-
ναι, περασα προσφατα.
μονο τα φορτηγα πληρωνουν, κι αυτα στο ανεβασμα προς ΘεσσαλονικηΛεπτοκαρυά ........................ 2,20€ ...... 3,10€ ....7,90€ ........11,00€
Πλευρικός Λεπτοκαρυάς (Α) Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση
Πλευρικός Λεπτοκαρυάς (Θ) Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση .. 7,60€ .. 10,60€ -
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Μπραβο panohm, για τον κοπο και την σωστη κινηση.Να δωσω και μια ιδεα ως εναλλακτικη:
-
ΚΑΤΟΧΟΙ GPS: προετοιμασια πριν το ταξιδι καθε παρακαμψης ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ευρεση και αποθηκευση της διαδρομης. Προσφερει ευχερεια επιλογης καθε παρακαμψης ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
-
Αν δεν υπαρχει GPS μπαινουμε στο google maps και με παρομοιο τροπο βρισκουμε τις παρακαμψεις και κανουμε μια εκτυπωση τον χαρτη κλπ
Το internet είναι για διακίνηση ιδεών κλπ κλπ βοήθειας προς όλους, αλίμονό μας αν δεν το είχαμε, έχω απομυζήσει πολλά από αυτό, είναι κρίμα να κρατάμε για τον εαυτό μας κάτι που σώζει πολύ κόσμο
Τα αρχεία έχουν φτιαχτεί ακριβώς με αυτό το σκεπτικό. Κάθε παράκαμψη μπορεί να 'σταλεί' ξεχωριστά κατά περίπτωση στα GPS.
Επίσης είναι πολύ εύχρηστη και η εκτύπωση από το Google Maps μιας και η κάθε παράκαμψη 'χωράει' σε μία Α4 ή το πολύ σε 2 και τις κολλάτε μεταξύ τους οι μη έχοντες GPS.... Μια-δυό, θα τους μάθετε τους δρόμους και δεν θα χρειάζεται καν να έχετε μαζί σας κάποια εκτύπωση
Κατεβάστε τα και δώστε τα σε όσους περισσότερους μπορείτε, (είτε τα αρχεία είτε τα link) εγώ αφού έκανα την διαδρομή Αθήνα-Λαμία και πίσω και δεν πλήρωσα ΜΙΑ χωρίς το άγχος τροχαίας, υπογραφής εγγράφων κλπ κλπ και έχασα μόνο 20 λεπτά (σε κάθε άνοδο-κάθοδο) από τον κλασσικό χρόνο που κάνω (δεν πάω πάνω από 120km/h έτσι κι αλλιώς), από δω και πέρα θα το κάνω συνήθειο
Θα ετοιμάσω και άλλες αποφυγές και θα τις ανεβάσω , χρόνο δεν έχω αρκετό
-
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ναι, περασα προσφατα.
μονο τα φορτηγα πληρωνουν, κι αυτα στο ανεβασμα προς ΘεσσαλονικηΛεπτοκαρυά ........................ 2,20€ ...... 3,10€ ....7,90€ ........11,00€
Πλευρικός Λεπτοκαρυάς (Α) Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση
Πλευρικός Λεπτοκαρυάς (Θ) Χωρίς Χρέωση Χωρίς Χρέωση .. 7,60€ .. 10,60€ισχύει, με πολύ πρόσφατο πέρασμα
-
Panoshm είσαι ο άρχων του παράδρομου.
Πολύ χρήσιμο πόστ. Είχα αρχίσει να συντάσσω κάτι τέτοιο αλλά έχω να δω αφίδνες κάτι χρόνια....
Άντε να δούμε και της Πελοποννήσου που έχω μαύρη νύχτα!
-
Επειδη διαβαζουμε αυτες τις μερες για αγωγες κατα οδηγων που δεν πληρωνουν διοδια, να θυμισουμε τα εξης:
-
Υπαρχουν παρακαμψεις για ΟΛΑ τα διοδια. Οπου παρακαμψεις = 'εναλλακτικες διαδρομες' που μπορει ελευθερα να επιλεξει καθε οδηγος μιας ελευθερης, δημοκρατικης χωρας.
-
Η επιλογη καθε διαδρομης εξαρταται απο τα κριτηρια του καθε οδηγου (χρονος, κοστος, ποιοτητα οδοστρωματος κλπ)
-
Με χρηση ειτε ενος gps ειτε του google maps ειτε ενος απλου χαρτη μπορει ΕΥΚΟΛΑ να βρει καθε οδηγος την ιδανικη διαδρομη αναλογα με τα κριτηρια που θετει.
-
Το κοστος των διοδιων θα πρεπει να υπολογιζεται ανα διανυομενο χλμ (ή ανα 100χλμ) για να ειναι εμφανης η πραγματικη οικονομικη επιβαρυνση καθε διαδρομης. Πχ Στην διαδρομη Αθηνα-Ριο: διοδια =3,20+3,10=6,30 για αποσταση 200χλμ, αρα 3,15ε/100χλμ. Πιο πρακτικα καθε ~ τρια ταξιδια ο οδηγος κερδιζει 3Χ6,30= 18,90ευρω= κοστος βενζινης για 200χλμ.
-
Μερικες εναλλακτικες διαδρομες προσφερουν ευχαριστηση στην οδηγηση (πχ παλια εθνικη Αθηνων-Θηβων ), τουριστικα μερη (πχ Κορινθος-Ζευγολατειο κλπ), αξιοθεατα κλπ, παρομοια χαραξη (πχ Ελευσινα-Μεγαρα μεσω παραπλευρης οδου κλπ)
Καλες διαδρομες
-
-
Τώρα που το λέμε, στα Πυργετού, έβαλαν στο κομμάτι με τις στροφές περιορισμό ύψους στα 2.2 μέτρα. για τα φορτηγά. 2 επίπεδες 'κρεμαστές' με αλυσίδες μπαριέρες, αλλά οι οδηγοί στα τέτοια τους. Τις παίρναν παραμάζωμα και προχωρούσαν κανονικά. 'Επειτα πρέπει να βάλανε και μια ακόμα που πρέπει να την γκρεμίσεις για να περάσεις, αν έχεις κάποιο Α ύψος.
Στο γυρισμό μου από Αθήνα τις προάλλες έψαχνα να δω πού είναι η έξοδος για να γλιτώσω στο ανέβα προς Θεσ/νικη το Μακρυχώρι, είδα την έξοδο που προτείνει ο φίλος πιο πάνω, αλλά είδα πλευρικό σταθμό διοδίων. Δε ξέρω εκεί αν πληρώνεις κάτι ή μονο τα φορτηγά (όπως στη Λεπτοκαρυά...)
-
στο 'ανεβα' προς Θεσσαλονικη, αν εισαι στον αυτοκινητοδρομο δεν μπορεις να τα παρακαμψεις.
πρεπει να μπεις στοην παλια εθνικη που περναειι απο Λαρισα.η παρακαμψη αυτη συμφερει μονο οταν ξεκινας απο Λαρισα (σε συναρτηση με το 1,10€ που πληρωνεις)
οσο για τους περιοριστες υψους στον Πυργετο, αυτο γινεται συνεχεια.
καποιοι τους φτιαχνουν και καποιοι τους χαλανε
για ενα διαστημα υπηρχε και φυλακας (τον οποιο πληρωνε η 'Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου') -
Τα διοδια που ειναι πριν απο το 90 μπορουμε να τα αποφυγουμε αν βγουμε στην προηγουμενη εξοδο προς Αλιαρτο?
-
Εννοείς τα διόδια της Τραγάνας?
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
στο 'ανεβα' προς Θεσσαλονικη, αν εισαι στον αυτοκινητοδρομο δεν μπορεις να τα παρακαμψεις.
πρεπει να μπεις στοην παλια εθνικη που περναειι απο Λαρισα.η παρακαμψη αυτη συμφερει μονο οταν ξεκινας απο Λαρισα (σε συναρτηση με το 1,10€ που πληρωνεις)
οσο για τους περιοριστες υψους στον Πυργετο, αυτο γινεται συνεχεια.
καποιοι τους φτιαχνουν και καποιοι τους χαλανε
για ενα διαστημα υπηρχε και φυλακας (τον οποιο πληρωνε η 'Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου')Την Παρασκευή μπήκε, σήμερα ήταν πάλι γκρεμισμένο, εννοώ τη χαμηλή μεταλλική κατασκευή πάνω στη γέφυρα, στις στροφές της παράκαμψης Πυργετού.
Επίσης η άσφαλτος στο τέλος της διαδρομής (από διασταύρωση Πυργετού έως ΕΟ) είναι σε κακό χάλι πλέον
Συμφωνώ κι εγώ δεν συμφέρει χρηματικά και χρονικά να παρακαμφθούν τα διόδια Μακρυχωρίου (1,10), παρά μόνο εάν θέλει κάποιος να μπει μέσα στη Λάρισα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
πρεπει να μπεις στοην παλια εθνικη που περναειι απο Λαρισα...Δεν είναι έτσι: στην άνοδο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη βγαίνουμε στην έξοδο 'Λάρισα 3', στα φανάρια που έχει μετά την
έξοδο στρίβουμε δεξιά, περνούμε από την άλλη μεριά της ΕΟ, ξαναστρίβουμε πολύ γρήγορα δεξιά (δεν έχει κάποια
πινακίδα) και μπαίνουμε στον παράδρομο της ΕΟ. 6 περίπου χλμ μετά στρίβουμε αρχικά αριστερά προς Γυρτώνη και
200 μέτρα μετά δεξιά προς Μακρυχώρι. Κάπου 9-10 χλμ μετά και αφού έχουμε δει στα δεξιά μας τα διόδια ξαναπερνούμε
πάνω από την ΕΟ όπου και μπαίνουμε λίγο πριν στενέψει ο δρόμος πηγαίνοντας για Τέμπη.Η ίδια παράκαμψη γίνεται από την ανάποδη: μετά τα Τέμπη και αμέσως μόλις ξαναξεκινά η ΕΟ, βγαίνουμε στην έξοδο
προς Μακρυχώρι και ακολουθούμε τον παράδρομο για 10 χλμ., μετά πάμε αριστερά προς ΕΟ και στα 200 μέτρα δεξιά
πάλι προς τον παράδρομο της ΕΟ, προσοχή είναι κατηφόρα και έχει αμέσως στροφές αριστερά και μετά δεξιά πριν
πάμε ακριβώς παράλληλα με την ΕΟ. 6 χλμ. μετά πάμε αριστερά και στα 200 μέτρα δεξιά, μπαίνουμε στην ΕΟ,
φυσικά χωρίς διόδια.η παρακαμψη αυτη συμφερει μονο οταν ξεκινας απο Λαρισα (σε συναρτηση με το 1,10€ που πληρωνεις)
...Συμφωνώ, όπως και με τον elvet: δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η παράκαμψη, γι'αυτό και δεν την κάνω πια. Εκτός αν
είμαι ξεκούραστος, δε βιάζομαι, δεν είναι νύχτα και έχει καλό καιρό...Ο φίλος Focusman91 λογικά θα πρέπει να εννοεί τα διόδια των Θηβών. Αυτά παρακάμπτονται ως εξής:
- στο ανέβασμα (από Αθήνα προς Λαμία) και 9 χλμ. περίπου μετά το Σχηματάρι βγαίνουμε από την ΕΟ
προς Θήβα-Ριτσώνα και στη διασταύρωση πάμε ευθεία προς Ιερά Μονή Σαγματά. Μπαίνουμε σε παράδρομο της ΕΟ,
για 10 περίπου χλμ. Στη διασταύρωση που συναντούμε πάμε ευθεία, το ίδιο και στην επόμενη, 6 χλμ. μετά, έχοντας
στο μυαλό πως πρέπει να ξαναβρούμε τον παράδρομο που πάει ακριβώς παράλληλα με την ΕΟ. Άλλα 6 χλμ. μετά
φτάνουμε στο '90' από την έξοδο του οποίου μπαίνουμε πάλι στην ΕΟ. - στο κατέβασμα (από Λαμία για Αθήνα) δε βγαίνουμε προς Αλίαρτο αλλά ελάχιστα πριν τα διόδια, βγαίνουμε στο
'90' και ακολουθούμε τον παράδρομο της ΕΟ προς Θήβα. Από εκεί πηγαίνω εγώ πλησιάζοντας τη Θήβα και
αφήνοντάς την δεξιά και πίσω μου, μπαίνω στον παλιό δρόμο από Θήβα προς Ελεώνα-Άρμα και Χαλκίδα αλλά φυσικά
μόλις πλησιάσω την ΕΟ μπαίνω πάλι από την είσοδο (δεν έχει πλευρικά διόδια) ενώ αν πάει κανείς ευθεία βγαίνει
Ριτσώνα και Χαλκίδα. Εναλλακτικά υποθέτω πως μπορεί κανείς αντί να πάει προς Θήβα, μετά το 90, να στρίψει
αριστερά, να περάσει από την άλλη μεριά της ΕΟ και να ακολουθήσει την παράκαμψη της ανόδου (βλ. 1.) αλλά από
την ανάποδη. Πιθανότατα είναι λιγότερη ώρα και χλμ. αλλά όταν κατεβαίνω προς Αθήνα, συνήθως είναι σκοτάδι και
φοβάμαι μήπως χαθώ... Ίσως δοκιμάσω αυτή την παράκαμψη την ερχόμενη Πέμπτη που θα κατέβω Αθήνα για τις
εκλογές.
- στο ανέβασμα (από Αθήνα προς Λαμία) και 9 χλμ. περίπου μετά το Σχηματάρι βγαίνουμε από την ΕΟ
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Ο φίλος Focusman91 λογικά θα πρέπει να εννοεί τα διόδια των Θηβών. Αυτά παρακάμπτονται ως εξής:
προς Θήβα-Ριτσώνα και στη διασταύρωση πάμε ευθεία προς Ιερά Μονή Σαγματά. Μπαίνουμε σε παράδρομο της ΕΟ,
για 10 περίπου χλμ. Στη διασταύρωση που συναντούμε πάμε ευθεία, το ίδιο και στην επόμενη, 6 χλμ. μετά, έχοντας
στο μυαλό πως πρέπει να ξαναβρούμε τον παράδρομο που πάει ακριβώς παράλληλα με την ΕΟ. Άλλα 6 χλμ. μετά
φτάνουμε στο '90' από την έξοδο του οποίου μπαίνουμε πάλι στην ΕΟ. - στο κατέβασμα (από Λαμία για Αθήνα) δε βγαίνουμε προς Αλίαρτο αλλά ελάχιστα πριν τα διόδια, βγαίνουμε στο
'90' και ακολουθούμε τον παράδρομο της ΕΟ προς Θήβα. Από εκεί πηγαίνω εγώ πλησιάζοντας τη Θήβα και
αφήνοντάς την δεξιά και πίσω μου, μπαίνω στον παλιό δρόμο από Θήβα προς Ελεώνα-Άρμα και Χαλκίδα αλλά φυσικά
μόλις πλησιάσω την ΕΟ μπαίνω πάλι από την είσοδο (δεν έχει πλευρικά διόδια) ενώ αν πάει κανείς ευθεία βγαίνει
Ριτσώνα και Χαλκίδα. Εναλλακτικά υποθέτω πως μπορεί κανείς αντί να πάει προς Θήβα, μετά το 90, να στρίψει
αριστερά, να περάσει από την άλλη μεριά της ΕΟ και να ακολουθήσει την παράκαμψη της ανόδου (βλ. 1.) αλλά από
την ανάποδη. Πιθανότατα είναι λιγότερη ώρα και χλμ. αλλά όταν κατεβαίνω προς Αθήνα, συνήθως είναι σκοτάδι και
φοβάμαι μήπως χαθώ... Ίσως δοκιμάσω αυτή την παράκαμψη την ερχόμενη Πέμπτη που θα κατέβω Αθήνα για τις
εκλογές.
Αυτα εννοουσα ναι!!! Ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!
-
Στη Λεπτοκαρυα ακομα εχουν εχουν κλειστο τον κομβο (με κατευθυνση προς Αθηνα)??
Λεω να τα αποφυγω αυτα τα διοδια αυτη τη φορα που κατεβαινω... (Επισης βρηκα πως να αποφυγω τα του Μοσχοχωριου και της Θηβας! ) -
όχι μια χαρά είναι ο κόμβος... (ήταν πριν 16 μέρες..). έχασα κάτι;
-
Πιο πισω στις σελιδες (πριν κανα χρονο) εγραφαν οτι ο Κομβος Λεπτοκαρυας ειναι κλειστος... Περασα τον Απριλη απο κει αλλα δεν εδωσα σημασια..
Αρα για να τα αποφυγω, μπαινω απο την εξοδο για Λεπτοκαρυα και βγαινω απο την εξοδο για Σκοτινα? -
Μερβεγιέ
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Μερβεγιέ -
Λεπτοκαρυα, Μοσχοχωρι, Θηβα.
Ισως οι πιο ευκολες πρακαμψεις, γλυτωνεις ενα 9€ακι χαλαραΗ Λεπτοκαρυα λειτουργει κανονικα, ψαξε στις τελευταιες αναρτησεις για λεπτομερειες
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ισως οι πιο ευκολες πρακαμψεις, γλυτωνεις ενα 9€ακι χαλαραΗ Λεπτοκαρυα λειτουργει κανονικα, ψαξε στις τελευταιες αναρτησεις για λεπτομερειες
Μες το μυαλο μου εισαι
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μες το μυαλο μου εισαι
Θα προσέθετα και τον Πυργετό στην ευκολία, απλά χάλασε λίγο το οδόστρωμα. Στη Λεπτοκαρυά δεν έχει αλλάξει τίποτα τον τελευταίο χρόνο και επιπλέον ξαναμπαίνοντας στην ΕΟ προς Λάρισα, 'γλιτώνεις' και το ραντάρ που συνήθως στέκεται εκεί, αφού η ταχύτητά σου είναι χαμηλή.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...