθον και η θεαματικη διευκολυνση και συντομευση των χρονων κλπ, αλλά αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουμε εναλλακτικες επιλογες.
Το κυριωτερο κριτηριο εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι η φιλοσοφια (σκοπιμοτητα-ασφαλεια-κοστος κλπ) που εχει καθενας μας για καθε παρακαμψη.
Να πω και ενα αλλο παραδειγμα για να ενισχυσω την ... αποψη σου:
πριν φτιαχτει η γεφυρα στο Ριο, ειχα αποκλειστει λογω καιρου αρκετες φορες (ή εκανα τον κυκλο απο Ναυπακτο κλπ) και ημουν εξω φρενων λογω της αναγκαστικης και μοναδικης επιλογης με το καραβι.
Εκτιμω παρα πολυ οτι σημερα εχουμε αυτην την τεραστια ευκολια περνωντας το Ριο μεσω της γεφυρας.ΑΛΛΑ αυτο δεν με εμποδιζει σημερα να επιλεγω μεταξυ των δυο εναλλακτικων λυσεων (γεφυρας & φερρυ) αναλογα με τα κριτηρια που ανεφερα πριν.
-
To ξημερωμα φευγω απο Αθηνα για δουλεια στην Κομοτηνη. Ξερει καποιος να μου πει το συνολικο κοστος των διοδιων για πηγαινε-ελα?
-
Το γνωστό 22.80 + αλλα 4 ευρώ για τα διόδια Λαγκαδά + Ίασμου = 26.80. Για το πήγαινε. Το έλα διαφοροποιείται ελάχιστα νομιζω.
Πάνω κάτω το 1/15 από τα τέλη κυκλοφορίας μου!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
To ξημερωμα φευγω απο Αθηνα για δουλεια στην Κομοτηνη. Ξερει καποιος να μου πει το συνολικο κοστος των διοδιων για πηγαινε-ελα?Ισως ειναι λιγο αργα για την συμβουλη αλλά ας την εχει υποψη οποιος ενδιαφερεται:
- Επιλέγεις παλια εθνικη Αθηνων-Θηβων και μπαινεις στο ΣΕΑ στο 90χλμ. Ετσι με μια κινηση γλυτωνεις τα 2-3 διοδια μεχρι εκει (εχω ξεχασει ποσα ειναι, κοστος κλπ)
- Βγαινεις στον κομβο πριν τα διοδια της Τραγανας (νομιζω Μαλεσινα) και μπαινεις στον κομβο Αταλαντης.
Μεχρι εδω εχεις γλυτωσει σχεδον 10 ευρω διοδια.
Εχουν και τα αλλα διοδια τις παρακαμψεις τους αλλά ειναι και θεμα χρονου κλπΑς μην το παρακανουμε, πληρωνουμε καπου καπου και κανενα διοδιο, ουτως η αλλως αν γλυτωνουμε τα μισα διοδια αυτο σημαινει μισο κοστος ανα διανυομενο χλμ.
-
Γειά σας παιδία. Έχουμε κανένα νέο για παράκαμψη στα διόδια του Λαγκαδα της Εγνατίας?? το έχει ψάξει κανείς?? Αξίζει τον κόπο?
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Γειά σας παιδία. Έχουμε κανένα νέο για παράκαμψη στα διόδια του Λαγκαδα της Εγνατίας?? το έχει ψάξει κανείς?? Αξίζει τον κόπο?μπαινεις απο λαγκαδικια προχωρας προς σχολαρι και μετα βγαινεις παλι στην εγνατια. το εαν συμφερει δεν το εχω υπολογισει ακομα
http://maps.google.com/maps?saddr=Thess ... 3&t=h&z=13
-
τα διοδια που ειναι ακριβως;
μπορεις να τα σημειωσεις πανω στον χαρτη;η παρακαμψη φαινεται πολυ ευκολη, ειδικα αν ξεκινας απο Θεσσαλονικη.
Πλευρικα παιζουν;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τα διοδια που ειναι ακριβως;
μπορεις να τα σημειωσεις πανω στον χαρτη;η παρακαμψη φαινεται πολυ ευκολη, ειδικα αν ξεκινας απο Θεσσαλονικη.
Πλευρικα παιζουν;
τα διοδια ειναι λιγο πριν τον κομβο επι της εγνατιας οδου προς θεσσαλονικη (κανα 2-3 χλμ νομιζω)
πλευρικα δεν υπαρχουν (εκτος και εαν τα φτιαξαν αστραπη) ναι ειναι πολυ ανετη παρακαμψη, απλως απο την παλια εθνικη κινησε με ~90χλμ/ω και στην εγνατια ανετα με 140χλμ/ω. οποτε απλα μεχρι να βγεις χανεις χρονο, όχι ομως αποσταση (ελαχιστα παραπανω)
-
Καλύτερα έτσι http://g.co/maps/vxcw2 για αποφυγή.
Εγώ από εδώ δε μπορώ να περάσω όντας χαμηλός κ χειμώνα με βροχές...
-
εχει περασμα απο ρεμα η πρωτη παρακαμψη;
-
Αν οδηγείς αυτό που καταλαβαίνω, δε θα έχεις πρόβλημα. Νομίζω είναι τσιμεντένιο το κυρίως μέρος, απλά στην είσοδο έξοδό του έχει λίγο χωματολακούβες κ έτσι. Εγώ είμαι χαμηλότερος του μέσου όρου (παρ' όλα αυτά πέρασα σε καλοκαιρία 2 φορές εύκολα). Βολεύει η πρώτη παράκαμψη αν έρχεσαι από τον Π.ε.ο Θεσσαλονικης Καβάλας. Αν κατεβαίνεις από Δερβένι πας με τη 2η που πρότεινα, με λίγη υπομονη στα μεγάλα χωριά.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Αν οδηγείς αυτό που καταλαβαίνω, δε θα έχεις πρόβλημα. Νομίζω είναι τσιμεντένιο το κυρίως μέρος, απλά στην είσοδο έξοδό του έχει λίγο χωματολακούβες κ έτσι. Εγώ είμαι χαμηλότερος του μέσου όρου (παρ' όλα αυτά πέρασα σε καλοκαιρία 2 φορές εύκολα). Βολεύει η πρώτη παράκαμψη αν έρχεσαι από τον Π.ε.ο Θεσσαλονικης Καβάλας. Αν κατεβαίνεις από Δερβένι πας με τη 2η που πρότεινα, με λίγη υπομονη στα μεγάλα χωριά.την ξερω την διαδρομη που προτεινες, αλλα ειναι πολυ αργη, καθως περνας μεσα απο τα χωρια και χανεις πολυ χρονο. στην παλια ε.ο. μπορει να περνας απο τα χωρια αλλα ο δρομος ειναι φαρδυς και δεν σε κοβουν.
για το ρεματακι δεν νομιζω οτι εχει προβλημα οποιοδηποτε νορμαλ αυτοκινητο. εγω και με το yaris και με το subaru περναω ανετα
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Γειά σας παιδία. Έχουμε κανένα νέο για παράκαμψη στα διόδια του Λαγκαδα της Εγνατίας?? το έχει ψάξει κανείς?? Αξίζει τον κόπο?Γυρνωντας Θεσσαλονικη βγαινω στην εξοδο για Ασκο/Σοχο,κανω αριστερα κ αμεσως δεξια οπου γραφει Λαγκαδας 34χλμ.
Ο δρομος ειναι πανω απο την λιμνη κ ειναι συνεχως παραλληλος με την Εγνατια οδο.Καλοστρωμενος και με μεση τα 100 κοβω μονο περνωντας απο τα χωρια(δε θυμαμαι ποια ειναι..).Ευκολος και γρηγορος χωρις χασιμο χρονου.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...