-
Λοιπόν το συμπέρασμα είναι πως δεν έχεις άποψη.
Αυτά τα 'όλοι λένε...' και τα '...έχω διαβάσει' αποδεικνύουν απλώς ότι στ' αλήθεια δεν έχεις άποψη,
μια δική σου γνώμη τέλος πάντων.
Αν και στο βαθμό που ο ειδικός τύπος πληρώνεται για να εγκωμιάζει ή να θάβει το ένα ή το άλλο μοντέλο κατά περίπτωση,
εσύ αυτό που κάνεις είναι απλούστατα να αναπαράγεις τα γραφόμενα.
Και αυτό είναι κακό, γιατί απλώς λες ότι εμπιστεύεσαι γνώμες άλλων, και όχι τη δική σου.
Βάζεις όμως από κάτω τη δική σου υπογραφή.Απόδειξη για το ότι δεν έχεις ολοκληρωμένη γνώμη για το Ibiza
είναι πως ούτε καν ισχύει αυτό που μεταφέρεις για τις δοκιμές
και τις και καλά αρνητικές κριτικές σε ποιότητα, οδική συμπεριφορά κλπ.
Πχ για τα πλαστικά που μεταφέρεις ότι λένε πως δεν είναι ποιοτικά
μπορώ να σου μεταφέρω κι εγώ τα ακριβώς ανάποδα που λένε ...οι δοκιμές:
πχ http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... SE/249536/
'cabin quality is impressive' ήτοι στο Ibiza 'η ποιότητα του σαλονιού είναι εντυπωσιακή'
Και φυσικά στα ελληνικά
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=2692
'Η εργονομία και η ποιότητα κατασκευής κυμαίνονται σε «γερμανικά» επίπεδα και συμβαδίζουν με τις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας.'Τελικά ποιος λέει αλήθεια για το πού τοποθετείται ποιοτικά το οποιοδήποτε αμάξι
σε σχέση με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του;
Ειδικά όταν μάλιστα Polo (που το αναφέρεις ως κορυφαία επιλογή) και Ibiza είναι κατασκευαστικά πανομοιότυπα αν εξαιρέσεις τα πλαστικά;
Κανείς δεν ξέρει για κανένα αυτοκίνητο όταν δεν έχει ιδία άποψη.
Μάλλον τελικά δεν έχεις προσέξει αρκετά το Ibiza. -
Με τα 101 τουλαχιστον μεχρι προσφατα ηταν σιγουρα πειραγμα ντοπιο στον 86αρη. Αν αλλαξε κατι, δεν γνωρίζω.
Σε ταξίδι τα 4,5 λιτρα φίλε με νορμάλ ταχύτητες (ας πούμε 120-130 σε ΕΟ) δεν υπάρχουν. Με 90 ίσως.
-
Θα σου πω για την κατανάλωση πώς ήταν:
4-4,5 lt/100km μέση για τον εργοστασιακό 1.4 16V 101 ονομαστικών ίππων,
σε ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων με ταχύτητες απροβλημάτιστα άνω των 100 km/h
και τύποις εθνική οδό-επαρχιακό δρόμο με ελάχιστη κίνηση μεν, όχι αυτοκινητόδρομο δε.
Βέβαια και εγώ το πήγαινα 'οικονομικά', κάτι σα να λέμε το αυγό στο πεντάλ,
όχι όμως και ότι δεν το πάταγα με άνω των 100 km/h και βάλε
ή ότι ήμουν με αμάξι άδειο από φορτίο.Αλλά και να μην το προσπαθούσα τόσο,
συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα αντίστοιχου κυβισμού-ιπποδύναμης
πρόκειται για πολύ πιο οικονομικό κινητήρα
τόσο στο ταξίδι όσο και στην πόλη με αντίστοιχες συνθήκες-διαδρομές
Και αν ακόμα πιεστεί, άντε στο ταξίδι να δείξει με πολύ ζόρι 6-7 lt/100km... -
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
... εργοστασιακό 1.4 16V 101 ονομαστικών ίππων,
...http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=3878
Τα «ανήσυχα» πνεύματα της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν αρκέστηκαν στους 85 ίππους που αποδίδει ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας. Γι' αυτό και με μικρές παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου ανέβασαν την ισχύ στους 101 ίππους
-
δεν το εχω οδηγησει το ibiza, αλλα το εχω εξετασει ενδελεχως σε εκθεση.. το ποιοτικο εσωτερικο που λενε τα περιοδικα που παρεθεσες δεν το ειδα πουθενα...
απο εκει και περα σωστα λες οτι δεν εχω δικη μου αποψη και οτι βασιζομαι σε αυτην των περιοδικων, αλλα για να συμφωνουνε ολοι σε καποια βασικα πραγματα (επιδοσεις,οδικη συμπεριφορα), καπου εκει βρισκεται η αληθεια... ολοι προσπαθησαν τεχνηεντως να κρυψουν τις αδυναμιες τους, αλλα οταν γραφουν για τους ανταγωνιστες γινεται ηλιου φαεινοτερον οτι το ibiza εχει αρκετες αδυναμιες σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγορίας...μπορει να ειμαι κολλημενος ρενακιας οπως λες, αλλα αυτο δεν με κανει αυτοματα και υποκειμενικο..! τα μοντελα που προτεινα πριν ειναι καθαρα με αντικειμενικα κριτηρια, σαν κολλημενος vagιτης εσυ, δεν μπορεις παρα να συμφωνησεις οτι το polo TSi με λιγα ευρω παραπανω ειναι 1000 φορες καλυτερη αγορα απο το κακογουστο(υποκειμενικο) και χωρις κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγορίας (αντικειμενικα) ibiza
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... εργοστασιακό 1.4 16V 101 ονομαστικών ίππων,
...http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=3878
Τα «ανήσυχα» πνεύματα της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν αρκέστηκαν στους 85 ίππους που αποδίδει ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας. Γι' αυτό και με μικρές παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου ανέβασαν την ισχύ στους 101 ίππους
> > Σε παρακαλώ όταν θα αναφέρεσαι σε κουβέντες που φέρουν την υπογραφή μου, μην αφήνεις να εννοηθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω πει. Γιατί με τον τρόπο που παρέθεσες τη σκέψη μου, υποννόησες ότι αναφέρθηκα με τη φράση '... εργοστασιακό 1.4 16V 101 ονομαστικών ίππων, ...' στο τελευταίο Ibiza SC, κάτι που δεν έγινε πουθενά και σε κανένα post μου (μιλούσα ξεκάθαρα για την εμπειρία μου σε άλλο μοντέλο του γκρουπ με τον εργοστασιακό 1.4 16V 101 ίππων, ενώ στην αρχή κιόλας δεν είχα αντιληφθεί καν ότι διατίθεται τέτοια έκδοση από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ibiza SC...). Οπότε και τα εγώ όχι μόνο δεν τα καταλαβαίνω αλλά και τα απορρίπτω.- (Και αν θες τη γνώμη μου καλύτερα αυτός που θέλει το Ibiza με τον 1.2TSI 105 ίππων να περιμένει ως το φθινόπωρο, παρά να πάρει οποιοδήποτε μοτέρ που θα έχει δεχθεί επεμβάσεις από χέρι εκτός εργοστασίου ακόμα θεωρητικά και με τα εγκεκριμένα εργοστασιακά στάνταρντ, και αυτό είναι πάγια τοποθέτησή μου σε όλα τα αυτοκίνητα.) >δεν το εχω οδηγησει το ibiza, αλλα το εχω εξετασει ενδελεχως σε εκθεση.. το ποιοτικο εσωτερικο που λενε τα περιοδικα που παρεθεσες δεν το ειδα πουθενα... >απο εκει και περα σωστα λες οτι δεν εχω δικη μου αποψη και οτι βασιζομαι σε αυτην των περιοδικων, αλλα για να συμφωνουνε ολοι σε καποια βασικα πραγματα (επιδοσεις,οδικη συμπεριφορα), καπου εκει βρισκεται η αληθεια... ολοι προσπαθησαν τεχνηεντως να κρυψουν τις αδυναμιες τους, αλλα οταν γραφουν για τους ανταγωνιστες γινεται ηλιου φαεινοτερον οτι το ibiza εχει αρκετες αδυναμιες σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγορίας... > >μπορει να ειμαι κολλημενος ρενακιας οπως λες, αλλα αυτο δεν με κανει αυτοματα και υποκειμενικο..! τα μοντελα που προτεινα πριν ειναι καθαρα με αντικειμενικα κριτηρια, σαν κολλημενος vagιτης εσυ, δεν μπορεις παρα να συμφωνησεις οτι το polo TSi με λιγα ευρω παραπανω ειναι 1000 φορες καλυτερη αγορα απο το κακογουστο(υποκειμενικο) και χωρις κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγορίας (αντικειμενικα) ibiza Τα περιοδικά που παρέθεσα αναφέρονται στην ποιότητα του Ibiza και είναι αυτό που έλεγες εσύ 'όλοι λένε...'. Σου έδειξα ενδεικτικά απλώς ότι ΔΕ 'λένε όλοι' όπως το εννόησες, το αντίθετο μάλιστα, και αντίστοιχα μπορώ να παραθέσω κρίσεις σχετικές και με την οδική του συμπεριφορά και τις επιδόσεις και για όλα τα υπόλοιπα που απέμειναν για τα οποία όμως επιμένεις ...'όλοι λένε'. Από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα, αν δε θες να δεχτείς κάτι διαφορετικό. Και όσο για το αν είμαι κολλημένος Vagιτης ή εσύ κολλημένος Ρενάκιας, θα πω για λογαριασμό μου ότι δεν ξέρω πολλούς κολλημένους που να επικρίνουν όπως έχω κάνει εγώ σε διάφορα post μου (πχ τα μικρά VAG) αυτό με το οποίο είναι κολλημένοι... Εσύ βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να προτείνεις το clio TCe, το punto evo, και το mazda2 ωσάν να υπερτερούν στους τομείς που αναφέρεσαι έναντι του Ibiza ή και του Polo... ΥΓ:Το Ibiza έχει βραβευθεί και για τη σχεδίαση (Red dot κλπ). Θα μου πεις υποκειμνενικό κι αυτό...
-
εγω δεν προτεινα polo..? κανε τον κοπο να ξαναδιαβασεις το ποστ μου και να μη λες οτι ναναι..
προτεινα 4 μοντελα (polo,punto,clio,mazda2) που κατα τη γνωμη μου ειναι πολύ καλυτερα σε ολους τους τομεις απο το ibiza... τωρα που ακριβως βλεπεις εσυ τη γνωμη μου ως κολλημενου ρενακια δεν καταλαβαινω...το αν εσυ κραζεις τα μικρα vag η τι αρνητικο εχεις πει για αυτα δεν με ενδιαφερει καθόλου..
αυτο που κανεις εδω περα ειναι να υπερασπιζεσαι το ibiza για ανεξηγητους λογους
αυτοαναιρεισαι για αλλη μια φορα, και εκτος αυτου λες και ψεματα για τα γραφομενα μου, τα οποια βρισκονται ακριβως απο πανωεκτος και αν νομιζεις οτι το polo TSi το εγραψα ειρωνικα αλλα και ετσι ναναι, το συνδρομο καταδιωξης που σε διακατεχει ειναι φανερο, ηδη απο το πρωτο ποστ σου που με χαρακτηρισες κολλημενο ρενακια επειδη ειπα οτι το ibiza δεν αξιζει τα λεφτα του..
περαστικα.. -
Φίλτατε προβοκάτορα, εγώ ένα λινκάκι παρέθεσα, που αποδεικνύει ότι **εργοστασιακό **μοτέρ 1.4 κ.εκ και 101 ίππων, αυτήν την χρονική περίοδο τουλάχιστον, δεν διατίθεται από το γκρουπ. Μόνο 1.4 κ.εκ και 85 ίππων. Ό,τι και να λέμε τώρα...
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
εγω δεν προτεινα polo..? κανε τον κοπο να ξαναδιαβασεις το ποστ μου και να μη λες οτι ναναι..
προτεινα 4 μοντελα (polo,punto,clio,mazda2) που κατα τη γνωμη μου ειναι πολύ καλυτερα σε ολους τους τομεις απο το ibiza...Λοιπόν τα κριτήρια τα έβαλες μόνος σου: ποιότητα, συμπεριφορά, επιδόσεις μεταξύ άλλων.
Αν νομίζεις ότι αυτά που έβαλες στη σύγκριση ανταποκρίνονται σ' αυτό που λες 'πολύ καλυτερα σε ολους τους τομεις', τότε πάω πάσο...το αν εσυ κραζεις τα μικρα vag η τι αρνητικο εχεις πει για αυτα δεν με ενδιαφερει καθόλου...
Όταν θα βγεις με θάρρος να μιλάς για το Renault-Dacia-Nissan,
τότε έλα να μου πεις και μένα αν είμαι κολλημένος με το VAG.
Προς το παρόν, δεν το έχεις.αυτο που κανεις εδω περα ειναι να υπερασπιζεσαι το ibiza για ανεξηγητους λογους
αυτοαναιρεισαι για αλλη μια φορα, και εκτος αυτου λες και ψεματα για τα γραφομενα μου, τα οποια βρισκονται ακριβως απο πανω ...Αν δεν ήμουν εγώ που έγραψα παραπάνω για το Ibiza 'καλύτερα αυτός που θέλει το Ibiza με τον 1.2TSI 105 ίππων να περιμένει ως το φθινόπωρο, παρά να πάρει οποιοδήποτε μοτέρ που θα έχει δεχθεί επεμβάσεις από χέρι εκτός εργοστασίου' ή 'συνεπώς το Ibiza μάλλον δε σε καλύπτει', ίσως και να μπορούσες να μου πεις κάτι...
εκτος και αν νομιζεις οτι το polo TSi το εγραψα ειρωνικα αλλα και ετσι ναναι, το συνδρομο καταδιωξης που σε διακατεχει ειναι φανερο, ηδη απο το πρωτο ποστ σου που με χαρακτηρισες κολλημενο ρενακια επειδη ειπα οτι το ibiza δεν αξιζει τα λεφτα του..
περαστικα..Αυτό κατάλαβες, επειδή ήθελες να καταλήξεις στο να προτείνεις το Κλιό;
Άντε γεια...Φίλτατε προβοκάτορα, εγώ ένα λινκάκι παρέθεσα, που αποδεικνύει ότι **εργοστασιακό **μοτέρ 1.4 κ.εκ και 101 ίππων, αυτήν την χρονική περίοδο τουλάχιστον, δεν διατίθεται από το γκρουπ. Μόνο 1.4 κ.εκ και 85 ίππων. Ό,τι και να λέμε τώρα...
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Απλά είπα πως ξέχασες να βγάλεις στην παράθεση το nickname μου
με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι μιλούσα για το νέο Ibiza SC με εργοστασιακό 1.4 16V 101 ίππων.
Κατά τα λοιπά κανένα πρόβλημα,
ούτε και εγώ τον προτείνω. -
το σεατ μου βγαζει την πιο ανταγωνιστικη τιμη αυτη τη στιγμη σε σχεση με αυτα που παρεχει σαν εξοπλισμο..αρα μαλλον εκει καταληγω..
5 χρονια εγγυηση ειναι καλα.. στο φιναλε αν δεν μου βγει 'καλο' το πουλαω στα 4 χρονια κ ειναι ακομα εντος εγγυησης.. -
Όταν λες να μην σου βγει καλό εννοείς από άποψη προβλημάτων;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Όταν λες να μην σου βγει καλό εννοείς από άποψη προβλημάτων;ναι
-
Εεε τί στο καλό τόσα χρόνια δοκιμασμένος κινητήρας δε νοίζω να βγάζει προβλήματα, αλλά δε παίρνεις κι όρκο μ αυτά τα θέματα. Το έχει φίλος μου το sc σε άσπρο και είναι πολύ όμορφο! Καλοτάξιδο !
-
να σαι καλα!Κι εγω ασπρο θα το παρω μαλλον
-
Το Ibiza έχει την ίδια πιθανότητα να σου βγάλει προβλήματα με το Polo,
πολύ απλά γιατί είναι κατασκευασμένα copy-paste στα σωθικά τους από τα ίδια εξαρτήματα πάνω σε κοινή τεχνολογία, μέχρι και ίδια τμήματα στο σασί μοιράζονται τα δύο μοντέλα.
Άλλωστε και το Polo κατασκευάζεται (μεταξύ άλλων) στην Ισπανία, στο εργοστάσιο του Landaben στην πόλη Παμπλόνα,
το οποίο και ήταν παλιό εργοστάσιο της SEAT.
Οι προμηθευτές είναι κοινοί ενώ και μεγάλα μέρη (πχ μπλοκ κινητήρων κλπ) έρχονται μασίφ έξωθεν από τα ίδια εργοστάσια συναρμολόγησης.
Οπότε αν είναι να σου βγάλει προβλήματα το ένα, θα σου βγάλει και το άλλο.Γνώμη μου να αποφύγεις τους πειραγμένους κινητήρες,
γενικά δε μου αρέσουν οι εκ των υστέρων τροποποιήσεις των εργοστασιακών μερών... -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Εν ολίγοις, φίλτατε 106_4_ever και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα 106 με μοτέρ ενός και 1.1. λίτρων και να καούν προς παραδειγματισμό. Αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, παρομοίως κι αυτά έχουν 0-100 την άλλη μέρα, ενώ από ρεπρίζ ...αλλού.
είχα 106 1.1 και σε πληροφορώ οτι για τα κυβικά του το έλεγες και γρήγορο...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Καλημερα!!Συνεχιζοντας ακομα το ψαξιμο ,ειδα κ το seat ibiza sc .Γνωριζει κανεις αν βγαινει σε 1390 cc /101 hp?
Το εχει οδηγησει κανεις?Αξιζει?θες να πεταξεις 14.000 για ibiza..?
? τι εννοείς να πετάξεις??
που είναι κακό το 1400αρη??? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είχα 106 1.1 και σε πληροφορώ οτι για τα κυβικά του το έλεγες και γρήγορο...
+1
δεν ειχα αλλα οδηγησα. Καλο μου φανηκε, δεν ητανε και ντραγκστερ βεβαια.
Ελαφρυ... με αρκετα 'ταιριαστο' σασμαν.... -
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Ο συγκεκριμένος κινητήρας 1.4 16V 101 ίππων είναι αρκετά αθόρυβος και οικονομικός, αν και όποτε το θελήσεις
(με κατανάλωση έως και κοντά στα 4-4.5 lt/100km σε ταξίδι!)
με μόνη ένσταση την έλλειψη ελαστικότητας χαμηλά.σε ταξίδι το ιμπιζα μειώνει τόσο την κατανάλωση του που στο τέλος σου γεμίζει το τεπόζιτο...
ΘΑΥΜΑΑΑΑΑ -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ο συγκεκριμένος κινητήρας 1.4 16V 101 ίππων είναι αρκετά αθόρυβος και οικονομικός, αν και όποτε το θελήσεις
(με κατανάλωση έως και κοντά στα 4-4.5 lt/100km σε ταξίδι!)
με μόνη ένσταση την έλλειψη ελαστικότητας χαμηλά.σε ταξίδι το ιμπιζα μειώνει τόσο την κατανάλωση του που στο τέλος σου γεμίζει το τεπόζιτο...
ΘΑΥΜΑΑΑΑΑΑυτό πρέπει να είνα παγκόσμιο ρεκόρ μάλλον.....
Καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ