-
Δεν βρήκα κάτι σχετικό και μιας και κάποιους από δω μέσα μας αφορά, είπα ν' ανοίξω ένα καινούριο τοπικ, αν οι καλοί μου μοντεράτορες δεν έχουν αντίρρηση, που ο θεός να μου παίρνει μαλλιά και να τους δίνει χρόνια ( )...
- Είμαι στους επιχορηγούμενους!
- Είναι καλό αυτό, θα πάρουμε τα λεφτά (του Μάνου... ) , τι ακριβώς πρέπει να γίνει από δω και πέρα; Χρειάζονται νέες εγκρίσεις κλπ κλπ;
- Κανείς άλλος επιτυχών δι' ανταλλαγήν αποριών και εμπειριών;
-
Δεν βρήκα κάτι σχετικό και μιας και κάποιους από δω μέσα μας αφορά, είπα ν' ανοίξω ένα καινούριο τοπικ, αν οι καλοί μου μοντεράτορες δεν έχουν αντίρρηση, που ο θεός να μου παίρνει μαλλιά και να τους δίνει χρόνια ( )...
- Είναι καλό αυτό, θα πάρουμε τα λεφτά (του Μάνου... ) , τι ακριβώς πρέπει να γίνει από δω και πέρα; Χρειάζονται νέες εγκρίσεις κλπ κλπ;
-
-
Θελω λεπτομεριες αυριο απο κοντα με ενδιαφερει
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Θελω λεπτομεριες αυριο απο κοντα με ενδιαφερειΜωρέ να σου πω ό,τι ξέρω, αλλά...δεν ξέρω και πολλά!
Εγώ τελευταία στιγμή την ετοίμασα τσάτρα-πάτρα την αίτηση - προσφορά μου και με κάνανε δεκτό! Ίσως γιατί φάνηκα σχετικά ολιγαρκής και τίμιος και όχι λαμόγιο...Μέτρησε πιθανόν πως έβαλα το eshop.gr και όχι το μαγαζάκι στην γωνία, όπου θα μπορούσα να υπερτιμολογήσω 'έξυπνα' μερικά μερικά και τα υπόλοιπα να καταλήξουν στην άλλη τσέπη...
Πάντως σε σχέση με αυτά που ακούγονταν τότε, έχω να παρατηρήσω:
-Κυκλοφορούσαν διάφοροι 'ικανοί' που έναντι αντιτίμου θα προωθούσαν την αίτησή μου όπως αυτοί ξέρουν! (εννοείται πως πήραν τα @@ μου: προφανώς και ήταν τσάμπα μάγκες αφού θα έπαιρναν τα χρήματα αν πετύχαινες, ενώ αν αποτύγχανες στα @@ τους λέλουδα! )
-Άκουγες κάτι τρελά ποσά από τις τράπεζες! Και καλά θέλαν κάποιες 500€ , ενώ υποψιάζομαι πως δεν τα ζητούσαν οι τράπεζες, αλλά κάποιοι για 'τον κόπο τους'.
-ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μου λέγανε πως χωρίς μέσο να μην ελπίζω. Δεν ήλπιζα λοιπόν κι εγώ, γιατί δεν είχα και κάτι να χάσω, ούτως ή άλλως είναι εξοπλισμός που δεν μου χρειάζεται άμεσα... Αλλά εν τέλει δεν χρειάζεται και 'μέσον'...Αυτά.
-
Μέσω ΕΟΜΜΕΧ/ΥΠΑΝ; Σε καλή μεριά, κοίτα μόνο μην κάνεις λαλακίες και σου ζητήσουν τα λεφτά πίσω, τώρα τα δίνει η Ε.Ε. κατά 75-80% αν θυμάμαι καλά και ό,τι επιστραφεί, πρακτικά, χάνεται ως μη απορροφούμενος πόρος.
Τι ακριβώς ρωτάς δηλαδή; Ό,τι χρειάζεσαι είναι γραμμένο στην ΚΥΑ του προγράμματος.
ΑΝ μιλάμε για ΕΟΜΜΕΧ, γνωρίζω ότι δεν ήταν όσο μαϊμουδιά θα υπέθετε κάποιος, έχω φίλο αξιολογητή. Και γενικά, όταν παίζουν πολλοί μικροί σε τέτοια έργα, δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν μαϊμουδιές γιατί δεν αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. Το πρόβλημα ήταν με κάποιους αξιολογητές που τα πέρναγαν κάπως βιαστικά για να πάρουν λίγα φράγκα παραπάνω (πήγαινε η αξιολόγηση με το 'κομμάτι').
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θελω λεπτομεριες αυριο απο κοντα με ενδιαφερει
Μωρέ να σου πω ό,τι ξέρω, αλλά...δεν ξέρω και πολλά!
Εγώ τελευταία στιγμή την ετοίμασα τσάτρα-πάτρα την αίτηση - προσφορά μου και με κάνανε δεκτό! Ίσως γιατί φάνηκα σχετικά ολιγαρκής και τίμιος και όχι λαμόγιο...Μέτρησε πιθανόν πως έβαλα το eshop.gr και όχι το μαγαζάκι στην γωνία, όπου θα μπορούσα να υπερτιμολογήσω 'έξυπνα' μερικά μερικά και τα υπόλοιπα να καταλήξουν στην άλλη τσέπη...
:wΠάντως σε σχέση με αυτά που ακούγονταν τότε, έχω να παρατηρήσω:
-Κυκλοφορούσαν διάφοροι 'ικανοί' που έναντι αντιτίμου θα προωθούσαν την αίτησή μου όπως αυτοί ξέρουν! :l: (εννοείται πως πήραν τα @@ μου: προφανώς και ήταν τσάμπα μάγκες αφού θα έπαιρναν τα χρήματα αν πετύχαινες, ενώ αν αποτύγχανες στα @@ τους λέλουδα! :lo )
-Άκουγες κάτι τρελά ποσά από τις τράπεζες! Και καλά θέλαν κάποιες 500€ , ενώ υποψιάζομαι πως δεν τα ζητούσαν οι τράπεζες, αλλά κάποιοι για 'τον κόπο τους'.
-ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μου λέγανε πως χωρίς μέσο να μην ελπίζω. Δεν ήλπιζα λοιπόν κι εγώ, γιατί δεν είχα και κάτι να χάσω, ούτως ή άλλως είναι εξοπλισμός που δεν μου χρειάζεται άμεσα... Αλλά εν τέλει δεν χρειάζεται και 'μέσον'...Αυτά.
Ετσι ακριβως μου τα ειχαν πει και εμενα μονο που ηθελαν 1000 ευρω για να προχωρησουν την αιτηση 500 λεει το παραβαλο και 500 εγω ,πηραν οτι πηραν κι απο εσενα
Και μου λεει και το κουφο πως αμα δεν μπεις παιρνεις πισω μονο τα λεφτα απο το παραβολο
Της λεω ασε αυτα τα εχουμε σκεφτει πριν απο εσενα -
Ομιλώ για το παρακάτω πρόγραμμα:
http://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=196
http://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=197Δεν έχει μέσα χαζομάρες, είναι τυπικός εξοπλισμός ενός γραφείου μηχανικού (πλότερ, υπολογιστής, πολυμηχάνημα, Α3 εκτυπωτής, Autocad και ολίγη από γνήσια Windows και Office! ).
To μόνο πρόβλημα είναι πως το πατρικό σπίτι που είναι η έδρα του γραφείου μου θα τελεί υπό ανακαίνιση οσονούπω και θα μεταφερθούν στο γραφείο του αδελφού μου... Ελπίζω στην επιείκεια των ελεγκτών!
Η απορία μου είναι, τώρα που εγκρίθηκε τι ακριβώς κάνω; Παίρνω μια επικαιροποιημένη προσφορά , εγκρίνεται εκ νέου και μετά παίρνω επιταγή, ή αντιθέτως, παίρνω επιταγή (πώς; Έτσι απλά; ) ψωνίζω και μετά πηγαίνω για έλεγχο;
-
και γιατί πρέπει να σου πληρώσει ο οποιοσδήποτε εξοπλισμό για να κάνεις εσυ τη δουλειά σου
-
Στα πλαίσια ανάπτυξης βρε συ. Δεν είναι κακό. Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Και μακάρι να πηγαίνουν σε αυτούς που πρέπει όπως στον hf εν προκειμένω.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στα πλαίσια ανάπτυξης βρε συ. Δεν είναι κακό. Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Και μακάρι να πηγαίνουν σε αυτούς που πρέπει όπως στον hf εν προκειμένω.αμα είναι έτσι η ανάπτυξη να προσφέρω και εγώ τον εκτυπωτή μου για το κοινό καλό (τον βάφω και πράσινο για πράσινη ανάπτυξη άμα λάχει να ουμε)
τι να λέμες τώραςςςς
-
Αφού είναι επιδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ. Να μην απορροφηθεί το κονδύλιο και να χαθεί? Έτσι και ο hf θα κάνει τη δουλειά του με λιγότερα έξοδα και τα μαγαζιά - κόσμος θα δουλέψουν.
-
To μόνο πρόβλημα είναι πως το πατρικό σπίτι που είναι η έδρα του γραφείου μου θα τελεί υπό ανακαίνιση οσονούπω και θα μεταφερθούν στο γραφείο του αδελφού μου... Ελπίζω στην επιείκεια των ελεγκτών!
Συνήθης αιτία απόρριψης/έκπτωσης. Πρέπει να συννενοηθείς από πριν, μην τυχόν δεν τα βρουν οι ελεγκτές χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Στην τελική, καλύτερα να βρίσκονται στον προβλεπόμενο χώρο, ακόμα και καλυμμένα με πλαστικό, παρά να βρίσκονται αλλού.
Μίλα μαζί τους, έχε τα πάντα εκεί που αναφέρει η αίτηση και μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.jmarr: πολλοί νέοι επαγγελματίες έχουν αποκτήσει εξοπλισμό με επιδοτήσεις τέτοιας μορφής, χωρίς να καταφύγουν σε τράπεζες. Και είναι 'τζάμπα' χρήμα για την Ελλάδα, δεν προέρχεται παρά σε πολύ μικρό ποσοστό από το ελληνικό κράτος.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και γιατί πρέπει να σου πληρώσει ο οποιοσδήποτε εξοπλισμό για να κάνεις εσυ τη δουλειά σουΌντως! Παραείναι εύκολα τα πράγματα στην αγορά εργασίας! Θα έπρεπε την ώρα που δουλεύουμε να μας μαστιγώνουν κιόλας για να σκληραγωγούμαστε!
Πιο σοβαρά τώρα: κάναμε αίτηση και ο αδερφός μου και εγώ. Ο bro, τα είχε σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά επειδή ΔΕΝ είχε αρκετές δουλειές τα τελευταία χρόνια, πήρε το 3ο το μακρύτερο. Εγώ που είχα μεγαλύτερη φορολογική δήλωση, εγκρίθηκα!
Εδώ ο νόμος προσπάθησε να βοηθήσει τους...ειλικρινείς ( ), αλλά τιμώρησε και απλά τους...άτυχους που δεν είχαν αρκετή δουλειά!
Επίσης, λάθος του αδερφού το ότι αν και Πολ. Μηχανικός, έβαλε έναν Mac στην προσφορά... Φοβερό μηχανάκι, αλλά αυτοί που θα την είδαν, ίσως να μην την πήραν σοβαρά και ίσως να μην γνώριζαν πως μπορεί να τρέχει Windows και ό,τι σχεδιαστικό γουστάρεις... Επίσης, δεν θα ήξεραν πως το ήθελε ο άνθρωπος γιατί παίζει με αρχιτεκτονικά και φωτορεαλισμούς (έχω πάθει την πλάκα μου με κάτι σπίτια που έχει σχεδιάσει, νόμιζα πως είναι φωτογραφίες! )
Φυσικά , να υποθέσω j.marr πως εσύ για να γίνεις τόσο πετυχημένος και άξιος νέος, δεν έλαβες ποτέ καμία βοήθεια, είτε από κράτος , είτε από τους γονείς πχ, δουλεύεις από τα 12 για να ξεπληρώσεις τις φρουτόκρεμες που έτρωγες βρέφος, στα 18 πήρες τα μπογαλάκια σου και πήγες στην Εσπερίαν και έπλενες πιάτα τα βράδια για να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου , ενώ τώρα που λογικά εργάζεσαι, αρνείσαι κάθε βοήθεια από οπουδήποτε κι αν προέρχεται...
Επίσης, δεν τα ζητιάνεψα τα χρήματα, ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι. Είναι πρόγραμμα της ΕΕ και δεν τους υποχρεώσαμε να μας τα δώσουν τα χρήματα...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στα πλαίσια ανάπτυξης βρε συ. Δεν είναι κακό. Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Και μακάρι να πηγαίνουν σε αυτούς που πρέπει όπως στον hf εν προκειμένω.Απο το να τα φανε τα λαμογια καλυτερα να πανε σε επιχειρησεις που εχουν προβλημα.
Το πρωι ειχα με κατι αλλους εμπορους κουβεντα για το συγκεκριμενο θεμα και λεγαμε πως δινουν επιχορηγησεις σε νεους επαγγελματιες ανοιγουν διπλα σου ενα ιδιο μαγαζι αρχιζουν να μην βγαινουν σκοτωνουν τα προιοντα τους και μαζι και την αγορα ,σε τρια χρονια κλεινουν εχοντας γεμισει τους προμηθευτες τους και αλλους με ακαλυπτες επιταγες και αλλα τετοια φεσια
Οποτε αυτα τα χρηματα πηγαν αχρηστα ,ενω θα μπορουσε να τα δωσουν σε επιχειρησεις που ειναι σε λειτουργια πολλα χρονια και υγιης -
Αν το κράτος ήθελε ανάπτυξη μπορούσε απλώς να μικρύνει τους φορολογικούς συντελεστές από μία κλίμακα εσόδων και κάτω ή να προβεί σε αντίστοιχα μέτρα που θα βοηθούσαν δίκαια όλους. Τώρα απλώς μοιράζει λεφτά στην τύχη ή 'στην τύχη'.
Σε καλή μεριά HighFidelity, για να λες πως δεν τα έχεις ιδιαίτερη ανάγκη όσα θα αγοράσεις με τα λεφτά αυτά υπογραμμίζεις το πόσο εύστοχες είναι οι επιδοτήσεις αυτές.
ΥΓ. Δεν είναι προσωπική μομφή, αυτό που κάνεις (εσύ και όσοι άλλοι θα λάβουν αντίστοιχη επιδότηση) είναι νόμιμο απλώς δεν είναι και ηθικό αν το εξετάσουμε αυστηρά
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συνήθης αιτία απόρριψης/έκπτωσης. Πρέπει να συννενοηθείς από πριν, μην τυχόν δεν τα βρουν οι ελεγκτές χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Στην τελική, καλύτερα να βρίσκονται στον προβλεπόμενο χώρο, ακόμα και καλυμμένα με πλαστικό, παρά να βρίσκονται αλλού.
Μίλα μαζί τους, έχε τα πάντα εκεί που αναφέρει η αίτηση και μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη συμβουλή!
Το πρόβλημα είναι πως το σπίτι πάει για αλλαγή πατωμάτων σε 2 δωμάτια, δεν θα μενει κανένας βέβαια εκεί, αλλά με βλέπω να τα βάζω στην...κουζίνα και βλέπουμε!Πάντως , αν (ξανα)διάβασα καλά, θέλει πρώτα να τ' αγοράσω και μετά να τα εγκρίνουν αν συμφωνούν με τα αρχικά και κατόπιν εγκρίνεται το ποσό...
Βλέπω πολύ κόσμο να ζορίζεται να εκταμιεύσει όλο το ποσό τέτοιες εποχές, εγώ με το ζόρι θα μπορώ να το κάνω αν πληρώσω το ΦΠΑ που μου αναλογεί για τους πρώτους μήνες του έτους....
(δεν θέλω να μείνω και χωρίς μερικά χρήματα στην άκρη, καλοκαιράκι έρχεται! )
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Στα πλαίσια ανάπτυξης βρε συ. Δεν είναι κακό. Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Και μακάρι να πηγαίνουν σε αυτούς που πρέπει όπως στον hf εν προκειμένω.
Απο το να τα φανε τα λαμογια καλυτερα να πανε σε επιχειρησεις που εχουν προβλημα.
Το πρωι ειχα με κατι αλλους εμπορους κουβεντα για το συγκεκριμενο θεμα και λεγαμε πως δινουν επιχορηγησεις σε νεους επαγγελματιες ανοιγουν διπλα σου ενα ιδιο μαγαζι αρχιζουν να μην βγαινουν σκοτωνουν τα προιοντα τους και μαζι και την αγορα ,σε τρια χρονια κλεινουν εχοντας γεμισει τους προμηθευτες τους και αλλους με ακαλυπτες επιταγες και αλλα τετοια φεσια
Οποτε αυτα τα χρηματα πηγαν αχρηστα ,ενω θα μπορουσε να τα δωσουν σε επιχειρησεις που ειναι σε λειτουργια πολλα χρονια και υγιηςΣ' αυτό δεν έχεις δίκιο γιατί τρέχουν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ επιδοτούμενα προγράμματα ΚΑΙ για τις ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις που περιγράφεις.
Οπότε αν πιστεύεις πως μπορείς να αναπτύξεις περαιτέρω την επιχείρησή σου, δεν σε εμποδίζει κανείς να ενημερωθείς και να αιτηθείς και εσύ (και οι γείτονές σου και όποιος άλλος θέλει) να υπαχθείς στο πρόγραμμα και κάνεις τις αλλαγές που θες μέσω επιδότησης.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν το κράτος ήθελε ανάπτυξη μπορούσε απλώς να μικρύνει τους φορολογικούς συντελεστές από μία κλίμακα εσόδων και κάτω ή να προβεί σε αντίστοιχα μέτρα που θα βοηθούσαν δίκαια όλους. Τώρα απλώς μοιράζει λεφτά στην τύχη ή 'στην τύχη'.Σε καλή μεριά HighFidelity, για να λες πως δεν τα έχεις ιδιαίτερη ανάγκη όσα θα αγοράσεις με τα λεφτά αυτά υπογραμμίζεις το πόσο εύστοχες είναι οι επιδοτήσεις αυτές.
ΥΓ. Δεν είναι προσωπική μομφή, αυτό που κάνεις (εσύ και όσοι άλλοι θα λάβουν αντίστοιχη επιδότηση) είναι νόμιμο απλώς δεν είναι και ηθικό αν το εξετάσουμε αυστηρά
Δεν το παίρνω προσωπικά.
Κι εγώ δεν συμφωνώ με τον τρόπο και τα κριτήρια , έδωσα και το παράδειγμα του αδερφού μου. Ο λόγος που έκανα κι εγώ αίτηση, ήταν γιατί ήθελα ο εξοπλισμός να μείνει στην οικογένεια: αν δεν τον χρησιμοποιήσω εγώ, υπάρχει κι άλλος που τον χρειάζεται.
Εγώ φυσικά θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω, αλλά με τέτοια κρίση, μόνον επικουρικά θα κάνω καμιά δουλειά κι αν...Πάντως, αν δεν βοηθηθούν κάπως και οι νέοι επαγγελματίες, πώς θα κινηθεί η αγορά και πώς θα μειωθεί η ανεργία; Εγώ δεν είμαι τυπικό παράδειγμα, που αυτή τη στιγμή έχω την μόνιμη δουλεια και τις όποιες έξτρα μου προκύψουν, η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών εκεί έξω , τις κυνηγάει με το ντουφέκι!
Οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της φοροδιαφυγής πάντως και το λέω ως...λάτρης των χαμηλών φόρων και των μεγάλων επιστροφών (Καβάφης mode )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της φοροδιαφυγής πάντωςΑν και ίσως ξεφεύγουμε από το θέμα μπορείς να μου πεις το επιχείρημα της άποψής σου αυτής? Γιατί η μικρότερη φορολογία αυξάνει την φοροδιαφυγεί? Δεν βλέπω κάποιο συσχετισμό, αν έπρεπε να κάνω εκτίμιση θα έλεγα πως συμβαίνει το ανάποδο.
ΕΣΠΑ-Για επιχορηγούμενους και όχι μόνον!